-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
ƵøŁĭ
veterán
Ezen az említésre nem méltó oldalon jelez valamit a védelmetek?
-
válasz
blattida #51998 üzenetére
Azt elfelejtettem leírni, hogy Fehér/Fekete listát használ.
Bár, a videóból azért kiderül, hogy feldob üzenetet a blokkoláskor és lehet szerkeszteni ha esetleg téves lenne a blokkolása. Szóval, azért nem ész nélkül blokkol, úgy, hogy nyomon sem lehet követni.
Magam nem használtam a terméket, így gyakorlati tapasztalattal nem tudok szolgálni.Itt egy videó a működésről: [link]
Amúgy ez a fehér/fekete listás megoldás nem egy jó megoldás önmagában. Véleményem szerint iszonyat munka ezeket a programokat adatbázisba tenni.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Ez is egy hips, tehát, aki nem akar kérdésekre válaszolni, annak nem való.
Plag
A voodooshield egy fehér lista alapú, mesterséges intelligenciát használó blokkoló alkalmazás, olyasmi (bár, nem egészen), mint például anno a bluepoint volt. Pont ezért az sem lesz túl gyakori senkinél, már csak azért sem, mert egy sima hips-bél több galibát tud okozni, dacára annak, hogy bekapcsolt állapotában meg a gépen már jelen lévő/futó folyamatokon kívül mindent blokkol, azaz nagyobb védelmet adhat, de milyen áron. -
A leírás alapján hasonló megoldás lehet mint a VooDooShield
Erről néztem videót, egyébként elég jó megoldás.
-
ƵøŁĭ
veterán
NoVirusThanks OSArmor
Elég szépen fejlesztik.Nincs tapasztalatom vele de fő a nyitottság.Adguard esetében azt nem értem ,hogy az androidos verzió miért élvezz nagyobb prioritást.PC-s verzióhoz nem nagyon jön új verzió.
[ Szerkesztve ]
-
-
SityiSXT
őstag
Just my two cents:
Ha valaki online játszik, nem is az lesz a legnyagyobb baja az AdGuarddal, hogy növeli a pinget, hanem az, hogy jobban fog ingadozni (gyakrabban és nagyobb amplitúdóval). Saját mérés:A csendes módnál nálam ki voltak kapcsolva a Semplar által mutatott beállítások, sőt a tesztet megcsináltam teljesen kikapcsolt csendes móddal is, de az eredmény nem változott.
Méréshez használt oldal (a SpeedTest nem erre való
)
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
Bocs srácok, nem akartam 'flame'-t kezdeményezni!!!
A #51956 HSZ.-ben írt mérési eredményeket többször lefutattam! Az Adguard alapbeállításokon van.
Amióta feltettem böngészésnél szubjektíven a sebesség csökkenés nem érzékelhető. Általában ugyanazokat az oldalakat látogatom, nem klikkelgetek ész nélkül. Nagyobb állományt azonban pl.: 'Ubuntu' nem töltöttem azóta torrentről és nem is gameltem multiplayer online.
Én Plag-al értek egyet. Jövő héten új gépem lesz, friss telepítéssel. Az Adguardot azonban kihagyom.
Aki meg van vele elégedve, azonban használja egészséggel, szíve joga!Peace!!!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Semplar #51990 üzenetére
Telekomos kábel van nálunk is.
120/10-es net.Itt az én eredményem, hogy ne csak UserX legyen ezzel egyedül.
Adguard nélkül:
Adguarddal a ping:
Ez a laptopon mérve wifi-n.
Asztali gépen, ami meg kábelen csatlakozik a Telekom eszközéhez, ott volt 45-50 ms is.Nálam a netsebességben nem látszik, de lehet 500-as vagy 1000-re net jönne látható lenne.
Amúgy Te most használod az Adguardot vagy csak emiatt raktad fel?
[ Szerkesztve ]
-
Semplar
őstag
válasz
Semplar #51986 üzenetére
Uninstall és reboot után.
Hát nem tudom nálatok miért nőtt a ping, az enyém kábelnet. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Szellem. #51988 üzenetére
Hát bakker akkor én ittam túl sokat, mert valahogy nem találtam meg, hogy két különböző gépen használod az egy hszben leírt progikat. Olyan ez mint az egyenlőre <-> egyelőre esete: arra gondolsz, de ezt írod, viszont az értelme teljesen más
De amúgy is lehet harakirit kell majd holnap józanul végrehajtsak, hogy 29 ms ping-re nőtt a válaszidőm
kitudja miről
Ne vedd támadásnak a hozzászólásaim, csak elég érdekes, hogy egy valaki mért valamit és innen egyértelmű következmény volt, hogy adguard felejtős. Nálam jelentősen sok filter van adguardban aktiválva, valószínű fölösleges és inkább saját magam megnyugtatására, de nem pörgöm azon, hogy valami lassú, mert nekem nem lassú. Lehet a 120/10-es netem miatt van ez, de akkor meg szerencsém van, hogy számomra ez is bőben elegendő
sőt!!!!
Örülök Semplar hozzászólásának, de én a bedobott hülyeség miatt biztos nem fogok méregetni, hogy kiderítsem mi az ami lassíthat. Szóval gyakorlatilag Semplar egy HŐS
Srácok legközelebb kéretik nem gondolatolvasónak nézni másokat, mert ami neked egyértelmű az másnak bazira nem lesz az
[ Szerkesztve ]
-
Látom, továbbra sem szokás itt visszaolvasni az eredeti hsz.-t amiből kiindult a vita. Kb. itt is ugyan úgy jártok el, mint amikor pár hsz.-el feljebb leírtam, hogy itthon két víruskergető van használatban.
De, segítek picit:
UserX mért egy netsebességet Adguardal és a nélkül. Megkérdezte, hogy az Adguard okozhatja e a különbséget. Én ráírtam, hogy bizony okozhatja! Nem kijelentettem, nem lehúztam a terméket, hanem feltételes módban leírtam. Amúgy meg ki is jelenthettem volna, hogy alap beállításokkal megnöveli a ping időt és magas internet sebességnél lehúzhat a netsebességből mert vannak hsz-ek a userektől, akik ezt támasztják alá. Ettől még nem lett leszarozva, stb. Legalábbis a részemről nem, mert ilyen megnyilvánulást nem láttok.Viszont, mindenki az Adguard védelmére kelt és le lettünk cseszve, hogy meg merjük jegyezni, hogy egy 3rd party szoftver miért vesz le a netsebességből és amúgy sem vesszük észre.
Srácok!
Legközelebb kéretik elolvasni a hsz.-eket és úgy válaszoljatok!
Egy normális hsz. volt ezzel kapcsolatban Semplar, aki kifejtette, hogy mi befolyásolhatja ezeket az értékeket!
(#51987) AtHoS: Figyi! Forgalomszűrésre ott a tűzfal! Az meg ne legyen normális, hogy x,y szoftver beleszól a kapcsolatokba. Mivel engem zavar és másokat is, ne legyen már normális, hogy ezt elfogadjuk.
Akinek ez mindegy, az használja ezeket a progikat nyugodtan. Őt ez úgy sem érdekli. Viszont aki online játszik, annek baromira nem mindegy, hogy a pingje 30-40 ms, vagy mondjuk 6.Ha már felhoztad a torrentet. Ilyenkor ez mindegy, de minden ép eszű ember ezzel tisztában van. Viszont, aki multizik online, az nem fog torrentezni játék közben az említett okok miatt!
Ne haragudjatok, de amilyen érveket felhoztok, az inkább szól az Adguard védelmében, mintsem arról, hogy ezzel mit lehet kezdeni, ha egyáltalán lehet!
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Szellem. #51984 üzenetére
Mondjuk, ha szűri az összes be és kimenő forgalmat, akkor milyen mértékű és milyen irányú "lassulás" az ami elviselhető bármilyen hasonló védelmi progival szemben?
Azt azért Te sem gondolhatod komolyan, hogy nincs hatással semmire, miközben valami plusz dolgot ad a védelemhez?
Nálam most 29 ms a PING, miközben torrent tölt ezerrel és oszt vissza. Hasonló nagyságrendre emlékszem 1-2-3 évre visszamenőleg, de nem is tartom nagyon fontosnak a 0 közeli pinget. Routeremen Trend Micro védelem van aktiválva, szóval már az is lassít ilyen alapon plusz alternate DNS is alapértelmezetten aktiválva van
Sok kicsi sokra megy, de ez meg szerintem normális
ui. Torrent routeren fut, tehát adguard nincs rá hatással
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Semplar #51981 üzenetére
Amikor feltelepítettem az Adguard asztali verzióját nekem a pingem 30-45ms között mozgott. Amikor nem volt fent az Adguard ez 4-8ms között van. Én nem állítgattam semmit, kivéve kikapcsoltam a https szűrést.
De, mindegy. Túlbeszéljük a témát. A lényeg, hogy van köze és elég szépen beleugat a netkapcsolatba. Ezt meg részemről nem tartom normálisnak! -
AtHoS
nagyúr
válasz
Szellem. #51980 üzenetére
Itt inkább az a gond, hogy az adguard elég széles határok között konfigolható, így valakinél nem okoz semmiféle gondot, míg másnál más beállítások, filter listák mellett lehet, hogy előjön valami anomália, aztán benyögik, hogy bazira lassít és már kész is a végítélet a program fölött.
No, de ugye mindenki maga dönti el mit használ és mit nem, csak ugye a "félrevezetések" is elvihetnek messzi utakra egyeseket.
Semplar hozzászólása, pro kontra alapon megpróbál objektív maradni, viszont eddig egy beírás igazolását lehetett csak olvasni itt a topikban....., így Semplar hozzászólása kis kétkedést adhat sokak számára az "eredeti" állítás tekintetében
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
daimonion #51977 üzenetére
Ott van nézd meg a srác fényképét! Nem alacsony a netsebessége és eléggé visszafogja. [link]
Ha egyszer van egy 500-es netem és normál körülmények között jön annyival, amennyiért fizetek, akkor egy 3rd party szoftver ezt ne fogja vissza! Lehet, hogy ez neked nem fontos, másnak igen.
Ne fogja vissza a netsebességet egy 3rd party szoftver. Ennyi. Mi az ami ezen furcsa?
Vagy itt inkább az Adguard védelméről van szó?
Ha meg megkérdezted, igen észrevenni, hogy ha valami lefogja a sebességet! Gondolom, szoktál letölteni.
De, itt az gondolom az a fontos tény, hogy ezt ne tegye meg egy külső szoftver.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Semplar #51978 üzenetére
Ezek alapból ki vannak kapcsolva a programban. Biztos, hogy a többiek akiknél problémás a ping és letöltési sebesség ezeket aktiválták kézzel adguardban?
szerk.
Én mondjuk eddig nem foglalkoztam sem a pinggel sem a letöltéssel, mivel egyikkel sem volt gondom eddig. Igaz UPC és nem digi, egyszámjegyes ping-el még nem találkoztam de nem gondolnám, hogy ez hiányzik az életemből
120/10 net ...ja és speedtest-en max sebességet mértem amikor valamiért ránéztem. Csendes mód viszont nincs bekapcsolva nálam
[ Szerkesztve ]
-
Semplar
őstag
válasz
Szellem. #51976 üzenetére
Ez a három funkció növeli a ping-időt:
Ez nem hiba, hanem a kerülőút sajátossága. Akinek nem fontos a rejtőzködés, az nyugodtan kikapcsolhatja,
a szűrők működésére nincs hatása és megmarad az eredeti ping-idő.
AdGuard nélkül:
AdGuard -al:Sőt, csak az IP-cím elrejtése növeli a ping-időt, a másik kettő a sebességből vesz el:
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz
Szellem. #51976 üzenetére
Én nem mondtam, hoyg nem gáz, de alacsony netsebességnél akkor sem valós állítás amit írtatok
Egyébként meg lehet Én vagyok megelégedve a netsebességgel, mert ahol lakom többet nem is tudnak jelenleg adni a kevés előfizető miatti hálózat fejlesztés fajlagos magas költsége miatt, de annyira meglátszik egy 500-as netsebességnél ha egy Adguard visszafogja a netet valamennyire ? Most tényleg azt akarjátok mondani, hogy TI szemmel láthatóan észreveszitek, ha mondjuk 850 mbit/s helyett 783 mbit/s sebeséggel megy a net ? Ez most komoly ?
A ping az érthető meg tényleg látványos lehet weboldalak betöltésénél azt aláírom, de a netsebesség csökkenését azt már erősen kétlem.
De ha azt mondjátok, hogy Ti észreveszitek akkor azt elhiszem Nektek -
válasz
daimonion #51975 üzenetére
A 20-as neted nem mérvadó. Sok esetben az ilyen problémák magas netsebesség esetében mutatkoznak meg!
Ott van a Kaspersky és az i5-ös procik esete. Korábban visszafogta a netet. Magas sebesség esetében lehetett észrevenni csak.
Ettől függetlenül már az is gáz, hogy ekkora ping növekedést okoz. -
-
-
Én azt gondolom, nem kell ezt túlgondolni!
Van egy frankó víruskeresőd az EAM. Az bőven elég. te sem vagy az a user aki össze-vissza kattintgat!
Én továbbra sem kultiválom az agyonvédett gépet!
Nálam EAM meg az F-Secure SAFE teljesít szolgálatot. A SAFE véd a bányászók ellen pluszban, a többi meg engem nem érdekel. -
Cs1csó
titán
Itt láthatod a tervezett csomagokat, van jobb is de jelenleg nálunk ez bőven elég max 120/40 még okés. 3:1-hez arány még jó. Persze egy 4 vagy több tagú családnál ahol mindenkinek gépe, telefonja, netflixe, cloud tárhelye, stb. akkor ahogy a James Bond film címében is van: A világ nem elég
Azért az 1000-es mellé adhattak volna 100-at de úgy látszik smucigok. 1000/100 vagy 1000/200
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
Plag #51958: Jövő héten új gépem lesz, friss telepítéssel, az Adguard megy a levesbe, keresnem kell alternatívát/alternatívákat. Lassan megint úgy lesz, mint az ősidőkben, amikor a NOD32 mellé az akkori 'kémprogramok' ellen még feltettem a SpySweeper-t
. Keresésnél olyan szépen pörgött az a sárga 'radar', ha jól emlékszem
.
csicso82 #51959: Hát panelben lakom, itt 'óccó' a gyors Net, cserébe viszont azt is hallom, ha a szomszéd szellent.
Bocs, ha vulgáris, kérem törölni! A DIGI-nél 200/100-as netet fizettem, hűségidő nélkül. Ősszel küldtek egy levelet, hogy felemelik 1000/200-ra, havi 2.900 HUF-ért. A letöltést látod, a feltöltés maradt 100 körül. De elég az, a garantált minimum sebesség minden esetre megvan. anno én még 'betárcsázós', modemes nettel kezdtem.
[ Szerkesztve ]
-
-
UserX
addikt
Bocs lejárt a szerkesztési idő. Tudom, hogy a ping és a speed 'valamelyest' összefüggenek, de ez nem az a topic...
A majdnem 2x-es letöltési sebesség növekedés, azért tényleg elgondolkodtató.
Nagyon ritkán játszom, amióta fent van az Adguard nem is próbáltam a RedOrchestra2-t, de gyanítom, ez észrevehető volna.
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
válasz
Szellem. #51927 üzenetére
Teszteltem én is és elég durva eredményt kaptam. Létezik, hogy az Adguard (Full Version) nemcsak a ping-re, hanem a sebességre is hatással van?
A teszteket többször lefutattam...:
Adguarddal:
Adguard nélkül:
Egész meglepő!
Így már elgondolkoztató a használata
. A SAFE kiváltja a bányász script-ek blokkolását, ok, de mi legyen a reklámokkal?
Már egyszer leírtam, de a megoldás az lenne, ha ezeket a funkciókat integrálnák a vírusírtókba!
-
-
KTS alapból fogja
VirusTotal eredmény
-
ƵøŁĭ
veterán
Itt is megnézhetitek,hogy blokkolja-e a kódot.
-
GEPESZ66
veterán
Elnézést, hogy itt kérdezem meg!
Az Avast Mobile előfizetésemből még van 2 hónap , kb. 2400 FT volt akkor.
Az Avast-nál hogy történik majd a hosszabbítás?
A Play áruházon keresztül lesz ilyenkor valami kedvezményesebb ár? -
Cs1csó
titán
Még annyit, hogy fejből nem tudom hova pakolgatja magát a gugli a gépen de a rejtett mappákat is nézd át:
programdata, programfiles, users-x-appdata és ezek után esetleg ráengedni a CCleaner registry pucolóját is. Az FF-né is átálltam arra, hogy egy friss böngészőbe ne akarjon MINDENT szinkronizálni, csak könyvjelzők jelszavak, persze ez macerás mert a kiegészítőket is utána kell telepíteni beállítani de igazán tökéletes szinkronizációt még alig láttam jobb a békesség.[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
Kíváncsi, hogy mennyi vírusos appal bánt el a Google?..[link]
-
Cs1csó
titán
Konkrétan mibe ette bele magát. Sorrendben: ADWCLEANER, MBAM FREE, EMSISOFT EMERGENCY KIT, HITMAN PRO (sőt lehet ezzel kéne kezdeni.) DR WEBCUREIT, ZEMANA AM,
Esetleg egy rescure disk-et, KasperskyNekem már volt hasonlóm ami a böngészőmbe ette bele magát és mint kiderült azért nem tudtam törölni mert valamiért a szinkronizációba is benne volt. Megoldás az volt hogy töröltem a böngészőt és minden hozzá tartozó cuccot majd futtattam az adwcleanert (ekkor a többit is lehet) Ezután újratelepítettem a böngészőt DE CSAK a könyvjelzőket és a jelszavakat szinkronizáltam bejelentkezésnél és minden okés volt azóta is csak ezeket szinkronizálom egyéb dolgot nem.
-
Wa2x_
veterán
Sziasztok!
Eset NOD "Egy JS/Adware.Revizer.B kártevő található az egyik fájlban." ezt írja ki, mit tudok vele kezdeni? Rohadt idegesítő, próbálkoztam már mindenfélével, de nem vált be. Neten alig van valami...
Köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
Egy kis megjegyzés-aki szeretné a Bitdefender Mobile Security & Antivirus-t feltenni,már magyarul települ!
[ Szerkesztve ]
-
-
-
tpeter77
addikt
uBlock Origin programban mit kell beállítani, hogy a bányász szkripteket blokkolja?
-
-
-
törölt tag
ez elég fura no coin kikapcsolva és a vírusirtó mindjárt jelzett Letöltés blokkolva; https://vidoza.net/js/plugins/upload.jQuery.plugin.v06.ch.min.js;HEUR:Trojan.Script.Generic de a procihasználat nem változott.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
használja valaki a no coin alkalmazást? nekem jól blokkolja a bányászkódokat. + még ublock origint használok.a procihasználat is csak 10% körül van.a moovie.cc-n teszteltem
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
daimonion
senior tag
válasz
Cs1csó #51912 üzenetére
Így van és az adguard pont ott ad komplex védelmet.Azért javasoltam az oldal áttekintését mert ott sok hasznos infóval lehet gazdagabb az ember.Figyelni kell az akciókat , mert Én pl 1800Ft ért vettem lifetime licenszet.
Úgy gondolom, hogy ezért a pénzért egy igen korrekt megbízhatóan müködő kiváló programot kaptam.De többet is megér ha valakinek kellenek a pluszok és nem akar minden böngészőjére külön kiegészítő adblockert telepíteni.
Mert valljuk be kicsit nyűgős külön a Chrome-ra , külön a FF-re külön az IE-re telepíteni. Már láttam olyat, hogy pl az ublock origin a Chrome-on rendesen müködött míg az FF-en meg problémákat okozott.Az asztali adguarddal ez ki van küszöböve.Ami nagy hátránya és erre plag mutatott rá,hogy a ping időt megnöveli. Aki erre háklis az keressen más progit
-
Cs1csó
titán
válasz
daimonion #51911 üzenetére
Értem a szűrőit be lehet kapcsolni az Ublockban is ezt én is látom. Azért azt nem jelentettem ki, hogy szar, utánajárást javasoltam és aki ingyenes vonalon keresgél annak pedig fölösleges ezen pörögnie. A tekintetben kiemelten fontosnak tartom a hasonló progikat, hogy szerintem a böngészés, a böngésző védelme a legfontosabb leginkább ott jöhet be valami.
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz
Cs1csó #51892 üzenetére
Nem tudom mi ez a nagy Adguard őrület, a web extension-je gyenge - jobb nála az Ublock origin vagy a Nano Adblocker is. A desktop verziója pedig fizetős, "jobban megvédi a böngészőt" valami ilyesmit szoktak mondani, hát nem tudom.
Az a baj, hogy nem használod, és amiket használsz azokat meg preferálod és úgy állítod be őket mint egy csak is egy azon egy progit amit védhet.
Igen fizetni kell érte, de azt a pénzt megéri. Jelenleg 90 azaz 90 fajta böngészőt tud és védi még a legegzotikusabb böngészőket is mint pl Uran browser,UC browser, de védi pl a chromium, chromodo, comodo dragon Srware iron böngészőket
Ezen felül van benne szülői felügyelet és szépen véd a bányász scriptek ellen
Az meg, hogy az általad említed szürők jobban védenének az sztem csak bla bla ugyanis pontosan ugyanazokat a szürőket használja az adguard is mint az általad használtak.
De a fizetős asztalinak természetesen sokkal de sokkal több védelmi funkciója van ami tökéletesen kiegészíti pl a Windows Defendert de bármelyik AV-t is.
de olvassd el ezt legalább egyszer.hogy azért legyen valamiféle rálátásod, hogy mi is az az adguard[ Szerkesztve ]
-
DIEGO15
őstag
Kipróbáltam a Bitdefender free-t, mert már kíváncsi voltam. Néhány napos teszt után, azt kell mondjam, hogy nálam kegyetlenül visszafogja a böngészést. Nagyon tetszik, hogy nem kérdez és nem mond semmit, de ekkora lassulásra nem számítottam :/
-
válasz
Semplar #51896 üzenetére
Nem véletlen történt ez. Sok gond volt vele. Elég sokszor megszegte az alapelveket!
Ezért lett végre eltávolítva. Sok volt a rovásán. És hát elég sokszor szándékosan trollkodott.
Főleg a videói miatt voltak gondok, mert azok nem segítőszándékúak voltak, hanem elsősorban ön promóció ami hirdetésnek számít.[ Szerkesztve ]
-
sztikac
őstag
válasz
sztikac #51796 üzenetére
Akkor az eddigi tapasztalatok az Emsisoft Anti-Malware-el:
- boot időt nem lassítja (lehet, hogy valamit lassít és csak az SSD miatt nem veszem észre)
- programok indítását, fájlok megnyitását nem lassítja
- böngészőt nem lassítja
- bugot, rendelleneséget eddig nem tapasztaltamEgyetlen dolgot vettem eddig észre: mintha a PDF fájlok kicsit lassabban nyílnának meg és zoomoláskor is mintha egy másodperccel később reagálna az Adobe Reader.
Valószínűleg megveszem ha lejár a próbaidőszak.
-
törölt tag
válasz
SityiSXT #51901 üzenetére
Nem célom senkit meggyőzni, nem célom senkire, semmit rá erőszakolni.
Csak egy, hogy fel hívjam a figyelmet, hogy vannak más megoldások amikre érdemes odafigyelni, és be invesztálni. Mert ezeknek az eszközöknek a hatékonysága, és lehetőségei lényegesen több mint azt sokan gondolnák. Igen nem 20.000 Ft kategória. A döntés mindig az adott egyénen múlik. De ha nem is kapják meg azt az inputot hogy lehet ezt normálisan is, akkor csak további problémák születnek. Tudod úgy kell ezt nézni, hogy felállítasz egy 200% elvárást, és örülsz ha a 80% teljesül. És akkor már több eséllyel, valószínűleg picit könnyebb a valós probléma megoldása.
Az általad javasolt szintet én magasnak tartom
Igen ezt elhiszem, de a valóság az, hogy közel se magas. Csak annak tűnik.Én egy alacsonyabb szintet tartok megvalósíthatónak, ami egyébként akár jó alap is lehet ahhoz, hogy aki többre vágyik, az feljebb tudjon lépni.
Minden eszközt, lehetőséget meg kell ragadni, hogy ne csak fél megoldások legyenek. Azzal ugyan valamivel beljebb van, de nem feltétlen a valós megoldás. Én azt mondom ebben is maximalistának kell lenni, és ami összejön belőle, annak örömködni kell, mert annál kevesebb szar folyik az IT szakma nyakába. És megkíméljük magunkat, az esetleges kínos pillanatoktól. -
SityiSXT
őstag
válasz
#19482368 #51900 üzenetére
Látom, kezded már kapisgálni. Igen, ez a helyzet - telefonra, házra, kocsira van pénz (mert az látványos); másra, amiket mi fontosnak tartanánk, nem (mert azzal nem lehet vagizni, hogy mondjuk Fortinet vagy Mikrotik van otthon). Játékos lelkületűeknél ugyanez: 3-400 ezer forintos, játékra alkalmas PC-re van pénz, de az OS és a játékok már a virágboltból jönnek le rá, mert drága (hetente egy húszast elbulizni nem az).
Amúgy még a TP-Link sem annyira gáz talán, mert mondjuk OpenWRT-vel ki lehet kupálni, de az nem olyan elegáns megoldás. De egy UniFi AP-t nem fogsz tudni lenyomni az ilyen emberek torkán. Abban egyetértünk, hogy irányt kell mutatni, csak azzal vitatkozom, hogy ezt hol kell elkezdeni. Az általad javasolt szintet én magasnak tartom, ezzel elijeszteni lehet a hétköznapi embereket, nem meggyőzni. Én egy alacsonyabb szintet tartok megvalósíthatónak, ami egyébként akár jó alap is lehet ahhoz, hogy aki többre vágyik, az feljebb tudjon lépni.
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Macska topik
- Építő/felújító topik
- Politika
- Ingatlanos topic!
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Riasztó topik
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest