-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Na jó, nem kéretem magam... 6030D nyert. 🏆
A többi tipp is tetszett, jók voltak, leszámítva a Smartot.Lesz vele pár tennivaló (apróságok, mint eltört pöckök); kell szakember a vezérlés cseréjéhez, most aktuális.
Összességében rendben van, a feleségem szerint kényelmes. 🤷♂️Nekem a kuplung nagyon nehéznek érződött, a legnagyobb dugóban araszoltunk a Westendtől a Moszkva térig. Utána Allé, BAH, Hegyalja, felkevertünk a KFKI-ig megzavarva az erdő csendjét (Record Monza, recseg-ropog, sportban még rájátszik), itt már elviselhető volt a kuplung. Városba, pontosabban dugóba nem való / puha vagyok. Azt nem tudom, milyen autópálya matricát vegyek rá, az mennyire lesz szenvedés.
Danke sehr! Ne gratuláljatok!
[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
válasz molnarpeter #230494 üzenetére
Ez az, hogy nem használom a FB-ot, ezért jöttem ide.
Egyébként épp ez akartam kérdezni, hogy a hibridesek' melyik szervizt ajánlják leginkább és hogy mennyivel előre érdemes bejelenteni a kocsi, mennyire rugalmasak. A 3., hogy nagyjából mi az ára egy átvizsgálásnak, és milyen szinten vizsgálják át az autót.
Utóbbiakról van valami infód, infótok?iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
6030D
őstag
124 Spider, az elég közeli szám a 126-hoz.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
kuyarashi
őstag
válasz molnarpeter #230490 üzenetére
Autóvásárlás előtt állok, már egy éve és az Ampera felé kacsintgatok, mert minél többet keresek rá, annál több pozitívumot találok, amellett persze, hogy mégis csak egy összetett hibrid autóról van szó, amit viszonylag kevés műhely szervizel szakszerűen.
Vidéki vagyok, de vétel előtt szeretném átnézetni szervizben (Opel Duna, vagy E-Service). Illetve létezik egy OBD2, amit kimondottan ajánlanak az Ampera-hoz, de nem tudom, hogy ez mennyi infót ad. Ráadásul, ha megrendelem külföldről, soká ér ide, ezért felmerült a bérlés gondolata. Már ha van valakinél elfekvőben. Persze ha szervizbe megy a kocsi, akkor ez tárgytalanná is válik. Szerviz előtt viszont lehet jó volna gyorsban csekkolni, de az is lehet, hogy kb. semmit nem érek vele és nagyjából parasztvakítás az OBD autóvásárlás előtt. Nincs tapasztalatom. Szóval az egyik kérdésem az épp erre irányul.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kisza25
félisten
válasz MasterMark #230468 üzenetére
Abban az esetben, ha előzől és kirakod az indexet és a mögötted levő is előzni akar és kirakja az indexet én úgy tudom az elől haladónak lesz elsőbbsége, ha előbb indexelt
[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Valamelyikőtök hajt Ampera-t?
Egy kis okosítást szeretnék.[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Fék folyadék cserénél a fékbetétekhez is hozzá nyúlnak ( állítanak ) ? Vagy csak légtelenités lesz? -
tboldi
nagyúr
válasz fant0mi #230470 üzenetére
és Qru, és Richard!:
Zastava 750
…………………………………Amúgy ha már farmotor, egy korai Käfert (avagy Typ 1-et) elfogadnék, még a pici hátsó lámpást, esetleg osztott hátsó ablakost.
Ez mondjuk újabb, de határozottan kéne.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szabonagyur #230463 üzenetére
Kiszedtek a helyszínen motorral. Egyik rendőr lekapott a trafival, másik 100m-el később kiintett.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
MasterMark
titán
válasz radi8tor #230472 üzenetére
Nem.
Az elmulasztása viszont attól még gond.
Ettől még ha kiteszi valaki az indexet, az pont semmit nem jelent. Mert ha indexlve jön beléd mert azt hitted le fog fordulni, de nem fordult le és nem adtad meg neki az elsőbbséget, akkor ez van.
Elsőbbséget meg pláne nem ad. Pedig ezt is sokan csinálják hogy kirakják az indexet, aztán húzza rá a kormányt a másik kocsira.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
MasterMark
titán
válasz Vismajor01 #230457 üzenetére
Nem döntik el, 50/50.
Érdemes amúgy erre figyelni, mert sokszor van ilyen, és jobb nem összetörni magad. Jó esetben figyel rá aki hátrébb van, rossz esetben meg szarik rá.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz BigBlackDog #230458 üzenetére
Az irányjelzés soha nem ad se elsőbbséget se semmit, ezt jó lenne elfelejteni örökre.
Switch Tax
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #230458 üzenetére
Besrolasnal az huzza a rovidebbet akinel kevesebb a tarcsi.
Viccet felreteve: aki elobb elkezdi a besorolast annak van elsobbsege. Ha egyszerre sorolnak be vagy nem eldontheto akkor karmegosztas van.
#nincsbennetarcsi
-
veterán
Majd úgyis mondom, kár találgatni. Jelenleg a feldolgozás szakaszában vagyok. Az akkutöltőn (12V) lóg a garázsban.
A 126p-hez all közelebb sok mindenben.
-
veterán
válasz Reggie0 #230442 üzenetére
Perszr, hogy érdekelnek, ne tartsd vissza!
Vettem hátulkaparós hülyegyerek autót. Később beszámolok róla, egyelőre ismerkedünk. A Szent Golf természetesen marad, így lesz alkalmam kijavíttatni a lökhárítók hibáit és szintén természetesen a világ legjobb autója.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Vismajor01 #230457 üzenetére
Ha jól sejtem (de majd kijavítanak, ha nem), annak van elsőbbsége, aki korábban kezdte meg a sávváltást (tehát első lépésként az irányjelzést). Ha ez egybeesik, akkor tudomásom szerint a jobbkézszabály itt is érvényes.
-
Vismajor01
addikt
Skacok majd rakok fel videót de nem tudom hogy mennyire fog látszódni hisz kamera előre meg hátra néz.
Jobbra és egyenesen haladó sáv, előttem indexel h lefog fordulni és eddig is láttam h balfék úgyhogy benézek bal tükörbe, van hely, kirakom indexet és elkezdek átsorolni. Erre látom h kb 30 centire van tőlem egy renault ami sztem a belsőből váltott oda? Visszarántottam a kormányt a saját sávomba és elkerültem az ütközést.
De ha nekem jön vagy ugye, az ő szemszögéből én neki megyek akkor honnan a fenéből döntik el ki a felelős?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
MunezXBK
nagyúr
válasz molnarpeter #230445 üzenetére
Nekem ez ~3 tank benyával sikerül.
-
tboldi
nagyúr
válasz molnarpeter #230449 üzenetére
Majd ránézek a hét végefelé.
Villogás amúgy nincs. -
tboldi
nagyúr
válasz molnarpeter #230445 üzenetére
A km is lassan nice lesz.
Amúgy még nem néztem bele*, de egy proxi alignment nem segítene nekem az Ypsilonnal és a távirányítójával? 🤔
*Eddig nem mertem, mert nem tudtam, mi az, de most már kapiskálom.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz MasterMark #230430 üzenetére
Attol fugg. Ha objektiv feleloseg, akkor nem kapsz pontot, csak ha megallitanak a helyszinen. Az meg kb. feher hollo kategoria.
-
kisza25
félisten
-
nagyúr
0 pont
Attól a fasztól viszont elvenném, aki most délután 3 sávot csinált a kerepesin a stadionok felé kettőnk között, holott mindketten 70-el mentünk, én ráadásul a külsőben...
(focvis most ne figyelj): Sajnos oldalt nincs kamera[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Peter.70
addikt
válasz MasterMark #230430 üzenetére
3 év alatt évül el
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #230412 üzenetére
A New Beetle-ben is van beepitett illatosito.
#nincsbennetarcsi
-
bandus
veterán
válasz Vismajor01 #230417 üzenetére
annyi szarral mérgezzük magunkat, én nem szeretek plusz kemikáliákat bedobni a kocsiba, inkább odafigyelek a fürdésre és a fogmosásra
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Doki16
addikt
válasz radi8tor #230410 üzenetére
De van belőle az is. Konkrétan három fajta van belőle. Hybrid, PHEV és eletric. Mindegyik tudja az akkumulátor szinten tartó funkciót. De ennyi erővel mondhattam volna a GTE-t is mert az is csinálja. Csak abban nem szerepel külön funkcióként a menüben.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz molnarpeter #230412 üzenetére
Vagy dinnyét.
-
Vismajor01
addikt
válasz mobal #230408 üzenetére
Nálunk a mosónál van beltér illatositas is. Egy ilyen cuccal kell befujni a karpitot, raragad és illatozik. Most próbáltam ki először mert télen nem üzemelt, tegnap du raktam bele majd ma este megyek a kocsival meglátom mennyire tartós.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
nagyúr
Megjöttek a gumik, 4821 dotos, szóval egész ú. Posta hozta de pozitív csalódás volt, felhívott előtte, és egy billenős-liftes kisteherrel jött, meg is lepődtem.
És előkerült az 1 hete nem látott fiú macskánk is (nem a postás hozta vissza ), szóval ez egy jó nap!*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
macilaci78
nagyúr
válasz mobal #230408 üzenetére
Ha nem akarsz dinnyét ültetni a csomagtartóba, akkor illatosító kell.
Vannak illatgyöngyök, vagy akár szilikagél, ami felszívja a folyadékot és lassan párologtatja ki magából. Két réteg zokniba belehúzod és bedobod az ülés alá.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
opr
nagyúr
válasz Doki16 #230404 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy nem volt elfelejtve a dolog. Ilyenkor, amikor ennyire alapvetoen buta hibak vannak egy komplex rendszerben, az szokott lenni a mogottes ok, hogy a mernokok szonokoltak rola boszen, hogy ez igy nem lesz jo, de "a nagy ember, aki a donteseket hozza" ugy volt vele, hogy nem kritikus, es berakta a "good to have" oszlopba, nemhogy a legalacsonyabb prioritasu egyeb dolgok koze, hanem konkretan benne sincs a prioritasi listaban, hanem majd foglalkoznak vele, ha lesz ra felesleges ido.
Aztan ezekbol szoktak lenni akkora blamak, ha felkapja a sajto, hogy a mernokok letolnak egy-ket 80 oras munkahetet. A baj az, hogy az esetek 99%-ban hiaba megy a morgas, hogy "evek ota mondogatjuk, hogy ebbol baj lesz", nem valtozik semmi. Jobb esetben a managgat atrakjak mashova, ahol kevesebb kart okoz, roszabb esetben (es ez a gyakoribb) a mernok, aki ezt elore irasban jelezte 50szer kap a nyakaba egy eros haragost a cegen belul, ugyhogy inkabb elobb-utobb munkat valt es megy mashova, ahol remeli, hogy lehet ertelmesebb vezetes lesz.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
nagyúr
Mi a legjobb módszer amivel kellemes illatot tudok varázsolni az utastérbe (pár napra vagy hétre) illatosító nélkül?
Mikor megvettem a ceedet akkor egy jó hónapig dinnye illat volt, hasonlót szeretnék. Próbáltam a lidis klíma tisztítót de nem sokáig tartott.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
veterán
Az a bajom a gumival amúgy, hogy 2016-os és igaz nem volt végig autón, de nem mai "fialás". Bár barázdákat nem láttam sehol rajta. A jelenlegi 235/50 R18. Vajon fel menne rá szélesebb is amúgy?
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
tboldi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest