Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Azt sem ertik sokszor a cegek/recruiterek, hogy a jelenlegi piaci korulmenyek kozott senior szinten a munkavallalas egy partnerseg, abban az ertelemben, hogy a folyamatnak nem arrol kell szolnia, hogy mindket fel kamuzik es megprobalja eladni magat, hanem arrol, hogy mindket fel probal oszinten beszelni az elvarasokrol es a lehetosegekrol. Ha egyeznek az elkepzelesek, akkor ossze lehet hazasodni.
while (!sleep) sheep++;
-
GeeForGolf
junior tag
válasz CyberPunk666 #21597 üzenetére
te értetted amit írtam?
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Bóbitatáncol #21585 üzenetére
Szia!
Én azt utálom, hogy az összes pozíciót úgy hírdetik, ahogy az álompozit elképzelik, és olyan jelölteket várnak, ahogy az álomjelöltet elképzelik. Akkor is ha semmi értelme. Miért nem lehet az igazat írni?Az összes lapátolós munkát is úgy hirdetik, mint fejlődési lehetőséget és izgalmas feladatokat, és olyat keresnek, aki hajlandó és szeret tanulni...
Aztán ha találnak egy ilyet, az megőrül a pozícióban. Maximum akkor lesz sikeres a találkozás, ha kölcsönösen átverték egymást. Mintha nem lenne egy csomó olyan ember, aki a következő 30 évben csak annyit szeretne, hogy ne legyen semmi se másként. Miért nem őket keresik? Mindenki boldog lenne.
Aztán aki meg fejlődne, az meg hogy találjon normális helyet, hogy közben ne legyen jobhoppernek titulálva?Rettenetesen szenvedek egy pozícióban, alig van értelmes feladat. Az álláskeresés rémálom, mert egyszerűen nem tudom hogyna szűrjem ki az ilyeneket.
Az egyik kedvencem az volt, amikor kiírtam, hogy senior beágyazott fejlesztői pozíciót keresek, és ERRE jelentkezett az egyik nagy autóipari multi. Eszembe nem jutott, hogy nem tudnak olvasni, de az interjún derült ki, hogy van több random pozíciójuk is, mint quality meg ilyenek. Mondtam, hogy én inkább fejlesztői pozit keresek. Azért megkérdezték, hogy van-e már más ajánlatom és mondjak bérsávot. Mondtam, hogy van már ajánlatom, az fejlesztői munka és ezek után elkezdett volna alkudozni a bérből (az ajánlatommal egyezőt mondtam, mert nem érdekelt a pozíciójuk). Mondtam neki, hogy eleve nem érdekel a pozíció, és az általam bemondott összegért sem vállalnám el, csak nem akartam bunkó lenni és látom, hogy nem érti mi a probléma.
A hays összevonja a c és c++ pozíciókat. Azokat a fizetéseket a c felesztők is megkapják, a c++ jobban szokott fizetni.Annyira elegem van az itthoni beágyazottas cégekből, hogy már azon tűnődöm, hogy ha lejár a szerződésem, akkor inkább kiveszek egy év szabadságot és kitanulok valami mást.
Rengeteg ismerőst megkérdeztem és az elégedettet az elégedetlentől nem a munkája minősége választja el, hanem az igényei. -
CyberPunk666
senior tag
válasz GeeForGolf #21596 üzenetére
az oop nem nyelv kérdése
-
GeeForGolf
junior tag
válasz OPiiPO #21595 üzenetére
X++ az nem C++, és a D365FO az nem a D365BC
sztem kicsit sokat remélsz tőlük, én beszélgettem olyan recruiterrel aki, miután már 10 perce beszélgettünk a Java és C# tapasztalatomról, megkérdezte, h jártas vagyok-e bármilyen OOP nyelvben, szóval na, azé ilyen különbségek mint FO meg BC, hót esélytelen h képben legyenek vele... -
OPiiPO
veterán
- bérsáv jellemző hiánya
- legalább a LinkedIn-es adatlapom olvassa el - X++ az nem C++, és a D365FO az nem a D365BC
- Ha látja hogy technical architect-ként dolgozom, ne kezdjen már konzulensi ajánlatokat küldeni, mégha ugyanaz az ERP is#21587 emvy: lehetne itt a topicban is, ha nem túl bizalmas, abból még mi is tudnánk okulni
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
GeeForGolf
junior tag
válasz axioma #21593 üzenetére
A masik, az aktiv megkereses. Epp ma is kaptam egyet python/java iranyukent beagyazott es C# poziciokat reklamozva, es me'g o akadt ki hogy ezt zaklatasnak neveztem. Tehat minimum erzodjon, aki valamit ajanl az en adatlapomat latta es egyezeseket talalt.
ne viccelj már, én EZER ilyet kapok NAPONTA. ezek nem manuális megkeresések, beír 3 kulcsszót, de mittomén ilyen szinten h "SQL" meg "Agile" meg "Unit test", oszt máris röppen ki a returned list összes emberének a hihetetlen ajánlat. ugye ezzel csak az a probléma, h mondjuk ez kb az összes fejlesztő CV-jében benne van, függetlenül a tapasztalattól, vagy a programozási nyelvtől. egyszerűen nincs idejük/kedvük/lehetőségük manuálisan nézegetni az adatlapokat, ilyesmit elvárni dőreség.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
En valahogy a kozvetitesi munka lenyeget hianyolom (tok parhuzamosan mint az ingatlannal van). A hozzaadott erteket. Azt, hogy tobbet tudjon az emberrol, akit ki akar kozvetiteni, es tobbet tudjon a munkarol is, mondjuk akar korabban oda kozvetitett ember altal, mint amit az ember sima weboldal bongeszessel megtudhat. [Vagy ahogy itt felmerult: a leendo munkaszerzodes "szokatlan" pontjait.]
Az igazi az lenne, ha valaki ugy kozvetitene, hogy keresi a best match-eket a piacon. Igen, egy szint felett ezert fizetne'k is, ha el tudnam hinni hogy igy fog tortenni, plane ha hirtelen ke'ne barmi miatt valtani minel kevesebb kieso idovel, vagy pont ha nem gondoltam volna lelepni ellenben szol hogy van egy hozzam jobban illo feladat. Igaz, en nem ugralok 2-3 evente igy nem is vagyok jo alapanyag a kozvetitoknek (23 ev, 3. munkahely, 2-3 evente belso valtasokkal).
A masik, az aktiv megkereses. Epp ma is kaptam egyet python/java iranyukent beagyazott es C# poziciokat reklamozva, es me'g o akadt ki hogy ezt zaklatasnak neveztem. Tehat minimum erzodjon, aki valamit ajanl az en adatlapomat latta es egyezeseket talalt. Ez az amitol o munkat vegez, hogy annak ir csak akinek van ertelme. Nem korlevelet, kikerulve a tegezes/magazas eldonteset, razuditva mindenkire.
Az ajanlasnal en annyira a cegnevet nem hianyolom (bar volt hogy addig volt szimpi mig ki nem derult, mar jartam arra interjuzni...), de a munkavegzes helyet mindenkepp, mivel aggloban lakom (amugy cegnev akar sokszor ki is talalhato, multkor a retail es kozos ismeros kombobol mar kerdeztem is vissza, hogy Tesco-e...). Az is elofordult, hogy "veletlen" a munkavegzes helyenek a kozvetito ceg cime tunt fel (mert az jo helyen volt). En annyira nem almodom hogy bersav legyen [nyilvan ez baromi sokat segitene], de legalabb az hogy senior-e, az deruljon ki. Most ugy kell kimazsolazni peldaul abbol, hogy mennyi gyakorlatot varnak el, vagy hogy mennyire emelik ki a fiatalos csapatot... (ez utobbi 99%-ban azt jelenti, hogy junior max. medior szinten akarjak megoldani a 2.5 emberes feladatot). Aztan ilyenek hogy hany% a fejlesztes es mennyi a legacy uzemeltetes, az ismet mege'rne egy miset... -
GeeForGolf
junior tag
sztem, mondom sztem, az összes probléma visszavezethető a bérsáv meg nem adására, meg erre az "árazza be magát a munkavállaló" mentalitásra. amíg mo-n az a szemlélet, h felveszed azt, aki 5 forinttal kevesebbet kér, addig rengeteg lyukra futás lesz a cégek részéről. ja, értem, h erre neked, mint ügynöknek sok ráhatásod nincs, de ahogy pl Madwe is írja, ha nincs bérsáv megadva, akkor rengeteg ember nem is jelentkezik, szóval sokkal kisebb mintából lehet válogatni, ergo kisebb a siker esélye. talán annyit tehetsz, h ezt megpróbálod átvinni a megbízóidnak, hátha lassacskán megindul vmiféle szemléletváltás (ugye az első fecskék már most is ott repkednek, van már pár site ami feltüntet béreket is). hát sztem ennyi
-
bandus
veterán
szerintem ez a ti felelősségetek, hogy megértessétek a parntercégekkel, hogy a senior emberkék elég jó helyzetben vannak, és nem fognak rád tíz percet, meg utána még ki tudja hány körön keresztü hány órát szánni ha nem látják, hogy van értelme. én nem it-ban dolgozom, de csak a bérsáv ismeretében vagyok hajlandó hr-essel vagy fejvadásszal beszélgetni.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Bóbitatáncol
újonc
válasz Sempronius89 #21586 üzenetére
vagy benne vagy a hayes sáv felett. És van egy cégünk aki seniornak többet fizetne mint itt a lead teteje
-
Madwe
nagyúr
Ami alapján én szűrök:
információk a cégről (ha nem derül ki a cég 99% hogy nem haladok tovább) elég egy cégnév is s utánajárok. Ha konkrét termék is meg van jelölve ami a jelölthöz tartozna az plusz pont. Milyen az adott cég, mekkora, mennyire stabil, érdekes e a végtermék, elveimbe ütközik e a végtermék esetleg pont hogy hasznosnak is tartom.mi derül ki a munkakörről? Ha csak random fel van sorolva a tech stack az sokat nem segít abban hogy oda akarok e menni, max abban hogy hova nem akarok menni pár soros leírás hogy konkrétan mit kéne csinálni... (lehet ez nálam egyedi, mert ahány cég annyi devops engineer értelmezés, de sztem máshol is hasznos)
sokszor az se derül ki hogy ez junior medior senior lead stb szint e...
helyszín, home office lehetőség most s pandémia után hogy nézne ki, ez is jobb ha előre kiderül.
ami nálam instant off: dinamikusan bővülő, izgalmas, nagy fejlődési lehetőség (ez a szinonímája annak hogy össze vissza vásárolunk cégeket s győzd integrálni, nincs rendes processünk s ownership, mindenhez is kell érts... bár van aki erre vágyik gondolom )
bérezés: ha nincs megadva bérsáv 99% hogy nem fogok reagálni (tekintve bérezés tetején vagyok. Azt, hogy valaki erre értelmesen ráígérjen minimálisnak tartom, saját időmet meg nem akarom feleslegesen vesztegetni)
de amit végképp nem csinálok az a saját bérigényem elmondása, pláne az első körök elött. Azt se tudom miről lenne szó, cég se tud rólam semmit, mi alapján mondjak bármit is? Ez pusztán azért van h én árazzam be magam a jelenlegi fizetésemhez képest a semmire. Ha nem fogadják el azt a mondásomat (ha egyáltalán idáig eljutottam velük valamiért úgy h nem mondtak bérsávot, mondjuk mert szeretnék az adott cégnél lenni) miszerint nincs kialakult bérsáv a fejemben de biztos vagyok hogy meg tudunk majd valamiben egyezni akkor megyek tovább. S ilyen esetben utolsó körig váratom őket amikor tőlük várom a bérsávot.
bevallom itt vérzik el a legtöbb cég esetemben, s tudom h erre az esetek 99% nincs ráhatásotok. Viszont így tudom én is elérni hogy a bérsávok tetején legyek, így ezen nem fogok változtatni.Amit még javasolnék: sokan nem tudják hogy nektek ugyanaz a célotok mint nekünk, miszerint ha már elindulunk a folyamaton akkor vegyenek minket oda fel egy olyan ajánlattal amit akarunk, ezért a folyamatban folyamat segíteni fogtok nekünk s tolni az egészet. Rengeteg ismerősöm egy idegesítő lépcsőnek éli csak meg a munkátokat, ezt kéne valahogy a fejekben megváltoztatni, persze fogalmam sincs hogyan, pláne személyes szinten
[ Szerkesztve ]
-
félisten
> nem rossz fizukról van szó
valoszinuleg de.
(Nincs harag, nem zuditjuk sehova )
(Ha ram irsz privatban, esetleg tudok meg kommentelni.)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Sempronius89
tag
Azok a "nem rossz fizuk" hogy viszonyulnak az itt referenciának használt Hays guide-hoz?
[ Szerkesztve ]
-
Bóbitatáncol
újonc
Sziasztok! Én IT recruiterként dolgozom agencynél és tanácsot kérnék. Elég sokat olvasgattam ezt a topicot és nyilván látom, hogy mi a probléma az agency-s megkeresésekkel. Vannak dolgok amiken nem tudunk változtatni, de engem az érdekelne amin tudunk. Van kb 8 senior c++ pozink, teljesen korrekt cégeknél, de rohadtul nem találunk rájuk embert és nem rossz fizukról van szó. Szóval engem tökre érdekelne, hogy ti mit gondoltok mi az amit tudunk változtatni. És nem, ha a partner megtiltja hogy kiírjuk a bérsávot nem tudjuk kiírni. Viszont talán nem csak ennyin múlik. nálunk az előszűrős 10 perces telefonos körön kérdezünk bérigényt is és adunk is visszajelzést hogy sok kevés jó bármi. És a céget is elmondjuk.. Tehát amikor az ember bekerült a rendszerünkbe sztem korrektek vagyunk. Na de odáig el kell jutni. Mi az ami nektek fontos? Én személy szerint nem hiszek a mennyiségi recruitmentben... sok problémánknak eleve ez a kiváltó oka. De ha minőségre akarunk menni, meg hogy ne utaljon mindenki minket? Plíz ne rám zúdítsátok az összes haragotokat a témával kapcsolatba. Tanulni jöttem
[ Szerkesztve ]
-
GeeForGolf
junior tag
jaja, ez az itteni piacon is pont így van, idejét sem tudom, mikor láttam utoljára közvetlenül munkáltató által feladott hirdetést. de itt legalább a sávot feltüntetik, már ez is egy óriási előrelépés lenne a magyar piacon. jó, tudom, ott, ahol 2 fillérérét bárki meg...még az anyját is, az ilyesmi egyszerűen elképzelhetetlen.
-
Madwe
nagyúr
válasz GeeForGolf #21582 üzenetére
Az álláshirdetések java fejvadászoktól jön, akik azért hogy ne kerüljék ki őlet nem árulják el a konkrét megbízót. Ettől csak akkor térnek el ha kizárólagosan ők a megbízottak s nem lehet őket megkerülni.
Az álláshirdetések kis % csak az amit konkrét cég hr-ese tesz ki...
A legjobb megoldás ha valaki keres (s nem őt keresik meg, mert az a legjobb) ha körülnéz az általa jónak tartott cégek karrier aloldalán.a fizetési bérsáv meg valóban ritkán derül ki itthon sajnos, így marad a hays guide és társaik, de sok álláskörre az nem ad sok kiindulási pontot...
-
GeeForGolf
junior tag
-
JoinR
őstag
Már az 1. kör előtt mondtam mennyi az annyi, úgyhogy valszeg tényleg a partner variált, de attól még hülyén jött ki. Amúgy vannak saját projektjeik is, nem csak outsourcing.
Egyébként a jó fizu néha összejöhet náluk, kb. másfél éve junior ismerősnek bőven átlag feletti bért ajánlottak (br. 800), végül egyéb okok miatt nem fogadta el.[ Szerkesztve ]
-
hunterk43
csendes tag
Qualysoftról tudtok valamit? Java fejlesztőként mennék hozzájuk.
-
vzozo
senior tag
válasz GeeForGolf #21519 üzenetére
Na basszameg írtam egy kisregényt, de nem tettem a vágólapra, ellenben félrekattintottamam a böngészőben.
Kuka.
Ezt most nem kezdem elölről, talán majd egyszer később.
-
Strezi
őstag
Nem is kell Én már voltam ilyen pozícióban, kétszer is. Igen kellemes, amikor magyarországra vissza költözve is ugyanazt a fizut megkapod, a "hazai" pályán! Nomeg, úgy hazarepülni, hogy küldik a repjegyet, meg a szobafoglalást az intertjúra
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Revolit
senior tag
válasz GeeForGolf #21566 üzenetére
Én most nem Londont akartam leszólni, csak eszembe jutott a beszámoló hozzá tartozik az igazsághoz, hogy mondta, a leggázabb részeken dolgozik, oda kapott könnyen munkát. Nem ismerem Londont, nem jegyeztem meg melyik rész is. Annyi rémlik, hogy a metró vonal széle.
-
Madwe
nagyúr
válasz GeeForGolf #21562 üzenetére
Londonban lopják el kb a legtöbbet a világon, s a lánc se sokat segít a helyzeten... [link]
-
Madwe
nagyúr
válasz GeeForGolf #21560 üzenetére
Szeretem a motorom, de ha londonban élnék nem merném az utcán hagyni, hogy mégegy szempontot említsek
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Kickass #21558 üzenetére
persze, de ebben párszor már megegyeztünk feljebb is, inkább a nagyvárosok sajátja a magasabb bűnözési ráta, de hát jellemzően ezek azok a helyek, ahol mondjuk érdemes munkát keresni is.
a knife crime egyébként valóban egy óriási probléma itt, minden nap megszurkálnak jó pár embert ebben a városban, és bár teljesen soha senki nincs biztonságban, azért ezek a bűncselekmények, ahogy azt feljebb te is írtad, inkább gang-related, magyarul ha nem tűnsz egy feka tizenévesnek a gettóban, fényévekkel javulnak az esélyeid arra, h ne legyen ebből probléma. csak mondjuk ez nem feltétlenül mondható el az iskolai lövöldözésekről az usa-ban, ahol tényleg csak a szerencséden múlik, h épp hazamész-e aznap, nem a bőrszínedtől.
-
Kickass
őstag
válasz GeeForGolf #21556 üzenetére
Mert egy kontinensnyi teruleten ez semmit nem jelent, van egy tippem hogy a 'fertozotebb' teruletek eleg rendesen huzzak fel ezt a statot (Chicago, Detroit, New Orleans, Baltimore stb.), ellenben ebbol egy idahoi Boiseban vagy egy oregoni Portlandben nem biztos, hogy barmit is erzekelsz.
De hogy az eredetire is reflektaljak (mert nem gyilkossagrol volt szo) - Knife crime in England: 79 offences per 100,000 population (es ez nem is az egesz UK). De be is fejeztem mert ez mar nagyon off itt.
[ Szerkesztve ]
-
Kickass
őstag
válasz GeeForGolf #21543 üzenetére
Ahogy irtak is ez a szam onamagaban semmit nem jelent.
-
vzozo
senior tag
válasz GeeForGolf #21552 üzenetére
Turistaként is, de üzleti úton még többször: összesítve több, mint 6 hónapot többet töltöttem az USA-ban. Volt alkalmam bőven többet látni és tapasztalni mint az átlag turista.
-
PazsitZ
addikt
válasz GeeForGolf #21538 üzenetére
Mondjuk konkrétan Chicago elég érdekes területi szinten. Van egy déli, meg talán egy nyugati rész, ahol ezek 95%a történik. Ha oda nem mész, minden happy.
Meg se néztem, de nyílván azokon a környékeken olcsó, amíg a belváros, normális kertvárosi rész drágább.[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
GeeForGolf
junior tag
Hagyjuk már ezt, nyilván Chicago egy hírhedten durva hely, és van még pár ilyen. Ha nem tetszik, nem kell odaköltözni.
kb nekem is ez a konklúzióm, mint láthatod feljebbNY-ban éjszaka simán nem féltem Manhattanben kb. sehol, de még Queens és Brooklyn is rendbenlévőnek tűnt (legalábbis a szigethez közelebbi részeik, ahol a szállodákban voltam.) Ugyanúgy DC is normálisnak tűnt.
Na ehhez képest pl. egy San Francisco, Miami vagy Seattle downtown éjszaka az felér egy horror trippel, de egyik helyen se lőttek le, raboltak ki vagy hasonló.
ha jól sejtem, turistaként jártál arra, ami azért némileg más lehet, mint ott élni -
vzozo
senior tag
válasz GeeForGolf #21538 üzenetére
Hagyjuk már ezt, nyilván Chicago egy hírhedten durva hely, és van még pár ilyen. Ha nem tetszik, nem kell odaköltözni.
NY-ban éjszaka simán nem féltem Manhattanben kb. sehol, de még Queens és Brooklyn is rendbenlévőnek tűnt (legalábbis a szigethez közelebbi részeik, ahol a szállodákban voltam.) Ugyanúgy DC is normálisnak tűnt.
Na ehhez képest pl. egy San Francisco, Miami vagy Seattle downtown éjszaka az felér egy horror trippel, de egyik helyen se lőttek le, raboltak ki vagy hasonló.
A többire majd később, most meló.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Vision #21548 üzenetére
hát sok ilyen van, igen, mondjuk Chelsea pont az egyik ilyen, de ami itt borzasztóan különbözik például pesttől, h itt nincs éles határvonal, azaz akár közvetlenül egy nagyon jó környék mellett is lehet egy nagyon rossz, de még egy nagyon jó környéknek is lehetnek nagyon rossz részei, mondjuk 3-4 utca egy amúgy biztonságos helyen. szóval itt nincs mondjuk a tipikus nyócker/rózsadomb elválasztódás, inkább csak trendek vannak, mondjuk Brixtonban elég nagy eséllyel kerülhetsz bajba, Kensingtonban meg vmivel kisebb eséllyel.
tessék, az utóbbi így néz ki pl:
az előbbi meg így:
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz GeeForGolf #21547 üzenetére
Nyilván Londonnak is van olyan kerülete, ahol a tehetősek élnek (Chelsea?), Budapesten is van jó hely (Pasarét), és putri (Kőbánya). Persze London egy nagyságrenddel nagyobb, mint Budapest, de a lényeg ugyanaz.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Vision #21546 üzenetére
hát sztem ez a példa sántít, pesten a külső kerületekben élni mondjuk tényleg egy kertvárosi középosztályt jelenthet, de mondjuk londonban (vagy amit még szinten láttam, párizsban), a külvárosi részek nem feltétlenül jelentenek középosztályt, sőt, óriási leszakadt rétegek szorulnak kijjebb, és hát ennek megfelelő a közbiztonság is. szóval amíg pesten mondjuk sikkes a hűvösvölgyben lakni a város szélén, addig itt londonban annak a megfelelője simán lehet olyan hely, ahova nem szívesen tennéd be a lábadat.
-
veterán
válasz GeeForGolf #21545 üzenetére
Ezért írtam a klasszikus amcsi kertvárost, mint a középosztály lakhelyét. Budapesten sem a Belvárosban lakik a tipikus budapesti család, hanem a külsőbb, élhetőbb részeken.
-
veterán
válasz GeeForGolf #21543 üzenetére
Az a baj ezzel a stattal, hogy vajmi keveset árul el a valós közbiztonságról. Nyilvánvaló, hogy Budapest például sokkal biztonságosabb, mint London, vidéken meg kb. esélytelen, hogy bármilyen komolyabb atrocitás érjen. Simán igaz lehet ez az USA 99%-ára is akár, a maradék 1% pedig felhúzza az átlagot. Szóval ja, nem szabad ennyire holisztikusan megközelíteni a kérdést!
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Kickass #21542 üzenetére
Minden szentnek maga fele huz a keze. Kezdjuk el keresni az angliai keses tamadasok statisztikait? Akkor onnan is elkotozol?
gyilkosság: usa 5.35, uk 1.2 (/100k), majdnem ötszörös szorzó, ebben benne van az összes gyilkosság, tökmindegy, h milyen módszerrel követték el. amúgy meg hova költöznék, ahol jobb lenne? mo-n 2.07/100k, magasabb mint itt -
Kickass
őstag
válasz GeeForGolf #21524 üzenetére
Minden szentnek maga fele huz a keze. Kezdjuk el keresni az angliai keses tamadasok statisztikait? Akkor onnan is elkotozol?
Egyebkent a fegyverrel elkovetett buncselekmenyeket elegge huzza felfele a gang violence (a linkelt chicagoi pelda tokeletesen illusztralja), arra meg, hogy egy mass shooting aldozata legyel kb ugyanannyi az esely mint egy terrortamadasra Londonban.[ Szerkesztve ]
-
GeeForGolf
junior tag
válasz the dealer #21540 üzenetére
GeeForGolf, ha többet tudnál itthon félretenni, akkor mi tart kint téged ott északra?
hát tudod, van az úgy az ember életében, h nem minden a pénz itt sincs kolbászból a kerítés, meg nyilván ennek az országnak is megvannak a hibái bőven, úgy társadalmi, mint politikai szinten, de vhogy mégis fényesebb kicsit a szar, mint pesten. ez most így egy nagyobb hosszú rant lenne, és főleg a magyar társadalomról meg a politikáról szólna, de nem hiszem, h ez ide való.
mindettől függetlenül, nem zárom ki a hazatérést vmikor a jövőben, de jelenleg nincsen terítéken hasonló terv. inkább úgy fogalmazok, h amíg van itt munkám, és nem kényszerítenek rá külső körülmények, addig jó eséllyel még maradok. -
the dealer
tag
válasz Vision #21536 üzenetére
Én is ezt néztem még nagyjából egy éve, hogy kertvárosi területeken, annyi egy ház mint idehaza. Tény, hogy belvárosi részeken tényleg ott is olyan nehéz ingatlan venni mint idehaza vagy még nehezebb is pár helyen. Ilyen szempontból mondjuk a legrosszabb egy London, tehát nagyon messze kell ingatlan venned a centrumtól, hogy jobb legyen a fizetés/ingatlanra költött pénz aránya Budapesthez képest.
GeeForGolf, ha többet tudnál itthon félretenni, akkor mi tart kint téged ott északra? Egyébként amellett hogy albit fizetsz, sztem így is többet tudsz félretenni, max nem tudsz belőle ingatlan venni, mert a félretett pénz/ingatlan ár arány nem olyan jó mint otthon, viszont ez nem egyenlő azzal, hogy mennyit tudsz félretenni.Real life is just a hobby.
-
veterán
Városokban rengeteg a tégla, de amúgy nincs semmi gond a könnyűszerkezetessel sem. Ott nagy hagyománya van, értenek is hozzá. Nálunk azért van rossz híre, mert nincs kultúrája, kevés cég ért hozzá, emiatt sok az összekókányolt ház.
Chicago csak egy példa volt, nyilván ha kimész egy kertvárosba, akkor 0 lövöldözés lesz a környéken. Amerika nagyvárosai/gettói veszkósak, ezt tudjuk. Amúgy ezzel simán csak a lakhatási költségekre akartam reflektálni, nem azt mondtam, hogy faszább ott élni.
[ Szerkesztve ]
-
GeeForGolf
junior tag
-
veterán
válasz GeeForGolf #21535 üzenetére
Helyettesítsd be bármely nagyvárossal, kivéve a most extrém drága helyeket (NY, Silicon Valley). Azt ne mondd, hogy random kertvárosban nem kapsz 300 ezer dollárért kertes házat! Budán már ez a helyzet. A műszaki színvonalban pedig ég és föld a különbség.
-
veterán
válasz #79563158 #21532 üzenetére
Szerintem itthon contractorként, kicsit ügyeskedve, jó ügyfelekkel össze lehet lapátolni egy USA-hoz hasonló bevételt. Mondjuk az ingatlan már kezdi verni az ottani szinteket, múltkor néztük a cimborámmal, hogy Chicagoban már olcsóbb egy téglaház, mint Budapesten. Kemény, na.
-
törölt tag
válasz the dealer #21530 üzenetére
Valoszinuleg kevesebbet kaptam valamennyivel, mintha magamnak alkudtam volna ki a szabadpiacon (pl. nem volt equity), de nem volt egetrengeto kulonbseg a berben, meg igy is siman megerte a tapasztalat miatt. Viszont osszessegeben itthon tobbet tudok felretenni az alacsonyabb lakhatasi koltsegek miatt.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz brumi1024 #21529 üzenetére
persze, ez igaz, tényleg nem válaszolja meg azt a kérdést, h mennyi gyikosságot követnek el, csak azt, h mennyihez használnak fegyvert, de hát az előbbi kérdésre meg választ ad a te statisztikád, usa 5.35, uk 1.2 (/100k), szóval azért van rendes különbség, majdnem ötszörös, te jó ég. most képzelj el egy olyan szitut, h meglőnek, de túléled, aztán életed végéig melózhatsz a kórházi számla miatt, mert nem volt jó biztosításod
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz GeeForGolf #21524 üzenetére
Ez az abra szep, de tul sokat nem mond a homicidal szamok nelkul. Azok ismerete nelkul melyik a jobb: 10 homicide melybol 7 fegyveres (70%), vagy 1000 homicide melybol 40 fegyveres (4%). Ahol par allam kivetelevel szabadon lehet akar automata fegyvered nyilvanvalo, hogy inkabb azzal kovetik el a tobb gyilkossagot, mint barmilyen mas eszkozzel.
De ezzel nem azt akarom mondani, hogy az USA biztonsagosabb, mint Anglia, de vannak kozelebb meglepo modon kevesbe biztonsagos helyek szabad fegyverviseles nelkul is.
[ Szerkesztve ]
-
GeeForGolf
junior tag
válasz #79563158 #21527 üzenetére
jaja, hát ez az a tapasztalat, ami neked megvan, nekem meg nincs. asszem a konklúzió az, amit a végén írsz, van akinek bejön, van akinek nem. én személy szerint nem vágyok az usába a fentebb leírt okok miatt, de meg tudom érteni, h vki meg igen. mindenki éljen ahol szeretne
-
törölt tag
Az en biztositasommal 10k volt az out-of-pocket maximum, efolott mar mindent a biztosito fizetett volna, de ugye en biztonsag kedveert a dragabb biztositast valasztottam, ami *dobperges* meg igy is olcsobb volt ket fore, mint amit itthon kifizettem otvar ellatasert amit igenybe se vettem. A korhazi szamlak meg igazabol "mennyit engedsz a felebol" alapon mukodnek, de ez a "szegenyeket" nyilvan nem vigasztalja. Expat haverom egyetem alatt kapott igy egy 60k USD-s szamlat, amibol vegul 6k USD lett csak befizetve kozos megegyezessel.
Igazabol az van, hogy kint rengeteg lehetoseg van, amit ki lehet hasznalni, ha az ember nyitott szemmel jar. Ez van akinek bejon, van akinek nem. Nekem nagyon bejott, csak sajnos az elet kozbeszolt.the dealer: L1 vizum. Most a zoldkartya lottora gyurok vagy megpenditem majd az uj helyen is, hogy mennek kulfodre.
[ Szerkesztve ]
-
GeeForGolf
junior tag
válasz the dealer #21525 üzenetére
Azaz mindig lesz munkája és olyan helyen akik fizetik az egészségügyi ellátásod.
te vagy nagyon fiatal lehetsz, vagy nagyon idealistaCserébe a többszöröse a fizud a magyarénak.
most is, és még csak nem is kell hozzá az usában élnem
mondjuk a költségekről elég nagylelkűen elfelejtkeztél, azért ne felejtsd el, h pl a housing is többszöröse a magyarénak. -
the dealer
tag
válasz GeeForGolf #21522 üzenetére
Igaz. De ha valaki nem egy naplopó juniorként, hanem egy szorgalmas szeniorként megy ki, akkor nem hiszem, hogy ilyen eset fent állna. Azaz mindig lesz munkája és olyan helyen akik fizetik az egészségügyi ellátásod.
Valamint nem kell 300 milló emberrel jóban lenned, elég kiszelektálni azt az pár főt akikkel jól érzed magad és azokat ugyan úgy ott is meg tudod találni. Cserébe a többszöröse a fizud a magyarénak.Más kérdés, hogy kijutni elég nehéz tudtommal (H1B víza + sorsolás...).
Te hogy jutottál ki, ysengrin? Szponzoráltak H1B-vel vagy L1?
Szerk.: kötelező önrészt nem vágtam, Kobe. Viszont ezek nem olyan nagy számok a kinti szoftverfejlesztői fizukhoz képest.[ Szerkesztve ]
Real life is just a hobby.
-
Kobe
veterán
válasz the dealer #21520 üzenetére
Nincs onfinamszirozas nelkuli egeszsegugy odakint sem. Olyan mint idehaza a casco, tok mindegy hogy te vagy a ceg fizeti, attol onresz meg van.
Altalaban 10-20% onresz szerint valasztanak egugyi bizt csomagot az emberek, fogaszat stb altalaban nincs bennekb csak azok ami a medicover es tarsaiban vannak, komolyabb ellatast ugyis a korhazak intezik.De, a legnagyobb hatulutoje a rendszernek hogy ha atlagosan egeszseges ember vagy, sok esetben biztositas nelkul konnyebben kijossz, ha inkabb kifizeted...
1-2 konkret pelda:
ismerosomet altatassal tukroztek, fel napos rutin feltaro diagnosztika. Sajat zsebbol 1500 USD volt az egesz, ha a biztositojan keresztul csinalja, 2800-2900 USD t szamlaztak volna aminek 400-500 USD minimum onresze lett volna + eselyesen a biztosito is belenyul a tarifaba kesobb es ker be dijpotlekotCovid tesztek: zsebbol 50-60 dollarert megcsinaltak az utazashoz szukseges kettot, hetvegen is, maganlaborban. Ha ceges utazashoz kell vagy biztosito intezi, 270 USD lett volna..
Egeszsegugyi eszkozoknel is vannak vicces limitek
Olyan mimt idehaza a fenyezes, amint meglatjak hogy cascora csinalod rogton csilingel a dollarjel a fenyezomester szeme elott es vastagon fog majd a cerka
-
GeeForGolf
junior tag
válasz the dealer #21520 üzenetére
hát ez nyilván esetenként változó, ha találsz magadnak egy olyan munkáltatót, aki igen, akkor szerencsésebb helyzetben vagy, de mi van, ha bármilyen oknál fogva hétfőn megszűnik a munkád, kedden meg sérvet kapsz? elméleti kérdés, de nem teljesen alaptalan.
-
brumi1024
veterán
Nehez ugy beszelni az USA-rol, mint egy orszar, mert mig Budapest es London kozt 2,5 ora repulout van es koztuk jelentosen kulonbozo helyzetu orszagok, addig USAban konnyen repulod ennek duplajat es boven orszagon belul maradsz. Egyszeruen nagy, es allamonkent eltero korulmenyek, szabalyok es lehetosegek vannak. A gun violence koztudottsagaban kozrejatszik a media is, ha a 100k fore juto szandekos emberolesi statisztikakat nezzuk, akkor az USA Gronland es Litvania szintjen van, Ukrajna es Oroszorszag pl rosszabb. Ez az ottani fegyverviselesi szabalyok mellett szerintem egeszen meglepo.
[ Szerkesztve ]
-
the dealer
tag
A 10k-s vs 100k-s korházi számlás storyban már benne foglaltatik az, hogy egy jobb munkáltató fizeti ezeket? Tehát akkor is ki kell fizetned pár 10k-t, ha egy nagy technél vagy banknál dolgozol, akik elvileg finanszírozzák az egészségügyi ellátásodat?
Real life is just a hobby.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz #79563158 #21517 üzenetére
neked nyilvánvalóan több tapasztalatod van ebben, mint nekem, lévén h bár közel 10 éve élek külföldön, az usát csak másodkézből ismerem amerikaiak és olyanok leírásából, akik éltek ott. viszont az a kép, ami ebből kirajzolódott előttem, finoman szóval sem hízelgő, pont az általad említett healthcare az egyik legnagyobb parám, ugye mindannyian ismerjük ezeket a horrorsztorikat többtízezres kórházi számlákról (biztosítással, mert anélkül többszázezres), a gun violence-ről (h itt mennyit színezget a média az persze kérdéses, de azért az iskolai lövöldözések egy nagyon is létező veszélynek tűnnek), a már-már őrült PC-ről (itt londonban is a hajamat tépem ettől, ha jól értem, az usákoknál ez még borzasztóbb). szóval vannak érveim ellene, na de még egyszer, az is tény, h első kézből szerzett tapasztalatom nincsen, de amiket hallottam róla kollegáktól/ismerősöktől/barátoktól, hát kb ez alakult ki bennem.
-
törölt tag
válasz GeeForGolf #21516 üzenetére
Ize, maradjunk annyiban, hogy ha hisztizni kell meg a sajat orszagukat szapulni, akkor az amerikaiak jelentos resze siman hozza a magyar szintet.
En kint eltem egy kis idot, csodalatos hely. Jofej mindenki, oda koltozol orszagon belul ahol tetszik a klima, alacsony adok, szinte minden fogyasztasi cikk megdobbentoen olcso es a healthcare sem para ha az embernek van normalis allasa. A masik hatalmas elony, hogy ez a tech szektor kozpontja, ugyhogy minden valamire valo konferencia, tanfolyam, rendezveny maximum par oras repuloutra van. -
adalbert1
veterán
válasz azbest #21510 üzenetére
Szerintem külföldi kör nélkül azért ezt nehéz itthon így feltornázni, még ha ki is használod az ilyen policykat, akkor is kell pár váltás hozzá.
Üzemeltetésben dolgozva azt látom, hogy ismerősi körben csak annak hétszámjegyű a fizuja, aki az elmúlt 2-3 évben váltott (és nem tudok olyanról, akinek ez kettessel kezdődne, talán túlórával és oncallal van, akinek eléri azt), illetve sok helyen a management irányából az jön, hogy azért szervezik ki ide a munkát, mert olcsóbbak vagyunk mint a külföldi kollégák, és hiába fizeti ki a customer annyit egy FTE-re, amiből kijönne John vagy Jürgen bére, az máshol csapódik le.
Ennek ellenére szerintem tök jó az ilyen lehetőségekről is hallani, ha esetleg a mostani helyemről váltanék majd pár év múlva, akkor jó lenne képben lenni minél jobban, hogy miként lehetne a legnagyobbat ugrani fizetés terén (főleg azért, mert a legtöbb multinak kb. tényleg mindegy egy fő esetében párszáz k ide vagy oda, de egyénileg meg azért nem lenne mindegy, hogy mondjuk 1-2 év alatt pluszban hazaviszem egy autó árát).
-
vzozo
senior tag
válasz GeeForGolf #21513 üzenetére
Igen, MUC.
Ezek ott Haysben bruttó bérek, ugye? Nade tökmindegy, mert egyrészt a saját munkaköröm még csak nagyjából se találtam meg, másrészt odahaza azért:
- Saját bp-i lakás, csak ezen nyernénk kb. 2000 eurót havi szinten
- Magyar (nagyobb) cégek szoktak cégautót adni, azt se kéne fenntartani (havi 600 körül, bár régen számoltam ezt át)
- Bölcsi / ovi / iskola elvileg még ingyenes (?) odahaza, de biztosan olcsóbb mint itt
- Minden másra odabasz a 27% ÁFA és hasonló dolgok :/Mindenesetre a jelenlegi helyzetben nem terv "haza"költözni, inkább menni tovább nyugatabbra (értsd: USA / Kanada). Aztán persze majd kiderül, hogy ezekből mi valósul meg.
[ Szerkesztve ]
-
GeeForGolf
junior tag
Én se mennék haza jóval kisebb fizuért,
akkor lesz néhány kellemetlen meglepetés, ha egyszer mégis otthon kezdesz el munkát keresni, bármilyen okból kifolyólag is ahogy nézegetem a számokat itt (+hays), a pesti fizetések meg sem közelítik a münchenieket (ugye jól emlékszem, h ott vagy?) -
vzozo
senior tag
(Az volt a sztori, hogy a belső policy szerint a felvételkor ráajánlhatnak az előző fizura, ő meg külföldről jött haza, és eleve kicsit többet mondott... a HR meg végül a nyugati fizura rádobott 30%-ot..)
Ez nyilván egy okos húzás volt, de egyébként miért ne? Én se mennék haza jóval kisebb fizuért, bár nálam ennyi tapasztalattal ez még a nyugati bérezésemet tekintve is megérné szvsz.
Pont a napokban volt erről vezetői megbeszélés, és igazából az van, hogy akármilyen területen találsz kb. 80%-nyi "golyófogó" embert, és a maradék 20% az, amit fel lehet osztani az értelmes munkaerő között senior, meg tech lead és hasonló pozikra. Viszont a lényeg, hogy tényleg az a 10-20% viszi bizniszt, a többi csak a repetitív kulimunkára kell, és kb. bármikora lecserélhető.
-
BobSepp
újonc
Quantitative modeller fizukról tud valaki valamit? Milyen sávok vannak kb a junior-medio-senior szinteken? (morgan, citi, msci stb)
-
azbest
félisten
Attó függ ki az ügyfél és milyen forgalommal operál az adott egység. Kisebb forgalmú piacon kevesebbek a fizetések is. A tudás és az elvégzett munka mennyisége csak egy része annak, hogy mi éri meg a cégnek, sokat számít az is, hogy kik az ügyfelek és mekkora a forgalom értéke.
Ha nemzetközi az egész, akkor max a kalapozás miatt fájhat, hogy a cég belső statisztikáit lehúzhatja. De ha sok közül csak egy, akkor lehet belefér a kerekítési hibába. Ha mindenkinek 4x annyit fizetnének, akkor már lehet más lenne a matek megérhetőség / fizetésre szánt keret szempontjából. Azért nem véletlenül szervezik ki a munkát az alacsonyabb fizetésekkel működő országokba.
Meg persze, ha munkaerő / kapacitás bérlős a felállás, akkor lehet megéri nullszaldóval vagy akár némi ráfizetéssel megtartani, ha ő már benn van az ügyfélnél és ezáltak könnyebb más, olcsóbb embereket is betenni oda.
[ Szerkesztve ]
-
Sempronius89
tag
Ha már úgyis mindegy neki hogy Budapesten vagy New Yorkban fizeti ki ugyanazt a pénzt szerinted miért nyit irodát Budapesten főleg úgy, hogy nincs is jelen sem a helyi lakossági sem lassan a vállalati piacon ha Citi, Morgan párosról van szó?
Mondom elhiszem, de nem értem.
-
Madwe
nagyúr
Mert itthon a töredékért kapnak ugyanolyan ha nem jobb munkaerőt?
ez olyan mintha azt mondanád hogy ha valaki havonta 50milliót keres az miért ne vehetne egy trabantot meg 20millióért, hisz belefér neki. Igen, de annyi pénzért kap jobbat vagy ugyanazt megvehetné olcsóbban is...
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Nemzetközi cégeknél valóban kevésbé számít, de azért csak megnézik ők is h adott pénzért kit kapnak? S még ha fel is veszik 2.5m-ért 0.6mesek mellé (gondolván ő aztán extra senior s top) azért cserébe el is várják ezt a tudást, teljesítményt?
mármint ezzel a résszel van gondom:
“Annyi lett a következménye, h kb alig kellett dolgozni egy idő után, és minden külföldi fejes őt gondolta a legseniorabb embernek.”
az alig kellett dolgozni részt még van ahol el is hiszem, van olyan h seniorabb pozikon kisebb a teher. De cserébe mélyebb tudást is igényel. Mi alapján gondolták őt a legseniorabbnak azon túl hogy látták a fizuját?ok, a fejesek ritkán látnak rá hogy ki mit teljesít, de csak van valami belső process az adott személyek teljesítményének trackelésére?
nagyon furcsa csillagjegyek együttálása esetén ezt esetleg el tudom hinni, hogy menne. Pár hónapig, de elöbb utóbb ez csakcsak kibukik mindenhol?
-
Sempronius89
tag
Bankban sohasem dolgoztam csak iparban és ott nagyon számít. Jellemzőek a külön workflow-ok minden directes, indirectes HC felvételekor pozival/bérrel, kis esszével a workflow végén HQ jóváhagyóval.
Emiatt fura nekem nagyon és nehezen hihető, de mondom elhiszem. Lehet a tapasztalatok szélesítése miatt ki kellene próbálnom magam a tisztán pénzügyi szektorban és egy másik működési modellt ismernék meg...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Külpolitika
- Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Ukrajnai háború
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest