Hirdetés

2017. október 23., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Pompi


Pompi
(MODERÁTOR)

Innen jöttünk:

Melyik a legjobb vírusirtó progi? - Archívum I. [link]

Ezt a kis összefoglalót azért hoztuk létre, hogy egyrészt a leggyakoribb kérdésekre ne kelljen minduntalan leírni a válaszokat, illetve, hogy néhány nagyon hasznos gyakorlati tanáccsal szolgáljunk Nektek a teljesség igénye nélkül. Konkrét problémák, tanácsok, tapasztalatok továbbra is a topicban. Használjátok egészséggel.

1.: Van-e legjobb Antivirus program?
A válasz egyértelműen az, hogy nincs. Ennek oka, hogy egyik ma kapható termék sem tökéletes. Mindegyiknek vannak erősségei és ugyan úgy gyengeségei.

2.: Létezik 100%-os védelem?
Nem. A védelem egy összetett folyamat. Ez függ:
- az operációs rendszered állapotától, tehát telepítve vannak-e az aktuális javítások, illetve service pack-ek.
- az általad használt programoknak vannak-e aktuális be nem foltozott sebezhetőségei, sérülékenységei, amelyek lehetővé teszik, hogy ezt illetéktelen személyek kihasználják és ezáltal kártékony kódokat tudjanak futtatni a számítógépeden
- hogyan használod a számítógépedet és az internetet, tehát mennyire vagy tudatos.
- milyen biztonsági programok vannak-e telepítve és frissítve a számítógépeden

3.: Mit tehetek én a számítógépem biztonsága érdekében?
Sok mindent.
- először is a legfontosabb, hogy az operációs rendszered naprakész legyen, tehát, az aktuális javítások, és service pack-ek telepítve legyenek.
- ne legyen olyan programod, amelyek durva sebezhetőséget tartalmaznak, amiket könnyen ki lehet használni, vagy pedig ha mégis van ilyen programod, kerüld a használatát addig vagy helyettesítsd másik programmal, amíg a sebezhetőséget nem orvosolják.
- használj tűzfalat
- használj naprakészen frissített antivírus és antispyware programot
- kerüld a húzós oldalakat, de ha mégis ilyenre tévedtél, akkor ne nyiss meg hivatkozásokat ész nélkül, ne kattints ész nélkül a csillivilli bannerekre, ne tölts le ész nélkül állományokat, még ha arra is figyelmeztetnek, hogy elavult az adobe flash player-ed, stb.
- ha használsz fájlcserélőt, a letöltött állományokat mindig ellenőrizd le, és ész nélkül ne nyisd meg őket függetlenül attól, hogy az akár .mp3 kiterjesztésű vagy akár .exe. magyarul legyél egy kicsit bizalmatlan, mert ma már ügyesen hozzá lehet fűzni kártékony kódot az állományokhoz, amit ha elindítasz, megfertőződhetsz.
- különösen a keygen-ekkel és a crack-ekkel legyél óvatos, mert ezek szinte 90%-ban tartalmazhatnak vírust.
- ne nyiss meg ismeretlen címzettől származó e-mai-t, ne kattints a levélben lévő nem ismert linkekre, és ismeretlen csatolmányokra
- ne kattints msn vagy más csevegő programokban megjelenő hivatkozásokra
Összefoglalva, a biztonság nagymértékben rajtad múlik. Ha az itt leírta alapvető szabályokat betartod, akkor elkerülheted a fertőzéseket. Az ész nélküli letöltések, fájlkattintások és a next-next-finish ellen nincs védelem.

4.: Hogyan válasszak Antivirus/Antispyware szoftvert?

Egyszerűen. Kérdés, milyen operációs rendszert használsz, és mekkora teljesítményű hardver van a gépedben. Nyílván, egy gyengébb erőforrásokkal rendelkező gépre olyan alkalmazás kell, ami nagyon kis mértékben terheli a rendszert. Az erősebb számítógépeken mindegy.

5.: Milyen antivirus szoftverek léteznek?

Név szerint a teljesség igénye nélkül csak a híresebbek: Avira, Nod32, Norton, Kaspersky, Bitdefender, F-Secure, VirusBuster, Avast, F-Prot, McAffe, eTrust, AVG, Bullguard, Sophos, GData, Ikarus, Panda, stb.

6.: Milyen antispyware alkalmazások léteznek?

Szintén név szerint a teljesség igénye nélkül:
SuperAntiSpyware, CounterSpy, Webroot SpySweeper, Ad-Aware, Spybot Search & Destroy, Spyware Doctor, Spyware Terminator, A-squared, SpywareBlaster,

7.: Szerinted melyik a legmegfelelőbb antivirus és antispyware program a számomra?

Ez teljesen szubjektív. Kinek a pap, kinek a papné. Van, aki erre, van, aki arra esküszik. Ma már mindegyik programot ki lehet próbálni ingyenesen, így el tudod dönteni, hogy mi a legszimpatikusabb és leghatékonyabb a számodra. Ami még iránymutató lehet a számodra a független tesztek eredményei, és a topicban elhangzott vélemények és tapasztalatok.

8.: Melyek azok az antivirus programok, amik a legkevésbé lassítanak?

Ilyen programok a Nod32, az Avira, és az új Norton 2009-es termékek.
A többi egy kicsivel jobban fogja a gépet.

9.: Mégis, melyiket használjam, mivel nem tudok dönteni a bőség zavarában?

Ha a kis erőforrásigény a döntő a számodra, akkor Avira, Nod32 és a Norton 2009-es termékek.
Ha a vírus felismerési arány, és a hatékonyság, akkor Kaspersky, Bitdefender, F-Secure, GData, Avira, Avast, stb. Itt is szubjektívek a vélemények.

10. Melyik antispyware programot javasolt?

Jelenleg a CounterSpy, a Webroot SpySweeper, a Spyware Doctor és a SuperAntiSpyware javasolt.

11.: Létezik-e ingyenes antivirus és antispyware és melyek ezek?

Igen létezik. Ezek az Avira, Avast, AVG, ClamAV, PCTools Antivirus CAV. Nyílván ezek nem csak abban különböznek a fizetős kiadásoktól, hogy nem kell értük fizetni, hanem mert egyes szolgáltatásokat nem tudják. Az ingyenes és legprofesszionálisabb program az Avast, mivel az összes ingyenes lehetőség közül ez az egyetlen program, ami teljes körű védelmet ad az ingyenesség ellenére.

12.: Kell-e külön antispyware-t telepíteni?

Igen. Az oka, hogy az antivírus szoftverek többsége ugyan már rendelkezik ad-spy adatbázissal, de közel sem akkorával, mint egy erre specializálódott program. Így jobban jársz, ha felteszel egyet és hetenként, kéthetenként lefuttatod.

13.: Ha én komplett biztonsági csomagot szeretnék használni, akkor létezik-e ilyen és melyek azok?

Igen, létezik. Ezekben a csomagokban a szokásos antivirus védelem mellett találhatsz levélszemét szűrőt, tűzfalat, ad-spy védelmet, adathalászat elleni védelmet, stb.
Ilyen termékek a Kaspersky Internet Security, Bitdefender IS, F-Secure IS, Avira IS, Comodo IS Norton IS, Eset Smart Security, GData IS, McAffe, Panda, stb.

14.: Van-e valami plusz kiegészítő védelem, ami komoly problémákat tud orvosolni?

Amit javasolni szoktunk az a Malwarebyte’s Antimalware program. Ez egy olyan alkalmazás, ami nem konkrét víruskereső, hanem speciális, nehezen eltávolítható kártevőkre lett kifejlesztve. Létezik fizetős, és free kiadásban. A free kiadást szoktuk javasolni, a fizetőshöz képest annyi a hátránya, hogy kézzel kell elindítanod a frissítési szolgáltatást és nincs realtime védelme. Viszont, ugyanúgy minden felismert kártevőt eltávolít maradéktalanul, ami a gépedre rákerült.
A másik a SuperAntiSpyware, ami szintén egy kiváló alkalmazás. Speciálisan felismeri és eltávolítja az ad/spy programokat, a rootkiteket, a bootvírusokat, stb. Szintén van fizetős és free kiadása. A különbség a free és fizetős között ugyan az, mint a Malwarebyte’s Antimalware esetében.
Ez a két program nagyon sok embernek oldotta meg a problémáját a nélkül, hogy újratelepíteni kellett volna a gépét, vagy elbúcsúzhatott volna az adataitól.

15.: Kell-e nekem komplett védelmi csomag?

Amennyiben átlagos felhasználóként aposztrofálod magad és nem akarsz a programok rejtelmeivel, beállításaival vesződni, valamint egységes dizájnra, kezelhetőségre és támogatásra vágysz, akkor a válasz, igen!

16.: Ha külön szeretném összerakni a védelmem, milyen tűzfalat, antivirust és más progamot javasoltok?

Ez az igényeidtől, az internetes szokásaidtól, a pénztárcádtól, a géped teljesítményétől és a szoftveres környezettől függ. Ráadásul gyakran előfordul, hogy az egyébként önmagukban nagyon erős és hatékony biztonsági szoftverek nem szeretik egymás társaságát, válogatósak, lassulásokat, fagyásokat okozhatnak, instabillá esetleg teljesen használhatatlanná tehetik a rendszert!
Egy mai, átlagos teljesítményű konfiguráción a következő triumvirátusok jól működnek egymással és a felhasználóval, XP és Vista esetén is: Avira Premium AV+Comodo Tűzfal+SAS, Avira Premium AV+Online Armor Tűzfal+SAS, KAV+PCTools Tűzfal+SAS, Webroot AVAS+Comodo Tűzfal, Avast AV+Comodo Tűzfal, Nod AV+Online Armor Tűzfal+SAS, Nod AV+Comodo Tűzfal+SAS.
Erős gépen(több mag, legalább 4GB RAM): KAV+Comodo Tűzfal+SpySweeper, KAV+Comodo Tűzfal+Spyware Doctor, NAV+Comodo Tűzfal+SpySweeper, KAV+Outpost Tűzfal+SpySweeper, esetleg GDATA AV+Comodo Tűzfal+SpySweeper.
Természetesen további verziók is lehetségesek,de egyik összeállítás sem biztos, hogy egy adott konfiguráción és szoftverek mellett, fennakadás nélkül fog üzemelni. Ezért, és az egyéni elvárások miatt is, tessenek kipróbálni, ismerkedni, végül kiválasztani a nyertest.

17.: Példaképpen hogy nézzen ki a védelmem?

Akkor példaképpen egy variáció:
Vista operációs rendszer, Avira Premium Antivirus, SuperAntiSpyware free, és Malwarebyte’s Antimalware free. A két plusz program hetente lefuttatva, a víruskeresővel egyetemben.

18.: Mit tegyek, ha vírusfertőzésem van?

Először is ne aggódj. Cseréld le a víruskeresődet mondjuk Kaspersky Antivirusra. Ez az egyik legjobb, ami hatékonyan eltávolítja a fertőzéseket és nagyon nagy az adatbázisa. Futtasd le. Ha nem sikerül megoldania a fertőzést, akkor SuperAntiSpyware és Malwarebyte’s Antimalware-t szerezd be, és futtasd le. Ha ezek sem oldják meg a problémád, akkor a topicban lesz segítség.

19.: Elég a free antivirus?

Ez az igényeidtől, az internetes szokásaidtól és az adott programtól függ.
Léteznek nagyon jó ingyenes biztonsági megoldások, amik minimális kompromisszumot jelentenek: Avast AV, Comodo, PCTools és Online Armor Tűzfalak, SAS, MBAM, a-squared Anti Malware alkalmazások.
Ha mégis többre vágysz, mert nem akarsz manuálisan frissíteni, ha minden védelmi vonalon valós idejű védelemre van szükséged, mert „húzós” oldalakat látogatsz, warezolsz, ráadásul még support-ot is igénybe vennél, akkor válaszd a fizetős verziókat.

20.: Van lehetőség a fizetős programokat hosszabb ideig használni?

Igen is meg nem is. A topicban sokszor közzéteszünk olyan linkeket ahol a fizetős programokat hosszabb ideig lehet használni úgy nevezett promóció keretében. Ez az időszak terjedhet 30 naptól akár 1 évig is, amíg a programhoz kaphatsz kulcsot és legálisan használhatod. Érdemes sűrűn nézni a topicot a lehetőségek miatt.

21.: Mi van, ha én krekkelt biztonsági programokat használok?

Sz*rügy! A krekkelt programmal nem csak az a baj, hogy lopsz, hanem az is, hogy komoly veszélynek teszed ki magad. A „törés” miatt sokszor előfordul, hogy az adatbázison kívül nem frissülnek a programmodulok, így nem lesz hatékony a programod! De az is elképzelhető, hogy a „kréker” miatt, az adott biztonsági szoftverben okozol komoly biztonsági problémákat. Vagy használsz ingyenes programot, vagy regisztrálj egy promóciós lehetőségre. Jobban jársz! Szóval, a krekkelt antivirus nem biztos, hogy antivirus.

22.: Ha van egy gyanús állományom, ellenőrizhetem valahol?

Igen. Először is léteznek az antivírus gyártók oldalán online scannerek, illetve fájlellenőrzők. Érdemes kipróbálni más cég ilyen jellegű szolgáltatását, hátha a te programod téved.
Illetve létezik még egy megoldás, ez pedig a www.virustotal.com oldalon érhető el.

23.: Hol találok teszteket a különféle antivírus programokról?
Van egy pár ilyen. Többek között a www.av-comparatives.org, a www.av-tests.org, a www.virusbulletin.com. Ezeken kívül még van egy pár független teszt, de ezek a legfontosabbak. Annyit érdemes tudni, hogy ezek a tesztek csak iránymutatók, és nem mérvadók. Sokszor a valós életben más eredmények születnek, amiket a felhasználók tapasztalatai is mutatnak.

A leírást készítette: Plag és blattida

A témában felmerülő kérdéseket itt a topikban legyetek szívesek feltenni. Ugyan ez az első hozzászólás adminisztrációs okokból mindig valamelyik HÁZIGAZDA vagy MODERÁTOR nevén fog megjelenni, de a szakmai tartalom összállításáért nem ők a felelősek, nem minden esetben ők azok akik a legjobban értenek a témához, ezért nem célszerű hozzájuk intézett privát üzenetben szakmai segítségért folyamodni, erre van a topik.

[ Szerkesztve ]

...

(#2) akaido


akaido
(őstag)

csosza: humor volt, nem komoly. Ezért próbáltam a smiley-val ''enyhíteni''. Remélem nincs harag!

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. Ignition game.

(#3) zvaragabor


zvaragabor
(senior tag)

csosza
[link]

Adminként vagyok bejelentkezve. De használok DropMyRight-ot. Erről itt bővebben olvashatsz. [link]
Böngészőhöz, letöltéskezelőhöz, fájlmegosztóhoz, msnhez mehet.

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#4) akaido válasza zvaragabor (#3) üzenetére


akaido
(őstag)

[kép]
A jogeldobás ''inverze'' a Futtatás mint. :)

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. Ignition game.

(#5) zvaragabor válasza akaido (#4) üzenetére


zvaragabor
(senior tag)

Jé ezt nem is tudtam. :) Kösz az ötletet.;)

[Szerkesztve]

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#6) Kiskutya


Kiskutya
(őstag)

az uj McAfee 2008-rol van mar valami tapasztalat?

[Szerkesztve]

hmm...

(#7) S W A T válasza Kiskutya (#6) üzenetére


S W A T
(senior tag)

Majd neked lesz téged ismerve nem bíírod ki túl sokáig hogy ki ne próbáld. ;] :D

A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>

(#8) akaido válasza zvaragabor (#5) üzenetére


akaido
(őstag)

Mindössze azért jegyeztem meg, hogy ha az embörfia nem rendszergarázdálkodóként jelentkezik be, akkor ha nagyon kell, akkor ez segít. pl. vírusirtó futtatásáshoz is!

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. Ignition game.

(#9) phare


phare
(fanatikus tag)

Szeretném megkérdezni, a Trend Micro termékeiről mit hallottatok? Azon gondolkodom, felrakom a Trend Micro Internet Security 2007-et. Jó alkalmazás? Mennyire megbízható a vírusvédelme? A HIPS hogyan teljesít? A TMIS2008 még béta, azt nem raknám fel.

(#10) h_143570 válasza phare (#9) üzenetére


h_143570
(PH! kedvence)

Foleg nagy valalti kornyezetben hasznaljak. [link] [link]

Ha szamit nalunk a cegnel csak a virus vedelmi resze van fent es virusra utalo jell egyik gepen sincs, pedig van jo par ezer gep a halozaton, jelentos resze aktiv intenet kapcsolattal.

(#11) phare válasza h_143570 (#10) üzenetére


phare
(fanatikus tag)

A 87 % nagyon kevés, így nem rakom fel Az Avira több mint 99 %-ot ért el.

(#12) S W A T válasza phare (#11) üzenetére


S W A T
(senior tag)

B- meg te normális vagy????!!!!!!!!!!!!! mostmár k-vára kezdesz idegesító lenni mi a ráknak képzeled magadat? asziszed okosabb vagy mint az itt lévő szaki ? mer tájékoztatlak nagyon ezt a látszatot kelted

állandóan csak a százalékaidat fújod mint egy dilis.....


gondolkodj el rajta meikőtök ért hozzá jobbante aki azzal kezte itt hogy nem ért ehez vagy a szakember.


Nirtonnál is jáccod az eszed hogy te bezzeg felrakod hiába mondja mindenki hogy menekül tőle nem phare okos ő tudja hogy mi a tuti....


a többiektől elnézést a heveskedésért de most borult a bili.

[Szerkesztve]

A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>

(#13) S W A T


S W A T
(senior tag)

h_143570 Az avast már a nemzetközi teszteken sem szerepel valóban ennyíre rosz :F

A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>

(#14) Gyomman válasza S W A T (#13) üzenetére


Gyomman
(fanatikus tag)

Melyiken ne szerepelne??? (tom, h nem nekem ment, de kiv. vok)


Am meg moderátorok nem tűrik a nagyobb kiborulásokat, így nagyon könnyen eltilthatnak, szal türtőztesd magad.

Cogito ergo sum

(#15) phare válasza S W A T (#12) üzenetére


phare
(fanatikus tag)

Bizonyára azért linkelte be alább a kolléga a Trend Micro AV Comparatives eredményét, hogy tájékozódjak hogyan teljesít ez a vírusirtó. Magamtól nem találtam volna meg a tesztet, nem én hivatkoztam először erre. Akárhogyis ezen a teszten a Trend Micro nagyon lebőgött. Nekem, veled ellentétben igenis számít hogyan teljesítnek az adott vírusirtók ezen a teszten. Az AV Comparatives pártatlanságához kétség nem férhet és szerintem valós képet ad a vírusirtók hatékonyságáról.
Az, hogy a vállalati környezetben sok gépen fut a Trend Micro és nincs vírus, semmit nem jelent. Illetve bizonyára azt jelenti hogy nem szoktak olyan vírusos oldalakat meglátogatni, amit én igen. Ezért kell nekem a legjobb (ha lehet ezt mondani, hogy legjobb), vagy legalábbis nagyon jó vírusirtó, hogy többé kevésbé védve legyek ezektől a mocskoktól.
Egyébként mi közöd van ahhoz hogy felrakom-e a Nortont? Én nagyon jó biztonsági megoldásnak tartom. A soxor hivatkozott AV Comparatives (és nem csak általam hivatkozott) tesztjén még a Kaspersky-t is megelőzte.

PS: Visszavehetnél az arcodból, nem tudom a moderátor miért engedélyezi ezt a hangnemet.

(#16) phare válasza Gyomman (#14) üzenetére


phare
(fanatikus tag)

Ráadásul nem ez az első ''kiborulása''. Volt arra is példa, hogy okoskodó majomnak nevezte azt aki nem értette miért nem vásárolják meg a nod féláron diákigazolványra. Sajnálom hogy a sorozatos kirohanásait a moderátorok tűrik. Én már régen kitiltottam volna. De ha kitiltják visszajön másik nicken, Boening 747 volt a nickje régebben.

(#17) S W A T válasza Gyomman (#14) üzenetére


S W A T
(senior tag)

Pl a checkvir-en sem szerepel mostanába. És ezt már más fórumba is láttam hogy az avast itt meg ott nem is szerepel a vírusírtó teszteken.

[Szerkesztve]

A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>

(#18) S W A T válasza phare (#16) üzenetére


S W A T
(senior tag)

Ne is zavarjon hogy Boeing 747 itt nincs is az adatbázisba.-.... nem baj.......
[Szerkesztve]

A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>

(#19) S W A T válasza Gyomman (#14) üzenetére


S W A T
(senior tag)

[link]
Megjegyzem az avirát sem látom. ;]

[Szerkesztve]

A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>

(#20) S W A T


S W A T
(senior tag)

Az, hogy a vállalati környezetben sok gépen fut a Trend Micro és nincs vírus, semmit nem jelent. Illetve bizonyára azt jelenti hogy nem szoktak olyan vírusos oldalakat meglátogatni, amit én igen. Ezért kell nekem a legjobb (ha lehet ezt mondani, hogy legjobb), vagy legalábbis nagyon jó vírusirtó, hogy többé kevésbé védve legyek ezektől a mocskoktól. EZ MEG SZERINTEM KIMONDOTTAN A CIKI (HOGY DURVÁBBAT NE MONDJAK) hogy te vered a melledet hogy ilyen oldalakra jársz..... BSA-ról hallottál már :F Nem biztos hogy egy két emberük nem olvassa a fórumot. :DDD

A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>

(#21) Kiskutya válasza S W A T (#7) üzenetére


Kiskutya
(őstag)

valoban kiprobaltam:) a tuzfalas valtozatat! az elejen egesz jonak tunt aztan erdekes modon neha nem jottek be az oldalak nem tudtam elinditani 1-2 elotte hasznalt programot de a tuzfal resze termeszetesen nem kinalt fel semmit hogy engedelyezhettem volna es szerintem a kezelese is bonyolult volt foleg hogy angol verziot probaltam. az lett a vege hogy uninstall es most outpost4+nod32. erdekes modon minden oldal mukodik es a progik is mennek!

hmm...

(#22) zsoi válasza phare (#15) üzenetére


zsoi
(senior tag)

ahh, ez a kiborulás SWAT részéről még semmi. Ennél durvábbak is vannak. :)
Szerintem túlreagálta, de mindegy. (én többször már nem írom le a véleményemet ezzel kapcsolatban)

Nem jól szerepetl 1 teszten? -az még nem jelenti azt hogy sz*r. Még mindíg az az álláspontom hogy funkcióra kell terméket választani és nem fordítva.

Az hogy majd minden gépen van internet és mégsincs vírus kliens oldalon a Trend Micro mellett, szvsz azt jelenti ELSŐSORBAN hogy k*rva jó az első védelmi vonal (Tűzfal, IPS, Proxy+AV motor). :) :)

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#23) akaido


akaido
(őstag)

Üdv Skacok!
Nem vagyok moderátor(legalábbis ezen a fórumon nem), ezért nincs is jogom itt megróni senkit.
Annyit szeretnék +jegyezni, hogy szerintem nem kellene ekkora elefántot csinálni a ''melyikalegjobbvírusirtónak'' nevezett bolhából, hiszen van akinek nincs is számítógépe és a megélhetésért küzd, és a betegségek vírusaival küzd nem a PC ipar vívmányaival csörtézik.

Azért hogy ONtopic is maradjak megjegyzem, hogy mivel ez egy nyílt fórum, mondjuk el a véleményünket vírusirtó témával kapcsolatban kultúrált formában, és nem elfeljetve, hogy a másik fórumtag is ember, mégha - a saját szemünkben pillanatnyilag - nem is annak látszik.
Béke Mindenkinek!

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. Ignition game.

(#24) S W A T válasza zsoi (#22) üzenetére


S W A T
(senior tag)

Én sem érzem úgy hogy durva voltam a csúnya becsmérlő szavakat direkt kerültem de már nagyon kikivánkozott belőlem a leírt dolgai marhára idegesítenek és valóban ennél sokkal durvább hsz-ekkel találkozni itt ott.Avastról én nem montam hogy ócska csak hogy nem megyeget át a teszteken de tudhatod rólam hogy ez pont engem hidegen hagy. Ez a checkvir magyar cég vagy csak van magyar oldaluk :F


Üdv Skacok!
Nem vagyok moderátor(legalábbis ezen a fórumon nem), ezért nincs is jogom itt megróni senkit.
Annyit szeretnék +jegyezni, hogy szerintem nem kellene ekkora elefántot csinálni a ''melyikalegjobbvírusirtónak'' nevezett bolhából, hiszen van akinek nincs is számítógépe és a megélhetésért küzd, és a betegségek vírusaival küzd nem a PC ipar vívmányaival csörtézik.
Sajnos nagyon sok embernél ez van......

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>

(#25) S W A T válasza Kiskutya (#21) üzenetére


S W A T
(senior tag)

:C :C :C :C :C :CA furkó antivírust miért nem teszteled :F :DDD

A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>

(#26) zvaragabor válasza S W A T (#24) üzenetére


zvaragabor
(senior tag)

''Ez a checkvir magyar cég vagy csak van magyar oldaluk?''
Magyar cég.

''csak hogy nem megyeget át a teszteken''
VirusBusteren átmegy, AV Comparativesen is átmegy, mert ott nem a VB-hez hasonló metodikával tesztelik az antivirusokat, ott minősítést kapnak. Checkvir.hu-n meg nem is szerepelt, így nem is lehet azt mondani rá, hogy nem ment át.

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#27) Gyomman válasza S W A T (#17) üzenetére


Gyomman
(fanatikus tag)

Megnéztem a linket, kemény 8 vírusírtót tesztelnek, én ezzel nem törődnék, ennél több olyan vírusírtó is van, amit máshol rendszeresen tesztelnek (virusbtn, Av-comparatives, stb). Amúgy meg Avira is már vagy 10 éve létezik, jó vírusírtó, mégis csak az utóbbi évben láttam teszteken...

Cogito ergo sum

(#28) h_143570 válasza phare (#15) üzenetére


h_143570
(PH! kedvence)

Otthonra valoban nem tunik tul jo valasztasnak. Visszont a ceges kornyezet mas mivel retegelt vedelmet hasznalnak. Eloszor is minden bejovo illetve kimeno forgalmat blokolnak egy hardveres tuzfalal. Majd telepitenek egy proxy szervert amin van egy gateway szintu virusvedelmi megoldas. Mivel a proxy szerverrel valo komunikacio jelentosen macerasabb, mint anelkul, igy a legtobb kartevo vagy legalis program keptelen nethez jutni. Ezek utan mar a kliens gepekre eleg egy ItW certifikalt virus olo es kesz. Na meg a proxy miatt a ceg pontosan tudja, hogy melyik kolegga mit csinalt es kit kell elovenni igy tobb az onkontrol, foelg ha az IT iparban dologozok ulek a gepek mogott.

(#29) h_143570 válasza S W A T (#13) üzenetére


h_143570
(PH! kedvence)

Azt, hogy nem szerepelnek a teszteken annak sok oka is lehet. Ennek okarol csak a gyarto meg a tesztelok cegek fognak tudni valaszt adni.

[Szerkesztve]

(#30) h_143570 válasza Gyomman (#27) üzenetére


h_143570
(PH! kedvence)

Na igen ha be akarsz torni a vallalati vilagba akkor kellenek a fuggetlen tesztek.

(#31) Nimda


Nimda
(PH! addikt)

Az AOL virusirtóm két napja ezt a hibát irja ki updatekor: [link] mi lehet a probléma? :F

(#32) S W A T válasza zvaragabor (#26) üzenetére


S W A T
(senior tag)

Magyar cég. Na a hitelességét itt vesztette el nálam. :DDD

A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>

(#33) zvaragabor válasza Nimda (#31) üzenetére


zvaragabor
(senior tag)

Megszűnt a terméktámogatása, nem kap több frissítést. Válts másikra.

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#34) zvaragabor válasza S W A T (#32) üzenetére


zvaragabor
(senior tag)

Te tudod, én hiszek a tesztjeik hitelességében. Attól hogy magyar, még egyáltalán nem biztos, hogy le van fizetve, vagy hogy csal. :)

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#35) S W A T válasza Nimda (#31) üzenetére


S W A T
(senior tag)

Használd a 30 napos nod32-t pl vagy az avastot.

A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>

(#36) Gyomman


Gyomman
(fanatikus tag)

Döbbenten vettem észre, hogy az AOL megszűnt(illevte a licensz lejártáig gdolom használható)! Helyette van McAfee VirusScan Plus!

Cogito ergo sum

(#37) zvaragabor válasza Gyomman (#36) üzenetére


zvaragabor
(senior tag)

Pff...ezt még nem is láttam, hogy most meg butított McAfee van az oldalukon.
AOL nem bírja ki antivirus nélkül? : )
Internet Security is van belőle, az is ingyenes.

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#38) Sdi válasza Gyomman (#36) üzenetére


Sdi
(PH! addikt)

Kb. egy hónapja nem a kaspy van náluk ingyenes elérhetőséggel :W . Én is kénytelen voltam váltani.

(#39) Kiskutya válasza zvaragabor (#37) üzenetére


Kiskutya
(őstag)

nem is tunik rossznak ha valaki probalta irhatna rola valamit!

hmm...

(#40) Nimda válasza zvaragabor (#33) üzenetére


Nimda
(PH! addikt)

Hát ez marhajó... :((

Köszi!

(#41) ttomi válasza Nimda (#40) üzenetére


ttomi
(kvázi-tag)

Elméletileg így működik tovább: [link]

(#42) Nimda válasza ttomi (#41) üzenetére


Nimda
(PH! addikt)

Thx!

Már megvolt az uninstall...egyelöre gondolkozom,melyik legyen a ''következö''...:)

(#43) Gyomman válasza Sdi (#38) üzenetére


Gyomman
(fanatikus tag)

De miért? Nekem simán működik, a frissítéseket is tölti lefele :F

Cogito ergo sum

(#44) Siriusb


Siriusb
(PH! kedvence)

Nos, Spyware Terminator megy a süllyesztőbe. Pár hétig csak ez volt fent és a Spybot, most lefuttattam a Spyware Doctort, és talált egy-két cuccot, aminek nem kellene itt lennie.
Úgyhogy én továbbra is a Spyware Doctorban bízom meg.
Ráadásul úgy vettem észre, a Spyware Terminator visszafogja a lemezműveleteket, pl kicsomagolás, másolás.

(#45) akaido válasza Siriusb (#44) üzenetére


akaido
(őstag)

Nálam marad a Terminator, =lőre, aztán majd ahogy a vak is mondja: majd meglátjuk.
Az álatalad említetteket szerencsére nem tapasztaltam. A KémDoki bá' meg nem ingyé van sajna.

45 évesen a totyik 45. hsz-e , bocsi mindenkitől, de ez ziccer volt. :)

[Szerkesztve]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. Ignition game.

(#46) Sdi válasza Gyomman (#43) üzenetére


Sdi
(PH! addikt)

Nekem volt olyan, hogy hibát írt ki frissítésnél / amit előtte sohasem csinált /. Emiatt néztem utána és láttam, hogy már nem azt favorizálják AOL-ék. Ha működik használd tovább, mert jó kis progi. ttomi által linkelt megoldás, jópofának tűnik.
Most egyébként is egy 64 bites vistát nyúzok és arra már nem jó, így nem telepítem vissza.

(#47) Siriusb válasza akaido (#45) üzenetére


Siriusb
(PH! kedvence)

Én meglepődtem, amikor gondoltam egyet, elindítottam a spyware doctort és ez lett belőle.
Egyre közelebb van, hogy tényleg felmegy a linux a gépemre, már csak az új hdd-re várok.

(#48) akaido válasza Siriusb (#47) üzenetére


akaido
(őstag)

nos nekem is akadt gondom a SpyWareTerminatorral: Felismert egy YoursiteBar nevű csúnyaságot, de irtani nem tudta. (másik irtó sem tudja, a spec kifejezetten erre való irtó sem, korrekt? :D )

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. Ignition game.

(#49) zvaragabor válasza akaido (#48) üzenetére


zvaragabor
(senior tag)

csökkentett mód?

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#50) phare válasza akaido (#48) üzenetére


phare
(fanatikus tag)

Itt nézz szét: [link]

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.