Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz tototos #39259 üzenetére
A probléma tototos azzal van, hogy annak rúdnak a végén állandóan mi vagyunk mint munkavállalók és nem feltétlen a munkáltatónk hibájából.
Én pl januárban fizuemelésként, és amiért elégedettek velem kaptam autót, nálunk a cég tulajdonában vannak. Miután nagy ország vezetőnk száján ismét kicsúszott egy biztató mondat a forinttal kapcsolatban, így továbbra is az egyet előre kettőt hátra év volt sok munkavállalónak a 10% ellenére.
A céges kocsi értéke a fenntartási költségek aránytalan növekedése miatt egyre nagyobb szerintem."in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz goodboy007 #39109 üzenetére
400 forintról az Eur/Huf elmozdul 430-440 közé - problem solved - futhatunk a forintban denominált fizetésünk értéke után
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz gordonfreemN #39011 üzenetére
Szerény véleményem szerint a Bér-hez viszonyított adóvonzat és költség még így is jóval alacsonyabb, ezért nem gondolnám, hogy tömegesen vennék el a cégek emiatt.
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz gordonfreemN #37487 üzenetére
Igazából az országméret és a földrajzi tagoltság hiánya az oka, BP-n kívül inkább csak városkák vannak. Megnézed Romániát még ott is érezhető, pedig azért van 3db ~300e lakosú város, ebből kettő hegyen innen.
Egyébként ez nagyon tőlünk nyugatabbra sem megy másként a normális humánerőforrás rendelkezésre állása miatt, igaz ott lehet normálisan tömeg közlekedni..."in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz nyunyu #37405 üzenetére
Vidéken nagyon sok helyen azt gondolják, hogy a jó ingatlan az drága. Pedig MO-n (meg a piacon ) nem az ingatlan drága, hanem a lokáció! Ezt kevesen értik és kevesekkel tudod megértetni. Szekszárd és Pécs lokációja egyébként sem az ország felkapottabb részéhez tartozik (pedig szép lokációk), áthúznád a házat Szegedre, vagy Debrecenbe azt mondanám, valóban elkótyavetyélte...
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz tototos #37372 üzenetére
Persze, hogy másként állnak hozzá, ez sok összetevős! Az viszont biztos, hogy a nagyobb örökölt/életindító vagyon nem feltétlen optimális (persze vannak kivételek) a tudatos vagyonépítéshez és a valódi érték megbecsüléséhez.
Ez kb ugyan az, mint a munkahely. A legtöbben irigyek a mások jó fizetésére, de az ide vezető utat/lemondást/tanulást/időt már senki nem nézi.
A KSH-nak kijött valamikor az ingatlanvásárlásokról egy összesítés, hogy valami 15-16% közötti az örökségből való vásárlás. Szerintem ez elég vérszegény a rendszerváltás után 30+ évvel."in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz ricshard444 #34933 üzenetére
Tessék összeszedni magadat, mert 30 évesen ebben a formában elszalad melletted az élet! Várni felesleges!
Nem tudom mikor voltál utoljára munkanélküli (ezt meg kell nézni), mondj fel, menj el munkanélkülire, közben markold fel egyben a 3 havi álláskeresési járulékot és irány Ausztria. Neten beírod találsz egy valag fejvadász céget, síparadicsomba hotelek. Kajád szállásod meglesz, dolgozhatsz amennyit csak bírsz, és lesz pénzed jogsira, autóra, nyaralásra és egy jó életre. Hajrá![ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz Citroware #34577 üzenetére
Nincsen bajom vele, gondoltam hogy szóba hozzátok ebben formában ahogy leírtam. A lényegen nem változtat, az áfán kívül van egy csomó olyan adó beépülve, amire megy rá a forgalmi adó is, még a kaján is. (jövedéki, népegészségügyi, ingatlan, telek.stb)
"in medias res"
-
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
válasz tboy93 #27184 üzenetére
Azonos területen belül érdemes összehasonlítani a bérezést és "mérni". Egy csomó olyan szakma van ami sokkal nagyobb felelősséggel és tudással jár, mégsem fizet olyan jól. Attól még, hogy valaki jó piaci bérezésen van, egyáltalán nem információ annak szakmai tudásáról és "okosságáról". Ez egy rohadt nagy tévhit, amire a legszélsőségesebb példa jól fizetett gázszerelőnk.
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
Középvezetőnek lenni azért nem leányálom, mondjuk 5-7 fő beosztott az még kezelhető, de 15 fölött már jön a "fejfájás", mert minden napra jut egy kiba... hiszti. Ezt is tudni kell kezelni, sőt igazából ezt kell a legjobban megtanulni, irgalmatlanul nehéz a beosztottaknak jó főnöke lenni, úgy, hogy fent és lent is megfelelj. A szakmát és a szakmaiság és ügyfelek kezelését rátermett ember hamar elsajátítja, de a vezetés tanulása nagyon hosszú folyamat és érés (és minden pl: indulatkezelés, nem is tanulható sokak számára, és nem is megy ) mondom ezt 6 év középvezetői pozíció után 36 évesen.
Pfiucska- gondolom nem véletlen kapja ezt a pozit és az érte járó fizut, ám nyilván ez felelősséggel is jár (ezt nyilván Ő is tudja). Van ennek is veszélye (nagyon fiatalon vezetői pozi), és itt nem elsősorban szakmai veszélyre gondolok, de az idióta munkatársak/vagy ügyvezető meg tudják keseríteni a középvezető életét. Meg a kedvét is elveszik, hogy a későbbiekben emberekkel foglalkozzon irányítson.
Azt nem mondom, hogy magamból indulok ki, de van köze hozzá, hogy kicsit nyugisabb vizekre evezek, mert a fentből és a lentből.. is elegem lett. Azt sem mondom, hogy mindent láttam, de visszanézve néha megveregetem a kérdésekre/reakciókra adott válaszok miatt. Egyébként a vezetői Coach nem olyan rossz dolog."in medias res"
-
Csabroncka
addikt
El kell keserítselek a vegyiparban sem jobb a helyzet! Mérnökök ugyan úgy a fent megjelölt sávban, a technikusok meg a béka segge alatt hozzád képest br 400-450 sávban! .. és akkor neked is mondom a fekete levest! #ez csak rosszabb lesz, ahogy haladunk bele a válságba, ugyanis az összes energiaigényes szektort kinyírják az energiaárak, emiatt nem a fizetésemelésnek, hanem az állásnak is lehet lassan örülni, kisebb (bár szerintem a nagyokat sem kíméli) vegyipari cégek kinyíródnak! (a lakosság még nem érzi, de olyan gyógyszeráremelés van kilátásban, hogy "öröm" lesz nézni)
Én szektort váltok szeptembertől, igaz részben emiatt is, remélem jól döntöttem, részleteket majd akkor írok."in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz shifty! #26190 üzenetére
Ez nagyon a vegyiparban sincs másképp, bár vannak egyedi területek.
Alap alkalmazottként
Középfokú végzettséggel 250-350 nettó (alapbér)
Diplomával: 350-450 nettó (alapbér)Középvezetőként jönnek szebb számok: 500-700 nettó
Én egyetlen utat láttam tovább, most ezt próbálom, picivel több pénzért lényegesen több nyugalom, 3-ad annyi beosztott, +idő, és az ügyvezető és köztem +1 ember.
Többedmagammal pedig saját vállalkozás (mérnök tanácsadó), meglátjuk mi lesz, elég bizakodó vagyok ez ügyben."in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest