Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Asztee #47998 üzenetére
Az Asus honlapján össze tudod nézni [link]
Megnyomod a "Hozzáadás összehasonlító listához" gombot majd jobb fent az "Összehasonlító lista" és "Összehasonlítás most" gobokat . De kisebb fejlesztésekkel több ....
"és miről lehet felismerni ha mondjuk egy webshop-ból megrendelem ,hogy melyik jött ? (összeszerelés és boot képernyő nélkül.) " Egyszerű ránézel a dobozára [link]!
De a lapon magán is látható az R2.0 felirt.(#47999) Kapszaicin
Ezekről a miben mennyire erős a CPU nem lehet ennyire általánosítva beszélni .... Játéktól függ. De erre ott van a Milyen processzort vegyek? topic ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Kapszaicin
tag
Multiban sem lenne nagy különbség i7 meg i5 között?
Mert ugye singleben lehet, de multiban?Intel i7 3770K, Gigabyte 7970, A-data sp900 128GB, 1TB WD BLACK, Fsp Raider 650W
-
Asztee
aktív tag
Hali ! Asus Sabartooth 990FX és Asus Sabartooth 990FX Rev. 2 között mi a különbség és miről lehet felismerni ha mondjuk egy webshop-ból megrendelem ,hogy melyik jött ? (összeszerelés és boot képernyő nélkül.) Köszi.
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
SRII
őstag
válasz Rypejakten #47995 üzenetére
igen akkor olcsóbban is kijövök egy i5-tel, és akkor itt már meg is van válaszolva az a kérdés is hogy K jelző legyen mivel szorzózár mentes.
jahj ez a technika...Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
Rypejakten
addikt
a jelenlegi 1366-os i7 tulajok sem azert nem valtottak meg, mert annyira jo a teljesitmeny/fogyasztas mutatoja az i7-nek, hanem mert tuningolhato.
es, mivel 4 evre tervezel, teljesen mindegy, hogy Ivyt vagy Haswellt veszel, 4 ev mulva a Haswell es a 1150 is ugyanolyan elavult lesz. CPU teljesitmeny a lenyeg, abban meg szinte semmi kulonbseg a ketto kozott.
szerintem vegyel egy Ivy i5 3570K-t, az is boven ki tud hajtani egy VGA-t 4 ev mulva is, mint ahogy most is.
ha meg nem, meg mindig tudsz tuningolni. -
SRII
őstag
hát igen nagy dilemma ez , látom hogy akinek 4 éve i7 van az is könnyen játszik bármivel, csak a videokari legyen hatásos.
Nekem mint írtam sokszor,, nincs semmim, egy magos intel pentiumom váltom, és egyszerűen félek attól hogy ha veszek egy haswell i5-öt akkor 3 év múlva nem lesz elég, sem játékra sem arra hogy megkergessen egy modernebb videokártyát, azért ez a dilemma bennem, mivel 4 évig nem akarok semmire sem költeni, esetleg videokari csere pár év múlva, de ennyi.
sajna vagy nem sajna csak is kizárólag az itteni tapasztalatokra tudok támaszkodni, ivy nem lesz mivel nekem semmim nincs 8 éve(így összehasonlítás alapom sincs a 8 év alatt kiguruló termékek között)..így ha veszek akkor az új jöhet szóba, és ez valahol érhető is.
és nem is kevés pénzről van szó, nem azt akarom sugallni hogy nekem van új és csillogni vele, hanem mert kell és ha ráköltök akkor ne legyen meg az a félelem ami most még bennem van hogy :...és egyszerűen félek attól hogy ha veszek egy haswell i5-öt akkor 3 év múlva nem lesz elég, sem játékra sem arra hogy megkergessen egy modernebb videokártyát, azért ez a dilemma bennem,
8 év alatt vagy 2x álltam neki fejlesztgetni de nem jött össze soha, család, autó, csekkek, stb stb.. mindig közbejött valami, gondolom mindenkinek ez az alap felállás, ezért is vagyok most ilyen körültekintő.Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
KAMELOT
titán
válasz Rypejakten #47991 üzenetére
Én IVY i7-3770-ről beszéltem. Arra meg felesleges váltani! +5-10%
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Rypejakten
addikt
Haswell i7, ha valoban 80-90k korul jon, full folosleges. procieroben csak 10-15%-kal erosebb, mint az Ivy, es gondolom nem az IGP-vel fogsz jatszani, hanem raksz melle diszkret kartyat.
i7 + 7950 es i5 + 7950 ugyis egy idoben fog elavulni - a VGA miatt. 2-3, legfeljebb 4 evnel tovabbra ne is tervezz.KAMELOT: Tehát ha spórolni akarsz akkor i7. ez aranyos.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz bluyoo #47986 üzenetére
Én a proci teljesítményére értettem a haswellnál.
+3-4W meg az i7-re.(#47987) SRII: Hosszú távon az i7 nagyon jó. Nézd meg pár embernek. 2008-ban vásárolta i7-9xx prociját és azzal máig szórakozik. Mai CF/SLI rendszert simán viszi. Tehát ha spórolni akarsz akkor i7.
(#47989) Rypejakten: Hosszú távra értettem. Tehát alaplap, proci, ram, cpu hűtő. Így értettem a spórolást. 5 évig tuti nem kell váltania. i7-3770....63K szerintem nem nagy pénz érte főleg, hogy nagyon erős proci.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
SRII
őstag
hi, akkor felesleges i7 játékra, ? mivel az a +4 szál semmit nem hoz ? persze hosszú távon
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
bluyoo
nagyúr
válasz KAMELOT #47985 üzenetére
"Haswell sem hoz újítást." Hát azért ez nem teljesen igaz. A ~30%-kal erősebb iGPU .....[link]
"Villanyszámla nem nő meg mivel talán 3-4W-al fogyaszt többet alapon mint az én procim." Ezt az FX-re értettem, főleg tuningal ugye. Gondolom tuningképes CPU és lappal lenne az is.(#47987) SRII
"persze hosszú távon " 1000 vagy 2000m-eren?
"Hosszú távon" minden kis plusznak van értelme. Kérdés hogy megéri vagy nem a plusz költséget.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
KAMELOT
titán
válasz bluyoo #47984 üzenetére
Haswell sem hoz újítást. Majd csak az utána lévő generáció. Azért írtam i7-et, ha már annyira akar váltani akkor vegyen olyat, de ahogy ti is írjátok tényleg nem hoz semmi gyorsulást. Villanyszámla nem nő meg mivel talán 3-4W-al fogyaszt többet alapon mint az én procim.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
bluyoo
nagyúr
válasz AAntii #47981 üzenetére
Szerintem is felesleges. Érezhetően max. a villanyszámlád nőne nem a teljesítmény.
Egy i5 2310 azért még elég szinte minden felhasználásra. Szerintem ha már váltani akarsz várd meg az új CPU családokat hogy azok mit mutatnak ...... a kis I5 addig biztos kiszolgál.
Vagy vegyél egy olcsóbb Z77-es lapot az I5 alá kis + teljesítményt még nyerhetsz vele a mostani CPU-d mellett is.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
AAntii
őstag
válasz Mahrenburg #47976 üzenetére
Köszi a választ!
Egyelőre felmérem a terepet, hogy érdemes-e 1155-ről váltani. Elsősorban a kíváncsiság motivál, így szeretném ha ugyanazért a teljesítményért nem kellene am3+ oldalon többet fizetni. Az ugyanolyan teljesítményű proci, mint az enyém kb. ugyanannyiba kerül, mint amennyiért az enyémet el tudom adni, de a megfelelő lap az én lapomnál ezekszerint vagy 10-15 ezerrel drágább. Beleférni beleférhet, csak kérdés van-e értelme váltani.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
aAron_
őstag
válasz Mahrenburg #47976 üzenetére
AAntii (#47974): olcsóbban gigabyte ga-970a ud3 ami még szóba jöhet, egyébként ha még belefér én is az asus-t javasolnám
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
bombibmw
veterán
Szia!
Elfér a venti előtt úgy hogy egy picit nyomja a RAM bordát.
De egyáltalán nem vészesen.
Ha még nincs meg a RAM,javaslom low profile RAMok vásárlását,vagy Brocken 2,Scyte Ashura hütő vásárlását.
Esetleg ha a Machonál szeretnél maradni(én imádom),az 1-3-ból áttenni a RAMokat a 2-4-be.(#47979) yksz: Szívesen
[ Szerkesztve ]
-
yksz
aktív tag
Hali! Egy Asus P8Z77-V lapon mennyi hely van ramnak? mármint fiziaki tér Egy HR02 Macho mellett/alatt elfér még egy hutobordával magasított corsair?
Fly away my precious knowledge fly far away
-
Mahrenburg
őstag
válasz AAntii #47974 üzenetére
Hello!
Egy 8xxx mellé erősen tanácsos egy alap 4+1-est meghaladó tápellátású normal ATX-es lap, amin, főleg az Északi Hídon és a FET-eken minél nagyobb a hűtőborda. Ennek fényében az Asus M5A97 EVO R2.0-t ajánlanám. Mennyi a max. kereted?
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bombibmw
veterán
válasz Kapszaicin #47971 üzenetére
Hűha!
Szép lányok!
Mindegyikőjüket Te fényképezted?
Amúgy nem rossz kis gép.Grat hozzá.
Kis kábelrendezés és kész is.
Amúgy egyszerűbb hogyha nyomsz egy Print Screen gombot,beilleszted Paintbe,mented Jpeg fájlként és betallózod a képet a hozzászólásodba.[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
Sziasztok!
Alaplapok közül a legolcsóbb 970-es chipsetes lap is megfelelő lehet 8xxx proci mellé? Vagy mit érdemes venni, ami még megbízható, de lehetőleg minél olcsóbban?
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
SRII
őstag
jó kis gépezet! csak így tovább!
[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
KAMELOT
titán
1. Ebben a házban nincs kábelmenedzsment?
2. Legközelebb LINK-ként rakd be a képeket! Köszi!
3. Amint látom a CPU tápcsatija a VGA berakása után nem nagyon fog elérni.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Kapszaicin
tag
Hát proci az még nincs és a vga gariba van az első venti miatt, ami csapágyas, azt hiszem.
De eddig így néz ki a gép.http://kepfeltoltes.hu/view/130524/DSC09627_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130524/DSC09628_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130524/DSC09629_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130524/DSC09630_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130524/DSC09631_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130524/DSC09641_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130524/DSC09637_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130524/DSC09638_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130524/DSC09642_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130524/DSC09643_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130524/DSC09642_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[ Szerkesztve ]
Intel i7 3770K, Gigabyte 7970, A-data sp900 128GB, 1TB WD BLACK, Fsp Raider 650W
-
KAMELOT
titán
válasz CybStorm #47969 üzenetére
DDR4 ramok meg majd csak 2015 fele jönnek. Addig még sok víz fog lefolyni a dunán és azok drágák is lesznek.
Most, hogy nézem nálatok igen érdekesek az árak.
GIGA 24K
MSI 33K
Nálunk meg
GIGA 27K
MSI 30K
Mindegy, hogy melyiket veszed, de mivel a GIGA csak 24k és felszereltsége ugyan az mint az MSI-nek akkor nyugodtan veheted azt.
És ahogy nézem GIGA még jobban felszerelt.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
CybStorm
csendes tag
KAMELOT:
Előre is bocs, napi hülyekérdés következik. GA-990XA-UD3-hez képest megér +10k-t? Nehéz mélylélektani döntés előtt állok - úgy szeretem a bal vesém, csak akkor adom el, ha tényleg több lesz az fps-em kvékháromban
Gondolok még arra is, hogy hamarosan jönnek az új AMD chipsetek (1xxx) meg a DDR4. Tudom, tudom, ennyi erővel meg hamarosan neurális implantátumokkal fogunk netezni, akkor meg minek a gép egyáltalán nem kötözködni akarok, csak tájékozódni, amennyire lehet.
-
KAMELOT
titán
válasz simonzsoli #47946 üzenetére
Az édes kevés. Legalább egy K2, NH-D14, TR-MACHO vagy ilyeneket nézzél rá.
(#47966) CybStorm: MSI 990FXA-GD65
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
CybStorm
csendes tag
válasz WTF1985 #47950 üzenetére
Üdv,
ha komolyan gondolod a Crossfire-t, szerintem a 990-es chipsetekig kell emelni a tétet. Ugyanezzel vacakolok most én is.
A 16x4-es CF kis textúráknál pár éve még életképes volt; mikorra igazán kell majd az általa biztosított többlet-erő, esélyes, hogy meg fogja fojtani a 4x-es busz a másodlagos kártyát.
970-es vonalon amúgy a kolléga által ajánlott ASUS lap a csúcs szerintem is. Ha nem rágnám magam a CF miatt, már meg is rendeltem volna -
CybStorm
csendes tag
válasz aAron_ #47960 üzenetére
Szia,
szemeztem már vele, de az arukereso.hu-n nem találtam értelmes formátumban (csak egy "990XA-GD65" inkarnációt, ami nem létezik - GD55 lesz az).
MSI-vel kapcsolatban nekem nagyon jó tapasztalataim vannak, EX300-as laposom mind a mai napig hibátlanul teszi a dolgát, pedig sok dolgot megéltünk már mi ketten együtt...
Tudsz esetleg egy linket dobni valami árcédulával, vagy ötletet adni, merre keressem? -
crysis88
tag
válasz LagerMaister #47961 üzenetére
PM ment. (Bocsi de kifutottam a szerkesztési időből )
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
crysis88
tag
válasz LagerMaister #47961 üzenetére
Inkább ezt az Asrock-ot vennem : [link]
A75 chipset, Sata 3 , Usb 3... Es olcsóbb is
De lényegében ahhoz a procihoz az MSI is megjárja, de ott csak Sata2 és Usb 2.0 van.
[ Szerkesztve ]
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
LagerMaister
tag
Ez a proci menne bele: [link]
Plusz 4Giga DDR3as ram, 1Tb vinyó.Alaplap: Asus F2A85-M LE----Proci:AMD Athlon(tm) X4 750K Quad Core 3.4GHZ---Cooler Zalman CNPS10X Optima---RAM:Kingmax 2x4GB, DDR3, 1333MHZ---Videokari:nVidia GTX660 TI 2Gb 192Bit DDR5 --Merevlemez:KINGSTON 120G SSD, Samsung 2x1Tb---Táp: nJoy Ayrus 500W---Monitor:Samsung TV---Ház:ASUS TA-863 ---Bill
-
crysis88
tag
válasz LagerMaister #47958 üzenetére
Milyen proci alá kellene a lap?esetleg a többi alkatrész?
-
LagerMaister
tag
Helló! Azt szeretném megkérdezi, hogy az MSI alaplapok jónak számítanak e? PL ez jó e egy 4magos AMD proci alá.
Alaplap: Asus F2A85-M LE----Proci:AMD Athlon(tm) X4 750K Quad Core 3.4GHZ---Cooler Zalman CNPS10X Optima---RAM:Kingmax 2x4GB, DDR3, 1333MHZ---Videokari:nVidia GTX660 TI 2Gb 192Bit DDR5 --Merevlemez:KINGSTON 120G SSD, Samsung 2x1Tb---Táp: nJoy Ayrus 500W---Monitor:Samsung TV---Ház:ASUS TA-863 ---Bill
-
WTF1985
csendes tag
Az biztos, hogy jó lap de 150k (+ max 2-3k) lesz az egész gépre nagyjából (monitorral együtt).
Szóval nem igazán tudok feljebb menni.
De egyébként miben jobb a ASUS M5A97 R2.0 mint az általam korábban felsorolt lapok?[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
válasz regener #47955 üzenetére
Na még nekem is van mit tanulnom.
G2020-as lett kinézve... Bár mivel elég budzséorientált lesz a konfig, lehet csak G1610 lesz belőle...
[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
stefyY
őstag
Az ebben levő integrált VGA mire elég? ( barátnőmnek lesz, böngészős játékokon kívül mással nemigen erőltetné meg...HD filmeket sem igazán néz )
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
regener
veterán
válasz WTF1985 #47952 üzenetére
Ezesetben annak a lapnak a "Nagytesója" is lehet, ez már komolyabb tuningra is alkalmas és nemvagyunk messze a keretedtől még mindig: 24.790Ft
ASUS M5A97 EVO R2.0[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz WTF1985 #47950 üzenetére
Szerintem a 23-at meghaladva 340Ft-al és 3év garival ez a legjobb vétel számodra:ASUS M5A97 R2.0
Mielőtt kérdezed 3év van rá, csak elvan írva náluk.
Későbbi tuningra is alkalmas, 4+2 digitlis tápellátás, megfelelő hűtéssel.[ Szerkesztve ]
-
WTF1985
csendes tag
Szevasztok.
A tanácsaitokat kérném, hogy milyen lapot vegyek a leendő gépembe.
Proci: Phenom II X4 965 (egyenlőre nem tervezem húzni de később veszek hozzá egy jobb hűtőt akkor már igen, esetleg 1-2 év múlva lecserélem az FX 8000-res széria valamely erősebb darabjára)
VGA: 7790 (később ha kellesz és lesz rá pénz még egy hasonlót veszek bele crossfire -hez)
Ram: 4GB (egyenlőre majd lesz több)23k-nál nagyon többet nem költenék rá szívesen. (egyenlőre az ipon-ról tervezem venni)
Amiket eddig néztem:
GIGABYTE GA-970A-UD3 ( meg voltam győződve róla, hogy ez lesz de miután egy kicsit feljebb ment az ára utána kezdtem el körbenézni alaplap szinten)
MSI 970A-G46 (árban jónak tűnik és elvileg alkalmas arra amire kellene de olvastam, pár negatívabb megjegyzést is róla)
ASROCK 970 Extreme4 (talán még ez az amivel legjobban szimpatizálok ár/érték alapján, komolyabb kritikát nem fogalmaztak meg vele szemben, az zavar egy kicsit, hogy 2 év garit adnak rá a többi 3 évével szemben)Kíváncsi lennék, hogy ezek közül vagy ezeken kívül (hasonló árszinten) melyiket javasolnátok?
-
CybStorm
csendes tag
válasz Rypejakten #47947 üzenetére
hehe, nem hiába voltak furcsa érzéseim az Asrock-kal kapcsolatban...
mondjuk legyen meg az a Crossfire! Így tényleg beszűkült a spektrum:
- GA-990XA-UD3 - 8+2 fazis @ 24k
- ASUS M5A99X EVO R2.0 - 6+2 fazis @ 32k
- ASUS M5A99FX Pro R2.0 - 6+2 fazis @ 33kMennyire gyenge a Gigabyte a két szépséghez képest?
Illetve ha már ASUS és eladom érte a fél vesémet hogy megvehessem, a kettő közül melyiket szeressem? -
CybStorm
csendes tag
válasz BomiBoogie #47945 üzenetére
FX-6300, HD7850.
-
Rypejakten
addikt
válasz CybStorm #47944 üzenetére
- ASUS M5A97 R2.0 - 4+2 fazis
- ASUS M5A97 EVO R2.0 - 6+2 fazis
- GA-990XA-UD3 - 8+2 fazis
- ASRock 990FX Extreme-3 - 4+1 fazis
- ASUS M5A99X EVO R2.0 - 6+2 fazis
- ASUS M5A99FX Pro R2.0 - 6+2 fazisha lesz tuning, elsonek az asrockot es a sima M5A97 R2.0-t loknem ki.
ha nem lesz cf/sli, akkor a 990X chipsetet sem eroltetnem, mert a 2 egyenerteku pciex16 sinen kivul enm tudnak tobbet.
igy marad az EVO R2.0, ami esszeru tuninghoz tokeletes, az uefije szvsz. atlathato, es barmennyire kozhely, Asus minoseg. -
CybStorm
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalatokat várok az alábbi deszkákkal kapcsolatban:
ASUS M5A97 R2.0 - 20k
ASUS M5A97 EVO R2.0 - 24k
GA-990XA-UD3 - 24k
ASRock 990FX Extreme-3 - 26k
ASUS M5A99X EVO R2.0 - 32k
ASUS M5A99FX Pro R2.0 - 33kSzempontok:
- tuningpotenciál, bios finombeállítási lehetőségek
- minőség, stabilitás, várható élettartam, a gyártó jövőbeli bios-support szokásai
- ár/érték arány (pl. GA-990XA-UD3 és ASUS M5A99X EVO R2.0 között tényleg indokolt a 8.000-es szakadék?)Köszi mindenkinek!
-
Kapszaicin
tag
válasz bluyoo #47942 üzenetére
Belement de majd csin este képet róla mert a bal alsó csati alakja nem teljesen olyan mint ami belement, de a belevaló ment bele amugy. Szép ezaz asrock, már csak procit kéne majd venni, talán júliusba. lesz rá keret. Köszi
Intel i7 3770K, Gigabyte 7970, A-data sp900 128GB, 1TB WD BLACK, Fsp Raider 650W
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kapszaicin #47941 üzenetére
Az a VGA-nak van ...
A 2X4pin-es biztos bele fog menni de csak egyféleképpen, ugye a csatlakozók direkt az ilyen félrecsatlakoztatás elkerülése miatt más-más alakúak (szerencsé(d)re).
PCI-e 8 pin , PSU 8 pin[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kapszaicin #47939 üzenetére
Jó kábelt próbálsz bele? Szóval a 2X4pin-est nem véletlen a 6+2 pin-est?
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kapszaicin #47937 üzenetére
Pedig bele kell hogy menjen. Viszont csak egyféleképpen .... nincs megtekeredve?
Milyen FSP táp?Bazinga!
-
Kapszaicin
tag
Megjött az alaplap az asrock z77 extreme4, meg az fsp táp, de, megnézegettem, mert ugye még proci nincs.
nem jöttem rá hogy ott felül a cpu felett van tápcsati. Ott egy 8 pines tápcsati van, éugyan vannak 8 pines 12v-osok de balról lévő két pinbe nem megy bele a csatlakozó. hümmmIntel i7 3770K, Gigabyte 7970, A-data sp900 128GB, 1TB WD BLACK, Fsp Raider 650W
-
bluyoo
nagyúr
válasz Roxaar #47930 üzenetére
[link]
De a lényeg ezeken az összehasonlításokon általában nem látszik. A gyártó kisebb hibákat javított ill. fejlesztik az adott modellt. Pl. képessé tették ezeket a típusokat az UEFI -re. Bár sok Giga lap frissíthető volt UEFI rendszerre de nem igazán voltak stabilak. Szóval ezért is ajánlott a legfrissebb kiadásokat keresni.Bazinga!
-
KAMELOT
titán
válasz simonzsoli #47933 üzenetére
4,5Ghz-t viszi, de akkor valami jó hűtő is kell rá. Oda még számolj 10-15K-t minimum.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
simonzsoli
csendes tag
válasz BomiBoogie #47932 üzenetére
Kb meddig lehet húzni ezt a processzort?
"Modern tánczene, amitugye éntaláltam ki." - Hamvai P.G.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz simonzsoli #47931 üzenetére
A célnak jól meg fog felelni.
-
simonzsoli
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap vásárlás előtt állok, és olyat keresek amiben lehetne húzni az FX8320-as procit. Erre jó lenne egy ASUS M5A97 EVO R2.0 ?"Modern tánczene, amitugye éntaláltam ki." - Hamvai P.G.
-
Roxaar
tag
A GA-990XA-UD3 (rev. 3.0) rev 1 közt mi a külömbség, + 990fx rev 1 és rev 3 között ?
-
bluyoo
nagyúr
válasz dave118 #47928 üzenetére
Félreértés ne essék az Asus lapokkal is akadnak gondok ..... egyik gyártó sem tökéletes.
"Audio terén is igaz ez?" A hang típusonként eltérő attól függ milyen hangkodeket kapott az adott lap. Ársávon belül általában nincsenek akkora eltérések. Ha meg minőségre vágysz és van megfelelő hangcuccod hozzá akkor külön hangkártya (már egy pár ezer forintos darabbal is lehet minőségi előrelépést elérni).Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kapszaicin #47926 üzenetére
"csak írd le légyszi hogy mennyivel volna az jobb" Sajnos ezt így nem tudom neked levezetni. Nem egy CPU hogy 25pontal többet kap valamelyik teszten, millió szempont alapján lehetne nézni őket.
A P8Z77-V már teljesen digitális tápellátást kapott, kevésbé melegszik , komolyabb/modernebb alkatrészekkel szerelve, Intel LAN, jobb ventivezérlés és segédprogramok ....
De nem írtam hogy vegyél drágább lapot! Csak megjegyeztem hogy nem egy Wi-Fi antenna miatt drágább 15K-val.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Kapszaicin
tag
válasz bluyoo #47925 üzenetére
de most minek vegyek i7 alá drágábbat?? 8+4 fázis minimális tuningot akarok, hangkártya különálló wifi különálló. Miben volna jobb? Bár mindegy mert már megrendeltem! csak írd le légyszi hogy mennyivel volna az jobb??
-
bluyoo
nagyúr
Egy két lap ... Többet külön típusra keresve tudhatsz meg mint ahogy a táblázatok is egy-egy típus ismertetőjéhez tartoznak. Pl. az P8Z77-V-PRO tápáramköre .
(#47919) Kapszaicin
Nem csak a Wi-Fi miatt drágább .... de tényleg nem olcsó darab bár az I7 alá szerintem még ez a lap sem túlzás.(#47920) dave118
"Haswell szerintetek fogja lentebb nyomni az árakat?" Nem hinném hogy jelentősen csökkennének tőle az árak ugye nem csak az újdonságok alakítják az árakat (Forint .....). De mivel nem vagyok jós ....Bazinga!
-
Kapszaicin
tag
-
yksz
aktív tag
Sziasztok!
Sokan írtok itt a tápellátásról hogy 4+1 vagy 6+1 stb. Erről hol tudok részletesebben olvasni, hogy mi is ez, melyik mire jó és melyik lap mennyit és milyet tartalmaz? Keresgéltem neten, de úgylátszik a tudásom még arra sem elég hogy értelmes cikket találjak erről
Fly away my precious knowledge fly far away
-
dave118
senior tag
válasz Kapszaicin #47917 üzenetére
Az extreme4 bitang jól néz ki kár hogy 33 még mindig.
... Ami ami, az az.
-
Kapszaicin
tag
válasz bluyoo #47918 üzenetére
megnéztem azt is, de mivel van wifi kártyám
http://www.pcx.hu/termek/tp-link-tl-wdn4800-halozati-csatolo-100537
Ezért feleslegesnek tartottam annyit kiadni rá, inkább az asrock plusz egy Fsp Raider 650W-es táp, s akkor már csak procit kell hozzá venni. Annyival többet nem tudhat!
Az integrált hang se léneg mert kerül mellé hangkártya
http://www.pcx.hu/termek/asus-xonar-d1-hangkartya-21057
vehettem volna azt az asust most belefért volna. De minek ha a rajta lévő wifi helyett ugyis külön wifi kártyát használok?
Úgyis csak egy videókártyával lesz használva, felesleges lett volna kifzetni a 3 pci x16 slot felárát.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
-
dave118
senior tag
válasz bluyoo #47915 üzenetére
Igen, jobban belegondolva nagy szükség nincs a tuningra. Csak anno fun volt És akkor még a hatása is érezhető volt. Csak így nincs túl sok értelme a 22HUF és 32HUF közötti lapoknak. 33ért már extreme4et lehet venni, és egy jól felszerelt minőségibb asus lap se drágább 22nél.
Kérdés hogy a h77 ad-e többet mint a b75, egy átlag felhasználónak hosszútávra.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
bluyoo
nagyúr
válasz dave118 #47914 üzenetére
Hát igen, de mára a tuning nem létszükséglet általában egy alapórajelen járó CPU is elég erős szinte mindenhez.
A legtöbb felhasználó amúgy is alapórajelen használja a gépét, és minek fizessen egy túlbiztosított alkatrészekkel ellátott tuninglapért amikor nincs rá szüksége.
Lásd a P8H77-V -t komolyabb tápellátás és vezérlés máris meglátszik az árcédulán pedig még a tuningképes chipset-et sem kell megfizetnünk.
Ugye tuningolni amúgy is az erősebb/drágább CPU modelleket lehetne és aki pl. egy i7-3770 -et megengedhet magának az nem fog megrémülni egy 30-40K-s laptól sem.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
dave118
senior tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz dave118 #47910 üzenetére
"A z77 pro3 jó lenne árban, de a 4+1 táp nem túl bíztató." Többek között. Ezek a legeslegolcsóbb megoldások ritkán bizonyulnak sikertörténetnek.
"Az Asus lapknál az "LE" mit takar?" Az alapváltozattól gyengébb kialakítás felszereltség.
"De erre az Asus P8Z77-V széria jó példa : LX , LX2, LK , LE , LE PLUS ezek a gyengébb felszereltséggel eltátott itt ott megnyirbált változatok.Az alap típus: P8Z77-V Majd az extra felszereltséget szolgáltatásokat kínáló típusok: PRO , PRO/T HUNDERBOLT, DELUXE , PREMIUM"
"úgyértem mennyivel tud kevesebbet egy h77-V LE mint egy sima V"
Asus honlapján össze tudod a két lap felszereltségét nézni. [link] megnyomod a "Hozzáadás összehasonlító listához" gombot majd az LE változatnál is, majd jobb fent az "Összehasonlító lista" és "Összehasonlítás most" gobokat .Bazinga!
-
dave118
senior tag
válasz bluyoo #47909 üzenetére
Akkor lehet a z77 környékén nézelődök, később lapot nem nagyon szeretnék cserélni, proci meg kitudja ... lehet hogy K-s lesz. A z77 pro3 jó lenne árban, de a 4+1 táp nem túl bíztató.
Az Asus lapknál az "LE" mit takar? úgyértem mennyivel tud kevesebbet egy h77-V LE mint egy sima V
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
bluyoo
nagyúr
válasz dave118 #47908 üzenetére
"bár nemtudom mennyivel jobb a "z" mint a "h". tuningolni gondolom az utóbbival sem lehet túlzottan."
A "Z"-s lapokkal lehet tuningolni ugye a "K"-s CPU-kat (szorzózármentes) és a a szorzózáras I5 és I7 -es CPU-kat pedig korlátozottan.
A "H" -s lapokban meg egyszerűen nem lehet. Vagyis a BCLK-t tudod emelni.
"A BCLK emelése + 3-4% talán de az nem garantált és nem is annyira ajánlott mivel az egész rendszeredre kihat, nő a SATA,PCI-E, stb... interfész órajele többek között a RAM-é is.."
Végül is a lila mező csak a "Z"-s lapokkal a zöld mező már a "H"-s, "B"-s lapokkal is elérhető.Melyik tápegységet vegyem?
Személy szerint az ilyen "cimkéző" márkákat kerülöm. Pl. a kinézett darab egy Channel Well beles táp ami nem éppen a csúcskategória.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
dave118
senior tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz dave118 #47905 üzenetére
Hi!
Ha nem szeretnél tuningolni H77 vagy olcsóbban B75-ös chipset.
Az általad említett lapoknál olcsóbban pl. ASRock B75 Pro3 , MSI B75A-G43 , ASRock H77 Pro4/MVP de az Asus P8B75-V és az Asus P8H77-V LE sem rossz választás.
Ha esetleg találsz jó áron az Asus P8H77-V szerintem az egyik, ha nem a legjobb tuningképtelen lap.(#47906) kisza25
+1 a B75M-ITX -nek.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
kisza25
félisten
sziasztok szeretnék építeni egy mini-ITX gépet minél költséghatékonyabban, a kérdés, hogy elég lenne a lejebb írt géphez egy H61 lap, vagy inkább b75, és esetleg egyéb alternatíva amit ti ezeknél jobbnak tartanátok
ASROCK H61MV-ITX 13,5eFt
ASROCK B75M-ITX 20eFt
MSI B75IA-E33 21,3eFt
proci i3-2120 OEM - 21.990Ft
8GB RAM
HD7790Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
dave118
senior tag
Hello
membrandj kolléga ajánlásával összeállt a konfig nagyjából:
g2020 hd7770 crosair cx430 (vagy valami FSP) és corsair/kingston 1600 kit (ház még nincs eldöntve) mellé nem tudok dönteni melyik lapot válasszam:A lényeg h később i5/7 menne bele fejlesztés gyanánt. Jól felszerelt időtálló lapot szeretnék (mindenképp atx), tuning nem lesz. Ti melyiket ajánlanátok? Esetleg ebben az árkategóriában hasonló?
Előre is kösz!
... Ami ami, az az.
-
bluyoo
nagyúr
Ha annyira fontos akkor meg tudod oldani. Vagy átalakítóval vagy külön előlapi kivezetéssel.
Bazinga!
-
Slyer
senior tag
válasz Mahrenburg #47902 üzenetére
Hat ez szomoru. Mindegy, azert koszonom!
-
Mahrenburg
őstag
Mivel a P55/H55-ös lapkák csak USB 2.0 átviteli sebességet "tudnak", azokon az alaplapokon amelyiken van USB 3.0 port, azt egy plusz (a GA-P55A-UD3 estében NEC által gyártott) lapka kezeli, amely két port vezérlésére képes. A lapodon mindkettő a hátlapon van. A P55A Fuzionnál az egyik hátra, a másik "belülre" van kivezetve, ez utóbbi megoldás nagyon ritka, én nem is tudok más 1156-os lapról. Például az Asus P7P55D-E PRO-n is mindkettő a hátlapra van kivezetve.
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Slyer
senior tag
válasz Mahrenburg #47900 üzenetére
értem. de milyeneken volt előre kivezethető? enyémen is van hátul, de a gép elejére nem tudom kivezetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest