Hirdetés
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Egy alap egyszerű gépet raknék össze snow leopardnak, lionnak. Mi lenne a tökéletes konfig? Az lényeg az olcsóságon lenne, tehát ilyen LGA775-ös prociba gondolkodok. Pl a G41-es intel chipset jó? Milyen alap vga legyen rajta amit megkajál? Van valami útmutatás?
Igazából letölteni, netelni, filmet nézni kéne, de a lényeg inkább a letöltés, netelés, mert a filmlejátszás amúgy is mediaplayeren megy.
Illetve van egy netgear usb-s wifikütyüm, azt meg lehet vele etetni?
A lényeg,hogy minden csökevényesség nélkül menjen a rendszer a gépen.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
A belinkelt ár összehasonlítás NEM stimmel. Ha elolvasod, akkor az amerikai árak nettó árak, a magyar árak bruttó árak....ha megáfázod már nem is annyira nagy a különbség. Plusz nem 182 forinttal kéne számolni a dollárt....
Egy kis segítség kérése:
Itt a konfigom: Phenom II X3 710+Igloo 7610 Silent/Asus M5A78L-M/USB3 /2x2gb G.Skill 1600/Sapphire 6770 1Gb DDR5/ 320+400+1500Gb hdd/Chieftec 450W Delta/Samsung 2032BW TFT
Elég-e a lapot és a procit cserélnem ha Lion-t akarok hibátlanul futtatni? Ha elég, akkor milyen lapot javasoltok? A proci i3, nem kérdés. Illetve valami wifi sticket tudnátok még javasolni, amit kezel a mac osx?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Valahol láttam, hogy Európában 1-3% a Macek aránya, USA-ban 40-50%, ez mennyire igaz? - Mivel a fő piacuk Amerika, így teljesen igaz. Hogy ott mégis miért olcsóbb, ha sokkal többet keresnek? Erről nemrég hallgattam egy rádióadást, ahol egy audis bennfentes elszólta magát, talán kicsit spiccesen. Nem húznám hosszúra, de a lényeg az, hogy pl egy sokkal jobban felszerelt fullos audi ott olcsóbb, mint itt az alap, jóval...hogy miért? Tök egyszerű volt a válasza. Mert ott annyiért lehet eladni, itthon meg ennyiért. Mert egy amerikai sokkal könnyebben lesz.raja az életérzést és beleül egy Hyundaiba, mint itthon. Ennyi. Majd ha agyban itthon rendben lesz minden, úgy 40 év múlva, akkor eljuthatunk oda, ahol ők is vannak MOST.
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz #92942848 #17076 üzenetére
Mindent Kínában gyártanak, ez nem újdonság. De nem mindegy milyen gyárban és milyen követelmények mellett. Pl az én japán Sanyo klímámat is Kínában gyártották mégse egyezik egy kínai Gree klímával, semmiben.
Szellemi tőke az van itthon bizony. Meg sok bunkó, tahó, paraszt is, ahogy kint is vannak okos emberek. Pl ott volt megboldogult Steve Jobs. Másrészt meg a lexikális tudás mellé nem jár egyenesen arányosan az intelligencia, mert ugye a kettő között óriási különbség van. És egy ország megítélésében szerintem az utóbbi többet számít jogosan, mert nem kell mindenkinek mérnöknek lennie, sőt.
Na de ne offoljuk szét a topikot.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Kezdő vagyok és bocs a láma kérdésekért előre is. Mostanra sikerült az amd pc-mből egy intelest varázsolni, csak az osx miatt. SZóval nekilátnék.
A gép Asus P7H55M-Pro + i5 560 + ati 6770 + 4gb ddr3 + hdd.
A cél egy jól, minden hardver működő rendszer lenne. De pl nem tudom,hogy az usb vevős Logitech vezetéknélküli bill+egér kombó menni fog?
Milyen disztrót ajánlanátok és milyen leírást? Mivel első próbálkozás lenne, ezért nem fizetnék elsőre érte, de ha frankó lesz, akkor megveszem hivatalosan a legfrissebbet.
Ez az iAtkos jó kezdésnek vagy van jobb lehetőség is? A cél a netezés, üzembiztos gép, letöltés, Diablo 3...szóval semmi extra.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Máté94 #18345 üzenetére
Jah, ez szerint menne simán, csak át kéne írnom az id-t, meg a nevet.
Szóval, akkor az első kérdésre?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Apró kérdés. A tonymacx86-on a customacnél az i3-3225 van. Ez azt jelenti, hogy pl egy 3220 vagy egy 2120 nem is lenne jó?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Windows alatt ha van egy Mountain Lion .dmg fájlom, akkor mivel írjam ki dvd-re,hogy később megfelelően használhassam?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz bobooo #19107 üzenetére
Köszönöm.
A GTX650-nél mennyire számít, hogy Ti vagy sima, pl. Palit gyártású? Konkrtétan, ez jó lenne?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Tudnatok ajanlani egy a GTX650-nel olcsobb, de ujonnan kaphato, OSX-el kompatibilis videokarit? Az elvaras a Diablo 3 full hd-s futtatasa lenne. Mit javasoltok?
-
-
V.Stryker
nagyúr
No, akkor egy utolsó megerősítést kérnék, hogy Mountain Lion futtatásához megfelelő lesz-e az alábbi konfig, még mielőtt a rendelés gombra rákattintok:
GIGABYTE GA-H61N-USB3
INTEL Core I3-2120
KINGMAX 8GB DDR3 1333Mhz
GIGABYTE GV-N650OC-1GI GTX650 1GB+a merevlemez meglévő OCZ Petrol 64GB-os, ennek cseréje már nem fér bele a keretbe.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz #92942848 #19124 üzenetére
Neked is el kéne egy virgács. Ha mindenki a baját keresse ki a googliba, akkor minek ez a fórum? Dicsekedni?
MÁsik kérdés, hogy neked eszedbe se jutott,hogy kishazánkba nem mindenki perfekt angol, de legalábbis a szakszöveget nem biztos, hogy érti? Ezért is írhat ide, mert olyan okosok, mint te, értik és néhányan még olyan segítőkészek is, hogy segítenek és nem a google-t szajkózzák.
Harmadrészt, pl én is néztem pár leírást, de többnyire mind úgy indul, hogy a pendrive-ot, hogy készítsd elő OSX alatt. B+++++++ windowsom van, most akarok osx-et, ha lenne osx-em, fosnék a pendrive előkészítésre, mert a célban lennék!!!!!!!!!!!!! Na, és akkor jövünk ide kérdezni. Néhányan segítenek, néhányan meg olyanok, mint te....
Boldog Mikulást mindenkinek!
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Sikerült feltennem elsőre az iAtkos féle Mountain Lion-t. És most k.rvára örülök, hogy ismerkedhetek a rendszerrel.
Elsőre két kisebb problémám lenne:
A merevlemez kiosztásom úgy van:
1 ssd - ezen a windows
1hdd - az elején az OSX
- utána két másik adatokat tartalmazó ntfs partícióNo, most csak úgy tudom indítani az osx-et, ha a bootolásnál kiválasztom a merevlemezt. Gondolom annak az mbr-jébe írta bele magát. Alapból a windows indul az ssd-ről. Hogy lehetne megbütykölni, hogy valami indító menüből választhassam ki a rendszereket?
A másik:
A procimban, i3-3225, HD4000-es vga van, de a gépben van egy GTX650 is. A rendszer csak úgy indul, ha indulásnál GraphicsEnabler=No -t beírom. Ezt valahogy lehet automatizálni, hogy minden indításnál ne kelljen beírni?-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz mongoose123 #19368 üzenetére
Köszi.
Közben meglett minden. A rendszer igazából tökéletesen működik.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz XP NINJA #19382 üzenetére
Megerősítem. Nekem Palit GTX650 1gb ddr 5 és hibátlan. A diablo 3 megy, akár az álom. Ahogy minden más is. Máté kollegára érdemes hallgatni. Én az ő javaslatai szerint raktam össze a konfigot és feltettem a ML-t, ami megy mint az álom .Egy deka kext-et nem kellett basztatni benne.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Máté94 #19383 üzenetére
Én most az iAtkos féle ML-t használom, amivel elégedett vagyok két nap után is. Amit viszont megfigyeltem, hogy pl mikor a kameráról a videókat akartam importálni az az istennek se ment, átdugtam hátra egy másik usb-re és ott egyből felismerte. Ezt letudtam annak ,hogy lehet a kamera nem szereti az USB3-at.
De tegnap vettem egy logitech kamerát, direkt hogy menjen osx alatt és nem ment, átdugtam, még mindig nem megy...már kezdett megenni az ideg, amikor a negyedik usb port-ba átdugva egyből hiba nélkül ment.Mi ez a port válogatás?
Egy jó tanács az ssd-t használóknak: TRIM-et bekapcsolni, mert alapból ki van nagy eséllyel.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Óóóóó, Mátééééééééééééééééééééééé segííííííííííííts!!
Ugyebár írtam, hogy hogy szívok az usb 3-al, mert a bill, egér, my passport működik vele, de egy sima 2.0-ás pendrive vagy bármi más, az nem. A gond az még, hogy ezen a lapon már több az usb3, mint a 2 és így szűkös a dolog. De találtam valamit. Itt van egy kép, kipipálgatva, hogy milyen driverek mennek fel és az usb3 nincs bepipálva. Utólag, hogy lehetne ezt megoldani?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Egyszerű láma kérdés: Miért nem látom az osx lemezt a finderben? Ha rákeresek valamire, akkor megtalálja és úgy bele tudok lépni, de alapból nem látom, csak az egyéb felcsatolt lemezeket, magát a rendszerlemezt nem látom. Pl. színprofilt akartam bemásolni és ugye nem tudtam, előre rákerestem a boot.plist -re és úgy be tudtam oda lépkedni ahová kellett.
Mit bénázok el?-
-
V.Stryker
nagyúr
Köszi mindenkinek. Megnézem ha haza értem.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Miért van, hogy az egyik ntfs-es vinyót nem látja az osx-?
Van egy ssd-m a win-el, azt simán látja...van egy amin adatok vannak...arra meg kiírja,hogy nem tudja olvasni? miért? lehet valamit alakítani rajta,hogy adatvesztés nélkül lássa?
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Clickbait #20101 üzenetére
Én ezt úgy csináltam, mert előzőleg már partíciózással szívtam, hogy vettem egy 500-as hdd-t csak az osx-nek. Lehúztam minden vinyót, csak azt hagytam. Feltettem arra az osx-et, majd visszadugtam mindent és állítottam egy bootsorrendet, főleg ,hogy asszonynak megfeleljen. AZtán ha osx-ezni akarok, akkor simán F12 bootnál és kiválasztom az a hdd-t. Így nincs keveredés, partíciók basztatása.
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ez teljes telepítő vagy frissítés valamelyik régebbi verzióhoz?
Nekem különösebben nincs gondom a szoftverért fizetéssel, nincs is JB semmi cuccomon, de azért nem akarnám úgy megvenni, hogy nem látom jó lesz-e. Azért 6k-ért k.rva sok sört lehet kapni.
tDr1v3r: Gondoltam rá én is. De nem tudom miket pipáljak ott be.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ha újratelepíteném a rendszert, immáron gyári telepítővel, amit az alábbi leírás szerint csinálok meg, akkor ez simán fog nekem bootolni vagy kell egy iBoot hozzá? Esetleg a mostani iatkos rendszer indulásánál nyomkodjam az alt gombot?
Hogy lenne célszerű?
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Clickbait #20129 üzenetére
Mert nem tudom használni !?
De tanácsokat szívesen elfogadok. Elvileg ma ha hazamentem és a gyerek is ágyban lesz, akkor fogok ezzel foglalkozni. Pendrive megvan, arra kinyomom a 10.8.3-at unibeast-el, ahogy mondtátok. Tegyük fel,hogy felmegy a rendszer, a multibeast-ből miket kéne feltennem? (Adatlapomon a konfigom.)[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Ez a mondat angolul?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Windows 10
- Harmincezer milliamperóra a Blackview új tabletjében
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asustor NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest