Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz Tubica #19796 üzenetére
Hali!
El kell hogy szomorítsalak, ezt BIOS frissítéssel se tod elérni... [Itt] találod a támogatott processzorok listáját, és ezen max AthlonX2 a legtöbb magos...
Vagyis alaplapcserével lesz csak 3 vagy 4magos procid
Üdv: Ex--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok! E közül a lapok közül kell választanom. Melyiket ajánljátok? Vagy 1kategória?
MSI 770T-c45 RX780 chipset
Asrock 770DE+ 770 chipsetKöszi
-
ko9
addikt
válasz greenstone #19795 üzenetére
Üdv!
[Itt] megnézheted mi a különbség a méreten kívűl a P55 és a H55 között... Ha neked elég a P55 akkor nemhátrány a méret, de ha van helyed (és szükségesek a pluszfunkciók) akkor mindenképp a P55 mellett voksolj.
Más dolog az, hogy P55-G55-ről se én nem hallottam, se az MSI oldala P55A-G55 már inkább, vagy P55-GD55. Melyik volt az?
Üdv: Ex--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Szkeptikus
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. 20 ezer ft-ból kellene összeraknom egy integrált videókártyás alaplapot processzorral, mindkettőből újat vennék. Intel és AMD platform is egyaránt szóba jöhet. A gép internetezésre képnézegetésre és irodai programok futtatására lenne használva.
A 20 ezer nincs kőbe vésve, ha 5-8 ezer ft plusz ráköltéssel lényegesen jobbat tudok összehozni, akkor elmehetünk addig.
Köszönöm a segítséget!
-
Tubica
senior tag
Sziasztok. Remélem nem haragusztok meg ha ide írok. Lenne egy kérdésem.
Van egy Msi K9n Neo V2-es alaplapom, és szeretném, ha támogatna nagyobb procikat, esetleg 3 v 4 magos pricokat.
Ez egy bios felülírással lehetséges ?Üdv. és Köszönet.
Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
greenstone
csendes tag
Sziasztok! Core i5 mellé milyen választás az MSI P55-G55? 27 ezerért megéri? Tudtok jobbat ennyiért? Néztem még az ASrock H55M Pro-t, csak azzal az a gondom, hogy micro ATX-es. Vagy az nem hátrány? (Bocsánat, ha hülye volt a kérdés, de az alaplapokat annyira nem vágom. )
Köszönöm előre is a segítséget. -
ko9
addikt
válasz mclaren777 #19792 üzenetére
Üdv!
Simán megér annyi pluszt, ezen felesleges gondolkodni A kiforrottságról annyit, hogy tesztelik elég dúrván ezeket mielőtt kiadják - elvileg...--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Úgy látszik megjelent Magyarországon a GIGABYTE GA-880GA-UD3H alaplap cca. 29 K-s áron.
Szerintetek megér +6-7 K-t egy GIGA 785GT-UD3H-hoz képest?
Különbségek amiket így hirtelen, elsőre látok:880GA
PRO: újabb chipset SATA3, USB3 (USB power 3x), Akár 1.3 V alatti VDIMM feszültség, talán jobb elrendezés. Ehhez biztos írnak majd Bulldozer BIOS-tKONTRA: nincs olyan kiforrott?, még tesztet sem találok, semmit sem tudunk róla, ár.
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz KillerKollar #19789 üzenetére
Én ölnék egy ilyen konfigért Szép, és jó lesz, téleg jó választás mellé a Crosshair IV. Memóriát miet raksz mellé?
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Van most egy Abit NF-M2S alaplapom, amit le szeretnék cserélni. Lényeg hogy sok sata és legalább egy Esata port legyen az új lapon. A gépem többi része adatlapomon megtalálható. Tudnátok ajánlani vmi olcsó, de jó alternatívát? a keret max. 10k
Előre is köszönöm a segítséget.Üdv Gyuri
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
KillerKollar
őstag
A proci egy Phenom II X6 1090T a VGA pedig egy Asus HD 5970 lenne,szerintem ennél jobbat nem nagyon tudnék beletenni (Tudtommal az 1090T a legjobb AMD-s proci,intelt azért nem akarok mert jövőre váltani fogják az alaplapfoglalatukat én pedig nem akarok várni 1 évet de azt sem akarom hogy a most megvásárolt i7-es konfig 1 év múlva fejleszthetetlen legyen).
-
ko9
addikt
válasz KillerKollar #19785 üzenetére
Hali!
A Crosshair IV Formula egy durván tuningos lap. Amennyiben nem akarsz extrán tuningolni egy sokkal olcsóbb is megteszi. És akkor inkább egy erősebb procit/videókártyát újíts bele. Jobban fogsz járni!
-
KillerKollar
őstag
-
MZsoltee
veterán
Gigabyte GA-EP45-UD3LR s775 DDR2 alaplap 20440 Ft 25550 Ft
De ha esetleg platforomot akarsz cserélni akkor most jó ötlet lehet hiszen a lapot "ingyen " kapod!
KillerKollar:
A 8-asokból válasz de nem kell a legdrágábbat megvenni, ugyan az a chipset van rajtuk, csak az extrákban különböznek, általános felhsználásra elegendő egy olcsóbb lap is.[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
KillerKollar
őstag
Üdv,AMD-s alaplapot szeretnék kinézni egy új konfighoz,szerintetek melyik a jobb?GIGABYTE GA-890FXA-UD7 vagy ASUS Crosshair III Formula?Az elöbbi 790 FX chipset az utóbbi 890,ez mit jelent?A fő szempont hogy a gép sokáig fejleszthető legyen,tehát ne kelljen alaplapot cserélni ha 1-2 év múlva új processzort/vga-t akarok beletenni.
-
ko9
addikt
Üdv! Mekkora árban gondolkodsz? Mennyiért vetted a most cserélt lapot? Mert az is nagyon számít
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
todie
tag
sziasztok!
lehet, hogy kicserelik az alaplapomat garanciaban.
amilyen cuccaim vannak: 2x2gb kingmax ddr2 1066mhz ram
e8400 proc
radeon hd 4770 512 videokartya
enermax pro 82+ 425-os tapszeretnem megkerdezni, hogy innen melyik lapot kerjem?
-
ko9
addikt
válasz MZsoltee #19776 üzenetére
Húúha ... Köszi, hogy felhívtad erre a figyelmem! Megoszthatnád majd a tapasztalataidat vele kapcsolatban, mert lehet hogy szerzek majd iet énis
Köszi: Ex--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz MZsoltee #19776 üzenetére
Erről nem is halottam, hát a 300Mhz kicsit rázós lehet de 280 simán működhet, az integrált mag külön frekin működik és le is kapcsolható, van a Chipchilla cégnek egy nagyon jó csipszett hűtője az mindennel megbirkózik.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
-
MZsoltee
veterán
AM2+ra váltás este forog fenn ahogy pár poszttal lejebb írtam és 3 alaplap maradt
GIGABYTE GA-MA770-UD3
GIGABYTE GA-MA770-US3
Sztem uygan az a két lap semmi különbséget nem látok közöttük az utóbbi olcsóbb.Illetve lenne egy 785G-s lap is ami integrált vgaval van felszerelve, de félek az integrálttól, mert lenne tuning is nem is kicsit 270-300*11-en kellene vinni a procit a lapnak.
Szóval a 785-ös: GIGABYTE GA-MA785G-UD3H
A 3 közül ki melyiket választaná és miért?
-
ko9
addikt
válasz Petee1983 #19767 üzenetére
Azonban ha mégis kitartsz a terved mellett akkor vess egy pillantást [ide]. Láthatod hogy a X6 éppen csak utoléri a i5 750-et de nem hagyja le. Vagyis játéknál az i5 750.
Viszont ha pénz is számít, akkor nincs akkora teljesítménybeli különbség a kettő közt, azonban az AMD-hez olcsóbban találsz alaplapot például... De ha van rá pénzed, akkor i5Szerk.: Mondjuk ha téleg lesz foglalatcsere nemsoká, és egy kicsit még neked ráér, akkor zuhanni fognak egyet az árak... Akkor meg már megint más lesz a helyzet. De ha az ember több időre vesz gépet, mondjuk 2-3 évre, akkor neki tök mind1, hogy most cserél foglalatot az Intel, mert mikor legközelebb gépbővítésre adja a fejét, akkor úgyis cserélnie kell alaplapot...
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz Zerdal #19766 üzenetére
Üdv!
Háát ilyen árban én egy Gigabyte GA-P55A-UD3R-t javasolnék. i5 750-el szép dolgokra képes
És [tőle] megkapod újonnan 39ezerért--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
atti_2010
nagyúr
válasz Petee1983 #19767 üzenetére
Játékra felesleges olyan drága procitkat venni, soha nem használod ki, inkább vegyél 1 olcsóbb AMD-s 4 magos procit és tegyél 1 nagyobb videokarit vagy 2 ebből:[VGA]
Prociból jó egy ilyen is:[link], ha AM3 lapot veszel a buldozert is beleteheted később.
Alaplap:[MSI]1600Mhz-es Kingmax megteszi memóriából, nehogy bedőlj a 2000Mhz , paraszt vakításoknak.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Petee1983
csendes tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy játék szempontjából melyik procit érdemesebb megvenni: Intel Core i5 750 Boxed vagy AMD Phenom II X6 1055T Boxed? Ja és hogy az előbb említett procikhoz milyen alaplapokat ajánlotok, amivel ki lehet rendesen hozni belőlük rendesen a teljesítményt. Videókari helyzetbe ebben gondolkozok: Asus EAH5770 CuCore/2DI/1GD5 1024MB PCIe. Esetleg vidókariban van más ajánlás? Memóriát milyet vegyek? Kingstone? Válaszokat előre is nagyon köszi! Üdv.
Peti
-
Zerdal
tag
Akkor mindenképpen a P55 lesz a megoldás!
Mit ajánlatok?
A kritériumok:
Tudja kezelni a Tuning memóriákat (Pl. Kingmax Herkules)
Tuningbarát legyen
Intel I3 530 vagy I5 750 megy bele!
Lehetőleg férjen bele a 35-40K -s keretbe!Előre is köszi!
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
ko9
addikt
válasz Zerdal #19763 üzenetére
Üdv!
A grafikus chip kihasználásán kívűl a PCI-Express csatornák számában, és azok sebességében van különbség. Vagyis H55-nél nem tudsz SLI/Crossfire-t használni. Ja, és nincs RAID vezérlő benne... Kevesebb USB, kevessebb PCI-E slot, ha többet használsz a 2.0-ás PCI-E slot sebessége visszaesik 1.1-esre. A H55 igazán otthoni gépek használóinak való, nem a brutáldúrva moddereknek. (Amúgy ha csak annyit mondok, hogy a déli hídja kb ugyanaz mint a ICH10 még az se túlzás...)
-
Zerdal
tag
Üdvözletem!
Valaki elmesélné nekem, mi a különbség a P55 és H55 között!
Azon kívül, hogy a H55 kihasználja a proci grafikus képességeit!Előre is köszi
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
Himym
senior tag
válasz MZsoltee #19750 üzenetére
Kollégák kérlek titeket ez nem, teljes konfig ajánló topik!
Keressétek meg a "Milyen asztali gépet vegyek" ebben a topikban annyi ajánlatot kaptok amennyit csak szeretnél + magyarázatot is adnak hozzá miért jobb ez a konfig mint az...
Szóval még1szer ez olyan topik, hogy ha van egy kiválasztott lapod és elolvastál róla mindent amit tudsz és mégis lenne kérdésed hozzá akkor felteszed itt, de kérem egész konfigot nem itt kell keresni.
-
mrhitoshi
veterán
Üdv melyik alaplapot érdemesebb megvenni,illetve melyik tud többet ?
ASROCK M3A770DE
vagy
MSI 770-G45PS4
-
ko9
addikt
-
ko9
addikt
válasz csokad #19756 üzenetére
Akkor ha olcsó kell akkor GA-P55A-UD3
[Itt] kapható is[ Szerkesztve ]
-
csokad
senior tag
giga kellene
-
ko9
addikt
válasz csokad #19753 üzenetére
Énis írtam egy tippet odaát... És az még egy 10essel olcsóbb is
Basszus, most nézem, hogy azon nem SATA3 van... bocsi, nem szóltam....[ Szerkesztve ]
-
Krisinto
őstag
válasz csokad #19753 üzenetére
[2 db sata3/2 db USB3.0]
Ez még úgy korrekt árban is van -
csokad
senior tag
sziasztok. melyik a lehető legolcsóbb /legjobb s1156-os alaplap amin van usb 3.0 meg sata III elég 1pci-e x16 nem kell cf. előre is köszi. i5 750 mellé
-
maxika15
tag
Sziasztok!!
Van 2 procim 1 d920 és 1 915 mien alaplapot vagyek hozzá?
alaplapba legyen int. vidikari!! -
Pukkancs
aktív tag
Hi még 2 éve vettem Iponnál egy alaplapot, egy giga p35 ds3-mat, akkor 21864 Ft-ba került, most meghibásodott ez az alaplap, ha mondjuk másikat kapnék, de olyat már nem tudnak adni, mint amilyet küldtem gariztatásra, akkor milyen másikat válasszak?
Kifelejtettem, hogy passzoljon ahhoz a konfighoz, ami az adatlapomon is van.[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
Ide is beírom milyen kis delemmám van.
Le kellene cserélni a 775-ös foglalatot AM3-ra ez fogalmazódott meg bennem. De a 4GB ddr2met megtartanám, így AM2+-os lapokban gondolkozom használt és új is ötlet is jöhet a cél, hogy minnél olcsóbban kijöjjek és a jövőben megjelenő processzorokat támogassa a lap.
Tuning lesz és a mag illetve a cache feloldás is érdkel.Első körben giga lapokat néztem használtan és 770-DS3-at lehet kapni de ugye azzal vigyázni kell mert csak a rev 2.0 AM3 ready. Majd eszembe jutott, hogy régen nagyon sok Asrock A770DE+-t ajánlottunk ki a milyen gépet vegyek topicba és ez már sb710-es délí híddal rendelkez és nem sb600-assal, gondolom ez is jó pont...
Szóval eddig a használt rev2.0-as 770-DS3 és az új ASrock A770DE+ között vacilálok.
Jöhetnek érvejk mindegyik mellé és ellen.DS3:
Figyelni kell a rev-re és használt 12k+posta valamint régebbi déli híd van rajtaAsrock?
új kicsit drágább 14,5k és valszeg idióta a biosa és újabb déli híd van rajta.A két déli híd közöütti különbségre lennék még kíváncsi sajnos amd vonalon enm vagyok anynira otthon...
Mod.: Most derült ki (számomra), hogy a DS3 nem támogatja a magfeloldást, íyg akkor kezd egyeduralkodóvá válni az asrock...
[ Szerkesztve ]
-
Móci
addikt
Szerintem is mindegy. Amelyikhez könnyebben hozzájutsz, jobban tetszik a színe, olcsóbb, az legyen.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket vegyem?
(E3300 prockó lesz benne, integrált VGA-val.)Gigabyte GA-G41M-ES2L
vagy
Asus P5G41-MElőre is kösz a tanácsokat!
-
Himym
senior tag
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Odaipia: Kerestem neked 2 órán át dopla sockeles lapokat és nme találtam oylat amit szeretnél sok fajta van de egy olyan sincs amin 2 db pci-e x16os kiosztásban tudnál rakni karit...
Többieknek már kérdeztem ezelött de nem igen kaptam választ illetve válaszoltam magamnak csak feltenném még 1szer a kérdést hátha valaki utána nézne.
Szóval nekem annyi lenne a kivánságom, hogy intel 1366os foglalat legyen
-Legyen rajta USB3.0/Sata3
-Lehessen kettő darab x16ban működtetett vga-t használni
-Maradjon a két vga beépítése után minimum 1 darab PCI hely egy darab SMC Wireless Háló karinak.
-Ramból mindegy mit iszek már már mindegyik lap tud 1,6ghz-s ramokat fogadni ( ddr3 )
Erre a célra csak ezt a lapot találtam: ASUS Rampage III ExtremeEsetleg ha van valaki olyan kedves és keresgélne még egy picit mert hátha jobban ért hozzá mint én, vagy esetleg én átsiklottam valamelyik lapot ami jó lenne a kitételekhez azt meg köszönném.
További szépnapot / fórumozást.
-
popey37
addikt
válasz atti_2010 #19739 üzenetére
értem én, de akkor minek kérdez?
én ha nem akarom megvenni az adott cuccot, csak simán utána nézek és befogom a számat. pláne ha a kiválasztott cucc igencsak üti a 100-120k-t és csak pár ezer lenne a keretem.
Az általa linkelt lap ára igencsak 100k fölött tanyázik, tehát alapból nem felelt meg a kritériumoknak.
Ez a topic arra való, hogy információt adjon a használatban lévő alaplapokról olyanoknak, akik most akarják megvenni a kérdéses lapot, nem 20 év mulva.
Értsd: kikeresed, megírod a véleményed, eltöltesz vele nem kis időt, és a végén kiderül, hogy az illető csak eljátszott a gondolattalTeló: +36302105384 SW 120/600
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz popey37 #19737 üzenetére
Írta hogy nem most veszi, csak úgy játszik egy kicsit.amúgy sem most akarom megvenni, csak eltárolom
Az ilyen lapok nagyon drágák és nem úgy vannak kialakítva hogy 1 magos procitól a 4 magosig mindent megegyenek.
[ Szerkesztve ]
-
olapia
csendes tag
Azt hittem, ez a téma azért van, hogy az emberek kikérjék más emberek véleményét, nem azért hogy mindenféle magát nagymenőnek gondoló ember a saját e-péniszét fényezze. De látom ez a fórum is csak egy olyan troll-etető mint a többi. Ha moderátor lennék, mindkettőtöknek örökbant adnék, magamat pedig kirúgnám.
SZÁNALMASAK VAGYTOK. -
olapia
csendes tag
akkor tessék:
Intel D5400XS
http://image.com.com/gamespot/images/2008/features/hardware/intel_skulltrail/border.jpg,,The board will work with the new Intel Core 2 Extreme QX9775 processor, as well as LGA771 Xeon processors''
véleményeket kérek, mennyire fele meg az általam megadott specifikációknak. -
popey37
addikt
válasz olapia #19731 üzenetére
ne legyél már ennyire agressziv Te kismalac: olvasd el a topic címét és utána reklamálj a hozzád szólóknak.
Keresd meg magadnak a megfelelő alaplapot, ird ide a paramétereit és kérdezd meg, hogy kinek van róla tapasztalata.
Ez a topic erről szól. Itt senki sem fog neked alapalapot keresgélni, pláne nem ilyen paraméterekkel: ilyet max gyártatni tudsz valamelyik gyártóval-ha bevállalják-, pláne nem tizenpárezer forintos kategóriában.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
olapia
csendes tag
Pont ilyen nincs, az biztos, de hogy hasonló ne lenne, az hülyeség.
-
-
olapia
csendes tag
válasz atti_2010 #19721 üzenetére
Nem értem, mi fáj neked, értelmesen elmondtam, hogy mi az, amire egy leginkább hasonlító alaplapot szeretnék. Nem tetszik valami, öcsi? Ha ez neked nem tetszik, vagy bántja a lelked, akkor nem kötelező hozzászólni, el lehet menni. Én se megyek be trollkodni azokba a topikokba, ahol te tanácsot kérsz másoktól.
-
Móci
addikt
válasz matepajtas #19728 üzenetére
Érdemes itt a prohardveren szétnézni a teszteknél, márkából meg Gigabyte, Asus ( a régebbi chipsetes lapok szerettek túlfogyasztani, de ahogy néztem, az új 8xx-es deszkák már egész jók ilyen szempontból), Msi, no meg Asrock, mert abból is van jó áron jó lap.
tomiee85: valóban, pár helyen drágább az Asrock. Bár ez jó áron van, s még tuningolni is lehet vele.
[ Szerkesztve ]
-
matepajtas
csendes tag
ezt olvastam mar, koszi! arban pedig kb arra gondoltam, hogy az i5-750 kb 45, hozza egy alaplap mondjuk 30 es ezek utan arra lennek kivancsi, hogy szumma 75bol ki tudnam-e hozni az AMDvel ezt a teljesitmenyt. most elkezdek olvasni az AMD-s lapokrol meg a procirol, de ha tudsz adni valami kiindulopontot (sok 790/890FX lap teszt, vagy egyaltalan milyen markakat erdemes nezegetni stb.) azt nagyon megkoszonnem
-
tomiee85
senior tag
Hát nem 17k hanem 16 az a MSI meg 13-14 ezért kérdeztem így:S Kezdetben egy Athlon II 230-250körüli procira gondoltam attól függően melyik lesz akcióban ahol veszem. egy 20-25%-ot csak húznék rajta
hát a ramok ára most elég magas inkább tartózkodok a régi ramok cseréjétől. Meg ha jól tudom csúcs DDR2-esek nem gyengébbek mint a ddr3 Inkább megvárom míg mindenki vesz dd3-t és eladja a jó kis tuningos DDR2-it
Meg nekem nincs szükségem CrossFire-re, így nem szeretnék ezért a funkcióért fizetni[ Szerkesztve ]
-
Móci
addikt
válasz tomiee85 #19724 üzenetére
Tuning... hmm...
Gondolom azért rekordokat nem szeretnél vele döntögetni, attól függetlenül szerintem lehet vele húzni a procit, kérdés, hogy milyen szinten (függ a ramoktól, procitól...).
ACC-t az Msi deszkánál nem láttam külön említve (Msi-nél más néven fut, ha jól tudom), elméletileg tudnia kellene.
Ez például nem 17 ropi, s Asrock.
Mindenképpen DDR2-es lap kell, vagy DDR3-as deszkára gondoltál?matepajtas: itt van egy teszt i5 és Phenom II szereplésével, ajánlott megnézni. Nem tudom, hogy árban mire gondoltál, de lap tekintetében érdemes egy 790/890FX-es deszkát venni, mivel abban megy mind a két x16-os pci-e fullon, s nem csökken vissza az egyik x8-as sebességre, ha két vga kerül a lapba.
No meg az AM3-hoz a jövőben is fognak jönni erősebb processzorok, azaz egy jó darabig nem kell cserélni a lapot, ami elég nagy spórolás.[ Szerkesztve ]
-
matepajtas
csendes tag
-
tomiee85
senior tag
Léci nyilatkozzatok erről a lapról: MSI 770T-45. Amik érdekelnek: tuningolhatóság, acc (elvileg SB710). AZért ezt néztem nem a korábban említett Asrock lapokat mert ez 13k azok meg 17. Nem mindegy.
-
Móci
addikt
válasz matepajtas #19722 üzenetére
Gigából én ezt néztem.
Mindenképpen 1156-ot akarsz? Ez a foglalat hamarosan meg fog szűnni, s a jövőben nem sok új proci fog ehhez kijönni.
AM3 esetleg?"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
matepajtas
csendes tag
Sziasztok!
Nekem LGA1156 foglalatu alaplap (P55 ugye?) kene, amiben a jovoben vidaman el tudnek ket Radeon 5770 es Crossfiret futtatni. Arban ugy 30-40 ezer kornyeken kene, az USB3 meg a vegtelen SATA es eSATA stb. port nem fontos, de valamennyi tuningpotencial legyen benne.
Tudtok valamit erre a specifikaciora mondani?
Koszi!
-
atti_2010
nagyúr
válasz olapia #19720 üzenetére
Te itt úgy írod le a dolgokat mintha te nagyon jól fizetnél, és nekünk versenyeznünk kellene hogy ezt a lapot megkeressük neked, ha ilyen jól tudod mit akarsz keresd meg magad.Nem fogsz találni, ha igen eszement drága lesz, 1-2 foglalat mindegyikbe lehessen 4 vagy több magos procit tenni de most csak egymagosra telik, te rosszat álmodtál, adjál le egy rendelést az Asus-nak biztos olcsón megcsinálják neked.
-
olapia
csendes tag
A következő kérdéssel járulnék hozzátok.
Igazából alaplap kellene, nem egész gép.
Processzort majd veszek bele használtan, valami nagyon olcsó 1 magost, amit találok,
egyelőre megteszi az is.az alaplapnak a következő feltételeket kellene tudnia teljesítenie:
-2 db processzorfoglalat, mindegyik foglalatba lehessen 4 vagy több magos processzort elhelyezni.
-lehetőleg legalább 3 db teljes értékű pci-e foglalat, de 2 mindenképpen
-minnél több PCI foglalat
-az a legjobb, ha nem pocsékolják az értékes helyet rajta idióta pci-e 1x és 4x foglalatokra
-alaplapon legyen lehetőleg 2 db IDE csatlakozó
-az alaplap bírja a stabil 24/7 üzemet évekig (ezt az alaplapot kb 5 évig szeretném használni)
-a pci-e portok mindegyikébe és a pci portokba videókártya fog kerülni. ne kérdezd, miért, és ne kérdezd, milyenek,
a lényeg hogy az alaplap elbírja őket árammal.
-memória, amit megeszik: teljesen mindegy, de a legjobb ha mindkét procifoglalat közösen csócsálja őket
-chipset: teljesen mindegy
-alaplap fizikai méretei: mindegy, de azért ha lehet férjen bele egy átlagos atx házikóba
-legyen rajta ingegrált ethernet csatlakozó, mindegy milyen, meg néhány usb
-BESZEREZHETŐ legyen. lehessen kapni magyarhonban értelmes pénzekért, amúgy sem most akarom megvenni, csak eltárolom
a lehetséges versenyzőket és majd lecsapok rájuk. A bele való procik és ramok is beszerezhetőek legyenek.
Szóval ne ilyen félmillió ft-os procit lehessen csak belerakni.
-előny, ha: integrált SiS vagy XGI grafikus kártyát tartlamaz, DE NEM FELTÉTEL.
-előny, ha sima mezei ramokkal is megy, és nem kell bele eccbufferedregistered baromság.
-előny, ha mentes az erőforrás ütközésektől így a linux és a windows telepítőjét kevesebb mint 1 hét alatt
el bírom indítani rajta
-előny, ha tudja tuningolni a procikat (mondjuk 2 ghz-ről 4re )amit nem kell tudnia:
-nem kell világítania színváltósan a sötétben
-nem kell márkásnak lennie
-nem kell húdegyors alaplapnak lennie, csak működjön.nem, nem gamer gép lesz.
nem, nem szervergép lesz.üdv
-
tomiee85
senior tag
válasz Gyuri27 #19714 üzenetére
Asrock hívja UCC-nek nem? Supports UCC feature (Unlock CPU Core) ráadásul ez nForce 630a chipset.
"A magaktiválással kapcsolatos próbálkozások akkor indultak meg, amikor megjelentek az AMD SB700-as sorozatú déli hídjával szerelt alaplapok, amelyek a processzor tuingpotenciáljának javítása érdekében ACC (Advanced Clock Calibration) technológiával érkeztek, amely segített, hogy néhány extra megahertzet kipréselhessünk szeretett processzorunkból." akkor ezis hülyeség?
[ Szerkesztve ]
-
tomgabor
senior tag
Bocsi sietve írtam kijavítom
Sziasztok! Alaplapot készülök venni egy GIGABYTE GA-890FXA-UD5 alaplapot néztem ki egy AMD X6 1090T BE lenne benne de azt mondták "Ha BLACK EDICION procit teszel bele nem jó a Giga lap." az a kérdésem miért nem? -
tomgabor
senior tag
Sziasztok! Alaplapot készülök venni egy GIGABYTE GA-890FXA-UD5 alaplapot néztrm ki egy AND X5 1090T BE lenne benne de azt mondták "Ha BLACK EDICION procit teszel bele nem jó a Giga lap." az a kérdésem miért nem?
-
tomiee85
senior tag
-
-
tomiee85
senior tag
válasz Gyuri27 #19705 üzenetére
Megnézegettem ezeket de egyik se túl olcsó szóval bevallom azon filózom jelenleg hogy mégiscsak egy belépőszintű alaplapot veszek (jelenleg úgyis csak X2 240-250 a terv), amit majd elpasszolok ha esetleg egy Phenomra váltanék.
Bár amit nem tudok hogy ezen chipset mennyivel nyújt többet nekem jelenleg a 2magos Athlonhoz mint mondjuk egy nForce 520as/630a/720 chipset[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest