- Mozilla Firefox
- Synology NAS
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Bitcoin topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- Linux kezdőknek
- Csak 2030-ra készülhetnek el az Intel 28 milliárd dolláros chipgyárai Ohioban
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
válasz
gigiradok #3098 üzenetére
Én meg már hónapok óta gondolkozom azon, hogy venni kellene egyet (egyszer kölcsönkértem egy K3-at, tök jó élményként maradt meg, hogy olvastam róla egy kicsit). Az előbb gondoltam egyet, és megrendeltem a sima K4-et. Írni nem akarok vele, a képernyőt nyomogatni szintén nem, bőven elég lesz az alapváltozat.
Mondjuk, pár napot várhattam volna még az első infókra, hogy pl. a lapozógomb kényelmes-e, hogy a szürke készülékszín kellemes-e a szemnek néhány óra olvasás után, stb, de úgy voltam vele, hogy K3-at nem akarok (minek a sok gomb rá?), K4 Touchnak nem tetszenek az arányai, K5-re meg nem várok x évet.
(Kíváncsi vagyok a $130 mennyi lesz forintban.)
-
Efreet
senior tag
Macerás, mert nagyjából akkor használod, mikor a könyvesboltban beírod, hogy "tolkien"-t keresed, esetleg ha csinálsz egy collectiont.
Aki gyakrabban, többet használná a billentyűket (pl. keres, netezik egy kicsit, jegyzeteket készít), annak ott a billentyűzetes vagy az érintős, de nem véletlen, hogy van ilyen apró eszköz is, valószínűleg elég nagy piackutatás és felmérés áll mögötte (pl. nem tudom, hogy a Kindle-k jelentenek-e Whisperneten át a központnak használati statisztikát). -
gigiradok
tag
Én általában is szeretem kivárni, hogy kiforrjanak az ilyen új eszközök és majd amikor már körvonalazódnak a hátrányok, előnyök és kijön az a generáció, amiben ezek már jó arányban vannak benne, akkor váltok és persze ha az ár is kedvező. Az e-book olvasó vásárlással is éveket vártam, hagytam, hogy kifussanak a dolgok és így nem kellett megbánnom, hogy egy jó kis K3-som van
-
Oldman2
nagyúr
:-) Ráéreztél a leglényegesebb kérdésre!
Erősen meg kel szokni, de nekem még mindig jobb mint az előd aprócska billentyűzete, amiken (én) nem igen láttam hogy mi is a felirata.
Nincs Shift billentyű, a nagybetűk egy külön lapon vannak. A lapozáshoz fel kell lépni a lapokra és az újon egy OK -ot nyomni (a középső gomb az 5 irányú Josticken). Viszont van jobbra-balra kurzorgomb!
Bár ez a fotón jól látható, valóban nincs a karakterkészletben se őŐ se űŰ, de ez érthető, hiszen a Hungary nyelv sincs a választható nyelvek között.
-
truefx
aktív tag
Nekem most fog lejarni a K3-ra a 30 nap, szerintetek megerne a macera egy Kindle Touch-ra valtani? En nem latok nagy ugrast a tudasszintben, a billentyuzet pedig nem zavar egyaltalan.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Cassidey #3078 üzenetére
elképzelhető, h ez a fekete törlés kioptimalizálása miatt van!
az uis szükséges, különben nem törlődik le teljesen a kijelző, "szellemképes" marad (Nook-ra vannak is ilyen panaszok) - és talán szándékosan kevésbé fekete, h ez ne legyen gond
(de persze az is lehet, h egyszerűen csak gyártási szórás)
mindenesetre hülyeség a villogáselkerülésre nagyon gyúrni, hiszen nem zavaró
-
Oldman2
nagyúr
A \System\com.amazon.ebook.booklet.reader\reader.pref fájl tartalma:
#User preferences for Reader Booklet
#Wed Jun 08 13:36:49 GMT 2011
FONT_SIZE=21
LINE_SPACING=3
JUSTIFICATION=full
LAST_BOOK_READ=/mnt/us/documents/Tibor, Kerner/Sziklaszilard Onbecsules - Kerner Tibor.pdf
HORIZONTAL_MARGIN=40
FONT_FAMILY=serifA "margó hack" hátha működik itt is és ha jól emlékszek a JUSTIFICATION is hackelhető...
[ Szerkesztve ]
-
-
Cassidey
senior tag
Lehet, csak gondoltam felkészülök.
Meg nyilván az sem mind1, UPS futárnak adom, vagy feladom a postán.. Érdekelne mások hogy csinálták.
Oldman2: engem a kijelző érdekel egyébként, pont most láttam ilyen képet, és a Kindle 3 jobbnak tűnt. És hogy a lapozógombok kényelmesek e.
-
didros
senior tag
válasz
Oldman2 #3075 üzenetére
Összességében egy jobb terméknek ítéled ezt mint a Kindle 3-at?
Nekem a "régi" kindle-ben elég nagy csalódás a böngésző. Nem is igazán az ahogyan megjeleníti az oldalakat, hanem hogy olyan lassan reagál a gombokra. Tök idegesítő, a végén már össze-vissza nyomkodom. :-) Jó, tudom, hogy nem ez a fő profilja de azért mégis... e téren van előrelépés az új Kindle-ben?Cassidey: Az amazon nem vállalja át a visszaküldés Költségét? Én úgy tudtam, hogy utólag visszatérítik az ügyfélnek.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
Akkor a kinyitástól kezdve szépen, sorban:
- a csomagolás megváltozott, az alsó-rövidebb oldala 45-ban lejt. Gondolom jóval kisebb lesz a készülék is.
- a csomagban lévő vámpapír szerint 8.030.- HUF volt a Vám+Áfa együttes összege. Ezt az Amazon kifizeti,
- ami meglepő volt számomra (igaz nem a csomagban), de a Vámolást végző szerv megküldte az Amazon által kiállított eredeti számlát a 130$ -ról. Ilyet januárban nem tapasztaltam,
- a kibontásról és az első bootról készítettem képeket és egy videót, majd belinkelem ezeket,
- A firmware verziószáma: Kindle 4.0 (1308590058)
- több nyelvet is ismer, a magyar nincs közötte (Deutsch, English UK, English US, Espanol, Francais, Italiano, Portuues-Brasil)
- a képernyővédők nekem nagyon sötét tónusúaknak tűnnek elsőre,
- feldugva Windows alá, a Kapacitás 1 460 256 768 byte, Szabad terület 1 409 196 032 byte, FAT32Elsőre ennyi. Mivel most nincs a közelemben Kindle 3-as, közvetlen összehasonlítást (akár méret, akár megjelenítés terén) nem tudok prezentálni.
A képek és egy video jön rövidesen!
[ Szerkesztve ]
-
-
obalze
tag
válasz
Cassidey #3066 üzenetére
Tegnap jött meg nekem is a Kindle 3. 2 és fél órás USB-s töltés után teljesen feltöltődött.
Szerintem küldd vissza mielőbb és válaszd az új Kindle-t...Más:
Vettem hozzá lámpás tokot, csak jókat tudok mondani róla. Minőségi kidolgozás, a LED-es lámpa meg teljesen sötétben is kellőképpen megvilágítja a kijelzőt. Eddig nagyon tetszik.[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
-
didros
senior tag
válasz
Cassidey #3066 üzenetére
azt hiszem olyan 4,5 óra, ha teljesen le van merülve. De biztosan nem ez a probléma. Normál esetben a kicsomagoláskor is már egy képet kellene, hogy lássál a kijelzőn, ami az első instrukciókat tartalmazza. Az enyém kb. félig fel lehetett töltve, mert azonnal tudtam használni minden funkcióját.
-
Cassidey
senior tag
Szuper.
Egyébként mennyi idő alatt kellene feltöltenie, vagyis zölden világítania?
-
Cassidey
senior tag
Megérkezett ma reggel a Kindle. Viszont valami nem egészen stimmel, engem nem fogadott kép a kijelzőn, csak egy világosszürke függőleges csík az egyik oldalon. Próbáltam bekapcsolni, de semmi. Most töltőn van, mikor bedugom néhány másodpercig narancssárgán világít, aztán elalszik.
Járt már valaki így? Van valami tippetek?
-
johnmay
csendes tag
Félek, hogy hülye kérdés, de nincs ötletetek arról, hogy a Touch, Touch 3G vajon mikor lesz Európában is elérhető? Nem tudom, hogy a Kindle3 mennyivel a bevezetés után vált rendelhetővé itthon.
-
moli.hu
őstag
kindle 4 mini/basic/notouch (miert csinalja ezt az amazon? miert nem ad neki egyedi nevet? miert kell varni arra, hogy az internet raragasszon egy gunynevet?) user manual mar fent van. lehet benne mazsolazni
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
nekem ugy tunik, direkt ilyen kicsi az akku benne, a mesterseges piacszegmentalas miatt. persze a keszulek szele fele vekonyodik, csak a kozepen teljes melysegu, de akkoris. viszont a nagyobb akku noveli a tomeget, es nekem a kindle3 nehez volt (egy konyvnek nagyobb a felulete, a nyomas eloszlik; vastagabb, jobb a fogasa)
[ Szerkesztve ]
-
ooooobi
senior tag
-
Sakab
senior tag
Miért lehet az h citrommailröl küldtem már vagy 5 levelet tegnap is mais a kindle ös cimemre 1 2 Mbos pdt eket tárgyba csak beirtam h convert máshova semmi de nem katammeg se oda se a kindulre azóta se. 5-1O percet irnak de már 24 óra is eltelt az első mail óta.
Mellékesen mondom az új tulajoknak a margó beállitást amit az első oldalon irtok csináljátok meg 5el vagy 1O el nagyon sokat fog dobni a kijelzőn. Meg a sor törést vagy mit is.
-
daddy9
tag
Szerintetek mennyi az esély rá, hogy a Kindle (3) Keyboard 3G november 21-től olcsóbb legyen? Vagy hogy Fekete Pénteken akciózzanak esetleg?
-
Chronos6
tag
Hát vicces hogy most jött ki
Nekem megy két hete jött meg a KSO Keyboard-om.. Na mindegy, szerintem 23ezerért még így is jól jártam és a Ktouch nem ad többet. Ami nagyon érdekelne, hogy lesz-e szoftverfrissítés a Keyboard-ra, engem érdekelne a ritkább képfrissítés.
-
lac14548
aktív tag
Tegnap este megrendeltem az új (109$) Kindle-t.
Ma este már: "shipped"...
Várható érkezés: October 07, 2011Ez mennyire igaz?
Itt olvasgatva már láttam kevesebb mint 48 órát is... -
Degeczi
nagyúr
a terhelhetőségtől függ!
min. 500 mA-t tudjon (mert annyi várható el egy USB porttól is), de lehetőleg vmivel többet, mert a Kindle max fölvétele több lehet, és nem baj, ha ki tudja szolgálni
mobiltelefonnál pedig könnyen előfordulhat, h ennél kisebb töltő jár hozzá
[ Szerkesztve ]
-
gigiradok
tag
most derült ki, hogy egyik barátnőmnek már van új K-ja, most kérdezgettem, hogy milyen.
Az én X8-asom töltője is kompatibilis és ma jól is jött, mert otthon hagytam a K3 kábelét és könyvet akartam tölteni a gépről...így csak levettem a konektor dugót róla és már volt egy usb kábelem a K3-hoz
-
3418
csendes tag
Hálózaról Motorola telefontöltővel lehet tölteni?
-
malloc
csendes tag
Sziasztok!
A collection-öket lehet valahogy a számítógépen is szerkeszteni? Mert hiába rakom külön könyvtárba az eltérő témájú könyveket, ömlesztve jelennek meg. Egyesével a megfelelő collection-be rakni meg elég macerás.
-
synar
őstag
Az új Kindle hátoldalának alsó részén van két kis fémérintkezőnek tűnő négyzet. Az mi szerintetek, csak nem egy dokkoló érintkezője? A belinkelt videón is jól látható.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz
gigiradok #3018 üzenetére
ezt írtam én is...
de nagyon nem ugyanaz, h a könyv adataiba kell belemászni, vagy már a "könyvespolcon" látod a borítókat, bármilyen kicsiben is!
még egy pici kép is sokkal jobb lenne, mint kizárólag szöveg: sokkal otthonosabb lenne tőle a lista (persze opcionálisan, egyik fajta nézetként) -
OMagus
tag
Tegnap délután sétáltam a (XIII. ker) Frangepán utcában és szembe jött velem egy fiatal nő, kezében egy (talán virágos) mintás tokban egy K3. Szívmelengető érzés volt
-
gigiradok
tag
válasz
Degeczi #2993 üzenetére
csak egy jobbra katt a címen és látod a borítót...én fel szoktam tenni őket
a kisebb, könnyebb témához: szerintem a 3-as kindle is elég vékony és könnyű, én emiatt nem sajnálom, hogy nem vártam (az ár miatt igen, de most már mind1), nem centikről van szó...amúgy is tokba rakja az ember ami miatt nagyobb és nehezebb kicsit. Nekem elég pici kezem van, de mégis úgy érzem tokkal együtt kényelmesebb tartani a kindle3-at.
-
ryke1
tag
Szerintetek melyiket vegyem meg: a regit (most 119 EUR) vagy a ujat (99 EUR)?
Nem tudok donteni -
-
Cassidey
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Samsung Galaxy Tab S7 (SM-T870)
- iPad Magic Keyboard 12.9-inc A2480/3/4/5/6 generation/1 hónap gar./
- Samsung Galaxy Tab S9 / S10 + / Ultra - Wi-Fi / 5G / Bontatlan - 3 év gari
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB, Normál, Wi-Fi, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad (2017) 9,7 Wi-Fi + 4G Cellular 32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!