Új hozzászólás Aktív témák
-
public73
senior tag
oké, szerintem rosszul kezdtünk neki....
mi a kérdésed pontosan?
mi mondjuk meg Neked, hogy milyen kutyát tarts otthon anyuval, ami cirka legjobb esetben elél 10-12 évig?
rendben, legyen német juhász, az nagyon hálás jószág, nem túl nagy, de nem is kicsi, okos és bátor!
egy ilyen kutyó mellett Te is felbátorodsz majd egy kicsit....
ne egyen sokat, oké!
ne adj neki csak Royal Canin-t, vagy Purina-t, abból kevés mennyiség is többet ért, mint a zsákszámra megvett "Blöki és Morzsika kedvence" táp a Penny-ből.
más biztosan majd másik kutyát ajáln (csak hogy összezavarjon!), de hát már a kutyaratás csak ilyen: mindenkinek másik fajta jön be és nem szín szerint, vagy kilóra, hanem, hogy milyen jellemű a kutyó, ki mit szeretne szabadidejében együtt csinálni a kis kedvencével.
én például imádtam kutyasuliba járni vele, tanítani mindeféle okosságra, engedelmességre, fegyelemre és őrző-védő feleadatokra.
természetesen más fajtával mindezt nem tudod elérni, viszont vannak fajták, amikkel apportozhatsz, vagy aggilityzhetsz.
ha nagy vadász vagy és természetjáró akkor természetesen jók a kopók, vagy az említett vizsla is! -
public73
senior tag
apa kezdődik....
-
public73
senior tag
kedves Fórumtársak!
korábban eljött sajnos a mi életünkben is egy párkapcsolat vége így a közösen nevelt kutyót helyhiány miatt a páromnál hagytam.
mivel ő is költözni kényszerül a közeljövőben a közös kertes házból és Luna eddigi megszokott jó helyéről így megbízható és nagyon türelmes gazdit keresünk a kutyónk részére.
amit Lunáról tudni kell:
ivartalanított szuka német juhász kislány.
márciusban tölti a 3 évét.
chipeltetve, állandó oltásokkal ellátott, de törzskönyv nincs neki.
a havi kajáját hajlandóak vagyunk állni (royal canint evett kölyök kora óta) és az éves oltásokat is természetesen fizetjük.
nagyon jól képzett kutyus (őrző-védő, engedelmesség), több mint 1,5 évet jártam vele kutyasuliba.
rettentő játékos a lelkem, a gyerekekkel nagyon jól megvan.
természetesen pénzt nem kérünk a leendő gazditól, a szállítást mi megoldjuk.
ha valakinek tudomása van, hogy a környezetében vágynak egy ilyen típusú kutyára, kérem privátban jelezze felém!
előre is köszönöm a segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
public73
senior tag
válasz philoxenia #13838 üzenetére
az a baj, hogy Te is ugyanolyan elnéző vagy velük szemben, mint azok, akik tehetnének komoly lépéseket, hogy ilyen ne történjen....
méz+hangya!
ugyan már!!!!
nyilvános akasztás, golyó általi halál (hasba, hogy sokáig vergődjön!), villamosszék!
na ez már olyan elrettentésül szolgálna, hogy a sok primitív egysejtű "viadalos" elgondolkozna.
de amíg kapnak pár száz forint pénzbüntetést, a közügyektől eltiltják pár hónapra....könyörgöm, kiröhögnek bárkit ezek!!!!! -
public73
senior tag
válasz TazLeacher #13747 üzenetére
kutyám (Luna) törzskönyves, nagyon szép eredményeket elért szülőktől származik.
neki nem csináltattunk törzskönyvet, nem éreztük szükségét, ő házikedvenc, nem járunk kiállításra vele.
DP hajlam-ről még az ükszülőktől sem lehetett hallani.
1,5 éves korában leszűrettem és kiderült, hogy enyhe, de mégis DP-s hajlam fedezhető fel a kutyán....
első dolgom az volt, hogy 2 évesen kipakolták a kutyát, még véletlenül se legyenek utódok, akik hordozhatják a DP hajlamot!
mivel szuka (volt), így ez a műtét összetettebb és költségesebb, mint egy kannál.
de!!!!!!
csak pozitívumokat tudok elmondani az ivartalanítás után:
-a kutya lényegesebb nyugodt lett
-a környék (fél falu!) kankutyái egymásnak tartották a tolvajlétrát, hogy bejussanak a kapun, fél évenként (tüzelési időszakban) 3 hétig tiszta húgyszag volt a kerítés, mivel minden kankutya oda jelölt, hogy visszataláljon------>>>>mindez elmúlt az ivartalanítással!
-még a házfal is lucsok vér volt tüzeléskor----->>>nincs már gond ezzel se.
a műtét helye meg sem látszik, nincs tokától bokáig való heg a kutya hasán!
szóval aki nem gondolkodik szaporításról, vagy kénytelen (DP) megtenni, annak csak ajánlom az ivartalanítást, mert csak pozitív hatásai vannak!
ez a vélemény szubjektív, nem akarok igéget szórni, vagy ráerőltetni senkire semmit!
csupán tapasztalat....[ Szerkesztve ]
-
public73
senior tag
hát...
jer1cho, Varoz...egyikőtök kutyája sem lennék szívesen...
ennyit rágódni a semmin!!!!! -
public73
senior tag
nos ezek azok a idióták, akikre egy földigilisztát sem mernék rábízni: [link]
vigyázat: sokkoló lehet egyesek számára! -
public73
senior tag
válasz Tothgera30 #12184 üzenetére
esetleg békát ásott ki és meg is ette azt...
a béka bőre köztudottan mérges anyagokat is tartalmaz, ettől lehet, hogy nyáladzik, vagy esetleg hányt is tőle.
nem akarok okoskodni, csak gondolom ez is bennelehet a pakliban....
az állatorvos azonnali felkeresése jó ötlet! -
public73
senior tag
válasz Winner_hun #10187 üzenetére
akkor is jól néznek ki...
még ha nem is igaz.... -
public73
senior tag
bár megkésve, de az ígért képek: [link]
ma 16 hónapos és 10 napos a kisasszony.... -
public73
senior tag
válasz deicide #9796 üzenetére
emléxem az első örző-védő összejövetelre.....
a kezemen vízhólyagok nőttek, mire vége lett!
szóval igen fárasztó és nehéz mutatvány egy 35-40kg-os kutyát úgy kordába tartani, hogy ne érezze, hogy fegyelmezed, de mégis te irányítsd....
minden elismerésem a párodé, nálunk csak igen kevés hölgy vállakozik a "csibészeltetésre".
hiába, nem egyszerű feladat![ Szerkesztve ]
-
public73
senior tag
válasz deicide #9794 üzenetére
érdekes, hogy sem a segéd, sem a (női hang) feltehetően kutyasuli vezető nem tesz arról említést, hogy a póráz fogásnál a kuytához közelebb eső kézzel nyomni kell a kutyát vissza a föld felé, hogy kevésbé tudjon felugrani......
tuniillik akár nyilt törése is lehet a mellső lábán, amikor visszaérkezik a földre.....
ha az elejétől fogva így tanulja meg, akkor később kisebb lesz a kockázat, hogy megsérül....[ Szerkesztve ]
-
public73
senior tag
khm...
ha én hasonló helyzetbe kerülnék és a nagyon égető lenne a kutyám elhelyezésének, új gazdi találásának kérdése, valószínű hogy az eladó szó - enyhén szólva is - nagyon messze kerülne a szótáramból....
talán az anyagi része - mondom ez csakis rám vonatkozik, ezért nem általánosítgatok - bőven homályba merülne annak tudatában, hogy én legelőször is egy rendes és megbízható, gondoskodó gazdit keresnék neki....és természetesen ingyen adnám a kutyát.....
hisz itt a kutya biztonága számomra fontosabb, mint az, hogy összeszámoljam, hogy x hónap, vagy év alatt mennyibe került nekem forintálisan....
őszintén szólva az én német juhászom 15 hónap alatt minden egybevéve közel fél millába volt (kölyök vétel, oltások, gyógyszerek, kaja, kiegészítők, felszerelés, iskoláztatás) és azt azért nem várnám senkitől (ha nekem se lenne lehetőségem, hogy magammal vigyem), hogy rögtön átutalja a bankszámlámra ezt az összeget a kutya átadásakor!
nem akarlak megbántani, de tőlem nagyon távol áll a Te fajta elképzelésed miszerint, ha neked nincs módodban (és ez lehet bármilyen tényező) tovább gazdijának lenni, akkor a leendő gondjátviselő fizessen a kutyádért.....Eagl3
de látom nem csak én gondolkodok így....
[ Szerkesztve ]
-
public73
senior tag
válasz ludsimon #9562 üzenetére
nem, nem rendőrkutya.....egyelőre.....
viszont az utcánkban a 4-10 éves gyerekek "nyomozókutyának" hívják!
az tuti, hogy az én juhászom az átlagosnál komolyabb fegyelmezést kapott!
és nem titok, hogy a helyi kutyasulink egyik vezetője a yardnál dolgozik....Winner_hun
nem, egyáltalán nem titkos infó, viszont ami az én módszerem és az én kutyámnál bejött, az a másiknál nem biztos, hogy tuti befutó lesz....így nem is "úntatlak" Titeket, viszont ha Ferónak kérdése volna, akkor szívesen sztorizok neki.
ahogy eddig én itt olvasgattam a kutyáitokról szóló bejegyzéseket, arra jutottam, hogy a kutyák nagyobb része nincs iskolázva, mint amelyiket rendszeresen járatják....
gondolom anyagi és időhiány az oka, viszont az tény, hogy a kuyta igazi énje a falkába kerüléssel domborodik ki![ Szerkesztve ]
-
public73
senior tag
szió!
én rendszeresen futtatom az enyémet.
fontos a szabályokat betartani Neked is és a kutyának is bicón:
- csakis jobb oldalon, tehát sétálásnál (ott mindig bal oldalon!) ellenkező oldalon kell, hogy megtanulja a bicikli melletti futást.
-soha se tekerd a párázt a csuklódra, szinte csak 1 újjal fogd úgy, hogy bármelyik pillanatban elengedhesd!
-nem húzhat egy pillanatra sem, mert egy 35-40kg-os kutya, ha beránt, akkor tuti takarás lesz a vége!
ezért először szigorúan szöges folytóval próbáld elkezdeni!
(én már póráz nélkül bicajozok vele, ez a végső stádium, amit elérhetsz!)
-ha a macskákra és más állatokra hajlamos kitörni, akkor először séta közben kell megregulázni.
-meg kell érezned a kutyádon, hogy mikor kell pisilnie, vagy kakilnia, mert különben szintén elrántás a vége....
gyakori lesz, hogy odaszaladnak a kóbor kutyák, és a Tiednek akkor sem szabad kitörni, vagy irányt változtatni! ez az ő életébe, de akár a Te sérülesedhez is vezethet!
ha nagyon részletesen kíváncsi vagy, hogy én hogy értem el, hogy pár hét alatt már el mertem engedni a főúton póráz nélkül, vagy akár a városközpontban kerékpárúton, akkor majd priviben oskosítalak!más:
tuti, hogy álja a lövést a kutyód, vagy csak reménykedsz benne?
próbáltátok is élesben?
mert csak akkor lehetsz biztos ebben, ha 2-3 méterre a kutyádtól elsütnek egy pityut.....
az enyém tuti az, mert asuliban 3-4-szer lőnek alkalmanként!
ja és akkor is állnia kell, amikor csibészkarral dolgozik a kutya![ Szerkesztve ]
-
public73
senior tag
bedobom már ide is, régen fotóztam kiskegyét ....[link]
-
public73
senior tag
van egy 20kg-os kiszerelésű bontatlan Royal Canin tápom eladó, ha van rá igény.....
ha érdekel, írj pü-t! -
public73
senior tag
válasz kenwood3 #8796 üzenetére
szia!
hátha tudok pár ötlettel szolgálni én is:
- mindenféleképp az udvarban kezdjétek el a pórázzal való sétát (ismerős környezetben), de zavaró tényezők nélkül (ne legyen ott a másik kutyád, aki zavarná, rakd el az udvarról a játékait, a kajástálját, ilyesmi.)
- ha van neki kisméretű (labda, csont, ami elfér a kezedben, vagy a zsebedben) játéka, akkor a pórázzal való foglalkozás előtt vedd magadhoz, de úgy, hogy a kutya lássa, hogy nálad van!!!
ez lesz a későbbiekben a jutalom. (lehet nálad jutalomfalat is, ha arra jobban cuppan a kutya, de mindig a kezedből etesd, ne dobd neki a földre, ne szokja meg, hogy onnan szedje föl)
- ne fojtóval kedzjetek, hanem csakis bőrnyakörvel és viszonylag hosszabb pórázzal.
ha egysoros fojtót teszel rá kezdetben és csak 30-40cm-es "szabadságot" engedsz neki, akkor a kutya beszorítva érzi magát és harcolni fog ellene....
- a kutyát mindig egy oldalon vezesd (ez a bal oldal szokott lenni!) és következetesen próbáld ott is tartani!
- mindenféleképp a játékosság jegyében kezdődjön a séta tanulása!
- kösdd össze mindig a póráz jelenlétet valami pozitív élménnyel (pl: rárakod a nyakörvet, nagyon megdícséred, megpaskolod, beszélsz hozzá, ha elindultok pórázon, akkor mutatod a játékot, hogy a közeledben maradjon.
nem baj, ha játszani akar vele, maradjatok mozgásban, mintha az utcán sétálnátok.
ha teheted naponta többször kevesebb időt gyakoroljatok így cirka 1-2 héten keresztül!
ha elfogadja a nyakörv-póráz párosítást, és nem akarja magát kitépni a kezedből, akkor lehet továbblépni majd....
a kóbor kutyák akkor veszélyesek, ha falkában támadnak, ami a legnagyobb probléma! -
public73
senior tag
válasz kircipeti #8693 üzenetére
az én juhászlányom indokolatlanul nem megy bele a sárba, nagy ívben kerüli, csak a járdán közlekedik....
nincs már ásás-túrás-fúrás sem, egyszerűen leszokott róla....
ilyenkor csak döglik a 4 rétegű szőnyegszettjén, vagy a 2db tollpaplanból kibélelt ágyikójában!
szerencsére szakadó esőben sem megy ki az udvar közepére szarrá áztatni magát.
pedig volt idő amikor..... ajjjjajjjjjj!!!! -
public73
senior tag
válasz kircipeti #8445 üzenetére
9 és fél hónaposan jelenleg 38kg, de fogyózunk már legalább 1 hónapja.....
39,5kg volt, de lekövérezték!
szemre sokat vékonyodott, a kajaadag felére van visszavéve, de a súlyán nem igazán látszódik meg....
ő ilyen "husika" fajta.
a folytó a nyakában csupán díszként szolgál, ezért nem is figyelek rá, hogy teszem fel.
ha valóban (kutyasuliban) kell rá, akkor az egysorosat használom...
ez a kétsoros szart sem ér, viszont szépen mutat nyakláncként a nyakában!
a Te kutyód cirka 42-45kg súlyban lehet így első ránézésre, gyönyörű jószág!!!!! -
public73
senior tag
OMG!!!!
beteg ez a kutya?????
vagy ez a természetes nézése??????
egy kicsit lidérces, nem hiszem, hogy valaha hozzá tudnék szokni, ehhez a fajtához.....
de biztos bennem van a hiba....
ő az én kutyám, valahogy "kutyább" kinézete van akárhogy is vizsgálgatom....de mindenesetre le a kalappal előtted, hogy bevállaltad....
egy biztos, hogy sokan meg fognak "csodálni" az utcán, ha sétáltok! -
public73
senior tag
ennyi hozzáértő okos kutyatartót bakker!!!!!!
Kutya simán tartható lakásban.
persze, hogy tartható!!!
sőt!!!
viziló és zsiráf is!!!!!
de a legjobb a maláji tigris!!!!!
csak egy gond van.....
hogy a kutyának jó-e........
mert nem azt kellene vizsgálgatni, hogy az okos gazdinak mi a jó és a kellemes......
véleményem:
a nagytestű kutya nem panellakó, a lakásba a csivavát, vagy tengerimalacot vigyetek!!!!
még a hal is elmegy.....
de németjuhász nem!!!!! -
public73
senior tag
válasz sp@rtan #8148 üzenetére
jó a videó zenéjének eredetije.....
de a kutyód is jól keni!!!![ Szerkesztve ]
-
public73
senior tag
szakad a hó nálunk békésben, a juhászom kinnt fexik az udvar közepén a hóban és a frissen kapott marhacsontján rágódik cirka 40 perce.......
szerintetek nem fázik??????
-1 fok lehet, a hóban egy kicsit kevesebb!!!! -
public73
senior tag
válasz kircipeti #7983 üzenetére
nagyon szép a Te kutyód is!!!
érdekes, hogy a vastag bunda és a hosszabb szőr, hogy növeli a méretet (szemre)....
az enyémnek nagyon rövid a szőre, de az alsó pihe-puha gyapja olyan sűrű, hogy fésülni is nagyon nehéz!
nyáron ez még kényelmesebb viselet lesz, mint a hosszú szőr.Feró:
siessetek, mert azon agyalunk a párommal, hogy ivartalanítás lesz a sztory vége.....
tenyésztésbe nem akarunk belevágni és azt mondják az okosok, hogy az első tüzelés utáni időszak lenne a legjobb a műtétre!
a környék tele van kankutyával és félek, hogy szomorú vége lenne, ha nem lépném meg a kasztrálást.... -
public73
senior tag
total90, deicide köszi!
-
public73
senior tag
ha már előjöttek a maradandó fogai (de még nem teljesen akkor is!), akkor megpróbálhatod a főtt marha lábszárat adni neki!
megenni nem tudja, de nagyon meg fog vele küzdeni és a legkedvesebb játékszere lesz!
a csöves csontoktól tartózkodj, mert ahogy előttem is írták kiszúrhatja, vagy felsértheti a belet és a gyomorfalat!
ha mindenáron csont, akkor csakis főtt farhát (kacsa, csirke tökmindegy), vagy fej, de csakis főzőtt!!!!
olyat hallottam, hogy a csirkefejben (agyban található valamik) vannak a kölyök kutya fejlődésében hasznos dolgok....
én folyamatosan adom neki, már 4 hónapos korától kiegészítésként! -
public73
senior tag
válasz streett #7800 üzenetére
ezt kétlem, hogy így lenne.....
mert a logikád szerint, ha esetleg egy tacskó felcsinál egy rottweilert (tételezzük föl, hogy valamilyen úton-módon sikerül neki....) akkor a fialás fele-fele arányban tacsek és roti lesz....mod:
Pedig egyszerű, lenne ordas és lenne rajzos
ja-ja okés!!!!
ugyanazt mondjuk, csak picit félreértelmeztem.....
tehát mindkét tulajdonság meglenne egyszerre bennük![ Szerkesztve ]
-
public73
senior tag
nem fogom már megverni, nem igazán használ neki....
ha ezért kikapna, akkor a csibészelést is elfelejthetem.....
egy olyan kutya nem fog támadni, aki tudja, hogy utánna megverik!
nekem pedig házőrzésre kell, nem díszkutyának, aki szépen sétál mellettem.....
nem robotot akarok belőle nevelni, mindazonáltal megkövetelek tőle egyet és mást, ami a viselkedését illeti. -
public73
senior tag
azt persze néha szoktunk játszani (rongyozás) az udvarban, viszont nagyon kiszámíthatatlan, általában "túlharapja" a rongyot és a kezem is veszélyben van!!!
voltmár nem egyszer, hogy nekifutásból, ugrásból támadott, az szinte kivédhetetlen...
iskolába is járunk és volt már csibészeltetés ott is, szépen is dolgozott!
ott azt mondta a srác, hogy előbb-utóbb kinövi ezt a jámborságot, amiben én nem nagyon hiszek!
vagy vérmes már kölyök korától kezdve, vagy kezesbárány és felnőttkorára is az marad....
azon már is gondolkodtam, hogy itthon elveretem (idézőjelben) rongyal valami ismeretlen ismerőssel.
kíváncsi vagyok, hogy megváltozik e a hozzáállása az idegenekhez!
napközben előretelepszik a főbejárat elé úgy, hogy rálát a bejárati kapura is...
viszont az elmenő idegenek, gyalogosok, biciklisták nem nagyon érdeklik...
meg se vakkantja őket.... -
public73
senior tag
válasz kircipeti #7733 üzenetére
igen, én is meg szoltam simagatni!
már olyat is játszottunk, hogy pár percre egyedül hagytuk a "haverjaival" (így hívjuk a fõtt csirkefejeket... ) és bementünk a házba!
az ablakból figyeltük, nyûszített, toporzékolt, de nem nyúlt a kajástáljába!
más:
viszont kibaszott jámbor és tutyimutyi a lelkem!!
1 nap kétszer megyünk sétálni és ilyenkor szinte mindig konfliktushelyzet van.
istenf@sz@ kóbór kutyák (cirka akkorák, mint egy macska) lebzselnek a környéken és eddig mindig leosztották Lunát!
ez a kis majom (már majdhogy 60cm a marmagasság és 34kg!!!) pedig fülét-farkát behúzva menekül....
pedig csirkefejbõl többet eszik egyszerre, mint ezek kilóra összesen, szóval sok esélyük nem lenne.
de az én kutyám egyszerûen fél....
van, hogy bedugja az orrát a kerítésen, a kapu alatt szimatolva más házakhoz útközben, de a kis pincsi szarok majd le harapják a nagy tokmány orrát!
szóval nem tudom mi legyen...
dehát még nagyon fiatal, 7 hónapos!
hátha változik a helyzet.
emberekkel is túlságosan barátságos, mindenkiben a játszópajtást keresesi![ Szerkesztve ]
-
public73
senior tag
ételmegtagadás!
a videó 2 héttel ezelõtt készült, ez volt a második alkalom, hogy nem "ronthatott" rá a kajára!
azóta csak ilyen formában étkezünk.... -
public73
senior tag
válasz Tippcsi10 #7464 üzenetére
wowww!
ikrek!!!!
tudtam, hogy esténként elmászkál máshova is fotózkodni!!!
nagyon szép, tényleg kiköpött mása a Tied az én Lunámnak!!!!
megkérdezhetem hova valósi vagy (esetleg Békés megye???)....
abból az alomból, ahonnan Luna való 10 kölyök volt és abból 5, vagy 6 teljesen egyformák voltak (rajz, pofi, testsúly).
csak ezért kérdem, nem tesók-e véletlenül????
milyen idős? -
public73
senior tag
streett, kircipeti köszönjük!
nos igen sajnos "kicsit" nagyra nőtt a drágám, de végül is nem kiállításra vettem, hanem a házőrzés a fő feladat majd nála a későbbiekben!
én is voltam már vele kutyasuliban és a csibészkarra nagyon szépen mozgott!!!
a szüleit ismerve ez nem is oly' meglepő, az anyukából csak a fogsorai maradtak meg emlékképnek...
egyszerűen széttépett volna legszívesebben, amikor besétáltam a kicsinyei közé, mikor mentünk kiválasztani Lunát!
a vicc, hogy Luna volt az egyik legkisebb a 10 kölyök közül 2 hónaposan....
ezért is esett rá a választásunk, mert nem szerettünk volna nagy német juhászt.
hát ez nem jött be..... -
public73
senior tag
válasz Dyingsoul #7430 üzenetére
nos igen, nem mindegy hogy fajtiszta, vagy fajtatiszta......
üdv mindenkinek, én is beköszönök a kis baby-mel fero02 meghívására
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
a "kicsi" 6 hónapos, 1 hetes, cirka 31kg és 57cm marmagasságú!
nos ugye 1,5 éves koráig fejlődik ki teljesen, úgyhogy egy kisebb borjú is válhat belőle!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Üveg tolóajtó RS 120 85x205 cm
- új Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék
- Liftor Active - fekete, szövet+háló - ÚJ BONTATLAN