-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
-
huncutka1029
addikt
válasz
gamer0101 #25763 üzenetére
azért mert windows
Sajna néha megőrül, 3-4 havonta a nero is eljátszotta, mostanában nincs vele gondom (kopp-kopp)
A PC-men is van wi fi, de csak az UTP kábellel lett stabil, és akadás mentes a stream.
Win 7 alá nem a legjobb az universal.Próbáld meg UTP kábellel rákötni a laptopot a routerre, és nézd meg úgy stabilabb e.
Segíthet még az is ha a routeren a tűzfalat kikapcsolod, vagy a jelszavas védelmet.
A beállításoknál a bindinget kapcsold be, és a DHC forwarding is legyen engedélyezve.A laposon meg hozz létre új hálózatot, a tipusa legyen nyilvános , és minden eszkösznek adj teljes hozzáférést a megosztott tartalomhoz.
ezek még baromira meg tudják fogni a streamelést, illetve a csatlakozást.
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz
gamer0101 #25761 üzenetére
az a baj, hogy a laptop 1366 x 720 p , a tv meg 1920 x 1080, így ezeket a tartalmakat nem nagyon fogja megjeleníteni, illetve nem is boldogul velük.
Plusz 3 GB ram-od van, a videokártya integrált ha jól láttam a specifikcióban.
Így nem fog 1 gb-ot elvenni a memoriából.
Ha mégis, akkor meg nem marad csak 1,5 GB ram a windowsnak, és a DLNA kliensnek.Azon plusz a wi-fi G-szabványos nem N-es, már nem is kell csodálkozni, ha akadozik full HD.
-
baro32
aktív tag
válasz
gamer0101 #25759 üzenetére
Szia
Nekem is Dlink-524-es van és gond nélkül működik lenovo y580 és a 42lm640s tv-közt.
Igaz olyankor nem tesz neki jót ha a gépen is netezünk főleg torrent le-fel töltés mert akkor akadozik az átvitel.
De ha csak filmet osztasz meg a laptop és a tv-közt (xvid) mert ugyebár a fhd és a 3d hez már tényleg kevés az a 54Mb-es ruter akkor simán nézhető a film én is ugy nézem és akkor nem kell foglalkozni a pendrive-s megoldással.
Remélem segítettem.Ja és még annyit hogy én WIFI-n használom.
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz
gamer0101 #25494 üzenetére
akkor neked is ajánlom figyelmedbe ezt a leírásomat a legolcsóbb megoldás,
Illetve ha an rca bemenet a DVD-den akkor is!DVD hangerő max-ra, és akkor a tv hangjával játszatsz a levellel
majd mindjárt jönneka fikázások, hogy ez csak stereo, meg virtual Dolby szőrrand, de ne törődj vele, ha gondolod,gyere el hozzám, és meghallgathatod, mit szól!
Hidd el nem rossz! -
huncutka1029
addikt
válasz
gamer0101 #25490 üzenetére
Azért van, mert audió kimenet kizárólag a fülesen, vagy optikán keresztül megy ki, kivéve a tv tuner hangját.
HDMI 1 (ARC) porton keresztül lehet még esélyes, ha a házimozid simplink támogatott, akkor a tv távjával még irányítható is, és ott valszleg a hangot is kitolja. A scarton, RCA-n csak a tv tuner hangja megy ki.
-
Ravenloft
tag
válasz
gamer0101 #25477 üzenetére
Jómagam elég sokat "szívtam" ezekkel a Media Serverekkel, mivel nem Windows (OSX) alól használom őket. Kezdetben volt a Plex, de sajnálatomra nem minden file formátummal boldogult rendesen. Kipróbáltam a TVMOBiLi-t, ami gond nélkül vitt mindent (1080p-s 3D filmek döccenés mentesen) viszont ott sajna az volt a gond, hogy csak trial volt belőle. Aztán jött a Serviio féle DLNA kliens, amit a mai napig használok, és meg kell, hogy mondjam "kopp...kopp" semmi gondom vele. Minden formátumot ismer, pikk-pakk be lehet állítani és már mehet is a stream. Nincs akadás, nincs szaggatás, nincs olyan amivel ne boldogulna. Ja és laptopról (MBP) megy a stream, wifin keresztül. A net sebessége 40/20-as és a router egy AirPort Express (új).
Szóval tehetsz vele egy próbát, ha gondolod. Ja és frankó kis mappa rendszer van benne ami nagyban megkönnyíti a HDD-n lévő filmek "szortírozását".
-
törölt tag
válasz
gamer0101 #25447 üzenetére
A FullHd felbontás egy dolog, de itt a tömörítés számít. Lehet az egyik FullHD filmnek 10 Mb/s a bitrátája, a másiknak meg akár 30 vagy 40. A másodiknak annyival nagyobb sávszélesség fog kelleni. g-s wifi-nél asszem 50 Mb/s az elméleti maximum, de azt még akkor sem fogja elérni ha ráteszed a laptopot a routerre, így kizárt hogy akadásmentesen elvigyen egy 30-40 Mb/s-os videót.
Én mindeképp megpróbálnám akkor a laptopot kábellel a routerre kötni. -
gamer0101
aktív tag
válasz
gamer0101 #25442 üzenetére
Update1: Siker! Valahogyan megoldódott és pillanatnyilag stabilabb is az előző programtól, viszont 1080p film lejátszásakor úgy tűnik nem tud elég gyorsan bufferelni, mert pár másodperc után kiürül a "buffer mutató csík" és szaggat a videó a TV-n. Bosszantó sajnos. Van erre valami megoldás? Jelenleg a TV kábelen csatlakozik a routerhez, a laptop pedig Wifi-n. Új, komolyabb router? Vagy egy bármilyen 150Mbps-t tudó USB-s Wifi adapter is megteszi a TV-be? Kösz a segítséget!
-
huncutka1029
addikt
válasz
gamer0101 #25437 üzenetére
Win 8 alá az universal mediaservert tedd fel!
innen letölthető[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest