Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Ryder62 #11876 üzenetére

Eleinte (az első részre nézve 2. és részlegesen 3. végigjátszás [rész]sorozat) azért, hogy az aktuálisan következő rész előtt átismételjem és kicsit még jobban megismerjem a világot, mert elég nagy ahhoz, hogy elszaladjon az ember pár apróság mellett, illetve hogy egy éven belül homályosodjanak az emlékek (legalább is, mikor még csak 1x vagy maximum 2x játszotta végig az ember, később, többszöri ismétlés után már nyilván nehezen felejt el bármit, akár hosszabb idő alatt is).

Később (az első részre nézve már 3., 4. menet, későbbi részekre nézve rendre n-1, illetve n-2) részben azért, hogy több rész történetének ismeretében tovább iteráljam a döntéseim (dacára annak, hogy a 3. rész vége után - bár ez nyilván csak azóta van érvényben, hogy a 3. résznek is elértem egyszer a végéhez - ez már végképp hamis ábrándnak tűnik, hogy számítana bármit, de sejtettem ezt korábban és e tekintetben mindig is a döntési képesség illúzióját igyekszem élvezni annak, amit nyújt), ezzel valamiféle "tökéletes" végigjátszást kreálva (noha ez nem elsődleges cél volt, nem így álltam hozzá, de a jövő ismeretében nehéz úgy játszani, mint ha még nem tudnám, hogy mi lesz az egyes döntések következménye...) illetve egyszerűen csak azért, hogy tovább élvezhessem a játékok puszta hangulatát, még egy kicsit tovább lehessek Shepard bőrében.

És most még ugyan ezért, a hangulat élvezetének lehetőségéért próbálok kiegyezni magammal, hogy nem lenne beteges egy sokadik végigjátszás (az elsőre részre nézve már - ha jól számolok - az 5. többire rendre 4. és 3.), azzal érvelve, hogy a 3. rész story DLC-ivel még csak 1x játszottam, és odaígértem magamnak egy olyat, hogy most egy renegade női főhőssel játszom végig, nem a szokásos férfi karakterrel, aki igyekszik nagyjából úgy viselkedni, mint ahogy én tenném (persze itt is megjegyezve, hogy a legelső végigjátszás óta nehéz úgy dönteni, mint ha nem ismerném a jövőt -> de fantasy és akár még talán sci-fi történetben is elfogadható, ha a főhős részben ismeri a jövőjét úgy, hogy ezt senki más nem tudja, csak ő :D).
    *Pontosabban az első rész 2. végigjátszása is ilyen volt már, de aztán a férfi karaktert vittem tovább a második részben, közben pedig elveszett a nő mentése (akkor még nem volt steam cloud és nem tartottam nagy becsben, a férfi karakterről volt csak dupla backup).

Bár ha többet tudnánk egy esetleges remastered trilógia kiadásból (amiről pletyka már volt) akkor inkább megvárnám azt, mert talán többet nyújtana (ha pl. legalább a durvább bugokat kijavítanák, vagy integrálva megkapna minden előrendelői/promóciós DLC-t, amihez most legálisan nem is juthatok hozzá), de annyira nem többet, hogy még megint ismét csak újra elölről mindet. Bár lehet, hogy addig sem lesz semmi új játék, ami többet ér, mint akár századszorra is ME-vel játszani. Mondjuk az új Dragon Age talán nem lesz rossz.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák