Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz mefistofeles #35810 üzenetére
Nekem személy szerint: Xcode, Final Cut Pro, Logic Pro X, több iPhone usereként AirDrop & Handoff & Messages és egyéb iCloud féle dolgok használata (beleértve gépen való telefonálást és SMS üzenetküldést, iPhone WiFi sync-et), az OS gördülékenysége és könnyű & user friendly UI-ja, UNIX alapja és ezáltal több Linux alapú (nálam többségben Terminal alapú) alkalmazás használata, gyorsasága, értesítési rendszere az ami miatt nem a macOS mellett döntöttem (már Mac OS X Snow Leopard óta). Egyszerűen úgy megy minden mint ahogy annak mennie kell ezen az OS-en, Windows alatt nem ez volt a tapasztalatom.
A Windows nálam csak a játékokra van használva, és nem is nagyon szeretem használni másra.
Az értesítési rendszere idegesítő, frissítései szintén őrületbe kergetnek és az első dolgom az telepítés után, hogy gpdedit.msc-vel és services.msc-vel letiltatom az egész Windows Update-t, frissítéseivel egyszerűen elzabálja az alkalmazásaim elől a netet, stb stb. meguntam a hülyeségeit a Microsoft-nak. Csak VM-ben használom és csak olyan alkalmazásaimra amik nem működnek macOS alatt.
A vírus kérdését nem hozom fel, szerintem felesleges arról beszélni. sosem használtam víruskeresőt, egyszerűen oda kell figyelni hol jár/mit tölt le az ember, a Windows Defender megtette a dolgát, sokszor azt is ki kellett kapcsolnom mert értelmetlenül ált néhány általam készített program előtt és letiltotta. A Skype még bónusznak egyfolytában felugrált, meg a OneDrive is...Alkalmazás kompatibilitásról: A legtöbb alkalmazásom (természetesen az AAA játékok kivételével) mind mennek macOS alatt. Kisebb (és néhány nagyobb) Windows alkalmazásra ott a CrossOver vagy a Wine ami elindítja a programjaim, legtöbbet probléma nélkül.
Egyszerűen teljesen el tudtam engedni a Windows használatát, csak a játékokért meg néhány teljesen elavult debug alkalmazásért van fent dual-boot-ban.
Viszont ami miatt egyszerűen bírom még a Hackintosh témát: pl. ezt a Lenovo X1 gépet amit vettem és most használok hackintosh-ra meg úgy általában a többi hacklit is....portok. vannak USB-A portjai, amik nekem minden nap kellenek és nem szeretném azt ha ott ficegne az a sz@r átalakító egyfolytában az USB-C portomból, illetve az, hogy lehetőséged van bármit kicserélni benne és nem kell az Apple-höz futkosnod kicserélni az SSD-t, egyéb dolgokat (köszönhetően a T security chipnek nem lehet csak úgy bármi aftermarket cuccot a gépekbe rakni). Ezek el is tántorítottak az Apple dolgoktól és maradtam a hackliknál. Meg asztaliba csak bepattintasz néhány új dolgot azt kész.
De majd meglátom mi lesz az M1X-nél... Az M1 is elég gyors, de az M1X még gyorsabb lesz. Ha tud eGPU-t is kezelni majd akkor szerintem bye-bye Hackintosh, váltok arra. azzal egy jóóóóódarabig biztos nem lesz majd problémám akkor (viszont viszlát USB-A portok :'( )
Gányolás...Hát, ha @tlac sztoriját nézted akkor valóban, de ez véleményem szerint elég ritka... Manapság egy krumplira is fel tudod rakni ha megvan a GPU követelmény. Ha mindent figyelmesen végigcsinál az ember a telepítő elkészítésekor akkor nem igazán adódhat probléma.
Ami nehezebb az az iGPU beállítása, de erre is számtalan leírás van már, egy google az egész.Linux.. szerintem a fent leírtakból ki lehet venni miért gondolom jobbnak a macOS-t.
Na de kinek mi, nekem ez bejött, megszoktam és nem is akarok váltani.
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Autós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Horgász topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest