Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
martonx #7645 üzenetére
0-ról kezdtem az ismerkedést nem is olyan régen, és akkor még a példakódok alapján XMLHttpRequest volt a kódomban. Aztán itteni tanácsra váltottam róla Axios-ra.
Teszi a dolgát, úgyhogy azt most nem szeretném cserélni.De a kérdéses téma más szkriptekre is ugyanúgy vonatkozhat:
onerror alatt lévő forrásfájl később tölt be, közben a HTML feldolgozása fut tovább, nem várja meg a fallback forrás betöltését, amire viszont amúgy szükség lenne a továbbiakban, és ezért szétesik az oldal.Még annyi jutott eszembe (ami feltehetőleg nem túl elegáns megoldás, de működhet), hogy duplán rakom be a szkript meghívását:
- egyszer CDN-ről
- egyszer pedig a saját szerverről.Az axios-os példánál maradva:
<script src="https://cdn.jsdelivr.net/npm/axios/dist/axios.min.js"</script>
<script src="../js/axios.min.js?v=0.26.1"></script>
Ennek lehet valamilyen hátránya így? (Azon kívül, hogy 20kB-tal többet tölt így le a kliens.)
Ja, azt nem mondtam (mert a kitörölt 5-6 kommentemben volt valahol az elején még), hogy azért nem elég, ha csak saját szerverről hívom a fájlt, mert a Google Search Console előszeretettel szkippeli, amikor indexeli az oldalt (erről elég sokat írnak a neten, kihagyja a css fájlokat, képeket, meg sokszor random JS-eket). Viszont mivel a tartalom erre alapozva generálódik, így az indexelt tartalom is "üres", mert csak a HTML váz látszódik így. Ezért szenvedek azzal, hogy ha tőlem (saját szerverről) nem akarja pont az a JS fájlt használni, akkor CDN-ről hátha jobban fogja szeretni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP278H 27 FHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP28UQG 27 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung LU28H750U 28 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch 32GB. RED & BLUE,Kiváló állapotban,extra tartozékokkal.
- Dell OptiPlex 740 - Athlon64 3800+, 4GB RAM, 80GB HDD, Geforce 6150
- Nintendo Switch OLED 64GB. (+256GB.!) Pokémon Scarlet & Violet Edition Kiváló állapotban.
- Steam Deck 64+512GB.! Kiváló/Karcmentes állapotban eladó!
- Lenovo 500 Performance FHD 4XC1D66055 Full HD Webkamera