-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz jack B. #69297 üzenetére
Dolce Gustot kerülném, instant kávét használnak. Ha már olcsó és konyhakész megoldás kell, akkor Nespresso gép és mondjuk Aldi kapszula (nem egy csúcs, de nagyságrendekkel jobb, mint a Lidl terméke).
Ha már Poemia, és szöszölés a kávéval, akkor hiába megy az bolti téglával is, bűn lenne azzal tölteni (nem igazán lenne előrelépés). De akkor már ott tartunk, hogy 40-50e lesz a szett.
-
jack B.
csendes tag
válasz Bazsee71 #69303 üzenetére
szerintem a kotyesz után bármi előrelépés az ügyben, a Poemiás omnia, sárgacsibó is. a Nespresso lehet jobb, abban nincs tapasztalatom. ha valahonnan találnának egy Saeco Aromát, azzal járnának a legjobban, sőt még egy Via Veneto vagy Via Veneto Comb (darálós)i is nagyot dobna (ezekből van is jó állapotú a jófogin).
de lehet a hozzáértőbbek azt fogják mondani, a Saecók nem jók.
-
norkov84
tag
Túltoltam az RDT-t ma reggel a Major-on, így "beragadt" a kávé a késeknél, nem jött ki semmi
Mennyi vizet érdemes használni, hogy ezt elkerülje az ember?Köszi
-
norkov84
tag
OK, köszi
-
soldier2
őstag
válasz norkov84 #69310 üzenetére
A kevesebb több. 1-2 csepp, vagy ha porlasztós valami van akkor 1 puffantás (már ha nem valami nagy adagot puffant).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
John3:16
csendes tag
válasz norkov84 #69310 üzenetére
Volt egy olyan érzésem, hogy az a nagy IKEÁs spricni kicsit túl sok vizet tol RDT-hez.
2 csepp vizet javasolnak egyébként. Nekem a Mülleres mini szóróflakonból nyomott egy spricc teljesen bevált.
Miután megvettem teszteltem a vízmennyiséget: cseppentettem 2 csepp vizet a konyhapultra, majd melléfújtam a mini szóróflakonból egyet. Nem sokkal volt több szemre, ezért mertem elkezdeni használni napi szinten.
Aztán egy hét használat után szétszedtem a darálót, nehogy valami gebasz legyen, de nem volt.A sima ujjbegyről vagy kiskanál nyeléről való cseppentés, majd rázás is jó gyakorlat.
[ Szerkesztve ]
-
jack B.
csendes tag
válasz Bazsee71 #69316 üzenetére
persze, egyetértek, de 15-20 ezer forintos kategóriában egyszerűen ez a max szerintem. ha őrlő nem fér bele, amivel a kolléganők amúgy sem biztos, hogy szórakoznának munkaidőben, akkor csak olyan megoldás jöhet szóba, ahol elmegy a tégla is. vagy akkor kapszulás, ott meg nem tudod, mit tesznek bele. vagyis tudod, de ettől én még szkeptikus vagyok ezekkel.
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #69321 üzenetére
Azt továbbra is tartom, hogy az Aldis (nespresso!) kapszula 100x jobb, mint a Delonghi 151-be töltött eduscho, tchibo és társai. Most éppen van "szerencsém" ezt saját tapasztalat alapján írni.
[ Szerkesztve ]
-
jack B.
csendes tag
válasz fragola.6035 #69321 üzenetére
nem én vagyok a vevő, csak ajánlgatok, mint a kibic.
-
jack B.
csendes tag
válasz Bazsee71 #69322 üzenetére
Tchibo nagyjából a legalja, azért 600-700-800 forintos kategóriában is vannak értékelhető kofik. Plusz ha nagyon akar valaki igényesebb kávét, akkor frissen pörköltet ledaráltatja az ilyen nyomifokozós gépekhez. Oké, hogy drágább, de legalább haladásnak mondanám.
A Delonghival kapcsolatban nem értek egyet, árban és minőségben egy elég ügyes gép, csak jó kofit kell beletölteni.
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #69323 üzenetére
Nyáron próbáltam egy drágább Lavazzát, az első 2-3 alkalmat még bírta, aztán ledöglött az is. Már azért sem szívesen adtam volna pénzt, de nem volt más opció. Az Aldi kapszulája persze nem egy Colonna, de fényévekkel jobb, mint bármelyik másik "utángyártott", amivel eddig dolgom volt. Próbára a Ristretto és Vivace típust ajánlom.
Szerk.: a Bellarom az Lidl, és tényleg valami borzalom. Ennek amaroy a márkája, és 749/10 db.
És hogy valami minőségibbről is szó essen, ezt pedig a nagyérdeműnek: az MTRM Cerro de Jesus nicaraguai kávéját ajánlom próbára, elég érdekes tapasztalatom van vele. Ami nálam landolt, az egy igen világos pörkölés (extrém finomra kell őrölnöm, szinte összeérnek a HC kései), de nem alulpörkölt. Testet nem nagyon sikerült még belőle kicsikarnom, de előáztatással egy igazán gyümölcsös élményt ad.
Ja és megérkezett a HC állítógyűrű az expolygontól, öröm és boldogság!
[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
válasz jack B. #69297 üzenetére
Minap cseréltem le Poénkát gaggiára, előtte 10 évig azt használtam. Volt egy pár napra itthon az említett Delongghi is.
Szerintem ha mindenképpen ilyen akkor a poemia. Nem hosszabb életű, de jobb a végeredmény.
A dolce gusto (persze már a gaggia árnyákában ) és a poemia a között nem sok lesz, sőt.
-
#91073280
törölt tag
válasz Bazsee71 #69327 üzenetére
Amaroy szemes itt figyel mellettem, Espresso Crema, de a szeme sem áll jól, ez konkrétan dohos, lefőzve is, tejjel is. Mondjuk miért lenne tejjel jobb? Kukába tökéletes.
A negyedkilós Bellarom Coffee Espresso 100% arabica, nagyon jó, az idei első godshot alanya. Vagy csak szerencsém volt. -
Bazsee71
őstag
-
von toth
tag
Nyilván más az ízlésünk, de a dolce gusto lezárt kapszulában 15 bárral patikára kimérve nem sokkal rosszabb, mint egy Poemia mondjuk frissen darált lavazzával.
A lidl/aldi vonal szemesből meg abszolút zsákutca, szörnyű, dohos ihatatlan test nélküli fosok. Szerintem.
Most ami kommerszben jó a fekete lavazza vagy aki a gyümisebbet szereti az Oro, E felett érdemesebb PY, Kapucziner vagy Pacific.
-
Bazsee71
őstag
válasz von toth #69331 üzenetére
Az ízlésünk eltérő, de abban gondolom egyet értünk, hogy a gondolatolvasás képességével egyikőnk sem rendelkezik. Így ha Dolce Gusto kapszulát írsz, a kutya nem fog otthon töltögetett kapszulára gondolni. Fenntartásom azzal is van, de tapasztalatom nincs (csak Nespressoval, de az kiábrándító).
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #69332 üzenetére
Sztem a zold es a lila nespresso kapszula ihato, bár sokszor tapasztalom azt, hogy két ugyanazon fajta kapszi között nagy a különbség. amúgy nekem az aldis es a lidls is borzalom volt.
amúgy a L.E. etiópok nem is olyan rosszak, sikerült ma nagyon durván csöpögősen lefőzni úgy hogy "előáztattam" nyílván a colonna etiópja ezerszer jobban ízlik, de jóval drágább is[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Akkor próbálom még egyértelműbbé tenni.
10-es skálán az értékelésem:
Full GC + K30 espresso: 9
Colonna nespresso kapszula: 6-7
Aldi nespresso kapszula: 3
Lidl nespresso kapszula: 0L.E. alatt mit kell érteni?
Toobee: Úgy fogalmaznék, hogy mint egy otthoni közepesre sikerült espresso. Ugyanabból a csomagból is sikerült úgy húzni két kapszulát, hogy az egyik mondjuk alulról súrolta a 6-ost, a másik meg simán megütött egy 7-es szintet. Gondolom attól függ, éppen hogy oszlik el a kapszulában az őrlemény, meg azért ezek a gépek sem teljesen konzisztensek szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Toobee #69335 üzenetére
Kóstoltam pár kapszlájukat, nem jött be, de sokaknak bejön. Nem presszó, nem ishívják annak. Bántó hibája nem volt, de számomra túl híg, és kb annyi koffein van az 5g-ban mint a koffeinmentes duplában
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #69334 üzenetére
limited edition amúgy lehet a másik etióp volt... az valami bukela vagy mi, valamelyik nem volt rossz.
Toobee: mondjuk úgy, hogy meló helyre jó, egy brikkától szerintem jobb, ha gyorsan kell a koffein vagy megkívántad a kávét akkor 1-2 perc és ihatod is, tökölés nélkül. Amúgy ittam már kifejezetten finomat is asszem az egy kolumbiai volt
[ Szerkesztve ]
-
-
leslie76
újonc
válasz meander #69339 üzenetére
Ezt én is csak megerősíteni tudom. PY és a CasMo nálam sem rögösödik, de a tokajiak által pörkölt kávék sem. SJ-t használok jelenleg. Az előző örlőm viszont rögösített rendesen. Az egy Ascaso i1 volt, és a kiömlőnél volt egy műanyag lapocska. Azzal bármit csinálhattam...
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/magyarlacy/ https://www.instagram.com/magyarlacyphoto/
-
meander
tag
Szerintetek lehet egy solenoid szelepet szabályozni? Esetleg van olyan szolenoid szelep, ami szabályozható? A szabályzás alatt pedig azt értem, hogy le lehetne lassítani a nyitás sebességét. Ezzel meg tudnám oldani, hogy amikor a tűszelepes előáztatásról átváltok a hagyományos üzemmódra, akkor ne rúgja meg hirtelen a 9 bar a pogácsát. Köszi
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Remélem ezek a cibetkávék jobbak lesznek mint a múltkori Bali szigetéről. Kedves barátom Vietnam-ban járt, és hozott nekem is. Most nagyon figyelt a pörkölésre, a bal oldali decemberi, a jobb oldali március elsejei kimért, de eléggé sötétre pörkölve. Kávészaküzletben vásárolta, ez azért bizakodással tölt el.
Hoztam haza hőkamerát, első sorozat mérésem szilviámon bizakodásra adnak okot. 25mp-s csapolás elején 90,16 végén 89,13 volt a zuhanyról zúduló víz legmelegebb pontja 90-re állított pid-nél (offs=-26). Vagy 80ml lejött az tuti (nem mértem). Persze egy sorozat nem sorozat, majd holnap folytatom, pontos mennyiséget is nézem, csapolás után is. Remélem lesz időm játszani. Az a baj, hogy nincs a kamerán állványcsavarnak furat.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
yazoo1
tag
Üdv!
A graef702 darálómba ha pl.2 adagra való kávébabot töltök- és elég finomra pl. 4 es fokozatra állítom,akkor alig darál...szinte semmi nem jön...töltsek rá többet,h.legyen súly?! vagy nem jó a darálóm?!Nagyobb pl.10-14-es fokin már jól darál..
Milyen fokozatot kell állítani egy eszpresszóhoz?
jelenleg sima kotyogósom van-gondolom ahhoz meg mindegy...köszi
-
-
2007ath
aktív tag
válasz yazoo1 #69343 üzenetére
"graef702 darálómba ha pl. 4 es fokozatra állítom,akkor alig darál...szinte semmi"
Lehet, hogy túl sok alátét van a a kúpos őrlőfej alatt. Egy kalibrálást megérne. [link]
"Milyen fokozatot kell állítani egy eszpresszóhoz?"
Ezt így lehetetlen megmondani. Függ a daráló kalibrálásától, kávé fajtától, pörköléstől, stb. Nálam pl. ha az IMS egy csészés ("The single") szűrőt használom, 4 fokozattal durvábbra kell állítanom ugyanannál a kávéfajtánál.
A lényeg: pontos beállítást csak próbálgatással lehet megadni.
-
SoundON
tag
válasz fragola.6035 #69345 üzenetére
Szupeeer
-
t-bali3
senior tag
Én is kimentem a bazárra vasárnap.
Nem az újhullámos kávékért vagyok oda, így persze próbáltam úgy kezelni a dolgot, hogy most márpedig a gyümölcsös íz kerül előtérbe. Végre egyszer ittam Lucky Capet, meg CM-et, ezek kipipálva a bakancslistáról.
De sajnos nem tudok elmenni amellett, hogy több helyen is hozzáállásbeli problémát tapasztaltam: mint laikus kérdezgettem mindenhol a kávékról, mindenhol tojtak a fejemre.
Senki nem erőltette túl a magyarázást, kicsit mintha mindenki belefásult volna a dologba. Lelkesedést sehol nem tapasztaltam.Illetve ez nem igaz, mert a La Marzocco kiállított gépénél a fiatal srác nagyon rendes és segítőkész volt. Na ő még annak ellenére is elmagyarázott mindent, hogy sejthette, hogy soha az életben nem fogok 22.000 EUR-os gépet venni...
A leglazábban a Kávétársaság kezelte a dolgot. Kértem egy kávét, mire közölte a barista, hogy most a verseny megy, nem szeretné zavarni. Mondtam OK, erre elsétált, aztán többet vissza se jött...valami kollégája tért vissza, aki meg tök másokat kezdett el kiszolgálni...onnan azt hiszem soha nem is veszek majd semmit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímemet)
- Szemüveges topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 3D nyomtatás
- Notebook hibák
- Ez a mondat angolul?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Robot fűnyírók
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen