Új hozzászólás Aktív témák

  • manio

    újonc

    válasz meander #68579 üzenetére

    Olvastam egy angol cikket egy kávés fórumon (persze most nem találom), amiben a kávészemek hőmérséklete és a szemcseméret-eloszlás közötti összefüggést vizsgálták három különböző hőmérsékletű mintán. Az eredmény az lett, hogy a 0 oC alatti szemek őrlése során lett a legkevesebb fine. (Tovább ismentek a következtetéssel: az az őrlő jobb, amelyik legkevésbé melegiti fel a babokat a tartályban.)

    Arra nem emlékszem, hogy a páralecsapódásra kitértek-e, de az biztos, hogy ezt is figyelembe kell venned a zacskó nyitogatásakor. Ha a fagyott kávét előveszed egy átlag konyhában, akkor az azonnal nedves lesz. Ezt csak úgy tudod elkerülni, ahogy a többiek javasolták: előző nap kiveszed, temperálod és csak aztan bontod ki.

Új hozzászólás Aktív témák