Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz belotas #4419 üzenetére
Átgondoltad ezt a kérdést, mielőtt feltetted?
Ha olyan országban vagy szektorban dolgozol, ahol törvényileg jár a 13-14. havi fizetés, akkor az mindenkinek jár, pont.
Ha szimplán bónuszról van szó, akkor a helyes válasz: attól függ, hogy mi szerepel a munkaszerződésedben...
-
Danex
addikt
válasz belotas #3606 üzenetére
Teljesen nem hagynám el az IT szektort, ha végül úgy döntenék ,hogy ott hagyom az egyetemet.
Jelenleg készülök még a maradék vizsgára és a következő félévet érzem majd vízválasztónak akkor majd eldöl, hogyan tovább csak a lexikális tudás megszerzése megy nagyon nehezen számomra, amit gyakorlatban kell végezni, az többé- kevésbé de megy.
Ha végül úgy alakul, hogy ezek a tárgyak nagyon visszahúznak akkor könyvekből próbálnék mondjuk mobil alkalmazás fejlesztést tanulni mert ezt tudom még elképzelni magamnak, csak ezen időre egy biztosabb munkahelyet kínáló szakma megléte szerintem kellene, hisz lassan jó lenne függetlenedni itthonról, vagy legalább pénzbe ne kerüljek.
[ Szerkesztve ]
-
KergeK@csa
tag
válasz belotas #3536 üzenetére
Most te egy 2,5 éves tapasztalattal rendelkező PHP fejlesztő vagy, a .NET és JAVA kb. irreleváns ebben a vonatkozásban a jelenlegi tudásszinted mellett.
Ha valaki JAVA fejlesztőt akar, akkor a php-val nincs kisegítve, .net hasonlóképpen.
Elsőnek a célterületedre lenne érdemes ráfeküdnöd, akármelyik irányt is választod annak.(Csak hogy összerakjam: ha kell egy takarítónő meg egy szakács otthonra, akkor nem veszel fel olyan takarítónőt, aki csak porszívózik, de tud szendvicset is csinálni. )
-
Anonymous2
újonc
válasz belotas #3355 üzenetére
Szerencse inkább az elinduláshoz kellett. Amikor én kezdtem, akkor pályakezdőként nagyon nehéz volt elhelyezkedni, mert mindenki minimum 3 év tapasztalatot kért. Meg nagyjából akkor kezdték összeszedni magukat a cégek a válság után. Gyakornoki állást kerestem és véletlenül találtam rá egy cégre, akik felvettek heti 40 órába egyből, de ők is csak egy kezdőt kerestek, inkább seniorokra vadásztak. Még egy helyre vettek volna fel, de ők is csak egy poziciót hirdettek és csak heti 20 órában. Néhány év tapasztalattal viszont már nem gond az elhelyezkedés.
4-5 év elég ehhez a fizuhoz, igazából hívnak most máshova többért is. Vannak akik jóval többet is adnának, de ott vagy rosszabb a munka vagy szürke a fizetés.
MSc-t csináld végig, ha már elkezdted (én is tanulok még ), de ahogy fentebb is írták a munkáltató nem a diploma miatt fog többet fizetni neked itthon. Külföldön elvileg magasabb bérrel kezdenek az MSc-s emberek, de lehet, hogy X év tapasztalat után már ott is elmosódik ez az előny.
-
-v-
addikt
válasz belotas #3359 üzenetére
Én se láttam még olyat, hogy kellene msc ...
Nekem is végül csak egy bsc-m lett - mivel két egyetemen bohóckodtam - és aggódtam eleinte, de gyorsan elmúlt
Jelenleg akkora a kereslet java fejlesztőre, hogy elég nagy luxus lenne a cégeknek ha ilyeneket néznének ...
Iszonyat nehéz manapság jó szakembert, vagy jó senior java fejlesztőt találni
Aki van az vagy nem mozdul, vagy felszívja az az 1-2 cég akiknek sok ember kell...
Nem kell szívbajosnak lenni, nagy számokat kell mondani, ha nagy a kereslet fizessék meg az embereket[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én még nem láttam olyan helyet, ahol MSC kellett volna, pedig azért dolgoztam pár helyen. Persze ha két kezdő között kell dönteni, akkor lehet megnézi valaki, de amúgy inkább a tapasztalat számít. Nekem még régi főiskolai diplomám van, sose kérte senki, igazából azt se tudom hova pakoltam el. Nyelvvizsgát is csak félig csináltam meg, erre se volt még szükség.
-
D@ve89
tag
Mérnök informatikus bsc után gazdaságinformatikus msc-n vagyok, nemsokára végzek is. Úgy értékelem mostmár, hogy nagyon jól döntöttem az msc mellett (meg a, nevezzük "szakváltásnak", mérnökinfóról gazdinfóra váltást), nagyon kiszélesítette a látókörömet és úgy érzem, megadja azt a pluszt, amit hiányoltam bsc diploma átvételekor. Akkor valahogy így éreztem: "oké, megvan a diploma, de valahogy nem érzem azt, hogy pont rám, a tudásomra, a képességeimre lenne szüksége bármely cégnek is ".
Aztán persze lehet, hogy én érzem/éreztem rosszul a dolgokat, de most sokkal optimistábban látom a jövőmet.
Ja és valahogy teljesen mások az msc-s tárgyak. Kisebb létszámok, vagy más az oka, nem tudom, de mindenesetre nagyon szeretek rájuk bejárni. Nagyszerű dolgokat tudnak elmondani az előadók.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz belotas #3313 üzenetére
Mindenki azt gondolja, hogy a PM biztos csilliárdokat keres, hiszen manager. Pedig a jó szakik szinte mindig többet keresnek, mert az szakma. A legtöbb esetben pont az a baj, hogy a PM semmit nem ért ahhoz a témához amit vinnie kell. Az mondjuk lehetetlen, hogy egy PM nagyon mélyen értsen fejlesztéshez, infrastuktúrához, vagy bármihez, de azért ajánlott lenne, hogy jó rálátása legyen a dologra magas szintről. Sajnos sokszor ez sincs meg.
-
addikt
válasz belotas #3301 üzenetére
Éveket csak a HR nézegeti, én 3 év munka után már senior pozícióban dolgoztam. Egy jó java fejlesztő 6-700 nettót simán tud keresni senior szinten, akár 5 év tapasztalat után is. Nálunk 30 éves srácok simán kapnak ilyesmi pénzeket. PM-ek bőven nem keresnek annyit általában mint egy igazán jó fejlesztő. Papírért és évek számáért sehol nem fizetnek, a tudásért inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz belotas #3301 üzenetére
A hr-es kipipálja a check listjén az éveket, de a szakmai vezető úgy is megnézi van - e mögötte az eltelt időtől elvárható tudás, a papír csak beugró az interjúra.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
addikt
válasz belotas #3298 üzenetére
Ha rendes nyolc órásat csinálsz, akkor persze az bőven beszámolható. Java vonalon 2 év tapasztalattal, ha tényleg jó vagy benne, szerintem 500-at simán lehet kérni, de tényleg nagyon függ cégtől és tapasztalattól, mert lehet az több is, extrém esetben meg kevesebb is.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz belotas #3298 üzenetére
Azért a realitás talaján érdemes mozogni, ha már van fix munkád, ami jó, de érdekel máshol mit lehet kérni ennyi tapasztalattal, akkor érdemes bedobnod ilyen számokat.
Ha 8 órában dolgozol, akkor mi másnak számolnák el? Esti/levelezői esetén biztos ez a helyzet, ha nappalin vagy, akkor a HR en múlik mennyire hiszi el.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Politika
- Windows 10
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest