- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
426os #342239 üzenetére
Nalunk foliazva lett a Golf, mert gyarilag nem sotetitett uveges volt. Skyfol BabyGuard ment ra, a sotetebbik (talan 90%-os). Meglepoen nem bunker feeling belulrol, es a Hyundai gyari sotetitett uvegehez kepest erezhetoen sokkal jobban szuri az uv-t es a meleget, plusz sokkal kevesbe lehet belatni is. Tolatasnal azert aldom a tolatokamerat
-
KAMELOT
titán
válasz
radi8tor #342235 üzenetére
EV-hez igen kevés mert ott belé kell tenni a medencébe.
Legalább a tűz ne terjedjen át másk autókra!426os: Az egész évben jó, mert télen nem világítanak tégedet hátulról az autók.
Minden kocsimat először a fóliáshoz vittem.
Szélvédőn is van egy 15cm-es sáv, hogy ne süssön a szemembe a nap. Így nem kell napellenző sem! -
válasz
BigBlackDog #342224 üzenetére
Anno a Kia szalonban neztem, hogy mi az istentol olyan karcosak az uj autok, belterben, 0km-esen. Aztan egyszer lattam en is, hogy reggel hogyan jonnek takaritani
-
426os
őstag
válasz
KAMELOT #342214 üzenetére
Egyetértek, nyárra a sötét fólia a legjobb. Csak ugye nincs mindig nyár, télen meg ülne a sötét bunkerban. Szerintem jó ez a sötétítős megoldás, ősszel leveszem, tavasszal visszarakom. Aránylag jól ki is lehet látni rajta, anya sem panaszkodik, hogy zavarná hátul. Ha mégis útban van, tök egyszerű rlvenni/visszarakni mert mágneses.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
KAMELOT #342234 üzenetére
Tűzoltó berendezés szerintem nincs ilyen garázsokban.
Pár hónapja volt tűz a volt munkahelyem garázsában (Prius rövidzárlatos lett - nem volt töltés alatt). A tűzoltó berendezés megmentette a mellette levő autót attól, hogy átterjedjen a tűz, de Prius oltásához kevés volt. -
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nádon szerintem átmegy a jég (golflabda méret biztosan). Kivéve ha többrétegű. De náddal inkább az a baj, hogy bele kap a szél és még nagyobb kár lesz belőle.
Szerk: ja hogy napvitorla
Az elég jól csillapítja a jeget.
A jégeső elleni védelem részben megoldható egy napvitorlával, de fontos megjegyezni, hogy a legtöbb vitorla nem képes teljes mértékben elnyelni az erősebb ütéseket. A vastagabb szövésű, strapabíró HDPE anyagok bizonyos fokú védelmet nyújthatnak, de ha a jégeső gyakori az adott területen, akkor érdemes további védelmi megoldásokat, például rugalmas védőhálókat vagy megerősített, dupla rétegű árnyékolást alkalmazni.
-
KAMELOT
titán
válasz
BigBlackDog #342224 üzenetére
Akkor más verzió nincs. Lemosod előtte és utána teszed rá a ponyvát.
Esetleg csináltatsz a parkolódra (már ha bérled) oszlopok + tető! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
KAMELOT #342221 üzenetére
Már eloltott tűz után ment le a nő másnap a garázsba. Valószínű emberi mulasztás volt (ajtó nem volt bezárva, nem táblázták ki, hogy életveszély).
Benzinkút az teljesen más, az egy törvényileg szabályzott valami. Ott van kármentő zónától kezdve minden kutyafüle. Ha nem dobsz égő cigit oda akkor nem lesz baj belőle, mert lekattan a pisztoly. Ha meg nem kattan le, akkor elvezeti az üzemanyagot a kármentő lefolyó
Itt egy 20 éve épült társasházról van szó, amikor épült még sehol nem voltak villanyautók. -
KAMELOT
titán
válasz
radi8tor #342216 üzenetére
Amikor te tankolsz a kúton akkor sem mész el, pedig ott is történhet bármi. Ott vagy és azonnal tudsz cselekedni.
Ha a tulaj ott van azonnal tudott volna hívni segítséget.
Igen az amit írtál. Ha van ott vészjelző, füstjelző, akkor egyből tudja riasztani a tűzoltóltókat, hogy baj van és a lakókat is, hogy tűz ütött ki valahol.Szerk: Az még rosszabb, mert már nem volt tűz! Ez is érdekes!
OPiiPO: Na most ilyenkor ki is a felelős????
Autó gyártó, autó tulajdonosa, garázs tulajdonosa, aku gyártó, szoftver gyártó, töltő gyártó, töltő üzembehelyezője stb......Qru: Azért kell olyan ponyvát venni ami a kocsi méretére van (azaz pontosan a kocsidra szabják) és vannak rajta feszítő kötelek. Nem fogja cibálni! Csináltatsz olyan ponyvát amin 5-10cm vastag szivacs van és a legerősebb jégeső ellen is véd.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
KAMELOT #342214 üzenetére
Dehogy kell ott lenni a tulajnak töltés közben. A gond a nem szabályosan kiépített töltőkkel van. Illetve azzal, hogy nincs füstjelző illetve erre reagáló figyelmeztető berendezés.
Szvsz a nő azért ment oda, hogy mentse a kocsiját, de megfulladt az erős füstben.
Szóval simán lehet hogy több minden is közrejátszott a tragikus végkimenetelben. -
KAMELOT
titán
válasz
426os #342212 üzenetére
Igen még a sötétítőt akartam írni.
Hátra a legjobb a legsötétett fólia. Nagyon sokat tud segíteni!OPiiPO: Pont ezt mondomtam minap egyik haveromnak. Kigyullad az aksi ki ojtja el? Senki. Közben lehet szívni a nagoyn mérgező füstöt!
Ilyenkor most ki a felelős?
Töltés közben is ott kell lenni a tulajnak!!! -
-
KAMELOT
titán
válasz
szebe #342210 üzenetére
1. Szerintem azért akarja, mert mindig rá fogja tenni
2. MIvel felülről teszed rá így nem karcolod össze. Az sem mindegy milyen anyagból van a ponyva.426os: Az a legrosszabb, hogy bent hideg van és kűvülről meg süt be a forró nap.
Amit még tudsz segíteni, hogy sötétített ablakok hátra. -
szebe
addikt
válasz
F-ECT$ #342204 üzenetére
Ha nem tökéletesen tiszta autóra rakod mindig, akkor szépen össze tudja karcolni a fényezést.
Meg gondolom nem tennéd rá mindig, hanem ha jön a vihar. Vedd számításba, mi van akkor, ha későn érsz le/ki, nem vagy otthon amikor lecsap, vagy szimplán úton vagy és úgy kap el.
-
426os
őstag
válasz
cOxeR #342203 üzenetére
Uh, ez engem is érdekel, szólj, ha találtál valami megoldást. Ezek az usb-s cuccok engem a hirdetésük alapján sem győztek meg. Nálunk az a baj, hogy hiába van hátul is légbefúvás, meg csinálok relatíve hűvöset a kocsiban (én elől már-már fázom), mivel menetiránynak háttal ül az úr, így nem igazán van légmozgás körülötte. Igyekszünk gyakrabban itatni meg legyezni kicsit, illetve van még egy réteg vászonpelus alatta és minimál ruha van rajta. Igazából ezt a szezont kell még kihúznunk, aztán a tél folyamán megfordítjuk az ülést és következő nyárra már talán nem lesz ezzel gond.
-
KAMELOT
titán
válasz
kisza25 #342206 üzenetére
Erről beszélek itt, hogy nem mindegy milyen az a ülés.
Legtöbb gyártó egy rakás xart gyárt sajnos.
Tegnap ültem 10 percet haverom 2008 A3 audijában. Kiszáltam és már fájt a derekam.
Alacsony is a kocsi + ilyen kemény kagyló szerű ülések vannak benne. Kegyetlen xar.
Alfában még nem ültem, arról nem tudok nyilatkozni. -
kisza25
félisten
-
F-ECT$
titán
Egy ideje reklámozzák a jégeső ellen is védő ponyvát. Ér ez valamit, van valakinek valós tapasztalata?
-
válasz
tboldi #342187 üzenetére
A Nissens sem a régi, én a kabinventillátort cseréltem arra, és bírt pont egy évet. A szerelő beszélt rá, hogy ne vegyem meg a gyárit mert az is nagyon jó, és sokkal olcsóbb. Egy év után csak megvettem a gyárit, na úgy már tényleg drága volt. Próbálj keresni céget, aki a régit gyári alkatrészekkel felújítja ha van rá lehetőség, jobban jársz úgy szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Gaming notebook topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Temu
- TCL LCD és LED TV-k
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- További aktív témák...
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest