Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

válasz martonx #7645 üzenetére

0-ról kezdtem az ismerkedést nem is olyan régen, és akkor még a példakódok alapján XMLHttpRequest volt a kódomban. Aztán itteni tanácsra váltottam róla Axios-ra.
    Teszi a dolgát, úgyhogy azt most nem szeretném cserélni.

De a kérdéses téma más szkriptekre is ugyanúgy vonatkozhat:
    onerror alatt lévő forrásfájl később tölt be, közben a HTML feldolgozása fut tovább, nem várja meg a fallback forrás betöltését, amire viszont amúgy szükség lenne a továbbiakban, és ezért szétesik az oldal.

Még annyi jutott eszembe (ami feltehetőleg nem túl elegáns megoldás, de működhet), hogy duplán rakom be a szkript meghívását:
    - egyszer CDN-ről
    - egyszer pedig a saját szerverről.

Az axios-os példánál maradva:
    <script src="https://cdn.jsdelivr.net/npm/axios/dist/axios.min.js"</script>
    <script src="../js/axios.min.js?v=0.26.1"></script>

Ennek lehet valamilyen hátránya így? (Azon kívül, hogy 20kB-tal többet tölt így le a kliens.)

Ja, azt nem mondtam (mert a kitörölt 5-6 kommentemben volt valahol az elején még), hogy azért nem elég, ha csak saját szerverről hívom a fájlt, mert a Google Search Console előszeretettel szkippeli, amikor indexeli az oldalt (erről elég sokat írnak a neten, kihagyja a css fájlokat, képeket, meg sokszor random JS-eket). Viszont mivel a tartalom erre alapozva generálódik, így az indexelt tartalom is "üres", mert csak a HTML váz látszódik így. Ezért szenvedek azzal, hogy ha tőlem (saját szerverről) nem akarja pont az a JS fájlt használni, akkor CDN-ről hátha jobban fogja szeretni.

Új hozzászólás Aktív témák