Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Egy kis előszó a totyikhoz, amit jó ha mindenki elolvas:
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #110290 üzenetére
openstreetmap-on fennvan az összes torony az irányhoz. Aztán az elérhető bandeket meg a router majd mutatja
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
TeeBee73
veterán
válasz ekrisztian #109954 üzenetére
B@szki', nálam 8 van. (Oké, ebben benne vannak a vendégszobában lévő böngészős/kicsitjátszós gépek, a laptopok, és az épített NAS is.) Deazé', na.
Ha tablet/teló is játszik, akkor>20."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #109949 üzenetére
Szerintem elromlott.
1500 lesz, privátban küldöm az utalási adatokat.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #109074 üzenetére
rendeltem egyet, holnapra ittvan
Köszönöm azértMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
trebrona
nagyúr
válasz ekrisztian #108880 üzenetére
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Zeki
nagyúr
Itt a kamerák szerint van csökkenő sorrendbe állítva:
https://www.dxomark.com/smartphones/Nem tudom ezekből feléd melyik mennyibe kerül.
Itthon mintha a Google Pixel 6a-ot akciózták volna valahol.
Nekem Realme P9+ van, addig jónak gondoltam, amíg ballagáson nappal szembe nem kerültem. Ott megzavarodott a színekkel.
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
Én is nézegettem napokban készülékeket 200euro határig valami Xiaomi Note Pro, nekem a 10 bejövős, igaz 2 éves, de ip53, illetve 8nm-es proci...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
NoLF
veterán
válasz ekrisztian #108817 üzenetére
millió dologtól függ, de leginkább a banktól, meg az összegtől.
régebben votl valami 15k-s korlát de azt nem tudom minden bankra érvényes-e, létezik-e még, stb.
olyanról is hallottam hogy minden 5. vásárláskor kér csak azonosítást, de én nem sikerült tapasztaljak még semmilyen rendszert ebben, szóval passz.a banknál viszont biztos hamarabb kapsz (talán) érdemi választ, mint itt a fórumon
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
daninet
veterán
vannak cégek akik rengeteg pénzt fizetnek a bankoknak, hogy ne kérje. Amazon még az életben nem kérte tőlem például. Beírod a számot, kiírja, hogy sikeres a vásárlás és egy órával később vonják le a pénzed.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
wolf88
aktív tag
Szerintem ezt az OTP-től kérdezd meg. Van online ügyfélszolgálatuk. Amúgy én sem tudtam még rájönni,hogy mikor kéri és mikor nem, ha nem,akkor miért nem. Van,hogy kéri,aztán következő alkalommal meg nem.
-
313313
addikt
válasz ekrisztian #108744 üzenetére
Villany bekötés milyen abból derül ki, ha légkábel mehet levegőben a net, ha földkábel, akkor jön a vakond hadművelet.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #108741 üzenetére
5G-re csak tetőantennával van esélyetek, a beltéri lefedettsége szinte nemlétező
Mikrotik LTE18 antennák, 280 euró+tréfa körülEgy mikrotik LTE6 antennával tudnátok LTE TDD csatornákat használni ami "akár" 300mbps de mint minden mobilnetes csomagnak az a baja, hogy este csúcsidőben nincs sávszél. Hiába jó napközben este nulla.
Egyébként ez kecskemét nyíri út 12? Ott a digis optika a villanykaróra felaggatva
[link][ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz ekrisztian #108590 üzenetére
Jürgen mindig többet érdemel. Mindegy melyik cég .
-
Zeki
nagyúr
válasz ekrisztian #108471 üzenetére
Köszi! Nem egy nagy kiszerelésű az öblítő.
-
Zeki
nagyúr
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #108464 üzenetére
xiaomi mi tv stick 15k újan
csokiért ilyen nem leszMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
tibibi
őstag
válasz ekrisztian #108464 üzenetére
Milka csoki kategóriában nincs viszont van egy ilyen [link] mivel használtam 3 hónapot 28-ért viheted
-
bsh
addikt
válasz ekrisztian #108318 üzenetére
nem csinálja meg. akkó nem kérdezném.
-
Zeki
nagyúr
válasz ekrisztian #108315 üzenetére
Köszi!
Írtam nekik, kérték mikre válaszoljak, válaszoltam tegnap késő éjjel, ma még semmi. Na hátha holnap.
-
tibibi
őstag
válasz ekrisztian #108120 üzenetére
Venni tudsz bármelyik webáruházban,felszerelni szintén nem nagy kaland
Ennek örömére eladó kétszárnyú kapunyitó szett kompletten, használt tökéletes állapotban. 80ezer huf[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Nekunk Angilalaban egy garazs helyunk van, ha eljossz erte akkor ingyen elviheto
Nemtom ez segit-e a kapu kerdesen[ Szerkesztve ]
...
-
DeltaPower
addikt
van egy 800w-os régi mosógép motorom, akár jó lehet garázskapura is, és szerintem el is tudom adni neked ha hajlandó vagy megvenni persze nem ezeöccá
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #107819 üzenetére
Köszönöm a tippeket mindenkinek, körbetelefonálok
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #107570 üzenetére
hát ha reinstall megvolt akkor kb tudod mi b@ssza el, nem? Ha ez egy driver akkor tegyél fel régebbi verziót
-
Astroboy
őstag
válasz ekrisztian #107567 üzenetére
Ahogy a kobakos kolléga is mondja.
Nekem is előjött ez a W10 bug a múltkor amikor új hangkártyát telepítettem, csak az én javításom közben a 4.5 éves keresztlányom kilőtte a PC-t, amit a totál összeomlás követett.
Maradt a reinstall. -
daninet
veterán
válasz ekrisztian #107567 üzenetére
csinálsz egy windows telepítőt és ha arra bootolsz lesz javítás opció
ezen felül vannak a különféle file integrity check-ek pl sfc /scannow amit egy emelt cmd-ben futtathatszHa ezek nem segítenek telepítsd újra mert más baja is van valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
DeltaPower
addikt
válasz ekrisztian #106082 üzenetére
[link] komplett gombok rendelhetők, kb 6 usd per darab + 3 usd posta, de daninetnek van igaza, talán jobban jársz egy bontott billentyűzettel
[link] itt van eu-ból, csak a fehér biszbasz 3 euró + 4,80 posta
[ Szerkesztve ]
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
daninet
veterán
vegyél egy hibásat/bontottat és szedd szét
aliról az utángyártott is kb 12usdMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
ZetorGumi
addikt
Lottózz, hamarabb meglesz.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
DeltaPower
addikt
válasz ekrisztian #105975 üzenetére
HP-nek, Lenovo-nak volt ilyen tetű húzása, de más gyártónál is könnyen előfordulhat, hogy a biosban kódolva vannak az engedélyezett wifi adapterek típusai. Öcsémnek volt egy DV7-es HP-je, az inteles alaplap megdöglött benne, kapott egy AMD-set, az pedig nem ment az inteles wifi moduljával. Utólag kiderült, hogy bios korlát, bios image buherálással kiszedhető, de nem egyszerű.
Másik lehetőség amit fórumon találtam, hogy a wifi modulon a 20-as érintkezőt le kell ragasztani szigszalaggal. Így E [link][ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
válasz ekrisztian #105970 üzenetére
"A linux meg Hardver zárat jelez"
mármint hard blocked?
repülőgépes mód? -
TeeBee73
veterán
válasz ekrisztian #105580 üzenetére
Az első "a" betűről elaradt az ékezet.
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #105531 üzenetére
Ha tényleg érdekel akkor Uphold-on vegyed. Ott rendes pénztárca van, kiutalhatod exodus wallet-ba magadnak, vagy akár ott is gyűjtögetheted, váltogathatod pénznemek között.
Ők nem basztatnak 10euróért sőt 1000ért se.[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
válasz ekrisztian #105531 üzenetére
Megadom az enyémet utald arra nekem már úgyse kell, megtaláltam a pedrájtot amin a bitcoin van rendeltem belőle pizzát
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #105508 üzenetére
Sok féle crypto pénz van, a bitcoin a legnépszerűbb. Ez egy olyan crypto pénz amiből véges számú van. Tehát amikor létrehozták lehet tudni mennyi van. Bányászatnál kerül új pénz a forgalomba, a bányász megkapja és eladja a piacon. Viszont hogy biztosítva legyen az értéknövekedés a bányászható mennyiséget rendszeresen megfelezik. Pár évente. Ez szép lassan konvergálni fog a nullához de soha nem fogja elérni!
Ha veszek bitcoin-t, az a dolcsi hová lesz, és mitől lesz több belőle.
Mástól veszed meg pont ahogy a videokártyát. Nekem van bitcoinom azt eladom neked. Ez egy sima adok-veszek. Nincs egy "kibocsájtó cég" akihez a pénz megy ha erre gondolsz. csak akkor tudsz venni ha más el akarja adni.Honnna lett több pénz a perselyben?
Azt én nem tudom a dollárt te honnan kerítetted elő. Meló/hitel/loptál stb. De mivel egy sima adok-veszek tranzakció történik ezért lehet több pénz kérni érte idővel.Ha befektetted, és nem hozott annyi hasznot mint a VGA felértékelődés, akkor mikor tudod kifizetni?
Bármikor el tudod adni. Nagyon nagy a piaca, különféle kereskedők különféle taktikákkal vásárolnak. Van aki esésnél veszi, van aki emelkedésnél. Mindig el lehet adni.
Igazából a benyújtott tranzakciók másodperceken belül teljesülnek ha reális árfolyamot írsz be az eladásra.Nem tudom mi van a pizzással. De sokan meggazdagodtak rajta akik időben felismerték ezt.
A bitcoin nem ideális fizetőeszköz, inkább az aranyhoz vagy tőzsdei értékpapírhoz lehet hasonlítani. Vannak más crypto pénzek amik azért lettek kitalálva, hogy fizetőeszköz legyenek (pl ethereum).[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #105501 üzenetére
A bankkártyádon a pénz sem valós, nincs papírpénz kinyomtatva, de még csak aranytartalék sincs mögötte. Sőt államilag szabályozott, hogy pl egy bank 5-10x annyi pénzt adhat ki hitelbe mint amennyi a valós tartaléka. Minden pénz annyit ér amennyire az emberek beárazzák.
Az aranynak a fiókodban is van árfolyama. A forintnak is van árfolyama, a kripto pénznek is van.
Szóval az értéktőzsde így működik:
Videokártyákat árulok itt a topikban. Eladok egyet vagy kettőt, most jó pénzt kapok érte, mert nagy az igény rá. Sőt felnyomhatom az árat, mert nincs belőle (emelkedik az árfolyam). De ha hirtelen el akarok adni itt 100000000 darabot nem fogja senki megvenni. Addig kell az árat csökkentenem amíg meg nem veszi valaki. (csökken az árfolyam).
Ha hirtelen mindenki el akarja adni az összes crypto pénzt/ értékpapírt/ aranyat/ gyémántot/telket, tehát bármit aminek az árát a kereslet/kínálat határozza meg, akkor az ár esni fog.
Az, hogy te vagy bárki más az aranyadnak értéket tulajdonít csak egy eszme. Az is egy darab fém amit kitúrtak a földből.
Remélem érthető így.[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
válasz ekrisztian #105501 üzenetére
Ez engem is érdekel, elég maradi vagyok és ha nem látok valós értéket valami mögött nem is hiszem el,hogy létezik. Gondolok itt pl.az aranytartalékra egy ország gazdasága mögött,ami lehet,hogy csak kamu ,mert nem fogtam kézbe.
-
AMD1975
tag
válasz ekrisztian #105304 üzenetére
I5 4670k épp elég, 25k, ssd 12000, geforce 1050 ti drága, 50000, ennyiért már konzol van.Nem volt még a memória, így egyértelmű a konzol.
-
TeeBee73
veterán
válasz ekrisztian #105300 üzenetére
i5 6500~30k, i5-7500 ~35-40k körül mozog. RAM-ból nem kell ultra gyor,s, úgy is csak 2400MHz-ig kezeli a deszka. Ahogy Jani is írja, 8GB a minimum, de a 16 manapság erősen ajánlott. SSD alap, legalább a rendszernek egy 120-as. A VGA már necces, nagyon bolond árak vannak, ha egyáltalán lehet kapni valamit. 1050Ti, vagy RX570 4GB kis szerencsével ~40k körül bezsákolható. Táp, milyen?
-
AMD1975
tag
Ram minimum 8gb, videokártya geforce 1050 Ti minimum, bár az i3 multihoz kicsit kevés.
-
Zeki
nagyúr
xboxot.
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #105230 üzenetére
nekem jön a sok kínai kacat ugyanúgy
-
tibibi
őstag
válasz ekrisztian #105230 üzenetére
állítólag juniustól,most egyenlőre konténer hiány miatt nem jön a motyó...
-
NoLF
veterán
válasz ekrisztian #105061 üzenetére
sima legolcsóbb gránitbankos számla elég, KATAhoz nem kell üzleti számla, mint az közismert.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #105057 üzenetére
KATÁS-ként nincs szükséged üzleti bankszámlára, mert egyéni vállalkozó vagy. Elkönyvelheted a bevételed a saját privát bankszámládról.
Ha mégis szeretnél ilyet bármilyen okból, akkor ez az infó kevés, mert az üzleti számlák és a hozzá tartozó díjak a havi bevételedtől függnek. Én voltam 4-5 bankban nemrég, mindenhol megkávéztattam magam amíg megpróbáltak rámsózni valami csomagot
Amit leszűrtem, hogy nagyon kicsi az eltérés az alap díjakban bankok között, szinte egymásról másolják a százalékos értékeket. Ahol van eltérés az olyan dolgok, hogy valuta fogadás díja. OTP-nél pl nincs, többinél százalékos költség. Szóval ha euróban fizetne ki bárki akkor már csak OTP jöhet szóba. Forint alapon meg majdnem mindegy.Ha nem szeretsz sorban állni, vannak már teljesen online bankok mint a MagNetBank és a Gránit ahol videotelefonálva intézhetsz mindent.
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz ekrisztian #104813 üzenetére
Főleg az lenne segítség, ha a körforgalomban maradást jeleznénk.
Románoknál így van. De szerintem nincs az itthoni körforgalmi szabályokkal semmi gond, pláne, ha nem lenne a 2. pontod.
A turbó körforgalom pedig egy nagyon jó találmány, az más dolog, hogy sokan nem tudják értelmezni a működését. Bár ezeknek egyszerű kereszteződés is fel tudja adni a leckét...------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Astroboy
őstag
válasz ekrisztian #104777 üzenetére
A Dyson.
És ráadásul olcsó. -
tibibi
őstag
Nekem rowenta van 2 éves ,de az akksi már elég gyengusz. A lányom most vett egy Philips aqua csodát Philips FC6405/01 PowerPro Aqua Duo én nem estem hasra bár jobb mint az enyém, de ennyiért..........
-
WunderKinder
aktív tag
Nekünk Philips van az jó. De a forgókefés feje már megdöglött (meg a haverénak is), szerencsére kicserélték garanciában.
-
KTU
addikt
válasz ekrisztian #104298 üzenetére
Leszhát.
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
tibibi
őstag
válasz ekrisztian #103916 üzenetére
-
KTU
addikt
válasz ekrisztian #103777 üzenetére
Linux telepítőből futtass RAM tesztet.
Rakj bele másik SSD-t / HDD-t, telepíts Linux Mint Cinnamon-t, ez a felület "hasonlít" legjobban Win-hez,
ha működik, kiszűrted a hardver hibát.
Kivéve ha az SSD / HDD a rossz.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
alázógyík
addikt
válasz ekrisztian #103777 üzenetére
Nézz utána, milyen Win10-et lehet rá feltenni.
Samu "érzékeny" az ilyenre. -
Zeki
nagyúr
válasz ekrisztian #103764 üzenetére
Kína rossz!
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #103761 üzenetére
"ha ez a 20.000 ember nem kell, akkor mit fognak dolgozni a Daimler után?"
Ez itt most egy nem populáris vélemény lesz:
Én mindig hülyeségnek tartottam egy céget okolni, hogy ha onnan kirúgják mi lesz szegény emberekkel. Egy profit alapú cég felvesz és kirúg embereket. Ez van. Ha nem kell az autó mindenki ki lesz rúgva, találni kell más munkát.
Amennyire jó volt, hogy könnyen felvételt nyert mindenki a cégbe, annyira könnyen engedik is el az embereket. Aki ezzel nem számol, (bocsáss meg) az zacskóban él. És ez igaz nem csak emberekre, hanem azokra a kis cégekre is akik egy másik nagy cégre alapozzák a teljes bevételüket mindenféle B terv nélkül.ZetorGumi:
Igen. Így működnek a kapitalista cégek. Kitalálják min lehet egy kicsit spórolni, és azon spórolnak. Egészen aprópénznek tűnhet, de ha mindenhol kapcsolgatják a lámpákat, az összes gyárban az egész világon, akkor pénzt spórolhatnak.
A gyakornokok is egy jól bevált dolog, minden iparban csinálják (érts: ügyvéd bojtár, orvos hallgató, építész hallgató stb.). Kevés pénzért dolgoznak sokat, és csak egy-két tapasztalt embert kell föléjük tenni. Ez így megy az egész világon minden iparban.
Ha belegondolsz egy ilyen autógyárnak leegyszerűsítve 3 nagy költsége van:
Fejlesztések (új gyár, új modell, új technológia stb.) - ez mind megtérül többszörösen
Beszerzési költségek (nyersanyag, alkatrész) - Ez is megtérül sokszorosan, mert a vasat meg a műanyagot autóként adja el. Ez egy állandó kiadás.
Bérköltségek, adók, rezsi - Ezek állandó kiadások minden hónapban, és sokkal-sokkal kisebb a megtérülési költsége mint az első kettőnek. Ezen a kategórián megy az összes spórolás, mert nincs világpiaci ár egy fizetésre vagy adóra. Ezért raktak gyárat magyarországra és kínába.
Ha kivennéd az összes fillérbaszást a költségeik rakéta módra ugranának meg. Nyilván nekik is kényelmesebb lett volna a gyárat németországba építeni.[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz ekrisztian #103756 üzenetére
A francia gyárat elvileg az Ineos vásárolja meg (még folynak a tárgyalások) és megtartják a gépes infrastruktúrát és ahhoz értő dolgozókat, de biztosat még egyelőre a kintiek se tudnak.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz ekrisztian #103739 üzenetére
Vannak olyan filmek amik ott nem lelhetőek fel. Nem csak poresz van a világon.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
DeltaPower
addikt
válasz ekrisztian #103740 üzenetére
én nem vagyok pihole
-
TeeBee73
veterán
válasz ekrisztian #103740 üzenetére
Display Port?
-
Zeki
nagyúr
válasz ekrisztian #103674 üzenetére
Ezt senki sem tudja. Lehet marad a teszt időszak.
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #103674 üzenetére
eddig 4x hosszabbították meg az ingyen net akciót, úgyhogy ez nem kérdés. ha meg digis vagy full ingyen kapod a kártyát is.
De alapvetően csak netre használd, mert tényleg van ahol városon kívül nincs jó térerő és ha ez lesz a hívószámod egyszercsak úgyjársz, hogy egy fontos helyzetben nem tudsz telefonálni.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
ekrisztian
őstag
válasz ekrisztian #103670 üzenetére
Ja utána olvastam, mindent tud amire kell.
De mi várható dec. 31 után? Milyen árak?Nyilván nem magamtól kérdezem
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
válasz ekrisztian #103666 üzenetére
Korlátlan telenoros net 4950-ért
-
KTU
addikt
válasz ekrisztian #103658 üzenetére
+1 a Digire ahogy daninet is írta.
DigiMobil + Telekom (itt net: Maraton)
Ezekről megy a VoIP telefonálás kb. 3 - 4 Ft (Mo.-ra), (USA 1 Ft) körül másodperc alapon számlázva, bár az árak itt változhatnak, igazából nem érdekel ilyen nagyságrendnél.
De a Digi 5 Ft-ja se drága,
"5 Ft/perc minden egyéb belföldi és EU mobil és vezetékes hívásirányokba"[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
én digi sim mellett visszamentem feltöltőkártyára
kb 2 havonta feltöltöm 5000-el a telenort, internet meg korlátlan ingyen. nagyon keveset telefonálok, még igy is, hogy munka+építkezés megy.
két sim-es teló kell hozzá. digi lefedettsége nagyon sokat javult. Gyakorlatilag ott ahol mozgok kecskemét-budapest vonalon végig fullos a térerő. Pusztában még találni azért helyeket ahol nincs, ez az ingyenesség ára.[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
iqpro?
-
tibibi
őstag
válasz ekrisztian #103656 üzenetére
ez volt az első gondolatom
-
TeeBee73
veterán
válasz ekrisztian #103638 üzenetére
...Vagy nem akarsz emlékezni.
-
TeeBee73
veterán
válasz ekrisztian #103635 üzenetére
Ha a vizsgálat közben a doki mind két keze a válladon volt, akkor igen.
-
tibibi
őstag
válasz ekrisztian #103635 üzenetére
Ha migráncs volt
-
tibibi
őstag
válasz ekrisztian #103633 üzenetére
Majd jól megerőszakolnak
-
alázógyík
addikt
válasz ekrisztian #103625 üzenetére
-
DeltaPower
addikt
válasz ekrisztian #103598 üzenetére
Attól függ hány garnitúra kerékcsavart rendelt már a japóktól
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #103593 üzenetére
hát nemtom nekem a luxusautó az mondjuk 30-40M felett kezdődik
Mondjuk volt Polski Fiatunk, az után a Lada Samara luxus volt mert volt "rendes" lengéscsillapítja[ Szerkesztve ]
-
DeltaPower
addikt
A 20 éves, 260 lovas kombi az luxus vagy sport
vagy pénznyelő? Napfénytetőn, tolatóradaron és lámpamosón kívül minden extra benne van, és egy pár első lengéscsillapító 90k"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
alázógyík
addikt
-
troll81
addikt
válasz ekrisztian #103568 üzenetére
szia ez komoly Addigra eset le neki, hogy a vonóhorogba nem kell kapaszkodni?szájal nyomta legalább? eléggé sok a fogyatékos ugy látom sajnos
-
alázógyík
addikt
válasz ekrisztian #103568 üzenetére
-
alázógyík
addikt
válasz ekrisztian #103564 üzenetére
Támogatom!
-
troll81
addikt
válasz ekrisztian #103558 üzenetére
Példának [link] ez alatt sok megoldas van
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #103528 üzenetére
[link]
"Az NGM rendelet 1. számú melléklete határozza meg azt a kötelezetti kört, akik nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel tehetnek eleget."[link]
1. melléklet a 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelethez
Nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel eleget tenni kötelezettek köre:
[...]
Spoiler: nincs benne a szépségipari TEÁOR.
Elég nekik a blokk tömb kézzel írva.De ha van könyvelő beszéld meg vele, ez nem minősül szakértésnek, mert nem értek hozzá
[ Szerkesztve ]
-
TeeBee73
veterán
válasz ekrisztian #103528 üzenetére
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #103525 üzenetére
neked blokkot kell nyomtatnod vagy számlát? nem mindegy.
szamlazz.hu-n megcsinálod a számlát, és azt pdf-ből nyomtathatod bármivel telefonról.
Pl: https://www.brother.hu/printers/portable-printers/pj-763De ha blokkot is kell nyomtatnod akkor már ugye nav által hitelesített kasszagép kell, abból talán a legkisebb a cashcube mini (?)
[ Szerkesztve ]
-
WunderKinder
aktív tag
válasz ekrisztian #103525 üzenetére
Szamlazz.hu, tud külön KATA-s funkciókat is. Viszont a legtöbb olcsó blokknyomtató nem működik iphone-nal, nem tudom a mobilitás mennyire szempont.
-
faragojof
őstag
válasz ekrisztian #103267 üzenetére
Az a betoncenter a Műkertben van?
Mert lehet ám. hogy én is arra gondoltam."Formicate Under Command of the King,,
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #103205 üzenetére
Nincs TV-m, pláne M1
ismerősömék csirkéket tenyésztenek. Nem tudják eladni a húst senkinek.
Fater egyik barátja fóliában salátázik, fészbukon árulják, mert rájukrohad.Ez van. De ha bemész a boltokba láthatod, hogy ott a sok friss hús, pedig itt már nincs nagy európai összetartás.
Nyilván lesz más ami majd hiánycikk lesz, pl cukorgyárakat lebontották itthon.[ Szerkesztve ]
-
Yofej75
aktív tag
válasz ekrisztian #103202 üzenetére
Van papírod? WC... Azzal
De hamarosan általánosan elfogadható valuta lesz a konzervkaja, tartós tej és társai...Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
faragojof
őstag
válasz ekrisztian #103033 üzenetére
Mert most már tudod, hogy a support úgy is visszaállítja!
"Formicate Under Command of the King,,
-
daninet
veterán
válasz ekrisztian #103031 üzenetére
szerintem osszad meg a mappát ne a fájlt, aztán mindegy mi van benne, az nem fog változni
-
KTU
addikt
válasz ekrisztian #102558 üzenetére
-
bsh
addikt
válasz ekrisztian #102558 üzenetére
nem ez vót?
-
Yofej75
aktív tag
válasz ekrisztian #102417 üzenetére
Az kéne még
(Bár kettővel több, v kevesebb...)
Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
tibibi
őstag
válasz ekrisztian #102244 üzenetére
NavID
Navkonzept GmbHSzoftverkönyvtárak és demóprogramok
PEGI 3PEGI 3
Ez az alkalmazás egyik eszközöddel sem kompatibilis. -
KTU
addikt
válasz ekrisztian #102244 üzenetére
Nem kompatibilis a szájomimmal.
-
ZetorGumi
addikt
válasz ekrisztian #102045 üzenetére
Kismama csoportok is kemények tudnak lenni.
De a tuti az az gyerekbarát utazós csoport.
Ott kb mindenki 1m+-t hagy ott belföldi nyaralásra, mert “megtehetjük”, aztán meg egész évben kenyéren meg vizen élnek.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Chaser
legenda
válasz ekrisztian #101985 üzenetére
nincs off
ezecccáz' lesz ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bsh
addikt
válasz ekrisztian #101579 üzenetére
megjött a negyedik IS haveromat rábeszéltem, hogy segítsen már, mert az őhangja mélyebbkeze kissebb, és cseréljük ki, mert már az agyamra megy ez a kerregés.
na ki is cseréltük. 10-től fél3-ig. a tűző napon. irodalmi nyelven dicsőítettük a japánokat és felmenőiket. először teszt: igen kerreg és látni, hogy ideoda baszkurálja a lapátot, és kézrátétellel érezni is a kerregést. na akkor hajrá. kicseréltük. próba: a lapát faszán mozog ahogy kell, de még mindig kerregés! kézrátétel: nem ez kerreg. de akkor melyik?!
hát persze az amelyik a fűtéscső mögé van bedugva és a csavarok nem férhetők hozzá na mondom havernak, akkor az ott rohadjon meg, én rakom össze. várjál, megnézi. a felső csavart ki lehetne venni... a másikat ami látszik, azt nem, az a cső mögött van. a maradék két csavar meg nem is látszik. na akkor megnézem már én is. hmmm, ezt innen a cső mögül ki tudnám szedni szerintem. csak nem olyan buzik a japánok, hogy a másik két csavart is berakták nem hozzáférhető helyre?! na haver kiszedte a felsőt, én a cső mögül az alsót. kirakom nagy büszkén a zsákmányt. haver kérdi: és a motor? tartja még valami? IGEN BAZMEG!!! na erre megint nézi, tükörből balkézzel fejjellefelé fekve az ülésben, és kiszedte!!! király vagy vazze! hol a csavar? ja az beesett a kárpit mögé... majd hoz másikat. olyan nincs, majd én azt jól megkeresem. nagy nehezen lefejtettem a kárpitot amennyire lehet (mert ragasztva van helyenként ) szerencsére pont arra a részére esett be, ahová be bírtam nyúlni a ragasztások mellett, könyékig.
na de haver, kiszedted a csavart az ügyes, de hol a motor? hát az nem fér ki a csövektől (ja azok mellesleg még 4 óra után is tűzforróak és szétégettük a kezünket...) meg minden szartól. mondom olyan nincs! engegggyéééoda! kitéptem a picsába, már kissé ideg voltam hajlik az.
megint összerakni mindent kábé negyedszer, próba: YESSSSS! csendbe van, minden működik!
úgyhogy most a négy motorból hármat kicseréltem, természetesen a leggenyóbb volt a szar. a negyedikről meg fingom sincs hol van egyáltalán lehet a kormány felőli oldalon? az ott rohad meg akkor, de szerencsére az még kussba van... -
Zeki
nagyúr
válasz ekrisztian #101435 üzenetére
Nem , ezt még itthon vettem előtte 1 évvel.
-
Zeki
nagyúr
válasz ekrisztian #101308 üzenetére
Az éjszakás műszak meddig tart, hogy hogy csak 5-ig vagy fent?
-
troll81
addikt
válasz ekrisztian #101288 üzenetére
Pontosan azok önszántukbol mennek a bogracsba is inteligensek. nemhogy bedobtak volna fizetés kiegnek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest