Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
olle
senior tag
220voltról valaki vett cuccot Bitcoinból, Bitpayen keresztül?
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
mepet
addikt
válasz ff-thomas #20970 üzenetére
"Wattool mindnhová 0-t ír"
Nálam is volt ilyen többször. És ilyenkor a claymore sem írja ki világoskékkel a hőmérsékleteket és a fanfordulatokat. Vagy újraindítás, esetleg riser-ek cserélgetése segített nálam. De, hogy mitől jött elő, azt passzolom. [szerk] Én a 6GPU modra gyanakodtam. Te is win7-et használsz?Táp ügyben RX470-esekkel kapcs. tudok nyilatkozni: alapbeállítások mellett (ugye még underclockigolni kéne) a single rail 750W-os Corsair CX750M táp vígan vitte a 4db kártyát. 5 kártyával elindult a táp, de ~félóra alatt összeomlott a rendszer. Az egy kicsit sok volt neki.
Nemtom mennyivel zabál többet a 480-as, de egy 1250W-os nem lenne elég egy 6-os rignek, úgy, hogy még az sem menne sosem ~85% terhelés felett? Csak kérdezem, mint mondtam, nincs RX480-asom.[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz westlake #20976 üzenetére
(#20976) westlake:
Én próbáltam a ZCL bányászatot tegnapelőtt, mikor épp ugyanennyit ért. A coinmine.pl-t és a tradesatoshi-t használtam. Negyed nap alatt pont annyit hozott (a plusz váltás és a plusz btc withdraw költsége után), mint a ZEC a nanopool-al.
Mivel ugyanannyit hozott, így akkor inkább ZEC a kedvenc váltómmal egyelőre, de be van lőve a batch fájl, hogy azonnal mehet a ZCL, ha úgy adódna.Tradesatoshi, ahol van még egy kevés ZCL-em, most éppen: "TradeSatoshi is currently in maintenance mode." "We will be back as soon we fix it, all coins and user accounts are safe."
-
olle
senior tag
válasz ff-thomas #20990 üzenetére
Megfogadom nyugi. Csak a tápos topicba felhozták a témát a Kolink táppal kapcsolatba. Majd mindenképpen olyat veszek ami képes monitorozni a fogyasztást. Ha az 2 db 750W os akkor annyi. Ha nem válik be a tervem a bányára akkor marad játékra.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
deadwing
addikt
válasz westlake #20976 üzenetére
Pedig én a helyedben elgondolkodnék rajta
De lehet megpróbálom elfelezni a gpukat a gépben és 2 minert futtatok, az úgy jó lehet?(#20972) Reggie0: szerintem dögszagú, szorozva 10-zel. Rothasztott hal... divatosan mondva fermentált
Nem is értem az embereket egyáltalán hogy találták ezt ki.Jut eszembe erre is ráröppentek a farmerek, legalábbis egy részük, tegnap [link]
[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Reggie0 #20986 üzenetére
Szerver táppal kapcsolatban egyetértek. Nekem egyszerűbb megvenni a Maxrevo 1600-as tápot, így nálam nem opció a szerver táp. Ez is fog működni 3 évig, de ki tudja, mi lesz majd akkor.. 1 év múlva fogom a seggem a földhöz verdesni, amikorra kitermelik a gépek az árukat és elkezdenek pofátlanul hasznot termelni
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Reggie0
félisten
FSP Raider 750, de nem javaslom.
IBM/Lenovo 1066W szerver tap(csatlakozohazakat cserelni kell)
IBM/Lenovo 560W(csatlakozohazakat cserelni kell)(#20983) ff-thomas: Szerintem meg szervertapokat kell venni. Azok eleve a folyamatos nagy terhelesu uzemre vannak kitalalva es nem kell megfizetni a gamer felarat.
[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
-
Beast_
tag
válasz ff-thomas #20978 üzenetére
Az Enermax Maxrevo 1600W néztem én is ki 6db RX 480-hoz
Csak nem vagyok benne biztos hogy elbírja, mivel multirail elrendezésű!
Nem terhelődne túl egy vagy több 12V-os ág ha két VGA van rajta??
Bekötésileg szerintem én nem tudom választani mi melyiken legyen.[ Szerkesztve ]
Keep It Real !!!
-
ff-thomas
aktív tag
válasz janos666 #20979 üzenetére
"Az Enermax Platimax mióta sznobság?"
Ne tessék má' mindent ennyire komolyan venni. Arra céloztam, hogy sokan itt is és pl. a celebünk (Vegán) is 750W-850W körüli táppal hajtanak 6 kártyát. Meg átalakítanak/átkókányolnak szerver tápokat, hogy párE Ft-ot lefaragjanak a beszerzési költségből. Az a tapasztalatom, hogy aki keveset próbál rákölteni, a végén az költi a többet, de nem akarok senki lelkébe szántani és semmilyen vitába belemenni, istenőrizz.. (és ez nem Neked szól, hanem általánosságban mondom).
Biztosan lehet olcsóbban 1350-1600-1700W-os tápot venni, én az Enermax minőségét és megbízhatóságát tizenéve ismerem és elégedetten használom. És jóval a szükséges minimum fölé számolom a tápot a tervezéskor.
Ennyi
Erre bíztatok mindenkit, vegyetek jó minőségű tápot és számoljatok legalább 25-30%-kal a szükséges teljesítmény fölé.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
rolko
őstag
válasz Overlocker #20971 üzenetére
Hűűű, elkell kezdenem állítgatni, mert 4 kártya (H97 Ann, g1840, 4gb, 80gb sata, CM V1000) az mPower szerint 590W 2.7A -t kapi ki a konnektorból.
A GPU az gyári feszen megy, a memó az 1950/950. Legújabb driver. Egyébként tegnap meghülyült a driver frissítéstől a rendszer, újra kellett húznom este a Win-t.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Overlocker #20980 üzenetére
Nem, mindig hasznos lehet (persze a gyakorlati különbség lehet szinte elhanyagolható, legalább is az új kártyákon), ha nincs szükség >=3.5Gb VRAM-ra, márpedig mostanság se ETH-val, de főleg ZEC-el nincs.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz CocooN-z #20977 üzenetére
Nekem ez van a .bat file-ban:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
ZecMiner64.exe -tt 0 -mport 0és a pools.txt-ben vannak a pool-ok beállításai, mint pl.:
POOL: zec-eu.suprnova.cc:2142, WALLET: x.y, PSW: z, ALLPOOLS: 0
A tt0 letiltja a ventilátor szabályzást/figyelést (szerintem az ADL a bányászprogramok legérzékenyebb része a kompatibilitásra/stabilitásra nézve, bár nem tudom a Polaris-t pontosan hogy monitorozza Clay, mert pont ezzel a generációváltással kezdte kivonni a forgalomból az AMD az ADL-t, de azt hiszem még csak Linux-on szűnt meg), az mport0 pedig a remote manager-t kapcsolja ki, mert nem használom. Az intensity-t most már kár piszkálni, mert alapból a legmagasabb értéket kapja, mióta nem fojtja már meg a kis CPU-kat és minden kártya gyorsabb már vele (szerencsére elkezdett már figyelni az új kártyákra, illetve ezekkel együtt az új driver-ekre...).
(#20978) ff-thomas
Az Enermax Platimax mióta sznobság? Nekem is ilyenek vannak, mert viszonylag olcsók a névleges terhelhetőségükhöz képest, illetve nekem is alaposan túl vannak méretezve, mert alig drágább még további pár száz W. A sznob az szerintem a Corsair AX1200i, vagy az EVGA tápok (ott tényleg keményen megfizeted a minőség mellett magát a márkanevet is).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
ff-thomas
aktív tag
Ha már így kérdezed.. Én a tápegység tekintetében űbersznob vagyok.
Enermax Platimax 1350W a 480-as rig
Enermax Platimax 1700W a 390-es rig
és
Enermax Maxrevo 1600W a 470-es csokrok (mert jobb áron van, mint az 1350W Platimax és alig kerül többe, mint az 1000W-os), az új rig-ekhez is ilyeneket rendeltem.
Lehet, hogy kicsit túlzás, mindenki ízlés szerint centizgesse a tápot, de nekem nem ér annyit. 500e körül jön ki egy 6*470-es rig, +- 15e Ft-on nem fogok vacakolni.
Max terhelés mellett is bőven van még tartalék a tápban és bírni fogja a 0/24 üzemet elég sokáig. 1 GPU áram kábelre 2 GPU-t kötök, 1 SATA áram kábelre 2 PCI-E riser-t és nem melegszenek a kábelek, stabil a gép.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
CocooN-z
őstag
válasz ff-thomas #20951 üzenetére
@default
7950 = 100 - 110
7850 = 50 - 60Kérdésem is volna Írja a miner mikor indul hogy "make sure bla bla ...GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100 be legyen lőve" Nu nálam full alap, és semmit nem állítottam, intensity-t is 4 re lövi, bár így lehet többet fogyaszt. BATCH file végére bebiggyesztettem, de error-t dob rá, h unknown command.
Hogy néz ki egy "JÓ" batch nálatok?
[ Szerkesztve ]
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
olle
senior tag
Srácok ki milyen tápegységet használ?
-
janos666
nagyúr
válasz Hurkafej #20973 üzenetére
Ezt ezt akartam írni, csak más szemszögből. Vagyis, hogy a felvázolt tesztet megzavarja a "pool luck", tehát szerintem nincs semmi értelme ahhoz képest, mint ha szintetikus becslésre hagyatkozik:
coin infláció * saját / globális hashrate * árfolyam [ALTBTC] függvény határozott integráltja (tetszőleges mintavételi finomsággal, de pl. blokkról blokkra frissítve a változókat - az infláció is lehet inkább a tényleges, mint a névleges),
és esetleg szemmel tartja (ha paranoiás vagy kíváncsi), hogy mekkora ehhez képest az eltérés a gyakorlatban mondjuk egy nap átlagán, illetve hogy ez közel esik-e ahhoz, amit a névleges (üzemeltető által közzétett érték) pool luck is megmagyaráz.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz deadwing #20967 üzenetére
Surströmminget nem javaslom. Bar ki lehet birni egy falatot, de minek kinozni magad. Szagra olyan, mint az uszodak melletti csatornakban pango viz es az izenek is csak ennyit erzel, meg azt, hogy baromi sos.
Es a belekbol tavozo gazok meg hozzak ezt par napig.[ Szerkesztve ]
-
Overlocker
veterán
Én közben később ránéztem, nem lett több ,csak az elején nyomta meg picit jobban. Én csak 1100/1900-on megyek így 450W körül az összfogyasztásom a 4 kártyával.
Neked? Nektek? (Mesterlövész) Milyen gpu fesszel? Melyik driver?
Próbálom belőni a legjobb fogyasztást / teljesítményt!
-
ff-thomas
aktív tag
Az miért van, h a WattTool az RX 470 és 480 kártyáimat se tudja állítgatni (mindenhová 0-t ír), találkoztatok már ilyennel? A GPU hőfokot jelzi egyedül, az pedig ugrál 0C és 1923778C között : )
Ugyanezt tapasztalom a gyári bios-t futtató kártyáknál és a moddoltaknál is. Túl friss az ATI driverem?
find a way or make one..
-
P3Dr0
senior tag
válasz BRIKLY #20968 üzenetére
Brikly: Ha a BTC banyagepre gondolsz akkor az az antminer ceg termeke. (2 x Antminer S3+). Es az o pooljukban banyaszok. PPLNS. Nem kene ennyit hoznia de megis.
Deadwing : surströmming az sved vagy lehet skandinav "okossag". Igazan undorito de a svedek eszik.....en okadok tole
-
westlake
félisten
válasz deadwing #20965 üzenetére
Az előbb írtam, hogy igen. Azok egyébként mehetnek bármeddig, nem kell őket leállítanom egy hét múlva sem. Ebben az a jó, hogy folyamatosan lehet követni, hogyan változnak egymáshoz képest a nehézségek. Publikus linket nem tudok adni, hogy folyamatosan követhessétek, de majd igyekszem informálni benneteket "folyamatosan". Körülbelül (csak) 10H/s-t tudnak azok a CPU-k, de összehasonlításhoz az is teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
deadwing
addikt
válasz westlake #20964 üzenetére
Igen. Szerintem ZCL. De ki kellene próbálni olyannak, akinek van 2 egyforma vasa
Beáldozod magad?Suprnovat javaslom, nekem többet hozott mint a coinmine.pl, lehet mert utóbbi túl nagy, hiába talál több blokkot.
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
-
rolko
őstag
válasz Overlocker #20958 üzenetére
Nálam 140 -147 között mennek 1286/1950 órajellel, és jah pontosan 20W lett több a teljes rendszer fogyasztása
-
deadwing
addikt
Emberek! Bittrexen a ZCL! Mellesleg el is indult mint az állat felfelé...
-
bazsyka
tag
R9 390 nálam beállt 174H/s-ra
-
ff-thomas
aktív tag
RX 470 4GB stabilan hozza a 138H/s -et. RX 480 8GB pedig a 150H/s-et.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
Latest version v6.0:
- improved speed by about 20-25% (depends on card model). About 180H/s on stock 390.
- "-i" parameter values are 0...4 now, default value is "-i 4".
- fixed issue with mixed cards.find a way or make one..
-
BRIKLY
veterán
105H/s HD 7950-el.
-
olle
senior tag
Köszönöm srácok megnyugodtam.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz bazsyka #20935 üzenetére
Nem tudom, szerintem nem. Max. állítgatni kéne az értékeket, itt van hozzá rengeteg infó:
http://www.overclock.net/t/1561372/hawaii-bios-editing-290-290x-295x2-390-390x
Nekem is van 1 db 390 és 3 db 390X kártyám, de még nem piszkáltam őket.
Viszont a hashrate különbség elhanyagolhatóan kicsi a 390 és 390X között.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
bazsyka
tag
Sziasztok!
Kérdésem van msi r9 390-re fel lehet tenni az msi r9 390x gyári biost,vagy ne is próbálkozzak vele? -
olle
senior tag
Srácok help.
ZecMiner64.exe -zpool eu1-zcash.flypool.org:3333 -zwal t1Vi2Z5rWNkkbZNSs7L77RgwueFiAkp2TNQ.olle -zpsw x
Flypoolra így jó?
Nem lát active workert.
[ Szerkesztve ]
-
Overlocker
veterán
Valaki nem talált jóféle ZEC difficulty figyelőt, ami percenként frissít pl?
-
Martin97
aktív tag
válasz ff-thomas #20910 üzenetére
Én is benne vagyok, hátha tanulok egy-két okosságot.
Szépen lefutott az 1 hetes próba, kemény 4k-t tudtam összehozni, nem volt semmi gond a hardverekkel, egyszer sem álltak le a minerek (claymore v2, cpu-ra nicehash). Hétvégén megyek haza, és telepítem a legújabbat. Kicsit nehézkes volt a konfigurálás, de meglett.
Viszont pár napja eléggé megzuhant a profitom.
Az asztaliban a gpu konstans 65-66 °C körül, a proci 55 körül van. A gpu tuningra nem reagál sebességnövekedéssel, pedig lenne benne tartalék bőven.Valakinek valami ötlet, hogyan tudnák több profitot elérni? Esetleg másik coin, ami többet hozna? Netán zombihálózat?
Martin
-
P3Dr0
senior tag
Olyan mintha trendfordulo lenne a ZEC-nel.
-
P3Dr0
senior tag
válasz janos666 #20907 üzenetére
Nekem elosszor banyaszattal indult a dolog majd mikor sajat börömön tapasztaltam,hogy par honap alatt elavultak az eszkozeim es kb. nyereseges sose leszek jo ha behozza az arat azota inkabb "vasarolok" es "kereskedek" majd "felreteszek". Banyaszni is regi (78xx radeon) VGA-kkal banyaszok az azokbol bejovo osszeg elhanyagolhato, inkabb csak hobbibol meg azert mert erdekel maga az egesz tema. Neha vadi uj coinokbol bezsakolok 1 adagot varva a csodat. Viszont banyaszok BTC-t is regi celhardverrel es mar vagy 2 eve ugyanannyit banyaszik (naponta ~100000 satoshi) ezt nem ertem igazan miert mert ha joltudom a diff. novekedesevel a kitermelt coin mennyisegnek is csokkennie kene. Igaz a gyarto pooljaban banyaszom es lehet maskepp tortenik az elosztas, nemtudom. Mindenesetre mar hagyom,hogy kilehelje a lelket a HW. mert eladni sem erdemes mar annyira keveset er. Huvos klima miatt a hutessel sem kell aggodnom es mivel sok a vizi eromu a kornyeken az elektromos aram "szinte" ingyen van.
-
AnonyX
tag
Nagyon felkapott az utóbbi időben a Slack. Lehetne csinálni egy csoportot és ott is lehetne kicsit zártabban beszélgetni, agyalni, ötletelni. Több alcsoporto/szobát nyitni és mégiscsak gyorsabb mint egy fórum, ahol nehézkes és körülményes lenne minden témára nyitni egy-egy fórumtémát...
-
ff-thomas
aktív tag
Nem vagyok ellene. És tudom, hogy nem mindenki lakik Bp-n vagy közelében. Igazából a hol-mikor-hogyan az képlékeny, mindenkinek a rugalmasságát és lehetőségeit figyelembe véve biztosan közös nevezőre tudunk jutni. Akivel nem, azt kirekesztjük, kitagadjuk
find a way or make one..
-
olle
senior tag
Ún Brainstorminghoz nem muszáj személyes találkozó pl. lehet hogy valaki az ország másik végében lakik. Tudom Pest mindenkinek a kert végében van. Mondjuk lehet ilyet különböző Voice Chateken tolni. Amolyan megelőző jelleggel.
-
ff-thomas
aktív tag
-
ff-thomas
aktív tag
Már egy ideje agyalok rajta, hogy egy találkozót összehozhatnánk valahol BP-n. Kicsit ismerkedhetnénk, "brainstormingolhatnánk" valahol 1 (2-3-5-10) kávé, akármi mellett. Csapatépítő tréning, szakmai konferencia, mind1 minek nevezzük
Na. De komolyan mondom. Én nem szeretnék megállni 10-15-20 kártyánál. A kockázatot minimalizálni kell, a beruházást pedig finanszírozni valamiből, a gépeket felügyelni/üzemeltetni. Indíthatunk cloud mining szolgáltatást. Készíthetünk saját pool-t ETH-ra, ETC-re, ZEC-re, bármire, infrastruktúra megvan, programozó kell. És kitalálni valami pluszt, amivel a tömegeket át lehet csábítani (ne a pool fee csökkentésével, mert azt bárki tudja és a profitot is durva módon csökkenti..).
Ötleteim vannak a kockázat csökkentésre, a finanszírozásra, a pool fellendítésére, stb., beszéljünk róla.
Mit szóltok egy ilyen összeröffenéshez?
find a way or make one..
-
janos666
nagyúr
válasz ff-thomas #20903 üzenetére
Ha "be akarok fektetni" egy altcoin-ba, akkor nem rakok össze egy zajos, forró monstrumot, ami foglalja a helyet, és folyamatosan felügyelni, mikro-menedzselni kell (még ha ugyan azt bányászod végig, akkor is követni kell a program/driver-frissítéseket, nézni hogy leállt-e, hibát keresni ha becsúszik, gariztatni, stb) és fizetem ki a nehezebben kiszámítható költségeket (a hardware amortizációt sem könnyű becsülni, de még a fogyasztás is ingadozhat), hanem fogom magam és gyorsan pár kattintással (vagy ha nagy mennyiség lenne, akkor többel és hosszabb időszakon keresztül, de még mindig sokkal gyorsabban, mint ahogy egy méretes VGA farmot össze lehet rakni) veszek belőle, elteszem, "örülök".
-> Bár én ilyet nem csinálok. Altcoin-oknál szerintem célszerűbb minél rövidebb távú tervekre törekedni. Nem lehet mindegyik "a jövő", és van belőle legalább ezer, lesz még további több ezer... lehetetlen megmondani melyik "nyer" hosszú távon, de valószínűleg egyik sem olyan értelemben, hogy akkor valószínűleg a BTC is "nyert" közben, csak azt ezerszer könnyebb volt megtalálni (és ebben a gondolatban a "nyeremény" alapvetően kb. annyi, hogy egyáltalán fennmaradt, nem merült feledésbe, hozamokról még nem beszéltünk).
Ez nem zárja ki azt, hogy hobbiból bányásszak profitért. Ezt a kettőt nem muszáj összekeverni, és csak bonyolultabb lesz az élet, ha mégis megteszed.
Ha már fedezted a kiadásaidat (én még a szerelés és felügyelet munkaigényét is beleszámolnám, mint "fizetés" magamnak, nem csak az áramdíjat, de főleg a hardware értékvesztését nem hagynám ki a képletből), akkor nyilván bármit csinálhatsz a tiszta profit résszel, ami jól esik, akár elköltöd, félreteszed, vagy "befekteted" valami másba (akár szerencsejátékba, vagy épp altcoin spekulációba, mindegy).
Na, én ebben a körben még közel sem vagyok ehhez. Ha őszintén ránézek a számokra, igazából kezdhetnék pánikolni, hogy tényleg jó ötlet volt-e 10+ kártyát megvenni szeptember-október közt. Szóval épp elég nagy spekuláció van már szerintem ebben. Nem kell feleslegesen növelni a rizikót további kockázat rárétegzésével. Nem hiányzik a "dupla vagy semmi".
[ Szerkesztve ]
-
P3Dr0
senior tag
Na! Valaminek tortennie kell......
-
ff-thomas
aktív tag
válasz kelly84 #20900 üzenetére
4 db referencia RX 470-es kártyát bele tudsz tenni, a backplate-et le kell venned hozzá 3 kártyáról (ami legfelülre megy, azon maradhat), hogy elférjenek. Így a házba mehetnek, nem olvasztják le a festéket róla, de megfelelő házat nézzél hozzá, amit jól lehet szellőztetni (pl Corsair Carbide 500R egész jó, de nyilván lehet olcsóbban is, drágábban is, szebbet is, jobbat is találni, csak egy tipp).
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
válasz janos666 #20902 üzenetére
Az egyik pontra rákérdeznék, amivel nem értek egyet, vagy csak nem értem, indoklást kérek - mély tisztelettel: ha altcoinokat bányászok, miért ne tartogassam őket hónapokig, vagy tovább? Simán el tudom képzelni, hogy van olyan, aki befektetésként kezeli és ETH-ban megtartja, vagy BTC-ben, mint valami részvényt.
Másik: véleményed szerint általánosságban jó stratégia-e bányászként, ha: kiveszem a termelt altcoinból a bányarém üzemeltetési költségét, a maradékot pedig 2 részre osztom, egyik részét félre teszem tartogatni, másik részéből elkülönítve kereskedek?
find a way or make one..
-
janos666
nagyúr
válasz pető bá' #20898 üzenetére
Ez csak az én szubjektív véleményem néhány év szórványos laza tapasztalatából, de szerintem döntsd el egyértelműen, hogy bányászol, vagy spekulálsz, és utána cselekedj mindig eszerint.
- Ha bányászol, akkor rendszeresen add el a termést (minél sűrűbb ütemezésben, amit még nem érzel aránytalanul megterhelőnek a potenciális anyagi kockázathoz képest a teljes bányászvállalkozás méretére vetítve) minimum BTC-ig, de inkább USD/EUR/HUF-ig (pl. válts alt-ról naponta BTC-re, BTC-ről pedig csak hetente HUF-ra, de ne őrizgess bányázott alt-ot hetekig-hónapokig, vagy bányászatból származó BTC-t fél-egy évig).
- Ha spekulálsz, akkor felejtsd el a gépzúgást és vár a futures market.
* Ha mindkettő érdekel, akkor is különítsd el őket minél jobban (ideális esetben teljesen). Még akkor is ha az egyikből kivett profitot teszed át egyszeri (vagy csak totális csőd esetén újrakezdéskor többszöri) alkalommal a másikba, mint annak az indulótőkéje (nyilván, ha pl. be akarsz tenni OKC-re 1 BTC-t, közben pedig bányászol már havonta 1 BTC-t, akkor egy hónapban ne add el, amit bányászol, hogy aztán vehess 1 BTC-t egy automatából, de ne a spekuláns fiók címére bányássz folyamatosan határozatlan időn át, ne keverd össze teljesen a két számlát örökre...).
Szerintem nincs azzal semmi baj, ha pl. valaki nagy izgalommal tüzelte fel a GPU-parkját ZEC bányászatra, mert úgy érezte "ebből dől majd a lé", miközben azon izgult, nehogy likvidálják a ZECZ16 short pozícióját BitMex-en, ahol arra számított, hogy a ZEC árfolyam engedelmeskedni fog a gravitációnak és lejön az egekből a földre. Ez két külön világ, szóval nyugodtan lehet őket ekként megélni párhuzamosan is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Formula-1
- AliExpress tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Formula-1 humoros
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Asus Tuf 3080ti 12gb
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest