Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz B-L-A-C-K #127096 üzenetére
LOL ezt remélem te sem gondoltad komolyan
Egyrészt inkább hagyjuk, hogy egy átlagos matektanár ma milyen szinten áll matekból, másrészt pedig a világ nem minden eseménye írható le matematikailag/statisztikailag, márpedig az említett példa pont ebbe a kategóriába tartozik. A teret még geometriai valószínűséggel lehet modellezni, de azt se arra szokták alkalmazni, hogy egy ember egy adott helyen van, hanem pl mekkora esély van dartsban egy adott terület eltalálására, viszont az időt még ennél is nehezebb statisztikailag modellezni. A legnagyobb probléma pedig az, hogy egy ember mozgása semmilyen eloszlást nem követ (vagy legalábbis nem tudunk róla), ergo nem tudod a valószínűségét kiszámolni, hogy adott helyen lesz adott időben valaki, mivel teljesen véletlenszerű ez az esemény.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz B-L-A-C-K #127094 üzenetére
Nyilván ez egy erős közelítés volt, de statisztikailag ez egy reális közelítés, ha csak annyit veszünk alapul, hogy mennyi az esélye egy 2-es találatnak és hogy a 2 esemény független egymástól. Nyilván azt matematikailag lehetetlen leírni, hogy annak mennyi a valószínűsége, hogy ez a 2 esemény pont egy helyen következzen be.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz ittakary #127091 üzenetére
(1/44)^2, mivel független eseményekről van szó, tehát össze kell szorozni a valószínűségeket. Szóval ennek már tényleg elég kicsi volt a valószínűsége, hogy így összejöjjön
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #127090 üzenetére
annyira nem valószínűtlen, csak éppen, ha minden egyes héten megpróbáltuk volna ugyanezt, az is lehetett volna, hogy majdnem 1 évig kellett volna várnunk erre... és még csak 1 emberről beszélünk
kettőnknek egyszerre lett kettese, különböző számokkal, amire őszintén mondom, ki se tudom számolni pontosan, hogy mekkora esélyünk volt (paraszti észből azt mondanám rá h feleakkora, de szerintem tévednék)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Elkezdtek szivárogni már az iOS 10 kompatibilis frissítések. Kár,hogy iOS 10 alatt minden widget, ami támogatott, világos háttért kap, sokkal jobb volt az a verzió, ahol sötét a hátterük. Itt is látszik, weatherpro már kompatibilis, világos háttérre váltott frissítés után sajnos: [link]
-
veterán
-
-Ben-
veterán
Arról van valami információ, hogy 16-án a hazai APR-ek/szolgáltatók mikor indítják az előrendelést? Feltételezem, nem 0:00-kor...
-
agabe
addikt
válasz Totheground #127081 üzenetére
Sztem azért ahhoz kell számla mert nincs egyedi azonosítója ami rendszerben nyilván lenne tartva, így csak a számla (esetleg garijegy) alapján tudják, hogy náluk vetted mivel máshol is kapható.
(#127082) Famalac:
offban off
ezek, meg teniszmeccs képsorozatok már tegnap is fent voltak szakmaiban tuti.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kicsit legyünk On is az Off-ban.
-
Totheground
addikt
Beats cuccok szervizeléséről van bárkinek infója?
Ma reggel egyszerűen elpattant a fejemen a Studio 2 headbandje... Istyle-os cucc, megpróbálom ma bevinni, de kell hozzá a számla, vagy már ezek is úgy mennek, mint az Apple saját termékei, és verhetem az asztalt, ha számlával kúrogatnak? Megvan, de egyrészt nincs nálam másrészt nem akarom keresni.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Gergőke88
addikt
válasz madgie #127074 üzenetére
Azért ne a Duster legyen már a mérce
Nem a rallizásról van szó, de nem mindegy, hogy egy elozest mennyi ido alatt hajtasz végre, illetve a forgalom ritmusát hogyan tudos tartani. Márpedig ha nehéz a kasztni porgetheted a szivobenzint, de akkor fogyasztani is fog rendesen.
Használt J esetén mi is szívo 1.6-t vettünk volna valoszinuleg, de a K-ban má csak 1.4 szivo van, az pedig édeskevés egy kombiba.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz B-L-A-C-K #127061 üzenetére
kocsi vásárlásban hogy nepper is lehetnék...
Simán !
Céges oktáviába nekünk is automatán, és bőrön kívül minden van
Ugyan ilyenek vannak a Lidl na meg sok Audi A3
Egy baj van ezekkel, nagyon gyorsan koszolódnak és az a zongoralakk fekete középkonzol szerintem nagyon gáz, mondjuk az i7 Jet Black -hez illik !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
-
Jojo5
őstag
válasz B-L-A-C-K #127063 üzenetére
Ha vezetted már érezheted, hogy lomha ha mondjuk egy H-hoz hasonlítod, a futoműve gyenge ehhez a súlyhoz, valahogy a kasztni nincs jól eltalálva, ugyanúgy mint pl a régi vectra-n a futómű hajlamos "bedőlni" magától egy oldalra, ismerősök még a J vezethetőségére és a belső terére panaszkodtak
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Jojo5 #127062 üzenetére
Én is utána néztem, ajánlott a J Astra, nem tudom mire gondolsz konkrétan hogy több sebből vérzik, de meghallgatnám...
Céges oktáviába nekünk is automatán, és bőrön kívül minden van, 2.0 CR TDI, tényleg fullos lehet, de az 1.6-ra is azt mondom simán vállalható. Belseje is nekem nagyon tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Jojo5
őstag
válasz Gergőke88 #127007 üzenetére
Neki van benne navi meg tolató radar meg kamera és még a tököm tudja még mi...
Octavia 1.8\2.0 TSI-t bevállalnék simán vagy egy 2.0 CR Tdi-tradi8tor: a kollégának még bejáratós volt, de panaszkodott, hogy gyenge ez az 1.4, azóta nem tudom változott-e a helyzet.
B-L-A-C-K: A J astra-ról lebeszélnélek, több sebből vérzik, ellenben a K astra azt mondják nagyon el lett találva. (Insignia is sajnos árához képest gyenge. )
Nézz volvokat is 2 milla körül már lehet viszonylag korrektet kifogni[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Azért nem minden esetben, a hivatalosan lekérhető nyilvántartási rendszerben csak km-t van benne, de az se minden esetben valós, pl ha kintről jött és előtte áttekerték baszhatod. Alvázszám alapján tudhatsz meg több dolgok adott márka szakszervizében, viszont ott elvileg ki se lenne szabad adniuk csak tulajjal, de sok esetben lekérdezik ha jófejek. Viszont ha nem járt szakszerívben a kocsi, akkor az alvázszám alapján se dob ki semmit. Állapotfelmérésen már viszont sok minden kiderülhet, de ott se 100%-osan.
Már annyira kiokoskodtam ebben a kocsi vásárlásban hogy nepper is lehetnék...
-
w333
félisten
Na de az a lényeg hogy utána lehet nézni ...
-
B-L-A-C-K
titán
-
w333
félisten
válasz B-L-A-C-K #127052 üzenetére
Nem km- t nézünk hanem állapotot ...
Mondjuk én 1000X inkább vennék egy 200 ezer km -s olyan autót amit pályán használtak, mint egy 100 ezer km. amit városban (de ez szerintem egyértelmű)
Az 1.4T sokkal jobban megy !
Szerk.
Benzin vs Diesel témához pedig csak annyit hogy ...
Benzin kettőstömegű és itt a Diesel kettőstömegű "csak" 2X drágább !
[ Szerkesztve ]
-
-
w333
félisten
válasz Gsx-rr #127049 üzenetére
Persze ez az én véleményem ... azt elfogadom hogy mindenkinek más
Természetesen tudom hogy ezekben az újabb benzinesekben is ugyan úgy benne van a kettőstömegű viszont árban drágább a dieselbe (ez termesztés)
Modern dizelnel adagolo problemarol nem nagyon hallani!
Azért a "nem nagyon hallani" vs "nincs benne" nem ugyan az !
Persze ha egy céges diesel autóm lenne és városban kéne használjam akkor pont nem érdekelne, az a baj hogy sokan az ilyen autókból ítélkeznek, közben fogalmuk nincs róla ha bármi meghibásodik a cég mennyit fizet a szerviznek a javításokért (megsúgom nagyon sokat, úgy hogy még óriási kedvezményt is kapnak) de ebből a melós semmit nem vesz észre mert nem ő fizeti zsebből !
De hidd el nekem egy magányszemély durván meg tud érezni egy ilyen kiadást !
[ Szerkesztve ]
-
Sukta 95
aktív tag
válasz #76385920 #127038 üzenetére
Priviben elküldöd a debreceni szerelő nevét/elérhetőségét, akit a múltkor emlegettél?
Asszony C4-ével csak a gond van, bár motorikusan rendbe van, de az egész elektronikát ki kéne b@aszni belőle a kukába... Rendbe kellene tenni, na. Vacakol a tempomat kapcsolója (letapad a pedál alatt), index nem mindig megy, ha megy is, nem mindig működik a visszajelző, meg ilyen marhaságok, amik az ember agyára mennek..
[ Szerkesztve ]
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
Gsx-rr
veterán
Latom ertessz a temahoz!
Nezz mar utana ,hogy amirol beszelsz az mar a legtobb turbos benzinesben megtalalhato!
Pl Opel, Vw!Amit mondasz az max regen volt igaz!
Modern dizelnel adagolo problemarol nem nagyon hallani!
Foleg hogy mar nincs is!
Teljesen atalakult a mai nagynyomasu pumpa a eegi adagolokhoz kepest.Sok tapasztalatod nem lehet, max azokbol veszed ezeked amiket varosi legendakbol hallasz!
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz Gsx-rr #127047 üzenetére
Szerintem nincs velük baj ... nem rosszak ezek az 1.4 és 1.6 turbó benzinesek, mondjuk ilyen 1.0i (3 hengeres) csodákat én sem vennék !
De amíg egy ilyen benzinesnél cserélsz 4 db. gyertyát + esetleg gyújtáselosztót kb. 20-30 ezerért, addig egy dieselnél az adagolótól a porlasztócsúcsokig a gatyádat is ráköltöd és még a kettős tömegű lendkerékről nem is beszéltem
-
w333
félisten
válasz bobooo #127044 üzenetére
Nem csak a hang miatt ... vannak ettől sokkal fontosabb dolgok is !
Fogyasztásról csak annyit hogy kollégám a Passat (2.0PD) Újpestről jár melóba, alig melegszik be a motor a fogyasztása is megnőtt 9.4l
Szóval ennyi, én városba biztosan nem vennék diesel autót, még akkor sem ha havi 2-3 alkalommal vidékre több km -t mennék !
Vagyis de az 1.9 TDi (90 és 110Le) mert azok egyszerűek mint a faék és varosban is nagyon megállják a helyüket !
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz #76385920 #127038 üzenetére
Szomorú hogy valaki nem tudja mit jelent a villogó sárga lámpa !
(#127041) Gsx-rr
Jóval kevesebb velük a gond, egy benzines mindig is egyszerűbb technika mint a diesel, arról nem is beszélve hogy alkatrészekben is jóval drágább, én városba senkinek sem ajánlom a dieselt rövid távok miatt gyorsan szétmegy a turbó illetve mivel alig melegszik be a motor a fogyasztás is elég durván megnőhet
Aki mondjuk naponta 50-100km a munkahelye az megint más akkor jó a diesel !
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
-
agabe
addikt
Ennek mar a fenykepen levo 220ezer feletti utolso szervizes futasteljesitmenye sem egyezik a lierasban szereplo 220ezer alattivalHat mondjuk lehet, hogy 210ezer van januarra irva elsore megtevesztett.
200ezer folott futott kocsival azert fene sem tudja mennyi gond lesz rovid idon belul, persze az is szamit hol ment ennyit.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Minden elismerésem a rendőrnek...
Én tuti lelőttem volna...
[link] -
w333
félisten
válasz B-L-A-C-K #127031 üzenetére
Astra J 1.4T miért nem ? pedig nagyon szépen szalad
Pályán 150km/h durván 2500 -t pörög ami semmi, és csendes marad !
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz B-L-A-C-K #127031 üzenetére
Ahogy látom te versenyezni is szeretnél ... eddig az gondoltam csak én vagyok ilyen "erős autó" fanatikus, de akkor szerencsére mégsem
Alfa szép és jó sportos + családi egyben ... nagy baj nincs velük
Gondolom a benzines szóba sem jöhet ? pedig amit megspórolsz a gázolajon azt ráköltöd az alkatrészekre ... arról nem is beszélve hogy télen nehezebben indul, füstöl kicsit, na és lámpánál is elég idegesítően rotyog, illetve sokkal olcsóbban meg tudnád venni jóval kevesebb km -el !
Nekem a Pug 406 diesel volt ... egy dolgot nagyon jól tudnak a franciát és az a csendes diesel, csak az a fránya elektronika pedig k*rva jó autók !
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Nem tetszik a Toyota, ezt viszont megsasolom a héten.
Igen tudom inkább 2.5 J Astra olyan motorra, de ki lehet fogni alatta is, volt is pl egy 2.2-ért csak elkelt mire mentem volna megnézni.
icecave: Igen, sajnos undorító ami itt megy, de hát nem meglepő Magyarországon vagyunk...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #127021 üzenetére
Hihetetlen amúgy,hogy mi megy ebben az országban használt autók terén (máshol nem tudom, ez mennyire jellemző).
Én is sokszor gondolkodtam, hogy le kellene cserélni valami "jobbra" a Polo Classic-ot, de ezzel csak az járna jól, aki megveszi (ugye újan lett véve 2001-ben, azóta van benne összesen 105 ezer km). szóval erre költök, mikor kell valami, de ez elmegy még jóideig és legalább tudom, mikor mi lett csinálva vele....
-
w333
félisten
válasz B-L-A-C-K #127028 üzenetére
Hogyne lenne ... egy Avensins 2.0 D4D -t azonnal bevállalnék !
Oké de az a J Astra ezzel a motorral 2.5 millától indulnak ...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz #76385920 #127027 üzenetére
Kombiba nincs ami tetszik, és belefér az árba.
100K alatt én nem is nézek mivel adott árért csak felette van, de a részecskeszűrővel szokott gond lenni ezeknél ha van benne, de azt is ki lehet szedetni...Motorba meg pl ha J astrát vennék, akkor legjobban 2.0 CDTI 165Le.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #127026 üzenetére
A japán autók miért nem játszanak?
Jól néz ki az Astra. (Monnyuk én sosenem vennék Opelt, de szerencsére nem vagyunk egyformák)
Ennyi pénzért ez jó vétel. Ez is közvetlen befecskendezéses, benzin, turbo?Mert ha igen akkor általános probléma velük a "kokszosodás" a szívó oldalon. Általában 100 000 Km körül szokik előjönni. Addig el kell adni!
-
B-L-A-C-K
titán
Alfa 159, Astra H/J, Passat B6, Renault Megane (~2011), és ugye kombi mind. Most ezek használtonautón be vannak állítva ha raknak fel újat küldjön róla emailt, és amit jónak találok annak utána járok.
Gergőke88: Jó ha így nézzük szinte kocsit se vegyünk, amúgy visszahűléssel az esetek 90%-ban nem foglalkoznak saját kocsinál sem.
-
Gergőke88
addikt
válasz B-L-A-C-K #127018 üzenetére
Használtnál akkor ha cég adja el. De használt autora a lizing sem olyan kedvezo.
Es fontos, hogy Afa-t szemelyautora ugy tudod visszaigenyelni, ha nyilt vegu penzugyi lizinggel veszed.
A miertje le van irva sok helyen, de a fo lenyege, hogy ezzel a finanszirozassal ez berlesnek tekintheto.Bejaratas: amikor elmentunk kiprobalni hideg motorral toltam neki. Szerinted a turbonak ez jot tesz? Utana egybol leallitva a motor. Szerinted ez csak en csinaltam vele igy, vagy az elottem tesztvezeto 200 ember is?
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz Gergőke88 #127017 üzenetére
Ha csak te közlekedsz vele akkor "no problem" illetve ha van másik autó is !
Na meg ugye ide nálunk a paneldzsungelbe sem vennék drága autót, ha Erdélyben a családi házunkban laknék ahol garázs is van akkor igen (de nincs kedven 350km -t naponta autókázni )
Itt nagyon nem figyelnek a más tulajdonára ... (sokan lesz*rják)
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz radi8tor #127016 üzenetére
Elvileg már azt olvastam gyárban bejáratják ezeket, így nem is kell járatni... Na de felesleges is lovagolni ezen, a lényeg én nem vennék új kocsit akkor se ha lenne 100 millám, a miértjét leírtam. Apósom és évi 5 ezret ha megy sokat mondok, és mindig új kocsit vesz...
Gergőke88: Ha cégre megy akkor úgy már tényleg jó, negyede visszajön, így alkuval már lehet én is bevállaltam volna. Nem vagyok tisztába céges dolgokkal, használt kocsira is vissza lehet igényelni, vagy csak újra?
A bejáratást meg előbb már írtam, elvileg ezek már be vannak mielőtt kijönnek a szalonba.
radi8tor: Mikor hogy, most vettek egy Opel Mokkát, azt majd simán megvenném ha oda kerül a sor hogy eladják, addig lesz benne vagy 30 ezer km...
[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
válasz B-L-A-C-K #127012 üzenetére
1. Kőgazdagok vagyunk
2. Cégre vettük, lízing, áfa vissza ami jó buli.
3. Amit linkeltél tesztauto, tudod ezek mit kapnak 5-6e km alatt?
4. Insignia kifuto modell, knehez, es belul nem nagyobb ennel. (Ha utanaolvasol mindenhol kiemelik, higy belul nagyon kicsi). Ennyiert abbol egy alap 1.8-as lett volna, de ez sztem jobb választás a korszeu motorjaval, es a frissebb designnal.
5. Mindenki azt vesz amit tetszik nekiSzerk.: miért lenne vita? Ezen kivul van a csaladban 3 masik auto is. De kellett egy uj kombi egyeb okok miatt.
Nem beszélve arról, hogy most van sok Afa amitt vissza tudunk igényelni...[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Gergőke88 #126996 üzenetére
Fasza, én J-s astrákat is nézegetek ami az árkategóriámból még kijöhet.
Viszont sose értem miért vesz valaki új autót, (jó persze ha kő gazdag, vagy cégre veszi valaki akkor megértem) már ahogy a szalonból kigurulsz 500e buksz. Már ugyan ezt pár hónaposan 8e km-rel minimális alkuval alig 5 millió felett elhozhatod. Ami már csak 1 millióval olcsóbb...
Szerk: Ja közbe most olvasom 5.5-be fog megállni, így még talán, elmegy, bár ennyiért akkor se ilyet vennék, akkor már egy fullos insignia. Mondjuk az a lényeg nektek megfelelő legyen.
w333: Az jó, én is elfogadnám, csak én 2 körül keresek.
[ Szerkesztve ]
-
lacy86
addikt
Ha jol ertem akkor tok felesleges kintrol hozatni 7est!
Ugyanott leszek vele ....
Nah mindegy, lehet akkor marad a 6S -
w333
félisten
válasz Gergőke88 #127007 üzenetére
Na ennyiért már azért sokkal barátibb (mégis csak egy zsír új autó) !
B-L-A-C-K
Taxis barátom a múlt héten egy ugyan ilyen Passat B7 -t hozott kintről, (2013 évjárat 2140000 valós km.) összesen mindennel együtt (regadó stb.) 3M
Mentem vele és meglepően jó + csendes ... erős nyomatékos is !
[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
válasz Jojo5 #127005 üzenetére
Nekunk ugyanezzel a 150 lovas motorral 5.5m Ft lett alku után.
(4 el ablak, dupla digit klima, tempomat, nagy kijelzos, elektromos hatso ules dontes, futhetu ulesek+kormany) ami talan hianyzik az a navi, de ugye a telefon navijaval mukodik.Ha korbenezel minden kompakt ebben az árban megy, golf, focus, octavia...
Mindegyiknek van elonye es hatranya is.[ Szerkesztve ]
-
Jojo5
őstag
válasz Gergőke88 #126996 üzenetére
Egyik kollégám most vett 0km-est, 8,2milla körül állt meg 1.4 es motorral ami ha jól rémlik 150 lovacska, ültem benne nagyon f@sza meg kényelmes, mondjuk az övé nem kombi, de ennyiért én nem opelt vettem volna, holott nekünk is van egy G meg egy F astra a háznál...
-
w333
félisten
válasz ittakary #127000 üzenetére
Ha itthon vásároltad a telefont hivatalos helyről és 1 éven belül cseréled akkor az 1 év újraidul (olyan refub telefont kapsz aminek az 1 év jótállása az aktiválástól indul), ha pedig nem hivatalos helyről akkor olyan refub telefont kapsz ami aktiválás után 3 hónap a jótállás (de az 1 év teljes körű ez idő alatt ugyan úgy fogy) max. akkor ha az 1 év lejárta előtt 1 hónappal cserélik akkor is pl. + 3 hónapot kapsz de ez már ugye az eredeti jótáláson kívülre esik !
[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest