-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
-
félisten
válasz Tsebacsi #150944 üzenetére
Az infotech része tényleg bámulatos.
De ott azért ráncoltam a homlokom, hogy sima manuális kitámasztó rúd tartja a motorháztetőt. Az 5-ös és 6-os Golfon például pneumatikus tartó volt. Apróság, de az ilyenek miatt volt a Golf a kategória etalonja. Ezek szerint visszaléptek...
A kinézete szubjektív, nekem a 7-es nagyon tetszett, ez határozottan nem tetszik...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Zola007
veterán
Aliexpresses refraktométert érdemes venni?
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
őstag
válasz Jorus #150914 üzenetére
Nekem csak az egyik kölök programjával beugrott vasárnap délután 60 kilométer városban Két autó együtt simán bekajál 25k+ kilométer évente, pedig csak két gyerek van (és hála istennek jól vannak a nagyszülők, csak 150-250 kilométerre laknak). Bár a Leaf-fel biztos nem ilyen hosszú utakat csinál. Mondjuk a plug in rav4 ami jön inkább a zöld rendszámért (bár tuti hogy előbb utóbb vége az ingyenes parkolásnak) és a 300 paci miatt szimpi, nem a spórolás miatt. Sima hibrid ezerszer logikusabb...
-
Zola007
veterán
válasz rbalint88 #150960 üzenetére
1, szeretem a kütyüket
2, baráti/családi körben 6-8 autón méregetnénk vele
3, legutóbb szervizben bemérték a -19 °C-es ablakmosóm -35 fokos fagyáspontra
azóta fenntartásokkal kezelem azt, amit más mér
4, ha egyszer mégis megunom, árában eladom bármikor[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Reggie0
félisten
válasz Zola007 #150958 üzenetére
Hat, tul nagy buko nem lehet. Ismert koncentraciokkal leellenorzod 3 ponton, hogy jo helyen van-e a skala, parszor megismetled, hogy van-e valami mechanikai holtjatek es ha minden rendben akkor nem fog nagy meglepetes erni. Celszeru propilenglikollal, az olcso, nem mergezo es a teljes skalat lefedi. Vegyszerboltban siman megkapod a kozel 100%-osat, aztan behigitod otthon.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Reggie0 #150963 üzenetére
Ellenőrzés mindenképp lesz, csak gondoltam megkérdezem, mennyire ultragagyi
Bár ahogy látom itthon is ezt adják 8-10 körülMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
molnarpeter
nagyúr
válasz #89309696 #150913 üzenetére
Golf:
-ABS '96 óta széria
-A vészvillogó kapcsoló mellett balra lenne még gomb, ha tudna egyebet (ASR gomb esetén kipörgésgátló, ESP gomb esetén menetstabi (+ASR).
-Szerintem benzines után bármilyen TDI rakéta váltó szempontból meg jobb, hogy picit kevesebb a nyomaték.
-Kasztni munka minősége nagy kérdés, nagyon alánéznék, hogyan sikerült a javítás. Mondjuk ha teszem azt évente körbe van nézve, és a rozsda pöttyök lecsiszolva - festve, akkor nincs óriási veszély.
-Csomagtérajtó nyomott, de nem rohad - ez amúgy bontva is 30-50k kategória, keresett portéka.
-Szellőző furcsa, hogy kikopott (papír van betűzve), viszont egy I gyűrű és javítva.
-Ülésfűtés jó cucc, ha szakad, javítható akár házilag.
-Ülés mindben kikopik, szerintem ennek is gatya a bele, azért nem fotózta. Ha még nem sérült a szivacs, akkor egyszerű eset. Ajtó- és tetőkárpit lógásra készülnék, a szokásos ronda gumis műanyagok mellett, plusz esetleg még kapcsolók és gombok kopnak. -
buci30
addikt
Jó reggelt
Erre valaki?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
MunezXBK
nagyúr
-
nagyúr
válasz buci30 #150926 üzenetére
Fogod szépen felcsapod a használtautó.hu-t, rákeresel az autód típusára, ha mondjuk 2000-es akkor beállítod a szűrést 1999-2001-re, rászűrsz a motorra és a kilistázott autók állapotához és árához tudod viszonyítani a tiedet. Ha gyorsan meg akarsz szabadulni tőle, akkor az alsó harmadba lövöd az árat.
-
rbalint88
addikt
Latom, hogy holnap hol lesznek problemak, ha ma nem fog olvadni. Megint a meglepetes erejevel hatott a kozutkezelore a havazas...
focvis, hogy muzsikalt a negyevszakos? -
törölt tag
válasz molnarpeter #150966 üzenetére
Mondjuk való igaz dízelből a 65 lovas dci-t is jobban szerettem vezetni kézivel, mint az én benzinesemet. A 90 lovas TDI, bár azért biztos van különbség a közös nyomócső 1200bar-ja meg a köradagoló fene tudja 300-500 bar-ja között, de a TDI elvileg még erősebb lesz. Ebben már van kettőstömegű, mert az 1Z az nem került Golf4-be, de automata mellett elvileg kinyírhatatlan, főleg ha pályáztak vele.
Jobban örülnék egy 131 lovas PD-nek, ha már lúd. De igazából mennem kéne vele, lehet ebben is megvan már a boogie. -
máyköl
veterán
Meghalt Budapest
-
BigBlackDog
veterán
válasz Magnum_ #150976 üzenetére
Agglóból befelé jövet nem láttam egyetlen egy takarítást végző járművet sem (6.00 és 6.30 között). M1, illetve befelé az összes út is eléggé takarítatlannak tűnt.
A mélygarázsba lefelé menet megvolt az ABS teszt is, kb. gurultam egy óvatos gyalogostempóval, majd egy enyhe fékezésből lett egy 5-6 másodpercig tartó kattogás, mire nagy nehezen lelassultam majdnem állóra. Mondjuk legaláb számítottam rá, a havas műgyanta nagyon "játékos" tud lenni.
Legalább a téli pacskerek (egy éves Nokian WR-D4) jól vizsgáztak havon, a négyévszakosokhoz képest egész biztosnak éreztem őket.
(#150978) kisza25: Reggel a kocsiról 5-7 centi havat kellett levakarnom és befelé jövet folyamatos volt a havaseső. Most havazik nagy pelyhekben.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Magnum_ #150976 üzenetére
Szégyen, főleg azután, hogy előző héten mennyire mondták, hogy fel vagyunk készülve, még egy "krvavicces" trónok harcás videót is sikerült unalmukban kreálni. Ma 6.50 és 8.15 között keresztüljőve a városon egy darab kotrót nem láttam, de szinte olyan utat se, ahol már takarítottak volna. Esetleg talán a nagykörút és a Tököly, de azokon annyi autó megy, hogy simán lejárhatták azok is...
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
freeknight
őstag
Katasztrófavédő ismerős már a második "kolinmekrét" húzza ki az árokból.
Ezzel hivatalosan is kezdetét vette a tél -
proof88
addikt
Hali, bőrkormányhoz kényelmes bőrkesztyűt használni vezetéshez? Arra gondolok, amikor kihűlt autóba ülök be, és hideg a kormány (nincs kormányfűtésem). Meg amikor előtte leszedem a havat a kocsiról.
-
Redneck
nagyúr
Szép idő van. Láttam az Egér úton egy hókotrót, felemelt lapáttal, amúgy semmit. 6:40-7:10 között jöttem a XII. kerületből. Azon nem lepődtem meg, hogy a hegyoldali (XII. ker) utcákat nem takarították, de a főútvonalaktól többet vártam.
Azt hiszem este pihen a Coupé, lehet BKV-val megyek, egy nap nem számít.Más:
Van Cascom, elfogadták a képeket.Megint más:
Jó a 98-as Auchan benzin? MOL 95 helyett tankolnám, nem szimpatikus ez az új E10.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Kickass
őstag
Csak, hogy pozitiv is legyen, 7es uton kotrot is lattam aktivan dolgozni pedig az eso esett.
Ellenben a P+R jardait igazan leturhatta volna valami unatkozo kedvu munkatars.13-ban meg szakad a ho es kinlodik mindenki a latyakban
-
MrSealRD
veterán
válasz kisza25 #150978 üzenetére
Akkor mutatom mi van:
A gyalogos sétányt takarítják vele. Egyébként úgy tudom ez a társasház(ak) közös eszköze...
De jól mutatja mi a helyzet a 13-ban. Ahogy Saint_ is írta. Elég gáz a helyzet.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Qtya123
őstag
válasz MrSealRD #150990 üzenetére
Én tökéletes időzítéssel szombaton cseréltem le a kerekeket télire.
A kis Suzuki kapott új téli gumikat, Barum Polaris 5-öt. Ez lesz neki az utolsó, ossza be, amíg nálunk lesz többet már nem kap. IS-en meg tök jók a TS850-ek, bár idén lettek 5 évesek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MrSealRD #150990 üzenetére
Pedig ez egy elpusztíthatatlan szerkezet, egyik közmunkás vagy időjárási esemény sem képes olyat tenni vele amitől megáll. Csak a szentháromság kell bele: üzemanyag, hűtőfolyadék, olaj. Mivel ez léghűtéses így a folyadék a kezelőbe kell pálinka formájában.
MT8-132.2 vagy TZ4K-14B vagy Rába-15, mindegy milyen néven fut.
Jégen a karmos gumi nem sokat ér mondjuk, hólánc kell rá.
Való igaz egy modern Budapest egy legalább AGT 835 kategóriájú traktort megengedhetne már magának. Az legalább euro3.Ja, hogy ez lakóház közös. Akkor érthető. Ez párszáz ezer Ft, egy fiatalabb kétezres évek eleji gépezet meg 2 milla használtan. És ugyanazt megcsinálja, ha évi kétszer van elővéve akkor teljesen logikus ez az olcsóbb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz #89309696 #150994 üzenetére
Persze...ez egy kis junior járgány. Kb derékig ér az egész. A gyalogos sétányt olyan simára gyalulja, hogy öröm nézni... A kontrasztot az jelenti, hogy ezt itt pár száz méter hosszan a gyalog közlekedésre megoldják. Emberi erővel nem lenne értelme a dolognak. Mire elérne a közepéig, már kezdhetné elölről.
Eközben az utakon mi megy...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Redneck
nagyúr
Teljesen jól hangzik, legközelebb azzal töltök. Lassan képet is rakok föl a paripáról. Nem egy városi mini, de bejön.
Szerk:
Mondjuk a Budakeszi-úton a hátam közepére kívántam. A 17-es felni nincs valami jó barátságban vele. Egy igazi retek szar, teljesen újra kéne aszfaltozni.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz gzbotii #150992 üzenetére
MAN Lion’s City buszokban VW fekvő soros turbódízel motor van.
A fekvő soros egy elfektetett soros motor (helytakarékos), nem boxer, mert a hengerek nem egymással szemben vannak.Redneck: Képet jöhet!
Tom1939: Ár-érték arányban korrekt ajánlat ez a 98-as. Annyi, hogy nincs benne adalék, így a kokszosodási hajlamon pl nem javít egy adalékolt benzinhez képest.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest