Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
riki
senior tag
válasz daimonion #52893 üzenetére
Igazad van ,konkrétan pld.erre a foltra gondoltam. Az ,hogy egy cég mennyi erőforrással rendelkezik, az egy dolog.Pld. Intel nagy reményekkel indult ebben a versenyben.Ha valakinek, akkor neki van erőforrása és megfelelő tapasztalata,mégsem kiugróak az eredményei.Ellenpélda Hitmanpro,MBAM,lelkes kis csapatként kezdték ,minden "amatőr" víruskergető teszten ők voltak a kontroll csoport,mert mertek időt szánni minták gyűjtésére.Ebben még az Eset számomra az etalon,mert szemet hunyni a felhasználók "turpisságai" végett,hogy megfelelő adatbázishoz jusson.Még egyszer bánom ,hogy hibáztam,és elnézést mindenkitől a pontatlanságomért.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
Valójában a probléma az, hogy a Microsoft open source kódot épített bele a termékébe, de a programozó nem értette az előtte lévő kódot, így kicserélte a biztonságos kódot sebezhetőre, ami meg átjutott ki tudja hány tesztelési körön. A hibát ráadásul 3rd party találta meg, így én csak akkor használnám a házi megoldásaikat, ha nincs más.
https://www.coreinfinity.tech
-
Szellem.
Topikgazda
Jelenleg az interneten ugyan az a bulvársajtó technika működik, mint amit az ember egy nyomtatott médiában lát. Ha nem hangzatos egy cím, vagy nem lájkvadász, akkor oda sem figyelnek az emberek és csökken az olvasottság. Nyilván ez nem jelenti azt, hogy egy adott probléma nem létezik, vagy mondjuk nem lehet súlyos.
Túlságosan fel vannak nagyítva dolgok. Szerintem ezeket szűrni kell, de nagyon, főleg amiatt, hogy az embert ne befolyásolják fölöslegesen.[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz SityiSXT #52895 üzenetére
Sőt gondoljunk bele, hogy az MS-nek mennyivel több erőforrása van /anyagi, humán/ mint bármelyik "kis" vírussírtó készítő cégnek. Nyilván lazán elérhetné, hogy a fizetős megoldások feleslegessé váljanak de ezt sem az EU piacgazdasági versenypolitikája, sem a tengerentúli monopóliumokat érintő jogi szabályozások nem teszik leehetővé.
Ugyanez a helyzet pl. a googlnél a drive navigációval, jól a cég körmére is koppintottak még évekkel ezelőtt. Aztán mégis az emberek 80% már csak felcsapja az okos telefont a szélvédőre és azzal navigál. Nem pedig, külső navigációs szoftvert használ, vásárol."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
csemiubi
tag
Örülök hogy sikerült felkavarnom a vizet. Belevágok. A windowsra hagyatkozom.
Pap leszek az kurvaisten!
-
SityiSXT
őstag
válasz Jack Oneill #52894 üzenetére
Csakhogy hasonlóan durva hibák lehetnek bármelyik biztonsági szoftverben. Ezek ugyanolyan kritikusak, mint a Defenderéi, hiszen a teljes rendszerhez van totális hozzáférésük működésükből adódóan. Emiatt nem látom logikus magyarázatát annak, hogy csak emiatt valaki mindenképp külső vírusirtót akarjon (egyéb szakmai szempontok alapján meg már ott van, ahol a többi - kvázi pár tized százaléknyi felismerési ráta különbségen megy a vita).
[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
Ezzel csak az a problema, hogy sorra jonnek a felfedezni varo problemak. Tehat lehet, hogy amit linkeltel, az egy hivatalosan elismert, felfedezett hiba, de mennyi lehet meg, amit nem fedeztek fel? Hiszen, amit te linkeltel, azt sem fedeztek fel korabban. Allitom, meg ebben a honapban legalabb 1-et felfedeznek. De ez igaz barmelyik programra.
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
Én szeretem azt ha valaki mond valamit akkor konkrétumot is ír.
Forrás ? Milyen sebezhetőséget tártak fel ami nem lett kijavítva "foltozva" .Milyen "élő" hibája van a terméknek amelynek kihasználásával át lehet venni a gép felett az írányítást ? A talán ha és lehet az sztem nem mérvadó ok egy termék használatánál .Ez volt a legutolsóismert hiba amit soron kívűl javítottak is. Ez a Windows-hiba olyan súlyos, hogy egy hetet sem várhatott
Arról nem beszélve, hogy pl volt itt egy hipe pl a Kaspersky termékkel kapcsolatban. Akkro sokan mondják azt hogy ne használják az oroszok termékét mert az amerikaiak kitiltották a kormányzati gépekről ?
-
-
riki
senior tag
válasz Kelvin #52888 üzenetére
A kérdés az volt, milyen ingyenes megoldást,és miért.Én ,csak leírtam, miért nem használom csak az ms megoldását.Valóban jól szerepelt a teszten,de pld. a Panda is.Lilx azonnal tudna mondani erre 1000 érvet ellene. Erről szól a fórum. Én pld. a Comodoval jártam úgy ,hogy format c:lett a vége,de tudom, hogy egy átkozott jó védelmi program,de nem a "titkárnőknek".Félre érthető voltam, akkor elnézést .
-
konci79
őstag
-
Kelvin
őstag
Nem igazán tudom a feltörés hogyan jön ide, de a tesztek alapján az élvonalban van a Defender. Ez persze nem teljesen mérvadó tudom, én már jó ideje nem használok más védelmi megoldást pár böngésző beépülőn kívül. Igaz ésszel használom a netet, nem kalózkodom, nem használok törött programokat, stb. és lekopogom nem volt gondom ez idő alatt.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
törölt tag
W10 alá keresek ingyenes internet security programot. Melyiket javasoljátok?
-
riki
senior tag
válasz Kelvin #52878 üzenetére
Ebben azért vitatkoznék. A sötét oldalnak ,ha W.defender védelmi megoldására fordítanak megfelelő mennyiségű erőforrást, 900 millió gép lesz "átjárható". Akkor minek erőlködjenek, egyéb biztonsági megoldások feltörésén.Én még mindig biztonságosabbnak tartok egy Bitdefender free-t ,Comodo,Panda Dome / csak rendszergazdaként lehet telepíteni/ Avast free-t,Kaspersky free-t mint az Ms saját termékét.
-
csemiubi
tag
-
Kelvin
őstag
válasz csemiubi #52873 üzenetére
Én még tovább megyek, szerintem felesleges ingyenes alternatív megoldást keresned. A Windows 10 saját biztonsági megoldásai egálban vannak, vagy jobbak mint az egyéb termékek. (fizetős termékeknél már lehet van különbség, bár szerintem már az sem jelentős)
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
csemiubi
tag
Sziasztok!
Új gép, új windows 10 home. Ingyenes megoldást keresek. Eddig comodo+avast párosítást használtam. Panasz nem volt. Ajánlott ez a páros win 10 alá továbbra is? Van-e egy csomagos ingyenes megoldás ami ajánlott? Köszönöm!
Pap leszek az kurvaisten!
-
-
bigmirror
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, kezdő vagyok a témakörben.
uBlock mellé uMatrixot tettem.
Azt vettem észre, hogy Chrome ezután nem fordítja le a weboldalakat.
Win10, MBAM, Avast free konfigurálva, WD tűzfal.uMatrix törlés után igen.
Lehet, hogy finomhangolni kell vagy valami más?
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
Az elsőt az MS Edge-ben a WD smart screen blokkolja, a másodikat az Adguard, a harmadik megnyílik. A Chrome-ban mindhárom megnyílik tiltás nélkül. Amúgy ezekből a phising linkek megnyitásából baj nem származhat ugye?
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
titán
-
ƵøŁĭ
veterán
Panda Dome Premium 1év/PC ~Az előfizetési díj évente 39 599 Ft. 🤔🤔🤔
Nem aprózzák el a dolgokat.(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Dévacsen
senior tag
Van ez az URL ellenőrző böngésző kiegészítő,Safe Web with WirusTotal ez eddig mindegyiket azonnal felismerte,elsőre,ha jobb klikkel rákerestem a linkre,ez nem blokkolja az oldalakat csak megmutatja hogy tiszta e vagy káros,de ilyen téren hasznos,néha belassul ha feltorlódnak a keresések ilyenkor érdemes ki be kapcsolni,de maximális hatékonysággal felismerte mindet.Így jeleníti meg.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
ƵøŁĭ
veterán
-
Kékes525
félisten
Az internet explorernél már az ESET is ugrik mindkettőre, habár a Microsoft is figyelmeztet. A Firefoxnál a Google Safe Browsing javaslata alapján a Firefox hamarabb blokkolja, nem jut el az ESET-hez így ott nem reagál rá.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
Cs1csó
félisten
válasz YASKATIR #52839 üzenetére
A WISE programok jó de hogy ez a Wise Anti malware mire képes nem tudom. Gondolom valami kiegészítő védelem de ez a piac bőven el van látva, nem érzem a létjogosultságát:
- Emsisoft Emergency Kit
- Malwarebytes Anti-Malware
- Adwcleaner
- DrWebCureIt
- Hitman Pro
- Zemana AM -
YASKATIR
senior tag
A WISE Anti Malware-rol mik a velemenyek? Van-e olyan jo, mint a Wise Uninstaller?
-
ƵøŁĭ
veterán
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
GEPESZ66
veterán
válasz Cs1csó #52821 üzenetére
Szia!
Infoképpen ítrom.
Rákérdeztem az Avast-nál, s ezt írták:
yes it should install Avast Online Security to Chrome, but you still need to activate it in Chrome..(Google rules)..if you open the CHrome extensions page it's not there?
Ezek szerint tényleg telepíteni kell.
Viszont azt nem értem, hogy mit kell még a Chrome-ban beállítani?
Mondjuk nem értem, hogy akkor telepítéskor minek lehet kiválasztani?Egyébként akkor nem fogom ezt telepíteni, csak érdekel a probléma!
Tetszik az Avast amúgy.
Nem veszem észre, hogy jobban terhelné a gépet, mint az Eset.
De ennek ellenére lehet, hogy az Eset-nél kellene maradnom, hisz könnyebb magyarul támogatást kérnem. -
ƵøŁĭ
veterán
-
Dumi86
senior tag
Estét Melyik virusírtó kompatibilis már a win10 RS4el? Hol találok erről infót?
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Cs1csó
félisten
válasz GEPESZ66 #52818 üzenetére
Ez lehet csak valami BUG. Sajnos az Avast-ban van pár kisebb BUG. Szerencsére egyik sem komoly sokszor csak esztétikai de létezik. Nekem pont fordítva volt anno, nem akartam telepíteni tehát telepítéskor kivettem a pipát hogy ez ne települjön, de kergető telepítése után az első böngésző indításnál megjelent a sarokban. Ennyi.
Megnéztem: Avast Online Security - ez az a bővítmény nincs másik ilyen kiegészítője az Avast-nak.
-
Mart10000
aktív tag
Elsőt a G Data, másodikat a Malwarebytes védelme blokkolta. Utóbbi próbaverzió. Aztán a Firefox se engedte tovább.
-
Cs1csó
félisten
válasz GEPESZ66 #52816 üzenetére
Van jobb kiegészítő védelem a böngészők részére mint ezek a beépülők. Valamilyen SCRIPT blokkolót ajánlanék helyett: NoSript, ScriptSafe, vagy Umatrix (ezt használom, könnyen átlátható hamar bele lehet tanulni a használatába) és persze alap Ublock Origin (vagy Nano Adblocker) reklámokat és egyéb - a különböző szűrőlisták alapján kártékony dolgokat - is szűr.
-
GEPESZ66
veterán
Az Avast IS esetében telepítve van a Biztonságos böngészőbővítmény.
Viszont a Crome esetében nem látok semmi ilyet.
Ez az Avast Online Security lenne?
Manuálisan mégis fel kell rakni az áruházból? -
Kékes525
félisten
válasz Ereshkigal #52814 üzenetére
Ja, így könnyű!
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest