Hirdetés
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
OTPt nem tudja vki ki veszi?
baszott erős ma... gyanus... aszem várok még pozi nyitással, mondjuk forgalom az nem nagy....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
amikor sorra potyognak a repülők az égröl pedig máskor évekig egy se pottyant le akkor nem biztos, hogy ártalmas egy túlzott ovatoskodás....
A LEH egyébként hatalmas pénzintézetnek számított és csak úgy csődbe ment?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz student #5071 üzenetére
Az a k* durva, hogy részvény az nem betét tudtommal. és ha felröppen a hír, hogy eqborki/equitas anyabankja..... csődbe megy nem vagyok egy pánikolós tipus de már a rummor alapján is utalom/rakom át a pénzem rvből vmi befejtetési jegybe.... az ugye betét???
agyrém ez az egész úgy ahogy van. Kezdő szerintem most inkább rakja be a pénzét bankba kb jövő héttöl kap érte 12%ot az elég jó oszt csokolom.
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #5069 üzenetére
"[I]Negatív besorolási megfigyelés alá vette pénteken a belga KBC bankcsoport és kelet-európai, köztük magyar érdekeltségei kockázati besorolásait a Fitch Ratings, arra hivatkozva, hogy a romló környezetben további portfolió-leírásokra lehet szükség.
A legnagyobb európai hitelminősítő a KBC Bank, a KBC Verzekeringen - a biztosítási üzletág -, valamint a csoportot átfogó holding, a KBC Group magasan elsőrendű, hosszú futamú "AA mínusz" adósosztályzatát vette negatív figyelőlistára, egyben "B/C"-ről "B"-re rontotta a KBC Bank egyedi besorolását.
A Fitch az intézkedéssel összefüggésben negatív figyelőlistára vette a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. (K&H Bank) "A plusz" szintű hosszú futamú osztályzatát is.
A figyelőlistára helyezett besorolások ügyében még az év vége előtt dönteni akar a Fitch Ratings, vagy úgy, hogy leveszi az osztályzatokat a figyelőlistáról, vagy úgy, hogy lejjebb viszi a besorolásokat.
Az indoklás szerint a belga bankra bejelentett lépés tükrözi a hitelminősítő aggodalmát a KBC 9 milliárd eurós, kockázatterítő céllal értékpapírosított, zálogjoggal támogatott kötelezvény-portfoliójával (CDO) kapcsolatban. A csoport már ismertette azt a tervét, hogy 1,6 milliárd eurónyit leír ebből a portfolióból, de a Fitch szerint további leírásokat sem lehet kizárni, ha a piaci viszonyok romlanak.
Mindemellett a globális, de különösen a közép-európai piaci körülmények mind nehezebbé válása miatt a kinnlevőség-portfolió romlása is a vártnál nagyobb leírásokat tehet szükségessé, ami tőke- és jövedelmezőségi nyomást jelenthet.
A Fitch a hét elején már külön negatív kilátást adott az addigi stabil helyett a K&H Bank, valamint a CIB hosszú futamú, egyaránt "A plusz" kockázati besorolásaira, összefüggésben azzal, hogy a múlt héten a magyar szuverén adósbesorolás kilátását is stabilról negatívra rontotta. A negatív kilátás enyhébb jelzés, mint a figyelőlista, legalább annyiban, hogy az érintettnek akár egy-másfél év is rendelkezésére állhat megszüntetni a negatív kilátás okait..
A hitelminősítő a hét eleji elemzésében mindazonáltal hangsúlyozta, hogy a két magyar bank osztályzatai tükrözik a támogatás "rendkívül magas" valószínűségét a többségi tulajdonosok - a CIB-et birtokló olasz Intesa Sanpaolo, és a K&H-ban többségi KBC - részéről.
STOP
KBC seeks 3.5 bln euro in govt capital by Mon-paper [/I]"
nem mondok mást, mint, hogy "langsam spaziren"
-
Dare2Live
félisten
hátha ülni akarsz rajta tök8......
btw szerintem még olvasgass még mielött beleülsz vmibe amikor szombaton portfolion ilyesmi van fene se tudja nincs e teli "megbízható" pépörökkel pl az equitas anyabankja...
14:11 Minden napra jut most már egy bankcsőd? Sajnos igen!
12:39 16 éve nem zuhant ekkorát a font, és a java csak most jön!
10:49 Már autóba sem ülnek az amerikaiak
09:32 Új Bretton Woods kell?
-
Dare2Live
félisten
ha full kezdő vagy akkor ne a brokidij érdekeljen meg, hogy hol....
-csináld papiron vagy demoprogrammal elötte legalább pár hónapig inkább fél évig, aztán keress brokerházat.....BUXon ha aktivan akarsz tradelni az equitas.hut ha nem akkor az ebroker.hut ajánlom, külföldben amíg meg nem nyugszik a piac meg gondolkodjon egy kezdő.
-
Dare2Live
félisten
válasz stangli #5060 üzenetére
egyelőre (átmenetileg vagy sem) a Ft leértékelődése, legyen az spekuláció vagy sem megszünt.
Ez az elvérzik meg vicces, nekem pl az elmúlt 1hónapban csak hasznom volt, mondjuk fél kezemen meg tudom számolni a kötéseim számát.
-
Dare2Live
félisten
válasz Kraptor #5045 üzenetére
tádám!
tessék mindenkinek ma a tőzsdéket figyelni! 100évenként csak 2* van ilyen!CT menekül, legfontosabb indikátor.
Fless: TA normális időkre épít, arra alakult ki a szabályrendszere a 99% mozgásaiból josol. Most viszont az 1%ot éljük. Fundásan meg azért kiba nehéz bármit is josolni mert ha összeomlás van vagy nincs az elég nagy difi.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz stangli #5036 üzenetére
Itt vmi sokkal-sokkal durvább történt.
OTP vagy tudomisén ki leszedette Egon OTP elemzését, equitas.hu rol, szerdán reggel még el tudtam olvasni ma már nem.... ja és ilyen dolggot az elmult 5évben én equitas.hun nem láttam pedig egon TA ját rendszeresen olvasom. (Kitünő TAs szvsz)
más:
ez sasoljátok [link] persze ugye ez az indikátorom is megörült de szvsz nem ennyire.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #5027 üzenetére
nem 8? ahogy DJ zárt ígyis úgyis megvan a -15%.... annál lejjebb hétfőn enm mehet...
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
még1 pillanatra visszanéztem egy ok miatt.
A mester blogjában címlapra kerültünk. [link]
aki nem ismerné ő az aki "mindent megmondott és úgy lett".don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Ez már ilyen feldolgozhatatlan....
Orbán: Gyurcsány miatt esik a forint....
bazki irtózatosan nagy szar van nektek meg nincs jobb dolgotok mint baromságokat mondtok mert a 90%nak ez kell?
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
ma már írtam, hogy "érdekes" ami a BUXon megy OTP pedig főleg az. Ahogy írtam ilyet én még nemláttam....
Egyébként pedig nagyon erős trend van! És nem long trend! És trendel szemben főleg egy kezdőnek nem vagy csak nagyon óvatosan szabad pisilni....
elvileg hétfötöl shortolhatok... kiváncsi vagyok ha véletlen felveszek vmi pozit az mi lesz....
szerk: sose szoktam ilyeneket írni mert aztán megvádolnak, hogy miattam bukott xet.... szóval én nem buzdítottalak semmire, ha zted a long jó hát hajrá!
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
egyszerüen totál tanácstalan vagyok semmi analógiám nincs a mostani helyzetre..... pedig ugye 98/01et is megéltem.... de ilyen mint amit mostanában látok még akkor sem volt....
TAsan sincs lövésem.... 5+évre visszamenőleg TA? egyébként se tudom extrem helyzetekben TA mennyire müködik..... fundásan sincs logika 2500as OTPbe ha szar van oké nem lesz 2010 re 1500Ft csak 800ft as profit az is 3as P/E...
ülök a pénzemen és figyelek... ez van...
-
Dare2Live
félisten
már a jelenlegi 10-15%os gyengülés is elég kemény....... ez hány %is növeli mondjuk egy 20éves törlesztő részletét?
Hány ember ugrált nekem fél éve, hogy mekkora üzletet csinált a 250nél felvett hitellel, hsiz most 230 az euro....ftnek 280 és 285 is kemény fal és 285nél szvsz már mnb is beszáll..... exportos papiroknak(richter, egis) viszont ez kemény támasz lehet, hisz "minden ft" tiszta haszon....
1800at gondolom fibonacci alapján mondtad, ezt én is látom de ha lemegy odáig hát akkor hacsak nincs világvége berakom tőkém 70%át oda aztán lesz ami lesz... nesze neked én a profi trader....
Ma volt időm kicsit papirokat nézni érdekes volt az ominozus OTP.... amint megjelent egy vevő kitömték... ha 10.000et akart annyival ha 100.000et akkor annyival.... 0szinten titkolták, hogy nekik van istenverte sok OTPjük és k*ra sürgető mindet kiszorni... csak annyira nem adták, hogy OTP beszakadjon.... persze ettöl függetlenül beszakadt.... senki se akar ilyen pépört tartani... sokkal inkább shortolni....
btw kérdés mindenkihez:
Van vki itt aki szerdán vmi poziba be mer állni, vmi pozit meg mer hagyni? ha igen mibe?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #4941 üzenetére
OTPben az a szimpi kiszmolható jellemzöen -10%.... ennek ellenére már annyira össze van verve, hogy shortolni se merem, fenébe is....
aktuálisan: 2620nézegettem forint chartokat, érdekes TAsan..... no meg az is érdekes kérdés mi alá nem lenne célszeru beengedni...., pl hol kezdenének tömegesen beszakadni a hitelek...
no meg OTP is irtozatosan csunyn néz ki..... kilog bolingerböl konstans: nagyon erös a trend, 2500 ha nem állitja meg akkor pedig nem tudom mi....
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
kb gyak mindenben jobb az equitas+PETI de pl ami nekem fontos: equitasnal nincs pénzpiaci, tökegarantált... alap.
újabban dolgozok, nincs időm tőzsdézni és biza nagyon nem mind1....
-
Dare2Live
félisten
hát ebrokerhez képest maga a megváltás az equitas...... majd csak kakukolsz amikor ok lenyomása után 2sec alatt bent is vagy könyvben és rá 1mpre már jön is vissza az üzi, hogy teljesült.....
arrol nem szólva, hogy 20ad annyi leállás van és hogy a felületet személyre szabhatod 2-3monitorra is ahogy tetszik és, hogy......
na meg ha visszavonsz egy megbízást az ingyenes és nem 50ft.....
most végülis mi az elmult 2hétben az egyenleged? jóistense tudja követni....
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Soros nagyon jó de dotcom lufi, meg leh óta olyan aki tudja csinálja aki nem tudja tanítja filingje vana dolognak..... néha olyan érzésem van mindha átment volna elméleti szakembernek.
Nyilasit az érdekes stílusával is de birom. Olyan mint Roubini mester: Előre látta a dolgokat.
-
Dare2Live
félisten
hát olyan no comment fajta a trade amit csnálsz.....
egyébként a piac is tök idióta kijön 2db észveszejtően szar makro:
-Industrial Production m/m -2.8% (várt: 0,7%) Ez irtózatosan durva recessziót sejtet és
-PF Manufacturing Index -37.5 (várt: -9.0) ez is nem kicsi hanem durva recessziót vetít előre
az erdemény: DJIA: +300ponton áll....na most erre nincs mit mondani.....
szerk: nem is volt ma 3780ft, hogy vettél akkor annyiért? ezt most nemvágom....
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #4785 üzenetére
félre ne érts komoly sansz van arra, hogy duplaalj lesz de ha du kiesik egy überszar makro a sokbol és DJIA esik egy megent rekordot annak uugy elég nagy az esélye..... kászinó....
-
Dare2Live
félisten
Mikor kezdtél el tradelni? Csinltad elötte papiron/excel tblban/ demo progival?
Ez egy szép hobbi amivel pénzt is lehet keresni.... de ha szarul csinálod elszedika pénzed pikkpakk.....
Mindha airsoftot 40grammos löszerrel játszanánk....
-
Dare2Live
félisten
marketwatchra is kikerültünk és DJ -758 s&p500 -90 (~-10%)
[link]
nekünk annyi.Holnap -15% aztán be is lehet zárni a buxot....
-
Dare2Live
félisten
ma csak azért nemverték le -20%+al mert 15%os limit. Már -100as DJ ami napvégén volt is egyértelmüvé tette számomra, hogy holnap min -5% de inkább -10%, ha pedig mint aholmost áll akkor csak azért verik holnap -15%al mert többel nem lehet....
arrol nem szólva, hogy ez a max 15% nagyon rossz üzenet....
-
Dare2Live
félisten
-15%ra tapadásnál rávenni..... hmmm csak azért nem verték mér lejjebb mert nem lehetett ma -15%a max, de akit nem tudtak ma likvidálni, nem tudta eladni ma az otpjét mert kell cash máshova az holnap megteszi.... ha DJ nem áll föl ez 99%.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
T+3ban vki jártas?
Olyat lehet, hogy pl pénzpiaciban van pénzem. Megveszem a pl otit ekkor ugye t+3 miatt nem kell visszaváltani a pénzpiacit.
DE 3napon belül eladom az otit ekkor: Vissza kell váltanom a pénzpiacim vagy -ba leszek kb 3napig (és fizetem a büntetőkamatot)?logikus, hogy vissza kell csak így egész napos meló után gondoltam inkább rákérdezek hátha....
-
Dare2Live
félisten
otibol csak kevés..... 250db 4020 bekker és 4445ért vágtam ki 16:28 fele amikor DOW -70pontot zuhézott.
Durva az, hogy még fogalmam sincs jól tettem e, idikátoraim ugye meghülyülve, mindha vakon trédelnék.....
btw 800db oti az nagyon kisbüfi ám....
-
Dare2Live
félisten
Senki se írta, hogy eljött a kánaán.... egyszerű bear rally van ami eltarthat 3-4 naptól kezdve akár 1-2hétig is.
Ennyi.
Ráadásul ilyen árazás mellett még egy elhuzodó vállságban se rossz az OTP.... pl ha OTP nem jut el 2010re a 2milliárd$os profitig "csak stagnál" akkor is k* olcsó még 6000en is. Nézz csak P/Et!Egyébként meg csütörtök-pénteken jönnek USA makrok, gyjk már az megakaszthatja az emelkedést.... ha azok nem világvégét áraznak akkor még kitarthat az örömködés.
-
Dare2Live
félisten
DJ +916 +10%
Orosz válságnál már tözsdézgettem de ami itt z elöző meg e héten megy az ahoz képest bakfütty....
Holnap OTInál megent szélesíteni kell.... Oriásti fog rallyzni.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #4612 üzenetére
egyetértek. De ami minket most anyagilag is érint, hogy most egy bear rally van és, hogy az OTPt nagyon összeverték, nagyot tud pattanni és, hogy TAsan az OTP fölöttébb szépen néz ki.....
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
ahogy kinéznek a dolgok eladhatod holnap 4200ön....
ezt a nem lehet eladnit mondjuk nem értem.... ebrokernél elvileg probléma nélkül mehet a sell, márha nem fagy be a rendszerük, nincs temporaly unavalvibe.....
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz #95561216 #4606 üzenetére
OTP inkább izlandi válság miatt befagyott állampapír piac hírére esett.... Tetszik nemtetszik ha egy bank 20percig nem tud fizetni akármilyen okból (legyen az akár az, hogy az egész orzág állampapírpiaca befagyott) az a befektetőknek "elég" gyanus.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
Pont fordítva: Minden héten elmondták és elmondják a nyilatkozataikban, hogy semmi probléma.
Ugye pont a LEH "föbasz" állt ki a bukás elött 2héttel az emberek elé és mondta, hogysemmi baj, minden jó.....
és a FED is mit harsogott? "subprime is not a problem...."A pánikot az kelti, hogy se a nagybüfik, se a bankok, se a kisrészvényesek nem bíznak okkal senkiben.... se egymásnak, se FEDnek se senkinek. Elég jó okkal.
-
Dare2Live
félisten
válasz Flashcash #4596 üzenetére
Akárhogy magyarázzuk a hír egyértelmüen negatív a rvpiacokra nézve:
Nem kell tovább venniük, nem kell elérni a 40%ot.
Sött akár el is adhatják.mióta utolsó hszem beírtam újabb két bank húzta le a rolót(ment csődbe...).... [link]
-
Dare2Live
félisten
válasz Flashcash #4592 üzenetére
Na de ha a nyugdíjpénztárak is elkezdik adni a részvényeket márpedig ők ha kicsit is adnak az se kevés se fölfelé nyomja majd az árakat....
-és ugye a vételekhez a legtöbb határidős finanszírozó már nem nyújt segítséget (nem lehet új pozit nyitni).
-és a KELER is megemeli az alapletétet....adjuk ezeket össze és olyan érzésem támad mindha itthon direkte össze akarnák omlasztani a BUXot...?
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
a kereslet meg a piacrol uugy vissza esik iránta, ha kenyérre kell a pénz nem veszek aranygyürüt.... + ugye ha forráshiány van és $ kell akkor bizony eladom az aranykészleteimet....
-
Dare2Live
félisten
"Egyelőre maradjunk annyiban, hogy ezeket a híreket írják nekünk, mi meg fogyasztjuk az infót."
ÁÁÁ értem én LEH pl nem is ment csődbe, nem is bocsátotta el az alkalmazottjait, nem is zárta be az irodáit, nem szünt meg cakkpakk....
Azok az emberek akiknek meg bentragadt a pénze a LEHnél azok csak képzelődnek hisz megvan a pénzük.... csak mégsincs.....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Mért kellett volna emelkednie az aranynak? Legalább annyi ok van az emelkedés ellen mint mellett.
"Meggyőződésem, hogy az alábbi grafikon a kulcs ahhoz, hogy publikált válság 20%-át sem teszi ki a valóság."
amikor arrol cikkeznek, hogy ha a világ első(2.?) legnagyobb autógyártója nem tud tőkét bevonni (és senki nem akar adni neki) és így sanszos a csőd és a Ford is hasonló szinten áll és ez csak a jéghegy csúcsa az elég jól mutatja mekkora a szar.... Na nem mindha a LEH, Morgan, Wachovia, fargo, 2MAC, G&Sucks..... esete sokkal fényesebb lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Nem, illetve tudtommal 15%os esésnél csak 10perces fölfüggesztés van utána akár eshet is tovább.
OTP ahogy látom nagyon izgat itt mindenkit. Minden attol függ, hogy az alapokbol be vagy ki áramlik a pénz mert ha ki akkor és jelenleg ez a helyzet akkor még 20-40..%ot nyugodtan eshet az árfolyam. De uugy függ attol is, hogy a Bank Of NYnak van e készpénztartaléka mert ha nem akkor még mindig van 9.4%nyi OTPje....
btw egy másik forumbol
"[I]
G7 - ek: döbbenetes ajánlat a pénzügyi szektor vezetőitől
"One message the industry has given officials is that their plan should help strong banks, rather than save deeply troubled ones. They have suggested tying the eligibility for a government investment to a bank’s so-called Camel rating — a measure used by regulators to grade an institution’s financial strength. Only banks in the highest-rated categories would qualify for support."Ezek olyan rohadt nagy szarban vannak, hogy csak a leges legjobb bankoknak adnának lóvét a mentőcsomagból. A legjobbaknak!
Érthető ez a mondat? Tudjátok ez mit jelent?
A bankszektor nagy része menthetetlen.DOW limites esés lesz hétfőn.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/10/10/AR2008101002441.html [/I]"
Egyébként érdekes eset lenne és hosszú távon lehet ez lenne a nyerő stratégia, olyan köztes út a japán és orosz megoldás közt.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz student #4557 üzenetére
hát amikor 3300on járt én azthittem összeomlik az árfolyam...... és ha nem szált volna be szvsz oti össze is omlott volna.....
Meg nem ezen a 300ftn mulik.... ha fordul és csak 4300 után szálok be még akkor is úgyérzem nagyon olcsón kaptam otit.....
-
Dare2Live
félisten
itt a TA elemzéseddel semmire se mész nézheted a grafikont, huzgodhatod a vonalakat, büvölheted a varázsgömböt... reggelig.
mert ez a mondat a ényeg, nem a hozam:
"a ma délutáni órákban gyakorlatilag megszűnt a kereskedés a magyar másodlagos állampapírpiacon, a vételi oldal eltűnt, az elsődleges állampapírkereskedők lényegében nem mernek árat jegyezni."milyen kötvényalapod volt? Tudtam volna löktem volna már rajtad mint a Shanghainál....
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #4517 üzenetére
Szóval szerintem az egész szitut szarul kezelik. (És szerintem direkt.)
És ha továbbra is szarul lépnek (márpedig ha eddig azt tették ezután is ezt fogják) akkor én egyre nagyobb esélyt adok egy pénzügyi összeomlásnak és avval egy világválságnak.Ez van. Amikor anno rég leírtam, hogy világvége lesz és miért az is elég meredek volt, ez mégannyira az. Adja isten, hogy ne legyen igazam.....
-
Dare2Live
félisten
Na ezért nem/iszonyat ovatosan kereskedek. a piacban bármikor bent van egy mega pattancs is, long és short is kaszinó.
Elöző hszhez még vmi: Nem valószínű de nem lenne csoda ha holnap OTP külföld felé kvázi fizetésképtelenné válna.... az tudjátok mit jelent? és az mit jelent az OTP árfolyamára nézve?
Itt egy link ehez: [link]
-
Dare2Live
félisten
Ha nem csinálnak vmit én azon se lepődnék meg ha holnap/közeljövőben DOW "limittel" esne és bezárnák.
Komolyan beszélek, nincs smiley.
Nagyon hosszú lenne fundásan kifejtenem miért is gondolom ezt.... de hát a ostani szitut is uígy indoklás nélkül josoltam meg..... mikor is?
-
Dare2Live
félisten
OTPnél holnap automatikus kényszerlikvidálások tömkelegével indul a nap aztán erre rájön a -7%os DOW.
Az OTPben mostanában azt szeretem, hogy nagyon jól kiszámítható: Egy hete lényegében majd minden nap gyak limitel esik.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz Kraptor #4446 üzenetére
Inkább későn jött meg az eszük.....
btw a DJ a -777 pontos esésével igazán ördögi....
Ami a legszebb: Zárás után sincs megnyugvás after hoursban is zuhéznak szépen, ha nem zárnak össze jött volna a -1000 pöty is?
szerk: Idézet egy tf es cikkböl:
"Tetszik vagy nem, de a segélyprogram, nélkül az USA bank világa nem képes talpon maradni."[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
pénteki oti záró vicces....
nem könnyü piac senkinek....
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #4410 üzenetére
Nem!!!
Akkor konkrét cikket linkelek egyértelmű legyen:
[link]Nincs meg a pénz! Seni se tudja melyik köv pénzintézet, bank, biztosító akármiami csödöt mond és eltünt a te a szomszédod vagy akár Fless... pénze!
Mégkonkrétabban: Abban a pillanatban amint realizálják ezt az emberek beállnak a bank elé kivenni a pénzüket és abban a pillanatban összeomlott a világ legnagyobb gazdasága vele a világgazdaság vele együtt a Chinamax.... és fogalmam sis mi mert ilyet nem éltünk át se 2001 se 1998 se 1989 se 1970ben. Ez annál sokkal durvabb.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Ezt el kell olvasni, értelmezni és onnan no comment.
[link]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #4406 üzenetére
Leirtál egy nagyon fontos dolgot. A legnagyobb baj amit minden nem idiota trader elvesztett az a bizalom.
ld Lehman mit is mondott fél éve... de hozhatnám a bear, NCCt is plnek. Aki ezek után megbízik ami bankokban betolja a pénzét oda az a hülyébb fajta kaszinós. Fogalmunk sincs, hogy mi a helyzet az AIG, Citibank, Washington Mutal.... nál. Bármelyik csödöt jelenthet bármikor.
btw GM, Ford se tudom, hogy fogja azt átvészelni ha jön egy fél-1-2éves recessziós időszak. Toyota, Daimler, Honda kihuzza vhogy de GM, Ford hááát....
-
Dare2Live
félisten
azon filoztam, hogy kikeresem vmelyik ősvilágvége hszem és belinkelem.
-
Dare2Live
félisten
fundamentumok? k* nagy spekipapír. egyébként van hír: építhetik a gyárat, 2010ben majd kijön az első mercedesz izé napelem a gyárból. erre lött ki az árfolyam. Tegnap ment +10%ot ma +18%at és arra spekizek holnap/holnapután is megy +10%t legalább. Ennyi. Tipikusan a nem tudom mért veszik de veszik így énis. Majd rakok stoppot.
szerk: á majd 2010ben ha beindul a termelés elérik a 0át.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
stopp loss, elég mélyre raktam leszurtak ennyi. Ha meg nincs ott akkor szerintem wachovia csődbe megy....
vettem genesist hirtelen felindulásbol. Meglátjuk mit rallyzik megy e 2800ig.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dare2Live
félisten
Kicsit idegesítő lesz a holnap nem tudok lényegében gép elött lenni egész nap és ugye innen egy szar gyj miatt bármikor fordulhatunk.....
FÁK!De persze most egyértelmű long van érdemes lehet beszállni blablabla
2TA csak úgy:
fej váll ottvan azirt rendesen....
Ez is sokkal inkább long mint elmúlt xhónapban bármikor:
[link]Na most fogalmam sincs mi lesz 2hét után! vettem fel újra long pozit, megnézzük, nagy előny, hogy sok minden annyira össze van verve, hogy egy komolyabb korrekció is kialakulhat. Aztán Xakta de lehet agusztus újra zuhés lesz.
Nagyon nehéz nekem ez a Bear piac.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #4257 üzenetére
pldnak írtam. Egyébként emlékeim szerint 93ban biza 25ft körül járt 1kg kenyér. De lehet 91volt?
-
Dare2Live
félisten
válasz adalbert1 #4246 üzenetére
regelj dlph zárt blogjára ő elég jól csinálja. Nemrég csinált egy nyiltan "logolt" 4000euros számlát első héten lefelezte 2000eurora most 7000euronál tart mindezt 1hó alatt.
Kemény világ, szvsz min negyedév demozas....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
A hét:
-megmentik Freddie&Fanniet. Überjóhír.
-nyers shortosokat befenyítik a tvi szabályozás mostantól él.....: 1001 short pozi záródik.
-olajat megölik a mexikói 130$os hirrel.Én meg féltem a citi jelentéstől mint a tüztől, ugye bármikor jöhetett volna egy(két) pániknap. Na mind1 poziban vagyok a brokidíj azmár bőven megvan. A hvén átgondolom a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dare2Live
félisten
Itt a c jelentés. [link]
Határozottan jobb a vártnál nem k* sokat csak nagyon sokat buktak.Nem vagyok biztos, hogy tudom miért de vettem még eztazt. Meglátjuk, nagyon lent van minden ha nem jön össze nem sokat fogok filózni azon, hogy dobjam.
-
Dare2Live
félisten
Jó hagyd ki a hszemből a korábbi 3szöget és nézd úgy. Eh beszélgetek egy ős TAssal...
Most akkor van nyersanyagalapod is vmi? Képtelen vagyok követni a bfektetéseid cikkázását....
Apropó ma vettem 30% nyi MOLt, OTPt nem merek C jelentés elött akkorsem.
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #4222 üzenetére
Naja nálunk eközben meg 2-3% helyett 10-20-30% és mégis uannyi ér a ft mint 15éve. Itt vmi k*nagy átbaszás van és kész.
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #4215 üzenetére
Ami tuti, hogy vmi k*ra nemstimmel.
Fless neked nincs vmi javaslatod ennek az anomáliának a megoldására?
-
Dare2Live
félisten
Ha gondolod behuzogatok egy rakat háromszöget az elmúlt időkben a chartba aztán akkor mégse tört ki BUX. Holnap azért lesz fel mert USA korrekciozótt. Ha nem tette volna hanem esik tovább hiába lenne neked háromszöged.
Holnap zárom a megmaradt srtokat, még így is szépen hoztak, de longba nem merek belépni amíg C nem jelent... beszari vagyok. (Aztán lehet ma meggondolom magam.... )
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
"Btw ha most vásárolnánk pénzügyi szektort (befalapra gondolok), sztem 5-10 éves távlatban képtelenség, hogy ne legyen bőven nyereséges."
A New Century, Bearn S. az pénzügyi szektor? Mennyit fog érni 5-10év múlva? Lehet, hogy Lehman, Wachovia is követi....?Énis folyamatosan tippelem TA alapján, hogymostmár aztán korrekció kéne mert 3hete esés aztán mostmár kéne mert 4hete esés.... és mégsincs. 12765 DJnél nagyon erős támasz ha az se állítja meg nemtudom meddig esik, fejváll megvan 10000es DJ akkor bőven benne van.
GYJ szezon van én nagyon kivácsi vagyok....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Asus ROG Strix G15 WQHD 165Hz Ryzen9 6900HX 16GB 512GB Nvidia RTX 3080 8GB 150W Win11 Garancia
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - 2 év Care Refresh biztosítással
- iPhone 13 Pro fehér, kártyafüggetlen 256GB, 93% akku, szuper állapotban
- Bomba áron új, bontatlan, iPhone 15 kártya-független, apple világgaranciával
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest