- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
Ez már nem az első emelés, mert mikor kijött az up smart akkor 4.9 0-ért adták azt amit ezelőtt 9.90-ért. 11 GB netet, amit 5.8-ra csökkentettek.
-
whbear
senior tag
Kicsit emelt a drei.
-
whbear
senior tag
Így már más a helyzet, erről nem tudtam. Akkor van remény, hogy tudjuk használni sokáig. Én nem kaptam ilyen SMS-t még és remélem nem is fogok mert épphogy sikerült bevezetnem az osztrák számot a köztudatba az ismerőseim körében. Akkor tényleg vannak akik kampányolnak a külföldi SIM használat ellen. Én nem ilyen vagyok, olvasd el a régebbi kommentjeimet. Francia szolgáltatókkal remélem több sikered lesz és megosztod velünk, mert ami nekem tetszett a free.fr nem sikerült úgy, hogy van francia 974-es címem és ottani banki kivonatom. Ha esetleg neked sikerül valamelyik akkor örömmel fogadnám a megosztást.
-
whbear
senior tag
A mobimatter felemelte a 39.90 USD EU + USA csomagot 40 GB-re 35 GB-ről. Lengyel kilépési pont. 365 nap érvényesség.
-
whbear
senior tag
De kapott más is SMS-t. 163. hozzászólás. Olvass is, ne csak írj. Mondom, tények. Én is használok külföldi simet, melyik oldalon állnék? Ez a majd ha lesz időm. Hát ez komoly. Részemről téma off. Csak próbáltam felhívni a tényekre a figyelmet, de úgy látszik az itt nem jó pont.
-
whbear
senior tag
válasz
Angyaladam92 #147 üzenetére
Ez milyen kedvezményt ad?
-
whbear
senior tag
válasz
RoyalAirForc #120 üzenetére
Nem voltam arrogáns, kérlek ne támadj csak egy kérés volt. Az volt a kérés, hogy a drei kártyás telefonodról hívj fel egy másik telefont és beszéld át. Mindezt úgy hogy először pl telekomon van a drei utána Yettelen majd one n. Ez azt jelenti, hogy felhivod és egyikbe beszélsz, másikat hallgatod, majd fordítva. Mikor mobil szervizben dolgoztam, így ellenőriztük a hangszóró/mikrofont. Nem kell kivenni semmilyen simet, csak felhívni a másik mobilt. De ha nincs rá lehetőség akkor nem kell és elnézést kérek. Befejeztem a témát.
-
whbear
senior tag
válasz
RoyalAirForc #118 üzenetére
De csak nálad. Mindenki más panaszkodik. Ha van rá lehetőséged, megtennéd, hogy egy másik telefonnal átbeszélnéd mind a három szolgáltatót? Nálam a hívott telefon Telekomos, lehet Yetteles irányba nem lenne gond. Egyébként ha nem te beszéled át két telefonnal, talán fel sem tűnik.
-
whbear
senior tag
Működik rendesen, de csak az One hálózatán jó a beszéd minősége. Yettel, Telekom persze lehet használni, de sokkal tompábban szól. Az adat mindenhol jól megy. Azon kívül, az O2 és az angol Vodafone Travel eSIM minden hálózaton jól szól. Akkor biztos, hogy a telefon a rossz? Persze hogy nem. Hiszen ha rossz lenne a telefon akkor a fenti esimekkel is ugyanez lenne a helyzet. De nem az. Egyébként ez a mindenkinek működik rendesen leginkább úgy néz ki, hogy akinek ténylegesen van annak így működik, aki meg hallott róla és biztos benne hogy működik de nincs neki valójában, annak működik rendesen de leginkább csak képzeletben. Nekem 3 ismerősöm fizetett elő Drei - re és mind a háromnál és nálam is ez a helyzet.
-
whbear
senior tag
válasz
domper2015 #108 üzenetére
Néztem ezt a Spusuut, de osztrák cím kell neki. Okos címet is elfogadott vagy kellett neki a hiteles cím? Azért harmatos mert a Drei csak One hálón szól jól. A másik kettőn fixen sz@r a hang.
-
whbear
senior tag
Ez nem csak UK-ben működik? Nem írnak roamingot sehol.
-
whbear
senior tag
válasz
domper2015 #90 üzenetére
Nem feltétlenül az olcsó a jó, sőt. Inkább data only simet keresek mert a flották amit művelnek az elég érdekes ügymenet amint az a flottás topicból kiderül. Még ha drágább is egy külföldi esim akkor is perceken belül működik és sokszor előny ha ki tudod választani a három szolgáltató közül melyikre menjen fel.
-
whbear
senior tag
válasz
domper2015 #88 üzenetére
Az enyém pont most 1 hónapos, kíváncsi leszek mikor szólnak. Akkor meg lesz szüntetve. O2 travel esimek nincsenek korlátozva.
-
whbear
senior tag
Drei Fair Usage Policy
Utána néztem ennek a dolognak és ezt találtam. Google fordítóval el lehet olvasni. Szóval 4 hónap a szabadság. -
whbear
senior tag
Próbálj ki több voip klienst, mindig más válik be adott készüléken. Ha nagy a lag általában azért van, mert nagy a jitter és felemeli a buffert. Ki kell kísérletezni. Zoiper, Portsip, linphone. Írd be a keresőbe hogy SIP voip softphone. Nem kell állandó regisztráció mert csak kimenő hívás van. Pl Portsip egy kiváló kliens. Zoiper inkább IAX - on jó. Linphone is jól szól szerintem. Kell próbálgatni a kodekeket is. Hiába jó a default g711 ha nem bírja a mobilnetet a jitter és packet loss miatt.
-
whbear
senior tag
WoWiFi az külföldi IP-vel nem szokott menni tapasztalatom szerint a dreinél. Mivel a roaming az szolgáltatók között voip-n megy gondolom sávszélességet vettek meg. Kitől ennyit kitől annyit és ami abba a bitrátába belefér. Mert azt így kb 20 év voip tapasztalat alapján biztosra veszek, hogy a gyenge láncszem az nem a hazai infrastruktúra. A nagy késleltetés miatt az sem lehetetlen, hogy megfordul Ausztriában is amikor rosszul szól. Van hogy 1 sec vagy több ilyenkor a roundtrip. Más mi okozná? A sokkal drágább O2 előfizetéssel HD hang is volt mindhárom szolgáltatónál. Csak az ötször ennyibe kerül.
-
whbear
senior tag
válasz
RoyalAirForc #72 üzenetére
Amúgy te aktívan használod a drei-t és a flexet is? Váltogatod az eSimet vagy egyiket egyik slotban másikat másikba lehet iPhonon? Vagy két telefont használsz? Vagy csak a tapasztalat kedvéért? Nekem van mellette egy mifiben egy iqpro csak adatkártyám is de vissza mondanám ha nem tartanék attól, hogy pár hónap múlva azt mondják elég a roamingból.
-
whbear
senior tag
Vodafonon mindig kifogástalan, igaz gsm de szerintem FR vagy EFR codec van alatta az meg néha jobb mint a VoLTE. Yettel az van hogy FR, de legtöbbször HR codec lehet alatta az nem olyan jó és elég nagy a lag is. Szóval ha egyik szolgáltatóval sem jó neked akkor valami inkompatibilitás lehet a háttérben. Nálam a Samsung miatt nem megy a VoLTE, maga a drei tudná. Mondom mindezt olyan 1200 perc után.
-
whbear
senior tag
Felemelték a roaming adatkeretet a lengyel Orange Flex csomagban. Így nem is olyan rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Futás, futópályák
- Napelem
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest