-
IT café
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
válasz
E.Kaufmann #30599 üzenetére
Én is betelefonáltam anno, nekem nem oldotta meg senki sem a problémám. Úgyhogy, szerintem marad a NetTime.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
tothjozsi96 #30598 üzenetére
Vicc!
ahhoz túl drága, pláne így vidéken, hogy még szűrve is legyen
Dobják ki a 2013 óta nem frissített cicós sz@rjaikat, ha máshogy nem megy.
Én NetTime-ot hibás RTC-jű lapon használtam utoljára, ahol annyira kiesett mindig a szinkronból, hogy túl nagy lett a delta. Így viszont még a bejelentkezés előtt lefrissített és az AD sem panaszkodott.
A TV-re viszont mit telepítsek? -
tothjozsi96
addikt
válasz
E.Kaufmann #30597 üzenetére
Nálam is ugyanúgy szar azóta is. Amit anno ajánlott Intruder2k5 fórumtárs, azt a kis programot használom azóta is, NetTime. Elfut a háttérben, magától frissít. Érdekes hogy ez is ugyanazokkal a szerverekkel frissít amivel a Windows próbál, csak neki valahogy megy mégis.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
specterlich #29911 üzenetére
Mázlid volt.
Itt is NTP probléma, koax/kábeles internet, most tudtam behatóbban vizsgálni, a routert megkerülve sincs időszinkron, A Windows és a TV nem frissül.
Felbuzdulva, amit írtál, felhívtam a hibabajelentőt, először tagadták, aztán azt mondták, hogy a koax hálón biztonsági okokból tíltva van
Mondom neki, akkor oldják fel, ahogy másnak is, de csak ugyanezt a kutyagumit mondta el ismét, én meg mondtam neki, jó, akkor írok a fórumra, hogy ennyire képes csak a szolgáltatóMilyen címre kell írni? Hátha ott kérve nekem is engedik.
-
ADSL-re az egyik legjobb modem szerintem mai napig a fekete DSL-360R T1, főleg ha valaki fel tudja tenni rá a dchard féle firmware-t. Annak idején én is ezt használtam Invitel ADSL-en.
-
monci
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #30593 üzenetére
Szóval akkor elfelejtett az Invitel.
Köszi!
-
monci
csendes tag
Sziasztok! Váltottam nagyobb csomagra (ne nevessen senki: 5Mbitesről 15Mbitesre), és még egy jó régi modemem van (ZTE Xdsl 832). Kellett volna szerelőnek jönnie vagy valami változásnak lennie? Vagy csak papíron gyorsabb, igazából meg ugyanannyi?
-
kuthim
tag
-
bango5
csendes újonc
Sziasztok!
Tapasztalaitok alapján, aki nemrég kötött szerződést az invitellel, hány napon belül jöttek behúzni az internetet? Én a 13. napba léptem bele, de még mindig semmi. Tudom, a 15 napos határidőből még nem futottak ki, de őszinte leszek már nem sok esélyt látok arra, hogy ma vagy holnap kijönnek... -
leo81
aktív tag
-
fradi81
veterán
Hali
Be lett aktiválva egy invitel ffth ami elvileg 500/100mbit, de lefele csak 250-et tud, a modem egy Nokia G-240W-F . Ezen a kábelen volt már 500 mbit is mérve amikor még digis szerződés volt. Mi lehet a gyenge láncszem, A gép/kábel tudja a gigabitet. Nem lehet valami rossz beállítás az invitelnél? -
gabro0
őstag
Sziasztok!
Az Invitelnél ugye 4 és 6 Ft a percdíj a régi csomagoknál is mindenhol, országon belül? Most vettük észre rokonnál, hogy 73 Ft-os percdíjjal számláztak neki belföldi Telekom mobilra és az utolsó számláját rendesen megdobta.
-
xxxx.x
tag
válasz
tothjozsi96 #30562 üzenetére
Itt regisztrálj egy fiókot és vedd fel a szerződésszámodat
Látni fogod, ha elkészül a számlád-
https://ugyfelkapu.digi.hu/register -
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96 #30578 üzenetére
Nálam a múlt évben az Augusztus 20-án!! kb 11-kor bejelentett hibát aznap délután már jöttek és javították is.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
kisapa #30576 üzenetére
Ma délelőtt lett bejelentve a probléma, és ma ki is jött egy szerelő. Elképesztő, nagyon meglepő hogy vasárnap tényleg kijön egy szerelő. Azért nem tudom hogy ez más szolgáltatóknál mennyire működne hasonlóképpen.
A szerelő is kivette a kártyát, visszatette, neki se lett jó. Három TV-nk van, és a háromból a sorrendben a harmadikban, tehát a legtávolabbiban kivette a kártyát. És ezután valahogy a problémás TV-nél visszajött az adás. Visszatette a harmadik TV-be is és most jó minden. Nem is értem hogy ez hogy oldotta meg, de tényleg, ennyit csinált.
Köszi az infókat még egyszer!
-
kisapa
senior tag
válasz
tothjozsi96 #30575 üzenetére
Azt már szerintem jelentsd be. Esetleg a kártya kivétele és behelyezése segíthet.
-
kisapa
senior tag
válasz
tothjozsi96 #30573 üzenetére
Nekem is volt ilyen és néha magától megjavul de előfordult az is, hogy kártyát kellett cserélni.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Délelőtt még jó volt a TV adás, viszont mostanra azt írja hogy kódolt az adás.
A TV-ben CA modulos kártya van, eddig jó volt, most meg nem hajlandó működni.Ez megfog javulni magától, vagy hívjam az ügyfélszolgálatot?
Korábban nem volt ilyen probléma, az egyik TV-n jelentkezik igazából csak a probléma, másik két TV szintén kártyával működik, azoknál nincs probléma.Csak mielőtt feleslegesen betelefonálnék, gondoltam rákérdezek, hátha valami frissül épp vagy valami átmeneti hiba okozhatja-e ezt?!
Köszönöm.
-
Martin Eden
tag
Tényleg benne van, de sajnos az is, hogy erre 2019 óta nem lehet szerződni, meg egyéb másra sem, azóta csak 15-ösre vagy 30-asra lehet. Amikor meg én kötöttem 2017-ben, akkor is 30 volt a max., vagyis volt még pár hónapig akkor a "duplázó" opció 60-ra, de csak tv-szolgáltatás nélkül.
-
válasz
Martin Eden #30570 üzenetére
Az invitel ászf-ben.
-
Martin Eden
tag
Hol láttál 100/10 vdsl-t? Koaxos területen látok csak 100/8-as csomagot. Nálam is vdsl van amúgy, 30-as csomag, modem szerint egyébként nálam is mehetne bőven száz fölött, de az Invitel anno 37/7 mbit-re lőtte be 5 éve, amikor ideköltöztünk, azóta ennyi, de legalább stabil. Telekom van még a lépcsőházban, az 1000/25-öt adna, csak az ő iptv-jük nekem nagyon nem bejövős (még az új sem) az Inviteléhez képest, telefonra meg egyiktől sincs szükségem, az meg nem éri meg anyagilag (nekem), hogy tv Invitel net Telekom, úgyhogy egyelőre marad még ez a 30-as net, az Invitel/digi/4ig részéről szerintem még vagy 100 évig itt nálunk, nincs az az isten, hogy a (papíron) sétáló utcánkat feltúrják pár előfizető miatt, marad a réz örök időkre.
De pont tegnap tűnt fel, eddig a telenor mobilnete elég gyenge volt lakáson belül, nagyon vastag falak sűrűn körbeépített/lakott rész, de tegnap ahogy hazaértem, akkor is maradt a 4G+ a telón (ennyit tud a készülék) és már lakáson belül is 150/20 körüli értékeket mérek. De hát ezt max telón tudom használni, de kb. ott tartunk, hogy hazaérve is jobban járok, ha a telóval nem csatlakozok föl az itthoni wifi-re... -
kopi72
aktív tag
HEHEHE! en mar 1z 1x vegigjartam!.. lemondtam minden elofizetest, kaptam huseg nelkul 30/10-et 4500ft-ert :-) Kervenyeztem, h mert legalabb 120Mbit van nalam, mivel 3 HD tv boxom is volt, basztak odaadni azt a savszelesseget hozza... Szoval az lett, h januartol bekotottem a pr telecomot, foldkabel ez is, es szepen jon a 499Mbit rajta, up 20Mbit.
mindezt valami 5800 ft -ert kb... Es az a vicc, h januar ota meg sem szakadt... szoval papa Invitel hetfotol! -
Érdekes ez a 100/10-es vdsl csomag. Korábban ilyen nem volt (legalábbis mikor én előfizettem) a 60/7,5 volt a max, arra is fizettem elő annó. Nálam simán menne pedig, jelenleg is a vonali sebességem:
Attainable Rate(Up/Down) 53453/135100 kbps
Végülis nem gond, mert bőven kapom a sávszélt így is, jó közel van a dslam.
-
Frond
csendes tag
Most nézem az ÁSZF-ben, hogy nem lehet már 60Mbit-es netre előfizetni. Tiszta szégyen
-
Frond
csendes tag
Heló, most egy 30/6Mbit/s-os vdsl internet előfizetésem van, munka miatt szükségem lenne magasabb feltöltési sebességre.
Láttam, hogy eggyel nagyobb csomag is elérhető 60/7.5Mbit/s.
Azonban a ZTE modemben a DSL vonal infónál az elérhető sebesség ennél jóval nagyobb. Attainable Rate(Up/Down) 15276/84384 kbps.
Nem lehetne valahogy kikönyörögni, hogy megadják ezt a sebességet? Csak mert a weboldalukon van egy ilyen szöveg is : "Amennyiben ezek alapján az adott előfizetői hozzáférési ponton a díjcsomag kínált sebesség értékeinél magasabb sebesség értékek érhetők el, úgy Szolgáltató a ténylegesen nyújtott sebességet nem korlátozza a kínált értékben, hanem annál magasabb sebességű szolgáltatást is elérhetővé tehet."Van valakinek esetleg ezzel tapasztalata?
-
albiosz
őstag
válasz
tothjozsi96 #30564 üzenetére
Persze, jeleztem nagyjából amikor az első számlának kellett volna érkeznie. Felhívtam őket és azt mondta a hölgy, hogy mostanában le vannak lassulva és akár több hónap is lehet mire megérkezik. Akkor majd kiszámlázzák egyben az elmaradást, a fizetési határidővel ne is törődjek, rendezzem, amikor nekem megfelelő. A 7 hónap után érkezett számla egyébként valami nevetséges összeg volt, csak a telefon és net előfizetési díj volt rajta 1 hóra, pedig van TV is. Aztán a következő hónapban jött 2 számla is, az egyik 1 havi, a másikon voltak az elmaradások. Elég kaotikus volt. Aztán 2020 végén átvett a Digi, azóta pontos a számlázás.
-
albiosz
őstag
válasz
tothjozsi96 #30562 üzenetére
Nyugi, én 7 hónappal a bekötés után kaptam először anno. :)
-
tothjozsi96
addikt
válasz
tothjozsi96 #30556 üzenetére
Utána kérdeztem a számla csúszásának. November 30-án lett bekötve a szolgáltatás, azóta majdnem 2 hónap eltelt, így kicsit csodálkozva álltam a dolog előtt, hogy ez mégis hogy lehet hogy ~2 hónapja használom a szolgáltatást, és még semmilyen csekk nem érkezett.
Az ügyfélszolgálattól kapott válaszon besz@rtam, még nem állítottunk ki önnek számlát.
Úgyhogy az a számla nem holnap és nem is holnapután fog megérkezni, de nincs is ezzel probléma.Csak már azt gondoltam hogy elkeveredhetett valahol és nem szeretném hogyha emiatt kikapcsolnák a szolgáltatást.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
kissunder #30557 üzenetére
Hát, látod. Én is úgy tudtam hogy nem, de betelefonáltam és sikerült megkötni. November 23-án kötöttem telefonon és 30-án jött a szerelő. Számla azóta sincs természetesen, nem tudom mi ilyenkor a normális hogy mennyi idő után kellene kiküldeniük. Lassan eltelt 2 hónap, egyszer csak kiküldik.
-
kissunder
csendes tag
válasz
tothjozsi96 #30556 üzenetére
Csinál még új bekötést az Invitel?
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
November 30-án lett bekötve a szolgáltatás Invitel-től, azóta én még semmilyen számlát nem kaptam. Az a kérdésem hogy annak már meg kellett volna jönnie, vagy bekötés után mennyi idővel küldik meg az első számlát?
Köszönöm.
-
janaman01
addikt
válasz
kabelmania27 #30554 üzenetére
Még ez előtt is van egy osztó ami direktbe bejön a lakásba ugye, az egyik ága megy az analógra , a másik szürővel pedig a fentebb linkelt osztóra .
-
janaman01
addikt
Sziasztok , ugye most az invitelnél úgy vagyok hogy hogy van egy analóg, meg egy digitális ( CA kártyával) tv szolgáltatásom..
Most lett egy harmadik tv egy harmadik heilységben, akkor a lentebb található elosztóból hármasat kell vennem, meg egy szűrőt? Amit a harmadik tv re rákötök , illetve az inviteltől igényelnem kell egy CA kártyát?
Ugye van a bejövő, illetve a kimenőnél megy az egyik a tv be a másik pedig a cisco EPC3208 ba. -
Benji21th
tag
Köszönöm mindkettőtöknek. Ahol a költözésig vagyunk ott Vodafone 500as net+tv+telefon van 6200 Ft-ért, szóval a 10 Mbps majdnem ennyiért inkább bicskanyitogató, mint sem olcsó, úgy hogy a két hely között légvonalban van kb 7km ráadásnak. A mobilos megoldással az a bajom, hogy a sebesség itt is erősen kompromisszumos lehet, garancia semmire sincs és a tv adásról is lemondhatunk. De valóban, a semmitől mindkettő több és még mindig ott van a Digi ajánlata is, hogy kérjem a szomszédét...
-
válasz
Benji21th #30547 üzenetére
Üdv!
Ha minden kötél szakad, akkor belépsz egy flottába, ahol ha jól rémlik, 6-7 ezer forint körül van már Telenor-os korlátlan adatkártya. Veszel hozzá egy SIM kártyát fogadni képes 4G/LTE routert, és a semmitől máris több.
-
Benji21th
tag
válasz
tothjozsi96 #30548 üzenetére
Ebben egyetértünk, de a Vodafone ugyanezt mondta, Telekom szintén nem elérhető. Próbáltam volna az új Telenor otthoni megoldását, de az sem. Maga a lakótelep külterületként van nyilvántartva, de mint mondtam, másnak azért van szolgáltatása. Annyira abszurd, hogy erre egyáltalán nem voltam felkészülve. Az, hogy nem lesz gigabites, hát nem jó, de ez van. De hogy semmi...mindezt egy elég nagy város szélén.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Benji21th #30547 üzenetére
Más szolgáltató nincs? Szokott lenni olyan helyi szolgáltató is aki bérli azt a vonalat, jelenleg ezt a réz technológiás kiépítést, és tőlük tudsz bekötni internetet. Kell hogy legyen valaki, akitől tudsz bekötni szolgáltatást, azért ilyen nincs hogy nem lehet senkitől sem szolgáltatást létesíteni. Legalábbis szerintem ez elég abszurd így 2022-ben.
-
Benji21th
tag
Sziasztok. Pár hónapja vettünk egy sorházi lakást Pest megyében (Gödöllő és Isaszeg között). Egyelőre lefoglaltak a felújítással kapcsolatos dolgok, de lassan beköltöznénk és a feleségemmel elég gyakran dolgozunk home officeban. Úgyhogy decemberben elkezdtem intézni az internetet. A szomszédoknál Invitel van (réz technológia), de invitelnél nem kötnek már ilyen szerződést újonnan, a Digi pedig elmondása szerint nem tervez itt akciózni se most se később. Mit lehet ilyenkor tenni? Se TV se internet. A szomszédoktól azért csak nem húznám át a kábel, dolgozni meg azért kellene valamiről.
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96 #30545 üzenetére
Hát ja, vannka azért gondok rendesen, éppen ezért probléma, hogy nem egy piaci cég vette meg, hanem egy politikai.
Az a baj, hogy ilyen cégeknél nem az észérvek az elsők, és sokszor nincsenek is benne az első 10-ben. -
tothjozsi96
addikt
válasz
Anonymus23 #30541 üzenetére
Ez a tulajdonosváltás ahhoz sem volt elegendő, hogy a Windows hajlandó legyen leszinkronizálni a time szerverekkel.
Azért ez röhej, több mint 1 éve nem működik. Egyszer bejelentettem, akkor is azt mondták hogy biztos nálam van a hiba, mert az Invitel nem blokkol semmit. Azóta is tökéletesen teszi a dolgát a nettime progi.
-
Frond
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #30543 üzenetére
A DIGI-s felvásárlás esetén sem változott, ezt a szemétdombot senki nem akarja a nevére venni.
-
Frond
csendes tag
Úgy gondolom ez a felvásárlás minket Inviteleseket rövidtávon nem érint jelentősen. A futó és a SZIP-es projekteket befejezik majd nyilván.
Ilyen giga felvásárlás esetén ki kell találni az új brandet, irányvonalat, megnézni miként lehet technikailag integrálni ezeket a szolgáltatásokat, mindez súlyos hónapok kérdése. És akkor nem számoltunk az esetleges kormányváltás kérdésével. Mert, hogy ugye a 4IG kizárólag állami megrendelésekből él, ha ezek megszűnnek akkor mindenre lesz pénz csak az elmaradottabb hálózatok fejlesztésére nem.
Igazából attól tartok, hogy egy év múlva is Invitel lesz a számlám felső sarkába írva. -
Anonymus23
veterán
válasz
Lajosnagy17 #30540 üzenetére
Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy lesz-e mostanában bármilyen fejlesztés, vagy most "tejelni" fog a cég, és visszaállnak 2/0,128 Mbit netre
Ami nálunk van, az kb a röhely, csúcsidőben jó ha 20-50 Mbit megvan a 100-ból, egyszerűen annyira túl van terhelve az egész, viszont egy dolgot egyre kevésbé tapasztalok, azok a szakadások, amik korábbna voltak, azok szinte nullára estek vissza.
-
Lajosnagy17
senior tag
A mai naptól új tulajdonosa van a DIGI-nek, a 4ig kifizette a 625 millió Euró vételárat. Kíváncsi leszek, hogy hogyan változik az új bekötések ideje és mennyi lesz az új tarifa.
-
janaman01
addikt
válasz
tothjozsi96 #30447 üzenetére
Köszönöm!
-
kijan5
csendes újonc
Szarvasról/Békés megyéről nincs esetleg valakinek infója? Kb. pont egy éve voltak itt a digisek, húzták az optikát a környéken, lakótelepeknél a lépcsőházi elosztók is felkerültek, azóta semmi. Ilyenkor mi hiányozhat? Mire várnak?
-
kabelmania27
félisten
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30534 üzenetére
Valószínű.
-
válasz
Lajosnagy17 #30533 üzenetére
És lehet az utolsó is, a következő meg már 4iG lesz.
-
Lajosnagy17
senior tag
Szegvár a legújabb DIGIs település.
-
kuthim
tag
válasz
rongaucho #30511 üzenetére
Valóban félkész még sajnos. Tegnap voltam az Invitel-Digi ügyfélszolgálatán érdeklődni, azt mondták hogy idén már biztosan nem fogják bekötni. Hálózat bővítés kell. Szeptember 9-én rendeltem meg a DIGINet 1000 szolgáltatást nem sokkal azután hogy a honlapon megjelent a címem. Jelenleg ilyen átfutási idővel kell számolni ha Vác belvárosában akar valaki Digi FTTH bekötést.
-
Lajosnagy17
senior tag
Mórahalom is Digis lett.
-
Gyuri27
félisten
Kisfalu Csabától 35-38km-re a semmi felé.
És nem várok gigás netet.
De azért mondjuk egy 60-80 jó lenne. Már csak a tv-k miatt is.
Csak ez meg nem fog jönni 20-30 éves rézen.
Persze az optikai gerinc itt is elmegy.
De mivel minden más szar és kevés így ennyi.
A falu közepén pár száz méteres körben van 30 is. -
Martin Eden
tag
Lesz majd kicsivel drágábban majdnem ugyanannyi csatorna, csak digisportok helyett Pesti TV HD, Hírtv HD meg Puskás TV HD+ adókkal feltöltve.
-
válasz
Gyuri27 #30517 üzenetére
Nem feltétlen lesz ez szar ezután is. Mivel mészáros lőrinc gyakorlatilag korlátlan állami és uniós támogatáshoz képes jutni, ebből még akár lehet is valami fejlődés. Mondjuk nem tudom nálad mit jelent a vidék szó. Én nem budapesten lakom és tökéletes az invitel réz cucca most is. Van akinek a vidék egy tanyát jelenti a pusztában. Ott ezután sem lesz valószínűleg 1gbit.
-
Gyuri27
félisten
válasz
l.skywalker #30525 üzenetére
Jaj mire nem elég 3-4 év.
Egyébként igen volt, van hiány.
Az okot ezzel is lehet magyarázni meg azzal is, hogy ott spóroltak ahol tudtak.
Aztán mikor a 4ig bejelentkezett tavasszal meg még jobban spóroltak.
Hiszen minek költsék a pénzt ha úgy is el lesznek adva.
Szóval kifogás mindig volt.Vodánál nincs ilyen mégse történik semmi.
A kis falú nyüg. Csak ugye csomagban adták az egészet és valamit meg müködtetni kell.Azért gondolom mások is látják az analógiát.
-
l.skywalker
titán
válasz
Gyuri27 #30523 üzenetére
Ez már múlt idő. A GVH is elég sokáig betartott a Digi-nek, de egyes régiókban elég kemény létszámhiány lépett fel a hálózatos kollégáknál, főleg, miután az Invitech önállő entitás maradt (legalábbis mostanáig) az addig az Invitelnek bedolgozó szakembereket elvitték és a Digi kénytelen volt román munkásokat hozni, ami valljuk be se nem ideális, se nem költség és időhatékony megoldás.
De még ki sem forrhatta magát az Invitel felvásárlása már a 4iG jön.
De az is nagy kérdés, vajon megmarad-e a Digi 10 Gigabites terjeszkedésének a terve is.
-
Diák66
őstag
válasz
tothjozsi96 #30518 üzenetére
Sokat nem érdemes egyelőre tőlük várni, de gyanítom, hogy valami meglévő AH-s MindigTV-vel stb... összegyúrt dolog lesz ez. A 4iG csak az üzleti dolgokkal fog majd foglalkozni, az AH-ra meg rámarad a mezei user. Lesz majd a MinDig TV mellett MinDig Mobil és MinDig Net. (Net már most is van Telenoros náluk).
De ki kell várni a végét, DIGI néven szerintem nem fognak sokáig működni. -
Gyuri27
félisten
válasz
l.skywalker #30522 üzenetére
Volt rá 3-4 évük.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
l.skywalker #30519 üzenetére
Igy igaz.
Csak a szart hagyták invitel logóval.
Annyiból jó lett volna ha az is digi, hogy a tányéros digi tv-vel egy csomagba lehetett volna venni.
De nem. Mert a szart nem vesszük a nevünkre.
Nem tudom milyen lesz ez az egész. De magát a digit nem sajnálom.
Tudom, hogy ahol az van ott ált müködött rendesen. De mi invitelesek vidéken le voltunk szarva.
Hátha ez jobb lesz. Ha nem akkor legalább rosszabb ne legyen. -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Nem tudom én sem ez mit jelent az ügyfelek szempontjából, mert most már januárig sok minden nem fog történni. Hát ezzel a vásárlással megöröklik a munkát és a problémákat is.
-
l.skywalker
titán
válasz
Az Invitel.hu-t és az Invitel ügyfélszolgálatokat már régen a Digi üzemelteti.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Lajosnagy17 #30516 üzenetére
És ez a valóságban mit jelent? Más tulajdonába kerül a cég, oké. De például megszűnik az Invitel.hu és az ügyfélszolgálat is eltűnik? Csak DIGI-n keresztül lehet majd ügyet intézni? Vagy az is megszűnik?
Jön egy ilyen cikk, és nem értem hogy ez mit takar. Oké, későbbiek során biztos lesznek bejelentések. Csak jó lenne már tudni hogy várható-e bármi változás, vagy marad minden változatlanul. Tök jó hogy valaki kitudott fizetni ennyi pénzt, de azonkívül mire számíthatunk?
1 hete kötöttem telefonon keresztül internetszerződést, akkor az ügyfélszolgálatos azt kérdezte hogy igényfelmérés miatt meg kell hogy kérdezze, hogy igényt tartanék-e a DIGI új hálózatára, miszerint 2,5 és 10Gbit-es internetet tud majd szolgáltatni. Mondtam hogy igen. Tök jó ezeket a cikkeket olvasni, de már mióta nem történik semmi, és igazat kell adnom Gyuri27 fórumtársnak, nagyon ellaposodott minden. Nálunk épp nincs probléma a szolgáltatással, de engem is zavar hogy már milyen régóta azonos csomagkínálat van, egyszerűen semmiféle változás/újítás nem történik. Semmi sem.
Teljesen másik példa, Győrben lakom egy lakásban, itt mikor idekerültem 2017-ben, Telekom internet volt, akkor a legnagyobb csomag 30Mbit volt. Majd lett 150Mbit, és most már van 500/22Mbit, és ez koax hálózat. Biztos van ennek egy technikai oldala hogy miért lehetett ezt megoldani, de itt volt hajlandóság a Telekomban hogy egyre nagyobb internetsebességet tegyenek elérhetővé. Nem rossz a 100Mbit sem, csak egyszerűen már az van otthon ezer éve és nincs semmi fejlődés. Amiért fizetek azzal elégedett vagyok, csak közben meg nem történik semmi...
-
Gyuri27
félisten
válasz
Lajosnagy17 #30516 üzenetére
-
Lajosnagy17
senior tag
A DIGI-t és ezzel együtt az INVITEL-t is megvette a 4iG 232 milliárdért.
-
Debilon
addikt
válasz
tothjozsi96 #30514 üzenetére
akkor azért volt rossz, mert nálatok valamit elkötöttek
nem akarom elkiabálni, de most már majd 10 perce megy
-
Debilon
addikt
Ehh itt barcson megint gebaszos, egész nap szakadozik folyton, modern is pár pillanatig kapcsolódik aztán csak villogas van veszett módon
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Anonymus23 #30480 üzenetére
Ezzel a sávszélesség dologgal most szembesültem. Meglepett, éreztem hogy mintha lassabb lenne és tovább töltenének a weboldalak. Rámértem, 70Mbit-et mértem, de többször elvétve érezni lehetett hogy nagyon sokáig tart egy-egy oldal betöltése. Érdekes, korábban nem tapasztaltam. Ritkán vagyok itthon, azért lepett ez most meg, korábban nem tapasztaltam. Nálunk nagyon stabil az Invitel, panaszra eddig nem igazán volt még okunk.
-
kuthim
tag
válasz
rongaucho #30509 üzenetére
Még nem szerelték be. Én szeptember 9-én rendeltem meg személyesen. 30 napos határidőt adtak. November 2-án hívták hogy 9-én jönnek. Itt is volt egy szerelő, de a ház előtti aknában lévő kábelen nem volt jel, ezért nem tudta beszerelni. Azt mondta hogy majd megnézik a kollégák később, de azóta semmi sem történt. Ez a a Dombay utca.
-
válasz
Gyuri27 #30505 üzenetére
Nem vagyok sehol leragadva, valamit nagyon félreértesz.
Azt viszont még mindig nem látod, hogy ha a faludban egyáltalán nem szolgáltatna az invitel, akkor sem tehetnél semmit (legalábbis ezügyben). Itt nem messze is van olyan település, ahol nincs vezetékes net és fizet a gyerek 10 ezret a mobilnetért, ami hol van hol nincs és a garantáltja nulla, tehát még csak nem is reklamálhatsz, ha nincs neted.
Többet ehhez nem tudok hozzáfűzni, az átgondolatlan szarozásnak pedig nem látom értelmét, ezért én ezt tényleg zártam.
-
Gyuri27
félisten
Te még mindig ott vagy leragadva mit tud a rézdrót és mit nem. Holott ez a legkisebb probléma.
A nagyobb pl az, hogy a mi elosztónkba a földkábel egy ezer éves szar. És ha már azt cserélnék jobb lenne a faluban a net.
Vagy rendes normális modemeket raknának ki. A probléma 90%-a megszünt, ahogy egy jobb modemet rakott fel a 3-ik ember aki már 5-re volt kint 3 héten belül.
Ezer és ezer sebből vérzik ez az egész. És ezt nem akarod te megérteni. -
válasz
kopi72 #30503 üzenetére
Amiről te írsz az egy teljesen más téma. Oda le van írva ez a mondat. A valóságban pedig a vdsl netedet főlé lövik a szerződésben lévőnek a vonali veszteségek miatt és kész. Van akinél aztán kapja a felét, de még mindig a minimum felett, van akinél még többet is, mint amit fizet. Az semmit nem jelent, hogy a vonalad tud annyit a dslam-tól. Nálam mivel közel a dslam 53/135 mbit-et tud a rézdrót modem szerint.
-
kopi72
aktív tag
"Semmi sem kötelezi az internetszolgáltatókat magyarországon, hogy az ország minden háztartásában szolgáltatni köteles xy sebességű internetelérést." => de pl amit kotelezoen vallaltak. persze azt sem napi szinten, hanem pl 1 evben mondjuk 20 nap kiesessel..
De en pl nem errol beszelek most!!!
NAgyon jo minosegu nalam az invitel mar 15 eve, kb 1x sem szakadt, a putty kapcsolatok is egesz napokig, sot tobb napokig is kitartanak, azok pedig erzekenyek a tcp/ip szakadasokra. Marpedig az szokott amugy is jo ISP nelkul is szakadni :-)Nem, en arrol beszeltem, h leirtak itt : https://www.invitel.hu/lakossagi/csomagajanlat.html ezt : "Amennyiben az adott előfizetői hozzáférési ponton a díjcsomag kínált sebesség értékénél magasabb sebesség érték érhető el, úgy Szolgáltató a ténylegesen nyújtott sebességet nem korlátozza a kínált értékben, hanem annál magasabb sebességű szolgáltatást is elérhetővé tehet."
ki lett veve a tv es telefon, tobb mint 80 Mbit log a levegoben nalam, ez nekik semmibe sem kerulne, ha a leirtak alapjan is engednek nekem...
Csupan errol akartam irni, bocs, ha felrement...
Ebben a tersegben ugy kb 1 m2 kilometerre en vagyok az egyetlen invitel felhasznalojuk is!!! Ki a legeny a gaton ha nem en?
Ha odaadnak ami kifer az 5 eren, csak nekem kellene... senki mas nem kerne... de nem..... nincs olyan csomag es kesz...
Agyarorszagon nem lehet kielegiteni egy jogos felhasznalot sem, basszus, en nem ovono vagyok, hanem ebbol elek megmint mernok informatikus :-(
-
Gyuri27
félisten
Igen ha ingyen kapnám a netet talán ez akkor ülne.
De fizetek a szolgáltatásért. Bőven többet mint amennyit ér.
És én úgy tudom kötelesek szolgáltatni (igye vette meg a digi az invitelt).
Ahogy én tudom lakott területen (nyilván belterület) min két szolgáltatónak jelen kell lennie és szolgáltatnia kell. -
válasz
Gyuri27 #30500 üzenetére
Csak azt nem akarod valamiért megérteni, hogy senki sem írja elő az invitelnek, hogy bivajb@sznád, kossuth u. 2/a-ban köteles szolgáltatni neked netet és hogy milyet (hacsak nem szip-es terület). Ezért írtam, hogy örülni kell annak is, hogy valaki szolgáltat, mert van ahol semmilyen vezetékes netszolgáltató nincsen (tőlünk nem messze is van ilyen hely). Amennyiben hulladék a szolgáltatásuk, minden alkalommal jelenteni a hibát, hiszen ha nem javítja ki és időben, akkor köteles kötbért fizetni neked. Olvasgass vissza, volt rá példa itt is a topikban.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- Razer Deathadder V2 Hyperspeed
- 3 AZ 1-BEN magsafe fekete vezeték nélküli töltőállomás 15W
- Samsung S32BM700UP 4k Smart Monitor/TV! 32"/3840x2160/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/TIZEN
- AMD Phenom II 965 X4, 8 GB DDR3, 2x 500GB HDD, Nvidia 9600GT komplett asztali PC eladó
- GAINWARD GeForce RTX 4070 Ti SUPER Panther OC 16 GB GDDR6X - 1,5 év gari !
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest