- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz JulianSinulf #537 üzenetére
Biztos kiszámolták miért éri meg, de beszédes, hogy kb. azonnal lett egy tört verzió. Eddig nem olvastam, láttam negatív véleményt a működéséről, 'csak' azt, hogy virnyának jelzi a rendszer.
Ha dolgoznék vele nyilván még így is megéri, de havonta egyszer feliratozom, vagy vágok sablont már inkább alternatíva után nézek.Milyen fémre jelölő spray-t érdemes venni? Ami itthonról is beszerezhető és nem horror áron?
-
MrChris
nagyúr
válasz JulianSinulf #517 üzenetére
Még olyan kérdésem is lenne, hogy az infránál mit lehet csinálni különböző frekvenciákon, mire jó az állíthatósága? Fémen a színét befolyásolja?
A Sculpfun IR2-nél erre nincs mód és úgy tűnik talán a többi 2Wattosnál se.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz JulianSinulf #514 üzenetére
Még próbálkoztam, acélba tud gravírozni és van olyan sárgaréz lemezem amibe szintén, valószínűleg az ötvözet függvénye. Aluból kétfélét tudtam kipróbálni de egyáltalán nem megy. Itt van egy Gweike Cloud G2 20W ami fém névjegykártyába 10 menetben át tudja vágni. 2W-al az lehet, hogy pont 100 menet:
xTool F1 Ultra készülékben látom, hogy kétféle lézer van, infra mellé miért kell dióda lézer? Mi az amit az infra nem tud? -
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #505 üzenetére
Akrilt alapvetően csak a CO₂ lézer vágja. Üveget pedig az M8 MOPA fiber.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Devil Smile
őstag
válasz JulianSinulf #505 üzenetére
Hello, nem akarok hülyeséget mondani, de mintha azt olvastam volna, hogy ha pl megfested, akkor viszi... DE majd hátha nálam tapasztaltabbak is tudnak válaszolni..
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
madmike
őstag
válasz JulianSinulf #495 üzenetére
1200€ azért nem kevés. 24w-osakat már 150k forunt körül lehetne kintről venni, kiegészítőkkel is kb 220. Lehet jobban járnék egy ilyennel az elején és kihagynám a k40et? Aztán ha bejön a dolog akkor a diódásról egy normális co2?
[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
DGery
aktív tag
válasz JulianSinulf #489 üzenetére
iCube-hoz használj LightBurn-t
A többi részében hírtlen nem tudok segíteni, hogy annál hogyan megy a pozicionálás :/
by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #388 üzenetére
Az 130 cm × 90 cm már elég nagy, nagyon jól használható. Illetve ezek a gépek elöl, hátul nyitottak, így áttolható rajtuk a nagyobb anyag is (bizonyos vastagságig).
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #386 üzenetére
Még a 9060 is elegendő lehet neked. 100W-os csővel. Anyagában nagyon erős a konstrukció és még a design is korrekt. Persze, ha elfér a nagyobb, akkor inkább azt érdemes, mert az emberek hajlamosak kinőni ezeket a gépeket.
Az akrilt nagyon kielégítően lehet vágni lézerrel, a fém gravírozása viszont csak akkor működik és akkor egészséges, ha kezelve van a felülete (pl.: eloxálás, festés). Kimondottan fémhez a fiber az ajánlott, főleg, ha vágni sem kell. Ezzel brutálisan részletes és gyors a munka (akár 4.000 mm/s).
Árulunk led talpakat is akrilhoz. Csak mondom.
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #384 üzenetére
Szívesen.
Garázst javasolnám egy fűtőpanellel. Ha télen nem tudod használni, akkor nem is termel. Szerintem teljesen felejtős.
A vizet sem lehet csak simán leereszteni, mert sokszor alattomosan nem látszik a csőben, és simán szétrepeszti a fagy.Egyébként milyen műanyagot vágnál vele?
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #382 üzenetére
Szia!
Ebben az esetben jó helyen jársz. Ezek teljesen komplett gépek, persze, ha valakinek van, akkor lehet hűtő, vagy elszívás nélkül kérni.
Minden gépet kibontunk, tesztelünk, beállítunk átadás előtt. Videót is küldünk arról a példányról, amit a kuncsaft végül megkap. Ha különlegesebb anyagot tervez vágni, akkor küldhet tesztanyagot, aminek a megmunkálását levideózzuk, fotózzuk, majd visszaküldünk, stb., de legjobb, ha el tud jönni megnézni.Szóval - ahogy mondod - a gépet csak be kell dugni és mehet a móka. Kis túlzással, mert például szakszerűen meg kell csinálni az elszívást, de amúgy ja. Illetve ajánlani szoktuk a tartályos kompresszoros levegőasszisztens megoldást.
Lézercső hűtése
A CW-5200 chiller teljesen zárt rendszere biztonságosan tartja állandó hőmérsékleten a hűtővizet, illetve teljesen buborékmentesen. Megváltás az akvárium pumpa-vödör kombó után. A cső mellé szerelt áramlásérzékelő letiltja a lézer tápját, ha nem megfelelő a keringés, így nem jön ki lézer a cső végén és nem fő meg.
Mindemellett előzetesen beállítom a tápon a maximális áramerősséget, így szoftveresen már nem lehet túlhajtani.Elszívás
Nagyon fontos és nem csak a légtérbe kerülő füst miatt, amit belélegzünk, hanem a gép általános tisztasága, illetve a cső, a tükrök és a fókuszlencse tisztán tartásában is erős szerepe van.
Ehhez nagy teljesítményű, általában 550W-os, fém lapátos ventilátort adunk, amit kültéren célszerű elhelyezni részben a zajszennyezés, részben a tisztíthatóság miatt. Bemenő ágon kapott egy rácsot, ami a sok port és szennyeződést megfogja, így időnként hajlamos eltömődni, de mivel egy mozdulattal eltávolítható róla a gégecső, pillanatok alatt le lehet róla kefélni a salakot'. Ha már durva a helyzet, akkor néhány csavarral eltávolítható az egész oldallap, és a lapátokról is hamar leszedhető a kosz. Itt jön képbe a fémlapátok tartóssága; bírják a drótkefét.
A csövezést érdemes falon kívülre 160-as, merev falú KG csatornacsővel megoldani. Ennek jobb az áramlása, valamint könnyebb a tisztítása.Nincs tapasztalatunk a szűréssel, de sok jót nem hallottunk erről. Ezek a gépek rengeteget vágnak, rengeteg a füst és a por. A szűrőberendezések baromi drágák, kevésbé hatékonyak és a folyamatos szűrőcsere miatt rohadtul nem gazdaságosak. Aki Trotec géppel napi 10-20 bélyegzőt megcsinál, az még okésabb, de azok az elszívók felérnek egy kínai gép árával és még mindig nem olyan hatékonyak, mint a közvetlen kültérbe kifújatás.
Air assist
Alapból egy erősebb pumpa van a csomagban, de célszerű automatizálni, amihez ki kell építeni a rendszert. Ez a későbbiekben bármikor megoldható és persze nem kötelező, de sokat javít a terméken és a munka kényelmén. Viszonylag egyszerű dolgokra kell gondolni. Komplett rajzot készítettem ehhez, típusszámokkal, bekötéssel. A lényege, hogy egy mágneskapcsoló szoftveresen (LightBurn) aktiválható, így egyetlen kattintással lehet vezérelni a levegőbefújást a fejnél réteg szinten. Így gravírozáskor csak ~0.1 bar túlnyomást kap a lencse alatti tér, ami a füstöt nem préseli az anyagnak, viszont már elegendő, hogy megvédje a lencsét, vágásnál meg mondjuk 1 - 1.5 bar, ami növeli a vágás hatékonyságát. Az eredmény tisztább gravírozás és vágás.Helyigény
Gépfüggő, hogy mekkora helyet foglal el. A legkisebb 6040-es, a sajátjaink meg mondjuk 1610-esek, de vannak fiber vágó gépek is, ezek 3 × 2 méteres munkafelületűek, szóval gondolhatod. Más világ, de visszük ezt is, ha ilyet szeretnél.
Azt ajánljuk mindenkinek, hogy bár kerekeken van az összes gépünk, tehát könnyen mozgathatóak, mégis hagyjanak körülöttük helyet. Ha be lesz tolva a sarokba és nem lesz hozzáférhető, akkor takarítani sem fogják olyan időközönként, ahogyan az elvárható.
Egyébként legnagyobb gépeink is beférnek egy 60 - 70 cm-es ajtón, mert lábaik nélkül szállítjuk őket, és ekkora a legkisebb dimenziójuk.
A jelölő fiberek pedig simán elférnek egy asztalszélen.A gépnek az az ideális, ha mondjuk nem megy 10 fok alá a hőmérséklet, szóval ahol még az ember is megvan. A nagy meleg sem a legjobb, de a hűtő intézi a állandó hőjét. A fagyálló és minden más adalék használata kerülendő. Sima desztillált, esetleg ioncserélt víz legyen a chillerben. (Nyáron K40-nél pedig a jégakkuzás elég szívás. A nagy könyv szerint erősen kerülendő.)
Egyszerűen csak mindig legyen a gép körül minimum 7-10 fok. Egy 30.000 Ft-os fűtőpanel mindent megold, nem kell fagyástól tartani.
Egyébként egy 100W-os gép már termel annyi hőt, hogy egy kisebb pincehelyiség hőmérsékletét néhány óra alatt pár fokkal megemelje.Ami fontos, hogy átadáskor viszonylag hosszasan bemutatjuk a gépet, és természetesen lehet kérdezni. Szerintem a vásárló full pakkot kap, supporttal. Későbbiekben is felhívhat, segítünk. Általában viszont már gépátadás előtt is átbeszélünk mindent. (Mit tud a lézerezésről, mit szeretne gyártani, vágja-e a grafikát, stb.)
-
ratkaics
senior tag
válasz JulianSinulf #368 üzenetére
Szerinted akkor az ez az Atomstack gravírozó jó választás lehet?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
ratkaics
senior tag
válasz JulianSinulf #366 üzenetére
Nem semmi "figurák" vannak.
Tudom, hogy kell elszívás a műanyaghoz.
Igazából azért szemezek a diódással, mert amikor nem kell vele dolgozni, akkor viszonylag kis helyet foglal és azt remélem, hogy ha valami "komolyabbat" választok, akkor a nagyobb mennyiség gravírozni valóval is tartósan elbodogul majd.Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #333 üzenetére
Nincs mit.
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #331 üzenetére
Az asztal, amit küldtél nem rossz, de kicsit túl van bonyolítva. Persze van előnye a méhsejtráccsal szemben.
K40-hez a gyári vezérlővel kevésbé ajánlott a késes asztal - és biztosan megköveztek -, de maga a K40 sem ajánlott. Fejlettebb vezérlőkkel, LightBurn-ben van lehetőség hidakat (bridges/tabs) használni. Ezekkel nincs billenés és emellett még számos előnye akad.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #329 üzenetére
Mi mindig késes asztalt használunk.
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #327 üzenetére
Én a késes asztalt ajánlom.
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #324 üzenetére
Innen nehéz megmondani.
Mire használod a gépet? Csak a rács miatt kérdezem.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #319 üzenetére
Igen, 400 mm/s-al alig volna időd pislogni, mire kivágna ekkora darabot.
LightBurnben a fogaskerék ikonra kattintva eléred az alábbi beállítások ablakot.
Itt tudsz váltani a mértékegységek között.Verziószámtól és vezérlőtől függően ettől eltérően is kinézhet.
[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #317 üzenetére
400 mm/s sebességgel egy 150W-os cső sem képes egyetlen menetben átvágni a 2 mm-es plexit. Ezért kérdeztem. 40W, 4 mm/s sebességgel vinné, de 400-al biztosan nem. 400-al gravírozni szoktunk. (Más kérdés, hogy mekkora darabot vágtál ki, mert a 400-ra való gyorsuláshoz kellene úgy 25 mm hely a induláskor és a sarkokban is.)
A 40W-os csövek általában 20 mA-ig terhelhetőek márkától függően. Ellenőrizd a sajátodat típus alapján!
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #315 üzenetére
A 400-nak mi a mértékegysége?
A másik kérdés, hogy tudod-e, hogy 25%-on mennyi áramot kap a cső. Ez azért fontos, mert lehet már 25, vagy 50%-on megkapja a maximumát. A maximális érték felett használva pedig hamar tönkre megy a cső még megfelelő hűtés ellenében is, ami K40-eknél eleve nem szokott biztosítva lenni.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
JulianSinulf
senior tag
válasz JulianSinulf #314 üzenetére
Megtaláltam a lógó vezetéket is, amit a PWM-re kell kötni.
Nálam van egy extra kapcsoló, amire rámegy. A Lightburn és Test mód között tudok váltani. Vagyis a gépen állítható power és teszt gomb működik, ha átkapcsolok.
Összedugtam, működik.
Viszont az elszívásom kevés a műanyaghoz. Nagyon büdös lesz a gép körül. Ráadásul a levágott darabnak is van szaga. De ez meg szerintem azért, mert korábban sokat használták fára.
Amúgy 400-as sebesség 25%-os erővel már átvágja a 2 mm-es akril lapot. -
imibogyo
veterán
válasz JulianSinulf #312 üzenetére
Ebből a videóból szerintem ki tudod lopni a sorrendet és igen szerintem kell az a csatlakozó. Bár itt a szalagkábeltől indulva sárga-barna-fekete-fehér kábelek vannak (a tápegység felső szélétől indulva ugyanez a sorrend), de a te színeiddel behasonlítva jónak kell lennie. Nem tudom mennyire tudsz németül (én semennyire... ), de itt talán még jobban látszódik annak a csatinak a bekötése...
-
JulianSinulf
senior tag
válasz JulianSinulf #311 üzenetére
Sziasztok!
Összekötöttem a lézervágót a géppel, gond nélkül felismerte a Lightburn.
Viszont nem akar működni. A motorokat nem mozgatja. A lézer teszt módban működik.
Van egy kábel, ami nincs rádugva a panelra. A csati alapján a Power-hez megy, nagyon esélyes, hogy ez hiányzik a motoroknak, de nem akarom rádugni, míg nem biztos. És a lábaknak sem mindegy. A kábelen lévő csatiról le van törve a műanyag. Ha nagyon akarom, akkor biztos, hogy akármilyen módon rá tudom ügyesen dugni.
Szóval a kérdés, hogy ez hiányzik neki, hogy működjön? Mi a helyes színsorrend?
Mikor elhoztam, akkor működött és elvileg nem lett semmi lehúzva. Most először megnéztem, hogy milyen panel van benne és csak utána kapcsoltam be. De nem tűnt fel, hogy ez lecsúszott volna.
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #309 üzenetére
Szia,
Még nem használtam Gerbil vezérlős gépet, de a LihgtBurn alapvetően tudja. (A drivert is tartalmazza a szoftver.) Elméletileg működik minden további nélkül.
40W vinni fogja a 2 mm-es akrilt, csak lassan.
LightBurnben a LaserTools menüpontban van a MaterialTest. Ez gyakorlatilag egy 'varázsló'. Csak paraméterezned kell, majd egy kattintásra megcsinálja a tesztábrát, amit már küldhetsz is a gépre.[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
válasz JulianSinulf #206 üzenetére
Peltier-re találtam egy-két megoldást.
-
Utka
aktív tag
válasz JulianSinulf #203 üzenetére
Keress itthon használtat.
Sokan kezdenek rájönni, hogy "JaMégsem ....".Találsz hozzáértőt, aki beállítja, kipofozza a helyszínen és még be is tanít némi (
egyretöbb)forintér. Pénzed is maradhat ....
Kezdeni, tanulni tökéletes.
daninet@201 :
Digitális ampermérő? nocsak.Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
daninet
veterán
válasz JulianSinulf #201 üzenetére
[link]
Ezen már minden van. Air assitst, célzó lézer, normális ampermérő, magyar gari, magyar számlaMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz JulianSinulf #198 üzenetére
1000 euróig keress egy fullos K40-et amiben van air assist, állítható magasságú platform, célzó lézer, rendes ampermérő stb. Beírod aliexpressen hogy co laser és 350k felett nézegeted őket azok már meg vannak pakolva fícsörrel.
A 3000 euró az pont egy fura ár, mert a prémium otthoni lézerek mint a Glowforge 4000től indulnak általában. Majd esetleg mások is kijavítanak, de 3000 körül még szerintem kínaikat tudsz venni csak nagyobb formátumút.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz JulianSinulf #196 üzenetére
1. igen. nem káros, hanem konkrétan mérgező. Nyílt térbe kell kivezetned
2. igen. Csukott fedélnél nem kell szemüveg sem, de ettől függetlenül ajánlott, egy(vagy két ) szemed van. Ezen nem érdemes spórolni.
3. nem zárt gépek azok olcsó dióda lézerek, azokkal nem vágsz akrilt. Vagyis csak a drágábbakkal és színezett/sötét akrilt bizonyos vastagságig. Azoknál minden esetben kell szemüveg.
4. CO2 lézernél két külön dolog van: Egyik a CO cső hűtése ami kötelező hideg vízzel, mert a cső azonnal tönkremegy ha nem hűtöd. Te túl hideg sem lehet, mert kondezál rajta a pár és zárlatos lesz. 15-19 fok körüli víz az ideális
A másik a levegő befúvás (air assist) ami a vágás során keletkező koromtól védi a lencsét másrészt a vágás mentén kifújja a keletkezett elégett hulladékot és mélyebben tud vágni a lézered. Gravírozáshoz nem kell air assist.
5. minden lézert hűteni kell, a diódáknak van saját ventilátora, a co pedig vízzel hűtendő
6. 10mm az a maximum kb. A fókuszponttól már az alja elég távol van több soron kell vágni
7. azért veszik, mert olcsó, de a dobozból kiszedve kb életveszélyes (nincs rendes földelés például). Mindenképpen bütykölni kell vele
8. vannak már jobbak ahol a korai k40 betegségek ki vannak javítva és van air assist meg jobb lencsék stb. Általában az ár összefügg a tartalommal
9. akkor vegyél ilyet, ha nem félsz a bütyköléstől. Ha neked egy munkagép kell ami pénzt termel az nem a k40 leszMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Politika
- Apple notebookok
- Asztalos klub
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Anovos/Denuo Novo Star Wars stormtrooper rohamosztagos sisak
- Canon Pixma TS 5055 nyomtató
- Dell Latitude E5440, Core i5-4200u, 8Gb RAM, 240Gb SSD, 14" hd kijelző, új akku 3+ óra
- GigaByte GA-Z77X-UP7 Intel Z77 asztali alaplap LGA 1155 DDR3 E-ATX ÚJSZERŰ! Dobozos!
- Arcade játékgép - Bartop Arcade - Mortal Kombat