- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
privatposta
tag
válasz snorbi82 #20105 üzenetére
1194 tcp nyitva, proto tcp-client beállítva, pool letrehozva, szerver cím megadva, 3 file generálva, csatolva a helyére, pwd elkészítve, ovpn konfig elkészítve link szerint, ez legalább tízszer végigcsinálva, aztán már teljes konfig próbából össze vissza állítva.
Mondjuk az utolsó kérdéseddel nem tudom mire gondolsz... -
kammler
senior tag
válasz snorbi82 #20034 üzenetére
Pár hónapos korában én felraktam rá egy béta verziót. Csippan, várom a két csippanást, megint csak egyszer. Na mondom... Hát utána kellett olvasnom, hogy kell azt a netinstallt használni. Jó lett. Azóta se csinálta. Hét éves. Illetve most már az RB5009 van. Pár hetes. Az bírja a gigabites netem, az RB3011 csak fastrack-el tudta, 450 megabit körül megállt.
[ Szerkesztve ]
-
Audience
aktív tag
-
kammler
senior tag
válasz snorbi82 #19982 üzenetére
Igen, utánanézve, nincs is olyan, hogy dedikált WAN port nyilván. Bármelyik lehet az. Csak ki kell venni a bridg-ből, külön IP neki, DHCP client-nél is átállítani, már attól függ miféle net, ha kell DHCP kliens arra a WAN-ra. Aztán interface list-nél is hozzáadni az új WAN-t, ha kettő WAN kéne, vagy törölni a régit, ha egy és berakni LAN-ba a régi törölt WAN-t. Illetve tűzfalszabályokat is csekkolni. Ami WAN az elvileg ugyanúgy jó tűzfalszabály lesz, ha az interface listnél át lett írva. Persze lehet 2 WAN is, redundancia, ott már figyelni kell a tűzfalra is.
[ Szerkesztve ]
-
HIJ
őstag
válasz snorbi82 #19805 üzenetére
Ez sajnos nem segített. Ugyan úgy nem tudom eldönteni, hogy látja e az antennát.
grabber:
Gyári 1 m -es kábelek (jó vastagok), de lehet hogy hiú ábránd a jobb kapcsolat ezzel a szettel. Most vagy nézek egy másik szolgáltatót vagy egy másik eszközt... Annyi hogy itt minden adott, előfizetés és eszköz is. Ezért is gondoltam hogy egy külső kábellel jobb lehet a dolog. -
ekkold
Topikgazda
válasz snorbi82 #18929 üzenetére
A wireguard azért érdekes, mert mindent UDP-vel visz át - a TCP csomagokat is, tehát a TCP-MSS mindegy elvileg neki. Emiatt az, hogy mi megy wireguard-al, az nem mond el sokat.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
adika4444
addikt
válasz snorbi82 #18921 üzenetére
Ha megáll, parancssorból egy curl -vv yettel.hu meg curl -vv speedtest.net parancsot futtass és rakd be ide a kimenetét. Hátha az mutatja, hol akad el a dolog. Én is MTU-ra tippelnék, de mobilnetnél nem tudom, ezt egyáltalán hol lehet állítani, meg mennyi az ideális érték. Mi az APN amúgy? NAT-olt az IPv4 cím?
üdv, adika4444
-
E.Kaufmann
veterán
válasz snorbi82 #18919 üzenetére
LTE Passtrough vagy routerként működik a dobod? Én frissíteném a RBSXTR-t meg a modemet is (új RouterOS alatt már winboxból a grafikus felületről is megy az utóbbi), valamint resetelném a konfigját és belőném LTE passtrough-ba.
Lehet még valami MTU dolog is, ha némelyik oldalak betöltődnek mások meg nem.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
snorbi82
senior tag
válasz snorbi82 #15069 üzenetére
Sajátossan de megoldottam:
1.: Schedulerbe:
:if ([/ping 8.8.8.8 count=5 size=64 interval=2s]=0) do={
:system script run failover}2.: Scripts be névnek: failover
#Aktiv SIM valtas
:local sim
set $sim [/system routerboard modem get sim-slot];
:if ($sim = "a") do={
:log warning "Telenor aktiv, átváltok Telekomra";
/interface set lte1 disabled=no;
:delay 1;
/interface lte set apn-profiles=default numbers=0;
/system routerboard modem set sim-slot=b;
} else={
:log warning "Telekom aktiv, átváltok Telenorra";
/interface set lte1 disabled=no;
:delay 1;
/interface lte set apn-profiles=telenor numbers=0;
/system routerboard modem set sim-slot=a;
}[ Szerkesztve ]
IPhone 15 Pro Max, Iphone 13
-
Reggie0
félisten
válasz snorbi82 #15050 üzenetére
A 3011 DHCP szerverben milyen cim van megadva? Lehet a szolgaltatoi DNS cimet osztja tovabb a klienseknek es nem a 3011 cimet, igy hiaba allitod a dns szervert a 3011-en.
Ha pingetni tudod a kliensekrol a 8.8.8.8-at, akkor csak a DNS beallitasokkal van gond.
Viszont celszeru lenne, ha nem a quick set-et nezned, mert az nem vesz figyelembe minden szabalyt es nem latod mi tortenik.
Ezt futtasd le terminalban es masold be ide mit irt ra:
/ip dhcp-server network print[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
Kenderice
senior tag
-
user12
őstag
válasz snorbi82 #11021 üzenetére
Szia
Én is néztem már ezt a cuccot. Mik a tapasztalataid ilyen környezetben?
Van valami hivatalos, de inkább tapasztalati adat, hogy mennyi a max throughputja?
Esetleg te jelenleg milyen sávszéllel használod?Köszi előre is.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Alteran-IT
őstag
válasz snorbi82 #10359 üzenetére
Köszi, mondjuk update nem most volt, de valószínűleg valami bug lehet akkor, amit még nem javítottak ki, kicsit nyugodtabb vagyok, meg nem is, mert ha nem vagyok otthon és ezt megint elsüti esetleg egy áramszünetnél, vagy hasonlónál, akkor még el sem tudom érni távolról, hogy rendbe rakjam, most is mobilról csináltam meg, mondjuk arról is indítottam újra, lehet az kavart be, mert eddig én sem tapasztaltam ilyet.
-
Beniii06
addikt
válasz snorbi82 #8729 üzenetére
+(#8730) n_atsi
Volt már korábban hasonló téma megvitatva, van millió 1 féle proxy, vpn, amit ésszerű keretek/erőforrások közt nem tudsz tiltani teljes egészében, csak ha az egész netet lelövöd, de akkor meg ott a mobilnet stb. Olvass vissza, érdemes."Got any other secret weapons?"
-
akos86
aktív tag
válasz snorbi82 #8521 üzenetére
Köszönöm a választ.
Tovább bonyolítom a dolgot, hálózatra wifin vagy kábelen csatlakoznak kliensek a cégnél, van aki hazaviszi a gépét és kapott vpn elérést hogy ha kell elérje a belső hálózatot otthonról, viszont azt szeretném, hogy csakis a saját notebookjáról tudjon a vpnhez csatlakozni pl mac cím alapján.
üdv Á!
[ Szerkesztve ]
3dfx, gone but never forgotten...
-
-
IDM
tag
válasz snorbi82 #8319 üzenetére
Tools-> email->settings ki van töltve rendesen?
Optimalizáld a scriptet...
A levélküldéshez hozz létre egy általános "függvény" scriptet ami felépíti a standard levelet.
A vizsgálathoz egy másikat ami csak a kiértékelést végzi.
Ha valami nem OK átadod a mail "függvénynek" a mail body-ban. -
bacus
őstag
válasz snorbi82 #6054 üzenetére
"amit egy külsős emberke szeretne hozzáférni ha valami baj van."
Ehhez nem kell openvpn, attól függ mit és hogyan akar elérni? Na és persze mi az a "valami baj van" is kérdés, mert ha mondjuk ez a szerver nem bootol, és mondjuk egy ibm/dell/hp management felület kell neki, az nem ugyanaz, mint amikor csak beállításon akar változtatni és elég neki az ssh.
Egyébként pedig ha ragaszkodsz az openvpn-hez, akkor egyedi ip címet adsz neki és csak az adott ip címre csinálsz forward accept szabályt, a többi lan címre eldobod. Esetleg egy nat, és akkor dst-nat szabály kell. Ez a natolás ez mehet persze openvpn nélkül is..
És persze minden biztonsági beállításod ellenére a kintről beengedett emberke a szerverről bármelyik géphez szerezhet hozzáférést, ha a szerver a többi géppel egy alhálózatban van..., ezért lehet eleve a szervert egy másik alhálózatba kellene rakni, de akkor meg nem jelenik majd meg a windows hálózatokban.
A hozzászólások pedig egy ideig még szerkeszthetőek, kérek mindenkit, hogy olvassa el a saját írását, törekedjen már arra, hogy értelmes, kerek egész mondatokban fogalmazzon, amit értelmezni is lehet.
Akinek nem inge, kérem ne vegye magára..Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest