- ASUS routerek
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
válasz Oppenheimer #28764 üzenetére
sztem a mostani helyzetet elnézve csak idő kérdése...
alapvetően most elég sok minden hajtja felfele a fizetéseket és erre még rájön jópár tényező ami az IT iparban különösen erős, pl. kb. ezt a legkönnyebb exportálni. uncle bob egik videójában volt, hogy 5 évente duplázódik az iparban levő informatikusok létszáma, ami annyit jelent, h 10 év tapasztalattal ha nem nagyon lébecoltál az összes IT szakemberből a képzettebb felső negyedben kell lenned (és akkor arról még nem volt szó, hogy manager irányba transzformálódik egy mérhető százalék). nyugati jómunkásemberekhez képest még mindig olcsó a régió, ami nálunk olcsóbb az vagy politikailag kockázatos (pl. ukrajna, oroszország, fehérororszo.) vagy nem tudja a minőséget hozni (india)
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
félisten
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Oppenheimer #28759 üzenetére
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
daniel2121
senior tag
válasz Oppenheimer #28669 üzenetére
van még kérdés ezzel kapcsolatban?
[link] -
törölt tag
válasz Oppenheimer #28389 üzenetére
TBSZ-re kell csak 25k-t rakni, nekem mai napig üres a webkincstáram, mert máshogy alakult.
-
kexksz
addikt
-
Kobe
veterán
válasz Oppenheimer #28588 üzenetére
Nem vagyok jos, de eleg nagy lufi, szerintem istenes pofaraeses lesz belole. Egyreszt a jelenlegi arfolyamba be van eleg rendesen epitve, hogy mekkora befektetes es eroforras kell a blockchain banyaszasahoz, viszont a banyaszasert kapott rewardot a nagyon kozeli jovoben lefelezik (kapasbol 50% hozamkieses), viszont a celhardver draga es specifikus... masreszt mivel veges szamu blockchainrol van szo, a maradekot egyre nehezebb kiszedni, meg tobbet kellene eroforrasra kolteni csokkeno hozam mellett.... Hat, nem tom, nekem ez nem tunik betonbiztosnak, elobb utobb a nagypalyasok is kiszallnak belole, akkor meg rottyanhat az arfolyam
Ezeket igazabol az elejen eri meg, banyaszni, amikor meg nem mozdulnak ra sokan, mert a hozamot is bitcoinban kapod erte, de kina mint mindenben, itt is ledaral mindenkit... Eleg nehez otthon 1db geppel nekifogni, amikor kinaban sok helyen logisztikai eloszto meretu gyarcsarnokban csinaljak ugyanezt, tobb 10ezer geppel
Amugy a 1.5m nincs 2db bitcoin, vhol vicces ezt igy leirni is
-
SzekeresPeti
tag
válasz Oppenheimer #28528 üzenetére
Nem mindenhol van bankkártya terminál, ezért csak kelleni fog készpénz is.
-
bernel
tag
válasz Oppenheimer #28511 üzenetére
Az, hogy tíz év múlva is ugyanitt fognak állni a tőzsdék, figyelmen kívül hagyja a potenciális technológiai fejlődést, nem? A nullkamat politika előtt években is emelkedtek a tőzsdék.
Pl. a bérinflációra hogyan fog hatni ha nő az automatizálás/robotizálás (pl. önvezető teherautók pár éven belül, stb.)? Bejöhetnek olyan új technológiák, amik felforgatják a mostani gazdaságot.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Oppenheimer #28511 üzenetére
Mindeközben eun belül van ahol 25%ot veri a munkanélküliség a fiatalok körében. Szal ha akarnak meg tudnak növekedni. Ill beindulhat Kína, India megjobban.
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
bernel
tag
válasz Oppenheimer #28450 üzenetére
infláció témához: "a forint viszonylag stabil lehet még úgy is hogy a kamatszint negatív, és a hazai gazdasági reálfelértékelődés erős nominális felértékelődésként zajlik le, azaz tovább vágtázhatnak a bérek, és ennek következtében számomra elkerülhetetlennek látszik az árinfláció is (amiben eddig nem volt igazam, de kétszámjegyű bérnövekedés mellett nehezen tartom hihetőnek, hogy nem fognak felrobbanni a fogyasztói árak is)."
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Oppenheimer #28465 üzenetére
Aruld mar el legyszi, hogy lehet egy szerzodest feketen kot ni??
Alairsz egy papirt, amit kozjegyzo ellenjegyez, vagy legalabb 2 tanuval alairatott maganokirat, aztan a birosagon meg aszondod, keremalassan az megsemugyvolt mert nem arra gondoltam, nem fogta at a tudatom, vagy mi??Nincs olyan jogi kategoria hogy fekete szerzodes, onnantol hogy a tulaj alairt egy berleti papirt, pontosan 0%ban szolhat bele abba h bejelented e magad vagy sem....
-
Kobe
veterán
válasz Oppenheimer #28455 üzenetére
Ez a gyakorlatban nem igy van. A tulajok es berlok kb 100%-ban irnak berleti szerzodest (aki nem, az epuletes marha, barmelyik oldal is az), a lakcim bejelenteshez pedig elegendo a szerzodes masolata es egy berlo altal kitoltott papiros. (a bejelenton is szerepel a kitoltesi utmutatoban, hogy berleti szerzodes eseten a berlo onbejelentest tehet, a tulajnak meg csak ala sem kell irnia)
Adozas ugye az ettol teljesen fuggetlen, siman bejelentheted magad, attol meg a tulaj ugyanugy csinalhstja feketen, az a sajat bevallasan mulik...
-
Kukipapa_rr
tag
@minden érintettnek:
Hölgyeim és uraim, vannak tények (még ha nem is feltétlenül naprakészek, bár a 90%-os adat a lakáshiteles topicba lett belinkelve, 2010-ből), és vannak prekoncepciók, amiket egyesek leszűrnek a saját mikrokörnyezetükből.
Te albérletet fizetsz Budapesten? Igen, számodra nagyobb az infláció. Az ország nagyobbik része továbbra sem Budapesten él, el kéne tudni vonatkoztatni a saját körülményeidtől.
Amikor 10 éve 4-8% volt az infláció, az is érzésre sokkal többnek tűnt (emlékeztetőül: akkoriban úgy indult minden év, hogy minden min. 10-20%-ot emelkedett, beleértve a senki által meg nem kerülhető rezsiköltséget). Én mégsem emlékszem, hogy naponta 20x kellett volna meghallgatnom, hogy hogy torzít a KSH, mivel 6-8% helyett inkább úgy 25%-kal nőttek a költségeim.
-
Mercutio_
félisten
válasz Oppenheimer #28457 üzenetére
Elég relatív az értelmes fogalma.
Külsőbb kerületekben 2 szobás különbejáratú panelt 1-2 éve még simán kaptál 80+rezsiért.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Eddig is "csak" 1M Ft fölött volt EHO, azaz havi 83k alatt nem ez volt a visszatartó erő, hogy fehéredjen a piac
Bár most, hogy elszálltak az albiárak gondolom többeket érint majd a jó hír.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Kukipapa_rr
tag
válasz Oppenheimer #28450 üzenetére
Ha a lakhatás költsége is benne lenne, más lenne a helyzet.
Jövedelem topicban már beszéltünk erről, ez urban legend.
Itthon 90% saját ingatlanban lakik, akkor miért is kéne 25-30%-os súllyal figyelembe venni, ahogy Zsiday is írja?
Az ingatlan áremelkedés is Budapestre és néhány régióra szorítkozik, ráadásul a fenti 90% ingatlantulajdonos töredéke érzékeli a pénztárcáján (akik éppen ingatlant cserélnek és törlesztenek).
Az energiaárak, szolgáltatások és rezsiköltségek - mint lakhatási költségek - pedig teljes mértékben megjelennek az inflációban.
Persze lehet vitatkozni a módszertanról, de minden statisztikai területen lesznek bírálatok, ahol egy számba kell sűríteni egy nagyon komplex, országos szintű, éves változást.
-
axioma
veterán
válasz Oppenheimer #28443 üzenetére
Na igy tudtam en is, hogy megnyitashoz nem kell. De amit nemreg ideztel az megingatott kicsit. Most viszont azt gyanitom, amit ki tudtam olvasni a multkor is ha nagyon akarom, hogy akkor mukodik a TBSZ ha a gyujtoevben kerul ra 25e. Lehet, hogy ha nem erkezik ra, akkor megszunik vagy visszaolvad a simaba vagy mittudomen.
-
SzekeresPeti
tag
válasz Oppenheimer #28434 üzenetére
Érthető a tartózkodásod, én is érzem magamban ezt. Viszont köztudott, hogy végsősoron a részvények jelentik a legjövedelmezőbb befektetést, így minden macera meg lehúzás ellenére érdemes vele foglalkozni. Ha életed végéig csak állampapírokkal foglalkozol az olyan langyos vízben üldögélés kategória, amire nem azt mondom, hogy hülyeség, mert kinek mi a jó, de azért érdemes átgondolni többször is, hogy legalább a portfóliód egy kisebb részét nem kéne-e kockázatosabb irányba hajtani.
"Vegyél állampapírt, ha jókat akarsz aludni. Vegyél részvényeket, ha jókat akarsz enni."
Adré Kostolany
-
bernel
tag
válasz Oppenheimer #28442 üzenetére
Az "Aha" itt csak helyeslés, vagy abszolút hozamú alapot értesz alatta? Ha igen, akkor abban is van részvény.
-
bernel
tag
válasz Oppenheimer #28434 üzenetére
Akkor mibe fektetsz? Mi az alternatíva? Az egyre csökkenő kamatú kötvények?
-
adalbert1
veterán
válasz Oppenheimer #28397 üzenetére
Igazad van, rosszul fogalmaztam, mert ez nem az egész összegre él, csak az éves befizetésre, és ugye csak azt dobja meg 10%-kal.
Azért vicces ez a promó szöveg :
"Számítások szerint, minden évben 3 % inflációt feltételezve, 18 éven keresztül havi ötezer forint befizetésével, kb. 2,3 millió forint takarítható meg, ami fedezhet jó pár évnyi tandíjat, vagy az önrészt egy kislakás vásárlásakor (és a gyermek életkezdéskor „milliomossá” válhat)."
2,3 millió olyan helyen, ahol értelmes munkalehetőség is van (pl. Budapest) most sem elég semminek az önrészére, hát még 18 év múlva. -
axioma
veterán
válasz Oppenheimer #28389 üzenetére
Holnap megkerdezem, de 99.9% hogy a kormanyablakban megnyitottak uresen. Ott ultem mellette es nem remlik semmi tranzakcio. Mondjuk teny, tavaly, ha kozben volt valtozas akkor nyilvan az mar nem relevans.
Mondjuk sima mak-os szamla melle, de me'g az se valoszinu hogy befolyasol.[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
válasz Oppenheimer #28384 üzenetére
Ha bankkártyával akarsz fizetni az a kincstárnál kp felvételnek minősül, és nyakonver a bankod egy jó nagy pénzfelvételi díjjal. Célszerűbb csak megnyitni a tbsz-t, és webkincstáron intézni a továbbiakat, az kártyás vásárlásnak számít.
De ez amúgy ki is van írva a kincstárnál lépten-nyomon, meg el is mondják ha rákérdezel.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Ra3
őstag
válasz Oppenheimer #28378 üzenetére
Nekem sincs még, a munkatársaim küzdöttek vele, de vidékre, futáros megoldással eddig 2 -3 hét alatt megvolt. Holnap felhívom őket hogy nyitni akarok, kíváncsi leszek mennyi időbe telik.
[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
axioma
veterán
válasz Oppenheimer #28293 üzenetére
Utolso bekezdes. Pont ez az, hogy errol nincs semmi szo a mostani szovegben. Igazabol nem merek eskudni, hogy korabban mas volt, csak eleg eros emlekerzetem van valami tok eltero szovegre...
411-81-81, es hangsulyozd, hogy az ASZF-ben nincs, a rendeletben nem talaltad, inkabb hivjanak vissza de alapozzak meg a valaszt valami hivatkozassal. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz Oppenheimer #28045 üzenetére
mostonaban mar nem divat bkv berletet kapni melohelyen?
allyoucanmove-ra ugy emlékszem h valami eves szinten volt 30-40 kornyeke
triplazodott?youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
shteer
titán
válasz Oppenheimer #27740 üzenetére
biztos sokan hordják oda a megtakarításaikat
szerintem jónak tűnik..
-
axioma
veterán
válasz Oppenheimer #27683 üzenetére
A beteti kamat (netto). Eleg szepen latszik azert az EBKM-ben (vagy ha ugy nezed, ugyanannyi befizeteshez tartozo ugyanakkor felveheto megtakaritasi osszegben). Persze a nagyobb reszet (a jovedelemnek) az alltam adja, de az csak a befizetes eveben jon hozza, a tobbi evben a beteti kamat rontja, nem mindegy hogy mennyire.
Nem tudok fejbol szamokat, de 4 evesnel is soktizezer kulonbseget mutattam ki az otp-snek, csak a sajat tablazatuk meg az altalam tudott klasszikus (mar nem kotheto, de felmondassal elerheto) 621-es adatai kozott... A klasszikus nyitasi+szamlavez+ 48 hox20e befiz 3 honap varakozas utan 1.329M. Az OTP azt hiszem 45+3-ban csinalja a majdnem nulla szazalekost, es igy az altaluk kihozott kb. 1.1-1.2M-hoz hozzaadattam a 20e*3*1,3-at plusz kerekitettem a kamatok miatt, igy is butan nez ki. De hat latszik az evesitett hozamon is (amig nem volt szamlavez.dij a 4 eves 13% nettot kiadott, nem csokkentett nyitasival is). -
AMD Power
titán
válasz Oppenheimer #27514 üzenetére
Nagyon jól beszélsz. Én is így csináltam.
5 szerződéssel már szép kis Állami támogatás lehet beszedni.
-
kovisoft
őstag
válasz Oppenheimer #27119 üzenetére
Olvasd el a lap alját: "Bruttó árfolyam = Nettó árfolyam + esedékesség napjáig felhalmozott kamat"
És eddig 1,03 a felhalmozott kamat.Szerk: itt az oldal.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz Oppenheimer #27119 üzenetére
véletlen se linkeld, hogy meg lehessen nézni a fejlécet is
-
concret_hp
addikt
válasz Oppenheimer #27116 üzenetére
valamit elnéztél mert 101.04 a mai árfolyam...
-
concret_hp
addikt
-
KMan
őstag
válasz Oppenheimer #25600 üzenetére
Eletbiztositast, unit linked-et, stb... felejtsd el. Elso lepeskent nyiss minnel tobb 4 eves lakaskasszat. Mi 4 et fizetunk jelenleg az asszonnyal. Egyenesagon lehet kedvezmenyezettet megjelolni. Tehat szulok, nagyszulok, gyerekek, testverek es mostmar feltestverek nevere is lehet. Egyedul az unokatestverekre nem lehet.
Masodik lepes lenne az onsegelyezo penztar, ide mehet az adovisszaterites. Majd a lakaskasszakbol mehet a lakashitel elotorlesztes, az onsegelyezo penztarbol pedig a lakashitel havi torlesztoje is reszben fizetheto.Csak a balekok alszanak [SAS]
-
veterán
válasz Oppenheimer #25613 üzenetére
Vedd fel most a fundamentánál az ltpket ... 2 év után már lehet áthidaló költsön felvenni rá 5,2-es hitellel ami később 3,9-es hitel lesz ...
-
BÁ Nutrition
addikt
Most hiába nézegetsz visszafelé ezzel csak növeled a bukás esélyét. Pl sp500 a válság óta közel 3x-os áron van. 3 év múlva lehet ennek a felén lesz.. Ilyen rövid időtávon amilyenben gondolkodsz marad az állampapír meg a banki lekötés. De ha szereted a rizikót akkor hajrá. Lehet menni a "kvesztorhoz"
-
viharhozo
addikt
Azert az gondolom egyertelmu, h az ugynok jobb esetben nem bontja ki az igazsag minden reszletet, rosszabb esetben meg hazudik. Ha felelost dontest akarsz, nem fogod tudni megsporolni a kulimunkat, utana kell nezni. Az elmult ket-harom evben egyebkent eleg sok mindenen lehetett sokat keresni.
LTP-nel azert tudjuk, h a minimum idotav 4,5 ev, es ha megse lesz a vegen lakas, gyakorlatilag csak a befizetett penzed kapod vissza.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
concret_hp
addikt
utólag én is megmondom neked melyik alapot kellett volna venned, vagy mit kellett volna csinálnod
kötvények árazásáról van bármi fogalmad?
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Oppenheimer #25606 üzenetére
"Ez alapján jól járnék."
en hibam, nem volt elegge ertheto amit irtam.
tehat az 54 millios elmeleti hozambol egy etf koltsegei kevesebb mint 4 milliot visznek el
a unit linked meg 41,5et. szal ha szeretnel aranyaiban 10x kevesebb koltseget fizetni ez is megoldhato. erről szól a képopciok h jobban jarj:
1 felejtsd el (unit linked)
2 felejtsd el (unit linked)
itt inkabb egy szunt, mely levego, alvas
aztan
3 innen kezdodnek az alternativak
ebbol eleg sok fele lehet, ha lakasra kell a penz es megoldhato a 4 eves lakastakarek tobb szalon kihasznalva akkor egynek jo. nem emlekszem az idotavra h mit irtal miben gondolkodsz es milyen elvarasaid vannak a megtakaritassal szemben hozam szinten ill mennyire vagy kockazatturo.
hol allsz es mennyit kell meg felrerakni? meddig tart meg ez, minek nekeg 15millio hitel? stbmondjuk en nem szamitok itt szakertonek, de valszeg igy erdemes nekifogni
[ Szerkesztve ]
-
zsoltee10
addikt
Bemész az erstébe, nyitsz értékpapír számlát és több száz alaphoz férsz hozzá, amiket TBSZ-re tudsz venni, amiről 5 év után adómentesen felveheted a pénzt. Nincs ennél egyszerűbb számodra. Nincs ügynöki jutalék, amit benyel a biztosító, vagy továbbít az ügynöknek. Nincs felesleges életbiztosítás.
-
törölt tag
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Oppenheimer #25590 üzenetére
etf, bef alapok, unit linked biztositasok [link]
eleg beszedes kep.1 felejtsd el
2 felejtsd el
3 innen kezdodnek az alternativak[ Szerkesztve ]
-
skristof
tag
válasz Oppenheimer #25599 üzenetére
akkor a lényeg: ez egy kombinált termék, amit egy ügynök ad el. az ügynököt te fizeted. a tranzakciós ktg-eket te fizeted + a sarcot azon is
ha bemész tetszőleges biztosítóhoz, illetve a direct sales oldalukra felmész, kötsz külön életbiztosítást, meg bebaszod egy bef.alapba a pénzed, akkor van "olcsón" életbiztosításod, meg 2% kezelési ktg-gel bef.alapod (ha már lusta vagy ETF vásárlással játszani, meg nyitni webkincstárat)
életbiztosítás: mivel lakásra gyűjtesz, jó eséllyell fiatal vagy és nincs családod, akit eltartasz --> minek életbiztosítás? ha feldobod a bocskort, az szomorú, de nem marad éhező száj utánad. életbiztosítást akkor köss, amikor a te fizud kiesése miatt a család éhenhalna.
ergo oda jutottunk, hogy röviden: felejtsd el.
-
viharhozo
addikt
Akkor tulkeppen arrol van szo, h az o hiperszuper alapjaikhoz csak akkor fersz hozza, ha elotte biztositast kotsz naluk?
-
daniel2121
senior tag
válasz Oppenheimer #25600 üzenetére
Röviden felejtsd el.
-
Oppenheimer
nagyúr
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
viharhozo
addikt
> Az életbiztosítást beletolhatom előtörlesztésbe
Ezt nem is ertem. Valami neve nincs ennek a konstrukcionak? Mert akkor megnezed a TKM-jet a PSZAF-nal, es van valami kiindulo alapod.
Cathfaern: tudtommal ugyanazt kapod, ha ugynoknel kotsz valamit, mint ha kozvetlenul a biztositonal kotned. Utobbi esetben a penzed a biztosito nyeli be.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Oppenheimer #25593 üzenetére
Nincs tranzakciósköltsége.
Akkor ott ugye vagy tranzakció nincs, vagy máshogyan számolják fel azt a költséget is....
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Cathfaern
nagyúr
"Linket tudnál adni, vagy esetleg kicsit kifejtenéd?"
[link], meg úgy általában: [link]"Nincs tranzakciósköltsége"
Ez biztos? Alap eladásnak és vásárlásnak mindenképp van költsége (nem ahol te kötöd, hanem akié az alap), tehát ez azt jelentené, hogy ők átvállalnak költséget.Magát a vienna-t nem ismerem konkrétan.
-
skristof
tag
[szoktak ingyen] biztosítást promozni, piacszerzés gyanánt, akkor megéri
a lenti konstrukció elég metál, jól összefoglalta a kolléga: felejtsd el.
pláne, hogy konkrétan lakáscéllal akarsz megtakarítani, akkor nyiss több 20k-s 4 éves LTP-t
(közeli hozzátartozóra nyithatsz, anya, apa, tesó(?), meg magadnak), ez így 60k vagy több, maradékot meg tbsz-n számodra szimpatikus portfóliópersze TBSZ-nél hátrány, hogy csak 3. és 5. évben veheted ki, így ott okoskodni kell az ütemezéssel
-
törölt tag
Felejtsd el.
-
Cathfaern
nagyúr
A konkrét konstrukciót nem ismerem, de:
1. Minden esetben ahol ügynökön keresztül kötsz valamit (ő biztos nem ügynöknek hívja magát, mert kifejezetten tiltva van nekik hogy ezt a szót használják, de a lényegen nem változtat), akkor a fizetését te állod. Nyilván ez direktben nem lesz benne az ajánlatba, de hidd el, ki fogod fizetni
2. Hitel + megtakarítás + életbiztosítás: ebből a kombóból még sose született jó dolog, a topicban is többször elő jön, vagy érdemes a kiszamolo.hu-n is utánanézni."Mindkét összegnél eldönthetem, hogy melyik eszközalapba legyen a pénz, illetve lenne automatikus árfolyamfigyelés: ha esik valamennyit (asszem 5%), akkor átteszik a pénzt pénzpiaci alapba, ha emelkedésnek indul, akkor meg vissza a másikba."
És itt elmondták, hogy mennyi a tranzakciós költség amikor átrakják neked automatikusan az egyikből a másikba? Mert, hogy nem 0 Ft, az garantált Amúgy ránézésre ezen csak bukhatsz.[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
concret_hp
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz Oppenheimer #25430 üzenetére
Te írod a törvényeket, hogy ezt előre tudod?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Hequila
őstag
válasz Oppenheimer #25430 üzenetére
Ne is törődj vele, itt ez a stílus... majd megszokod...
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
concret_hp
addikt
válasz Oppenheimer #25428 üzenetére
'13 óta van kata amúgy, azt fogod? azóta volt kb. 2% infláció. az azt jelentené, hogy 50 -> 51K
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
-
tkazmer
addikt
válasz Oppenheimer #25370 üzenetére
infláció követő állampapírnál szerintem sem találsz sokkal jobb hozam-kockázat kombót most, ha teljes nyugalmat és 0 időráfordítást szeretnél. én még esetleg megpróbálnék hozzávenni valami olyan strukturáltabb terméket, hogy ha mittudomén 350-400 felett jár az euró, akkor ez ellen biztosít (és cserébe az infláció feletti állampapírhozamod egy részéről lemondasz), de nem tudom kínál-e valaki hasonlót most. Strukturált termékek a raiffeisennél szoktak volt lenni egy időben, de ha 250-et meg tudsz takarítani egy hónapban, akkor felteszem legalább prémium banki szolgáltatásra jogosult vagy a számlavezető bankodnál, szóval lehet tudnak valamit ajánlani.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
concret_hp
addikt
válasz Oppenheimer #25368 üzenetére
infla követő állampapír az most eléggé jó hozam / kockázat, 3-4%on vállalati kötvényeket tudsz venni, már amennyire tudsz itthon...
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Oppenheimer #25368 üzenetére
ne csak 1 iranyban gondolkozz. azzal csokkented a legjobban a kockazatod, ill keresd az alacsonyabb koltsegeket minden szinten. nem csak befektetesekre ertve, azt vedd meg amire szukseged van stb
legmagasabb hozama a tanulasnak van
pl elvegzel vmi specialis tanfolyamot 1 millioert amivel mondjuk 1 millioval tobbet keresel evente akkor igen jol jartal..
nyilvan ez foleg ugy mukodik rovid tavon ha mar csinalsz valamit es magasabb szintre jutsz benne. amig nem talaltad ki mit szeretnel addig lehetnek vakvaganyok is.youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Oppenheimer #25366 üzenetére
csak mert nem sok ertelme van. elveszted a mobilitasod, es eleg olcson tudsz berelni. nem sokkal a pesti arszinvonal felett. az ado(council tax) es a rezsi kb 1:1ben lesz a berleti dijjal.
ha nem egyedul berelsz akkor ott fillerekbol megvagy. ehelyett beletolsz 60-70 milliot. lehet fel evvel kesobb kapsz 3x annyiert allast onnan 600 km-re.. stbilyesmivel lehet jobban jarsz:
[link][ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Oppenheimer #25364 üzenetére
minek neked Manchesterben lakás?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Oppenheimer #24745 üzenetére
"vegyek egy saját lakást, és hogy minél kevesebb ideig költsem a pénzem lakbérre"
sajat lakasnal szerinted nem fizetsz lakbert?
-
DopeBob
addikt
-
concret_hp
addikt
válasz Oppenheimer #24752 üzenetére
hát ezt a matekot azért majd nézd át nehogy itt-ott leugorjon 2-3-4%, ami egy 10-15%os hozamkörnyezetben még nem is olyan sok (de, akkor is)
-
vzozo
senior tag
az ügynök bounty-t kap értem a biztosítóvállalatoktól, én nem fizetek az EFS-nek 1 forintot se.
És a biztosító szívjóságból fizet az ügynöknek? Miből? Akkor az a termék úgy van árazva, ingyenebéd nincs, ügynököket kirúgni, Kiszámolót pedig olvassál.
-
-v-
addikt
amúgy középtávú célom az lenne, hogy 5 éven belül vegyek egy saját lakást, és hogy minél kevesebb ideig költség a pénzem lakbérre, hisz az a pénz mehetne a lakáshitelem törlesztőjére is.
Hát én nem tudom, kiszámolónak van lakásvásárlás vs bérlés kalkulátora (talán több is), én oda akármit írok be az jön ki béreljek ... pedig én is ezt gondoltam ne lakbérre 'sszam már ki a pénzem, hátha jobb úgy, de mindent összeszámolva (most szigorúan anyagilag nézve) ha zsebben lenne az a pénzem és hitelt se vennék fel akkor is a bérlés éri meg jobban nekem (!)
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ha lakást akarsz, akkor told az LTP-be, a havi 20 pont az az összeg ahol a legtöbbet ad az állam, afölött már hiába fizetsz ugyanannyit adnak.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
axioma
veterán
válasz Oppenheimer #24742 üzenetére
Ceg megnezese nelkul: vagy likvid, vagy a cel miatt igy-ugy tamogatott. A ketto egyutt sztem nem fog menni. LTP de akkor azt (veszteseg nelkul) nem veheted ki, eg.pt. de azt se csak megfelelo koltesre kapod meg, a nyugdijat meg sztem alapozd meg azzal, hogy jo az egeszseged es olcso fenntartasu lesz a lakasod [csak reszben vicc]
-
skristof
tag
válasz Oppenheimer #24742 üzenetére
havi 20? abból az ügynöködet épp el tudod tartani...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASUS routerek
- LG LCD és LED TV-k
- Synology NAS
- AI a játékokban és azon túl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ÚJ! Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla