Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz csaba12242 #29376 üzenetére
A tény attól még tény marad, feleződik. Ezt vitatni meglehetősen fura.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz LucasGrant #28840 üzenetére
Nincs így.
600Hz subfieldes plazma sosem volt valós 50Hz-es. De amúgy sem lehet már sok éve 50Hz-es plazmát kapni.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz viharkabat #28406 üzenetére
Nem olyan macerás ez (legalábbis nekem):
TV-n alapból min. IFC beállítva. Filmet nem nézek tévén, sportot sehol sem, természetfilm is tök jó így, max ha valami extra látványos akkor esetleg kipróbálom a közép állást.
Médialejátszó bemenetén alapból ki van kapcsolva, max ha épp CGI orgiát akarok nézni akkor állítom min-ra.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz viharkabat #28398 üzenetére
Ésszel kell használni, és jó lehet bizonyos esetekben plazmán is:
50Hz-es tévéadásoknál - IFC minimum állás
Természetfilmeknél, sportközvetítéseknél akár a közepes is jó lehet, látványos.
Hagyományosabb filmek esetében kikapcsolandó, mert tönkre-vágja a filmes élményt, de modernebb, pl. CGI-s látványfilmeknél a minimum állás nekem tetszik.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz LucasGrant #28176 üzenetére
Ez nem olyan kérdés, hogy mi-mit ért rajta...
-
Dorian
félisten
Én értelek és nekem is plazmám van, viszont azt te is belátod gondolom, hogy nem a miénk az átlagpolgári felhasználás. Ill. igazából az emberek lesz@rják a (kép)minőséget, ha cserébe kicsit is oda kell figyelni a használatra, bőven elég nekik, amit egy akár alsókategóriás LCD nyújt. Ez is tény és ezért sem kárhoztatok senkit, ilyen a világ. Példaként talán a csöves - tranzisztoros - IC-s erősítő visszafejlődéstörténetet tudnám felhozni.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz JoolsNOS #27424 üzenetére
A válasz sokrétű, de talán a legfontosabb, hogy kis méretben drága a gyártás, márpedig a legtöbb a 42" alatti méretből fogy. Aztán ott van a kicsit több fogyasztás, az, hogy képernyőnek használni, vagy háttértévézésre nem alkalmas, mert minimális odafigyelést igényel, hogy ne legyen rajt sok óráig ugyanaz a fix képelem. Akik ezt tudják tolerálni, azok számára elégtétel, hogy a képminősége viszont jobb egy dupla árú LCD-énél. (azonos méretben)
-
Dorian
félisten
Nem a közszolgálatiakat kell nézni, onnan csak F1
Van ezer másik adó, aminek a nagy része ugyan semmire nem való, de azért 20 körül össze lehet szedni kinek-kinek érdeklődése szerint. Én betettem azokat a kedvencekbe, így csak ezeket listázza a tévé, sport egy sincs köztük, de jó dokumentumfilm mindig akad vhol, jó minőségben.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz sarkanyolo2 #25752 üzenetére
Kábeles Digi a szolgáltató, igen, a koaxon digitálisan is jön a jel. Van jópár HD csatorna is a kínálatban.
-
Dorian
félisten
válasz sarkanyolo2 #25748 üzenetére
Ahogy érzed. Nekem nagyon megfelel az 50" 2,7m-ről akkor is, ha tévét nézek. Amúgy van már csomó HD csatorna is, de a sima SD adás is megfelelő. Persze ez megfelelő minőségű megjelenítő és szolgáltató kérdése is.
-
Dorian
félisten
válasz sarkanyolo2 #25745 üzenetére
Nem viccelnek. Próbáld meg azért elképzelni. Nagy élmény és kicsit sem zavaró. A fullHD felbontást pedig 3m-ról 50" alatt meg sem tudod különböztetni a HDready-től.
-
Dorian
félisten
válasz #53955904 #25255 üzenetére
Én meg sem néztem a képeket, továbbra is azt mondom, hogy fotó alapján lehetetlen megállapítani, téves következetesekre visz.
- egy állóképen mozgóképet vizsgálni eleve hülyeség
- a fényképezés beállításai (expozíció, stb) módosítják az egészet
- mindenki saját monitora szintén módosítja.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Hegyirabló #25251 üzenetére
Fényképről ezt lehetetlen megállapítani. Felesleges és félrevezető.
-
Dorian
félisten
válasz plus44 #25155 üzenetére
Ilyen messziről felesleges többet költened az ST-nél, ami nagyon jó tévé, 2-3m-ről is csak árnyalatnyi különbségek vannak GT javára.Ha van még pénzed inkább a méretet növeld.
A ghost elmúlik, ha utána más nézel, ahol fix képelem nincs vagy máshol van.
-
Dorian
félisten
válasz bence188 #24070 üzenetére
Csak hogy teljesebb legyen a kép:
Nem kapod meg ugyanazt, a külső lejátszók formátumtámogatása bővebb, tudnak kadenciahelyesen lejátszani, a képminőségük is jobb és kényelmesebb használni őket.
Viszont átlagfelhasználók többnyire jól elvannak a beépítettel is. Ismerd meg a hátrányokat és ha megfelelő kompromisszum, használod a beépítettet.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Egyrészt bosszantó amikor nyilvánvaló dolgokat bizonygatni kell, másrészt ez a hifi vagy a házimozi topik témája, nem itt kell erről vitatkozni, ezért ebben a topikban ez lesz erről az utolsó hsz-om.
(Amúgy tegnap épp próbáltuk a Fapaci féle T1 és T3 tápkábelt, mindhármunk számára egyértelmű melyik és mikben volt jobb. és ezek nem is százezres kábelek, 10-15.000 körül. Különösebben nem is drága hifi volt a teszt rendszer, használtan 150-200-ból összehozható.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Samsung plazmán biztos, általában LCD-ken sokak elmondása szerint jó hatással van egy jó tápkondicionáló.
Az új Pana plazmámon még nem próbálgattam, más elmondása szerint Panán nem tapasztalt változást (előzőleg a Samsungján ő is). TV tápkábel cseréjével nem tapasztaltam változást. (Természetesen hifiknél egyértelmű)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz -=RelakS=- #23319 üzenetére
Milyen jel? Tápkábelről van szó, itt nincs "jel" Amúgy milyen erősáramú kábeleket szokás árnyékolni?
Jó lenne, ha olyasmibe szólnál bele nagy mellénnyel, amiről van tapasztalatod.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Dark Archon #23298 üzenetére
Az emberek 1-2%-a érzékeny a vibrálásukra. Ez a Panasonic NeoPDP paneles tévéknél kissé erősebb,mint a többinél.
Hosszú ideig nem valók statikus képelemek megjelenítésére, mert fenyeget a beégés veszélye. Ezért pl. nem alkalmasak klasszikus monitor-felhasználásra (Windows tálca), vagy ipari jellegű kijelzőnek. Kisebb eséllyel, de beégésveszélyes az egész napos háttértévézés csatornaváltások nélkül (pl. RTL logo). Természetesen egy 3 órás film, vagy játék sima ügy, annyira nem érzékenyek ezek.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Borisz76 #23183 üzenetére
Miért csak filmnézésre lehetne plazmát használni? Teljesen normálisan lehet vele tévét nézni, kivéve az "egy csatorna egész nap a háttérben" típusú dolgot.
Sötétíteni sem kell feltétlenül, tévézéshez biztos nem. Film meg amúgy is úgy a jó, ha semmi más fény nincs a szobában.
A plazmám kontraszt értéke (ami a fényerőt szabályozza, mert a fényerő a fekete-szintet) 60-ból 35-ön áll ezekben a borúsabb téli napokban, tehát simán marad nyárra tartalék.Az igaz, hogy nálam a tévével szemben nincs ablak, ez lehet ok LCD-re (Hozzá teszem, nálam ez egyik oldalsó fal szinte teljesen üveg)
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz kolosszus87 #23181 üzenetére
Többet esznek a plazmák, ez kétségtelen. De nem annyira, mint régebben, és nem annyival, hogy ez forintosítva szóra érdemes legyen. Ha ráadásul hozzá számolod, hogy a hasonló képminőségű és ugyanakkora méretű LCD ára mennyivel drágább, azt semmilyen kis-fogyasztás nem hozza vissza.
Felhasználási terület /szokások szerint kell plazma-LCD közül választani, ennyi.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Watt25 #23064 üzenetére
Az összefoglaló hibás:
1. Mint ahogy már valaki korábban írta, nem a külső táp lététől függ, hogy lekapcsol-e a külső HDD USB-s áramelvételre, hanem a bele épített elektronikától.
2. Nem minden 3,5-es külső HDD hangos, legyen akár 7200rpm-es.
Mindkettőre példa a WD Mybook, amiből 3példányt is használtam/használok, mindegyikre érvényesek a fentiek.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Sziasztok!
Mivel plazmás révén lcd-k terén nem vagyok képben, a segítségeteket kérem. A szitu:
Ismerős TV-t akar venni, a tévénézési szokásai miatt nem plazmát, hanem lcd-t javasoltam neki. Kritériumokat még maga sem tudja, szerintem 50" alá nem érdemes menni, ill. sok sportműsort néz. Van jelenleg valami ajánlott vétel, best buy? Alsó és középkategóriában (300k-ig) is szeretnék néhány tippet kapni.
KösziKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Sziasztok!
Ismerős szeretne TV-t venni, max 150-ért. 3m-ről nézné, főleg TV adást. Van most valami best buy a ebben az árkategóriában?
Én csak plazmában vagyok otthon, de az gyakori háttértévézés miatt valószínűleg kiesik. Alsó kategóriáról lévén szó, led háttér-világításút sem javasolnék neki. 100Hz-es jó lenne.
Köszi!Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz prime_adam #7485 üzenetére
Inkább árt a ki-be kapcsolgatás, mert bekapcsolásnál mindig kap egy nagyobb áramlöketet, terhelést. Készenléti üzemmódban annyira minimális a fogyasztás, hogy éves szinten is csak 1-200 Ft-ot jelent
-
Dorian
félisten
Sony ex 402 alapból nem képes mkv lejátszására. Esetleg tudtok olyan firmware-ről, ami azóta ezt orvosolta?
-
Dorian
félisten
válasz Scoobyka #7367 üzenetére
Így van, PC-re ha nem csak filmnézésre, játékra akarjuk használni, csak LCD az ajánlott.
Plazmánál foszforlag-ot soha nem láttam (2010-es modellek) a ghosting jelentéktelen, inkább a beégés lehet probléma, ha valaki abszolút nem figyel oda, vagy nagyon sokat nézi ugyanazt a csatorna(logo)tKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #7359 üzenetére
Azért is magyaráztam ennyire, mert én pl. 2-3 hónapig nem tudtam zenehallgatásra használni a laptopot. Én is azt hittem, hogy jack csak digitkoax lehet, feleslegesen vettem egy kábelt, azzal nem ment, azt hittem hibás a gép, de javíttatni nem tudtam elküldeni (még szerencse ), mert munkaeszköz.
Legalább más nem fut bele ilyesmibe, ha ezt olvassa.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #7357 üzenetére
Nem
Még egyszer mondom: Van optikai kimenete. Hogy magyarázzam el... Ha digitális kimenetre állítom a gépet indítok egy zenét, jackkimenet elé téve az ujjamat, megjelenik rajta a kis piros fény. Az általam említett átalakító nem a jelet alakítja át, csak egyszerűen megfogalmazva fizikailag lehetővé teszi, hogy a gépből a fény eljusson a kábelbe Az ára is csak 500 Ft, ebből is érzékelhető, hogy nincs benne DAC vagy ilyesmi.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #7355 üzenetére
Van egy kis átalakító, aminek egyik oldala hagyományos optikai kábelre csatlakozik, a másik egy kis pöcs, ami belemegy a jackbe. Hangminőséget nem bántja, nagyon szépen szólnak így a lossless-ek, (Foobar2000, asio driverrel) pedig nem bögreszettre van kötve.
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #7353 üzenetére
Itt ülök egy előtt (Acer Aspire 5740), kollégáim más márkájú laptopjain is az van.
A jack csatlakozón megy ki az analóg füles jel és az digitális optikai is, attól függően, hogy melyiket dugom bele.
Amikor megvettem a gépet, én is azt hittem, hogy jack formátum csak analóg vagy digitkoax lehet, vettem is kábelt, nem szólt. Azt hittem rossz hardverileg, mert már mindent próbáltam, aztán kiderült, hogy tudatlan voltam.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #7349 üzenetére
Pontosítás:
A laptopok többségén optikai digitális kimenet van. Nem a hagyományos szögletes, hanem jack formátumú, ami legtöbbször egyben analóg fejhallgató kimenet is.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz #41635072 #4731 üzenetére
Ezúton kijelentem, hogy nincs plazmagyáram, tehát nem áll érdekemben, hogy valaki is plazmát vegyen, ne lcd-t. Nekem korábban lcd-m volt, nem fanatikus vagyok. És arról senki sem tehet, hogy bizonyos felhasználási területre jobb a plazma, másra meg az lcd. Soha nem ajánlanék monitornak meg ipari kamerának, vagy ablakkal szemben plazmát, de egyébként meg igen. Ha pl. valaki analóg adásra akar 120-ból 32"-os fullHD lcd-t venni (lásd fentebb), annak igenis elmondom a véleményemet, mert nem akarom, hogy rossz döntést hozzon. És sokaknak a lapostévé=lcd.
A "deakkoris"-ra sajnos nincs érvem. Pl. fogyasztásra az előbb linkelt valaki TÜV-ös mérést, deakkoris...[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Villogás:
Sajátomnál kizárólag a médialejátszó menüjénél vettem észre villódzást, de azt is csak néha és alig észrevehetően, főleg, ha nem a tévére fókuszáltam, hanem perifériás látásból. Ezzel el is mondtam, mennyire fontos szempont. Ahogy hallottam (tapasztalatom erről nincs) a Pana NeoPDP paneles készülékeknél ez jellemzőbb, de olyanról még nem hallottam, hogy emiatt valaki lecserélte volna a G20-át.Beégés:
Valóban van esélye, csakhogy ehhez állat módon kell használni a tévét. Aki monitornak is használja, vagy nem tud 3-4órás logós-szélesvásznú tévézés után 5 percig mást nézni, ne vegyen plazmát.phosphor trail:
Ilyent csak youtube-on láttam, pedig nem felsőkategóriás a tévém.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz tomazin #4695 üzenetére
Kérdés: a méret miért max 32-37"? Helyhiány vagy az ár miatt?
Milyen messziről nézitek? Ekkora méretben a fullHD-nek semmi jelentősége tévénézésre, megkülönböztethetetlen. Miért kell?
Csak azért írom, mert 130 körül már 42"-os HDready plazmát is lehet kapni, ami különösen analóg forrás esetén sokkal jobb képet ad.
Ha nincs több hely, akkor persze csak LCD jöhet szóba, de fullHD akkor is pénzkidobás.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz wwenigma #4378 üzenetére
Lehet, hogy néha tévednek, de azért legtöbbször igazuk van, azért szakemberek, hogy értsenek az adott dologhoz. Ha nem így lenne, a szomszéd Józsi bácsi is végezhetne agyműtéteket.
A péniszben és a tévében az a közös, hogy a méret a lényeg. Nekem 50"-os van, de simán elviselnék egyel nagyobbat is
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz Daffni2 #3917 üzenetére
Digi műhold sokan mondják, hogy tényleg hulladék, nekem Digikábel van, az viszont kiváló minőség. Bár hallottam olyasmit, hogy ez helyszíntől függ, nálunk a társasház környékén újonnan épített ki a Digi optikai kábelt, viszont pl. VI. kerből hallottam panaszt rá.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
- PHILIPS 55PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- PHILIPS 43PUS8848/12 Ambilight 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- Adam Audio D3V fekete 1 hónapos!
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest