Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osiris
őstag
válasz Milka 78 #82199 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. Igazából még nincs végleges döntés (a táp már megvan ), de egy 1151-es i7-7700K és az AM4 Ryzen 1600 között vacilálok. Az időtállósága és a menő SMT miatt hajlanék az AMD felé (virtualizálnék, meg játszanék is), de sajnos egyelőre drágább és macerássabb platformnak tűnik.
Ha jól sejtem a Z270-es lapokba jön még új cpu a 7700k fölé ami több magos lesz, így lehet, hogy marad az intel vonal. -
Milka 78
nagyúr
válasz Osiris #82197 üzenetére
Közben kis nyomozás után...a gyártók ugyan tesztelnek magas órajelű modulokat,de általában 3200mhz-re osztják őket vissza vagy még alacsonyabbra (mint pl a giga és az msi is).Nagy általánosságban elmondható,hogy a 3200mhz is csak úgy van meg,hogy odakensz neki az 1.350v fölé is bőségesen (tehát az oc feszt is felülfeszeled).
Azért van pár emeber aki 3200-on használja a memóriát.Nem ritka eset,hogy 1.400v-t tolnak a moduloknak és egy nagy adag túlfesz az imc-nek és még itt sincs garancia a sikerre.
Az olcsóbb kategóriában az Asrock x370 Fatal1ty K4 egész jó választás.E fölött van a árban és teljesítményben is Gigabyte Aorus GA-AX-370-Gaming 5 amit nagyon dícsérnek,de ezen lapok memory qvl-jében nyoma sincs a te memóriádnak és 3000-3200 mhz a max teszt órajelük.
Az MSI pl tesztelte a fent említett memóriát,de csak 3200-on és ahogy olvasom ott is a 2933 az átlag és ritkább esetben 3200-as eredmény.Az X370 Gamind Pro olcsóbb szinten jó lehet,de a vrm rész egy kicsivel sporolósabb mint az Asrock-os társának.
Az Asusnak pl a memory qvl-jét el sem tudom érni,de szidják őket külhonban,hogy irgalmatlan lassú a memória támogatásuk frissítése (x370 Prime-Pro),ugyan akkor náluk is van pár 3200-as eredmény,de jellemzően a ROG széria megy náluk nagyon.
Reálisabb célokat kell kitűzni és akkor nem ér csalódás,ha meg ragaszkodsz a magas órajelhez akkor 1151-es platform,vagy kivárod amíg kinövi a gyerekbetegségeit az am4-es platform (a javítások folyamatosak,de idő kell még ehhez). -
Milka 78
nagyúr
válasz Osiris #82197 üzenetére
Örülj ha 2933 összejön xmp-ben.Ha kézileg elkezded faragni akkor talán a 3200 összejön,de ahhoz is baromi mákod kel hogy legyen.
Prociból is elenyésző ami megy értelmes fesz mellett 4 ghz-t (nagyobb az esély kifogni egy 5 ghz-s Kaby i7-et),legtöbben 3.8-3.9-en tudják használni.
Tehát ilyen lapot nem tudok ajánlani.
Esetleg ha elárulnád mennyi a keret akkor okosabbak lennénk
Ja és a laphoz választunk memóriát és nem fordítva,abból csak a baj van ha fordítva probálod[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
Milyen lapot vegyek egy Ryzen 5 1600 procihoz, amiben a 3600Mhz-es ramot ki lehet hajtani? A procit is szeretném 4Ghz környékére tuningolni.
Ez a ram lenne: G.Skill DDR-4 16GB /3600 TridentZ RGB KIT (F4-3600C17D-16GTZR) -
dvd_R+
őstag
Sziasztok,
Segitsegre lenne szuksegem, tehnap este egy prime95 smal teszt utan ami 15 masodpercig futott, lelotte magat a gep es nem bootol, aramot kap de nincs kep se semmi
Debug led code 02 de nincs ra megoldasValazeg vagy az alaplap vagy a proci halt meg
Ha van itt valaki aki esetleg egy S1151 procival eltudna jonni hozzam ki probalni hogy bekapcsol e a gepem azt nagyon megkoszonnem
X. Kerulet be. VagyokHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
ron233
tag
Sziasztok!
Az Msi B250 Mortar és az Msi H270 Gaming M3 között van vmi lényegi különbség az áron kívűl?
-
Laccoss
addikt
USB 3.0 csatlakozó az, amire a házhoz adott kábellel lehet csatlakozni az usb előlapi kimenetet. Ezért nem találsz hozzá szőtt kábelt mert mindkét oldalon nehéz lenne ráhúzni a harisnyát. Hardveraprón van aki foglalkozik harisnyázással kérdezd meg ők vállalnak e ilyet, és toldókábellel lenne a legjobb megoldani. A fentebb leírtak miatt viszont lehet nem vállalja senki.
-
Imcaaj
csendes tag
Sziasztok!
Picit visszaolvasgatva többször is láttam megemlítve ezt a lapot: MSI B250 PC MATE
Kérdés, hogy vajon a lenti célok és infók alapján érdemes-e ezt választani?
- Tuningolni nem akarok
- 1-2 évig "versenyképes" vasat szeretnék összerakni
- Photoshop, esetleg gaming célokraKöszi!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Frogged #82181 üzenetére
Csekkold le,hogy benne vannak e a ramjaid,mert Ryzen terén tömény szop@s van ez űgyben.A 3200-as ramajaid jó esetben mennek majd 2933-on,de ha nincs támogatva akkor lehet el sem indul.A Samu chippes memóriák jobban viselkednek,míg a Hynix-ekkel van némi baj.
Nem kevés ember adta el a vadi új ramjait és kellett újjat vvenni,mert a lapja ne akarta vele az igazat. -
Milka 78
nagyúr
A nagy része marketing a maradék meg olyan különbség ami mint mondtam a mi szintünkön nem érezhető (tesztprogikkal kimutatható).Most pl az Intel I219v és a Killer 2400/2500 megy.Ezek közül bármelyiket választatod.A legtöbb online játékos frixi általában a szolgáltató esetleges modem/router sara és ezen nem fog semmilyen hiper-szuper lan.kártya segíteni.
-
Frogged
aktív tag
válasz Milka 78 #82177 üzenetére
Köszönöm a segítséget amit meg spórolok a 1600x és 1600 közti külömbözeten átcsoportosítom az alaplapra.
Így mindenképen X370 lesz Valószínüleg az ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4 vagy az MSI x370 Gaming pro közül fogok választani.
Ramot már meg vettem előre mert viszonylag jó áron tudtam venni és direkt a ryzenhez tervezték gondoltam nem nyúlok mellé vele. -
XplayR
csendes tag
Sziasztok
Bocsi ha hülyeséget kérdezek De az MSI B250m Mortar alaplap az tuning alaplap ? Alkalmas a K-s procikhoz hogy huzzni lehessen, vagy a memórikákat ??
A válaszokat előre is köszi (Y)
-
sfefe
addikt
válasz Milka 78 #82178 üzenetére
Akkor mindegy milyen lan van a lapon nem jelentheto ki, hogy ez vagy az jobb jatekra?
Az ilyen olyan irasok csak marketing fogas lapoknal?( csak mert mintha vki vmilyen jateknal irta volna, hogy neki kb8-10 a latency vagy mi masnak meg olyan 20-40 kozott es az milyen sok nem is tudna ugy jatszani....)
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Milka 78
nagyúr
A Realteknek is van jó lan-ja,én simán lanoztam egy régebbi AM3+-os lappal ami igen csak belépő szint volt.Amiről te beszélsz ahoz akkora pengének kéne lenned online játékok alatt mint Fatal1ty-nek.Az ő szintjén talán lenne kis különbség,de mi halandók ebből sokat nem fogunk érezni
-
Milka 78
nagyúr
válasz Frogged #82175 üzenetére
A procin fog múlni minden,de úgy fest egy normális B350-ben is menni fog 3.8-on.Külföldi fórumokon sokan az Asrock AB350 K4-et istenítik,de sokan használnak MSI B350 Tomahawk-ot is.
A 4 ghz-hez szerencsés kézre lesz szükséged,hogy olyan procit fogj ki.Ha ez megvan akkor lehet elgondolkodni egy űber lapon.
Nem írtál felső árat,de ha valóban mindent ki akarsz préselni a prociból akkor Gigabyte Aorus GA-AX-370-Gaming 5.Mind itt az oldalon,mind külföldön nagyon dicsérik az oc guruk.
Ha olcsóbb x370 érdekel akkor ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4 vagy az MSI x370 Gaming pro.
Az asrocknak erősebb a vrm része (8+4 ami valós 4+2 duplázva),míg az MSI 8+2 (valós 4+1 duplázva) kialakítású.
MSI-ből van pár aktív felhasználó mind Tomahawkal mind Gaming Pro-val.Asrockból van AB350-es,de x370 K4-est még nem láttam (Taichis és Professional van).
Memóriát a laphoz válasz ne csak úgy találomra,ja és sima 1600-ot vegyél,mert ugyan ott a vége mint az x-nek és oc-nál kb tök ugyan az. -
-
Frogged
aktív tag
Sziasztok a következő konfighoz keresnék egy megfelelő alaplapot:
Proci: 1600X 3.8-4K körüli tuningal
Ram: G.skill flareXx 3200mhz CL 14 16gb
Vga: Gtx 1070
táp: EVGA SuperNOVA 550W
B350-as lapok közt nézelődtem X370 helyett mert nem tervezek 2vga-t a gépbe és a jobb beépített hangkártya sem játszik mert kölső DAC-ot használok.
De jobb Wrm viszont érdekelne állítólag a MSI Gaming Carbon már olyan wrm-el jött ki mint a X370-esek bár az ára is már majdnem ott van.
Illetve külföldi oldalakon már kapni asus rog strix B350et talán az is komolyabb minőséget fog képviselni mint az átlag B350esek.
Szerintetek ezek közül valamelyik megfelelő vétel lenne vagy inkább nézelődjek az X370-esek között? -
palfitom
félisten
Volt dual-LAN-os alaplapom (Z170X Gaming 5), Intel és Killer lannal. Tesztelgettem őket, nem éreztem különbséget.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
Az Intel hardveres lan,nincs háttérben futó szoftver,ergo egyszerűbb,kevesebb a frixi lehetőség és nem igényel külön erőforrást.Pl a killer 2200-vel volt driveres baj.
Mondom ezt úgy hogy Killer 2400-est használok,gond nélkül.
Mindennapi használatban (torrent,játék,steam) alatt én vakon meg nem mondanám,hogy melyik melyik,nem érzek különbdéget. -
sfefe
addikt
Sziasztok!
A killer lan meg az intel lan között mi a különbség? Ha jobb miért?
Köszönöm
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
palfitom
félisten
válasz PerczelZita #82170 üzenetére
Igen, az alaplapon szokott lenni.
Kérdezd meg a boltot, hogy ők mit látnak a dobozon, és/vagy küldjenek róla fényképet.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz PerczelZita #82168 üzenetére
Ha rá van írva, akkor csak úgy van...
Kérd el a BIOS verzió számát és ellenőrizd a gyártó weboldalán, hogy az neked megfelelő-e.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
PerczelZita
tag
A kinézett Asrock alaplapot friss BIOS-szal szeretném, egy boltban azt mondták, hogy az Asrock már friss BIOS-t tesz rá, és rá van írva a dobozára.
Ez tényleg így van?
Mert csak akkor és ott venném át a terméket, ha látom a dobozán a verziójat.
Köszönet a segítséget! -
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan alaplapot ajánlani amiben lehet állítani a magfeszültséget és nem Z lap 1151.
Más nem fontos. Persze az ár hogy ne legyen drágább a Z lapnál -
Milka 78
nagyúr
válasz Memorystick #82161 üzenetére
Akkor ez esetben Kaby Lake-es I5-öt vegyél,hozzá 2400mhz-s memóriát (a gyártó oldalán lévő listából válassz).
Asrock B250 Pro4 ha olcsóbban akarod megúszni és MSI B250 PC Mate ha kell az usb 3.1.Árban minimális a különbség. -
addikt
Üdv!
Lenne egy keresztkérdésem. Szóval, mi az oka annak, hogy a B350-es chipsetes alaplapok közül, mutatóba is alig találni olyat, amelyiken van Display Port csatlakozó? Egy Ryzen 5 1600-as prociban gondolkodom, semmi tuning, ezért bőven elég lenne egy B350-es lap, viszont átnéztem vagy két tucat alaplapot, és eddig csak két MSI alaplapnál találtam Display Port csatlakozót, míg az Asus vonalon, ami engem elsődlegesen érdekelne, meg konkrétan eddig egyet se találtam."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
törölt tag
45k körül z170-ből még mindíg a seggszikla ext4 a nyerő? Vagy jobb egy GA-Z170X-UD3?
i5-7600K menne bele. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Alaplap vásárlásra adnám a fejem.
Médiacenternek szeretném amely osztana samba,,távoli elérés,torrent,illetve kodi.Linux vagy freenas futna rajta de nem zárkózom el a windows elől sem.
Minél kisebb fogyasztással.
1:
25-30eft szánok rá persze ez lehet rugalmas
2:
Jelenleg 1db wd red wd10jfcx hdd-m van egyéb hardverem nincs.
Házra őrá gondoltam ez még nincs meg.
3:
Alaplap mérete adott a házból de minél kisebb legyen mármint fizikailag.
4:
Usb3.0-2.0,sata,hdmi, Integrált proci passzív hűtéssel,pcie
6:
Nem szeretném tuningolni.
7:
Magyarországi garanciával rendelkező új alaplapot szeretnék.[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Milka 78
nagyúr
válasz Memorystick #82153 üzenetére
Sima vagy K-s proci lenne tervben,mert nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Memorystick
csendes tag
Sziasztok!
Milyen alaplapot ajánlanátok vételre,ha teljesen új gépet szeretnék összeállítani?
Úgy tervezek,hogy DDR4 memóriát raknék bele,4GB DDR5 videókártyát,Intel I5 proci,RAM-ban elsökérben 8Gb ban gondolkodom,de késöbb 16ra szeretném böviteni.
Abban gondolkodom,hogy ha a későbbiekben esetleg proci vagy Videókártya erösítésben elöre lépnék,nem szeretnék alaplapot cserélni.ATX lapban gondolkodom.
Köszönöm a segítő hozzászólásokat![ Szerkesztve ]
-
AmigaFan
aktív tag
Sziasztok!
Közel azonos áron tudnám most megvenni a következő két lapot, de nem tudok dönteni.
1. Gigabyte z270 gaming k3
2. Msi z270 Sli plus
Namost a helyzet az, hogy az sli nekem nem fontos, és tuning téren is mindkettőről jókat olvastam.
Ha tudnátok tanácsot adni esetleg. Melyiket miért érdemesebb, azt megköszönném.
Üdv, AmigafanAmiga Forever...
-
Wuher
csendes tag
Sziasztok!
Játékra szeretnék egy új deszkát maximum 40 ezer Ft-ig, ami fontos:
- 1151-es foglalat (bár i5. 7600K kerül bele, nem lesz oc-zva semmi - de megvan az oka, hogy miért mégis ez )
- ATX
- lehetőség szerint 2XX-es lapot szeretnék, nem akarok szórakozni a bios frissítéssel
- jó VRM legyen
- legalább 3 darab 4 pines venti csatlakozó legyen (1+2), ha 4 van az sem gond..
- bírja el az NH-D15-ös közel 1,4 kilós súlyát (tudom ez függőleges háznál inkább rajtam múlik )
- nem kell LED, nem kell csicsa, persze ha azzal van nem gond, csak nem fogom használniKöszi
[ Szerkesztve ]
-
Richard!
addikt
Üdv!
Ti melyik alaplapot vennétek?
- ASUS M5A87
- GIGABYTE GA-990FXA-UD7 Rev.3
- ASUS M5A99FX PRO R2.0
- ASUS M5A99X EVO R2.0
- ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0
- GIGABYTE GA-990FXA-UD3Egy AMD FX 8350-es processzor kíséretében...
Ma kezdődik életed háralévő része
-
BMS
őstag
hali
Jelenleg a Gigabyte Z270X-Gaming 5 alaplapot tenném a gépbe(i7 7700k és gtx 1070 mellé) ez 60.000Ft
-mivel egy olcsóbb 1070et rakok a gépbe ezért maradt egy kis plusz pénz,a kérdés az,hogy tegyek jobb alaplapot a gépbe(max olyan 72000Ft vagy vegyek egy jobb gépházat inkább):A többi jelölt:-Asus STRIX Z270E GAMING 69ezer
-Gigabyte GA-Z270X-Gaming 7 71ezer
-Gigabyte Z270X-UD5 71ezer
Mennyivel tudnak többet a drágább alaplapok a gaming 5nél?
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. MSI B150M Mortar vagy ASRock B150M Pro4 a jobb lap egy i7 6700 -hoz? Előre is köszi a választ.
Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
MODERÁTOR
A 1080ti-ből gondolom, hogy főleg játékra kéne, de a 6800K-x99 duó helyett nem lenne elég egy z270-7700K kombó? Persze ha a pénz nem számít akkor ok, csak kérdés, hogy annyival gyorsabb lesz-e a konfig mint amennyivel drágább. Mondjuk a 6800K-7700K között nincs nagy árdifi, de az alaplapon lehet fogni.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
cass
aktív tag
Sziasztok!
Egy időtálló erőmű építésén vagyok 6800k procival 1080Ti vgaval 32gb gskill rammal.
Alaplaphoz nem nagyon értek, próbálok minél megbízhatóbbak és újabbak közül válogatni tesztek alapján.
Ezt a lapot nézegetttem: MSI X99A XPOWER GAMING TITANIUM
Árkategóriában már kicsit meghaladja azt amennyit szánnék rá (100k), de ha ez lenne a megfelelő választás akkor még beleférne.
Vélemény?
KöszönömHa szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
-
ooszi
senior tag
Sziasztok
Ilyen alaplapom van: [link], Windows 7-t szeretnék rátelepíteni, de telepítéskor nem látja az SSD-t, AHCI-ba van, GPT-s vinyók vannak, EFI-be szeretném telepíteni.
Esetleg valaki tudna segíteni, előre is köszönöm.
BY ooszi
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
a kettő közül melyiket?ASRock Fatal1ty B250 Gaming K4
ASRock Fatal1ty H270 PerformanceMennyivel tud többet a H270 chipset?
(*)(*)
-
Milka 78
nagyúr
válasz Peddy789 #82125 üzenetére
Most beszélgetek egy sima Tomahawk-os fórumtársal és azt mondja ő meg van vele elégedve.A bios stabil árában jó választ)s.Ellenben ő is 3.8-on használja a procit (1700).Ha valami űber 4 ghz-s tuningra vágysz akkor ahoz komolyabb deszka kell.Ez egy korrekt,közép/belépő szintű deszka és ahogy olvasgatok a fórumokon a 3.8-3.9 a reélis cél egy B350-es lapban.
Amire készülnöd kell,hogy memóriát a qvl-ből válasz és perpil max 2933 mhz-n fognak tudni menni,hiába magasabb órajelű.Most frissítenek processor microcode-ot ami remélhetőleg javítani fog sok hibát és jönnek új biosok is,de még elég kiforratlan a platform,kell hozzá türelem.
Én a helyedben inkább 1600-ost vennék és a különbözetet komolyabb lapra költeném (már ha lesz oc).
Azt viszont nem tudom nálatok mi mennyi,de itthon teljesen más az árazása egyes termékeknek.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #82121 üzenetére
Úgy nézem s1155 és s1150 is szóba jöhet, attól függően, hogy melyik CPU-t sikerül megszerezni. Az e3-1260L és az e3-1265L v2 s1155-höz valók, és van bennük IGP, az e3-1230L v3 s1150-hez való, és nincs benne IGP, szóval ahhoz kelleni fog a lapba, vagy megpróbálok valami teljesen headless szervert csinálni. ITX vagy micro-ATX valszeg nehezen jönne csak össze, úgyhogy egyelőre abban inkább engedek. A SATA3-ból elég lesz csak 1 port az SSD-nek, a többi lehet SATA2. USB3-ból is elég 1 port. A Corsair Vengeance is felejtős, közben utánajártam, hogy ECC memória fog kelleni, szóval azt is támogatnia kell a lapnak. Az s1150-hez találtam már valami használhatót. [link] Az egyedüli hibája, hogy kicsit drága, meg hogy panaszkodnak, hogy ECC memóriával nem mindig megy. Nézelődök tovább.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Peddy789
őstag
Helo, regota varok hogy valami ryzenes alaplap discounton legyen, es most a MSI BB350 TOMAHAWK ARCTIC 106 euro 127rol.
Jo lap ez ryzen 1600x ala ?
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz camper007 #82122 üzenetére
Pl: ASRock B250M Pro4, MSI B250M Mortar
Ezek kibírják a proci-fejlesztést, s bele férnek a keretbe.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Persze, nem kell Z-s lap.
"Működhet hosszabb távon ez a dolog?"
Működhet, de nem a DDR3-é a jövő.
"Van érdembeni sebesség különbség"
Játékoknál nem igazán, munka közben lenne.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
camper007
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy ajánlást alaplapra/alaplapokra:
20-30k-t szánnék rá maximum
Ami a gépben lesz:
Intel Pentium G4560
8gb corsair 2400mhz vengeance lpx ddr4 ram
gtx 1050ti
kingston fury 120gb ssd
wd 1tb ezex hdd
fsp hexa+ 400w táp
shinobi házelső körben tv-re lesz kötve hdmi kábellel
Tuning nem lesz, fejlesztés maximum egy proci csere később, esetleg vga csere, de nem 100%
Ha lehetne pár verziót felvázolnátok, melyiket miért érdemes?
Köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Még nincs konkrét processzorom, nézek többet is a Xeon e3-1200-as szériából, de ritkán hirdetnek olyat, ami nekem jó lenne. Egy e3-1260L, e3-1265L v2, vagy legjobb esetben e3-1230L v3 lenne a lapon. Itthoni szervernek használnám, 24/7 menne. Ha lehet ITX-eset, vagy minél kisebbet szeretnék. A monitor HDMI csatis. Nagyjából annyi az extra elvárás, hogy legyen rajta SATA3 csati legalább 2 db, de inkább több, gigabites net, belemenjen a Corsair Vengeance memóriám, és tudjon wake up on lan-t. Használt is jöhet. Hosszú távon talán RAID-et is tennék bele, de amennyire én tudom drága a bővítő kártya, vagy ha alapból tud ilyesmit a lap, szóval ez sem feltétel csak extra. Használt jöhet, ha jó állapotban van. Jó lenne 30-ból kijönni, de vannak tartalékok, ha ez nem megy. A lényeg, hogy legyen hosszú távon megbízható a lap, és ne egyen sokat idle a gép.
Buliban hasznos! =]
-
mycso
veterán
Sziasztok, alaplapot szeretnék egy sima i7 6700 alá.
(kis videó, kép szerkesztés, játék is be-be figyel, on-line is)
Jól gondolom, hogy felesleges z170-es lapok között nézelődnöm, ha nem akarok később sem "K" procit (ha igen, akkor úgy is csere minden).Illetve ami még lényeg, hogy jelenleg van 16GB DDR3 ramom, így kézen fekvő, hogy DDR3-as lapot nézek mellé. (nincs kedvem az eladással bajlódni, meg másfélszer az áráért ddr4-et venni).
Ezekre a csilli ledes humbukokra, meg fatal1ty, meg killer, stb. ...dolgokra sincs szükségem.Igazából, amit kinéztem: GIGABYTE B150-HD3 DDR3
Működhet hosszabb távon ez a dolog????
Van érdembeni sebesség különbség, hogy teszem azt +30K-t rádobjak egy "Z" lapra + DDR4 kombóra?A többi lényegi alkotó ez lenne: 2x8GB Hynik DDR3-1600, Asus MATRIX HD7970-P-3GD5, Kingston SSD Now SV300S37, XFX PRO550W
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
LGA-1151, Z270 chipset-es microATX lapot keresek, de elég szegényes a felhozatal. Vagy csak én nem vagyok elég figyelmes? i7 7700K menne bele, óra jelet is szeretnék emelni 4.5-4.7GHz körülire. Illetve egy 1080 Ti, vagy ennek megfelelő Vega (ha lesz), lenne hozzá párosítva. Nem szeretnék a lapon spórolni, egy minőségi alapot választanék a komponenseknek.
Tudnátok ajánlani néhány lapot?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Pityu.
nagyúr
válasz krisz4b70 #82110 üzenetére
Szerintem olyan hatalmas különbségek nincsenek köztük,esetleg egy két csatlakozó plusz mínusz vagy esetleg egyedi gyártói megoldás vagy mondjuk lan vezérlés vagy audio chip,meg méretbeli különbség.b250 chipel meg nem igazán tudnál procit tuningolni.Isten igazán amivel nekem tapasztalatom van az msi b250m mortar [link] ez egy elég jó alaplap és jó árban is megtalálható , meg az msi b250 pc mate [link] ez is elég jó cucc csak kicsit drágább,de anno valahol itt körül mozgot a legalsó ára a mortarnak is.Ezt a kettőt merem ajánlani.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
T4RT4ROS
újonc
Helló új gépet állítok össze és lenne egy pár kérdésem aki tud válaszolni azt megköszönöm. Egy Asus PRIME Z270-P alaplapot néztem ki magamnak egy Intel Core i7-6700K proci fog bele menni. A kérdésem az lenne h ha egy ilyen memóriát fogok venni hozzá: Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 2400MHz HX424C15FB/16 akkor támogatni fogja-e illetve ha vki el tudná magyarázni ezt a ddr4 es memória támogatást (OC) akkor azt megköszönném.
-
csgabee
tag
z Asrock B250 pro4 a méretén kívül ugyan az szinte,mint a B250m Pro4?Az ATX-et venném inkább.
Az is ugyan olyan jó,mint a másik? -
mindfields00
csendes tag
Üdv!
1151 foglalatú lapot szeretnék játékra egy i7 7700-hoz, gtx 1070, 3000mhz memóriához.
atx, m2 slot,
Alapvetően asus lapban gondolkodok de bármilyen gyártó szóba jöhet csak minőségi kondik stb...
Használtan is jó 35E-ig.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Sziasztok! egy pár hónapon belül építendő géppel kapcsolatban érdeklődnék (ne kövezzetek meg, az ember tervez... )
A proci ryzen 1600 lenne, sima, ez alá milyen b350-es alaplapot vennétek, ha tuning is benne lenne (később)a célok között? Leginkább a 1600x szintjéig max. Illetve egy szóval, melyik a jelenleg legjobb ár-érték arányú lap am4 alá, minimális tuningot szem előtt tartva? Előre is köszönöm! max ár olyan 40 lenne, de nagyban függ az adott alkatrész minőségétől[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Pityu.
nagyúr
válasz djrozsomak #82103 üzenetére
Nem érdemes nagyon többet rá költened mivel sima procid van meg nem is akarsz tuningolni,vegyél egy msi b250 pc mate lapot az elég jó cucc.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
djrozsomak
tag
És ha mondjuk 40k lenne a plafon?
-
palfitom
félisten
válasz djrozsomak #82101 üzenetére
ASRock B250 Pro4 jó lenne, s bele fér a 30k-ba.
[ Szerkesztve ]
-
djrozsomak
tag
Sziasztok!
Az alábbi választásban kérném segítségetek:
1. Mennyit szánsz az alaplapra? max 30k
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
ami már biztos:
GIGABYTE GV-N1060WF2OC-3GD GeForce GTX 1060 3GB GDDR5 PCIE
INTEL Core i5-7500 3.40GHz 1151 BOX
3. Milyen méretű lapot szeretnél? atx
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
usb3,m2,sata3
5. Milyen a monitorod csatlakozása? hdmi
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? nem
7. Használt, vagy új alaplap? újAmi még nem tudok, hogy megérné e ddr4-gyel szerelt lapot venni, vagy elég a ddr3 (mivel a memória árak elég borsosak), amúgy ram méretét 16 gigára tervezem (és dual channelben lenne a legjobb..)
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest