- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Magyar Telekom sem ad már ki telefonkönyvet
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Video konvertálás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
Új hozzászólás Aktív témák
-
oz82
senior tag
Kutakodtam:
Van ilyen: Arctic Cooling Arctic F9 Pro PWM [link]
Van belőle 4 tűs PWM szabályozós
Ez elvileg rábarkácsolható lenne a AC 64 freezer pro-ra. Csak nem szedtem még szét ilyen hűtőt. Nem tom hogy az egész keret et kellene e leszedni, vagy a gumin résznél kiszedni a pöcköket?
Valaki cserélt már ilyenen ventit?
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
őstag
Valahogy úgy próbáld megcsinálni, hogy a gumis tartóbak "nyílhegyét" nyomd össze és úgy próbáld meg leszedni. Nekem a ramhűtője van AC-nak, annak is ez a felfogatása, ott bejött amikor összenyomtam (ha nagyon nincs mivel, akkor ott a fogad...)
Ha csak erőből húzod elszakad a gumi bak és akkor b*szhatod.
Jajj így még1 a végére, ennek örülnének a gány topikban: ragasztópisztollyal ragaszd fel az új ventit, a régit egyben leszedheted, nem kell gumi felfogatással babrálni, de szép az nem lesz viszont a venti szerkezete miatt rezgés úgysem jutna át, csak ügyelni kell, hogy légmentes és egyenes legyen a felfogatás.
Írj, hogy mire jutottál.
Üdv, D.[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Danex
addikt
Nekem gigabájt MA770-US3 as lapom van (biosban voltage módra van állitva a vezérlés), a case fan foglalatokat bioszban 2 féle megoldás van 100%, vagy 60% (utóbbi elég halk már nekem). De régebben szerettem a haverokat azzal basztatni, hogy harmad annyiért hűvösebb a gépem és ha úgy van még a ventik se forognak(csak a táp).
Irtam a gigabyte-nak, hogy a CPU venti foglalatra mennyit terhelhetek max írták hogy 12W tehát 1A-t max. számolgattam, a CPU 0.14, 2 házventi 0.22 (összesen akkor eddig 0.58A rákötöttem a vga-t is mert az se volt sok. szóval a cpu fan csatlakozó elbirta a házban lévő összes ventilátort úgy hogy kb a 75-80%-át használtam ki a maximum engedélyezettnek.
Csináltam ilyen elosztót és már csak összekellet dugdosnom a ventiket. (a csatlakozókat egy nagyon régi alaplapról forrasztottam le, bontókban biztos találni 100ft-ért van rajta 3db is
Speedfan-t telepítettem, vagy fél napot szenvedtem mire sikerült beállitani, hogy tudja vezérelni a CPU foglalatot, és úgy állitottam be, hogy ha bármelyik hardver a gépben elér egy általam már magas hőfokot akkor felpörögnek a ventik... addig meg a minimális fordulatig vannak leszabályozva amin még épp, hogy forognak.
Most, hogy a halkság a fontosabb, meghallgatva 50%-os fordulaton van 1szinten a táp ventilátor által keltett zajjal, illetve nyár van, nem baj ha kicsit forognak
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
speedfan ventilátor vezérléshez jó
de nézz szét az alaplapodhoz tartozó programok között itt, ha a nagyobbik gépedhez tartozik a kérdés(adatlapod szerint). Lehet valamelyik programnál van ilyen lehetőség (azt hiszem az amd overdrive-ban van profilos megoldás de nem vagyok benne biztos)
most nézem az OC tunerrel tudsz feszültséget, szorzót állitani de manuálisan csak (youtube)
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
Inkább maradjunk abban hogy nem az igazság, hanem magánvélemény.
Az hogy kit, melyik venti hangja, mennyire zavar, eléggé egyénfüggő tud lenni. Lehet valakinek az a jobb ha brummog, valakinek a szélzaj nem gond, van akit a csapágy zaj nem zavar viszont a brummogás megőrjít, ...kinek a pap, kinek a papné
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Lehet, hogy majd viccesnek fogod találni amit mondok, de én első körben megpróbálnám úgy, hogy ráteszek egy 9 centis ventit a karira alulról (Merlin-nél 350 huf asszem egy revoltec). Passzív cumókon általában egy plusz venti hatalmasat dob lefelé hőfokokban+emellett persze újrakenném mx2-vel a gyári hűtőzsír helyett. Ha ez sem hoz kielégítő eredményt, akkor pár ezer ft-ért kapsz az apróban egy s1 rev 2.-t, ami passzívan el fogja vinni a gyári hőfokok alatt 15 fokkal tuti, ventivel meg álom lesz!
(még 1 dolog, de ez nagyon kétséges, nem ismerem a karid. De! Megpróbálhatnád az mx2, venti kombó mellé még alul is feszelni a karit. Azzal kb. isten lenne 2 fillérből)Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
szab.tam
nagyúr
pár kép a htpc-m hűtésmoddjairól a hsz-okban, hátha találsz ötletet.
(fekvő ház...)[link]
[link] - itt a lényeg: rácsos tető...
[link]
[link](a képeken a pirosas mályva akármi a passzív gt210 vga gyári hűtője. a többi a tákolás...)
a gpu bordát tudod növelni, cseerélni. az ok.
de meg ekll nézni, hogya tápellátó részleg nem melegszi-e nagyon. szeritnem a gpu hűtőre jutó aktív légmozgás hiánya miatt azok is melegszenek, és előbb megadhatják magukat, mint akár a gpu 100-120 fokon. a gpu legfejebb belassul, újraindul. de az apró kis vrm bizbaszok előbb kinyúlnak...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
óóó..
csómó helyed van. + rátákolt, bontott bordákat beletuszkolni a fekete bordába. még a sb-be is mehet. nb-t nem látom... rácsot a tetejére, kis házventi nem kell akkor.
az egyik linken lesz egy ferdén berakott 9 centis venit. 400rpm-en megy. hűt mindent: cpu, igp + nb, gpu...
és a meleg felül a rácson ki...szerk:
ja, ez a jaja féle szép kis házikó. kis, (sok), + zsé-ért ráccsal kellett volna kérni....
most legalább látom belakva![ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
nem fölfelé gondoltam a helyet. a pci sínek irányába....
Karesz85
pedig akad még:
szanaszét, kiterítve
és gyanaz rendben, bedobozolva....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
easy...rider
őstag
Itt találsz pár infót: Potméter méretezése hűtéshez
a cikk alapján nagyjából be tudod lőni mekkora kell, aztán vehetsz pár megközelítőleg jó ellenállást, aztán próbálgatással kitalálod melyik a jó. 1 ellenállás kb 5 Ft szóval nem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Fire TV stick/box
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Internet fejlesztés országosan!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Diablo IV
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest