- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Router gondok
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Netflix
-
IT café
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
tobias40 #38798 üzenetére
Telepíted a keymap editor kiegészítőt (kodi tároló tartalmazza, csak beírod keresőbe). Aztán elindítod és, szerkesztés gombbal felprogramozol bármilyen parancsot arra a gombra amire majd a csatornalistát akarod. Azért kell ez, hogy megtudjuk a gomb id-t.
Aztán létrehozott egy gen.xml fájlt (csak ne felejts el majd a mentésre is kattintani a kiegészítőben szerkesztés után).
Itt lesz majd \\COREELEC\Userdata\keymaps\gen.xml
Csak lecseréled az egész tartalmat a #38797 hozzászólásomban levővel, és az id-t módosítod a tiedre, nyomsz egy mentést a fájlra Notepad++ ajánlom szerkesztésre PC-n. Aztán vagy újraindítod a CE-t, vagy megnyitod a keymap editor kiegészítőt és egyből a főmenüben mentés.
-
tobias40
veterán
válasz
brazos #38796 üzenetére
Köszi!
Az epg adatok-infok rendben vannak de nekem is csak úgy jeleníti meg mint CoF-nak.
A csatorna nevek alatt nekm is ott van a kék csík és rendben hozza is az infokat de csak akkor ha nem megy a háttérben tv adás.
Lehet én vagyok a láma de ez van,nálam nem így működik mint nálad.. -
cof
veterán
Szóval így.
<keymap><fullscreenlivetv><keyboard><key id="61584">activatewindow(tvchannels)</key></keyboard></fullscreenlivetv><global><keyboard><key id="61584">fullscreen</key></keyboard></global></keymap>
Az előbbinél nem megy vissza teljes képernyőre ha a csatornalistából indítasz, csak a mostanában játtszottnál. Itt már mindenhonnan.
Viszont global-al nem sikerül megoldani, érdekes mert a billentyűzet h betűje is ugyanezt csinálja, és bárhonnan meghívható a csatornalista.
-
brazos
senior tag
válasz
tobias40 #38790 üzenetére
Nincs semmi trükk, csak a már itt többször leírt módon, rendesen van beállítva az PVR IPTV Simple Client addon. (és abban az epg rész is) Ennek eredményeképp az úgy működik, ahogy te is szeretnéd.
Elindítva a csatorna játszás, a háttérben megy a műsor, előtérben meg az egyes csatornák és azok epg tartalma látható.(természetesen csak azon csatorna neveknél, ahol az m3u fájlban megadott tv csatornanév teljesen megegyezik az epg adatokat szolgáltató xml fájlban megadott névvel. Ahol eltérés van az m3u fájlban a csatorna nevében - lásd rögtön az első és második csatornát, /a másodikban van egy néveltérés az m3u fájlban/ így ott emiatt nincs is epg tartalom kijelzés. )
Ha pedig a kérdéses, epg tartalommal bíró csatornán belül a műsorokat görgeted, ott ugyanúgy meg lesznek jelenítve az egyes műsorokhoz tartozó epg-adatok.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Darth_Revan #38793 üzenetére
Szia!
Még nem volt időm jobban ránézni...
-
cof
veterán
válasz
tobias40 #38790 üzenetére
Ja értelek, akkor annak ez a keymap editor kódja:
<keymap><fullscreenlivetv><keyboard><key id="61584">activatewindow(tvchannels)</key></keyboard></fullscreenlivetv></keymap>
id="...." ide a te távirányító gombod kódja kell amelyikre programozod.
Csak azt nem tudom, hogy oldható meg ha mégegyszer megnyomod akkor eltűnjön, nem foglalkoztam keymap editorral sosem.
Szerintem ő is úgy csinálta, hogy élő adás közben ha nyomsz egy visszagombot akkor visszamegy a Kodi főmenübe, és onnan újra a TV menübe lép. Vagy már felprogramozta egy gombra, mint a fenti módszer, csak ez félmegoldás, mert behozza, de ugyanaz a gomb már nem tünteti el.
Nekem az a színes műsorfüzet vagy mi az nem tetszik meg nem is az van ott amit látni szeretnék.
Igen, borzasztó csúnya ez is, az a kategóriákat jelöli szerintem, hírműsor, dokumentum stb... ha tudnám hol keressem akkor a színeket én is átvariálnám.
-
tobias40
veterán
Én ezt szeretném látni ami az első képeden van de akkor amikor megy mögötte a tv műsor és válogatok hogy meit szeretnék nézni.
brazos-nak a képén az látszódik csak azt nem tudom hogy Ő is csak úgy csinálta meg mint te vagy van rá vmi trükk vagy kombináció...Nekem az a színes műsorfüzet vagy mi az nem tetszik meg nem is az van ott amit látni szeretnék.
Mindegy ha nem megy akkor nem megy,majd hátha egyszer vki megcsinálja..De azért örülök hogy mást is érdekelnek ezek a dolgok!
-
cof
veterán
Túl sok a csicsa benne nekem, és kb. ugyanaz mint a gyári skin. Egy csomó magyar műsorhoz nincs imdb adat, így teljesen felesleges.
Engem igazából kettő dolog érdekelne.
Csatornalistában ne 13 csatorna jelenjen meg hanem csak 5-6, és a betűtípus is akkor lehetne kétszer akkora mint most. Csatorna nevek vastagított betűvel.
Ehhez már szerkesztettem a MyPVRChannels.xml-t de semmi hatása... Addig megvagyok, hogy kimásoltam az eredet Estaury-t és becsomagoltam, átneveztem, addon.xml-ben módosítottam a nevet EstauryTV-re, szóval ez a része tiszta mert tudom, hogy az eredetit nem lehet szerkeszteni.
Másik meg a műsorújság, itt is 15 csatorna jelenik meg egy oldalon, de elég lenne szintén 6-8, dupla ekkora betűméret mellett, és már nekem tetszene is a gyári skin. Ehhez a MyPVRGuide.xml-t szerkeszteném, de akkora katyvasz az egész nekem, hogy nem értem mi mit csinál, még a html tábláktól is nagyon messze áll ez a megoldás. Nem is tudom milyen nyelven van megírva. Youtube-on találtam már tutorialt, de az csak bevezetés, sajnos abba hagyta a készítő a videót ezzel kapcsolatban.
-
ztsoft
őstag
Nálam még a regisztrációs e-mail sem jött meg, azóta kering valahol a világban (ennek már több hónapja), persze, se belépni, se jelszó emlékeztető. Azt sem értem, hogy azóta sem sikerült gatyába rázni a regisztrációs részt, most meg ez a prémium, ami szintén nem működik (nem is érdekel, nincs TV előfizetésem, így kódom sem lesz hozzá).
Ezt is valami kezdő csapat készítette.
Egyedül a hiba miatt írtam ide (idegesített).
#38767 vargalex
-
gyűrű
addikt
Próbáljátok ezt ki, itt úgy látom itt pvr-re gyúrtak....
-
cof
veterán
válasz
tobias40 #38776 üzenetére
Beállítási lehetőség ezeknél nem nagyon van, az alap skin az ilyen fapados. Nagyon csúnya a TV része, bár én még nekem tetsző custom skint sem találtam ami minden szempontból megfelelne. Szóval kb. semmi sem ki-be kapcsolható viszont skinben bármilyen elképzelés megvalósítható, csak érteni kellene hozzá. Amitől én még nagyon messze vagyok.
A gyűrű tudna csinálni biztos vagyok benne profi skin módosítást TV részhez is csak sajnos őt meg nem érdekli mert nem TV-zik Kodi alatt.
Annyit tudsz csinálni, hogy a távirányító vissza gombbal kilépsz a főmenübe, így nem záródik be a stream és ott a TV - Műsorújság rész így megy a háttérben továbbra is az adás.
-
cof
veterán
válasz
ztsoft #38758 üzenetére
Egyelőre nekem tök kamunak tűnik. Regisztráltam tegnap egy ismerősnek akinek van MindigTV Prémium Családi csomagja, de e-mail sehol.
ill. Azt követően a rendszer automatikus e-mailt küld a regisztrált e-mail címre, melyben szerepel a TV2 Play Prémium tartalmak eléréséhez szükséges kód.
Féligazság mert a TV2 play-ról szó sem esik benne, hiába lett beírva regisztrációnál a a VSC ID. Csak a szokásos megerősítő e-mail.
Szerintem ez még igen csak béta állapotban van, onnan is gondolom mert a Tarr Kft. meg kikerült a listából.
-
brazos
senior tag
válasz
tobias40 #38776 üzenetére
Ezt még hányszor fogod ide beírni, pontosan ugyanilyen megfogalmazással? - mi vagy te, copypaste?
Ezt legalább már háromszor írtad be ide ugyanígy, akkor választ is kaptál rá, konkrétan megírták az EPG (és nem peg, mint ahogy te írtad) beállítását, sőt kaptál is annó pár webcímet is, ahonnan EPG adatokat, xml fájlt tudtál beszerezni. Nem ártana visszaolvasnod, copypaste.... -
brazos
senior tag
válasz
dethroner #38775 üzenetére
... PVR IPTV Simple Client telepítése és beállítása
Hely távoli elérési út, M3U lejátszási lista URL hozzáadása ....
Az addon technikai beállítását ma is pont ugyanúgy kell elvégezni, ahogy az általad linkelt képes tájékoztatóban leírják. Nyilván a példaként beírt m3u fáj nem fog működni, sem pedig a régi m3u fájlokat közzétevő elavult vagy megszűnt oldalak sem, keresni kell helyettük mást. Erre írtam azt az előbb, hogy ....amilyen m3u fájlt (vagy streamot) be tudsz szerezni.... -
tobias40
veterán
Azt hol tudom beállítani pl.az IPTV SIMPLE-ben hogy a tv adás nézése közben ha keresgélek a csatornák között akkor mutassa az peg infokat a csatornákhoz?
Úgy mint amikor nem nézem a műsort hanem csak simán lapozgatok a csatik között akkor szépen mutatja az infokat! -
brazos
senior tag
válasz
zichie #38772 üzenetére
... A két ker.tv. esetében egyiknél sem lehet előfizetni prémium tartalomra. Valaki jogosult rá, ....
És ugye ki is jogosult rá, ....hát az, akinek van a két ker.tv-vel szerződést kötött szolgáltatók valamelyikénél előfizetése, lehetőleg a legmagasabb kategóriájú csomagra, (vagy szolgáltatók által feltételként eleve meghatározott előfizetői csomagra) és így azok eleve ingyen juthatnak hozzá a premium tartalmak regisztrációs kódjához, vagy külön értesítő levélként, vagy a számlájukon azt külön is feltüntetve. -
brazos
senior tag
válasz
workin #38771 üzenetére
Ha jól néztem a tárolóban, ez a kiegészítő nem egy mai gyerek:
plugin.video.TelenorMyTV-1.0.6.zip2017-04-15 11:001.0M
így nem túl életszerű, hogy ez kapna valaha is Matrix-os verziót.... -
workin
senior tag
Sziasztok.
A myTelenor kieg lesz valaha frissítve Matrixra ? Mit gondoltok?
Jelenleg Rpi4en futtatom a kodit Libreelec-el(OSMC nem települt fel valamiért) . Azt vettem észre, hogy a sport közvetítés esetén a mozgás kicsit darabos, a felbontas ugyan 720p , de egyszerűen a 4K -s tv-n így is olyan, mintha SD minőséget néznék. Van valakinek ötlete, hogyan lehetne ezen javítani?
-
brazos
senior tag
válasz
nfsu17 #38764 üzenetére
Ahogy már gyűrű is pedzegette, igen, a lineális tv lassanként ki fog szorulni, legalább is itthon, mivel az itthoni tv szolgáltatók képtelenek arra, (az most mindegy, hogy milyen megfontolásból, és az esetleges tartalomgyártói tiltásokból) hogy a műsoraikban valódi, premier újdonságokat is szerepeltessenek, ne csak a régi, már megvett film tartalmakat ismételgessék. Nyilván egy online, 0/24-ben sugárzó tv adónál nem lehet mindennap premier filmekkel előrukkolni, főleg itthon, még úgy sem, hogy a két prominens tv cég azért nem egy pénzszegény társulat, és lenne rá keretük újabb tartalmat venni, viszont ezt inkább klf. idióta tv-műsorok vételére, azok honosítására költik, és nem új filmekre. Ezért van az, hogy még az on-demand részlegükben is többéves filmtartalmakkal találkozol, és nem valódi, friss tartalommal. A felvételi lehetőséget meg eleve korlátozzák a szolgáltatói boxoknál, még jó, hogy a földfelszíni sugárzásnál jelenleg még működik a felvétel, de nem lennék meglepve, ha ezután ezt is drm felvételi tiltással sújtanák, mert ennek a lehetősége technikailag adott, csak még nem éltek vele. Azután meg ott van a ker.tv-ék rákfenéje az új előfizetők hajkurászása, és a mindenáron való bevétel növelése. Ennek jegyében történt az átalakítás az rt klub esetében, és most a tv2-nél is. Ha meg nézni akarod őket Kodi-n, akkor előfizetést kell szerezned valahogy, vagy veszel egyet, vagy lopsz egyet, bár az utóbbi italán kicsit rizikós lehet. És igen, ezek az új rendelkezések megint a kalóz tartalma erőteljesebb elterjedéséhez vezetnek, ami ellen a jelzett két cég is -legalább is papíron- harcol.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex #38763 üzenetére
Felkerült a repo-ba a TV2 Play addon 1.0.14-es verziója. Egyelőre elrejtettem a prémium tartalmakat (csatornákat, illetve műsorokat is).
Megnéztem, az oldalon a login után lekérhető, hogy az adott user jogosult-e prémium tartalmakra, de mivel tesztelni nem tudom, hogy az ilyen tartalmak lejátszásához milyen cookie-okat, tokent, stb. kell küldeni, így inkább még nem foglalkoztam magával a loginnal és ezen adat kinyerésével sem. -
gyűrű
addikt
válasz
nfsu17 #38764 üzenetére
A hagyományos TV-nek befellegzik lassan. A fiatalabb korosztályok már abszolút nem nézik, de többiek is lassan rászoknak a streaming appokra. NF, hmax, prime stb.. A mi családunkban sem jut eszünkbe leülni egy meghatározott időben egy film elé aztán két és félórából 12 precenként 10 perc reklámmal végig szenvedni. Az ilyen RTL-most meg TV2 pedig a rétegműsorok és a magyar "igen színvonalas" tartalmat favorizálók közül tud előfizetőt találni.. Összes többire ott a mastercard, vagy a virágbolt..
-
dethroner
veterán
Még sose állítottam be az iptv szolgáltatást. Jól sejtem hogy pont ugyanazokat a csatornákat és ugyanabban a minőségben tudnám abban nézni, mint az OnlineStream kiegészítővel? Vagy lehet többet, jobb minőségben is?
-
nfsu17
veterán
Néha én is ránéztem a filmekre, de eléggé körbe körbe jöttek elő mindig ugyanazok. Nagyritkán ki lehetett fogni valami érdekeset (pl a Hannibál...Hopkins...volt feltűnően "minőségi" cucc nemrég), amúgy elég felejtős ez is. Stegal, Van Damme, Taxik agyba főbe, igazából semmi olyan, amit nem láttál még. A tolvajok társasága viszont meglepett, az elég friss, ahhoz képest.
Ha most minden csatorna kitalálja, hogy fizetős lesz, és mondjuk legyen belőlük 10 db, fejenként egy ezres, az 10k havonta. Az azért már összeg, na. És megint ott vagyunk, hogy azt néznénk, amit adnak, és nem azt, amit akarunk. Max én döntöm el, mikor.
De ezt most is eldönthetem. Felveszem tvből és másnap nézem.
Ez lenne a nagy jövő, meg függetlenedés a lineáris tvzéstől? -
vargalex
Topikgazda
Én sem néztem soha... Igazából anno, mikor az addont csináltam, megnéztem, hogy jár-e valami előnnyel az, ha bejelentkezek az ingyenes regisztrációval. Mivel nem, így ezzel nem is foglalkoztam.
Akkor tudnék érdemben foglalkozni a problémával, ha valaki tudna adni prémium hozzáféréssel rendelkező regisztrációt (ha ugyan úgy működik, mint az RTL Most+ esetén). Sajnos a Vodafone (még) nem ad.
-
mexel
veterán
válasz
ztsoft #38758 üzenetére
Akkor ezért dobott hibát? A fene essen bele már ebbe sok fizetős macerába, a tv2play volt az egyik legjobb addon, azok a filmek mindig mentek normálisan. Az a baj ha mindent akar használni valaki akkor már minden fizetős lesz, és ha összeadjuk nem biztos hogy nagyon megéri. Túl sokan vérszemet kaptak már.
Szóval akkor erről le is lehet mondani? -
ztsoft
őstag
Sziasztok!
A TV2Play-re ráférne egy kis módosítás, mivel a Moziverzum és a Mozi+ már csak prémium előfizetéssel érhető el (a többit nem néztem), [link].
Köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok!
HBO maxos kérdés: feltettem laptopra a Kodit meg az add ont hozzá, viszont nem elérhetőek Full HD felbontások csak ilyen 1280 x 544 szerűek. Mi hiányzik, mit kell még csinálnom hogy legyen 1080p is?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
dethroner #38749 üzenetére
Szia!
Ha erről a servletről van szó, akkor a scriptet nézve a config.json-ban találod a login kulcs alatt email és password kulcsokkal. OSMC alatt pl.a /home/osmc/digionline, egyéb linuxoknál a home-odban lévő digionline könyvtárban...
Ha mégis a kolléga által is említett dinionline kiegészítőről van szó, akkor az userdata könyvtárban lévő addon_data/plugin.video.dinionline/settings.xml-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest