Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Font #1673 üzenetére

    Single rail: 1db ágon adja le a 12V-ot. Sok tápnál ezek szét vannak osztva, és nem biztos hogy be tudod úgy kötni a kártyákat, hogy mindenkinek jusson az adott ágon megfelelő mennyiségű villany. Ha ilyen a táp, meg kell nézni, ki kell számolni, illetve meg kell tervezni, hogy be lehet e kötni, és bírni fogja e.

    Végletes példa: van egy 500W-os tápod, ami tud egy 350W-os ágat, meg egy 150W-ost. Ha van 2db 200W-os kártyád, akkor sehogy se tudod őket bekötni, pedig a táp összesítve bírná.

    Az, hogy mennyi a névleges teljesítménye, meg mennyit ad le, megtalálod a táp gyártójánál, vagy az adott táppal foglalkozó tesztekben.

    Én pl Cooler Master Silent Pro M2-t használok, 840W-ot írnak rá, de simán bír 850 felett, ugyanis a Cooler M volt olyan rendes (vagy figyelmetlen?), hogy kizárólag a 12V-os ágra adta meg a teljesítményértéket amikor nevet adott a gyereken :) Azaz a 12V-os ágon kiveszel 840W-ot, ÉS még az 5V-os meg egyéb ágakon az alaplap és az ezen feszültségeket használó eszközök tovább tudják terhelni a tápot. Volt hogy mértem rajta 900W-ot a "on wall", (teszt jelleggel).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák