- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- SQL kérdések
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
- ASUS routerek
- Windows 11
- Mi tartja még életben a vezetékes telefont?
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
Köszi mindenkinek. Túl leszek rajta... egyelőre nagyon furcsa hogy kimegyek és nincs az ajtó előtt vagy valahol a környéken. Most rövid időn belül biztosan nem lesz másik kutya, aztán hogy mit hoz a jövő azt nem lehet tudni.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
Brúnó ma elköltözött az örök vadászmezőkre. Hiányozni fogsz! 2008 / 04 / 26 - 2019 / 03 / 06
Kölönösebben sose volt beteg, egyszer volt egy babéziája, meg utána valami autoimmun betegség, de szerencsére elmúlt egy hosszabb kúra után. Tavaly a szőre itt-ott foltokban kihullott és gennyes seb volt a helyén. Kapott szurit, rendbe jött. 1-1,5 hónappal később ismét előjött. Átálltunk CSAK hypoallergén tápra, de csak visszajött (bár lassabban) ez a szőrhullás. Tavaly decemberben ivartalanítva lett, mert az egyik heréje nagyobb és keményebb volt és állítólag az is okozhatta ezt a szőrhullást. Idén januárban lett egy vérvizsgálat csinálva, háááát... elég keményen allergiás, a húsokra (szinte az összesre), élesztőre, búzára... alig volt 1-2 dolog amit ehetett. Na jó, akkor a fél évi hypoallergén kúra se sokat segített... január vége felé belázasodott. El a dokihoz, kapott sok szurit, másnapra kutya baja.
Múlt hét vége felé sok vizet ivott, de még evett. Tán vasárnap volt az első nap hogy lassabban evett, nem termelte be az összes kaját azonnal. Aznap még játszottunk, jó kedve volt. Ma reggel nem evett semmit, elmentünk az orvoshoz (mentünk volna enélkül is). Kapott infúziót, meg lett nézve véréből pár dolog, veséje nincs a helyzet magaslatán. Este 6 körül már az örök vadászmezőkön volt... lehet hogy a januári imizol mellékhatása (doki szerint lehetséges), lehet hogy semmi köze hozzá. Lehet ha tegnap elviszem orvoshoz még most is él, lehet hogy nem számított volna. Sose tudjuk meg. Hirtelen ment el, pár évet még gondoltam neki.0-1 év között:
Amikor hozzám került
Radar fülekkel
8 hónaposan
Hóban, labdával a pofában mosolygás
1 évesen1-2 év között
Kiadós erdei rohangálás + dunai lehűlés
Gazdival
Havas képek
Hóágyúzás2-3 év között
Ga(va)llér + eszik
Reggeli torna
Kicsit hevesebb volt a játék, mint kellett volna
"Akkor és most"
Dunán + még képek3-4 év között
Kitekeredve
Pont méret 1
Jó kiállású kutya4-5 év között
Pont méret 2
Szétcincált labdával
Házi starndban
A strand hűlt helyén
Karba tett fával5-6 év között
6-7 év között
7-8 év között
Fajtatárssal együtt
Volt golfpálya területén bandázás
Diófa kivágása közben
Diófa hűlt helyén8-9 év között
Volt golfpálya tavánál
Kacsákkal haverságban
Ónos eső? Kit érdekel!9-10 év között
hirtelen nem találtam képet, valahova elkallódtak...
10-11 év között
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Tavaszi vakarózásra vajon létezik megoldás vagy majd elmúlik?
-
Winner_hun
titán
Ennek a kutyának nincsen párja - Jumpy
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Tavasszal lesz 2 éve hogy vannak csirkéink. Mondtam anyukámnak hogy amint itt vannak a jércék a kutyával megyek közéjük. Tiltakozott, de nem érdekelt. Ugrott volna rájuk, de mindig időben el volt kapva és helyre lett rakva. Viszonylag gyorsan megszokta őket. Aztán volt egy időszak amikor 1-2 csirke ki tudott jönni, barangoltak az udvaron. Az elején még ment volna utánuk, de szerencsére mindig észrevettem és rászóltam, egyre kevesebbszer akart utánuk menni, majd nem is ment már.
Nagyjából 1 éve pakoltunk az udvaron, azt hallom hogy a kutya helyéről rikácsolás jön. Odanéztem, az egyik csirke bent volt a kenelben, Brúnó meg ment volna lefeküdni vagy inni, de a csirke az megijedt és csapkodva / rikácsolva jött ki, a kutya lábai között. Kicammogtak, kutya megállt, csire szárnycsapkodva elrohant. Nem szóltam rá, csak mikor elment a csirke akkor megdícsértem. Onnantól tudtam hogy most, ha szárnycsapkodva ott van a csirke nem történt semmi akkor már nem is fog.
A néma kacsák tavaly májusban kerültek ide, persze vittem egyből a kutyához szimatolásra. Ekkor a tyúkok már nem tudtak kijönni. Egy ideig be voltak zárva, aztán mikor nagyobbak lettek ki lettek engedve. Egy ideig nagyon féltek, ha a kutya 2-3 méterre volt tőlük már menekültek szárnycsapkodva. Ha itt megindult akkor rászóltam, tudta hogy nem szabad bántani, elfogadta őket. Mára az 1 gácsér (képen szereplő fekete példány) a legbátrabb, nem menekül se kutyától se embertől, sőt, oda is jön és van hogy engedi a simogatást is A tojók (3 db) van, hogy a kutyát már jobban elviselik mint az embert(!) ha elmegy mellettük, nem menekülnek, nem futnak.
Régóta le akartam már fényképezni a szimatolást, csak vagy nem volt nálam erre alkalmas készülék vagy rossz pillanatban készült felvétel. Volt közelebbi, szemtől szembe helyzet is, az lett volna a legjobb. Akkor döntöttem úgy hogy ezt valamikor meg kell örökíteni.
-
Winner_hun
titán
Igen, valószínű Próbálkozásnak nem rossz de vigyázz mielőtt bármit mondasz, nálatok is simán lehet, hiába nyomsz rá bármi szert
Ha megnyugtat akkor fertőzés előtt 2 héttel orvos(!) tette rá a kullancs elleni vackot (szóval azt se lehet mondani hogy rosszul raktam volna rá), mégse segített. Amint láttam hogy gond van a kutyával mentünk a dokihoz. Nem volt nehéz észrevenni. Vérvétel azonnal, megvártuk az eredményt és már kapta is a csípős szurit. Eléggé az elején sikerült elkapni a fertőzést.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
Ha elüt egy autó nem mész ki többet az utcára, marad a 4 fal közötti élet?
Ha iszik is, honnan tudjam hogy a pocsolyában volt valami? Minden belelefetyelt pocsolyából vigyek magammal mintát? És ha nem is pocsolya volt hanem egy eldobott mérgezett falat? Ugyan hagyjuk már ezt a túlparázott életszerűtlenséget. Van egy eset aztán utána négyzetre emelve megy tőle a para. Nevetséges.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Merseyside #23459 üzenetére
Az utcára remélem ki mersz lépni.
-
Winner_hun
titán
válasz Merseyside #23457 üzenetére
Barátnődet meg Para Nórának hívják.
-
Winner_hun
titán
válasz Merseyside #23453 üzenetére
Mégis miért? Az állatok a természetben nem isznak?
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Kb. fél éve vannak csirkéink. Brúnót már az elején bevittem a helyükre. Persze ráindult egyből a szárnyasokra de helyre tettem. Ezt eljátszottuk néhány alkalommal az elején. A 2. vagy 3. alkalommal fordult elő hogy teljesen nyugodtnak tűnt, aztán rámozdult a kakasra de nem kapta el, akkor is helyre lett téve. Azóta ha a kakas meglátja akkor rikácsol rendesen.
1-2 hete az udvar hátsó részében el vannak engedve a csirkék, némileg elzárva a többi területről. Öcsém mondta ma hogy tegnap látta bent a kutyát a csirkék között, mindenki nyugodt volt. Úgy néz ki volt értelme az első edzéseknek és a kutya se felejtett► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Mivel nem egy csontsovány kutyáról van szó próbáld meg azt hogy odateszed elé a tápot. Ha nem eszi meg elveszed. Másnap estig semmi kaja. Akkor megint odaadod a tápot. Ha nem eszi meg megint nem hagyod ott. Harmadik nap nagy valószínűséggel meg fogja enni és onnantól nem lesz gond.
Ha azért nem eszi mert nem bír rágni, gond van a fogával / ínyével az akkor más helyzet...► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
Amikor fürdés után a kutya fetreng a tó szélén levő fűcsomóban, majd beleborul a vízbe és néz hogy mi történt - megfizethetetlen
-
Winner_hun
titán
válasz z123456789 #22813 üzenetére
Virsli könnyen lemegy (nem kell rágni) és elég intenzív íze van.
-
Winner_hun
titán
~fél 11-től ~fél 2-ig kutyaséta, napon aszalódás, túlnyomó részt ezen a környéken. Nem terveztem vízbe csobbanni, nem olyan ruhába mentem, aztán meg nem érdekelt a ruha, túl jó volt az időjárás hogy ezt kihagyjam.
Hazafelé még egy foxival is összefutottunkNagyon jó ez a terület, remekül lehet kutyázni. Kár hogy csak idén kezdtem el ide járkálni..
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #22141 üzenetére
Ma ismét voltam náluk. A kennelből való kilógás megakadályozása nem megy a tulajnak, nálam azzal nincs gond.. kérdeztem séta volt már? Még nem, állítólag nekimenne más kutyáknak, kerítésnél acsarkodik...
- Elvihetem sétálni?
- El. Van valami ultrahangos ugatásellenes nyakörv, hozza azt is?
- Nem, nekem elég egy póráz.
- Maga nagyon bátor
-10-15 perc múlva rájött a kutya hogy mit is akarok tőle és szépen rátért a nyugodt sétára. Legalább 1 órát sétáltam vele, csak ha néha megálltunk 1-2 pillanatra utána akart gyorsabban elindulni de szerencsére nem kelett vele különösebben küzdeni. Volt hogy direkt visszavettem a tempóból, lassított a kutya is (póráz feszítése nélkül)
A végén kerítés mellett is mentünk. Semmi ugatás vagy morgás nem volt a többi kutyára, inkább némi bizonytalanság, de ez sétákkal könnyen orvosolható.Talán visszamegyek vasárnap is, elviszem a kisebb kutyát, aztán egyszerre mind a kettőt. Aztán hogy a gazdi utána mit hogy fog vele gyakorolni azt nem tudom, minden esetre majd elmondom / megmutatom hogy mit hogyan.
Majd elfelejtem. Kb 20-25 perc séta után valaki látta hogy hogy megy a kutya aki oda is szólt a kutyájának: látod milyen szépes sétál az a kutya? Továbbmentem de néhány lépés után visszafordultam. Mondtam az illetőnek hogy 10-15 perc alatt helyre lehet rakni a kutyát (van hogy még gyorsabban is). De ugatott a kutyája (golden retriever) meg látszólag sietős is volt a gazdinak (fodrász, épp kikísért egy ügyfelet, gondolom várta a következő) így inkább nem kezdtem el vele beszélgetni, pedig bennem volt hogy felajánlok neki egy kutyasétáltatást. No majd máskor, járok még arra, túlságosan messze sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Ügyfélnél voltam ma délelőtt 9-től. Úgy voltam vele hogy nagyon max. másfél óra alatt hazaérek bevásárlással együtt. Hát hogyne, de akkor a két új kutyáról még nem tudtam (nem tudom milyen fajták, full fekete keverékek, mindkettő menhelyről). Egyik ~2 éves, másik ~8 hónapos. Ülni és játszani már tudnak de ha a kennel ajtajai nyitva vannak akkor nem maradnak bent. A 8 hónaposnak vannak gondjai, nyüszög még és a farkát is kergeti. Beszélgettünk még egy kicsit, közben jöttek hozzá. Kérdeztem be lehet-e menni a kutyákhoz? Be lehetett. Én ottmaradtam, az illető elment a dolgát intézni. Mire kijött, a kennel mindkét ajtaja nyitva volt a kutyák ment bent voltak. Amikor jött a tulaj és a vendég akkor először még kilógtak de miután vissza lettek küldve a helyükre utána már nem volt kilógás, csak próbálkozás, de első szóra visszamentek. Volt csodálkozás mindenki részérőlq, még pénzt is akartak adni de nem fogadtam el.
-
-
Winner_hun
titán
válasz chizuru #21989 üzenetére
Pár napja én is szőrtelenítettem már a kutyám de még nem sok értelme van. Hiába kefélem most, kijön remekül (legalábbis azt hiszem), aztán 1-2 hét múlva a többszörösét lehet még kiszedni belőle
Pár éve kép is készült egy kevés megszabadított szőrrel együtt.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz philoxenia #21819 üzenetére
A topik címe nem "Városban, társállatként tartott kutya topik" hanem csak simán "Kutya topik"
topic
-
Winner_hun
titán
válasz Dark Archon #21815 üzenetére
A kezeddel meg tudod harapni. Ha jól és jókor csinálod akkor lehet vele eredményt elérni.
Domináns a kutyád. Te meg hagyod.
A magyarázkodás az csak elterelés. Helyes amit csinál vagy sem?És akkor mi van ha egy kutya kövérebb mint kéne? Ilyen semmitmondó indokot... nem az oviban vagyunk... nézz meg egy évadot, utána próbálj ilyen okosakat mondani. De lehet megvilágosodsz és átgondolod hogy biztos jó-e úgy ahogy teszed (előre szólok: nem).
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Dark Archon #21775 üzenetére
Oktatók sokszor nem tudnak mit kezdeni egy kutyával, akit linkeltem neked ő általában 5-10 perc alatt megoldja a problémát..
-
Winner_hun
titán
válasz Dorian #21773 üzenetére
Bulldog születésnapot neki
Hétvégén dolgoztunk valakinél akinek szintén bulldogja van. Nagy problémája hogy mindig kiszökik a kapunk, úgy kell visszafogni meg kiügyeskenie magát. Megkérdeztem hogy szabad-e egy kicsit nevelni? 4-5 perc múlva már nem ment ki a tárva nyitva hagyott kapun. Igaz volt egy kis hiszti amire bekapcsolt a környék összes kutyája és a szomszédok is előbújtak hogy épp hol ütik agyon a kutyát... Miután a nyitott kapun nem ment ki a kutya a gazdája azt mondta még sose látta ilyennek
-
Winner_hun
titán
válasz Dark Archon #21772 üzenetére
Tényleg nálad kell kezdeni mert amíg te nem érted meg a kutyák működését.
Hiába mondom neki, hogy nem, iszonyat makacs természetű, csak azért is próbálkozik újra és újra és én unom meg előbb.
Itt máris dupla hiba van.
1: a kutyáknál nincs olyan hogy az egyik azt mondja a másiknak hogy nem. Mondhatod neki hogy nem de ha nem tudja mihez társítani akkor mit vársz tőle? Azt hogy értse meg a nyelved?
2: te unod meg előbb. Na itt van a következő nagy probléma. Ha feladod akkor a kutya nyer, a kutya akarata lesz meg, nem tekint rád falkavezérként, ő a domináns. Ezen kell változtatnod.Szedd le torrentről vagy nézd youtube-on az "A csodálatos kutyadoki"-t. Mondjuk az első évadot. Utána lehet tovább beszélgetni ha még mindig nem jönne át hogy mi merre mennyi.
én most már teszem, amit én jónak látok és nem nézek meg több netes videót, se tanácsot.
El fogod rontani a kutyát. Mondom, nézz Caser Millan-t! Abból rengeteget fogsz tanulni, neked és a kutyádnak is sokkal jobb lesz!
Van itt beagle-s rész is. Hiába makacs, lenevelhető bármiről.
-
Winner_hun
titán
válasz Dark Archon #21765 üzenetére
Amit meg akarok védeni, azt kell elkeríteni, nem a kutyát
Téves. Nagyon. Le kell róla nevelni a kutyát. A slagról is, nem pedig azt pluszba megvédeni. Ezt nézd meg. Ha nincs az egészre időd akkor innen nézd. Ezt pedig egyáltalán nem bántásból írom, de valószínűleg veled kéne kezdeni a nevelést. Ha érdekel akkor nézd a sorozatot (torrenten magyarul is elérhető, youtube-on már kevésbé, de ott is vannak magyar részek).
-
Winner_hun
titán
A csodálatos kutyadoki
The dog whisperer
Cesar MillanTorrentről leszeded vagy youtube-ot bújod és hajrá. Nemrég kezdtem el nézni, 2. évad végénél járok. 1-2 naponta 1 részt megnézek ha van időm, majd a végére érek.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Az egyik a halti. Nem igazán szeretik a kutyák ha a fejük húzva van. A másik a megfordulás, majd rántás egyet a pórázon - amikor te már a másik irányba mész akkor kell rántani. Egy idő után nem fog eléd menni, vagy ha igen akkor gyorsan észbekap és visszavesz a tempóból. Épp ezzel játszadoztam a kutyámmal hogy néha direkt lassítottam, kíváncsi voltam észre veszi-e és lassít-e vagy fordulhatok hátra. Nagyon ritkán kell már csak forgolódni.
-
Winner_hun
titán
Brúnó is kicsit dilis pórázon de elhatároztam hogy ennek vége, rajta vagyok az ügyön. Úgy ahogy a sétánál is elég lett a húzás, mostmár jön mellettem laza pórázon. Tegnap hazafelé megállított valaki hogy jajjdeszép kutya, mennyire kiegyensúlyozott (hahh, első nap hogy végre tényleg normálisan sétált).. mint kiderült kutyakiképző is az illető, most költöznek ide, van 4 kutyája is..
-
Winner_hun
titán
válasz zolynet #21621 üzenetére
Nézem egy ideje Ceaser bácsit, tegnapelőtt erdei sétán jött egy kis kutyával valaki, persze Brúnó pórázon nem annyira bírt magával mint ahogy szeretném. Jött egy kis nevelés, pár perc múlva látom jönnek vissza. Kutyám rá se nézett, inkább szimatolt a másik irányba. Csak miután elmentek utána nyüszögött..
Tegnap elmentünk dolgozni, utána pedig kirándulni. Már az elején mondtam hogy a következő kirándulásra visszük a kutyát is, csomagtartóba befér. Csak az első 10 percet kell kibírnia a hátul ülőknek, meg esetleg némi kutyaszagot. A kutyát kell még kicsit helyrehoznom addig. Tegnapi kiránduláskor eszembejutottál hogy lehet kéne egyet kutyáznunk Így hogy ma írtad hogy lehet a kutyád is partner rá meg méginkább, már ha benne vagy
Probléma pórázon sétáltatás közben van leginkább. Akkor morog, ugat, minden baja van. Ha lekerül róla akkor nincs semmi gond amíg a másik kutya neki nem akar menni, bár úgy se volt még túl nagy bunyó (2x volt tán ilyen).Illetve még a játék közbeni plusz pofában levő dolgokkal van probléma. Ha van nála valami és azt a másik kutya el akarja venni akkor lehet összekapás, akkor viszont az én kutyám kezdeményez. Bár ilyen is csak 1-2 alkalommal volt. Az egyik innen a fórumról:
Bekötözve
Evés[ Szerkesztve ]
-
-
Winner_hun
titán
válasz Bjørgersson #21190 üzenetére
Ide az oldalra van feltöltve..
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz tboy93 #20265 üzenetére
Már sehogy. Egyszer doki rakta rá a cseppeket, rövid időn belül babéziás kullancs megtalálta a kutyám, szerencsére időben észrevettem. Azóta 1-2 alkalommal kapott ha épp valamelyik másik kutyától bolhát szedett össze mert az ellen jónak bizonyult. Ha van benne kullancs kiszedem és annyi.
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Akkor rákeresel.
Ja nem, beírsz, a kereső dísznek van, én kérek elnézést.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Én tegnap hazajöttem, beálltam kocsival, látom a kutyám nagyon figyel kifelé meg ugatni is készül. Nézem a visszapillantó tükrök, egy vizsla áll a kapuban. Eddig ha nyitva volt a kapu és ha ott is voltunk, kutya esetén rohant is oda. Most meg nem, meg is lepődtem.
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz freelanced #19415 üzenetére
Nem kell, mész és kivárod a sorod. Ha akarsz telefonálhatsz.
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Ehh, jobbulást. Sajnos nálunk is beütött valami. Az egy dolog hogy ~2 éve kijött rajta egy autoimmun betegség de most vagy ez erősödik fel vagy valami új franc kapta el a kutyát. A hátáról csomókban hullik a szőr és sebek jelentek meg a helyén. Jövő héten megyünk a dokihoz...
-
Winner_hun
titán
válasz AeSDé Team #18340 üzenetére
Esetleg valami olyan spray-vel befújni amitől a kutya nem megy oda.
Az hogy valaki azt mondja hogy nem a kutya az úr a háznál az csak a ő fejében van úgy, hogy úgy szeretné...► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz AeSDé Team #18338 üzenetére
Amikor csinálja akkor kell rajtakapni. Utólag semmi értelme, nem tudja miért van büntetve.
-
Winner_hun
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- BIOS frissítés
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest