Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz elistvan #24396 üzenetére
Nem! 2,5 méterre 50, de inkább 55 colos TV ajánlott. [link]
(#24398) tmscsaba
8-10-12 éve a THX-es DVD-k elején lévő beállítóábrákkal egészen jól be lehetett lőni a kontrasztot fényerőt és a többi alap paramétert. Csodálom, hogy nincs mindenkinek a birtokában legalább egy olyan lemez.
De 1-2 perces kereséssel lehet találni letölthető kalibráló DVD-ket, BD-ket. Mindegyik külső merevlemezemen és az egyik pendrive-omon is van olyan.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Directors
senior tag
Uhh értem.Hát nézelődök még mindenképp.
Viszont beszéltem egyik ismerősömmel ezekről a TV-kről és ő is beszeretne szerezni egyet.
Kinézett magának egy kettőt.
Neki inkább csak a képminőség a fontos és a fogyasztás.Talán még,hogy legyen rajta USB bemenet mert néha egy két filmet megnézne.
Melyikre mondjátok azt,hogy biztosan ne válassza?
Melyiket lenne érdemes beszerezni?
Esetleg egy sorrendet ezekről,hogy melyik gyenge,közepes illetve jó?
Ezeket nézte ki.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
BBéci
legenda
válasz elistvan #24393 üzenetére
A földi analóg sugárzás megszűnésének semmi köze a HD felbontás terjedéséhez.
Tehát a nézési távolság 2-2,2 méter, ami miatt legalább 40 colos tévét érdemes venni.
Bevallom, nem teszteltem Hyundai tévét, de láttam és megállapítottam, hogy a képminősége lehangolóan vacak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
elistvan
őstag
Nincs bd lejátszóm sima dvd-m van. Mivel idén lesz hd adás elvileg az országban (2 ütemben lekapcsolják az analóg adókat) mindenütt akkor inkább azt fogom nézni. Amúgy kábeles vagyok (parisat). Távolság: A fal mellett van a tv szekrény, onnan fél méter üres hely és kezdődik a franciaágy (kb. 185 cm hosszan és vége is a szobának, mert a fal másik vége az ágy fejrészénél van.).
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
BBéci
legenda
-
elistvan
őstag
Kinéztem egy TV-z az Auchan akciós szórólapjáról: Hyundai LLH26285 smart, A energiaosztályú, hd ready, és ledes. A szábánk szélessége km 3,5m az ágy elég közel van a tvhez. Ezért lenne elég a 26"-os tv. Mi a véleményetek? Megéri vagy tudtok valami mást ajánlani?
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
dh66e
veterán
Az elsődleges szempont legyen hogy könnyen tudja kezelni a távirányítót pl.nagy számgombok jól jönnek az időseknél.Az elalvás kapcsoló szerintem mindegyikben benne van de jobb ha dedikált gomb van a távon hogy ne a menüben keresgéljen.Általában van automata kikapcsolás is a tévéken melyet be lehet állítani különböző időpontra és akkor ha elalszik sem lesz gond hogy elfelejtette beállítani a távon.
A legtöbb tévében vannak opciók a gyengén látóknak és hallóknak azokat is érdemes lecsekkolni.
Arra is figyelj hogy ilyen kisméretű tévékbe a leggyengébb paneleket teszik(gyártótól függetlenül) szóval pont fejmagasságban legyen a tv mert nagyon rosszak a betekintési szögeik.[ Szerkesztve ]
-
vans?
őstag
-
vans?
őstag
válasz nightshadow #24385 üzenetére
Koszi, en is lattam kozben, csak az a baj, hogy a nagyobbakhoz pl. edigitalban nincs kiirva ez a programozhato kikapcsolas, ami pedig fontos lenne. Viszoint nehezen tudom elkepzelni, hogy a kisebb modellben van, a nagyobbakban meg nincs...
hábm bábm
-
vans?
őstag
sziasztok!
remelem jo helyre irok... nagymamamnak szeretnek tevet venni a kisszobajaba, hogy az agybol tudja nezni. eleg kozel lenne (az agy masik vegeben) a TV. gondolom ti nem ebben a kategoriaban mozogtok, de 50k korul valami kicsi LCD TV lenne jo szerintem, tudtok esetleg ajanlani valamit?
ja, es meg valami. van arra esely, hogy legyen valami elalvasos funkcio, vagy ez csak dragabb teveken van? tehat mondjuk kapcsoljon ki magatol ejfelkor, mivel ugye a nagyi elalszik a tv elott nyilvan.
koszi!
hábm bábm
-
dobobazsy
őstag
válasz tmscsaba #24378 üzenetére
próbálkoztam én már a megfelelő pont eltalálásával, de nem jött össze, viszont ezzel a képpel megpróbálhatom újra.
Intel IGP driverében állítva nem ugyan azt a hatást érem el? úgy egyszerűbb lenne.
köszönöm szépen a segítséget!szerk. közben gyors kipróbáltam a tévén állítva, mert eszembe jutott, hogy ha kikapcsolom visszaáll a mentett állásba beállítottam sötétebbre a "kontraszt" és "világosság" állításával, nagyjából megmaradtak a részletek is. eztmár hamarabb is kipróbálhattam volna
mégegyszer köszi
[ Szerkesztve ]
-
tmscsaba
tag
válasz Sami22 #24370 üzenetére
"WLED-es tévékkel mi van?"
A WHITE LIGHT LED háttér világítású tv-k kaphatóak tömegével mindenhol.Egyébként többek között léteznek RED, GREEN és BLUE ledek is (RGB), és a fehér is (W). Ezek azt jelentik, hogy milyen színnel világít a led.
Egyébként én is utálom az ilyen rövidítéseket mert ha csak nem tudja valaki pontosan, hogy adott betűszó mit jelent adott témára vonatkoztatva, akkor gondolhat sok féle egyéb dologra, amit ugyanazzal rövidítenek.
Ha már betűszó.
Biztosan ismered az OLED vagy AMOLED rövidítést.
(AM=Aktív Mátrix)+(OLED mint Organikus fénykibocsájtó /Light Dióda/)
Ezzel is építenek képernyőt. Csak egy hibája van (vagy volt csak, nem is tudom), hogy gyorsan beég asszem a zöldje. Volt nekem kis 320X240-es MP4 lejátszóm, aminek ilyen kijelzője van és egy hét alatt beégett a képernyő, pedig csak néhány órán keresztül használtam. Szerintem jóval gyorsabban beég mint az eddig megismert megjelenítő módszerek bármelyike.[ Szerkesztve ]
-
tmscsaba
tag
válasz dobobazsy #24375 üzenetére
"ha létezik megoldás, szívesen meghallgatom!"
Talán mégis, de bátrabban mondanám, hogy nincs, ugyanis ezzel el lehet állítani nagyon ha nem figyelsz oda. Ezért nem is szívesen tanácsolja ezt senki. Még én is csak úgy, ha mindent megfigyelsz hol állt és állítsd vissza oda.
A lényeg..
Szerintem te tudod megismerni leginkább annak a tv-nek a menüjét, hogy milyen beállítási lehetőségek érhetők el egyáltalán. Arra azért érdemes vigyázni, hogy ha valamit elállítasz akkor jegyezd meg hol állt és állítsd vissza, különben könnyen szanaszét lehet állítani a tv-t. Viszont ha minden beállítást felírtál vagy lefotóztál, akkor lehet keresgélni a lehetőségeket.
Ha az CCFL háttér világítású, akkor a háttér világítást nem fogod tudni állítani.
Ha a fényességét állítod a tv-nek, attól a kontraszt még megmarad abban az állásban és az árnyalatok elvesznek.Viszont a fényerő és kontraszt állítással együtt megkeresed, hogy hol lesz kevésbé fényes (lejjebb veszed a fényerőt) és a kontrasztot utána állítod, hogy árnyalatokból állónak látsszon a képen a beállító ábra. Amikor le akarod venni a fényerőt, akkor mindkettőt át kell állítani a kikísérletezett és felírt értékekre. Utána meg a tv-zéshez vissza.
Egyébként múltkor rajzoltam (feltöltöttem) egy színes és szürke árnyalatos beállító ábrát. Azzal próbáld beállítani, hogy a legszélén a fehér és a fekete legyen csak szélsőséges, de a többi részén elkülönüljenek az árnyalatok.
Itt megtalálod és a linkről töltsd le teljes felbontásban: http://prohardver.hu/tema/lcd_tv_tapasztalatok_tanacsok_2/hsz_24178-24178.html
Ezzel a képet akár jobbra is beállíthatod ha eddig nem látszott meg minden árnyalat.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dobobazsy #24375 üzenetére
Csak a legjobb és legdrágább LCD tévék képesek a sötét jelenetekben sok részletet megjeleníteni. Ez a tesztelések során egy kritikus pont.
Mivel a tévéd régi, ráadásul Orion, vacak a "shadow detailing"-je, ezzel nem tudsz semmit kezdeni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! van egy 32"-os régi fajta Orion LCD TV-m, amit monitornak is használok. elég közel van hozzám, amikor gépezek, és este kegyetlenül erős a fényereje.. reggel alig merek a gép elé ülni, mert kiégeti a retinám.
a beállításaiban nincs olyan funkció, amivel szépen le lehetne csökkenteni a háttérvilágítást úgy, hogy nem vesznek el a sötétebb részletek. valamilyen módon nem lehetne mégis ezt a problémát megoldani?tehát röviden: csak a fényerejét szeretném esténként lecsökkenteni, amikor monitorként üzemel.
ha létezik megoldás, szívesen meghallgatom!
nagyon szépen köszönöm! -
Directors
senior tag
-
Sami22
aktív tag
Láma kérdés: Ma már csak ledes LCD-t lehet kapni? CCFL el lett felejtve? WLED-es tévékkel mi van? Józan logikát követve, ott a felhősödés nem lenne probléma.
Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92
-
Directors
senior tag
Rendben,köszönöm a segítségeteket.
Egyébként van egy olyan érzésem,hogy az LG Electronics 42LM615S lesz. Ez nagyon tetszik mert Ledes és falra is szerelhető de akkor nézelődök még egy kicsit.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
dh66e
veterán
válasz Directors #24366 üzenetére
Nos nekem nem fontos a 3D (őszintén szólva hidegen hagy)a tv-m se tudja igaz az 2011-es modell és nem rosszabb képileg azoknál a tévéknél amiket felsoroltam(sőt) csak az extra ficsörökben gyengébb.
Tehetném ma is 3D nélkülit vennék,de erre egyre kisebb az esélyem mert közép kategóriától szinte mindben ott van ez a lehetőség amit persze nem kell használni ha nem akar az ember.
Nézzél olyan modelleket amiben nincs 3D majd itt sergíteünk hogy érdemes vagy sem.Erre tényleg a legjobb egy nagyáruház felírod a típusokat ránézel a neten mennyi és veszed amelyik tettszik. -
Directors
senior tag
Ezek már elég szimpatikusak.
Ahogy látom mind tud 3D-t.
Ha olyan TV-t szeretnék ami nem tudja a 3D-t akkor gondolom csak olyan TV-t tudnál ajánlani aminek nem olyan szép a képe mint ezeké. (Sőt talán tudásuk is kisebb.)
Vagy butaságot mondok?
Bocsi a sok kérdésért csak tájékozottan szeretnék vásárolni és nem hülyeséget venni.[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
-
dh66e
veterán
válasz Directors #24361 üzenetére
Jól tetted fel a kérdésed,de a srácok a (full)HD felbontás miatt írják a méretet ilyen távolságra,hidd el az az optimális 4m-re ilyen anyagok nézésekor. Amennyiben csak SD adást nézel esetleg divx filmeket 4m távolságból akkor egy 40" tv-n mondhatni szép lesz a képed.Próbáld ki egy nagy áruházban.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Nos valamit nagyon nem értek.Szerintem rosszul fogalmaztam a kérdésem.
Közel 70 colos képátló kellene 4m-re? Nem monitorként akarom használni,hogy majd nem 1,5méteres TV kelljen nekem.
A nappalinkban is 4m-re van a TV a kanapétól és bőven elegendő annak a mérete.Mindent megfelelően látok rajta.(81cm)
Az én szobámban(4m) egy 55cm CRT TV van, na ennek a mérete talán egy kicsit kicsi ide de még nézhető.Akkor felteszem újra a kérdést.Hátha jutunk valamire.
Egy két TV-t ajánlanátok nekem 81cm körüli képátmérővel?
LCD TV kellene.
Jó fogyasztás.
HDMI csatlakozási lehetőség.(Mindenkinek köszönöm a hozzászólását és ne bocs a hülye kérdésért.)
-
kp78
addikt
Tudtok ajánlani 27" méretben vmi LCD/LED TV-t, ami mostanság jó áron van?
32"-ban ez nagyon jónak tűnik, de valószínű nem fér el, ezért egyet kisebbet kell tenni a helyére.
Előre is köszönöm!„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
BBéci
legenda
válasz nightshadow #24358 üzenetére
A tavalyi csúcsmodellnek LCD szintű a feketeszintje (0,05) és a kontrasztja (1000:1). [link]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nightshadow
veterán
Sony KDL-55W905A review [link]
-
-
blakey
titán
válasz Directors #24352 üzenetére
Nos, elég kemény kompromisszumot kell kötnöd, tény, hogy ez lcd topik de ezt tudom ajánlani, esetleg egy picit drágábban ezt.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz Directors #24352 üzenetére
Ha valóban ránk bíztad volna a méretet, akkor nem olyan összeget adsz meg, amiből legjobb esetben 40 colos tévét lehet venni.
4 méteres nézési távolsághoz 70 colos képátló kell ahhoz, hogy legyen értelme a full HD felbontásnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy LCD TV-re.(Nem kell,hogy 3D legyen.)
A méretet rátok bízom. 4m-re lenne a fejem a TV-től. Ezt lemértem.
A legfontosabb,hogy jó fogyasztása legyen és a számítógéppel HDMI kábellel összetudjam kötni,bár gondolom ez már szinte alap dolog.
Csak tévézésre lenne használva vagy ugye számítógépről való filmek lejátszására.(Ezért kell a kábel.)
120-130ezernél többet nem szeretnék rá költeni.
Örülnék ha több típust is tudnátok ajánlani.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Burwor
tag
LG 42LM3450 jó vételnek tűnik, fura hogy milyen kevés infót találni róla...
Összes eladó cuccom: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=burwor
-
Burwor
tag
válasz nightshadow #24345 üzenetére
Helló!
Plazma nem kizárt ha azt mondjátok az is jó, én kuka vagyok a témához
Kösz a hozzászólást.Összes eladó cuccom: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=burwor
-
enterlaci
senior tag
Én még mindig PC-s lejátszást használok, mert. De komolyan mondom, sokat kell vele mókolni, küszködni és nem utolsó sorban, kényelmetlen, szóval nem ajánlom senkinek nyugodt szívvel.
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Burwor
tag
Sziasztok!
3D TV vásárlásra adtuk a fejünket, 40 col felett és 150ezer alatt, ezeket gyűjtöttem:
LG 42LM3450 3D FHD 129900Ft Nagyon jó budget vásárnak tűnik, mégis nagyon kevés értékelést olvastam róla, gyanúsSamsung UE-40ES6100 3D Smart FHD 157900Ft Ezt láttam ebben a fórumban ajánlani tavalyi postokban
Samsung UE-40EH6030 3D FHD 1380490Ft ez csak a nem Smart-os verziója a 6100-nak?
Samsung PS43E490 3D Plazma 139990 Ő plazma és 1024x768, de nagyon dícsérik a hozzászólók.
Olyan 110 cm szélességű falfelületem van, ahova fel kell férjen, szóval 43 coll a max
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Összes eladó cuccom: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=burwor
-
őstag
válasz Dorian #24341 üzenetére
nagy összegben mernék fogadni benne hogy nem radeon VGA volt benne, de még csak nem is nvidia, hanem valami szutyok intel.
Nem tudom mi az amit manapság egy médialejátszó ki tud adni HDMI-n de egy radeon HD3000-es sorozattól felfelé lévő kártya nem. (a frame packed 3D-t leszámítva a régebbieknél).Ezt lehet venni kérdésnek is mert tényleg nem tudom, és kiváncsi vagyok rá.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz blakey #24338 üzenetére
tudok mondani pár olyan lakást...
nálunk csak 2 LCD van igaz csak az újabb tud lejátszani USB-ről és ha nekem is lenne a szobámban akkor már 3 TV lenne.
mivel én sosem nézek egy TV műsort sem a forma1-en kívül (bár azt is inkább letöltöm fullHD-ban) így számomra pont azért kellene csak egy LCD TV hogy nézhessem rajta azt amit USB-n bedugok
remélem fogok olyat találni ami nem bénázik a lejátszással mert nincs kedvem még egy lejátszót is venni mellé főleg hogy van egy 15,6"-os Acer notim HDMI-vel és egy Radeon 5470-el
akkor már inkább azt tolom rá mindig HDMI-n és attól jobb lejátszó nincs a világonMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
blakey
titán
válasz TeeJay #24336 üzenetére
A TV-k ennyit fognak tudni, pontosabban mindig kevesebbet mint egy külső arra alkalmas lejátszó, majd jön valaki aki azt mondja, hogy olyan lejátszót szeretne ami megjelenítőként is jó, miért nem 50"-os a kijelzője. Ez a világ rendje, ha "tökéletes" TV lenne, akkor semmilyen más lejátszó nem lenne és nem lenne miből bevételt növelni. Nem érdeke egyetlen gyártónak sem keresztbe tenni a másik hardvernek.
Egyébként egy serviio-val vagy plex-el mindent le tudsz játszani a tv-ken, nem kadenciaheyes (24p), de egy jó mozgásmegjelenítővel ellátott tv ezt nagyon szépen "eldolgozza".Milyen helynek számít ahol 4 TV van.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz TeeJay #24336 üzenetére
Alapszintű médialejátszásra évek óta képesek a tévék, akiknek az nem elegendő, vehet célhardvert. Szerintem ez így rendben van.
-
TeeJay
félisten
válasz blakey #24334 üzenetére
de vágod egyre több lakásban házban van 1-től több TV... általában 2 de jobb helyeken már 3, egy nagy a nappaliba meg mondjuk 1-2 darab kisebb 26 vagy 32"-os a gyerekeknél esetleg hálóban meg egyéb helyeken... na most ha olyat gyártanának ami tökéletes USB-s xvid és mkv lejátszást tud biztosítani akkor kvázi mindenhol tudod nézni a filmet így meg vagy veszel egy lejátszót és viszed minden TV-hez vagy mindhez veszel... na ez az amit sokan nem fognak... én sem... egyelőre kivárok bár a Samsung TV-vel nem volt még bajom filmlejátszással, szóval alap szinten megfelel!
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
őstag
válasz blakey #24334 üzenetére
Azért manapság már lehet úgy tekinteni egy smart TV-re, hogy egy "mini számítógép" lakik benne. Némelyikben csak szoftver kérdése a legtöbb fájl lejátszásának támogatása, és itt a bibi, hogy a gyártók csesznek megcsinálni rendesen, mert akkor a kutya sem vinné az asztali lejátszóikat. Meg újabban már a bluray playerek is "smart"-osítva vannak...
Szerintem a tökéletes megoldás egy jól összerakott HTPC, csak az nem működik out of the box.
-
blakey
titán
válasz TeeJay #24333 üzenetére
Szerintem nem, minden egyben soha nem volt jó. Ha minőséget akarsz akkor mindenhez külön eszköz kell és annak megvan az ára. De tökéletes eszköz nem lesz, legyen az bármi, de mint írtam, gyereknek pl. nem kell lejátszó, tökéletes a beépített cucc, mindent lejátszik ls ha jó a mozgásmegjelenítés akkor semmilyen akadozást nem fognak látni. Pl. serviio vagy plex egész jó és minden eszközt kielégit.
-
TeeJay
félisten
-
Csapi007
veterán
válasz nightshadow #24308 üzenetére
Nem találtam helyet ahol még árulnák azt.
Philips 22PFL2908H mik a vélemények?
"Csak úgy mondom"
-
blakey
titán
válasz TeeJay #24329 üzenetére
Érdekes megközelítés, számomra a tv leginkább megjelenítőként teljesítsen jól és valljuk be kevés az amelyik jó megjelenítő, na most…, bizonyos szempontból a lejátszási képességük elfogadható, tehát sorozatok, mesefilmek nézésére szinte mindegyik jó de a minőségi mozihoz külön lejétszó kell, soha nem lesz a tv-gyártók érdeke, hogy a beépített lejátszó ua. tudja mint egy asztali. 3 TV-m van, kettőhőz van külön lejátszó, ráadásul 2-2, médialejátszó és "korongos" lejátszó, a harmadikhoz egy laptop van kötve, még nem kellett kompromisszumot kötnöm semmilyen anyaggal.
-
TeeJay
félisten
köztük én is, semmi kedvem még egy lejátszóhoz, kábelezni meg újabb áramfogyasztó eszköz
inkább legyen USB-n minden játszató és kész
arról nem beszélve ha mondjuk az ember vesz egy nagy házba 3 TV-t is akkor mindhez vegyen lejátszót is?
ha meg mindben van korrekt akkor csak viszi a vinyót vagy pendrive vagy hálózatról és máris tolhatja.na ha az Samsung tűrhető ebben akkor marad továbbra is a Samsung TV ötlet
köszönöm az infótMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
dh66e
veterán
válasz TeeJay #24326 üzenetére
Nem is erőltetik ezt a gyártók, a samu az amelyik még mindig a legjobb ebben a ficsörben esetleg lg de utána már...szóval10k kapsz használtan olyan playát ami minden igényt kielégít mkv lejátszáshoz-a többi extráról nem is beszélve.
Azért fejlődgetnek csak lassan a mostani médiaprocesszorok már alkalmasak lennének majd teljes értékű tudásra,de a sok licensz megdobná egy tv árát ha teljes értékű lejátszót szeretne az ember,bár szerintem sokan bírnák ha nem kéne plusz dologgal foglalkozni és kifizetnék a különbözetet.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz nightshadow #24323 üzenetére
Ez van, nem tudom hogy mit akarnak ezzel elérni mert ahogy nézem az árakat ugye egy (középkategóriás) 39le650 most 180k van egy 50" meg már 300 felett picivel.Érdekes árképzés az biztos,nem véletlenül kínlódnak .
-
TeeJay
félisten
visszaolvastam pár oldalt és azt láttam hogy az összes gyártó összes TV-jének a beépített media lejátszója felejtős... nincs olyan termék amit lehet értelmesen használni USB-ről 1080p mkv lejátszásra?
eddig samsung plazma és lcd-ken nyomattam pendrive-ról meg vinyóról ránézésre jónak tűnt, bár tudom egy laptopot HDMI-n rákötni fullosabb lenne. kérdésem az hogy milyen tévét érdemes venni amiről lehet mkv-t normálisan lejátszani?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
dh66e
veterán
válasz nightshadow #24321 üzenetére
Az előzőhöz:
A teszt végén egyértelműen írják az összefoglalóban a 24p hiányát a negatívumok között,sajna nekem nem volt lehetőségem kipróbálni mert későn jutott el hozzám az infó és már sehol nem volt kirakva ez a tv.A PH-s teszteket amúgy is fenntartásokkal kezelem.Nagy átalakítások vannak a sharpnál hogy életben maradjon szóval nem számítok sok jóra.
Most jelentek meg az idei modellek még semmi hírt,tesztet nem olvastam róluk úgyhogy.....
A csúcs modelljük most a 857-es több méretben is kapható itthon 60"-tól80" ig ami nem éppen baráti nekem pl.
Alatta pedig ők vannak:
LE750(2)
LE650(2)
és persze van pár új belépő modell is.
Ez a 39" és 50" nekem is újdonság nem tudom honnan szerzik be a paneleket hozzá mert nem olvastam sehol hogy új méreteket gyárt a sharp,de biztos hamarosan kiderül hogy mit s hogyan.
Minden estre kíváncsi vagyok rájuk.
Aki nem ismeri a sharpot annak elég nehéz rájönni hogy melyik számozás mit takar évjáratban mid tudásban.Ahogy elnézem az a trend náluk hogy nem a teljes palettát cserélik évente hanem egyszer a 8-as szériával variálnak egyszer a 7-el máskor meg a 6-al kb 2 évente váltogatják így a palettát eközben egyes modelleknél ráncfelvarrogatnak.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
-
dh66e
veterán
válasz nightshadow #24317 üzenetére
"Tökéletesnek viszont semmiképpen sem mondanánk a tévé 3D megjelenítését, mert az elektronika, bár fogadja a 24p-s tartalmat, nem tudja köztes képkockák kiszámolása nélkül kadenciahelyesen megjeleníteni azokat. Ha bekapcsoljuk a Film módot, akkor a kép teljesen folyamatos lesz, de ez együtt jár a szappanopera hatással is, így tulajdonképpen az a fura eset állt elő, hogy két rossz közül kell kiválasztanunk azt, amelyiket jobban tudjuk tolerálni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem a Sharp az egyetlen gyártó, aki a 3D-s tartalom kezelését így oldja meg, a Samsung D8000-es sorozata is ebben a cipőben jár."
ForrásEz 2011-es modell akár hiszed akár nem.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Piftuka #24314 üzenetére
Légyszíves egy indoklást írjál, hogy miért éppen ezt javasolod!
A két fő elvárásod az volt, hogy 200k körüli max ár és 3-4m-es nézési távolság. A nézési távolság miatt szerintem eleve kiesnek a 40"-sek. Kiesnek a gyártók idei modelljei (így a Samsung F sorozat is), mert jelenleg nagyon túlárazottak. 200k körül nagyjából két tavalyi 46"47-os tévé van, a 46ES6100 és az LG 47LM620.
Szerintem a két tévé közül pedig az 46ES6100 a jobb választás. -
dh66e
veterán
válasz Piftuka #24314 üzenetére
A sharpoknál tudok neked segíteni a többit majd a samu tudósok,de van samu és philips topic is mindkettőben segítőkészek ahogy látom látogasd meg őket.
Sharp le830 211 modell a 730-as2012 modell,mindegyik sharpra ebben a méretben 3 év gari van egy regisztrációt követően és háztól házig szól tehát a szerviz intéz mindent.Elvileg a többi gyártónál is így kellene működni.
A 730 szerintem ebben az árban nagyon rendben van ,de a 830-ért már nem adnék ennyit-már a 24p nativ támogatás hiánya miatt sem.
Sharp nem sokat ad a smart funkciókra (teljesen alap a net igaz a you tube az jól kezelhető, a playere is nagyon válogatós)tehát ha ez alapfeltétel ne vegyél vagy egy külső médialplayert veszel hozzá.Fogyasztásuk tényleg nagyon jó.
Felhősödés van mindegyiken ez sajna az élmegvilágítás velejárója lehet hogy sharpnál jobb a szerelési minőség de létező probléma itt is.Minimálisan a fényerővel lehet rajta javítani.[ Szerkesztve ]
-
kickboxko
tag
Üdv mindenkinek!
Egy kedves barátom LCD Tv vásárláson gondolkozik és megkért hogy segítsek neki ez ügyben.
A tranzakcióra 80-90 k kerete lenne .Ami fontos hogy 30-32" - os legyen és jó legyen a fogyasztása, ill . természetesen szép legyen a képe.Előre is köszönet.
"Life is simple"
-
Piftuka
veterán
válasz nightshadow #24308 üzenetére
"Piftuka [link]"
Köszönöm! Légyszíves egy indoklást írjál, hogy miért éppen ezt javasolod!
Ezeket találtam még közben:
Samsung UE40 ES6300 (189.999 ft)Samsung UE40 ES6560 + 2db 3D szemüveg (199.999 ft)
Samsung UE 40 F6100 (219,999 ft)
Samsung UE40 F6200AWZXH (229.999 ft)
Samsung UE32 F6800SSXXH (239.999 ft)
Samsung UE40 ES6710 (239.999 ft)
Samsung UE F6400A (249.999 ft)
Ezek közül melyiket miért érdemes választani?
(A szolgáltatásai szimpatikusak a 6xxx sorozatnak, valamint ezek közül láttam a legtöbbet élőben is.)
Valamint:
Philips 47PFL4007H (199.999 ft)Philips 40PFL4308 (229.999 ft)
Philips 42PFL4208H (229.999 ft)
Philips 40PFL7007H (239.999 ft)
Philips 46PFL5527 K12 (239.999 ft)
Ezek mindegyike igazi "kakukktojás" számomra! Tudtok bővebb info-t mondani róluk? Melyiket érdemes/nem érdemes? Miért?
(A 2 év jótállás szimpatikus, és jó tapasztalatom van egy 82 cm-es Philips hagyományos LCD TV-vel.)
Valamint:
SHARP LC40 LE730ENET (149.999 ft)SHARP LC40 LE830E (199.999 ft)
Ezekről még annyit sem tudok, mint a Philips jelenlegi termékeiről. Tudtok róluk valami bővebb, pontosabb info-t?
Szimpatikus, hogy 2 év jótállás van rájuk, és a legalacsonyabb fogyasztással jelenleg ezek rendelkeznek. Valamelyiket érdemes megvásárolni?Igaz, hogy ezeken a Sharp tv-ken már nem tapasztalható "felhősödés" az új LED panelnek és elektronikának köszönhetően?
Megköszönöm, ha hozzáértők, tulajdonosok, ill. bárki, aki ismeri ezeket, mindegyikhez fűz egy-egy rövid véleményt!
/Források:
www.mediamarkt.hu
www.edigital.hu /"Aquila non captat muscas."
-
blakey
titán
válasz Piftuka #24307 üzenetére
Ez belefér a keretbe, sőt 5 évre is kiterjeszthető a garanciája, képminősége jó (sőt), smart része nem annyira, 3D szemüveget elvileg kapsz hozzá.
(#24310) WZP
Ha működés közben csatlakoztattad a kábelt akkor könnyen megadhatta magát a HDMI, csak egy bemenet van? Kikapcsolt állapotban érdemes a kábeleket ki/be húzogatni.[ Szerkesztve ]
-
WZP
aktív tag
Heló! Remélem jó helyre írok, HDMI-s problémában szeretném a segítségeteket kérni.
Nemtudom hogyan lehetséges, de úgytűnik tönkretettem a HDMI bemenetet a TV-n(egy nem túl új 720p-s orion(!) LCD). Három különböző eszközról próbáltam meghajtani, minden eszköz azt állítja kiküldi a képet, de a TV-n nem jelenik meg semmi. Maga az LCD panel működik, és antennán, RCA-n és SCART-on is veszi a jelet.
Szóval azt szeretném kérdezni, hogy mi romolhatott el, mennyire nehéz(egyeltalán érdemes-e) és drága lehet javítani a HDMI bemenet hibáját.
Inter Arma Enim Silent Leges
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Sajnos megadta magát a 72 cm-es Samsung CRT televíziónk, így újat kell vásárolni helyette. (Nem így terveztem a TV vásárlást, mert akartam várni a következő 5 év jótállásos akciós időszakig, de a meghibásodás közbeszólt.)
Egyelőre nem döntöttem el, hogy LCD, vagy Plazma technológiával rendelkező típust vásárolok-e! A fogyasztási értékek miatt az előbbi felé húz a szívem.
A segítségeteket kérem! Leírom, hogy milyen tulajdonságok fontosak számomra, milyen célra, és milyen helyiségben használnám, és kérlek, írjátok meg, milyen típus(oka)t javasoltok, és miért!
Felhasználási terület:
- Az idő nagy részében televízió adások (UPC kábel), és DVD filmek megtekintésére, valamint időnként számítógépen keresztül online filmek (pl. horgászportálok ingyenes filmjei, stb.) megtekintésére használnánk.A helyiség kialakítása:
- A TV egy nagy méretű ablak előtt lenne, annak háttal. (Tudom, nem ideális, de később talán 90°-al elforgatva, az egyik oldalfalra, egy nagy szekrénysor közepébe kerül, ami már ideálisnak tekinthető a fényviszonyok szempontjából.)- Az elhelyezéstől függően ~3 és max. 4 méter távolságból nézném.
Irányár:
- Kb. 200.000 forint, ha egy mód van rá, maradjon ez a maximum.
(0%-os THM-re szándékozom vásárolni, így felfelé egy kicsit "mobil" az összeg, de nagyon-nagyon maximum 250.000 forintig.)Elvárások:
- 40, 42, vagy 46 collos képátmérő (utóbbi a maximum)- A lehetőségekhez mérten legalacsonyabb fogyasztás ("Energiaosztály", vagy "Watt-ban megadott fogyasztási érték" adatot legyetek szívesek írni)
- A lehető legjobb képminőség (jó színhűség, fényerő, kontraszt, és a lehető legkisebb "felhősödés")
- min. 100 Hz valódi képfrissítés
- Tartós, megbízható működés
- USB kulcson keresztül médialejátszás (a lehető legtöbb ismert formátum), szaggatásmentes módon
- SCART csatlakozó (a UPC médiabox-on csak az van, ezért fontos)
- DVI és HDMI csatlakozók
- AC3 coax kimenet (az 5.1-es erősítőhöz csatlakozáshoz)
- Oldalirányba forgatható tartótalp (nem tudom, hogy manapság ez általános-e, avagy "fix" minden TV)
Előnyök:
- Minél több év jótállás- Digitális TV tuner
- 3D képesség
- + 3D szemüveg
- A beépített hangszórók korrekt, jó hangminősége (nyilván nem várok el THX hangzást)
- SMART funkció, Wi-Fi (ezek a legkevésbé fontosak)
Kérdéseim:
- Tudtok ajánlani a fenti feltételeknek megfelelő LCD televíziót számomra?
Ha igen, akkor legyetek szívesek egy-egy rövid indoklást is írni az adott típushoz, hogy miért ajánljátok!- Amennyiben az általatok ajánlott típusokat megnézem üzletekben, működés közben, mire érdemes figyelnem?
- Amennyiben 3D tulajdonsága is van a készüléknek, az aktív, vagy passzív 3D technológia mellett érdemes voksolni? Melyiknek mi az előnye/hátránya?
Fontos, hogy sürgős a dolog, mert a 0%-os THM akció már csak pár napig él!
Így lehet, hogy holnap délután megvásárolom a készüléket.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Piftuka
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Norbi14 #24289 üzenetére
"70.000 melyik ajánlott lcd tv? Min. 80cm, mamámnak lesz tehát fogyasztás is számít."
Szia!
Körülnéztem az aktuális katalógusokban, és ezt találtam: LG 32CS460
A EURONICS aktuális szórólapja szerint 2013. május 07-ig, illetve a készlet erejéig ez a készülék 66.999 forintba kerül, akár kamatmentes részletfizetés (0%-os THM) mellett.
Sőt "Születésnapi Outlet kedvezmény" is jár rá, ami -1.000 forint, az viszont nem derül ki, hogy ez már levonásra került-e a fenti árból, vagy még annyival kevesebbet kell fizetni érte.A szórólap tanúsága szerint "B energiaosztály"-ba tartozik. Úgy gondolom, hogy ez még mindig kevesebbet fogyaszt, mint a nagymamád hagyományos, CRT TV-je.
Itt találsz róla még információt és értékeléseket:
LG 32CS460 a Test Freaks oldalánAmit én látok, hogy jellemzően az ár/érték arányát, a könnyű kezelhetőségét (ez a nagymamádnak fontos lehet), valamint a szép színeit tartják kiemelkedőnek. Nyilván ebben az árkategóriában, ilyen képernyő méret mellett kell némi kompromisszumot is kötni; ez ennél a modellnél az 50Hz-es képfrissítés.
Azért javaslom, hogy nézzétek meg, hátha tetszik nektek!
Mindettől függetlenül 70.000 forint alatt más alternatívát nem találtam eddig.
/Források:
www.lg.com/hu
www.testfreaks.hu
www.arukereso.hu /Üdv: Piftuka
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
kovadika
őstag
válasz csizo13 #24304 üzenetére
Miért nem ajánlasz inkább a 70 ezerért tévét a kollégának? Ennyiért nemhogy normális-, de még csak tévét sem igazán lehet kapni. Ha mégis ki lehet fogni egyet ennyiért, annak olyan a minősége, hogy kár lecserélni rá a régi CRT-t.
(#24297) Norbi14
Szerintem nézz szét aprón is.
[ Szerkesztve ]
-
csizo13
tag
Semmi burkolt személyeskedés nem volt a hozzászólásomban. A különbséget írtam le hozzáértő és nem hozzáértő között.
Megértem, hogy a felismerés fájdalmas lehet, de ez az első lépés a gyógyulás felé vezető úton.Persze, csak az én véleményem szerint, hiszen itt mindenki annyira szakértő, amennyire annak gondolja magát.
-
Csapi007
veterán
Hy
22"-os TV-t szeretnek venni. Csak TV adas lesz nezve rajta, altalaban sotet szobaban. Semmi kulonos elvaras nincs vele szemben de preferalom a neves markakat.
Mit ajanlatok?"Csak úgy mondom"
-
blakey
titán
válasz cintula187 #24288 üzenetére
Attól függ mi a fontos neked, ha a képminőség és van hozzá szemüveg akkor igen, ha a smart és egyéb akkor nem, leginkább a képminőségre gyúr, smartban gyenge.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- SAMSUNG (QE75QN85D) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- PHILIPS 50PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Eladó Bose Quietcomfort Ultra Headphones aktív zajszűrős fejhallgató
- Yamaha RX-V473 hálózat, airplay, 4k HDMI házimozi erősítő
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest