Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szmeby

tag

válasz jetarko #6225 üzenetére

Duplázódás vagy többszöröződés van?

Most hogy láttam a kódod, előjöttek a régi emlékeim. :O
    Nálam többszöröződés jött elő, az adatszerkezet kicsit más volt, de a lényeg ugyanaz: egy entitásban több (egymástól független) lista eager fetch-csel.

A problémám az volt, hogy a listák ugyan kis elemszámúak voltak, de többnyire nem 1 elemet tartalmaztak, hanem 2-6 körül. Ami azt eredményezte, hogy a Hibernate a háttérben megcsinálta ezek Descartes-szorzatát, tehát egy 3 elemű lista megtriplázta a másik lista elemeit. (És a Hibernate szerint ez így normális.)

Esetleg érdemes lehet bekapcsolnod a show_sql kapcsolót, hogy megnézhesd, milyen sql lekérdezést gyárt, és azt külön elpattintva milyen resultsetet kapsz. Ne számíts arra, hogy a Hibernate a háttérben majd megszűri neked a duplikátumokat.

Már jó rég volt, de ha jól emlékszem, végül az lett a megoldás, hogy a listákat külön-külön select töltötte fel. A design nem engedte meg, hogy Settel bohóckodjak.

• floatr

veterán

válasz jetarko #6225 üzenetére

Pedig nekem is van hasonló mapping pár, és nem látok benne hibát. Kipróbáltam a saját alkalmazásban átírni a collection-t EAGER-re, de akkor sem csinálta ezt. Azt még esetleg megpróbálhatnád, hogy egy teszt erejéig kiszeded az EAGER-t, és a korábban bemásolt kódrészletet kibővíted így:

public Team getTeamById(int id) {
    Session session = this.sessionFactory.getCurrentSession();
    Team t = (Team) session.get(Team.class, new Integer(id));

// ha lazy collection, akkor így betölti az elemeit egy második query-ben
    t.getDrivers().size();

return t;
    }

Még esetleg azt tudom elképzelni, hogy dialect-függő a dolog. Én eddig mssql, postres és derby adatbázisokkal használtam, de csak elcseszett join-ok esetében találkoztam hasonlóval.

Annyit még érdemes megfontolni, hogy az EAGER típusú kapcsolatok nagyon oda tudnak vágni az alkalmazásnak, ezért is alapértelmezett a LAZY. Én mindenhol ezt használom, és inkább egy OpenSessionInViewFilter-t teszek a web.xml-be. Oda akkor viszont már kelleni fog tranzakció is meg egyebek.

Új hozzászólás Aktív témák