- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
válasz janos666 #2165 üzenetére
De arról is, hogy dolgozik azért a rendszermemória, nem kizárólag a VRAM van használatban a számolgatás során.
A rendszermemóriából használ valamekkora mennyiséget a miner sw scrypt (tehát LTC, és társai) algoritmus esetén, de nem i/o intenzív, tehát a sebessége teljesen mindegy. A sebességigény csak a VRAM esetén jelentős.
-
Chal
addikt
Akkor miért tart olyan sokáig a szinkronizáció?
Mert egy p2p hálózatból kapod meg az adatokat, ráadásul a legtöbben NAT mögött vannak, és portforwardot sem állítanak be, így aztán pláne lassú lesz. Az LTC blockchain mérete jelenleg nincs 2Gbyte, ha 3 nap alatt tölti le a kliensed, akkor kiszámolható, hogy az mennyi kbit/s (minimális). Illetve a letöltés után napi szinten amennyi plusz blokk jön hozzá, az kb. elhanyagolható mennyiségű.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Igen, és a peer sem mindegy. Próbáltam BTC-vel azt, hogy, megadtam a kliensnek fix peerkent egy olyan vele egy hálózatban levő másik gépet, aminél ott volt a teljes lánc. 1Gbps-el voltak összekötve, pikk-pakk áthúzta a láncot. Egyébként valamivel tovább tart a dolog annál mint amennyit a hdd vagy a hálózat bír, mivel a kliens közben a nála levő private key-ekhez is keresi/ellenőrzi a kapott blokkokban levő tranzakciókat.
-
Chal
addikt
Persze, én szándékosan csináltam így, kíváncsiságól
Egyébként a BTC blokklánc egy frissebb állapotát le lehet tölteni http-ről is, illetve torrentről is, egyfajta bootstrap jelleggel. Vannak hozzá valahol hivatalos URL-ek. LTC-nél nemtom van e ilyen, nem kerestem.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Úgy értem, hogy ezzel az erővel a kliens forrása, telepítője is lehet kompromittált. Technikailag egyértelmű, hogy a p2p blokkláncnál erre kisebb az esély, de ha a dev-ek által hostolt tárhelyről letölthető bootstrap blokklánccal ilyesmi baj lenne, akkor ott már régen hatalmas szarban vagyunk
-
Chal
addikt
Najó, utolsó off még, mert nem teljesen így értettem: azt akartam szemléltetni hogy HA meg tudnák változtatni a dev-ek http tárhelyén levő blokkláncot, akkor a kliens kódját IS(!!) meg tudnák változtatni ott. Csak be kéne várni a következő major releaset, és karabatett kézzel nézni ahogy összedől a bitcoin/litecoin.
Ráadásul ahogy írtad is, nem olyan elképzelhetetlen dolog ez manapság, pl. alig van olyan linux/bsd disztribúció aminél ne történt volna meg hasonló eset, pedig ott se kis mértékben védik a szervereiket.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
A DNS eltérítést te keverted ide, én végig a szerverek támadásáról beszéltem. A DNS nem annyira problémás dolog szerintem, pár fecske nem csinál nyarat (mármint ha néhány usert eltérítenek, akkor azzal őket szivatják meg, nem a teljes közösséget). Ha pedig a bitcoin.org dns szerverét nyomják meg akkor goto "megnyomják a http a szervert" problémakörnél járunk analógiában/rombolási mértékben ismét.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Crossfire mi a francnak? Semmi értelme bányászatnál. Sok esetben árt is a hashratenek, de a legszerencsésebb beszámolók szerint is maximum ugyanannyit érsz el vele (mondjuk nem teljesen értem, hogy hogy lehet olyan szitu ahol nem romlik az eredmény a CF-től, de elhiszem).
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
AMD APP SDK nélkül nem fordul le a cgminer. A statikusan fordított binárisokban benne van, így szerintem Windows vagy Linux alá nem kell utólag feltenni (mert a precompiled installerben/binárisban már benne van).
Egyébként nem próbáltam, én mindig magamnak fordítom, de így (from scratch) mindig kell az SDK, máshogy nem lenne cgminerem.[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Stablecoin-rol (SBC) tud valaki valamit? 3 napja mozgattam volna át a cryptsyre 800-at, de nem érkezett meg. Ma reggelre pedig teljesen eltűnt minden SBC-vel kapcsolatos dolog náluk (érdekes módon bal oldalon az árfolyamlistában viszont kint van). Bitcointalkon, vagy Cryptsy twitterén nincs infó semmilyen problémáról, sőt, inkább azt látom hogy pörög az SBC közösség.
Lehet hogy csak az én cryptsy accountommal van gond? Nyitottam ticketet, de addig is meg tudná nekem valaki nézni, hogy a "balances" szekcióban nála is eltűnt e az SBC? Előre is köszönöm!
-
Chal
addikt
válasz janos666 #4411 üzenetére
A bekötés kapcsán inkább nem szólnék bele a dologba, ahhoz jobban bele kéne mélyednem a témába (meg ismerni az említett vga-kat, mérni, stb..).
Viszont az elfüstölt táp kapcsán három gondolat:
- Én nem kötném fixen rövidre az ATX "power on" pin-eket. Az alaplap sem így működteti. Elég egy pillanatra rövidre zárni (barkácsolhatsz hozzá egy mikrokapcsolót is akár, ha gyakran kapcsolnád be).
- A kapcsolóüzemű tápok védelme túlterhelés esetén lenyom mindent. Szóval nem kéne hogy tönkremenjen attól, hogy túterhelik a vga-k. Akár rövidzárat is tehetsz egy jó minőségű táp bármelyik ágára, bírnia kell (pontosabban nyilán nem bírja, de ki kell kapcsolnia, és nem volna szabad meghibásodnia).
- Ha így kötöd be a tápokat, nem árt figyelni rá, hogy azonos földpotenciálon legyenek. Egy elosztóban voltak legalább? Ha nem, akkor az épület/lakás földelése jól meg van csinálva?
-
Chal
addikt
Cryptsy válaszolt Stablecoin ügyben:
"Stable Coin wallet is having some issues and is under maintenance. It should return soon. If you have a pending deposit or withdraw it should post when it comes back online. Thanks for your patience."
Mondjuk nem tudom mennyire vannak itt érintettek rajtam kívül
-
Chal
addikt
dArk-:: Egy ismerősömnek segítettem beüzemelni egy két kártyás riget (2x5970, Ubuntu 12.04), és az egyik kártya folyton lerohadt (GPU SICK, DEAD, stb..). Olvastam a tippedet (13.x-ről 12.8-ra downgrade) gondoltam kipróbálom.
A 12.8 nem hogy nem oldotta meg a gondot, de a másik kártya is elkezdett leállogatni utána. Visszatettem a 13.1-et, és úgy néz ki, hogy elhárult az egyik probléma, ugyanis mindkét kártya megy remekül, viszont a hashrate 700-ról lezuhant 500-ra Minden sw verzió ugyanaz, ami a régi állapotban volt, cgminer config változatlan. Sokkal nyugodtabb lettem volna, ha ugyanúgy döglik az egyik kártya, a másik meg megy a régi hashratevel
Érti ezt valaki? Egyébként már hozzá se merek nyúlni, most 1+1 döglött kártya helyett van legalább két működő, 1000k küröli hashratevel, ami jobb mint önmagában 1db kártya 700-al, csakhát….
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz Geller72 #4972 üzenetére
"scrypt" : true,
"intensity" : "19",
"gpu-engine" : "750",
"gpu-memclock" : "1100",
"gpu-fan" : "0-99",
"gpu-powertune" : "0",
"temp-cutoff" : "85",
"temp-overheat" : "82",
"temp-target" : "78",
"auto-fan" : true,
"auto-gpu" : true,
"gpu-threads" : "1",
"lookup-gap" : "2",
"worksize" : "256",
"thread-concurrency" : "8000"Ezzel 710khs-el ment a jó kártya (2x355khs), amíg a dirvert nem cseréltem ki, aztán vissza Jelenleg 520khs/kártya az eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Persze, megvolt a xorg conf gen, magamnak szívtam össze linuxal anno a configjaim BTC miningos időkben. Csak azok GB 7970-ek voltak, és az életben nem láttam még ilyet tőlük, pedig cserélgettem ott is masszívan a drivert/cgminert az elején.
Lehet egyébként hogy hibás az egyik kártya, igazából akkor lennek a legnyugodtabb ha döglene most is, a másik meg hozna 700khs-t, akkor legalább érteném
Amúgy igen, ugyanolyan Asus 5970 mindegyik.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Azért ennél az "oda kell adnia" témánál gondoljátok kicsit végig a morális részét is, ne csak a jogit. Ha valami egy boltban fel van címkézve 2500Ft-ra pl, és a pénztárnál közlik, hogy "hogy képzeled?!, az igazából 3500, csak elírtuk", akkor ott azt mondom hogy jogos az asztalcsapkodás, beleélted magad, megtévesztettek. Node mikor elírnak egy 1-2 nullát, és arra játszol hogy ezt tudatosan kihasználva jól járj, ők meg rábasszanak? Az azért nem ennyire fekete-fehér már. Mindenki hibázhat, gondolom ti is szoktatok, baromi szarul tud esni mikor mások ezt szándékosan kihasználják. Nomeg ugye honnét tudjátok, hogy nem a éhbérből élő alkalmazotton lesz leverve aki elírta az árat? Egyébként nincs boltom, és nem is voltam még soha hasonló helyzetben kereskedői oldalon, de azért nekem a fenti dolgok is eszembe szoktak jutni ilyen esetekben.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz oleslie #9217 üzenetére
És az irodaház mit fog szólni a villanyszámlához? Szerintem ők sem tudnak féláron áramhoz jutni... Nem akarják előbb-utóbb rádverni valahogy? Gondolom a költségeket nem arra kalkulálták ki, hogy fixen kajálsz 30A-t 7/24-ben... Szerződésben mi van erről, illetve hány amper jár az irodához?
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz oleslie #9237 üzenetére
Félreértetted amit kérdeztem. Tudok olvasni, írtad hogy én nem tudnék bemenni az irodába, ez érthető, és nyilvánvaló ebben a konstrukcióban. A kérdésem arra vonatkozott, hogy mi van akkor, ha az üzemeltető rádöbben, hogy te 70kHUF-ot fizetsz, de CSAK az áram amit elhasználsz, az mondjuk 150kHUF (és akkor még nagyon finom voltam). Gondolom ezek a dolgok rögzítve vannak a szerződésben, és megvannak a megfelelő kitételek (extrém túlfogyasztás, kaució lefoglalása, bejutás akadályozása, etc…).
Ha te úgymond "bennfentes" vagy, és ezekkel nem lehet gond, azt is megértem, de ilyenről eddig nem volt szó. Ha manapság valaki bérel egy irodát (nem okosba, nem a haveron keresztül, akivel meg lehet beszélni hogy a 150kHUF-nyi áramot majd elsikálják (aztán vagy így lesz, vagy nem)), akkor ilyen paraméterek mellett 1-2 hónap után úgy kiteszik mint a macskát sz.rni, és/vagy fizetni kell mint a katonatiszt, egyébként még a bérleménybe se fogják beengedni (mármint a bérlőt). Szóval értem én ha azt mondod, hogy ebből nem lehet gond, de erről eddig nem adtál infót, és ugye józan paraszti ésszel mi csak abban tudunk gondolkodni, hogy minden hivatalosan megy, úgy meg biztosan nem tud működni a dolog, és szopás lesz a vége.
-
Chal
addikt
válasz Reggie0 #9279 üzenetére
Persze, tudom, de 100A közösben eltűnés, az azért nem ugyanaz, mint egyetlen irodában fix 7/24-es 50-100A-nyi használat (már ha van annyi áram egyáltalán, de kötve hiszem). Ekkora ráhagyás (egy bérlőre nézve) nem fér bele senkinek, ha nincs haver, nincs okosba' elsikálva a dolog, csak annyi a történet hogy "hoppá, átalánydíj? használjuk ki!"), akkor annak csúnya vége LEHET. De mindez levegőben logó kérdés, valamint az is, hogy ezekről mi áll a szerződésben, hiszen azon múlik minden. Én ezért kérdeztem inkább (és nem állítottam, bár később találgattam, mivel nem érkezett válasz), de totál félreértette az illető.
-
Chal
addikt
-
Chal
addikt
Nincs valakinek véletlenül MSI R7970 3G OC -je? Lenne hozzá pár kérdésem, ez a kártya külön állatfaj
-
Chal
addikt
válasz Attix82 #10442 üzenetére
1050/1500, tc 8192, illetve sok-sok egyéb kombináció. A kártyával az a gond, hogy 500khs főlé nem megy (nem csak nálam, senkinél, tele vannak vele a releváns topicok). Biost kéne mókolni, de erről már sajnos kevesebb az infó, többnyire mindenki csak sötétben tapogatózik. Esetleg ha valakinek sikerült már megoldania a problémát, akkor érdekelne hogy milyen bios-al hajtja a kártyát.
És mégegyszer, konkrét típusról van szó MSI-n belül is: R7970 OC (2pmd3g), tehát nem általános 7970-es a kérdés, megy abból nekem több is egyéb gyártótól, ismerem őket már mint a tenyerem
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Igen, -g2. A frekipárokat pedig annyit próbálgattam, hogy tavaly tavasszal xls-ben vezettem őket, és kb 2 hétig szoptam a kártyával (include TC állítgatás) Gyakorlatilag annyit tudok elérni BÁRMIVEL, hogy nem 320khs-em van, hanem 450, de akkor az már összeszorított foggal Driver, cgminer verzió nem számít, ha pedig ugyanebbe a configba bepattintok egy GigaByte kártyát (szintén 7970) az MSI helyére, akkor 750khs-t nyom azonnal.
Azért futottam most neki újra, mert sok víz lefolyat azóta a dunán, gondoltam hátha növekedett a tudásbázis. Végül is így is van, btctalkon és más fórumokon is irkálnak már a kártyáról (mindenki ugyanígy szop vele), de sajnos a vége a bioscsere a dolognak (vagy úgy hagyják és elkönyvelik a 200-300khs buktát), viszont ennek kapcsán meg már nagyon kevés az infó (honnét, milyen biost, tuti megoldja e, stb..)
(Ja és SHA256 alatt tökéletes volt anno, 750MHS, ezt csak úgy a jegyzőkönyv kedvéért).
-
Chal
addikt
válasz Mesterlovesz #10459 üzenetére
Nem teljesen értem mit számít a config file a cmd paraméterezéshez képest, de elhiszem ha nálad máshogy működött. Egyébként linux alatt bányászom, és config file-al (eleve évek óta így használom, mert sokkal átláthatóbb), illetve a cgminer remote API-ját is használom.
-
Chal
addikt
válasz The Exiled #10460 üzenetére
Az unexchanged + ballance lesz az amit végül megkapsz. Persze az unex. csak egy hozzávetőleges érték, hiszen az még nincs beváltva, de egyébként nagy eltérés nem szokott lenni. Szóval add össze amit látsz, és éppen annyid van, illetve kalkuláld hozzá, hogy mennyi van még hátra a napból (CET szerint hajnali 2-3-ig tart egy forduló, akkor utal a middle).
-
Chal
addikt
válasz musztiii #10476 üzenetére
Magát az API-t használom, bővebb infóért érdemes a doksiját olvasgatni:
https://github.com/ckolivas/cgminer/blob/master/API-README
Egyelőre monitoringra használom főképp, de pool váltó scriptet is reszelgetek hozzá (sima fapados bash script).
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz Geller72 #10818 üzenetére
Tökmindegy hogy wifi vagy, utp, vagy optika, vagy akármi. Igazából a kapcsolat minősége számít (válaszidő, és sebesség), ez lehet bárminél szar, szóval ezt kell kimérni. Persze a wifinél nagyobb eséllyel lehetnek gondok (külső zavarforrás, gyenge ap vagy kliens, stb..), de ez nem jelenti azt általánosan hogy a wifi szar, illetve hogy nem ajánlott bányászásra, csak maximum az adott wifi, de annak is meg kell legyen az oka
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Nem innét kell megközelíteni (már ha tényleg a nettel van baj). Csinálj pár tesztet, egyszerű ping is elég (persze ne 5db csomaggal tesztelj), és le lehet adni nekik hibára, ha valóba rossz (válaszidők, csomagvesztés, stb). A szolgáltatókat marhára nem érdekli, hogy mit csinálsz a vonalon, illetve nem is tudnak vele mit kezdeni, de ha megfelelő és releváns műszaki információval látod el őket (itt valóban vicces lehet e helyett a "sok a reject mining alatt" meg hogy "szaggat a WOW"), akkor nagyobb esélyed van.
-
Chal
addikt
válasz Geller72 #10905 üzenetére
Bányászat.
-Magáról a bányászatról nem kívánunk beszélni, ez egy általános téma, amiről bárhol a neten lehet informálódni, éppen ezért itt is csak érintőlegesen foglalkozunk vele.Ezt módosítanám valami olyasmire hogy "Bányászat elméleti háttere, cryptopénzek működése", mert így furcsán hangzik Gondolom ilyesmire gondoltál inkább ezzel a bekezdéssel, mert az egész topic a bányászatról szól egyébként
A többit még olvasom, egyébként thx hogy foglalkozol vele!
-
Chal
addikt
válasz Cathfaern #11760 üzenetére
Értelmes ár: 3 dollár. Annyit talán még ki tud termelni 1db ilyen úgy fél év alatt. Az, hogy nem termel veszteséget a fogyasztása miatt, még nem jelent semmit, ugyanis a vételára miatt "termel" egy egyszeri nagy veszteséget, amit aztán soha nem fog lefaragni. Máshogy fogalmazva: a BTC-be számolt vételárat soha nem fogja elérni.
Nekem van pár ilyen szarom, már tavaly tavasszal is úgy dobták utánam, hogy 0.1BTC-ért rendeltem egyet (300 dolláros árfolyamon) teszt és játék jelleggel, de promó miat 3db-ot kaptam.
Óva intek tőle bárkit hogy ilyet vásároljon, hacsak nem ajándékba adják egy karton sör mellé mint egy kulcstartót, mert kb ez a kategóira. Illetve ha netán tényleg 2-3 dollárért adják, de akkor is csak annyi történik hogy nullán leszel vele
-
Chal
addikt
válasz Vikthor #12126 üzenetére
nem úgy van, hogy adómentes amíg be nem hozza a konfig/gép árát?
Nem, nincs olyan hogy "adómentes". Nem ülnek ott a NAV-ban, és követik hogy vajon Pistike hol/mennyiért vett configot, és jajjistenem kibányászta e már az árát
Szóval az az alaphang, hogy be kell vallanod az ÖSSZES bevételt. Aztán ha van számlád, akkor azzal lehet csökkenteni. Ha nem így teszel, akkor az a jelen adószabályok alapján bűncselekménynek minősül (1-3 év szabadságvesztés, stb…).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest