Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezt láttátok már? Nagyon komoly.
⭐ Stella
-
Ragnar95
félisten
-
Jojo5
őstag
Iphone gariztatás csak annyi, hogy beviszem a telót meg a tartozékokat ? vagy kell vmi papír is ?
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
GALARDO
addikt
Most nézem, hogy ma érkezik a wayward pines második évada. Eddig úgy tudtam, hogy az marad egy évados sorozat, lehet jobb is lett volna, majd kiderül.
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
lacy86
addikt
BLACK
Ugy nez ki a hetvegen megyunk Pestre es meglatogatjuk a csalanosi csardat 😋
Vannak finom etelek ahogy olvastam
Esetleg ajanlani tudsz valamit? 😆 -
Gyeni
csendes tag
Ha már sorozat téma, én is nagy fogyasztó vagyok: tvshow time(sorozatfüggőknek kötelező oldal )
insta: @yagozizi
-
B-L-A-C-K
titán
Jó már nektek leköt ennyire az ilyen sorozatok, engem egyszerűen nem tud, csak az ilyen természet filmek, dokumentum filmek, vagy Discovery/History-s adások (Aranyásók, kocsi felújítósdik...).
Jut eszembe az helyszínelőkből megtudok nézni párat...
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz icecave #125967 üzenetére
Szökés várós nagyon. Kiváncsi vagyok hogy folytatják, mert eléggé lezarták a dolgokat az utolsó résszel.
Stranger things nem volt rossz, de nem vágtam tőle magam hanyatt. A zárások kifejezetten sz*rok, egy résznél nem éreztem, hogy húú nekem most azonnal be kell raknom a következőt. -
nagyúr
válasz gyuromoj #125969 üzenetére
Én is akkor szoktam rá ezekre, aztán jött a heroes, na az nagyon beszippantott, rohadtul vártam minden részt. Aztán jött a californication, Gossip Girl (nem röhög ), Skins, Greek.
Azóta inkább csak Discovery-s cuccokat nézek, Gold Rush, Bering Sea Gold, stb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Prison Break-et is folytatják, bár voltak abban is hullámvölgyek, végig jó sorozat volt szerintem. A Heroes jobban leült, mégis azt is folytatták, de még nem néztem meg csak kb. 1 részt a Reborn-ból, szóval nem tudok véleményt formálni.
-
Blaise
veterán
Stranger Thingsre rákattantam én is, szerintem még ma befejezem
-
radi8tor
MODERÁTOR
Stranger things-ből várható második évad?
Most jön az utolsó rész, aztán már ez jár az eszemben.⭐ Stella
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Nektek is elkezdett kilépkedni a Messenger vagy csak engem tisztel meg vele?
Sic Parvis Magna
-
lacy86
addikt
BLACK!
Neked meg van meg a kicsi bambusz? 😋
( Lidl-be lehetett venni anno ) -
r3dsnake
nagyúr
válasz madgie #125953 üzenetére
Én nem voltam elájulva a Nikon 1-től, meg baromi korlátozottnak éreztem magam a kitobi miatt: Azt meg feleslegesnek éreztem, hogy a meglévő objektívjeimet megvegyem mégegyszer, de legalább sokkal többért. Nem mondtam, hogy nincs létjogosultsága a milcnek, de rohadt sok idő lesz mire a milc lesz a default. A tükrösről nehezen fog elmozdulni a többség. Ráadásul az elektronikus kereső engem zavarna.
-
madgie
titán
válasz r3dsnake #125952 üzenetére
Ne fárassz már. Ezt egy hetvenezer forintos szettel lőttem anno. 30 ezer volt a gépváz használtam, 40 az objektív.
A DSLR 2003 közepén vált elérhetővé az átlagemberek számára, a Canon EOS 300D árazásának köszönhetően. Emlékszel még, mennyiért adták itthon? Én igen: 279 900 forintért. 2003-ban, mint kereshettem vagy 30 ezret havonta. És vitték, mint a cukrot. Ennyit arról, hogy mi drága.
Természetesen bármi meglőhető mostanában a leggyengébb géppel is. Az érzékelők nagyon jók, van jó, meg még jobb. De ha szigorúan a technikai oldalról közelítjük meg, akkor az SLR egy elavult konstrukció, amit csak az tart életben, hogy a két nagy nem akar/mer elköteleződni a tükör nélküliség irányába. A Canon MILC vonala egy bohózat, a Nikon 1-et meg a szenzor- és gépmérettel tartanak távol a profi szegmenstől. De nézd majd meg egyszer, milyen a Nikon 1 autofókusza? Beszarás.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
madgie
titán
válasz r3dsnake #125944 üzenetére
Mondok egy analógiát: a DSLR a nyomógombos Nokia, a MILC a smartphone. És tudajdonképpen azért rinyálsz, mert nem kompatibilis a Nokia autós kihangosítója, töltője, tokja, pótakkuja az iPhone-nal.
De ne menjünk ilyen messzire: most éppen azt mondod, hogy a Doggee is van olyan jó, mint az Apple, cserében sokkal olcsóbb. Az iPhone meg csak a pénzes hülyegyerekek játéka. Ezt rendszerint azok mondják ugye, akiknek nem volt meg szifonjuk, de szeretnek látatlanban általánosítani.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz lacy86 #125936 üzenetére
Töltővel vagy töltő nélkül?
Tavalyi blackfriday alkalmával itt vettem őket.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
r3dsnake
nagyúr
válasz madgie #125943 üzenetére
Ebből is látszik, hogy a gazdagok játékszere. Ha tehetném rohadtul kíváncsi lennék egy ilyen kombóra, és elférne a táskámban a másik gép mellett, de egyelőre egy értelmes FX-et próbálnék összelapátolni. Nem tudok kiadni 230k-t egyetlen lencsére, amikor vázat kellene vegyek 300-ért, és még legalább egy fasza portréobit meg egy nagylátót. Így sem lowbudget a dolog, de Milc-hez dobhatnék ki mindent, amit eddig összeszedtem és kezdhetném nulláról, drágább eszközökért. Tök jó lehet kisérletezni dslr-milc kombóval, de a többség ezt nem engedheti meg magának. De fotózásból élő ismerőseimnek se fordulna meg a fejében, max kölcsöngépnek.
-
madgie
titán
válasz r3dsnake #125940 üzenetére
Nánási Pali elég lesz?
A Facebook tele van ilyen csoportokkal, több száz fős Fuji X-Wedding Photography csoportban is benne vagyok, ahol legalább hat olyan ember kommentelt idén, aki párhuzamosan használta a NiCanon mellett a Fujit 1-2 évig és most eladja a tükröst. Nyilván van olyan is, akinek nem jön be a WYSIWYG, a kalibrálás nélkül is mindig hajszálpontosan szemre álló AF, a könnyebb objektívek, de azt mondani, hogy senki nem használ munkára MILC-et? Több, mint butaság, már bocs.
Most egy nyíregyházi cégnek fogok timelapse-eket csinálni, ők is többek között Sony A7S II-t használnak videóra. És ment a Canon DSLR a levesbe, mert sokkal jobb volt erre a célra a Sony.
[ Szerkesztve ]
-
lacy86
addikt
Inkabb az en kerdesemre valaszolnatok / segitenetek 🙄
-
madgie
titán
válasz r3dsnake #125939 üzenetére
Munkára a legtöbb DSLR használó ismerősöm Sigma ART-okat használ. Azok olcsók? Naugye.
Igen, 230 ezer volt az 56/1.2-m Fujira, a legdrágább objektív, amit valaha megvettem. De igazából minden egyes alkalommal ott lyukadok ki a használatánál, hogy minden forintját megérte. És sok DSLR user ismerős van így vele, kipróbálja, csettint egyet a nyelvével, majd szépen eltemeti azt a tapasztalaton nem alapuló eszmét, hogy a MILC játékszer.
De eleve a haladóbb szellemű fotós réteg már nem 2008-ban hiszi magát.
Én már öreg motoros vagyok digitcamben, megvívtam a magam harcát a liveview megjelenésekor (a többség tiltakozott ez ellen is!), minden megapixel-emeléskor (6-8-10-12-16, stb) azok ellen, akik szerint ez az ördögtől való dolog, aztán persze a MILC megjelenésekor is. Ha hamarabb születek és van internet 1970-80-90-ben, akkor ugyanez a réteg rinyált volna az autofókusz ellen, a több AF pont ellen, hovatovább a fénymérésnél is. Uncsimár, na. Tudom, akkor hagyjam rá mindenkire.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz madgie #125938 üzenetére
Tisztában vagyok a különbséggel az 50 és a 85 közt. Bár az utóbbinál az 1.4 és 1.8 minősége közti nüansznyi különbséget nem éri meg a 4-5x-ös ár. 85/1.8-am viszont mindenképp lesz, kutyára az lenne a legideálisabb obi. Canon vonalon ez a lencse mégjobban tetszik amúgy. Muilchez lehet hogy van mindenféle adaptergyűrű, de Nikonnál is ez 80k körül van. A milc tök jö dolog, ha tele vagy lóvéval és nem tudod hova tenni, ha ugyanazokat a lencséket használnád, mint eddig.
-
madgie
titán
válasz r3dsnake #125937 üzenetére
Továbbra is ordas hülyeségeket beszélsz, de ezt már megszoktuk.
Teljesen felesleges érveket felhozni, mert rendszerint csak a kis világodban élsz, de csak Micro 4/3-ra 68 objektívet hoz fel ez az oldal, Fujira csak az nem talál jó rendszerobjektívet, aki hülye, Sonyra meg szintén egyre nagyobb a választék, ráadul bármelyik Canon objektív megy rajtuk autofókusszal, fényméressel, mindennel. Sőt, már a Nikon is. Meg akár a Leicák is. Lassan egy sörösüveggel is tud AF-et használni.
A méregdrága meg viszonyítás kérdése, 60-70-80 ezer forint szerintem nem az, hovatovább egy normális fényerős fix inkább a duplája ennek. Nem, az 50/1.8-as Nikonod nem az, közelről se nagyon szagolja ezeket. És nem, nem fogom elmagyarázni, miért jó egy Nikon 85/1.4 az ötvenesed ellenében, addig örülj, míg nem veszed ezeket észre.
[ Szerkesztve ]
-
lacy86
addikt
Ennel ocsobban tudtok recharge elemet?
[link] -
madgie
titán
válasz r3dsnake #125932 üzenetére
Mert mindig a pokéidat b@sztatod, azért
Mondjak példát? A fél videósvilág eleve Sony A sorozatra váltott.
Az meg külön öröm, hogy szerinted nem alkalmas munkára a MILC, bezzeg a D3200 vagy 750D szintű kis vakarcsok igen. Ember, használj már percre egy komolyabb DSLR-t, ezek a sötét, csepp keresős nyüzügék a kutya szájába valók, nem fotózni.
-
r3dsnake
nagyúr
Múltkor volt szó cipőkről itt a topicban, ma tettem is egy kört Szegeden, hogy mit vegyek. Felvettem a Superstart, tetszett is, félre is rakattam hétfőig. Aztán útba esett a Tisza bolt. Gondoltam benézek, sose voltam még, meg nem is tetszettek különösebben a cipőik. Aztán felpróbáltam egyet, és omg. Mintha felhőn járnál. Ilyen kényelmes lábbeli, még sosem volt a talpamon. Úgyhogy dobtam a Superstart, megvárom a szeptemberi új kollekciót Tiszából és tutira az lesz. Érdemes felpróbálni, ha olyan üzlet közelében jártok, mert tényleg nagyon kényelmes.
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
Hm. Az imgur mióta konvertálja a gif-eket videóvá? Nekem eddig nem csinálta és baromi idegesítő. Találtam egy 2014-es hírt, de az csak most ért volna ide?
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
GALARDO
addikt
válasz Totheground #125922 üzenetére
A post már törölve lett, de rá 20 napra, már meg is lett a nagy Ő.
Ui: Mondjuk amilyen kajákat posztol, lehet én is vegán leszek.
[ Szerkesztve ]
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Totheground #125922 üzenetére
Dombóvári István rakta ki, az eredeti nem tudom honnan ered, de ez alatt is lehet csemegézni...
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Blaise #125918 üzenetére
A 750D-ben adott egy korszerűtlen, régi technológiájú érzékelő, ami a mérete ellenére kábé a 4/3-os érzékelőkkel van pariban. Ezen felül raktak bele egy kis méretű, sötét optikai keresőt meg középre zsúfolt AF érzékelőket.
Az A6000-ben faltól falig PDAF érzékelők vannak, kegyetlen gyors és kezes gép, videóban, fotóban, bármiben jobb szerintem a 750D-nél. Az A7 nincs ennyire kihegyezve az autofókuszra, viszont Fullframe méret, amit sokan egyfajta Szent Grálnak hisznek a fotográfiában (én nem ).
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Blaise #125915 üzenetére
En dslr-t fogok mondani, madgie meg milc-et. Nagyon egyeni a dolog, bar a fotozas alapjainak megtanulasahoz lehet, hogy kenyelmesebb a milc. Vannak jo aps-c szenzoros gepek, pl az altalad felhozott Sony is az asszem. En a Nikon milcemet eladom hamarosan, mert az SE hozza azt a minoseget es videoban sokkal jobb. De nekem ott van melle a dslr. (Amit szinten cserelnem kene.)
-
Blaise
veterán
Fényképezőgépekben ki van otthon? DSLR vagy MILC?
Akarok venni valami komolyabb gépet, amivel lehet tanulgatni, nem csak lenyomni az exponáló gombot. Első körben DSLR-eket néztem, az ismerősök Canon és Nikon irányba vegyesen próbáltak terelni, Canon 750D-t néztem, ami kb megfelelne az igényeknek.
MILC-ek közül a Sony A6000 és A7 tetszik, ami árban reális az az A6000
Általános használatra kéne, családi rendezvények, kirándulás, utazások, ilyesmi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
ItCanWait.com
⭐ Stella
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Filmvilág
- CPU léghűtés kibeszélő
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- iPhone 14 PRO MAX 256GB space black APPLE.HU számla! 2026 január 10-ig Apple garancia! Akku 88%!
- Eladó bontatlan új állapotban lévő Deagostini és Hachette előfizetői ajándékok
- Kutya és macska kozmetikai nyíró és olló szett
- Gigabyte AORUS 31.5" 2K Super Speed (SS) monitor
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium karcmentes, makulátlan, garancia.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest