Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• goodboy007

senior tag

válasz eladocuccaim #39077 üzenetére

Én 2 éve váltottam security engineernek és Azure certeket csináltam csak: AZ-900, SC-900, AZ-500, SC-200, SC-300
    Mostanában is megtaláltak linkedin-en még security architect pozival is, úgyhogy a CEH, CISSP, OSCP mellett valamelyik cloud provider certjeit is érdemes tolni, mert önmagában azzal is már kelendő leszel.
    Nyilván ha korábbi munkádból adódóan van ismereted network, mailflow vagy application security kapcsán, az egy jó kiindulópont.

"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007

• Egon

nagyúr

válasz eladocuccaim #39077 üzenetére

Konkrétan milyen végzettséged van, illetve hogy érted hogy ebből államvizsgáztál?
    Iskolarendszerű képzés az Óbudai Egyetemen és az NKE-n van többek között. Tanfolyam jelleggel általában specifikus képzések szoktak lenni, jellemzően egy hetesek (pl. kockázatelemzés, incidenskezelés, üzletmenet-folytonosság stb.), illetve vizsgára felkészítő képzések (pl. CISA, CISSP). Ez a soft security vonal.
    A technikai részre CEH, illetve OSCP-t ajánlom kezdésnek.
    Amúgy meg leginkább a gyakorlatban lehet ebbe beletanulni szvsz, úgyhogy junior pozíciókat kell egy értelmesebb cégnél kifogni, ha valaki ezzel akar foglalkozni, és szépen végigmenni a szamárlétrán (szerintem ha valaki nem teljesen kezdő, reális hogy másfél-két év alatt fel tudja küzdeni magát mediorrá első lépésben).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák