Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- Vírusirtó topic
- Synology NAS
- Google Chrome
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Adott egy iPad Mini 5. Tegnap óta az alma logónál nem jut tovább, ill. villog a képernyő. Ez nagy valószínűséggel garis probléma, vagy van valami, amivel még próbálkozhatok?
-
mindthecrap
aktív tag
Nekem egy csomó widget nem működik nagyban pl időjárás: mindehol üres kék kockák, ha rá kattintok akkor a program megnyílik rendesen, YouTube music, Apple Tv ugyanez… ezek a iPhone Mini méretű ikonok meg egy vicc, ezt nem tudom ki gondolta jónak, gondolom csak ki volt adva hogy minden áron kell egy látványos változás.
a fókusz módot viszont nagyon várom telefonra, ott is lesz ugye? Ott nem bétázok mert munka eszköz is.
[ Szerkesztve ]
olyan cérna vagyok, akit anyám százszor tűvé tett
-
kchris78
veterán
koszonom az infokat, ez igy eleg volt, feltettem en is . no prob eddig itt is.
-
-
HardRic
addikt
válasz kchris78 #34692 üzenetére
Ahogy a többieknél is, nálam is minden ok. Mostanában megint van pár glitch meg crash mint az első dev betan, de élhető.
Én viszont nagyon örülök a widgeteknek, mert elég sokat használok, és tök király hogy focus állítgatással ki/be tudok kapcsolni komplett oldalakat. Pl. Work módban van munknaptár widgetem, email widgetem, files widgetem, és munkához kapcsolódó appok egy oldalon, és olyankor elrejtem pl. a játék ikonokat tartalmazó oldalt. Élem.
-
consono
nagyúr
válasz jófejsrác #34694 üzenetére
Én is pont így vagyok. Volt pár widgetem, de lassan leszoktam róluk... Elgondolkodtam, hogy eltüntetem az összes ikont és marad a dokk de még nem álltam neki.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz kchris78 #34692 üzenetére
Nálam 8gen iPaden nincs vele semmi probléma. Az új szafarit még mindig szokni kell, meg a "szellősebb" ikonelrendezést, de különösebb bajom nincs vele. Az akksi idő is jó.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
kchris78
veterán
van aki feltette az ios15öt, mik a tapasztalatok?
-
kchris78
veterán
1st gen apple folio keyboard jo egy 11" ipadre?
[ Szerkesztve ]
-
DGery
aktív tag
válasz Pyttawrx #34683 üzenetére
van egy sablonszöveg, amit el szoktak küldeni. Én már 3x kaptam ugyan azt a mailt euronics-tól gari kapcsán, csak a terméknév volt kicserélve. És ebben volt olyan, ami szintén cseregaris dolog....
[ Szerkesztve ]
by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
V.Stryker
nagyúr
Esetleg aki hasznalja a Pythonista szoftvert, talalkozott hasonlo problemaval, hogy felcsusznak a sorok?
-
-
kchris78
veterán
2017prot erdemes cserelni a 2020airre? egesz sok pontban tobb mint mar az elobbi...
-
HARDVERAPRÓD
válasz NomAd_82 #34682 üzenetére
persz, persze, csak fura, mármint:
"műszaki bevizsgálás és javítás miatt szakszervizbe küldték az ipadet. "
ez nekem úgy tűnik, hogy beszéltünk almáékkal és elhajtottak, ezért mi elküldjük...
Valami miatt csak nincs rendbe az a garidő, pl lehet visszahozott készülék volt, és nem kmmunikálták le.. stb. De lehet ez hülyeség, ezt csak én gondolom -
-
NomAd_82
aktív tag
válasz Pyttawrx #34667 üzenetére
Sztori 2. felvonás.
Most kaptam egy e-mailt, miszerint műszaki bevizsgálás és javítás miatt szakszervizbe küldték az ipadet. Várnom kell 30 napot és amennyiben 30 nap után nem jelentkeznek, hogy átvehetem a terméket, akkor 8 napon belül cserélik.
Mivel ilyet ( 2017 pro) már nem kapni, kíváncsi vagyok mire akarják majd cserélni.
Ha egyáltalán cserélik de szerintem javítva lesz ez. Off vége. -
tybsen
addikt
válasz moleculez #34674 üzenetére
“Számomra a kütyük használati tárgyak, vigyázok rájuk meg minden, de alapvetően azért veszem, hogy használjam.”
Nincs ez nálam sem másképp. A kanapén ülve, stb. szeretem tok nélkül használni. Ezért sem megfelelő egy olyan tok aminek fedőlapja van és mindig hátra kell hajtani vagy egy olyan vastag tok ami állandóan megvastagítja ötszörös méretre vagy amiből lehetetlen kiszedni.
Mivel sokat vagyok úton, ha az ember berakja a táskába akkor azért kell valami tok (ez már megvan oldva, erre találtam egy egész jó kis kemény tokot). Ugyanakkor vannak más helyzetek amikor nem lehet csupaszon használni. Pl kardio edzes közben filmet nézve a kardiogépre rakva vagy főzés közben “koszos” kézzel fogdosva jól jön egy tok.
“Reálisan kb 30$/€/£ kapsz egy normális nem suttyó iPad tokot, a többi az luxus.”
Nem a suttyóságról vagy valamilyen márkáról van szó, nekem pl. fontos lenne (nem csak ipadnál hanem az eddigi más cuccaimnál is), hogy
- könnyen ki lehessen venni és be lehessen tenni
- ne legyenek éles peremek és kemény műanyag ami megsértheti a készüléket
- Teljesen védje minden oldalról, ugyanakkor lehessen is tölteni a ceruzát
- ne legyen mágneses és ne legyen valódi bőr
- ne legyen túl vastag
- lehetőleg ne jusson be por a készülék és a tok közé, hogy a porszemek megkarcolják
- levehető fedele legyen vagy ne legyen fedele
- kívül gumiszerű vagy műbőr, jó tapintású anyaga legyen, belül puha vagy plüss-szerű
- vagy persze ha ezek mindegyike nem teljesül akkor valamilyen kompromisszumPl ilyen incipio-szerű tok jó lenne, de nem létezik ipadre. Vagy mint a régi iPhone tokok amik kívül bőr, belül plüss voltak és minden oldalról védtek. ESR sima egyszerű szilikon tokot néztem még ami erre a célra megfelelne.
De annyira egyébként nem lényeges ez a tok téma csak azért fejtettem ki ilyen részletesen mert reagáltál - egyébként annyiról volt csak szó, hogy ha olyan helyen vagyok akkor benézek az adott üzletbe, hátha van valami ami a fenti kritériumoknak valamennyire megfelelhet.
-
Nippel
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy ipad air 4(2020) at. Van rajta 4 hangszóró kimenet, de csak a bal oldali felső és bal oldali alsó szol. Mennyire normális?
Válaszokat köszönöm! -
moleculez
veterán
válasz tybsen #34672 üzenetére
Számomra a kütyük használati tárgyak, vigyázok rájuk meg minden, de alapvetően azért veszem, hogy használjam.
Tok vásárlás:
Egy szint fölött már csak a prémium anyagokat/összeszerelést és brandet fizeted meg, "annyival nem jobb, amennyivel drágább".
Reálisan kb 30$/€/£ kapsz egy normális nem suttyó iPad tokot, a többi az luxus. Amivel semmi baj, ha van rá igényed meg pénzed.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
tybsen
addikt
válasz HardRic #34669 üzenetére
Múltkor bementem egy üzletbe ahol nézegettem tokokat.
Néhány mondat beszélgetés/keresgélés után az eladó azt javasolta hogy felejtsem el a tokokat meg fóliákat inkább vegyek egy két-három éves biztosítást (150-180€), az Apple tokkal (89€) meg fóliával már majdnem ott vagyok árban.
Mondtam neki hogy én nem csak két-három évig szeretném használni, ha nem vigyázok rá három éven keresztül akkor lesz egy ütött-kopott karcos cucc, ezért is szeretnék egy olyan tokot ami a legjobb számomra. Erre: a biztosítás lejárta előtt véletlenül essen le és kapok egy új modellt aztán annyi. Csak néztem hogy hát szerintem ez csalás.
Ettől függetlenül elgondolkodtam rajta hogy három évre tényleg gondtalanul lehetne használni ha valami történne vele, de nyilván elég sokba kerül.
-
milkabrams
őstag
válasz HardRic #34669 üzenetére
A mezei porszemek nagy része kvarc kristályos szerkezetű, keményebb mint a gorilla glass.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
HardRic
addikt
válasz milkabrams #34666 üzenetére
Amúgy nagyon kell az a fólia? A mára már jópár éve anyám által használt 1. gen iPad Airemen 0 karc van. Az M1 Pro-ra sem tervezek venni semmit, minek? Van tok ha leesik, a ceruza meg nem karcol mert műanyag.
[ Szerkesztve ]
-
milkabrams
őstag
Találtam 2 fóliát, melyek ígéretesnek tűnnek. [Elecom smooth] [Moshi iVisor]
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
milkabrams
őstag
Kijelővédő fóliát vagy üveget keresek, amin lehet almás cerkával rajzolni és nem rontja el a vizuális élményt. Az üvegfóliákkal az első pont a probléma, a paperlike féle matt fóliák rontják a képminőséget, van valami köztes megoldás? [Itt látható a dilemmám.]
-
NomAd_82
aktív tag
válasz kchris78 #34663 üzenetére
Odamentem a hivatalos szervizhez, igaz nem volt akkor nálam a számla de nem is kérte a srác, nem vette be a készüléket, hanem visszaküldött az Euronics-be.Ezt mondta " a gép szerint lejárt a gari, oda kell visszavinni ahol vetted"
Azt nem kérdeztem meg hogy ha nálam lett volna a számla, akkor beveszi-e.
De mindegy, azért örülök, hogy ennyien reagáltatok eme kis problémára, mert îgy is rengeteg építő infót olvasok, úgyhogy köszönöm mindenkinek.
Kezdek képbe kerülni a garival -
kchris78
veterán
válasz Pyttawrx #34661 üzenetére
ez igy van, az apple rendszere csak egy korulbeluli ertek... ha odamegy az euronics szamlaval az applehoz BE fogjak venni garira mert az euronics gondolom hivatalos forgalmazoja az applenek emiatt kutya kotelesseguk szervizelni, csak ugy mint _MINDEN_ egyeb markas termeket ahol az ALAP az hogy vasarloi szamla kell . Ez az apple konnyitese hogy nem ker a sajat rendszere miatt de a rendes szamla felulirja azt. Foleg ez adott esetben elojohet masnal is, mondjuk nehez elkepzelni hogy egy eladasra szant keszulek elobb legyen aktivalva mint eladva de minden elofordulhat .
-
HARDVERAPRÓD
válasz OCTAMD #34655 üzenetére
Tök jó, hogy 30x kiemeled, hogy ezzel fogalkozol..
De szerintem azért azzal egyetértesz, ha egy euronicsból vesz valaki "beragadt" apple-t, akkor ha oda visszaviszi, akkor nekik el kell intézni a gart, a garancia ideje alatt. Függetlenül attól, hogy mit mutat az apple rendszere. Vagy lemeccseli az euronics vele, vagy benyeli, de emiatt kárt nem szenvedhet a vásárló! Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz mindthecrap #34659 üzenetére
ciklusnak kb 80-100% aksi merules... egyszer merul 50%ot egyszer 20 egyszer 10... ha kb 80-100% kijon az egy ciklus. ezt szamolja a rendszer. pl 3u tools winen vagy coconut macen azokkal lehet kiolvasni.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz kchris78 #34658 üzenetére
Ja értem, ez nem világos egyelőre számomra, hogy mi számít ciklusnak? legalább 50% töltés egyhuzamban? Töltés 20%-nál alacsonyabb töltöttségről? Egy iPad-et napi négyszer-ötször csutkára meríteni az amúgy is kihívás szerintem, max ha 24 órában videót renderelsz és közben ébren van a kijelző max fényerőn.
-
kchris78
veterán
válasz mindthecrap #34657 üzenetére
ezt nem igy kell erteni, hanem hogy fullra merult. eletszerutlen egy telefont ipadet napjaban 3-5x csutkara meriteni. vagy ha megis az egy ev alatt jelenthet 1000-1500 ciklust. ha emiatt lesz szar az aksi az nem gari problema hanem elhasznalodas..
-
mindthecrap
aktív tag
válasz NomAd_82 #34656 üzenetére
itt azért elég jól össze van szedve:
https://szifon.com/2021/01/25/beszelgessunk-2021-ben-a-3-eves-jotallasrol-es-a-garanciarol-valamint-az-applecare-rol/van viszont egy bekezdés ami nem hagy nyugodni: Az ügyfél azzal megy be a szervizbe, hogy a készülék gyorsan merül, már most, a hivatalos 1 éves garancia lejárta előtt is. Természetesen a szervizes kolléga ellenőrzi, és kiderül, hogy napjában 3-5x volt töltve, vagyis alapjában véve nem rendeltetésszerűen volt használva. Ez sem garanciális hiba.
What? Ha én háromszor-négyszer rádugom a Carplay-re 15-20 percekre meg néha a QI töltőn is rajta van akkor bukom a garanciát meg nem rendeltetésszerű használat? (szerk: iPhone-ra gondoltam, hirtelen azt hittem abban a topikban vagyok. De egy iPad is lehet naponta többször töltve, hol van ez leírva, hogy naponta csak egyszer engedélyezett tölteni?) Azért ez elég nevetséges... ráadásul a konszenzus szerint a líthiumos akksinak a sok kis töltés tesz jót, nem az, nem a fullos merítés - fullos töltés.[ Szerkesztve ]
-
OCTAMD
őstag
válasz NomAd_82 #34654 üzenetére
Kellene egy ilyen gyorstalpaló apple cuccokhoz,mert ugye én vágom ezt,ezzel foglalkozom,de nem baj ha más is érti tudja mit kell nézni,így kevésbé tudják az embereket átverni.
Általában az SN szám 4. és 5. karaktere a gyártási idő,némelyik terméknél a 4. 5. és 6. karakter
Ezekre van táblázat és be lehet lőni pár nap pontossággal,h mikori cucc
De pl.a 3utools progival is sok sok info kijön,ha csatlakoztatjuk hozzá
Yukyung Viliv S5 3G 32SSD Win7 Home Premium 32bit ,Toshiba Libretto W100-106 62GB SSD Win7 Home Premium 32bit
-
OCTAMD
őstag
válasz CharlieDrop #34652 üzenetére
Foto?
Yukyung Viliv S5 3G 32SSD Win7 Home Premium 32bit ,Toshiba Libretto W100-106 62GB SSD Win7 Home Premium 32bit
-
V.Stryker
nagyúr
SziasztokLogitech Combo Touchom van az ipadhez, ami angol nyelvű. Az ipad magyar lokalizációra van állítva. Hogy a bánatba tudom beállítani, hogy a lokalizáció és az ipad nyelve magyar legyen, de a billentyűzet angol és ne magyar?Kozben meg is lett. Torolnom kellett a magyar nyelvet es nem a hardveres billnel, hanem a simanal.
[ Szerkesztve ]
-
-
OCTAMD
őstag
válasz NomAd_82 #34647 üzenetére
Na ennyit a hivatalos helyről...
SN ellenőrzésre mit ír az Apple rendszer?
Gari lejárt vagy vásárlási dátum frissítése?
Bár annyira régi lehet ez,hogy már Apple se dátumozza be
-
NomAd_82
aktív tag
válasz Pyttawrx #34636 üzenetére
Bakker, lehet ha elsőre leírom, nem generálok ennyi hsz-t . Euronics
Amikor meghirdették eladásra, annyi volt a sztori, hogy vitrinben állt de nem volt bekapcsolva sohasem, csak bemutató darab volt. Elzárva, kiállítva, én voltam az első aktiváló emberke[ Szerkesztve ]
-
milkabrams
őstag
válasz moleculez #34643 üzenetére
Nyomkodtam másikat is, ugyan ez. Szerencsé csak hajszálnyival megy be a kijelző, amúgy meg hiába vinnék be, angol nyelvű fórumokon is hasonlóak a tapasztalatok
A tokot még mindig keresem, hátlapot és oldalt takaró tok kitámasztóval, ami nem akar olthatatlan birtoklási vágyat ébreszteni minden katonai/taktikai mániás kisgyerekben, lehetőleg cerka tartóval.
[ Szerkesztve ]
-
Maxxy10
addikt
válasz scream #34641 üzenetére
Hogyan tudnám kideríteni, hogy most ez akku gond, vagy alaplap vagy bármi egyéb probléma?
Szét kell kapni új akkumulátorral megnézni, hogy bekapcsol vagy sem. Így láthatatlanban én aksira gyanakszom. De lehet PM IC hibás is, elég gyakori probléma iPad-eknèl.
Szerk.: Nem olyan egyszerű szetkapni sok hő és türelem szükséges hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz parandroid #34642 üzenetére
A szerencsés én volnék, aki próbálkozna az újraélesztéssel - édesapám használta/ná.
Ahogy néztem nem bántóan könnyű az akku csere benne - még pulltabos sincsenek, logic board-ot is ki kell venni, meg melegítés.
-
moleculez
veterán
válasz milkabrams #34640 üzenetére
Azt szerintem vidd vissza, ez nem normális.
Nekem is 2020-as Air van. Meg még itt sokan masoknak, de ilyet nem tapasztaltunk. Amikor ezzel az új designnal jöttek ki először iPad Prok, az tényleg tört mint a ropi, nagyon gyenge volt.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
parandroid
félisten
válasz scream #34641 üzenetére
Az sajnos elekteonikai hulladék.
Azt neked kell tudnod (illetve a tulajdonosnak), hogy mennyit ér neki az adatok lementése, de ahhoz jó eséllyel kell egy másik akku, azt ki-be szerelni, és még mindig nem biztos, hogy az a rossz, szóval úgy sem biztos, hogy menni fog. Mindent meg lehet amúgy oldani, persze, csak találni kell valakit, aki rászánja az időt/pénzt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
scream
veterán
Hali!
3. genes iPad (A1430) került hozzám, nem lehet bekapcsolni.
Utángyártott kábel volt hozzá, gondoltam az lehet a probléma (hálózatra kötve 0.097A--t vett fel), így vettem egy gyári, új 30pin-es kábelt, de sajnos ugyan az a gond, mind az utángyártott kábellal, nem tölti.
Hogyan tudnám kideríteni, hogy most ez akku gond, vagy alaplap vagy bármi egyéb probléma?
Az adatok lementése végett kellene életetlehelni bele - bár nem tudom, hogy ér-e új akku (plusz ki/beszeréls) és esetleg utána még logic board árát a megmentése.
Ti mit csinálnátok?
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
2020-as airhez szeretnék valami Spigen Tough Armor Pro minőségű, de kevésbe bazári kinézetű tokot, amiben nem hajlik/esik szét.
Ui: Ahogy látom a tablet alapból görbe és a kijelzőt is be lehet nyomni, ezt abból látom, hogy a a kijelző kissé kiáll az aluperemnél, de beljebb lehet nyomni. Komolyan ilyen minőséget tud az Apple? Az előző Teclast tabom is messze jobban össze volt rakva.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
HARDVERAPRÓD
válasz parandroid #34637 üzenetére
Pont itt mondtad ki.. a sufni gsm, ott ez előfordulhatot szerintem.
"De egy év garanciát mindenképpen vállalnia kell az eladónak is, bármilyen műszaki termékre"
Tudod (és nyilván tudod, ebben biztos vagyok), hogy hányan dőlnek be ennek, hogy új és mégis van valami prücök. Pusztán azért mert olcsóbb 20-30%-al? Utána meg ez van, hogy jön ???? hogy nem annyi a gar stb. És ismétlem tudom, hogy tisztában vagy ezzel. -
kchris78
veterán
sufni GSMnel nincs mas csak a vilaggari.. ha nem aktivaltak akkor az apple joggal gondolhatja hogy ilyen elfekvo keszlet mar nincs az mar nem eletszeru.. es nem ketyeg a serial number alapjan mutatott gari.. ilyenkor B tervnek van a rendes elado pl MM szamlaja... de sufni gsmes adasvetelivel ki lehet torolni.
-
parandroid
félisten
válasz Pyttawrx #34636 üzenetére
Nem, az a kérdés, hogy ha az üzletben áll a készülék egy évet, akkor mi a helyzet. Hivatalos partnernél nyilván az eladástól indul a gari, sufni gsm esetében a fene se tudja megmondani. Mondjuk normális üzletben nem is ragad be egy évre (de még hónapokra sem) egy készülék sem.
Octamd: Ja, ott lesz a gond, ami a fenti bekezdés utolsó mondatában szerepel. De egy év garanciát mindenképpen vállalnia kell az eladónak is, bármilyen műszaki termékre. Gondolom ez az ő kára lesz, az applenek nehéz lesz megmagyarázni, hogy milyen készülék is ez. Pont ezért sanszos, hogy az ilyen kereskedők aztán meg is próbálnak kötözködni, meg kibújni a garanciális ügyintézés alól. Nem rólad van szó (remélem), nem tudom, hogy ki vagy, vagy hol dolgozol, szóval semmi személyes.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
HARDVERAPRÓD
válasz OCTAMD #34635 üzenetére
Szerintem elbeszéltek egymás mellett.
1. ha én veszek egy telót pl MM, de ez mindegy honnan, nem bontom fel, és fél év múlva újként adom el, nyilván erre nem onnantól indul a gar, amikor én eladtam, hanem amikor én vettem2. Az MM-be, vagy bárhl ott áll x ideig, akr 1 évig egy "ott ragadt" telefon, annak viszont az eladástól indul a garja.
Szerintem itt csúsztok el egymás mellettHa nem jól gondolom, akkor bocs, hogy belevauvau
Kentaur 82: Honnan is lett véve?
-
OCTAMD
őstag
-
telefonmágus
senior tag
válasz parandroid #34629 üzenetére
Szerintem meg vettél egy viszonylag friss,nem több éve a polcon álló bontatlan Apple terméket,teljesen mindegy hol veszed
Ez a probléma 1 éven túl elfekvő cuccoknál problémás
Garanciás Telenoros TMobileos vagy független iPhone-t veszek,SAMSUNG bontatlan telefonokat veszek,előfizetéses is NON-STOP
-
hszilard666
veterán
válasz parandroid #34629 üzenetére
Ahogy mondod! Ez az egyik előnye a hivatalos vásárlásnak hogy nincs semmilyen fennakadás ilyen szempontból.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
parandroid
félisten
válasz hszilard666 #34627 üzenetére
Akkor az én esetemben valószínűleg valóban az történt, hogy a hivatalos kereskedőnél kvázi consigment készlet van, addig az apple tulajdona, amíg ő el nem adja a vevőnek, így az apple is ettől a dátumtól (max 1-2 munkanap difi) indítja az online checkes garit.
p
-
hszilard666
veterán
válasz sebgutkopf #34624 üzenetére
Félig!
A gyártó azt nézi hogy ő mikor adta el hivatalosan, avagy mikor állítottak ki számlát elsőre a készülékről. Ha nincs aktiválva a készülék akkor az első kiszámlázást követő 30. napban elkezd ketyegni a garancia.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Divinity
őstag
válasz OCTAMD #34617 üzenetére
Hogy tessék?
Akkor mégis mit gondolsz mikor indul a gari? Amikor kijön a gyárból vagy mi? Az eredeti számlán levő időpont a mérvadó. A sufni boltokban nem az eredeti számlát fogod megkapni, ők is beszerezték valahonnan és a hivatalos eladástólfog indulnireturn Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
parandroid
félisten
válasz OCTAMD #34622 üzenetére
De pont azt mondom, hogy ha ők nem official apple partnerként szerzik be, hanem valahol a szürke (fekete) piacon, akkor nem is tudják lejelenteni a pontos eladási dátumot, ezért az ő beszerzésükkel indul a gari, és nem akkortól, amikor ők eladják.
p
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Szeretnék könnyíteni a dolgaimon és amennyiben működik, laptopról iPad-re váltani. Az volna a kérdésem, hogy egy iPad az alábbi feladatra alkalmas volna-e:
PS vagy Lightroom appokkal képek vágása, szerkesztése (erre gondolom simán), majd ezt követően a képeket egy FTP szerverre kell feltöltenem. Utóbbi tekintetében van bennem bizonytalanság, mivel még nem hasznáűltam iPad OS-t és egyértelmű infót sem találtam erről a neten.iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
OCTAMD
őstag
válasz parandroid #34621 üzenetére
Nem
A sufnibolt ugyanazt a bontatlan Apple terméket adja ám
-
OCTAMD
őstag
válasz parandroid #34619 üzenetére
Ez így működik,hiába bontatlan,ha áll 1,5 -2évet,akkor az Apple gariból kifut.
Rengetegszer látom,hogy árulnak bontatlan 2-3 éves iPhoneokat,iPadeket és ígérik,hogy aktíválástól 1év gari,de ez felejtős,mert rég lejárt cuccok.Nem fog indulni már a gari
-
parandroid
félisten
válasz OCTAMD #34617 üzenetére
Elvileg nem kéne. Ezért van az első aktiválás, vagy a kereskedő adatai kellene, hogy befrissüljenek a rendszerbe. Amúgy meg mindegy is, ha újként adják el, úgyis a számla dátuma számít.
De mondom, nálam eddig mindig stimmelt *, de én vagy MM-ből, vagy mobilszolgáltatótól, vagy közvetlenül az appletől vettem cuccokat.
* Gyakorlatilag napra pontosan, tehát ez nem gyártáskor definiált dátum volt.
p
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz DaveNo1 #34605 üzenetére
Én nem vettem észre, hogy rosszabb lenne az akksi idő. Egyszer volt egy app beakadásom (háttérben leszívta az akksit), ami valószínűleg 14.6-on Meg történhet, szóval nálam rendben van 8 gen iPaden.
-
OCTAMD
őstag
válasz parandroid #34616 üzenetére
Gondolod ha egy új iphone v iPad áll bontatlanul mondjuk másfél évig annak nem jár le az 1éves Apple garija?
De lejár
Ezért érdemes vásárlás előtt ezeket csekkolni,hogy mikori gyártás,SN megmutatja
-
parandroid
félisten
válasz NomAd_82 #34614 üzenetére
Mindegy, mit mutat a rendszer, az számít, ami a számlán van, ha újként vetted. Itt most talán az történhetett, hogy korábban be volt kapcsolva, és aktiválva? Én úgy gondoltam, hogy az első aktiválástól kezdi a rendszer számolni a garit. Legalábbis nekem eddig mindig pontos volt a kijelzés azoknál a cuccoknál, amiket én vettem újan, fóliásan, bontatlanul.
p
-
HardRic
addikt
válasz moleculez #34609 üzenetére
Miért? Vagy kiraksz ékezetes layoutot vagy a magánhangzókon felfele húzod az ujjad és egyből ott a ékezetes variáns. Nekem majdnem olyan gyors a 10 ujjas gépelés, mint rendes billentyűzeten. Én a felfele húzogatós módszert szeretem, mert allergiás vagyok a QWERTZ-re.
-
telefonmágus
senior tag
-
félisten
-
NomAd_82
aktív tag
Sziasztok,
érdekes dolog esett meg most velem, ezért elmesélem és kérdezném tőletek mire számíthatok.
Adott egy 2017 ipad pro ( melyet meg is hirdettem eladásra ) időközben előjött a kijelzőjén egy fehér kis pont. Nem olyan nagy folt mint ami a neten van, hanem egy kis valami.
Töröltem is az eladást.
Mivel 2020.október 18-án vettem, él rá az egy éves apple gari. Ezt hittem.
Bevittem az Icentre üzletébe, ahol mondták, hogy a kijelzőn beégett egy panel
( vagy valami ilyesmi) és cserélik, semmi gond.
A srác ahogy beütötte a készülék számát, közölte a rendszer, hogy lejárt a garancia. WTF ??
Mondom, ez meg hogy, amikor kevesebb mint 1 éve vettem. Így át sem vették, hanem oda küldtek vissza, ahol eredetileg vettem. Ott elküldték szervizbe és majd szólnak mit reagál a szerviz.
Nekem ez az üzlet úgy adta el, hogy 1 év apple gari van rajta de akkor hogyan lehet, hogy a rendszerükben lejárt a garancia?
Vajon így javítja a külföldi szerviz, visszadobja, talán az üzletnek kell ilyenkor fizetni a javítás költségét vagy kapok egy újat? Bocs ha hülyeséget írok.
Ha cserélik a panelt az főelemnek számít és újra indul az egy év gari? Ez eléggé ki volt vesézve a fórumban de nem emlékszem pontosan. Remélem nem fogok vele szívni.
Előre is köszi mindenkinek a választ. -
feddel
senior tag
Üdv! Zoom-on keresztüli oktatást használ az asszony hétvégenként, de most nincs hang. Letöröltem az appot, újra feltettem, akkor kb 1 órán keresztül jó aztán nem. Újabb app törlésnél-visszatelepítésnél kicsit megint működik. Friss OS természetesen. Arra gondoltunk hogy a nemrég jött homepod mini zavar be. De ha azt kihúzom akkor is ez a helyzet. Telóról simán megy az oktatás, csak egérmoziban nem a legjobb.
-
SharpSA
veterán
válasz eddie1978 #34602 üzenetére
Türelemmel javítva az ilyeneket idővel megtanulja. Ettől függetlenül én nem használom a gyárit, mert a húzással írással sokkal gyorsabban lehet írni például a Swiftkey-jel vagy Gboard-dal. Én előbbit használom, mert Androidon is azt használtam jó sokáig és ezért már elég sok szót ismer, de még mindig van mit tanulnia a magyar ragozott szavakból...
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
eddie1978
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- Apple iPad 9 gen. 10.2 2021 Wi/fi 64 GB Space Grey üvegfóliával és tokkal
- Alcor Zest Q880S Táblagép
- Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) (4+64GB, 4G LTE, vadonatúj, garancia: 2025.09.14-ig)
- Ipad mini 4 16gb tablet gold 95% akku állapot
- Oukitel OT8 6+24gb ram / 256GB Ips 11" Ips 2K felbontás dual sim 4db hangszóró
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest