Új hozzászólás Aktív témák
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Vision #39373 üzenetére
Én pl megcsináltam egy pénzügy mestert. Munka mellett kemény volt, de ha ez lett volna az egyetlen dolgom az tényleg vicc a mérnökihez képest. A szakdoga pedig pain in the ass, értelmetlen baromság. Cserébe nagyon megnyugtató, hogy végülis ha akarok karriert válthatok, csak persze alulról kell kezdenem.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz skoda12 #39367 üzenetére
Persze, mert folyamatosan látják azt a néhány outliner tagot akik szinte napi szinten beírják mindig ahova csak lehet hogy mennyit keresnek. Most az mindegy hogy igaz-e, épp szerencséjük volt vagy tényleg nagyon jók stb. Ez alapján meg az egybites IT huszárok azt hiszik, ha fel tudják telepíteni a windows-t, akkor ő már USA-ba számláz berettyóújfaluból. Ez is mi, hogy nem költözik fel pestre? Ez mindig is alap volt. Egyetemért, gimnáziumért is utaznak az emberek nem hogy munkáért…..
-
eladocuccaim
kezdő
Én arra gondoltam, hogy átlagos gyerekek esetében, akik semmiben sem tűnnek ki, semmi értelme sok 10-100 millát beleölni, hogy valami politikatudomány, general business, vagy nyelvszakon bohóckodjon kint, hogy aztán utána hazajöjjön és beüljön egy olyan pozícióba, ami harmadannyit fizet, mint azok akik itthon tanultak ingyen, és valóban odateszik magukat.
Az én környezetemben sosem “komoly” szakon tanulnak kint. És 2 csimóta is utána egy iroda recepciójára ült be.De tudom, hogy érzékeny téma, mert mindenki gyereke tökéletes, különleges, okos, szép, és mindenki igyekszik túlkompenzálni… Aztán sokszor annyi az output, hogy harmincas titánoknak is apuék intéznek, fizetnek mindent, mert egy dolgot nem tanult meg a gyermek: reálisan gondolkodni, dolgozni, küzdeni.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz nyunyu #39271 üzenetére
Nekem ez kicsit úgy hangzik, mintha special snowflake képző lenne. Ha valami nem olyan, ami pont tetszik a gyerekeknek, már nyűgösek meg problémáznak. Az életben, munkahelyen is sokféle emberrel kell majd kontaktálnia, és ezek közül sok lesz a nehéz eset is…
Én is egyre több jómódú idősebb kollégától hallom, hogy a gyereke már bejelentette, hogy külföldön akar tanulni. Aztán kiderül, hogy egyik sem különleges tehetség, bőven jó lenne nekik itthon is. Aztán apukákat meg hallgatjuk bent, hogy végiggürizte az életét szar helyeken amiket utáltak, a kölkök meg hálátlan szarok lettek.
-
eladocuccaim
kezdő
Nem akarom doxxolni magam, xy mérnök diplomám van, és nálunk a szoftos része több féléven áz ment heti sok órában, és államvizsga tárgyak is voltak ezek. A tech része meg nyilván többi tárgyból volt valamilyen szinten.
Ok, magyarul self learning mukodik, es utana junior pozi. Az egy hetes tanfolyamokon szerintem semmit nem lehet ertelmesen megtanulni, ultem mar par ilyenen. Magyar egyetemre meg nem hiszem hogy beülnék a tölteléktárgyak sűrűjébe bohóckodni. Megnézem, hogy magamtól érdekel-e eléggé, de nyilván nem egy jó perspektíva, hogy évek múlva is kevesebbet keresnék, mint most.
Most megnéztem egy nke mintatantervet, elég komolytalan, nesze semmi fogd meg jól.[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
Amúgy az a vicc, hogy egyetemen ezt több félévig tanultam, sőt államvizsgáztam is belőle, de akkor még nem volt ilyen felkapott, pozíciók sem nagyon voltak. De tényleg érdekelne hol lehet ezt normálisan tanulni, ami használható is. Akár a soft security részét akár a technikait. Bár ahogy hallom másoktól elég stresszes munka sok idiótával.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz OPiiPO #38959 üzenetére
Szerintem vannak nagyon jók most is, meg sok kutyaütő ballaszt. Persze ez a kisebbség, de ez mindig is így volt. Nem lehet mindenki gifted talent.
A bajszomat csak az csavarja, hogy a látványosan full low effortos embereket is megtartják a céget, a feladataikat természetesen mások végzik el.[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
És? Miért kéne, hogy a régi állapot legyen a de facto norma? Elég sok minden nem úgy van már, mint régen.
Kivétel nélkül csak azok a kollégák járnak be állandóan irodába, akik otthon nem bírnak megmaradni a gyerekek, saját családjuk miatt, vagy mert szociálisan annyira elszigetelt, hogy nincs senkije. Nők közül meg nem egyszer hallottam, hogy azért jár be, mert neki kell hogy kiöltözzön, meg kisminkelje magát. Az ilyenek járjanak is be, ha nekik ez a jó….
Azt viszont nem szeretem, mikor ezek az emberek elvárnák, hogy én is így tegyek, vagy láthatóan frusztrálja, és nem tartja embernek azokat, akik nem bent rohadnak.[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz gordonfreemN #38870 üzenetére
IT ugyan ez egy szint után, csak ott lehet 1M felett keresni.
Szerencsére villamosmérnökként egy percet sem dolgoztam.
Mindig gondolkodok valami átképzésen, de a magyar felsőoktatás mintatanterveit nézve egy kalap szar mind.
Kíváncsiságból beültem az egyik nagy egyetemünk pénzügy mesterének pár órájára (nem messze van az irodánk). Sajnos az ilyen vállalati gazdaságosság meg termelékenység mutatók különböző számításainál öngyilkos érzéseim támadtak, és megbizonyosodtam arról, hogy nem az lesz az én új utam. -
eladocuccaim
kezdő
válasz Alexios #38820 üzenetére
Így van. Eddig bármilyen fejlesztős interjún voltam benn (mint interjúztató), ott bármilyen nyelven meg lehetett oldani a feladatokat + logikai teszt, kérdések voltak, stb.
Vision: Huh rohadtul nem. Nagyon nem. Lehet hogy egy magyar banknál ahol vagy ha jól emlékszem ott ti standardizálni próbáltok webfejlesztésen. De a világ ennél nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Vision #38818 üzenetére
Viszont sok helyen ennél jóval komolyabb, komplexebb dolgokkal foglalkoznak, amik szuper specifikusak, ezért nem is lehetne felvenni így embereket, hogy 100%-ig értsen az adott témához.
Edit: huh, szerintem vonatkoztass el az ilyen FE/BE fejlesztéstől. A fejlesztés, IT ennél jóval mélyebb.
Más területeken( pl business) meg plàne sokkal lazábbak.
De ha úgy lenne ahogy írod, akkor fejlesztők 10-20 évente éhenhalnának.[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Vision #38815 üzenetére
Szerencsére a hiring managerek nem így gondolják. Kismillió példát tudnék mondani. Nem ennyire rigid a világ… Szerencsére.
Jó, abban egyetértek hogy seniornak nem veszik át de medior tetejére simán. Ha cégen belül mozog, akkor meg semmi visszalépés nem lesz. Most komolyan az probléma hogy ki milyen framework-kel dolgozik? Ezeket pikk pakl meg lehet tanulni, meg is tettem életem során párszor.
Bármilyen normális helyen a készséget és hozzáállást nézik.[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
Egyébként mostanában nagyon felerősödött a tendencia, hogy a drága nyugati siteokat leépítik, és ömlenek az új pozíciók az olcsóbb régiókba, pl hozzánk.
A covid utáni deglobalizációs törekvésekből meg semmi sem lett. Nem lesz Intel gyár németországban, stb,/stb,stb… -
eladocuccaim
kezdő
válasz D1Rect #38587 üzenetére
Tényleg semmi értelme magunkat a leggazdagabb top10-es országokhoz hasonlítani. Persze a szoc háló gyakorlatilag nem létezik magyarországon, ez sajnos nagyon nem jó. Csak ugye nekünk más a történelmünk, meg semmi természeti erőforrásunk nincs.. Meg azt is érdemes lenne megnézni, hogy a dolgozók hány százaléka van rendesen bejelentve (azaz fizet jövedelemadót normális jövedelemre). Szerintem 1/3 alatt lehet, de nem akarok találgatni…
-
eladocuccaim
kezdő
válasz -Skylake- #38473 üzenetére
Érdekes, én eddig többnyire kifejezetten okos, jó képességű indiaiak tömkelegével dolgoztam együtt, akik kiemelkedőek voltak. Persze a lvl 1 supporton, ticketing mögött, legalapabb tier 1 tesztelésen több a szerencsétlen.
Nem tudom mi a szakma alja meg teteje, de ha ti ilyenekkel dolgoztok együtt, mint amit leírsz, akkor nehezen hiszem el, hogy rajtuk kívül mindenki különleges tehetség vízumnyertes
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz CyberPunk666 #38434 üzenetére
Hú, szerintem nagyon sötéten látod ezt az egészet, ennél sokkal de sokkal egyszerűbb a magyar munkaerőpiac.
-
eladocuccaim
kezdő
Nem, a promóció a fizetésemelésről szól. Pont. Senki sem azért gürizik, mert szeretne nehezebb munkát végezni, vagy más random titulust viselni az outlookban a neve alatt. És igen, ha felfele lépsz, az mindig több, és/vagy nehezebb munka. Te szerintem kevered azt az egyetlen egy step-et, mikor valakiből ic—->manager lesz. De már megszoktam hogy ti valami elképesztően sztahanovista hely vagytok.
weiss: ok, persze, ha neked így jó… majd később jobb lesz…
Jöhetnétek hozzám dolgozni, adok valami nagyon fancy pozi nevet szar fizetésért, felőlem lehetnétek ceo i meg ceo ii…Mindegy, kellemes hétvégét mindenkinek, én kiszálltam.
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
Most komolyan azt mondjátok, hogy fizetésemelés nélküli promotion-ök vannak tömegesen? Én ilyennel még sosem találkoztam, de totál nevetséges is lenne.
A fizetési sávoktól ennek teljesen függetlennek kell lennie. Attól, hogy valaki belefér a magasabb sávba is, attól még jár a több pénz a magasabb pozihoz . Nagyon durván hagyjátok kihasználni magatokat. Az éves emelésekkor meg amúgy is kap mindig mindenki.emvy: persze… hiszem, ha látom. Ha mostantól nagyobb a felelősségem, vagy a tudásom, akkor most kérem a több pénzt. Aztán később meg jön a kamu duma, hogy most épp “nincs pénz”.
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz MrSealRD #37877 üzenetére
Ne tegyünk úgy, mintha a fejlesztők nem élveznék a tudálékoskodást. És itt most nem a valóban tehetségesekre gondolok, akik olyat is látnak, amit más nem. Hanem a neckbeard-ökre akik csak imádnak okoskodni, de közben csak idegesítőek, meg a problémát keresik. Ha nem jó, akkor majd szépen pattog az üzleti oldalon a labda.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Dare2Live #37875 üzenetére
Az meg a másik, hogy 1,25 BP-n még talán ok multinál, de ilyen 1,8-at sokkal de sokkal magasabb poziban osztogatnak.
Külföldi cégalapítás téma: kicsit azt érzem, hogy a kolléga már elköltötte azt a pénzt, amit a lottón még nem nyert meg. Ügyfél nélkül, nulladik lépcsőfokon mégis mi értelme lenne külföldön céget alapítani, főleg nulla tapasztalattal. Segítek: semmi.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Baga19830701 #37833 üzenetére
Nagyon fasza, korrekt ajánlat.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Reggie0 #37803 üzenetére
Figyelj, menj fel linkedinre, vagy csak nézz szét a saját vállalatod névtárjában, és ámulj. Látom nem sikerült értelmezni, amit írtam, és megint nagyon ügyesen kiböktél egy C level embert, gratulálok.
Ne haragudj, de nincs kedvem nagyra nőtt gyerekkel vitatkoznom, szép napot. -
-
eladocuccaim
kezdő
válasz tototos #37795 üzenetére
Az akcentussal nincs szerintem baj, mindenki akcentussal beszél. Számomra az a hihetetlen hogy hogy van tele egy multi vállalat angolul semmilyen szinten nem beszélő head ofokkal.
Reggie0: mert hol nem számít a vezetők lojalitása? Teljesen mindegy milyen szinten vagy, az a feladatod, hogy az egyel feletted lévő akaratànak tégy eleget.
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
OTP hogy lehet tele olyan vezetőkkel, akik egy mukkot sem makognak angolul? Hogy működik így a cég? Ki kommunikál kifelé? Vagy a kinti leányok fejei is magyarok? Irtó gáz az egész.
-
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Drizzt #37710 üzenetére
Hogy a micsoda?
Egy line managernek az égvilágon semmi szakmai feladata nincs. Ez egyszerűen semennyire nem része ennek a feladatkörnek.
Van amúgy tapasztalatod? Mert én elég jól bele látok ezekbe a bérekbe, 2000 fős itthoni létszámú multiknál, és az a realitás amit a többiek írtak. Persze itt az alkalmazottak sem keresnek 3 millákat, nem is tudom honnan jönnek ezek a számok. -
eladocuccaim
kezdő
Amúgy azok a managerek, akik itt a mérnökök utolsó percét is beosztanák, azok élvezték, amikor az őket is így kizsigerelték? Vagy csak most csinálják ezt, hogy “nyeregben” vannak, miközben ők meg egész nap itt kommentelgetnek a hét minden napján? Gondolom erre az a válasz, hogy nektek nem kell 8-ból 8 órát dolgoznotok….
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Vision #37555 üzenetére
Hát sok helyen dolgoztam már, de a tapasztalat ugyan az volt:
Csomó töltelék ember nagyon kicsi hatékonysággal dolgozgatva elvolt, de senki sem cseszegette őket, nehéz feladatokat megoldották helyettük mások, elpoénkodták a dolgot. Akik meg minimálisan lelkiismeretesebbek voltak azok egyből húzóemberré váltak, és mindent tőlük vártak el és vasaltak be. Mivel én az utóbbi hülye vagyok, ezért jól meg is szívom.emvy: szóval jól kiégeted a szakembereid, mert szerinted sosincs kész a munka, és mindig van mit csinálni Egy olyan ember aki már nem a mindennapi betevőért harcol, az röhögve fordul sarkon…
[ Szerkesztve ]
-
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Oppenheimer #37547 üzenetére
+1
Tele van az internet, hogy IT-ban, engineeringben mennyire toxikus ez a hustle culture. Mert a benne dolgozó embereknek a munka az egyetlen sikerélményük, technical emberekben van egyfajta sértődöttség, ami a social skill deficitből ered, és a melóval akarják elérni a na majd megmutatom élményt.[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Qtya123 #37289 üzenetére
Jó én ebbe nem megyek bele, mert tiszta agresszív lettél, és ez nekem nem pálya. Kicsit olyan érzésem van, mintha ez lenne az első ilyen munkahelyed, és azt hiszed hogy csak a számodra kényelmes taskokat kell elvégezned, a munkáltatód pedig a te kényeztetésedért van. Esetleg igényelj egy titkárnőt is meg saját privát irodát.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Qtya123 #37283 üzenetére
Nem ismerem, de nem hiszem hogy bármelyik multinál emailezgetésből kéne kinyerni az adatokat.
Mindegyik multi rohadásig van ilyen belső toolokkal, ha valakinek ez kényelmetlen, akkor menjen máshova.
Egy EY tanácsadói pozi manapság nem nagy szó. Nem egy arcot ismerek akiknek semmi köze az IT-hoz, de ebben adnak tanácsokatSzerintem érdemes lenne hosszabb távon valamit kitanulni, mert ahogy te is írod, az AI itt van, és egyre jobban el fogja söpörni az ilyen számla”könyvelős” adminisztratív, adatbetáplálós futószalagos melókat.
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
Valaki tudja, hogy magyar cégeknél, pl MVM, OTP, MOL, stb mennyit lehet keresni beszerzőként, vagy projekt managerként?
Jelenleg mérnök vagyok, 1.6 a bruttóm, de őszintén elég nagy a terhelés és kicsit foglalkoznék mással, és kipróbálnék valami más közeget a nemzetközi tech behemótok után.
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Dare2Live #36966 üzenetére
Hu bocs de ennek a nagy része kuka. Teljesen felesleges ilyen “skilleket” beleirni, hogy kommunikacio, precizitas meg kommunikaciokepesseg. Ezek mik? Ezt mindenki tudja.
Szinten gaz felsorolni a 30 perc alatt vegigklikkelheto belsos “kepzeseket”, meg online kurzusokat.
Plusz a vegen tobb sorban felsorolni az office minden letezo elemet….OneNote már már fetrengve rohogos…Nekem ebbol az jon le hogy semmihez sem ert.
Tapsi: szerencsere ilyet egyik munkahelyemen sem engedtek meg maguknak a PM-ek, rohadt nagy cirkusz lett volna ebbol.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest