- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
válasz BÁ Nutrition #19299 üzenetére
nem vitás, hoyg kapnak támogatást, de azt is nézd hozzá, hogy egy termelő multinál létesített +1 munkahely valószínűleg a beszállítóknál is generál + munkahelyet (arányokról nyilván kár vitatkozni, akár a támogatás, akár az áttételesen generált + munkahelyek arányáról)
vagy fullba vagy sehogy :D
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz lajafix #19298 üzenetére
"1,6 millióan dolgoztak teljes munkaidőben a versenyszférában"
az nájszamúgy ehhez a multi bejelent dologhoz hozzá lehet tenni mennyi adómentességet kapnak. ill legutóbb az audi annyi támogatást kapott hogy kb az új munkahelyenként 5 évnyi bér kijött volna belőle.
pontos adatot nem tudok írni de elég komoly összegre emlékszek +10 millió pénz körülill ha jól emlékszem azóta húztak egy maxot ami adható ~5 millió környékére
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
lajafix
addikt
-
Ra3
őstag
válasz Mercutio_ #19295 üzenetére
Hasonló sztori ahogy én jártam, mivel nem voltam teljesen bejelentve ezért nyilván nem bruttó hanem nettó fizetésben voltunk szóban megállapodva. Emiatt a 2010. utáni adócsökkenésből én semmit nem láttam, mivel kaptam azt a nettót amiben megállapodtunk, ez volt az egyik ami miatt megindultam más munkahely felé.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Mercutio_
félisten
válasz fokukac #19293 üzenetére
Azt se érdemes kiszámolni mennyit bukott aki még épp a régi adósávok idején kapott végkielégítést, szemben azzal aki 1/2 évvel később került lapátra, így kevesebbet is adózótt és kérhette azt is, hogy ne dec 31-gyel, hanem január 1-el legyen a tárgyévi kifizetés
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
veterán
válasz BÁ Nutrition #19290 üzenetére
-
Ra3
őstag
válasz BÁ Nutrition #19290 üzenetére
Azért van benne valami, én 12 évet dolgoztam kkv szektorban, olyan cégnél ahol az utolsó 5-6 évben úgy felfutott a cég hogy teljes lelki nyugalommal bejelenthetett volna legalább pár embert rendesen (60 fős cég ebből ~8-9 szellemi dolgozó, 15 szakmunkás, a többi betanított).
Nyilván a betanítottak rendesen be voltak jelentve (minimálbér), meg néhány szakmunkás is aki nem keresett túl sokat, de aki mondjuk pl. mérnökként dolgozott az már nem (az más kérdés hogy ezzel eltaktikázta magát mert pont ezeket az embereket nehéz pótolni, cserébe viszont könnyen találnak másik/jobb munkahelyet).
És hiába tehette volna meg hogy bejelent, ez egy évtizedes beidegződés ami nem múlik el hamar (ahogy idegenül mondják old habits die hard). Egy éve multinál vagyok, és néha elszörnyűlködök hogy mennyit fizetek/fizetnek utánam pl. tb-re, miközben orvos közelében sem jártam évek óta, de amikor kellett akkor mehettem magánrendelésre ha nem akartam hónapokig várni a normálisabb orvosokra.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Mercutio_
félisten
válasz baryll #19286 üzenetére
Amíg ennyi a funkcionális analfabéta és az olyan aki nem tud szöveget értelmezni...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
_BM_
senior tag
válasz fokukac #19283 üzenetére
A média tehet róla, hiszen ilyen stílusban nyomják a híreket:
Már több tízezren jelentkeztek a bankoknál, hogy ingyen vehessenek fel 150 ezer forintot, két részletben.
Azt viszont nem értem, hogy miért nem indul be a bankpánik az olyan hírekre, hogy "Orbán rátette a kezét a Takarékszövetkezetre". Meg a "Kivonulnak a bankok, mi lesz a betétesekkel?"-re.
[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
pénzügyi rezsicsökkentés:
Egy bankfiókba besétált egy néni és kérdezte, hol lehet felvenni a 150 ezer forintot. Az ügyintéző értetlenkedésére közölte, hogy hallotta a tévében, hogy havonta ingyen jár 150 ezer forint. (forrás: 444.hu)
))
és fogadjunk, hogy szavazati joga is van, és nem fél használni..!
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz fokukac #19280 üzenetére
"Az elmúlt másfél évben ugyanis kísértetiesen együtt mozgott a Dow Jones az 1928-29 közötti mozgásával, ebből pedig nem sok jóra következtethetünk."
Jó kérdés, mit ért a cikkíró "kísérteties" alatt, mert amíg a DOW az utóbbi másfél évben ment kábé 25%-ot, addig az 1928-29-es periódusban bő 90%-ot. Nem mindegy, hogy egy dombra megyünk fel, vagy a Himalájára, utóbbiról persze hogy nagyobbat lehet esni.
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
fokukac
nagyúr
-
Rive
veterán
válasz Dr.F.E.R.I. #19277 üzenetére
Én inkább úgy gondolkodok azon a cikken, hogy: ha egy elég abszurd 'mendentmegveszünk' világpiaci menet épp csak arra volt elég, hogy egy (viszonylag) szűk sávban eltilitolizzon (BUX, OTP, MOL, estébé), akkor egy világpiaci zökkenő esetén mi a franc lenne itt?
Persze, minden további nélkül el tudom képzelni, hogy BUX-arányositva növekedésnek indul mondjuk a MOL
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
"Úgy vélem 2014 korántsem lesz olyan egyértelműen trendelő, mint 2013 volt. Lehet, hogy ismét "cash is king"?"
Az a baj, hogy a magyar tőzsde viszont abszolúte nem volt trendelő idén, körülbelül ott jár most is a BUX index, ahol tavaly ilyenkor járt. Mivel ennyire látványosan elszakadtunk a fejlett részvénypiacoktól, én nagyon messzemenő következtetéseket ezek alapján nem vonnék le, itt inkább helyi sz@rakodások (nem) mozgatják azt a két-három részvényünket. Ha a BUX-hoz mért relatív teljesítményt nézzük, akkor az OTP nagyjából pariban van vele, a MOL viszont egyértelműen alulteljesített idén, kábé a tavaly ilyenkori árszint 75%-án van (a BUX ~103%-ával szemben). Utóbbi 19k magasságából szánkázott le ide 14k alá, jelentős esést már innét nem nagyon tudok elképzelni. A grafikonon is növekvő volatilitást látok, már nem olyan határozott a lefelé trendje, mint október közepéig volt. Egy rövidtávú fordulat mindenképp benne lehet most már a pakliban.
-
fokukac
nagyúr
persze, cash is king. de nekem csak az van.
amúgy pedig a magyar részvények tényleg iszonyatosan lemaradóak, persze, a ner-gazdpol hatására....
spx vs molPleased to meet you - hope you guess my name
-
fokukac
nagyúr
válasz Dr.F.E.R.I. #19232 üzenetére
Hello!
A MOL-ról mit gondoltok?
Nagyon olcsó mostanában...
PErsze, eső trendben van, de lassan már fordulnia kéne, nem?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
DopeBob
addikt
válasz concret_hp #19270 üzenetére
Nagyon erdekes, de "penzugyi rezsicsokkentes" elott ezek mind mind ingyen voltak...
MZ/X
-
veterán
összességében úgyis többet fogunk fizetni ... Nálukn a feleségem eddig is ingyen vett fel havi 1x ez elég volt nekünk ... Nekem meg nem kellett felvennem pénzt. A tranzakciós adó óta a havi bankköltségem (magán, vállalkozói, cég) kb összesen 6000-rel emelkedett most az ingyenes kp felvét miatt gondolom még 1-2 ezer ft-tal nőni fog
-
Mercutio_
félisten
Értem én, hogy hajnali 2-kor már más tudat állapotban van az ember, de akkor inkább ne postoljon
-
concret_hp
addikt
válasz amargo #19268 üzenetére
39ft ért utalok/db, ennek a buziságnak hála meg kb. havi 5-600ft-al tuti nőni fog a bankköltségem, mert nem hárítják át rá rám annak aköltségét, amit amúgy is próbáltam észszerűen használni megyek önkéntesnek valamelyik stadiont alapozni
mégis mialóf@szról beszélsz? azon sírtok, hogy csak 150K-t lehet felvenni ingyen?
szerintem legyen ingyen sör is meg 100ft 1 kiló kenyér[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
otthon rozsas a helyzet
-
amargo
addikt
válasz concret_hp #19262 üzenetére
300k-nak nálad 30ft az utalási díja, kinél "bankolsz"? Az, hogy neked nincs rá szükséged, egy dolog, ahogyan az is, hogy másnak esetleg lehet rá.
Ahogy látom tényleg tanultál valamit a mostani kormánytól“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
veterán
nekem havi 20 is elég lenne kp-ban ha nem kéne az albit kp-ban fizetni ...
-
Mercutio_
félisten
Te valamit nagyon félreolvastál, ha azt vontad, le, hogy elhisszük a "nemhárítjákát"-ot
-
concret_hp
addikt
válasz Mercutio_ #19261 üzenetére
tök mindegy, azt is nehezen tudom elhinni, hogy havi 150K feletti készpénzre legyen szükségem rendszeresen persze lehet sorbaállni a csekkel, mert nem kell fizetni 30 forintot az utalásért
egyébként látom tényleg elhiszitek, hogy nemhárítjákátvagy fullba vagy sehogy :D
-
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #19259 üzenetére
Milyen 300, számlánként 150k ingyenes, ha ők ketten együtt többet keresnek, akkor már pénzbe kerül nekik így is, hogy a 150 feletti részhez hozzájussanak, vagy egyikük nyit külön számlát, de annak is van költsége.
-
amargo
addikt
válasz concret_hp #19259 üzenetére
Valamiért félre értettél 150k/ hó nem elég..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
MaciG
addikt
-
Mercutio_
félisten
-
concret_hp
addikt
azért azt érezzük ugye, hogy ez kb. olyan, mintha a pék max 5 forintért adhatná a zsemlét
-
-
MaciG
addikt
Az igaz, hogy van valami törvény miszerint a bankoknak 150 000ft-ig biztosítani kell havonta a 2 díjmentes készpénzfelvételt, csak erről külön nyilatkozni kell az ügyfélnek a bankban?
BANZAII
-
rolland88
tag
Szlovákia mondjuk közel lenne. Ott milyen kamatok vannak? Érdemes oda vinni inkább?
Ja és ha mondjuk most átváltanám, akkor hova tegyem a forintot ami lessz belőle?
[ Szerkesztve ]
-
rolland88
tag
Üdv.
6000euro körüli összeget hova lenne érdemes tenni hogy a legtöbbet kamatozzon és biztonságban is legyen? Akár 1 éves lekötés is érdekelne... -
priti
addikt
válasz DopeBob #19234 üzenetére
Köszi. Lehet, hogy erre gondoltak, de azért ez egy kellően árnyalt verzió.
Attól teljesen kiborultam, hogy egyesek szerint a magas áfa miatt nem drágák a termékek, hanem amiatt olcsók, mert elég magas az áfa ahhoz, hogy elcsalják és kihozzák belőle, hogy lényegében a csalás emiatt lenyomja az árakat. Hihetetlen, hogy mennyire beteg itt már mindenki. Amikor kint megveszik az élelmiszert, ott befizetik utána az alacsonyabb áfát mert azzal együtt elég alacsony az ára ahhoz, hogy itt versenyt nyerjenek vele, de itt persze már nem fizetik be az áfát utána miután behozták, ettől az áfacsalástól még mi kifizetjük az itteni kvázi legalacsonyabb árban az áfát, csak egy alacsonyabb, egészségesebb áfakulcsot és persze nem Magyarországnak fizetjuk, amíg a magyarországi értékteremtő vállalkozás meg tönkremegy, mert nem jut neki belföldi piac és ez jó? Csak mert lenyomja azt a csillagászati árat, amit mi csinálunk saját magunknak a brutális áfatartalommal? Isten se érti, hogy ki találja ki ezeket. Megüt a guta. Ilyen marhaságot, hogy az áfacsalás lenyomja az árakat és ezért nem nyúlnak hozzá a politikusok, pfff. Paszíííírozúúúk.... aztán majd csak jönnek az ünnepek.
Hardverlesen
-
priti
addikt
Azt hallottam van fent a neten egy mai cikk egy számítással, hogy mekkora nem létező teljesítmény (kvázi akár sima áfacsalás) kell ahhoz, hogy kiderüljön, hogy nem is volt gazdasági növekedés idén, sőt... és ehhez képest mekkora értékösszegre is terjed ki a gyanú.
Egy csalásban részes üres kamion végülis teliként van benne a GDP-ben ha papíron tele van, szóval érdekes lehet a cikk, de nem találom. Találkozott valaki a vele? Hol van? Valami blogban? Reméltem, hogy itt linkeli valaki.
Hardverlesen
-
fokukac
nagyúr
válasz Dr.F.E.R.I. #19230 üzenetére
végül is, kvázi már megvolt, most az elmúlt két hétben, 275-ről 295-re...
Ennél több osztalékot pedig nem sokan vártak.Viszont lehet, hogy valakik sejtették, elvégre ma 1,3 millilárdos forgalom volt.
-
g@bo
nagyúr
uff
az ezüsttömbről mint befektetésről, mi a véleményetek?
-
adam3
aktív tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy megtakarítás, aminek nagyobb része hosszútávú, kisebb része pedig "habajvanehheznyúlok" alapú. Nem szeretem a kockázatot, ahogy nem is szeretnék naponta azon aggódni, hogy mi van a pénzemmel. Mivel a napi használatú számlán a K&H-nál van, ezért kinéztem az ő prémium megtakarítási számlájukat, ami 3,5%-ot adna, mellette pedig ott lenne a lehetőség, hogy ha kell pénz, ki tudom venni egy részét is, hiszen a fél éves prémium ciklus alatti minimum összegre azért járna a prémium kamat. A másik lehetőség a fél éves állampapír, ami ugyancsak 3,5%-os kamatot ad.
Az egyik probléma, hogy a K&H-s megtakarítási számla elvileg január végéig ingyenes, utána 508Ft-os havidíjú, amit sokallok, de eddig mindig meghosszabbították az ingyenességet. Sajnos nem várhatok az új hirdetmény kihirdetésig, mivel januárban indul az első féléves prémium ciklusuk. E mellett szól azonban az, hogy szükség esetén tr. adó mentesen hozzáférhetek a pénzhez, mivel saját számlák közötti utalásról lenne szó.
Az állampapír mellett szól az ingyenes számlavezetés, ellene a szükség esetén jelentkező tr. adó, és hogy nem értek az állampapírokhoz Egyáltalán itt lehetséges idő előtt csak egy részéhez hozzáférni?
Tudom, hogy a tőzsdéhez képest ezek a kamatok közel nullák, de időm sem lenne folyamatosan figyelni az árfolyamot, és ilyen téren kockáztatni sem szeretek.
Köszönöm a segítséget!
Ádám -
fokukac
nagyúr
válasz concret_hp #19216 üzenetére
nem, ez nem turista-helyen van, hanem a Bajcsy külsőbb részén...
ezek mind helyi magyar emberek voltak, ruházatuk és búskomor ábrázatuk alapján.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fokukac
nagyúr
Szép dolog a technika, de a hülye politikusokkal és elszabadult hajóágyúként nyilatkozó jegybankelnökökkel nem tud mit kezdeni.
Nade más téma.
Az előbb voltam kint, és a Bajcsy-n sorban állnak az emberek a pénzváltónál, legalább 10 méteres sor volt az utcán. Ilyet még sosem láttam.
Persze, ez lehet, hogy azt jelzi, hogy akkor elértük az alját, elvégre mire az utca népe is rámozdul valamire, az általában kontraindikátor..Pleased to meet you - hope you guess my name
-
veterán
válasz aAron_ #19211 üzenetére
technikai elemzés szerintem egyszerűbb mint a gazdasági... főleg, hogy ugye az ár mindig tükrözi az aktuális állapotát egy instrumentumnak ... pl az arany árában benne van minden amit az emberek tudnak róla illetve ami az emberiségnek a véleménye róla ...
innen már egy lépés a trendkereskedés vagy a káosz elmélet
-
attiati
veterán
válasz aAron_ #19211 üzenetére
Ha elmondok neked egy stratégiát, ami 65-35%-ban sikeres hosszútávon, akkor úgyis a megvalósítás és a pszichéd lesz a gyenge pont és nem a stratégia.
a eurhuf chartodhoz: ha fibo szintet húzol alacsonyabb értékből magasabba, akkor támasz szinteket kapsz, és nem ellenállást.
egyébként ez a topik valami számítógépvásárlós, használtautókereskedős, politikai valami keveréke lett?
[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
Graham féle könyvet még te ajánlottad nekem, amit köszönök így utólag is, hamarosan végzek vele, nagyon érdekesnek találtam. Utána jön Philip A. Fischer műve. Nagyon hasznos tudás van bennük, azonban most szeretnék kicsit jobban megismerkedni a rövidebb távú "befektetésekkel" is, csakhogy itt már rengeteg a hülyeség, (pl azt a ami napig nem tudom eldönteni, hogy a szimplán technikai elemzésre épülő kereskedésről mit gondoljak...) nagyon nehéz megtalálni az igazságot, ezért is kérdezgetek itt.
(#19210) Dr.F.E.R.I.: köszönöm
What is your ikigai?
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz aAron_ #19205 üzenetére
Nekem nem a stratégia a legfontosabb, hanem az elemzéseim megbízhatósága. Ha kellő pontossággal látod jól a helyzeted, csak ingerküszöb kérdése, mennyi részvényt veszel. Ehhez viszont az eszköztárat nem egyszerű kidolgozni, lassú és aprólékos munka, én két és fél év alatt jutottam el addig a szisztémáig, amit most használok. Angolból nem tudom, mennyire vagy jó, én Alex Elder két könyvét tudom meleg szívvel ajánlani. [link][link]
-
concret_hp
addikt
-
félisten
-
aAron_
őstag
nyilván nem itt fogom megtanulni, csak nekem sajnos máshol nem nagyon áll módomban olyanokkal beszélgetni akik ilyennel foglalkoznak komolyabban. ezért is kérdeztem, hogy olvasott-e hozzá bármilyen szakirodalmat, és ha igen mit. ahogy látom ez is egy kvázi swing kereskedési stratégia, ami engem kifejezetten érdekel. természetesen nem az egyik napról a másikra akarom megtanulni, hosszú távú céljaim vannak ezzel
What is your ikigai?
-
aAron_
őstag
válasz Dr.F.E.R.I. #19204 üzenetére
hogyan dolgoztad ki ezt a stratégiát? szakirodalmat olvastál hozzá, ha igen mit? csak technikai elemzés eszközeit használod, vagy a fundamentumokra is figyelsz külön? hedgelési technikákat alkalmazol? (bár gondolom nem, hiszen többnyire ahhoz shortolni is kéne) figyelsz az éppen tartott részvények közötti korrelációra? egyszerre ált hány pozícióban vagy benne?
bocs, hogy így letámadtalak ezzel a sok kérdéssel, de tényleg érdekelne, remélem nem baj
What is your ikigai?
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz fokukac #19203 üzenetére
Eső trendben általában nem veszek bele részvényekbe, csak akkor próbálkozom meg egy-egy spekulatív vétellel, ha nagyon elérni látszanak egy aljat, ahonnét - ahogy írod - már inkább felpattanást tartok valószínűbbnek. Most a nagyobb hazai részvények közül a MOL jár ebben a cipőben, talán a nehezén már túl van, amennyiben 14k felett tud maradni. De több éves tapasztalat után azt tudom mondani, hogy kifizetődőbb megvárni, amíg emelkedésbe fordul a részvény, itt a nehézséget az jelenti, hogy az ember felismerje, hogy valóban fordulat következett be.
-
fokukac
nagyúr
válasz Dr.F.E.R.I. #19202 üzenetére
Csak kíváncsiságból: és ha eső trend van, mit csinálsz?
Felpattanásokra operálsz?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz aAron_ #19201 üzenetére
"Longos" ember vagyok, leginkább hetekben, max pár hónapos időtávban tartok pozíciót. A legtöbb emelkedés bőven ki szokott fulladni ekkora időtávon, úgyhogy ennél tovább nem tartom érdemesnek benne maradni. Vannak persze kivételek, de a legtöbb esetben ha egy pozíció három hónap alatt sem termel érdemleges hasznot, azt többnyire érdemes is likvidálni, mert ez idő alatt biztosan lesz egy-két jó beszálló más papírokba. Majd lehet, hogy a télen akkor mégiscsak összeszedek erről egy kisebb-nagyobb cikket.
-
aAron_
őstag
válasz Dr.F.E.R.I. #19196 üzenetére
szerintem simán lenne érdeklődés iránta
valaki nem is olyan rég írt egy cikket a EMH, CAPM-ről, egész népszerű volt szerintem.
egyébként buy & hold? egy részvényt átlagosan mennyi ideig tartasz? shortolni is szoktál? engem mindenféle nyereséges stratégia érdekel, és annak ellenére, hogy az internet milyen nagy, igazán jó blogokat, oldalakat, cikkeket nagyon nehéz találni erről szvsz. a többség amatőr, és/vagy csak a forex...
What is your ikigai?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér