Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok,szerintetek megéri lecserélnem az alaplapom (GA-P35-DS3)egy az egyben egy Asrock p45XE alaplapra?
Mennyire jók ezek a lapok?Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gerisan
tag
Hali!
Majd beruházok egy Core I5 750-es procipba csak nem tudom inkább melyik lapot vegyem alá.Ezeket néztem:
GIGABYTE GA-P55-UD3
MSI P55-CD53
Nem tudom a Gigából mennyivel jobb esetleg az UD4-es igaz drágább is.
a Memória CSX 2x2048Mb DDR3 1333Mhz lenne.GIGABYTE GA-B85M-D3H ,Core i5 4460, 12 Gb Ram,GigaByte Geforce GTX 650Ti Boost 1024 MB DDR5,1,5TB SATA HDD,60 Gb SSD
-
drinker
tag
válasz coqito #17953 üzenetére
Szia.
Ahogy elnézem, az olcsóság az egyik fő szempont, a másik a hasznosság. Szerintem, ne vedd meg azt az alaplapot, én nem vennék olcsó asus-t AMD alá, inkább ASRock-ot: M3A785GM-LE olcsó, de jó alaplap, sőt.... (jobb, mint az asus)
Menj át ebbe a topicba, ott segítenek összerakni egy komplett gépet!
Szia.[ Szerkesztve ]
-
menyko
tag
válasz Stirbi #17992 üzenetére
Hát a p35-tel is ugyanott lennék mint a Gigabyte lappal. Használtan nem nagyon szeretnék venni, újonnan meg azt se nagyon lehet már kapni sehol ahogy néztem. Azért is írtam ide, hátha valamelyikőtök szemfülesebb és tudna ajánlani egy típust ami megfelelne az igényeimnek Az árfekvés annyira nem lényeges, kiadnék érte többet is.
-
Stirbi
addikt
válasz menyko #17991 üzenetére
[link], ezt tudnám ajánlani, árban is elég jo , nekem is ilyen p43as lapom van és megvagyok vele elégedve, és még tuning is mehet, mert 415 fsb ig birja , de amugy 8sata csatis lapot már nem igen árulnak, esetleg használtam vmi p35 ös lap
aprohirdtések közt ha gondolod nézz körbe, ird be a keresöbe ,hogy ,, p35 ,, , aztán esetleg linkeld be amelyik árban jolenne neked 8sata..., aztán minősitjük
[ Szerkesztve ]
-
menyko
tag
Hellotok
Egy kis segítséget szeretnék kérni lap választásban.
Egy a Gigabyte GA-G33-DS3R típusú s775-ös laphoz hasonlót szeretnék, mert ahogy néztem már nem forgalmazzák nagy sajnálatomra.
A fő kritériumok amiért a lapot kinéztem: 775-ös foglalat, integrált vga, 8 db sata port. Valaki tudna nekem ajánlani egy ezekkel a specifikációkkal felvértezett minőségi deszkát?
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Magnum p.i. #17986 üzenetére
Szerintem Athlon II X4 620-al jobban járnál, az alapból 4 magos és kb. egy árban van az 550BE-vel.
Asrock lapok egyébként tényleg egész jók, mondjuk én inkább Gigabyte 770T-UD3P-t vagy 770TA-UD3-at raknék alá +2x2GB vagy 2x1GB 1600-as Kingmax-ot.
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
válasz Magnum p.i. #17986 üzenetére
Semmi gond, szuper kis proci, és jól megy ezekben a lapokban. Kis szerncsével könnyen lehet belőle 4 magos proci, de ha nem, a 3 mag azért menni szokott.
-
Magnum p.i.
csendes tag
válasz antikomcsi #17985 üzenetére
Phenom 2 x2 550-re gondoltam hozzá
"Tudom hogy mire gondolnak és igazuk van!"
-
antikomcsi
veterán
válasz Magnum p.i. #17982 üzenetére
Szia!
Szerintem is jó mind a két asrock lap, amit a kolléga ajánlott. Nagyon jó árban vannak, és mindent tudnak, amit kell otthonra.
-
sgergi
veterán
válasz Magnum p.i. #17982 üzenetére
Asus M4A785TD-V EVO, Asrock m3a785gxh/128m vagy olcsóbban Asrock m3a770de.
-
Magnum p.i.
csendes tag
Sziasztok
Új rendszer vételét fontolgatom, milyen típusú alaplapot ajánlotok AM3-ban?
Szerényebb költségvetéssel."Tudom hogy mire gondolnak és igazuk van!"
-
Móci
addikt
-
Móci
addikt
válasz Norbi46 #17976 üzenetére
A P5Q Pro Turbo 30 körül van, az szerintem jó választás.
Én is az Asus M4A785TD-V EVO lapra szavazok a Giga helyett. Jó az a deszka nagyon.
[ Szerkesztve ]
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
S.O.S! Alaplap csere előtt állok! Jelenleg Asus P5B van. Ez helyett szeretnék elsősorban asus-t.
A konf amihez kellene: Táp: Corsair TX 650 Vga: GTX 275 Ram: 4Gb Kingston (800 mhz)
CPU: Core2 Quad Q 9550. A teljesítmény és a tuningolhatóság a cél.
Az árban pedig 30-ig tudok elmenni!Köszi mindenkinek!
-
$R64
tag
válasz antikomcsi #17955 üzenetére
Szia!
Asus M4A785TD-V EVO
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
A két lap közül te konkrétan melyiket választanád?(mások véleményét is szívesen fogadom!)
-
sgergi
veterán
-
sgergi
veterán
válasz .:Kristian:. #17966 üzenetére
Jó lap az is, de vannak hibái, a sata kezelése néha meghülyül, ramokkal is akad néha gondja, de annyira nem ismerem a lapot. Esetleg saját topikjában többet tudnak mondani róla.
-
Triumph
tag
Sziasztok!
Mi a különbség a MA770-UD3P és a MA770-UD3 lapok között?
Előre is köszönöm.
-
sgergi
veterán
válasz .:Kristian:. #17962 üzenetére
Gigabyte p45-ds3 jó választás lehet, bírja a tuningot
-
gordonfreemN
addikt
-
antikomcsi
veterán
válasz gordonfreemN #17959 üzenetére
Nem mondom, hogy jobb, inkább más. Kicsivel nagyobb.
Ha nagy teljesítményt kell "elhűteni" akkor kellenek a ventik, amik zajt fognak okozni mindenképpen, akármelyikt választod. Szerintem azt vedd, amelyik jobban tetszik.
-
antikomcsi
veterán
A bordák kellő magasságban kezdődnek, így nincsenek útban a kondik. A venti pedig mindenképpen a memóriafoglalatok fölé lóg, legalábbisa a proci foglalathoz közelebbi kettő fölé. Viszont ez sem jelent gondot, mert a memóriák simán elférnek alatta, hacsak nem rakst rájuk valami magas hűtést, vagy ventit.
Az integrált vga amúgy elfér, mert enni nem kér, viszont jól jöhet néha. Nem kell használni, le lehet tiltani.
-
gordonfreemN
addikt
válasz antikomcsi #17957 üzenetére
ettól az ss-től az általad hátrébb linkelt tt lanbox jobb szerinted? ezen vacilálok nagyon.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
csika
tag
válasz antikomcsi #17955 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Integrált VGA-ra nincs szükségem, 5770-es radeon lesz a gépben.A hűtő a házba befér, az nem probléma (chiftech bigtower - ha ebbe nem fér be akkor semmibe), de ha valami kondi kilóg a proci körül akkor gond lehet ... vagy a memóriák berakásával esetleg.
Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!
-
antikomcsi
veterán
válasz gordonfreemN #17956 üzenetére
Szia!
Elfogadható szerintem. A vinyókat egy külön venti hűti, a vga fölé tudsz rakni 2db. 8 centis ventit, a nagyobbik térből pedig a táp "szívja" ki a meleget.
Egyetlen probléma, hogy csak egy nagyan alacsony 60-70mm magas bordát használhatsz ventivel együtt.
-
gordonfreemN
addikt
válasz antikomcsi #17933 üzenetére
Hello! szerinted ez mennyire lenne húzós melegedés szempontából?
-
antikomcsi
veterán
Szia!
Utóbbi pár év személyes tapasztalata az nállam, hogy az asrock lapok, jobbak mostanában, mint a giga.
Ezért merem ajánlani a M3A785GXH/128M lapot, ahol ráadásul ha vga nélkül maradsz, jó szolgálatot tehet az integrált videovezérlő, amit akár hdmi kábellal is használhatsz. A tuning sem probléma vele. A hűtőnek pedig inkább a házba kell beférni, szükséges egy 20 centis mélység hozzá. A foglalatra mindenképpen felmegy a borda.
Ha nincs szükség 6 sata portra, hanem elég a 4 is, és a hd4200 sem szükséges, akkor 5-6 ezerrel olcsóbban ott a M3A770DE.
Amit asusból ajánlani tudok a "legolcsóbbak" közül az a M4A785TD-V EVO. Olcsóbbat nem érdemes venni, mert amilyen jók a drága asus lapok, pont olyan gagyik az olcsóbbak.
Gigából az ajánlott helyett veheted aGA-MA785GT-UD3H lapot is, még egy ezressel sem drágább.
Ha mondjuk MSI is szóba jöhet akkor a 785G-E53 is megfontolandó.
Én rendszeresen tuningolok, és használom a C'n'Q-t ezért nállam pl. giga lap szóba sem jöhet, mert amit remekül megoldott a többi gyártó a szorzóállításnál, arra a giga lapok nem képesek, bios támogatásuk is gyenge szerintem. Én inkább asus lapot vennék, Neked viszont azt kell választani amelyik szimpatikusabb, mert az számít a legtöbbet, hogy jó érzéssel hajtsd álomra a fejed este. A lapok tudása közt gyakorlatilag alig van különbség.
-
csika
tag
Sziasztok!
Sokak itteni tanácsára a GA-MA770T-UD3P-es alaplapot néztem ki.
Egy helyen szeretném megvenni a gépemet, és ott épp kifutottak ebből a típusból. Lehetséges, hogy érkezik belőle a következő napokban, de még nem biztos. Ha nem jönne, akkor mit ajánlanátok helyette? Phenom X4 lesz bele, de jó volna, ha később a nagyobb (6 magos) proci is belemenne, valamint el kell hogy férjen rajt a Mugen2.
Kicsivel tudok többet is áldozni rá ha szükséges.Köszi,
csikaMagyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!
-
coqito
tag
válasz coqito #17952 üzenetére
Na nézelődtem ... vannak szép árak azért!
Most így hirtelen egy ilyet néztem ki ASUS M4A78-AM Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? Illetve ajánlnátok egyáltalán ezt a lapot?
Előre is köszi!
-
coqito
tag
Sziasztok!
Lassacskán gondolkozok egy PC újításon, és ehhez keresek alaplapot. Teljesen alapról indulnák, és egy korrekt PC-t szeretnék összerakni, ami még pár évig megállja a helyét
Milyen alaplapot ajánlanátok, ami tényleg megéri az árát, és még a jövőben tovább fejleszthető is lenne (úgy értem még nemhalt ki a pl a hozzávaló CPU típus).
Most jelenleg nem az ár az érdekes, csak érdeklődésképpen kérdezem. Lassacskán elkezdeném összevásárolni hozzá a dolgokat. Szóval ki mit ajánlana, és ha ajánl akkor indokot is ha nemgond.
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!
-
balakapa
csendes tag
válasz antikomcsi #17943 üzenetére
Kösz a választ de sajna a gép építés későbre marad mert közbe jött vmi. Pontosabban a kocsi Belém szált 1 vakvarjú és a kasznit kell mecsináltatni. Sztem nyárra megint meglesz a pénz és akkor majd ujra jelenkezem
-
DKvikcey
csendes tag
az a baj hogy az amd-t nem ismerem...jó régen volt utoljára
akkor mit szolnátok egy
Gigabyte MA790XT-UD4P
és egy
Phenom II X4 955
pároshoz?persze mondhattok még ilyet..hamár gépet rakok össze akkor jót..
eredeti elképzelésem:
4mag..
ddr3 8gb (4modul)
4870x2 v hasonló kártya..de inkább 1 magos
nem nagy táp de olyan ami viszi majd ezeket..(később erről is szeretnék majd kérdezni)
most eléggé maximalista elképzelés de eléggé előre szeretnék jó gépet venni..a mostani gépemhez keresek procit és alaplapot amit majd az újba fogok átrakni. -
sgergi
veterán
válasz .:Kristian:. #17944 üzenetére
Ha tuningolni akarsz, akkor megfontolandó a dolog, bár függ a mertékétől is. Ha csak kisebb lenne, akkor már nem igazán. Miért gondolkodsz a cserén? a p45 nem sokkal jobb, mint a p35.
-
geza12
aktív tag
Én a helyedbe AMD-re váltanék...
Sokkal olcsóbban kijössz a dologból jobb ár/érték arány mellett. -
Krisinto
őstag
Helyedben nem nagyod adnék 775 re inkább 1156
főleg ddr3asra nem! -
DKvikcey
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan alaplapot keresek amiben a következők vannak:
1db pci-e 16x
4db ddr3as foglalat
4magos procit kezeli
s775ös foglalat
árat nem mondok de nem szeretnék 50-60e Ftnál többet kiadni...
előre is köszönöm -
Krisinto
őstag
Sziasztok!
lehet,hogy lesz egy ilyen lapom!
Gigabyte GA-MA69G-S3H x1300-as integrált kari van bent asszem
emellé lesz egy 3650
ezeket össze tudom közni cf be? vagy nem érdemes ezzel vacakolni? -
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
A mostani Gigabyte EP35-DS3L lapomat érdemes lecserélni egy EP45-DS3-ra?
2*1giga 800-as ram és egy Q9550 menne benne.
Előre is köszi a választ. -
antikomcsi
veterán
-
balakapa
csendes tag
válasz antikomcsi #17941 üzenetére
Én is az AMD fele húzok inkább A költségvetés az alaplap szempontjából olyan 20k lenne. A tápom meg olyan 3 év körüli és a házzal volt együtt. a márkája dana a típusát nem nagyon tudom Ha vennék 1 házat is akkor olyat érdemes amibe benne van a táp??
-
antikomcsi
veterán
válasz balakapa #17939 üzenetére
Szia!
Annyiban segíthetnél, hogy milyen rendszerrel szimpatizálsz, mert én magamtól amd-set ajánlanék.
Illetve nem ártana egy költségvetési keretszám sem.
Valamint azt is jó lenne tudni, hogy milyen az a régi táp, és hány éves?
A procikhoz álltalában adnak hűtőt, ha azonban az ember halkabbat, jobbat szeretne, nem árt azt is venni egyet.
[ Szerkesztve ]
-
balakapa
csendes tag
Ja és még az lenne a kérdésem - tudom hogy nem ide tartozik - hogy új tápot is vennem kell-e és hogy a procihoz a hűtőt is nekem kell beszereznem??
-
balakapa
csendes tag
Sziasztok! 1 teljesen új gép építése előtt álok. Ami új lenne: alaplap proci videokártya ram. Az alaplaphoz szeretnék ötleteket kérni.
-
-
Rolika82
tag
-
sgergi
veterán
-
Rolika82
tag
Sziasztok
Én egy ilyen procit néztem ki magamnak:
http://ipon.hu/webshop/product/amd_phenom_ii_925_2.80ghz_am3_box/131476
Az lenne a kérdésem, hogy ehhez milyen lapot és memóriát ajánlotok? A lényeg, hogy olcsó legyen max. 25K de jobb ha 20K. És a lényeg az integrált videokari abbol is lehetöleg HD4200es. Később majd szeretnék egy videokarit is bele, de most a pénztárcám nem engedi.
Ja és még valami. Nyugodtan rendelhetek az ipon.hu-ról vagy mást ajánlotok?[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
válasz gordonfreemN #17932 üzenetére
Nagyon szívesen, hisz ezért van ez a fórum.
Én csak azt mondom, hogy jobb a biosa (szerintem), és jobb a terméktámogatás. Illetve olyan procikat is lehet benne húzni, ami a gigában valószínű menne, de nem 100%.
Tehát, ha nem valami 140W-os procit tervezel bele, vagy 125W-osat húzni, és nem fontos a tuning mellett müködő CnQ, illetve nem cserélgeted 2 havonta a biost, akkor jó a giga is.
Úgyhogy, ha az a szimpatikusabb, azt is választhatod. Nekem személyes rosz tapasztalatom volt már az utóbbi időben 2 giga lappal is, ezért nem ajánlgatom nagyon. Persze lehet ezek egyedi esetek voltak, és nem érdemes messzemenő következtetést levonni.Mindkét esetben a bios szivatott, még a nagyszerű dual bios sem segített ki. MSI-vel, Asus-szal, Asrockal ilyen nem volt.
-
gordonfreemN
addikt
válasz antikomcsi #17930 üzenetére
Ja, és akkor maradok az MSI lapnál, ha azt mondod jobban megéri az árát!
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz antikomcsi #17930 üzenetére
Köszi szépen a segítségeket és a türelmed fórumtárs!
És neked is Vidori, szintén![ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
válasz gordonfreemN #17929 üzenetére
Van plexi nélkül is, meg kisebb is.
Nézd meg a gyártó oldalán őket.
-
gordonfreemN
addikt
válasz antikomcsi #17928 üzenetére
Ok, értem én, csak a plexi az ami talán nekem nem kéne, azon kívül meg tetszik az amit linkeltél, uh jó lenne egy ugyanolyan csak plexi nélkül?
-
antikomcsi
veterán
válasz gordonfreemN #17925 üzenetére
Jótól kérded, mert én nem szeretem a giga lapokat. Főleg a bios, és a támogatás miatt. Amit tud az asus, és az msi, azt még a gigának nem sikerült elérni.
Ha nem tuningolsz, valami nagyobb fogyasztású procit, és közben nem akarsz CnQ-t használni, akkor jó az is amit mutattál.
Igen a táp jó, a foglalat pedig ugyan olyan teljes értékű, mint a full atx lapokon, hisz ugyan az a chipset is, így a 4890-nek tökéletesen megfelel.
A házat csak a méret miatt linkeltem, van ezekből sokfajta. Jobb, ha nem szigeteled a házat, hanem úgy választod meg a hűtő rendszeredet, hogy ne legyen hangos. Ilyen kis dobozokba bezárni a meleget, nem túl szerencsés.
-
Vidori
tag
válasz gordonfreemN #17924 üzenetére
A micro ATX ugyanugy müködtethető sima atx-es táppal?
A mATX csak méretben kisebb a "nagy" ATX-nél.
És jut eszembe még, hogy a micro-s lapoknak a PCI-E csatlakozója teljes értékü?
Hogy milyen sebességgel megy egy PCI-E csatlakozó már ránézéssel is meg lehet állapítani. A PCI-E x4-nak csak az első 1/3-a van "beérintkezősítve".
De ha rámégy az alaplap gyári oldalára, ott biztosan el tudod olvasni.
Vagy csak az számít hogy 1-es vagy 2-es?
Ennek csak gyors kártyánál van szerepe.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz antikomcsi #17923 üzenetére
És erről a lapról mi véleményed? Én inkább Gigabyte-ot vennék, esetleg rossz gondolat az MSI-vel szemben?
-
gordonfreemN
addikt
válasz antikomcsi #17923 üzenetére
Ezer kösz, most ugy érzem előrébb vagyok sokkal!
A micro ATX ugyanugy müködtethető sima atx-es táppal? Mert azt nem tettem hozzá, hogy a táp adott. A ház nagyon szép, egy baj van, plexis, és szeretném hogy minnél halkabb legyen, a plexi pedig szerintem kevésbé szigetel, nem?
És jut eszembe még, hogy a micro-s lapoknak a PCI-E csatlakozója teljes értékü? Vagy csak az számít hogy 1-es vagy 2-es?[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
válasz gordonfreemN #17922 üzenetére
Ugyan azt tudja a mATX is.
Itt van pl. ez az MSI akár tuningra is tökéletes, csak a kis ház szellőztetése lesz a gond.
Szerintem ennél kisebb házban ne gondolkodj, mert sem a vga nem fog beleférni, legalábbis nem sok félmagas 4890-et láttam, sem a hűtés nem lesz jó.
Ha htpc-t szeretnél nem lenne probléma, de mivel játékos gépet írtál ezeket mondom.
-
gordonfreemN
addikt
hali!
gépet tennék össze. játékosat szeretnék de minnél kissebb méretben. valami asus pundit szerüségre gondoltam, ha lehetséges. vga 4890 lenne, cpu valami 3 ghz körüli, ehhez ha microATX-es lap lenne az visszafogná, vagy van olyan lap ami felveheti a versenyt ezekkel az elemekkel?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
ashtm
csendes tag
Annyi gondom volt csak a memóval, hogy az AM3-as Giga lapokról azt mondják/írják/hallani, hogy nem szeretik a Geil modulokat.
Elhiszem, hogy jók, de nem találtam tesztet róluk, ami alapján meg tudnám ítélni.
Átgondolom még, bár a 3 év garancia is a Giga mellett szól.Soha ne becsüld le a hülyeség erejét...legfőképpen, ha kitartással párosul!
-
antikomcsi
veterán
-
ashtm
csendes tag
válasz MZsoltee #17917 üzenetére
Utálom, amikor belekavarodok a dolgokba, az MSI-on rossz helyen vannak a rendszerhűtők csatlakozói, így az nem lesz.
Marad akkor a Giga 770T-UD3P és Kingston memória párosa, azzal nem lehet baj.Soha ne becsüld le a hülyeség erejét...legfőképpen, ha kitartással párosul!
-
ashtm
csendes tag
válasz MZsoltee #17915 üzenetére
Kösz
Összehasonlítottam a két listát, szerintem ugyanaz, akkor marad az MSI, Asusban és Asrockban nem bízok
Ráadásul MSI-on 6 SATA csati van, az Asrockon csak 4
[MSI memory test results][ Szerkesztve ]
Soha ne becsüld le a hülyeség erejét...legfőképpen, ha kitartással párosul!
-
MZsoltee
veterán
Az msi cpu support listjét nem találtam, de az ASROCK M3A770DE-jében van geil, nézd meg hog yegyezik-e, ha igen akkor 100%-ra mennek benne a ramok és jó lap!
Itt van a support lista:[link]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
antikomcsi
veterán
válasz teckdeck5 #17912 üzenetére
Szia!
Az alaplappal ha majd belejössz, könnyen lehet engedélyezni a 3.- 4. magot, amik lehet, hogy jól is fognak menni, ha négy nem is de három biztosan.
A processzor könnyen, és jól tuningolható, ha kell.
A memória pedig bőven elég lesz ha 1333-as, játékoknál nincs nagy szerepe, a gyorsabb moduloknak.
Összesen 61.300.-
Gyors kis rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
ashtm
csendes tag
770-es AM3-as lapot terveznék venni, Phenom II X2 545, Powercolor 5750 és 2 GB ddr3 Geil 1333-as ram mellé. Mivel hallani, hogy a Gigák újabban nem komálják a Geil ramokat egy MSI 770-C45-ös deszkát néztem ki.
MSI is problémázik Geillel vagy abba mehet nyugodtan?Soha ne becsüld le a hülyeség erejét...legfőképpen, ha kitartással párosul!
-
teckdeck5
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy csak félig írom jó helyre ezt a hozzászólásomat, de valamelyik helyet muszáj volt kiválasztanom.
Olyan kérdéssel fordulnék, hozzátok, hogy szeretném a gépemet felújítani kicsit, és szeretnék venni egy új alaplapot, procit és memóriát, 60-65 ezer forint között.
Ebben szeretném kérni a segítségeteket. Mindenképpen AMD-t szeretnék.
Kérem, aki ért hozzá segítsen.
Előre is köszönöm!Üdv
TeckDeck -
Sider
csendes tag
Gigabyte P55A-UD3 alaplapom van, aki tervez a jövőre nézve tudom ajánlani! (USB3,SATA3)
-
chester99
aktív tag
hali
Adott egy alaplap ami csak a pci exp 1.0-át tud.Adott egy vga ami már tudja a 2.0-át, ezt beletéve mennyivel lesz gyengébb a vga teljesítménye? Gondolom a 2.0 az gyorsabb átvitelt tesz lehetővé, kérdés hogy érzékelhetően jobb a 2.0
-
Geri Bátyó
addikt
Valóban nem sok esély van megfelelő alaplapot találni. Integrált grafika + e-sata Intel fronton nem jellemző. Pedig kerestem. Elképzelhető még esetleg egy Gigabyte G41-es lap és egy e-sata hátlapi kivezetés párosítása (adatkábel normál sata portra, tápellátás 12V-os molex csatlakozóra kötve - ilyet már láttam, de most éppen nem találok sehol - utána kellene nézni).
A procinak viszont nem feltétlenül a fogyasztása a probléma (az sem kevés), inkább a hőtermelése. Az egymagos változatokkal is fel lehet fűteni egy sportcsarnokot.
Móci felvetése tényleg megfontolandó!"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
MZsoltee
veterán
válasz jobbacsabba #17903 üzenetére
785G chipeset nézz Gigabytot, attól függően hogy ddr2 vagy ddr3 kell.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Egy jó integrált ati videós mATX deszkát tudna valaki ajánlani?
Köszi előre is. -
robert02@12
csendes tag
Akkor inkább nem veszek sli alaplapot hanem egy még durvább videokártyát
A hangya egész nyáron dolgozott. A tücsök pedig egész nyáron hegedült. Télen mindketten megdöglöttek.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest