Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 11
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz kchris78 #25393 üzenetére
Ha tudom, hogy kelleni fog, akkor felkapom a gép elől a magic keyboardot, és viszem magammal. Totál értelmetlennek érzem tabletet venni, majd ahogy írod notebook méretre hízlalni. A folio is batár, hiába kisebb a többinél.
De most erősen gondolkozok, hogy még a brexit előtt berendelek egy ilyet. -
őstag
Sziasztok!
Egyre többet gondolkozom, hogy lekéne cserélném az Air2-t. Eddig csak a 2017-es Pro (10.5” - 256GB) jutott eszembe mint lehetőség, csak kollegám ajánlotta az új Air-t is. Ahogy nézem a különbség a Pro javára a jobb, 120Hz-es kijelző és a 4 hangszóró. Az Air-ben viszont új a proci, nem áll ki a kamera..
Kicsit elbizonytalanodtam, de megmondom őszintén jobban húzok az új Air fele. Az új processzor biztos tovább bírja majd a kiképzést, mert nyilván igyekszem hosszabb távra (4-5év) tervezni - ahogy jelenleg az Air2-nél is.
Mit gondoltok?
-
kchris78
veterán
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz DaveHutt #25388 üzenetére
Sajnos csak annyit tudok, hogy a suliban történő jegyzetelésekre, és a matekórákra kellene, otthon meg az asztali gépét használná.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
A véleményetekre lenne szükségem, ugyanis az unokámnak az egyetemre kellene valamilyen " gép" és Ő az iPad (6th Generation Wi-Fi, Model A1893)-ot nézte ki magának,
Van valami tapasztalatotok erről a készülékről?
Előre is köszi a válaszokat.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
zzola
titán
Ma érkezik az a bizonyos ipad OS?
-
thewom75
tag
válasz SidCorky #25374 üzenetére
NPlayer Plust használok, nem ingyenes, de minden fillért megér. Összes film,zene és hálózati formátum támogatott, Upnp, Samba stb. Hálózaton belüli letöltés a készülékre , filmeknel automatikus felirat letöltés opensubtitlesrol, multitasking, mini pip lejátszó . Egyszerűen tökéletes .
PSN : thewom
-
-
SidCorky
őstag
válasz Noukoum #25367 üzenetére
Nyilván, akinek csak videózásra/filmezésre kell, jobban jár egy androidossal, már csak a könnyebb másolás miatt is. Én már meg se próbálok filmeket rámásolni, mert 20-25 GB szabad hely mellett is azt mondja az iTunes egy 10-15 GB-os filmre, hogy nem fér rá, maradnak a streaming szolgáltatók.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
SidCorky
őstag
Ettől az egytől én is nagyon féltem, mielőtt iPadem lett, aztán rájöttem, hogy többször jön jól a 4:3-as képarány (rajzolás, olvasás, böngészés), mint amennyire zavar a fekete sáv.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
Grougon
tag
válasz koma106 #25361 üzenetére
Beállításokba nézd meg be van-e kapcsolva az iCloudra szinkronizálás először.
Ha le veszed a béta profilt(beállítások-általános-profilok) akkor a következő frissítéssel frissülni fog. Ha 13 gm van rajta akkor nem mert az ugyan az mint a végleges. 2 nap múlva lesz szóval szerintem felesges vissza rakni a 12-est majd csütörtökön megint a 13-at. -
Djuree
félisten
üdv!
ipad mini 3-om tabletem 28.000ft-ért javítanák, szerintetek megéri javíttatni?
vagy ennyiért lehet kapni amúgyis használtan?LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPad mini 4-et vásároltam valakitől, amin iPadOS 13.0 fut (a szoftver naprakész, automatikus frissítés be van kapcsolva). Ugye ez béta. Kérdésem, hogy kell-e bármit tennem, hogy ez majd frissüljön a stabil verzióra, vagy az eszköz megoldja majd magától?
Másik kérdés: iCloud Drive-ra szeretném kiváltani a többi felhőalkalmazást, de jelenleg nem igazán megy a sync az eszközeimen (iPad mini 4 iPadOS 13 béta, Win10 laptop, iPhone SE iOS12, de a webes iclod.com-on sem látom, amit az iPad-el létrehoztam) - ez lehet a béta szoftver vagy pl. Windows laptoppal továbbra sem fog menni a gyors sync?
-
-
parandroid
félisten
A probléma a mozik megjelenésével egyidős. 3 megoldás van:
1. Fekete sávok a kép szélén, vagy alul-felül.
2. Kép nagyítása, és a kilógó részek levágása.
3. Kép torzítása (összenyomás, vagy széthúzás).Valójában a technológia mindhármat tudja, választhatsz.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
veterán
Koszonom a kimerito valaszokat , beletorodom a helyzetembe
3njoy the Lif3
-
btudos
nagyúr
Megfelelő alkalmazás megoldja, hogy levágja a videó két szélét, hogy te a teljes képernyőn láss végeredményben kevesebb tartalmat.
A videók túlnyomórészt 16:9 vagy 18:9 képaránnyal készülnek, ha teljes szélességben akarod látni a tartalmat, elkerülhetetlen a fekete sáv egy 4:3-as képarányú kijelzőn.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
veterán
Sziasztok,
Ipad mini 4en Youtube futtatasanal egy adott vidot , ha kiteszem teljes kepernyobe es elforditom a kijelzot lesz 2 vastag fekete sav alul es felul. Ez normalis? Tehat nem teljes kepernyon vetiti a videot...
jah es ipad air en is ugyan igy van ha elforditom a kijelzot.[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
jófejsrác
senior tag
válasz *Mukeey* #25346 üzenetére
Korábban valaki linkelte de valami ilyesmi - de erről nem tudom, hogy valóban működni fog e
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #25340 üzenetére
a smart connector érdekes, mert nem hinném, hogy az óccóipadhez sokan fognak drága kiegészítőket venni.
a sima 10.2-es (illetve a mostmár normális boltból 100k környékén vásárolható 2018-as ipad) simán jó lesz anyámnak, ha az air 1 tönkremenne.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
*Mukeey*
addikt
[link] ilyen "occo" átalakítót próbáltatok már? Érdemes lehet venni?
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
drzozo
senior tag
A közösségi appokat (fb, messenger, viber, insta) bele szeretném tenni egy közös folderbe. Tud valaki olyan működő appot (lehet fizetős is), amivel a foldert le tudom jelszavazni/jelkódozni/faceid-zni?
-
Alex91
félisten
válasz parandroid #25340 üzenetére
A 2018-as iPad termeszetesen eltunt a pallettarol. Kifut, aztan nincs tovabb...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
parandroid
félisten
válasz *Mukeey* #25338 üzenetére
Igen, pont ezt mondja a kolléga, hogy ha az a12-es soc-vel kell 10”-es ipad, akkor azt már air-nek hívják. Tény, hogy ha beletették volna a sima ipadbe, akkor sok értelme nem lenne az aktuális airnek. Más kérdés, hogy így meg a 2019-es ipadnel nincs sok értelme, gyakorlatilag csak a kijelzőátméeő nőtt meg fél collal, meg pár pixellel (plusz esim, plusz gyorsabb lte, plusz smart connect). Szóval gyakorlatilag frissítettek egy aktuális modellt. Ennek akkor lenne értelme, ha a 2018-as ipad eltűnne a kínálatból, és annak a helyére, azonos áron jönne az új. Persze az is lehet, hogy anno a 2018-as is 379 eur-n (nettó 330 usd-n) debütált, ezt nem tudom.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Alex91
félisten
válasz *Mukeey* #25338 üzenetére
Alap dolgokra boven eleg az A10 is, mondom ugy, hogy egy A8X-et hasznalo Air 2-vel nyomom... Persze, mondjuk tehetett volna bele egy A11-et.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
gergo5991
őstag
válasz hszilard666 #25301 üzenetére
szia, apple pen-el használod az affinityt vagy simán kézzel? másik kérdés: megvetted 50 euróért a tutorial könyvet vagy az videóanyag?, vagy okosba valahonnan?
-
*Mukeey*
addikt
válasz parandroid #25332 üzenetére
A mini5 atom durva, kár, hogy az alap ipad-be nem ezt a soc-ot tették.
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
Alex91
félisten
A Minit most kimaxolta, kerdes, hogy legkozelebb mikor nyul hozza...
-
kchris78
veterán
talan meg lehet emliteni hogy a pro 2017-ben is ezen generacios A10X van.
-
parandroid
félisten
válasz Alex91 #25331 üzenetére
Products that include the Apple A10 Fusion
iPhone 7 and 7 Plus
iPad (2018, 6th generation)
iPod touch (2019, 7th generation)
iPad (2019, 7th generation)Naja, nem az a hamvas, friss virágszál. Tekintve, hogy a mindennapokban egy i6s+ van a kezemben, és teljesen elégedett vagyok vele sebességügyileg, jó lesz ez még egy darabig itthonra. De azért vicces, hogy már a Minibe is A12 jutott, ide meg valamiért nem...
Esetleg iPad Air 64GB 3GB RAM-mal? Az 10,5”, A12, és most találtam egy akciót új készülékre 427 eur-ért. Még jó hogy 300 körül terveztem. Ki van ez találva, ebből egy kicsit jobb, ott egy kicsit szebb, talán kicsit újabb is, aztán már otthagytál egy rakás pénzt. Ugyanitt 350 a 2018-as iPad 128GB.
p
-
Alex91
félisten
válasz parandroid #25328 üzenetére
Mivel az ujba is ugyanazt a cpu-t tette, valoszinuleg ugyanaddig tamogatja mindkettot. Kiveve, ha az uj tobb ram-ot kapott...
-
Serpiko
addikt
válasz parandroid #25325 üzenetére
Pont ezekre használok iPad 2018-at amiket felsoroltál. Hosszú távra minimum 4 évre tervezek vele addig bőven jó lesz. Ha most vennék opció lenne a most megjelent.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
Noukoum
veterán
válasz parandroid #25328 üzenetére
Szerintem teljesen gyors az a10 chipset, még a játékokhoz is bőven jó. (mondjuk akkor melegszik is rendesen) ipad 2018
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
parandroid
félisten
válasz Alex91 #25326 üzenetére
Most nézem az összehasonlítást az apple oldalán, gyakorlatilag csak a kijelző változott a modellváltásnál? Illetve még annyi, hogy lett smart csatlakozó a billentyűzethez (ez nem tudom mi, vagy hogy jó-e), a cellular változat támogatja már az e-simet, illetve 300 mbit helyett gigabites az LTE modul. Az új ár most a 128-as, wifis verzióra 413 vs 479 eur. Lehet tényleg várok valami kifutós akciót a régire, ha a 128-ast odaadják 330-350 körül, akkor best buy ilyen felhasználásra. Egyedül az A10 chipet keveslem, az nem egy mai darab. Érdemes ezen aggódni, vagy a következő 3 évben megkap még ez is minden frissítést, és elég lesz az alap böngészésre? Tekintve, hogy idei megjelenésű gépben is ez van, gondolom igen...
p
[ Szerkesztve ]
-
Egyetértek Alex91 kollégával.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Alex91
félisten
A 2018-as iPad 9,7, szerintem boven jo lesz. Hatha most akciozak kicsit. Itthon most 135k HUF korul van normalis helyrol a 128 gb-os (64 gb-os ebbol nincs). Az uj iPad 2019-eset en akkor vennem, ha legalabb 3 gb ram van benne...
-
parandroid
félisten
Üdv, Uraim,
Jópár éve volt egy Retina Minim (az gen2 volt talán), amit aztán kihasználatlanság miatt továbbadtam egy ismerősnek. Most családi szinten újra felmerült az igény egy közös hírolvasós, keresős, tartalomfogyasztós, multimédiázós (soundbart irányítani streamelt zenével, vagy felhőben mentett képeket kitolni tévére), játszós (kikapcsolódásként színes bogyók bökdösése, semmi komoly) gépre. A Mininél nagyobbat szeretnék, az a 7” manapság kicsi, hardver sem kimondottan szempont, de jó lenne az adott keretben az optimális összeállítást megtalálni. 200-300 eur között szánnék a projektre, de ha összehasonlításban jó cucc ez a 2019-es ipad, akkor az új gépért hajlandó vagyok kifizetni a 379 eur indulóárat, de ez a nagyon max. Cellular nem kell, 64 GB tutira elég (talán a 32 is elég lenne, de ne kockáztassunk). Melyik generációt, és melyik vonalat (ipad, air, pro) érdemes nézni? Úgy értem a régebbi prémium gépek közül valamelyik esetleg partyban van az új ipaddal hasonló (használt) áron?
Köszönöm előre is,
p
[ Szerkesztve ]
-
Caldera1
tag
válasz kchris78 #25322 üzenetére
Oké, köszi.
Egyáltalán nem olyan nagy a probléma, mint tegnap ez elsőre tűnt. Az is megzavart, hogy pl. ahogy az iPaden csatoltam a képeket a levelezőben, ott is csak ikonok jelentek meg a képek miniatűr változata helyett, ahogy azt legalábbis eddig megszoktam más platformokon. -
-
Caldera1
tag
-
Caldera1
tag
Sziasztok!
Valaki segítsen már a nyomoromban mert hülyét kapok:
Emailben fotókat szeretnék küldeni mellékletként. Elkövettem azt a hibát, hogy heic formátumban mentette a képeket, ez fel se tűnt eddig, csak a küldésnél szembesültem vele...
De!
Miért csak az iCloude drive szerepel tallózási lehetőségként, ahol a képeket kereshetem?
Ha már csak az iCloude-ot engedi ahol kereshetem a csatolni kívánt fotókat, akkor meg miért nem menti automatikusan oda az összes mappa fotóját? 1 mappát végül valahogy feltornáztam az iCloudre - de hogy hogyan, fogalmam nincs.
Átállítottam, hogy ne heic-ben mentsen. Az azóta készített fotókat nem tudom csatolt fájlként elküldeni, mert nincs feltöltve az iCloudba.
App converter nekem nem működik, hibát ír ki. Ugyanez pepitában, ha böngészőben szeretném konvertálni, elkezdődik a feldolgozás, majd végül az eredmény: failed.
Droidosok úgy tudom látják a heicet, de windowsosok tuti nem, mert a WP telóm nem látja.
Szóval ti milyen konvertálót használtok, ami ingyenes?No és hogy tudok fotó mappát törölni?
Ha a feleslegessé vált mappából kitörlöm a képet, kitörli az eredeti mappából is. Nyami -
kchris78
veterán
válasz *Mukeey* #25316 üzenetére
szerintem ipaddel is lehet melozni, bar kerdes kinek mit jelent a melo. Nyilvan Xcode nem fog futni rajta.. Viszont rdp klienssel a pencil is tok hasznalhato. + folio billentyuzet. az appvaltas meg annyira gyors hogy nekem jobban bejott igy mint egy 12"-13 mini notit hordozni. App valtasra es egyebekre billentyuzetes kombinaciok vannak amik nagyon meggyorsitjak a muveleteket. pl command + space, command + h.
-
-
Urgot
tag
válasz #95561216 #25310 üzenetére
Egeret eszem ágában se lenne használni, meg a kijelző felezés egyenesen idegesít, nekem teljesen haszontalan az ipados. Csináltak volna egy értelmes tálcás megoldást, elég lett volna csak az is. Még mindig csak egy felnagyitott ios, bárhogy szepithetjuk ezt. Adott egy semmit az Apple fogd meg jól, de ez jellemző rájuk már pár éve, süllyed lassan az a tutaj. Telefont már eszem ágában se jutna venni tőlük, konkurencia túl nőt rajtuk ott már egy ideje.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
kkdesign
senior tag
válasz mr.tamasbiro #25304 üzenetére
Hát, ez csak egy specifikus iOS Verzió még, bár lehet ezért páran nyársra húznak hogy így fogalmazok . Szerintem még necces ipadOSnek hívni, de az irány az előremutató. Jellegében olyan update mint az ios10ről 11, hogy azért eléggé belepiszkáltak a dolgokba. (De azert ez most stabilabbnak tunik mint az volt 😅)
-
kezo0
addikt
Köszi a válaszokat, akkor gondolom, ha valamikor, akkor most igazán indokolt lesz az upgrade előtt egy teljes mentés...
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
mr.tamasbiro
őstag
Tehát akkor a frissítés teljesen leszedi a jelenlegit és már csak a
Pados cucc lesz ezek szerint. -
kezo0
addikt
Sziasztok,
azon gondolkodom, hogy ugyebár napokon belül érkezik az iOS 13, aztán hó végén az iPadOS. Hogy lesz ez? Az iOS 13-at már csak a telefonok fogják megkapni, a tabletekre pedig csak az iPadOS jön majd? Vagy a tabletek is frissülnek majd 19-én iOS 13-ra, aztán majd 30-án tovább az iPadOS-re? (És milyen verziószáma lesz az iPadOS-nek? 1.0 vagy az is egyből 13-as lesz?)[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest