- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- eBay
- Disney+
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
válasz fero02 #23960 üzenetére
Idővel majd enyhül a fájdalom!Nagyon megszokja az ember őket és amennyi örömet tudnak okozni akkora fájdalmat is amikor elmennek.
Pont tegnap jött be mutter is pityeregve,h megtalálta a másik már meghalt kutyánk képét a telefonjában.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
-
Bjørgersson
félisten
válasz fero02 #17350 üzenetére
Még nincs, meg kell tölteni mindet. Meg ugye ebből faszán meg is lehet gazdagodni, más nem számít.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
hrvp
aktív tag
válasz fero02 #16316 üzenetére
Sokan azért ellenzik, mert azt hiszik, hogy ezzel aztán hatalmas kínszenvedést lehet okozni a kutyának, pedig kb. annyit érez, mintha megrántanád a pórázt. (aki nem hiszi próbálja ki saját magán) Annak ellenére, hogy én is a "hagyományos" módszerek mellett vagyok, el tudok képzelni olyan szituációkat, ahol hasznos lehet. Talán pont itt írták a srácok azt a példát, hogy az idegentől való kaja nem elfogadást lehet így mondjuk a lakásból kontrollálni, miközben a kutya azt hiszi, hogy nem látod.
(#16317) Dr.Zoo
Akkor úgy látszik nem csak engem zavar, ami mostanában megy a kutyatenyésztéssel. Vannak fajták, amikből szinte alig találsz normális tenyésztőt, teljesen átformálnak bizonyos kutyákat, mert most éppen az a divat a kiállításokon.[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz fero02 #16126 üzenetére
A gennyesedés oka, gyulladás, pontosabban a nyálmirigygyulladás.
Ez a doki is felvette a kis fejlámpáját, és megnézte a fogait. Most én is szembe álltam, és teljesen épnek, egészségesnek tűntek kívülről a fogai. Mondjuk tegnap már nekem is eszembe jutott, hogy pl. esetleg a főzött csirkefej valamilyen darabkája okozhatna-e ilyen tűnetet, ha valahogy befúródik a szájába?
De ma a kutyaszájába nézve, nem látszott ilyen jellegű sérülés. Viszont a duzzanat már elkezdett a szájüreg felé is terjeszkedni.
Én most tényleg csak azért drukkolok, hogy a mai segítséggel kezdjen gyógyulni a kutya. Amúgy ma este elég jó étvágya volt, a nagy hőség ellenére is. -
TazLeacher
nagyúr
válasz fero02 #16111 üzenetére
Ha pedig Te jól érzed magad a vízben a kutyáddal, akkor a kutya ezt fogja érezni és ő is jól fogja magát érezni. Ha játszol vele, partner lesz benne.
Örülök, hogy ezt ilyen bizton állítod. Tudnék felhozni példát (valós életből, nem elméletből, "ha" kezdetű mondatokkal), de fölösleges. Te eldöntötted, hogy minden kutya jól érzi magát a vízbe előbb vagy utóbb. Én állítom, hogy ez nem igaz. És továbbra is úgy vagyok vele, hogy ha a kutyám nem akar úszni, akkor nem fog úszni, mert nem vízparti telkem van, és nem vagyok révész, ő sem vizimentőnek készül, e nélkül simán el tudok élni. Ugyanis ez nem egy olyan dolog, hogy kötelező. Kötelező pórázon normálisan sétálnia, és szobatisztának lenni, de nem kötelező a vízben futkároznia. Ez egy szórakozási forma a kutyának és embernek, és ha a kutyám nem élvezi, nem fogom erőszakkal rávenni. Ami nem azt jelenti, hogy az ember nem próbálja meg, illetve nem ismerteti meg a vizet a kutyával, de egy jó pár alkalom után már kiderül, hogy hogy áll a kutya a témához.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz fero02 #16107 üzenetére
Pontosan ezért, amit írt. Semmi más nem lesz belőle, mint a kutya vízbe huzigálása. Egy olyan kutyánál, ahol probléma a nyakörv feladása, és a leírás alapján retteg a víztől, bizonyára a határozottan bevonulás a vízbe, sima ügy lesz.
Nem a tészta a lényeg, hanem az elkészítése. Mondhattam volna más példát is, a megvalósítás a lényeg.
Mondhattál volna, de egyszerűbb lett volna, ha elolvasod, amit írtam. Így kezdtem: szerintem a víz más. Más véleményen lehetsz (vagyis szerinted nem más, szíved joga), de ha elolvastad volna, akkor nem írsz le egy ilyen példát. Szerinted nem a tészta a lényeg, szerintem meg igen. Én ismerek olyan kutyát, ami rühelli a vizet. Parancsszóra bejön a vízbe, de nem érzi jól magát. Pontosan ezt mondtam: a végeredmény is számít, nem csak az, hogy mit csinálsz. Nem attól lesz eredményes a dolog, hogy a kutya vizes lesz, hanem attól, hogy a kutya szereti a vizet. Márpedig van olyan kutya, akinél a fejed tetejére állhatsz, akkor sem fogja szeretni. És egy szorongó (látszólag nem megfelelően szocializált) kutyát "behúzni" a vízbe nem hiszem a megfelelő megoldás arra, hogy megszerettessük vele a vizet. Szerinted igen, ám legyen.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz fero02 #16100 üzenetére
Ugye érzed, hogy az "ugratás" és az uszás más tészta. Ráadásul szó nem volt arról, hogy "a gazdi elkezd ráparázni": Egyszerűen hagyjuk, hogy a kutya magától fedezze fel a vizet, és csak ösztökéljük, ne legyünk erőszakosak. Vagyis lehetünk, csak semmi értelme. Bevinni a vízbe be lehet, megszerettetni vele nem feltétlen.
-
iwu
addikt
válasz fero02 #16100 üzenetére
A vízbeszoktatásra meg nincs a környéken haver kutya, ami szereti a vizet? Az előző juhászom kölyökkorában volt mellette egy befogadott vizsla, aki úgy ivott, hogy beleállt a vödörbe 3 hétig volt nálunk, de a német juhász később amint fizet látott rohant bele:d. Télen nem volt vicces, mire haza szaladtunk, ráfagyott a bundájára
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
Bjørgersson
félisten
válasz fero02 #15918 üzenetére
Nagyon szépek, összehaverkodtak már?
(#15920): Szerintem úgy, hogy le is lehessen játszani, nem.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
-
Bjørgersson
félisten
válasz fero02 #14774 üzenetére
Bogi kiskorában vagy háromszor bepössentetett, amikor majomkodtam vele.
-
canniball
nagyúr
válasz fero02 #14521 üzenetére
Ha jól értem itt az volt a legnagyobb gond hogy miközben próbált kiszabadulni a nyakörv betekeredett és a kolléga ezt nem tudta kioldani. Azért ez egy vastagabb bőrnyakörvvel nem fordulhatott volna elő.
A többiben igazad lehet, de ez az utólag könnyű okosnak lenni tipikus esete, eddig nekem sem jutott volna eszembe hogy ilyesmi is előfordulhat.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz fero02 #14405 üzenetére
Igen, direkt vagyok ekkor ****. Kezdjük szépen az elején:
Óvatosan a kijelentésekkel. Van, aki szerint egy német juhász simán tartható emeletben.
Ez a hsz-t felhívás volt a keringőre, vagy csak simán úgy mondnám, hogy direkt megint vita/flame keltés, vagy szándékos indulatszítás, kötözködés. (Amire persze Lauda szokásához híven még rárakott egy lapáttal.) De mindezt félretéve: 147x hallgattam már végig, hogy pl.: egy német juhász nem lakásba való (feltételezem az "emelet" nálad a lakást jelenti...ha nem, akkor javíts ki kérlek, "pösti" gyerek vagyok, lehet rosszul értelmeztem), mert azért kutya, hogy kint legyen...stb...stb....stb....az általam berakott képen láthatóan ezt az "ökölszabályt" nem tartották be...akkor mégis mi a kiforgatás abban, amit írtam?
Te (Ti?) állításod szerint egy németjuhász nem lakásba való. Amikor linkelek egy képet, amin egy láthatóan lakáskutya van, ami történetesen németjuhász, akkor kiforgatom azt, amit írsz. Miért? Azért mert ez a kutya egy beteg gyerek mellett fekszik? Ha a srácnak nem lenne bekötve a feje, és a háttér nem kórház lenne, akkor az lenne a válasz - mint ahogy itt már többször le lett írva - nem lakásba való, ez nem normális...bla...bla...bla. Így viszont teljesen normális. Holott látszik, hogy ez a kutya nem először fekszik ágyban...és megint én vagyok a ****. Ugye? Vagy akkor találjátok már ki, hogy a "németjuhász nem lakásba való" szabályotok alól mik a kivételek...csak, hogy nehogy rászaladjak még egy párra, le kellene előre rögzíteni...
Szerintetek egy ilyen kutyának kint a helye...bizonyára, sokkal jobb dolga van annak a kutyának, aki kint rohad napi 20-22 órát tök egyedül (reggel 8-tól este fél 10-ig 13,5 óra telik el, egy 7 órás alvást hozzászámolva ez cirka 20 óra egyedül...és nem 10 óra),mint annak a német juhásznak, aki egy 80 nm2-es lakásban van, napi 5-6 órát egyedül, a többi részét meg a családjával tölti, a napi 4 séta (és nem a kerítés melletti rohangálás, őrjöngés) mellett...erre nem kell válaszolni, elég, ha valaki magában eldönti. Engem meggyőzni úgysem fogtok, és szerintem én sem titeket, akkor viszont kerülni kellene az ilyen "beszólásokat", mint a fenti dőlt betűs rész.
De konkrétan várom a válaszod: mit forgattam ki szerinted? Várom a nézetedet, azon kívül, hogy ekkora **** vagyok...konkrétan szeretném tudni, hogy szerinted mi az, mi kiforgatás volt, és ne a levegőbe dobálózz ilyen kijelentésekkel.
-
Jovanny2
őstag
válasz fero02 #13946 üzenetére
A srác nem a kutya gazdája volt, a gazdája egy 20-as éveiben járó nő. A srác csak sétáltatta. Mondjuk, elég balfék módon... A roti egyébként az egyik legjámborabb fajta, ha jól nevelik. Gyerek mellé ideális. Egy roti mellett nőttem fel, és soha egy mordulása nem volt felém, pedig volt nyúzva rendesen.
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen légkondit a lakásba?
- MÁV topic
- Spórolós topik
- Delta Force béta teszt
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...