Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcképgyáros
Jóreggelt.
jujj..meghát
-
Totheground
addikt
válasz manchester85 #70496 üzenetére
Más:
Az az utolsó. Aztaku... [link]Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
manchester85
veterán
válasz Totheground #70495 üzenetére
Aztakurva
Telefont nyugatról, feleséget keletről, nem fordítva!
i6 Silver
-
Totheground
addikt
válasz manchester85 #70493 üzenetére
Én 1.98 vagyok, szóval átérzem.
De egyébként azért a japán csajok sem 1.50 magasak.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
manchester85
veterán
válasz Totheground #70491 üzenetére
Így-így, es akkor még nem beszéltünk arról, milyen baba kinezetük van 35 évesen is. Az egyedüli gond, hogy a közös anyanyelv hiánya korlátolttá teszi az egészet, de ki nem szarja le. A poenok, jo sztorik inkább a haverokkal működnek, a nők amúgy se értik a viccet, es nem is kell nekik. Egyedül attól félnék, hogy mi van ha ráunok, belefáradok a helyzetbe, persze ártani olyannak sose tudnék aki nem szolgál ra. Meg 1.85 mellett hogy fog kinézni az 1.50? De végtelenül cukik. A japánok meg állítólag mind közül a legjobbak, még a cipődet is leveszik egy fárasztó munka után. Mondjuk nem várnám el.
i6 Silver
-
Cyberpunk
félisten
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Totheground
addikt
válasz manchester85 #70489 üzenetére
Ez egy kurva nagy +1. Az itteni csajok 90+%-át én is csak átmeneti kapcsola tudom elképzelni. Nekem sokkal jobban fekszik az "eredeti" családmodell, nem ez az individualizmustól túlfútött vátozat, ami manapság van. És mielőtt valaki a szememre vetné, megrögzött ateista vagyok. A keleti csajokban meg egyetértünk.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Xero
nagyúr
válasz legiaap #70482 üzenetére
Van közeli rokonom szintén építőmérnök. Tudom, hogy nem fenékig tejfel, és akkor enyhén fogalmaztam. Neki is piszok nehezen indult a dolog, de lépkedett két-három évente előre egyik cégtől a másikig.
A válság nyilván ott is betett neki és iparágat váltott.Viszont itt is érvényes a gyakorlat kérdés. Ha egyetem mellett valahova bedolgozol, azért ott már lesz kapcsolati tőke.
-
manchester85
veterán
Na az ilyen okádékokat mar most ki lehet nagyjából szúrni. Az a baj, hogy alapvetően hiányzik a magyar nőkből a férfi tisztelete es a családcentrikussag. Ezért is kacsintgatok a keleti irányba. Ismerve a saját személyiségemet is, a magyar nők 99-ának mentalitása előbb-utobb kicsapná nálam a biztosítékot. Borzasztó nehéz olyat találni, akivel valóban van is értelme belekezdeni egy közös jövőbe. Akinek sikerült, minden elismerésem, persze csak akit ismerek is, mert hallottam en mar olyan házassági tervről, aminél csak fogtam a fejem, hogy ez a ket idiota külön külön is elviselhetetlen.
Most is tudok valakit, akiknél:
A férj kezel minden pénzt, semmihez nincs hozzáférése a csajnak, minden nap ordít vele a férje, minden második megszólítás "fucking bitch", esti program pia es füvezes. Fészen meg egymás ajnározása, életem szerelme, közös képek, stb. Csak kifele mutatják. A csaj felvette diktafonnal is, hogy beszél vele a fickó. Mar bottal se ér hozza, egy megaláztatás az élete. Mondjuk nekem ne panaszkodjon, ha felelőtlenül ment férjhez, es még mindig azt hiszi, hogy egyszer jo lesz minden. Persze, most vannak a legnehezebb időszakban, 5 év múlva sokkal szebb lesz.
i6 Silver
-
törölt tag
Felháborító.. Hát az agyam eldobom.
"Azzal mentetnék fel Rezesovát, hogy nem is volt ittas." -
vans?
őstag
válasz manchester85 #70485 üzenetére
Nem magamrol es hala Istennek nem is a csaladomrol beszelek, de a tagabb ismeretsegben tobb ilyen van (szerencsere nem fajultak hajlektalansagig a dolgok). De erted, amikor a no negyedannyit keres, mint a ferfi vegig, nem foz, nem mosogat, nem takarit, elhizik () es nem akar veled hazaseletet elni, utana valaskor eloadja a szerencsetlen hanyatott sorsu not, meg hogy a gyereknek szuksege van ra, meg a lakasra is, stb. Es nem egy ilyenrol hallottam mostanaban.
Mi a kivetelek leszunk.
hábm bábm
-
vans?
őstag
válasz manchester85 #70480 üzenetére
Ebbol a szempontbol is veszelyesek, de a valaskor meg aztan... Csak arra irtam, hogy sok hajlektalan a (z ex)felesege miatt van ott, ahol.
hábm bábm
-
nord_
veterán
válasz manchester85 #70464 üzenetére
Nem sokszor értek veled egyet, de ez most giga +1.
-
legiaap
félisten
Ez mind szép és jó amit leírtál, csak az ember hajára kenheti, hogy ha el is találja mire van szüksége a tarsadalomnak. Hogy miért?
A legtöbb melóhelyen már nem a tudást nézik, hanem haver vagy-e vagy rokon.
A legjobb példa rá. Egy haverral kezdük el a fősulit (nem titok építőmérnök vagyok). Faterjának volt építőipari cége, meg ismerettségi köre. Nekem semmi. Nekem minél előbb el kellett végeznem a sulit. Nem szabadott sokat csúsznom, mert szüleim meg a saját buxám is korlátos volt. Fél éves csúszással nem szar eredménnyel végeztem el. Ő laza 1,5 év csúszással. De nem sietett, mire fel hisz az ő jövője biztos volt nem úgy mint az enyém. Én k..va nehezen találtam melót fosért-hugyért. Napi 12-14 órákat dolgoztam heti 6 napban hatalmas felelősséggel, míg ő fele annyit melózott dupla fizuért.
Kapóra is jött a gazdasági válság, melót vesztettem, és leléptem magyarból. Persze előtte mindent megtettem, hogy munkát találjak, de nem ment. Szerintem az önéletrajzom az építőipari cégek felénél ott van, hiába.
Idekint meg minimálbéren vagyok, de jobban keresek-élek, mint otthon egy diplomás.
Na ez a nem mindegy. És mi lenne ha itt a szakmámban dolgoznék...csak itt még nehezebb az én szakmámban melót találni. Bánom is meg nem is, hogy azt a szakmát választottam. De úgy gondoltam építkezni, felújítani mindig fognak az emberek és kellenek a mernökök...rosszul gondoltam. Miért nem valami IT-snek tanultam?!
Volt egy osztálytársam fősulin aki komolyan mondom zseni. Mi van vele most? Havi 140.000 forintért robotol. Miért? Mert nem rokona és ismerőse senkinek sem. Pedig simán felvirágoztatna bármilyen csődszélén lévő céget.És ez a tendenica már a külföldön is egyre gyakoribb, mivel egyre nagyobb a túljelentkezés mindenre és ez alapján szűrnek már.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
törölt tag
válasz manchester85 #70479 üzenetére
Az biztos, sajna.
Csak úgy elmélkedtem, remélem azért érted amit írtam. -
vans?
őstag
-
törölt tag
válasz manchester85 #70476 üzenetére
Nyilván ebben senki nem hisz. Csak szimplán szomorú, minden reggel ezt látni.
-
manchester85
veterán
válasz #51177472 #70475 üzenetére
Azert a hajléktalanok társadalmilag mindig kitaszított réteget képviselnek, aminek bizonyára megvan az oka. Drog, alkohol vagy szerencsejáték, netán mindhárom. Tudjak, mi a jo, a gazdagok is ezt a harmat szeretik.
A keregeto hajléktalanoknal azert mindig sántít valam, nem hiszek az olyan mesékben, hogy ők ok nélkül lennének abban a helyzetben.
i6 Silver
-
törölt tag
válasz Ragnar95 #70472 üzenetére
Persze ez így van, és ezt most mindentől függetlenül írtam.
Csak épp ma reggel is leszólított az a hajléktalan aki itt "lakik" a sarkon, a feje már rohad szó szerint, meg úgy az egész teste is..
Most sem tudott mást mondani arra, h miért nem megy el hajléktalanszállóra, mint a múltkor: nem fogja megaláztatni magát.
Mondjuk mit foglalkozok én ezzel.. túl jó a szívem, mindig megütnek az ilyen apró dolgok.. -
Ragnar95
félisten
válasz #51177472 #70470 üzenetére
Sajnos ez a világ minden táján így van és nem is túl modern probléma, már az ókori Rómában is létezett...
manchester85: a gond ott van, amikor egy adott tanár (info, matek, fizika...) el tud menni 10x annyi fizetésért a magánszektorba és bármilyen elkötelezett is, egy idő után azt fogja választani, mert a tanári fizetésből egyszerűen nem tudja ellátni a családját...Volt infótanárunk pont ezt tette, konkrétan 9x akkora fizetést kapott informatikusként, mint informatikatanárként. Illetve az a baj,h az állam az ő alkalmazottainak ellátását is az állampolgároktól várja el egyre inkább, de már évtizedek óta, ld. orvosok, tanárok, akik a korrepetálásból tudnak csak megélni és még sorolhatnám.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
manchester85
veterán
De senki nem azzal érvelt itt, hogy a tanárok miert nem keresnek annyit mint a fejlesztők, egyszerűen a normális megélhetés került szóba, az meg botrányos, hogy otthon azert tanul valaki közel 20 evet, hogy aztan kb minimálbérért dolgozzon.
"Ettől függetlenül az arányok ott is megvannak a kereslet-kínálat alapján. Egy junior fejlesztő könnyedén kereshet 100e $-t évente, ami három év után akár a másfél-kétszerese is lehet."
Az arányokkal nincs is semmi gond, ha egy értelmiségi végzettséghez élhető fizetés párosul. Ugye a legtöbb esetben a panaszkodas nem abból ered, hogy "miert keres az informatikus 5x annyit, mint en", netán 10X, hanem, hogy miert megy el a fizetés egyik fele kajára, a másik meg rezsire. Szarok en bele nagy ívben, mennyit keres az informatikus, nem tőle sajnálom az övet, hanem a sajatomat hiányolom.
Ha meg egy szak büfé, es nincs piaci igény ra, miert létezik egyáltalán? Nem értek az oktatáspolitikahoz, de ez ugyancsak nem a diák felelőssége kellene hogy legyen.
i6 Silver
-
Xero
nagyúr
válasz manchester85 #70466 üzenetére
Az én álláspontom és véleményem szerint a bölcsész karokon elérhető képzések jelentős része büfészak. Tisztában vagyok vele, hogy Te meg fogod védeni a mundér becsületét, de a tapasztalatom egyszerűen ezt igazolja.
US-ben azért némileg másként vannak berendezkedve, és a diplomának is nagyobb értéke van, hiszen nem akar mindenki papírt (de még inkább nem engedheti meg magának). Ettől függetlenül az arányok ott is megvannak a kereslet-kínálat alapján. Egy junior fejlesztő könnyedén kereshet 100e $-t évente, ami három év után akár a másfél-kétszerese is lehet.
Ezzel szemben itthon egy senior software architect keres kb 80e $-t évente, amit már nem nagyon tud tovább srófolni.
Az orvosok bérezése itthon megint csak erősen kérdéses dolog. Az egész rendszer a hálapénzre van berendezkedve évtizedek óta. Ezt mindenki nagyon jól tudja.
Az egészségügyben inkább a diplomás ápolók kérdése a gázos. Legalább annyi, ha nem több munkát tesznek le az asztalra, de a hálapénznek a tizedét sem kapják meg, a szintén nevetséges bérezésük mellé.szerk: Egyébként kár ezen vitázni. Én lennék a legboldogabb, ha mindenki ott indulna, hogy 500+ bruttó és az árak maradnának a mostani szinten. Sokkal boldogabb, mosolygósabb emberek lennének mindenhol, kevesebb lenne a ránc és az aggodalom. Foglalkoztatói szemszögből is hosszútávon jövedelmező lehet, hiszen ennyi pénzért már simán el lehet várni az odaadó munkát. 200 bruttóért pedig ne lepődjön meg senki ha szembeköpik.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
"Egy tanár, vagy egy marketinges már más kérdés. Az egyik relatíve büfészak, míg a másikra szintén csak bejutni volt nehéz, a diplomát kb utána dobták"
Nem tiszta, hogy most melyiket is nevezed büfészaknak, es melyiket a könnyen elvégezhetőnek. Egyébként a hsz-ed is csak azt igazolja, amit mar leírtam: az adott ország gazdasági helyzetének fényében fogalmazódik meg az erre vonatkozó álláspont.
New Yorkban egy tanár kezdő fizetése 45 ezer dollar korul indul évenként, es évről evre emelik. A magyarországit ne firtassuk, es akkor nem beszéltünk az orvosok kezdő bérerol sem, ami lényegében megegyezik a tanárival. Az is büfé szak? Kevered az állami foglalkoztatottsággal, ami otthon nincs megfizetve.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Xero
nagyúr
válasz lacy86 #70458 üzenetére
A szó amit kerestél éhbér.
Egyébként ez nagyon nincs így. Eladható tudás kell és valós gyakorlat. Ha valaki veszi a fáradtságot és elmélyed egy-két témakörben még jobban a saját területén, azon a területen kellő gyakorlatot szerez, akár ingyen gyakornoki munkával egyetem mellett, akkor bizony nincsen félnivalója.
A jó szakembereket úgy szipkázzák fel ahogyan csak tudják. Elég megnézni egy Audi-t. Nincsen az a mérnök mennyiség amit fel ne tudnának venni. Alattuk pedig ott vannak bőséggel a beszállító és kiegészítő fiókcégek.
Az IT piac ugyan ilyen. Aki egy papírral, két nyelv stabil ismeretével és két év tapasztalattal nem tud állást találni az egyszerűen balf*sz.
Anno mielőtt a magam útját kezdtem volna járni én is végig standupoltam elég sok itthoni IT céget és a 75%-ukhoz simán felvettek volna. Ennek az 50%-a pedig magasabb juttatást ajánlott mint amit kértem volna. Szóval közelről sem reménytelen a dolog.
Egy tanár, vagy egy marketinges már más kérdés. Az egyik relatíve büfészak, míg a másikra szintén csak bejutni volt nehéz, a diplomát kb utána dobták, a jól csengő megnevezésből kifolyólag pedig Dunát lehet belőlük rekeszteni.
(#70464) manchester85: Abban igazad van, hogy a társadalomnak ki kellene termelnie mindenkinek az alapvető becsületes életre valót, de azt is lássuk már be, hogy bizonyos vonalakon túlképzés van, és a szolgáltatásuk nem arányos az elvárt bérezéssel.
A piac rendkívül egyszerű. Kereslet - kínálat. Ezt azért 18 évesen illik felmérni. Ha mégsem megy, akkor ki kell kérni a szülők, vagy más jobb rálátással rendelkező személyek véleményét.
Nekem sem mondta senki, hogy álljak informatikusnak. Egyszerűen szerettem és kész. Készültem én jogásznak is családi vonal miatt, sőt az érettségit is úgy csináltam meg, hogy nyitva legyen a lehetőségem (történelem emelt szint, gimiben latin két évig) arra is, de mégsem azt a pályát választottam. Hogy miért? Mert egyrészt láttam, hogy a lehetőségek egyre korlátozottabbak és nem tudnék olyan pályát befutni mint amire vágyom, másrészt éreztem, hogy nem tudnám olyan odaadással végigvinni.
Persze ez utóbbi képlékeny, és ha belecsöppentem volna akkor valószínűleg ugyan úgy belefolytam volna, de ezt már sosem tudjuk meg.Egy szó mint száz, okosan kell mérlegelni, akár több kaput is nyitva kell hagyni és ha valami nem úgy alakul, akkor sem szabad megrettenni a visszalépéstől. Nem kötelező diplomázni sem mindenkinek.
Én ha eljutok oda, hogy alkalmazottaim lesznek, akkor pont nem fog érdekelni kiféle, miféle addig amíg a munkáját jól végzi, tud valami pluszt adni és a vállalt feladatát teljes odaadással csinálja, törekedve a hibátlan eredményekre.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz Blaise #70461 üzenetére
Azért ennél picit több összetevős a dolog.
1. mi érdekli a gyereket
2. mihez van érzéke, egyáltalán milyenek a tanárai, szülői háttere
3. 10 ev alatt sok víz lefolyik a Dunán, hogy mire van kereslet.
Kurva egyszerű ezt két mondatban elintézni. En pl tisztán emlekszem, mikor a humán es reál vonal határán álltam, de sajnos sem a kellő motiváció, sem a szülői ösztönzés vagy szellemi támogatás nem volt meg, hogy elkapjam a fonalat. Igy abból lettem a legjobb amiből a legtovább jártam magantanarhoz.
Főleg ne az embereket okold egy gazdaság defektes állapota miatt, mondhatni gyerekeket, akiknek fogalmuk sincs a világról. Egy normális társadalom lényege az lenne, hogy ha mar értesz valamihez, legyen az bármi, abból jol, vagy normálisan meg tudj elni. Persze nyilván a büfészak mindenhol büfészak, es de nehogy mar csak egy mérnökinformatikus kereshessen mar normálisan. Sokan csak normálisan megélni szeretnének, es még azt se tudnak diplomával, mások meg nem tudjak hogy elkölteni a penzt. Ilyen egy jóléti társadalomban biztosan nem történne meg, legalábbis az előbbi.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
GALARDO
addikt
sdforlife: Egy újabb New Era arc...
..tejóisten!
Más: Tepsitisztán jövünk!
[ Szerkesztve ]
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
Ragnar95
félisten
válasz Bling95 #70450 üzenetére
Én már nem emlékszem pontosan, mit írtam oda, de azt tudom, h mindenhova próbáltam annyi érvet írni, amennyit kértek, aztán h az érv lesz-e a megoldókulcs szerint is, az majd kiderül
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Bling95
őstag
válasz Ragnar95 #70440 üzenetére
Arató László szerint majd a megoldókulcs nyilvánosságra hozatalakor derül ki, mit és hogyan értékelnek egy másik feladatnál. Ott az írásjelhalmozás kérdésére két érdemi tényt kell megadni, de a Magyartanárok Egyesületének vezetője szerint erre a szövegből csak egy válasz található.
Ott en is csak egyet tudtam.
-
legiaap
félisten
válasz Totheground #70448 üzenetére
Nem csak ők érintettek. Senki sincs biztonságban.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
törölt tag
-
Ragnar95
félisten
válasz ittakary #70439 üzenetére
Már vége a magyarnak, nem kell már az a tudásanyag úgyse
Jó tudni,h túl könnyű volt a szövegértés
Mondjuk valóban nem volt túl nehéz, de sajna a szövegértést is képesek szubjektíven értékelni, szóval majd kiderül, milyen lettPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
-
Bling95
őstag
Hatranya hogy kulfoldon mar bajban vagy vele.
-
Blyan
félisten
válasz Totheground #70433 üzenetére
Igen, a garanciális kamuhibás szifon cseréltetős mutyi megfelelője, fogalmazhatunk így is....
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz -secret- #70430 üzenetére
P-rendszámot a következő esetekben használhat:
- Ha külföldről szeretne gépjárművet behozni
- Ha külföldről behozott, de még forgalomba nem helyezett gépjárművet szeretne Magyarországon használni
- Ha forgalomból teljesen vagy ideiglenesen kivont gépjárművet szeretne mozgatni. ( szerviz, műszaki vizsga, stb. )[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Cyberpunk
félisten
válasz BulletBill27 #70416 üzenetére
Én meg ki. Sokat írkálok mobilról és utálom a virtuális gombokat. A swipe ami tetszett. Szifon idegesítő szövegbevitel szempontjából nagyon. Mániám az auto korrekció, mivel nem kell ékezeteket keresgélnem így, meg ha pontatlan akkor kijavít. De a ragozás valami katasztrófa rajta.
-
Cyberpunk
félisten
-
Cyberpunk
félisten
válasz BulletBill27 #70413 üzenetére
Hát nem inkább a kirakott 5S tetszett, de valamelyik baromnak le kellett védenie jelszóval. Q5 tetszik, kár hogy Q10 nem volt kirakva. Kisebb a kijelző, de a képarány miatt bejövős. Egy fém házas Bold utódot várok.
-
Cyberpunk
félisten
Na próbáltam S5-öt sebességre jó, de elég bazári.
-
legiaap
félisten
válasz Totheground #70388 üzenetére
Ha egyáltalán találsz munkát a szakmádban és nem a mekiben kötsz ki külföldön.
Mint ahogy anno én is.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Cyberpunk
félisten
válasz Totheground #70407 üzenetére
Gagyi mind. Én maradok az AAA kategóriás játékoknál.
-
Zjunior
veterán
Boom Beach bejön!
Főleg minnél nagyobb szinten vagy annál jobbWork Hard ™- Play Hard ™!!
-
Totheground
addikt
Jól van, látom nem én vagyok az egyetlen, aki jól elvan a browser alapú játékokkal. De azért vicces, hogy mióta a KanColle kijött, a ps-t be es kapcsoltam.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Cyberpunk
félisten
Ezek a szolgáltatók rohadékok. Rendeltem egy díjcsomagot, alap csomag 1600/hónap. Ma aktíválták. Mellé mondom veszek egy adatcsomagot 2GB + Deezer. Annak az ára 2900/hó. Szóval 4500-ból enne 2GB adatom meg egy előfizetés úgy sem sokat beszélek egyelőre, de feltöltős nem kell a franc szarakodjon azzal. Ága de nem lehet nehogy jobban járjunk így. Most váltottam megint díjcsomagot, de bekaphatják!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest