-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbi85g
csendes tag
válasz Mizsala #100267 üzenetére
Bocsi hogy erre valaszolok, de nagyon hasznos volt nekem.
Ha jol ertem akkor egy TBSZ-re 1evig lehet pakolgatni a penzt. Utana az el van magaban.
Es ha tobb penzt szeretnenk lekotni, akkor minden evben lehet ujabb TBSZ.#1 A kerdesem, hogy praktikus szempontbol van e olyan osszeghatar, ami alatt inkabb ertemes +1evet gyujteni es nagyobb osszeggel egy kovetkezot inditani vagy felesleges?
Hasamra utok, mondjuk az elso TBSZ utan 500k HUF-fal erdemes e a kov evben csinalni egy masikat vagy nem eri meg ilyen osszeget lekotni.
(valahol azt olvastam redditen - kiszamolon talan - hogy 10M alatt nem eri meg TBSZ-el szorakozni)
#2 Illetve megeri vajon a KBC-nel elinditani valamit, ugy hogy ha az InteractiveBrokers-nel kesobb iden vegre lehet TBSZ-t csinalni (ha) es inkabb alacsonyabb koltseg mellett ott kereskedne az ember vagy inkabb egy picit a penzzel bizonytalanul addig varni amit vegre lesz ott ilyen?
#3 Sajat vallalkozason keresztul dolgozom, ahol USD-be jon foleg a bevetelem (USD szamlara). Tudjatok e esetleg, hogy erdemes e a cegemnek (Kft) megtenni ETF/KBSZ befektetest vagy inkabb magan szemelykent? (ceges jobb lenne, nem kell utalgatni meg atvaltani az USDt, vajon lenne e elonye is lenne adozas vagy egyeb szempontbol maganszemellyel szemben?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED TV topic
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Láncfűrész topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- Dark Souls sorozat
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500