Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
válasz ratkaics #442 üzenetére
Alapvetően ne a százalékot nézzétek, mert a tápok gyárilag nincsenek a csőhöz hangolva, ezért lehet, hogy már 60%-on eléri a cső a maximumát. Minden üvegcsőnél megadja a gyártó a maximális áramerősséget, amivel terhelni szabad. Ha folyamatosan túlhajtja valaki, akkor sokkal hamarabb elhasználódik a cső, de akár egyik pillanatról a másikra is tönkre mehet (főleg K40 esetében).
A 40 W-os csöveknél ez az érték általában 20 mA körül alakul, de mindenki ellenőrizze a gyártói honlapon.
Ha nincs áramerősség mérő a gépbe építve, akkor érdemes beszerezni egyet (lehetőleg analóg változatot), és bekötni a tápegység és a lézercső közötti negatív kábelre. Az is jó, ha egy multiméterrel beméritek, majd megjegyzitek, hogy hol éri el a maximumot és a későbbiekben csak addig tekeritek a százalékot.ratkaics #442
Tőlünk. Egy tábla 1525 × 1525 mm méretű (35 db A4). 3 és 4 mm vastagságban rendelhető jelenleg. Egy teljes tábla nettó 8.000 Ft (br. 10.160 Ft). Akkorára vágjuk, amekkorára kéred és ez benne van az árban. Erre már csak a postaköltség jön, ami a rendelt mennyiség súlyától függ. Ha valaki többet szeretne, emiatt érdemes egyszerre többet rendelni.
Emellett van még 3 mm-es nyár rétegelt lemezünk is. Ezt sokkal könnyebben vágja a lézer. "Papírkönnyű" anyag. A nagyobb a táblaméret miatt 64 db A4-es lap szabható. Ennek ára nettó 18.000 Ft.Ha valakit érdekel az ajánlat, az ineodsgn@gmail.com címre küldjön levelet, amiben leírja a mennyiséget és az adatait (számlázási és szállítási cím, telefonszám).
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Janos250
őstag
válasz ratkaics #408 üzenetére
Nincsen készen.
Én a régi fatengelyes nyugdíjas árú kékemmel csak játszadozok néha.
Én Inkscape-pel csináltam, amikor szöveget akartam kinyomtatni (névjegy), és azt ennek a masinának a saját szoftvere mérethelyesen megette.
Az SVG formátum elég egyszerű, excelből ki tudod vinni ilyen formátumban scriptből.
De dxf-be kivinni sem ördöngősség, és azt meg gyakorlatilag minden megeszi.
Az SVG-re jó leírás van sok helyen, pl. az ELTE infosok számára is, ami publikus.
Most azzal küzdök, hogy az SVG-t mérethelyesen átegyem dxf-be más okok miatt, de már ott tartok, hogy saját konvertáló program írásába kezdtem, mert a méretet minden ingyenes verzió elrontja.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
-
Janos250
őstag
válasz ratkaics #404 üzenetére
Ahogy néztem, LightBurn "hajtja". Akkor valahogy át kell vinned olyan formátumba, amit a LightBurn megeszik, pl. svg, dxf, stb. Ez attól függ, mennyire vagy otthon a programozásban, vagy más kunsztikban.
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
kuyarashi
őstag
válasz ratkaics #404 üzenetére
Szia!
Én széndioxid és fiber lézerben vagyok jártas, de nyilván be kell szerkesztened az állományokat, hogy a lézergép vezérlőszoftverével kompatibilis legyen. Excelből nem fog menni.
Mennyi tábláról és milyen műanyagról van szó?iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Devil Smile
őstag
válasz ratkaics #365 üzenetére
Szia, K40essel vágtam+gravíroztam már laserply-t, elég könnyen vitte..
Esetleg nézz körbe az mdline.hu-n, árakat csak regisztráció után látsz.
egyébként meg 2oldalas ragasztó vágás után, és már ragad is mindenre.
diódás lézerrel nem tudom mennyire barátok a laserply anyagok..Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
JulianSinulf
senior tag
válasz ratkaics #369 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen gyorsan tudod kipróbálni.
Ha nem lenne a K40 és most keresnék valamit, akkor szóba jöhetne. Ráadásul most "akciós" is.
Arra mindenképp figyelnék, hogy legyen bőven visszaküldési időm (legalább 30 nap) és a visszapostát az eladó állja.
Így rizikó nélkül bele tudnék vágni. Ha nem tetszik, akkor visszaküldöm és visszakapom a pénzem.
Ennél többet sajnos nem tudok segíteni. A videóban látottak után csak nem lehet ez sem olyan rossz.
Várj esetleg egy kicsit, hátha erre jár egy nálam sokkal tapasztaltabb és ő pontosabb véleményt tud írni. -
JulianSinulf
senior tag
válasz ratkaics #367 üzenetére
Igen, emiatt tetszetős nekem is.
A K40-hez kell hűtés, ami eleve nem kicsi, míg a K40 sem kicsi.
És úgy néztem, hogy ezeknél a fókuszpont beállítása is sokkal egyszerűbb, míg a K40-nél most dolgozom egy motoros asztalállítón, ami arra lesz jó, hogy adott vastagságú anyag fókuszpontja után át tudjam állítani egy másik vastagságú anyag fókuszpontjára, egyszerűen. -
JulianSinulf
senior tag
válasz ratkaics #365 üzenetére
Szia!
A fejről a kép nagyon megfogott, mintha már láttam volna valahol valami nagyon hasonlót és nem is tévedtem.
Ebben a videóban egy hasonló géppel gravíroznak és vágnak fát. Az illető magyar, csak a videó nyelve nem.
A műanyag vágása, gravírozása mérgező folyamat, így megfelelő elszívásról gondoskodni kell.A K40-esem előző tulaja 3 mm vastag lapokat gravírozott és vágott, elég gyorsan ment vele. Én eddig 2 mm vastag műanyaggal kísérleteztem. Pár próbavágás, hogy milyen erő és sebesség kell az átvágáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest