Hirdetés
- Vizsgálja az FBI, hogy ki lopott betegadatokat az Oracle-től
- Kegyelmet kaptak Trumptól a BitMEX társalapítói
- Felléphet az amerikai tech óriások ellen Németország az újabb vámok miatt
- Sok pénztől esik el az OpenAI, ha nem lesz profitorientált cég
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KAMELOT #13660 üzenetére
Na.
Szerintem sokan Magyarországon a wabinál kezdték (és fejezték be a magyar) "pályafutásuk". Én is. A céggel (wszl) szerzett tapasztalatok alapján erre nem vagyok büszke, de...
Kezdjük ott, hogy anno még amikor beléptem, én a penny telehelyére mentem be jelentkezni sofőrnek, gondoltam, hogy olyan mint az áfész, meg a füszért stb, ahol a cégnek van autója (esetleg bérli). Aztán amikor mondta a srác (későbbi diszpó), hogy igen van felvétel, és menjek fel a bilk-be ekkor-és-ekkor, én ott kajakra a penny-t kerestem. Ott derült ki, hogy a wszl a penny-nek szállít...ennyire voltam kb képben, mondjuk azt már akkor is tudtam, hogy a wabihoz nem megyünk. De mire felfogtam mi van, már ott voltam, onnan vissza meg nem táncolunk...
Szóval, első nap, éjjel fél egykor kezdés. 1, azaz egy egész kanyarra kaptam magam mellé egy srácot, aki megmutatta, hogy az az egy, azaz egy darab bolt merre van (a másik 80? majd rájössz).
Laci videóját nem láttam még, az előtt írom le, kiváncsi vagyok mennyi az átfedés
Lóvé az kör-pénz, tehát egy kanyar x forint, a második meg a 60%-a az x-nek. Ne kérdezd mi ez mögött a logika, mert az nincs.
A verdák javarészt 106cf, ótvar állapotban (mondjuk erről a cég kevésbé tehet, hozott anyaggal dolgoznak), de konkrétan volt olyan traktor, ami nagyobb esőnél akváriumosat játszott, mert hallottad ahogy a tachográf mögött a tető alatt lötyög a víz, és kanyarodáskor folyt rád egy kevés. Nem vicc.
A munka úgy nézett ki, hogy raklapos és konténeres áru terítése. Ha mákod volt, akkor kaptál egy 20km-es kanyart, ha nem, akkor 470-est három bolttal. Pénz ugyan annyi.
Diszpó srácok k-rva korrektek voltak, piszok jól csinálták a dolguk, egyik nap rövidet kaptál, akkor utána hosszút. Aki direkt hosszút akart, az azt kapott, akinek dolga volt az rövidet, szóval innen is le a kalappal előttük.
A lóvé szinte egyik hónapban sem stimmelt, volt, hogy 10, volt, hogy 57ezerrel kaptam kevesebbet. Erre még rájött, hogy az utolsó nyaramon amikor már 8 ember lépett le egy hónap alatt, kiharcoltunk béremelést, amit "majd a nyár végén egyben" megkapunk.
Ez a lecke kereken 600.000-embe került. Plusz az utolsó havi 53ezer amivel kevesebbet kaptam... (így nem nehéz [hungarocamion] os szerelvényt összerakni, ugye?)
Ott, a pennynél volt az első olyan alkalom életemben, hogy ráharaptam a nyelvemre. Nem, nem munkahelyi baleset, hanem így fogtam magam vissza, hogy ne menjek neki az árukiadó gyereknek. Na igen... az árukiadók...
Hát ugye, ők nem azok akik a melóból hazaérve nekiállnak gerjesztett hidrogénatomon elektronvolt-töltést számolni. Szebben fogalmazna: nem ők a legélesebb kések a fiókban, se nem a legfényesebb villanykörték a füzérben. Korrektek is voltak köztük, de volt egy faszi aki a 165 centijét ott próbálta kompenzálni.
"Tegyél a húzóra 6 raklap cukrot, 4 raklap sört, 4 raklap 2 literes vizet", majd mögé a frisset, hogyha megállít a nav, akkor vasárnap ne lássa a szárazárut. Meg az érlelt marhatrágyát a joghurtos dobozok, vaj, tej mellett
Én meg mondtam, hogy nem. (akkor egy ideje már ment a gyilok, mert megmondtam, hogy nem viszek 4-5 tonna pluszt a húzón. Se büntit nem fogok fizetni, mert azt garantálom, hogy ő fogja, és örülni is fog neki, hogy fizetheti) Ebből lett egy anyázás.
Következő éjjel bementem, vártam fél órát a papír-kiadó csajra, de nem jött (dolga volt a göngyölegnél, oké), fogtam elvettem a papírom, mondom elmegyek, felrakom a pótot, majd utána visszaadom, de haladjunk mert qrva álmos és fáradt vagyok (az volt zsinórban a 19.-ik napom, ebből 16 duplakanyar) aludnék 2 órát mielőtt indulok. Na, ezt barátom meglátta, nagy mellénnyel, és a "takarodjál vissza az elejére" felkiáltással jött utánam. Ott nyelvharapás. Majd jött a szokásos tengelysúlyos rakás (rakok majd ide képeket telefonról), ott meg ráírtam a papírra, hogy a tengelysúlyból származó esetleges büntetés az árukiadót terheli.
Na... ebből lett olyan hirig bazmeg, ki akartak tiltani a teleprőlNekem lefőtt a kávé, pluszban elöntötte a szar az agyam, és tényleg közel voltam ahhoz, hogy minimum a két karját eltörjem a gyereknek. És jó, ha megállok ott. Érted? Mennél, csinálnád, haladnál, és ilyen kis faszfejek gáncsolgatnak. Kérdeztem tőle, hogy GKI-d van? "Nincs". C-E-d? "Nincs" Akkor mi a q.rva anyádat pofázol bele abba amiről fingod nincs? Az, hogy erre a pótra mi kerül fel, azt majd én megmondom, mert onnantól az én felelősségem bármi van...
Tudom.. tudom... őt is basztatták fentről, hogy az árunak ki kell mennie, ő meg nyilván arra húzott.Ugye a hűtős pót oldala fix. Felfér hosszában három raklap, mondjuk jó ha van köztük összesen 10 centi. Hogyan raksz fel olyan raklapot, ami az alján 90*120, de felül meg 130*150, 2.20 magas, és 800 kiló, 2 réteg fóliával áttekerve, és még ki sem szedted a sorból, de már borul? Mondom, rakok ide képeket.
Persze ha elborul, akkor te vagy a fasz, tőled vonják le. Ha megsérül a szarjuk, akkor tőled vonják le.
Közben meg a fizetéssel is átb.sznak.
És dolgozzál éjjel.
Na neeem... Erre rájött a 600-as hülyének nézés, és elváltak útjaink.
Ott írtam egy négyoldalas felmondást két sör kíséretében. Nyugodtan, higgadtan. Két hét múlva mutatom 40 éve családi barát ügyvéd ismerősnek, és gratulált hozzá.
Ebben szépen leírtam az okokat, taglalva, mellé a jogszabályi részeket.
Ezt elküldtem a HR-nek, a wszl fejének, meg még pár helyre. Azt ne felejtsük el, hogy a mai napig nálam van az összes aláírt és pecsételet menetlevél dátummal
4 hónap múlva repült a wszl második embere a cégtől. Nem értem miért, én ártatlan vagyok benne...Én tényleg azon vagyok, hogy egy problémát megoldjak, haladjak, toljam, fejlődjek.
Ez a magyarország b+ ez meg a "hogyan ne" "hogyan toljam át másra" "hogyan bújjak ki alóla". Kimegyek németekhez "hogyan lehetne megoldani", kimegyek olaszokhoz "hogyan tudnánk megoldani és segíteni neki", spanyolok detto, dánok dettó, hollandok, belgák detto, helyenként még a franciák is (figyelsz HoTaZo?).
Nem azt mondom, itthon is vannak nagyon pozitív dolgok.
De a nagyrésze az olyan ostoba, olyan sötét, hogy iszonyat. (lásd az előbbi 70éves öreg példáját).Na mindegy, ami volt, elmúlt.
Viszont ami hiányzik onnan, az a munkatársi kör.
Hiányoznak a diszpók, hiányoznak a kollégák, akikért viszont tényleg visszamennék...
Ja, amúgy a kártya nélküli menést állítólag duplán fizetik, de ez csak parkolói pletyka.És akkor még a boltokról nem beszéltünk... szinte mindenhol csajok/nők, nyilván segítesz nekik behúzni a motyót, bent eltolni-áttolni... bebékázod, kibékázod, elektromos persze sehol nincs, csak kézi. Göröngyös szar bejárók, béka megakad, billen a fejnehézre rakott raklap... mert ugye a joghurt, meg a poharas cuccok alul, a vaj, tej stb meg felül.
És tízből nyolc raklap ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Proxmox VE
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külpolitika
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Ryzen 5 4500 / ROG GTX 1080TI 11GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest